МВФ е поставил нови финансови условия на Гърция

МВФ е поставил нови финансови условия на Гърция и е поискал Атина да обложи с нов данък работещи, пенсионери и земеделци и да премахне всички данъчни облекчения

Обратно в новината

Коментари - МВФ е поставил нови финансови условия на Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига мързелаки, хайде работаки!

Таван на пенсиите от 1200 евра? Та нали ние според Боцко сме по-добре от Гърция. Тогава да изравним таваните на пенсиите.

КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ДАВАШ,ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЩЕ ТИ ИСКАТ!!! И НЯМА ДА СПРАТ ДО ТУК,ХИЕНИТЕ!!!

Време е Гърция да си плаща сметките!

Аааа нама. Нама! Се ходи в брикс. Се казе цао на ЕС!

МВФ захапе ли те веднъж, няма пускане! нше че гърците не си го заслужават, но сега поне на всички е ясно какво става като се хванеш на въдицата на амери... искам да кажа световните финансови иституции. и на нас ни обещаваха, че ще станем Швейцария на Балканите, даваха ни пример с Гърция а то какво излезе! сега май гърците ще станат като нас, а не ние като тях.

Олеле!

А у нас тавана е 455 евро.

Защото внуците ти не дължат половин трилион евро на чужденци.

е па американците дължат 17 трилиона на чужденци, пък като гледам никой не им казва нищо.

Защо МВФ не налага ОГРАНИЧЕНИЯ на САЩ???? САЩ имат ВЪНШЕН дълг 17 ТРИЛИОНА долара, което е 128% от БВП на страната!?!??!!!Показват че ВСИЧКО е" миже да те лажем"??!!!!!!

САЩ имат печатница и няма проблем да си печатат и да си плащат лихвите, докато гърците нямат!

САЩ нямат печатница. Обслужват си дълговете.

Много сериозно бъркаш държавен дълг с външен дълг. САЩ имат голям вътрешен държавен дълг под формата на savings bonds и други инструменти. Всеки отделен човек може да даде пари назаем на своята държава и никакво МВФ не може да го спре. Гръцкият проблем е там, че вече никой не иска да дава. Когато никой не иска да дава, а има нужда, тогава идва МВФ със спасителен план и поставя условия.

Гърчетата ще го духат, рано или късно.

МВФ са гадна чифутска организация. ЕС е гадна еврейска органидзация, истинското й име е Еврейски съюз. Гърция е подла държава с гаден мързелив, крадлив и измамен народ. Тоя орел, рак и щука не е понятно как ще продължи да съществува. Несъвместими са отвсякъде погледнато. Не може в най-задлъжнялата страна в света да има пенсии, подобни или дори по-големи от тези в Германия, най-мощното и богата държава в ЕС. Аритметиката изобщо не излиза, не е необходимо човек да борави с висша математика и статистика. Облагане с по-високи данъци, пенсиите като българските, на 500 евро максимум. Който успее да бръкне в джоба на корабните магнати в Гърция, ще получи шанс да намали дълговете си. Но се съмнявам, те веднага ще идат под чужд флаг. Гърчулята постоянно драпат и лъжат отново да им резнат дълга. Е докога бе, колко пъти?! Вече 100 милиарда им опростиха. Дайте и ние така да вземаме дългове, да ни ги опрощават накрая! Тая територия трябва да бъде изцяло продадена, за да си изплати дълговете.

"По-специално МВФ настоявал за въвеждане на таван от 1200 евро за всички основни пенсии /стари и нови/ и за допълнително намаляване на необлагаемия минимум за близо пет милиона данъкоплатци." Гърците вече са изпаднали в шок. Методът на "моркова и тоягата" е стара техника, но този път "тоягата" е много голяма, а моркова пренебрижимо малък )каквото и да означава тази стабилизационна програма).