Дянков: Ще има коледни надбавки за пенсионерите, ако сме на плюс в бюджета

Ще има коледни надбавки за пенсионерите, ако в края на ноември все още сме на плюс в бюджета. Това каза пред журналисти финансовият министър Симеон Дянков, който разгледа разкопките на крепостта на полуостров Урдовиза в Китен, предаде "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Дянков: Ще има коледни надбавки за пенсионерите, ако сме на плюс в бюджета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за тези които вземат пенсии по 1з0.58ст.ще имат ли коледни добавки. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе ква е тая работа един месец преди края на годината да не знаеш как вървят приходите,та да казваш на хората да чакат да се види как вървят тия приходи.Че то до сега,дето е средата на ноември не се знаят как вървят,та отсега нататък ли ще разберем в оставащите две три седмици до края на финансовата година.

А бе, кретен американски, в коя друга държава, освен нашата, хората се молят на министъра да им увеличи заплатите, пенсиите, надбавките, бонусите и т.н., а той се пазари стях като продавачка на киселец и яйца на женския пазар! Кой те бута та се клатиш да "обещаваш" някакви уж надбавки или както искаш го наречи - ама ако, може би...ДРУГ ПЪТ! Толкова изкретенясала държава, ако някой знае, да ми посочи. И тези, които ги избират!

Дянков,жената ще РОДИ,ама ако забременее.Колегите Ви от Гърция не чакат последния момент да обявят,че ТЯХНИТЕ пенсионери ЩЕ ИМАТ КОЛЕДНИ надбавки,а Вие само говорите,говорите колко зле са там,а тук е всичко мед и масло.Най откровено чакаме кога ще си заминеш.

Ей охлюв,от къде ще вземеш пари??? Ние се чудим как да съберем пари за осигуровки / ОТ КОИТО СЕ ИЗПЛАЩАТ ПЕНСИИТЕ/той пари ще раздава.

Скъпи наши възрастни родители-надбавки към мизерните Ви пенсии ще ИМА. Идват избори и трябва пак да Ви накарат да отидете до урните. Но отивайки този път изберете за кого ще гласувате!?! Защото от избора Ви зависи следващите "год как ще живеете!!

не ви вярваме,празнословие от години,лъжи и мотаене,само шляпане без покритие и подобрение на живота ни

Абе Мончо баби,ами смятай тъй,че поне на Коледа да похапнем и ние месце бе..Оти на нас с Грую ни плющят ушите от глад бе..мискинино

и то не само пенсионерите но и банкерите в ЕЦБ - Кьолн. "...банкерите на еврозоната отправят поредните забележки за прекомерните правомощия, които министър Дянков си опитва да си осигури с бъдещия закон..." Партийните еквилибристики водят до резултати като тези в Испания и Гърция.

Тия сите се превърнаа на археолози.Само гледайте да не приберат нещо докато разглеждат!

Ако няма коледни добавки, да си взема шапката и да се маха!

До 48 коментар от 10.11/ 17:10 - 'Пенсионерите..сега са проблем. Ами раздайте им по едно хапче...' Отговор: СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ НЯМА ПАРИ ЗА ХАПЧЕТА!

а , пък аз обещавам - тържествено- ако имам пари на края на годината - и счетоводителката не ме изкара пак на загуба(с тия мои яхти и коли) , да дам на всички бг-пенсионери -коледни -по 10 000 лева - подарък ,затова -че обичат дълбоко и изкренно любимия ни талантлив премиер !!!- за инфо- търсете наи-добрата бг-бизнесмутра !!!!

забравих да се допълня само- ако сме на плюс в бюджета- ще има пари дори за циганетата , за обикнвенните честнотрудещи се , за дребния бизнес , за политиците и депутатите , ще дам и да другаря(опс господина) борисова ...- ще дам на всички- ама ако сме на плюс в бюджета де .....- аз на обещания съм по-щедър и добър дори от щедрите и гробари...

Във "ФАЛИРАЛА" ГЪРЦИЯ,Всички ще получим още по една Коледна заплата,а пенсионерите 400 евро+пенцията си. В "Икономически стабилна България"......ЕДНА ГОЛА ЛЪЖА..... Без коментар!!!

Ида избори , Трябва да се хвърли малко фураж на раята ...

ДО АЗЗЗ:НА ЖЕНА ТИ ЩЕ ДАДЕМ. ДАЙ СИ АДРЕСА.

Хайде, хайде, банките да отпуснат малко на пенсионерите. Я вижте какво се заформя в Испания - "Протести в Испания срещу банките Испанското правителство обмисля да забрани на банките да конфискуват жилища на клиенти, които не могат да плащат ипотеката си. Премиерът Мариано Рахой нараче законите "нечовешки" и призова да бъдат създадени по-гъвкави правила, предаде БНТ."

Човека каза :ще дадем,ама ще видим.

Ама необлагаеми пари за депутатите ще има нали - и докато ти си министър и до края на света!

Тате ще ми купи колело ама друг път,в случая АКО има пари.

След като за пръв път 2008г. септември го завършват с излишък, то значи ли, че по време на тройната коалиция винаги е завършвал на излишък ? Щот 2009-2012 Септември се пада все при управлението на ГЕРБ.

Цялото правителство долу Всичките са едно тесто станах ме полицейска държава, пардон Герб-ерска държава !!!!! Мразя целият държавен апарат!!!!!!

Иван

Най-правилното решение е, ако има пари, да се дадат коледни пари на всички българи по равно, на калпак. Може да е по 10лв или по 50лв, колкото има, но на всички по равно. Това е коледния дух, а не българската лакомия и простотия. Какво се получава сега? Тези които имот големи доходи, получават големи коледни добавки. Тези които имат ниски доходи, ниски коледни добавки. Тези които нямат никикви доходи, безработните, никакви коледни добавки. Що за управия е това.

Кога ще го махнат този австралопитек с "грузинска осанка" от кадър ..... вече ми се повдига от него..... !

Кога ще го махнат този австралопитек с "грузинска осанка" от кадър ..... вече ми се повдига от него..... !

Пенсиите, не бързайте да се радвате. Тук липсва едно много важно изречение, което БТВ не го цензурира - "ноември е много тежък месец за бюджета. Предстоят плащания по еврозадълженията, които тази година са по-големи от предишната". И ако евентуално нещичко остане.... Човекът каза - Ще видим!!!

България е изключително щастлива да има за министър един от най-добрите световни финансисти! Само хора като министър-председателя Бойко Борисов и министър Дянков са в състояние да възродят България след десетилетията на тотална комунистическа разруха!

На твоя рожден ден Дянков къде те заведе? За официалната любовница знаем - Виетнам, ам тебе ?

Наживо познавам само един човек, който говори като тебе, ама той просто се намърда някъде из структурите на ГЕРБ и те го понахраниха! Иначе не беше такъв!

Между другото живея в община, в която откакто ГЕРБ са на власт, намърдаха всички най-върли комунистически номенклатурчици от разгара на социализма на ръководни постове по разни институции! Колят и бесят като в 70-те и 80-те! Ако по силата на простата сметка ти се виждат малко старички - нищо - пак ги намърдаха! Това беше по въпроса за антикомунистическа същност на герб!

изобщо- никога във властта не е имало някакви по различни от тия за които говориш- а някои си мислят че е имало 10 ноември...-

"...Бойко Борисов и министър Дянков са в състояние да възродят България след десетилетията на тотална комунистическа разруха!" (цитат на едно гербаво лай.о) Ще възродят на баба ти...хурката! П.С. Ако си учил или някога чел Ботев, ще знаеш за кого и за какво са се отнасяли прибл. същите строфи. Ама във "Винету" това не е споменато!

Тази евронадежда на герб непрекъснато виси на компа и пише тъпи ,смешни и високопарни глупости,в стил"Осанна" на най-големите некадърници,които са се пръквали на белия свят..

те пенсионерите са си го изработили, а циганите като с нищо не са допринесли, помощите отиват все за тях

Пенсионерите тази година са около 2 150 000, значителна бройка - така че винаги, когато става въпрос за увеличаване на пенсии дали надбавки или постоянно увеличаване, както правим от следващата година с 9.8%, това е значителна сума. Просто е голяма бройката на пенсионерите. Всичко възможно се прави ,за да се намали бройката на пенсионерите,та дано тогава този очилат хамстер бъде доволен.

"...както правим от следващата година с 9.8%". (цитат) Ти какво, бе? Нима се вземаш на сериозно? Правите го,...ама друг път!

И да му се откъсне нещо от дроба сега, после ще си го върне двойно, та ако ще данък на данъците да въведе.

Дянкооов много добъп финансив министър си,штм не знаеш със какви средства ще разполагаш след 20/двадесет/дни.Добре си се образовал и си доста напред с икономиката.....Браво

До, фашизоида "Не" , Ако не бяха сегашните пенсионери да построят една материално богата България, сега твоя фюрер Дянков и мародерстващите гербери нямаше какво да крадат.

срамно и нахално е да изречеш такива думи по адрес на вазрастните хора, които всеотдаино са полагали човешки труд.такива думи могат да се кагат само ако си вав формата на сс-офицер .добре, че много млади хора напуснаха сас престигно образование даргавата ни-мащеха-и бяха приети по другите даргави да се препитават и да издаргат вазрастните си родители,които са сас галки пенсии.затова и не имаме никакав авторитет-нито кадарните ни учители,нито докторите.нито квалифицираните ни работници. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

това сас изгонването на младите и кадърните навън е основния план,те издържаики родители и роднини пак пълнят гушите на управниците,защото парите се прибират от техни фирми ,нали се сешташ,ти гребеш навън и им снасяш жси4ко наготово вав българия, даже и преводите на парите са за тжоя сметка,хитро нали.

На днешните пенсионери труда им го ограбиха едни други веднъж преди 20 и още веднъж преди 15 години. Без такива думи.

демек- те сегашните не грабят от пенсионера- изобщо- те го хранят -индексират и се грият всеобхатно- ,.... нещастнико- и тия и ония- са все едни ...- стига си разделял хората- трябва да се знае- народа е от едната страна- а цялата политическ армия- от другата ...

то покрай майките /български/, най-много намазват циганските майки и бащи

а за работещите бедни кой ще се погрижи. Нали те се грижат за всичките цигани към които държавата е най-щедра.

АМИ ЗА МАЙКИТЕ НЯМА ЛИ ДА ИМА ПОМОЩИ

rado_7_6@

Тук е добре да напомним, че 'референдумът' струва пари - от бюджета и да обърнем внимание, че инициаторите - друарите 'социалисти' разхищават абсолютно безсмислено (няма закон или спогодба забраняващ строеж на Белене) Народна пара.

Ламби, Брат-ми - а зарежи ги тез такивите ! ....Мигар не Видяхте, че Дир.бг де-факто Вече Създаде Платформа за Това ?! ( Тъй де - с Анкетите.)

Ох, мамин мили очилатко,моля те спри да ЛЪЖЕШ, моля те спри се. Ти ли мамин мили не си раздавал 13 заплата ти ли мой красавец ненаситен ...миналата година я си признай колко раздаде за добавки във ТВОЕТО министерство със твоя подпис? Спомняш ли си как се подигра с един генерал/министър/ дето си отмени заповед и стана "Аню ньойски- Тангото" Ти ли мамин сине ще очакваш моя глас догодина на изборите .....да да ама НЕ.

ДЯНКОВ МНОГО ЛЪЖЕ-който се пенсионира 2009 год с друг осигурителен доход взима по-малка пенсия от сега-а колкото до държавните служители той лъже много-защо журналистите не отидат в НАП ДА ВИДЯТ КОЛКО ДМС ВЗИМАТ РЕДОВНО на тримесечие всички от директорите до чистачката-лапането на пари продължава,а в НАП-ВАРНАлапане,лапане,та тези държавни служители държава в държавата ли са-на тези въпроси да отговори Дянков стига да има кой да го пита

Пенсионерите създадоха всичко това, което все още крадете и от което се обогатявате, а сега са проблем.Ами раздайте им по едно хапче за да умрат поне без болка и продължавайте да крадете с още по-големи темпове.

пенсионерите не създадоха нищо,те си клатиха краката 45 г.и си живяха шапка на тояга,сега имат наглостта да искат пари,при положение,че за"свършеното"от тях в никоя друга държава нямаше да получат и стотинка,а тук държавата субсидира пенсиите на две трети от тях,къде го има това по света,после защо младите бягат,ами защото за тях никой 5 пари не дава,само пенсионерите продължават живеят като царе,защо за наше огромно съжаление не се случи поговорката"който на младини царува,на старини робува"-те си царуваха и на младини,продължават и сега,те са истинските разсипници на тая страна,дано дойде видовден и за тях и си платят безплатния обяд

Не смяташ ли че един ден младите ще пишат същото за теб.Смяташ ли че майка ти и баща ти цял живот са си клатили краката и си в дъното но социалната таблица.Дано един ден съжеляваш за казаното от теб тук.

И отсега да е ясно: За следващите избори няма да обещаваме нищо. Приели сме принципа на Германия - харчим, колкото изкараме. (погледни вдясно). Но обещаваме, че ще обвиняваме предходното правителство, че е управлявало лошо икономиката през 2009-13 година и не изкарваме нищо!!!

Kalin

Плюса зависи от това имаме ли нужда от пенсионерите на изборите или не.Всичко е в името на това!После пак збръч за тях!

с песента "Късно е либе за китка".

вземмете и ни наредете пенсионерите до стената,заредете автомата и решете проблема - няма пенсионери,няма проблем,но какво ще стане с дечицата,те с тези децки и за памперси не им стигат,може би ще трябва ба не се хранят!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Из "Изпълнение на предизборните обещания на ГЕРБ" - 2009 год. (към 11.07.2012):......... 9. Ежегодно осъвременяване на пенсиите с коефициент по-близък до нарастването на осигурителния доход НЕИЗПЪЛНЕНО. Това е единственото правителство, което не е повишило пенсиите с изключение на минималната, която е вдигната с 9 лв. 10. Насърчаване оставането на работа след придобиване право на пенсия чрез бонуси, водещи до по-висока пенсия при всяка година допълнителна заетост НЕИЗПЪЛНЕНО. 11. Повишаване на добавката към пенсията на самотните пенсионери от 20 на 40 на сто от пенсията на починалия съпруг/съпруга за около 600 хиляди пенсионери ЧАСТИЧНО Е ИЗПЪЛНЕНО, като тези пенсии са вдигнати със 6,5% вместо с 20%. 12. Въвеждане на ежемесечна добавка към към личната пенсия или сбора от пенсиите на хората над 75-годишна възраст в размер не по-малък от 50 лева НЕИЗПЪЛНЕНО"........

Хайде холан...знаем къде са парите...хаха. Няма само за "простосмъртните" повярвали в Демокрацията....хахах, защото няколко обират и каймака и медеца

Нямаше нужда от коментари, тъй като този "филм" сме го гледали вече за пореден път! За пореден път лъжливото уплашено овчарче се опитва да сътвори поредното лъжливо "обещание" с предлозите ако, може би и т.н., досущ като оная похотлива пудра от предишното правителство! А бе, хора, докога ще ГИ търпим да ни водят за носа и да ни залъгват с кухи "обещания"?! Като едно време, когато пишехме и давахме "социалистически обещания" от рода на: Обещавам редовно да ходя на работа! Обещавам да спазвам трудовата дисциплина и да преизпълнявам произв. план! и т.н. Граждани, опомнете се, в "нормална", "демократична" държава ли живеем или в едно измислено, феодално имение, в което билюкбашията държи в ръцете си и ножа и сиренето. Къде са т.н. капиталистически производствени отношения? Къде е пазарната икономика, може би само в учебниците? Докога ще ги търпим???

Музика ! Музика е резултатът от Вашата клавиатура. Ерго : - Всичко .... ..... на .........СКРАП ! Сега и Веднага !

абе ти дървара що не се научиш да се изразяваш разбираемо ако мислиш че това е много умен начин на изказване лъжеш се

Г-н Дянков, преди да дойде ГЕРБ на власт обещавахте на над 75 годишните добавка от 50лв. Какво става? Дайте на най-възрастните тези парички да поживеят достойно старините си. Ако искате може да увеличите възрастта да речем например на 77-78 годишните, но им дайте на хората. Мисля, че не са толкова много хора. По-младите пенсионери работят и си добавят нещо към пенсиите, но тези въсрастните не могат нищо да си добавят.

kgb777kgb

Защо някой от " искачите" не ми отговори на една проста математическа задача за 1 клас : В къщи имате 100 лв. - за храна и разходи ви трябват 100 лв. , ама жената ИСКА палто , детето ИСКА играчка , а аз искам нова "плазма " е от къде да дойдат останалите 1000 лв. дето ги ИСКАТЕ ?????? В математиката отговорът е прост НЯМА ги , значи няма !!! Лошото е че този народ е ПО--ПРОСТ , може и да няма , ама дай !!!

Ами няма ги защото ги откраднаха бе тъпанар такъв и тези хора не са виновни за това!!!! Виновна е държавата, че не е потърсила сметка от крадците макар че много добре са и известни!!!!

kgb777kgb

Добре бе тъпанар , крадат от 1991г. и не са спирали !!! Ти къде беше досега бе комплексар малоумен ??? Що не те виждах до сега на улицата на протести ??? Нещастни червени боклуци - изпълзяхте ли вече ??!!

Само спестяванията на любимият ти тиквоч 2,4млрд.евро ще стигнат за 13-та пенсия и 13-та заплата.Ето откъде да се вземат сега продължавай да питаш като малоумен какъвто най-вероятно си.Гърците откъде вземат 68години и ще вземат поне още 100г.Ами от богатите бе тиквоч.Съвременното богатство на един народ е в социалното разпределение на благата.

То бива нямане, бива - 23 години вече (башка предните 45) и все няма. А ти какъв трябва да си, ако за 23 години не можеш да изработиш ако не за ново палто, поне за играчка (за плазмата да приемем, че е из*ъзица) - отговори си сам! Моят отговор е за 'давачите': защото са боклуци.

Забелязвам пускане на коментари от "нерегистрирани" в събота и неделя от Дир БГ. P.S. Ако тенденцията се запази, 6+++ за Дир-а!!!

И аз не проумявам, днес работен ден ли е?!? Иначе 6+ на Дир-а!

Някой от Дир-а днес "отработва". Ако не е така ПРИВЕТСТВАМ!!!

delly

Заповядайте и утре! :-)

Ако услугата стане 365х24 Онлайн, това вече ще е НОВИНА!!! P.S. Ако го направите и е възможно, качете някъде горе, на устойчиво място поле за препоръки на потребители към Дир БГ (иначе трудно се намира там където беше преди време) УСПЕХ ДИР!!!

Абе да не ви пришпорвам, Дир.бг ... ама Камъчето комай Има Виждания за вас ( за в Съвсем-Близко време) :-)

Поради "правилата" ви последните месеци за преди и след еди-колко-си-часа, без да броим неработни дни - честно казано, доста се изложихте, а и всички останали форуми дръпнаха по-напред от вас! Откакто ви има пиша само тук и за малко да прегреша да мина на други места (без да броим фацебука...)

krassikat@

Въпреки някои емоционални извержения и цензорски напъни на някои от редакторите, ви ПОЗДРАВЯВАМ за това, че се стремите да сте обективни и да дадете възможност на всеки да си каже мнението. Независимо от опитите за някои внушения относно генезиса на собствениците на сайта, това е доказателство за рядко срещан в България подход на обективност и опит да се запази максимална аудитория. И да се увеличава. За който пазарен и демократичен подход ви свалям шапка!!!