Поскъпва и алкохолът

Допълнително 600 милиона лева ще бъдат необходими за здравеопазване през следващата година, с които в момента бюджетът не разполага.

Обратно в новината

Коментари - Поскъпва и алкохолът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А какво стана с мъжа на твоите мечти дето беше около 55?

Този Дянков да се маха докто е време ,че нещо много се излага . въобще по нищо не личи ,че е финансов министър.

За теб очевидно и карането на кола и пътуването с какъвто и да е транспорт и яденето също са пороци.Само ти ли не разбра,че вдигат и акциза на горивата? Оттам и цените на всичко?

Не може да има социална държава при наличие на свободна, неограничавана от мита, междудържавна търговия. Това е нещото, което убягва от вниманието на хората когато говорят за икономика. Просто стоките на по-варварските експлоататорски страни изместват тези на нормалния свят. И в нормалния свят настава безработица и всякакви кризи. Свободната търговия е ПРОБЛЕМ , а не разрешение...

Предлагам първата жертва да Бъде Фандъкова. Скоро има кметски избори, да загубят София, може да им просветне ! И без това предложенията и децата да ходят на предучилищна възраст от 5 години са си комунистически....Та де, да ги махаме човек по човек ! А на парламентарните избори - вкупом. Важно е това да засегне и всички, които са ги подкрепяли - Атака, ДСБ, СДС....

ТЪПИ БЪЛГАРИНО НЕ ВДЕВАШ ЛИ, ЧЕ НЕ СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ САМО АЛКОХОЛА И ЦИГАРИТЕ. ВМЕСТО ДА НЕ ТИ ПУКА ТЪПАКО ПОМИСЛИ ТРЕЗВО! СЪБУДИ СЕ! ТИЯ ДЕТО ДОЙДОХА НА ВЛАСТ СА ОТ СЪЩОТО КОТИЛО И ТРЯБВА ДА БЪДАТ СПРЕНИ И СВАЛЕНИ ДОГДЕ Е ВРЕМЕ ЗАЩОТО ЗАСПАЛИЯ БЪЛГАРИН ПАК ЩЕ ПЛАЩА И ЩЕ МРЪНКА И СПИ.

Според мен,този който си купува грозде от производител за да си направи домашно вино и му плащае добра цена,стимулира много повече селското стопанство,отколкотк крупните мафиоти с винпромите.С какво примерно винпром Пещера стимулира производителя на грозде?Ами те грозде не използват,картофен спирт и други вносни дестилати,виното го правят с химия и искат едва ли не да сме задължени да го купуваме от тях.Държавата също не печели,това което го плащат като акциз,мутрите го точат от ДДС.От 20 год. народът се спасява поединично,държавата я няма като такава,а сега реве да й плащаме като на запад.Да ама не,да ме хванат за .......

МЙЕНКАЩИЯ ДЯНКОВ ДА ХВАЩА ЛОВЕШКИЯ БАЛКАН И ДА НЕ СЕ ВРЪЩА. СТИГА НИ ВЕЧЕ. НЕ ЖЕЛАЯ ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ РАЗНИ МЕКЕРЕТА ДОШЛИ ОТ МАЙНАТА СИ НЕПОЗНАВАЩИ ЖИВОТА В БЪЛГАРИЯ. ДА СИ ВЗИМА МЙЕНКАЩИЯ КАЛПАК И В ГОРАТА.

Боже, боже още един ден започва с кошмарни новини...Защо ги доведе ББ тия професионали от чужбина? Те не са наясно, че народът няма пари...В чувала няма грам брашно! Какво още продължават да тупат? Господ да ни е на помощ!

НЕЩАСТНИ ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ СОЦИАЛИСТИ! ВЪВЕДОХТЕ 10% ДАНЪК И ЗА БЕДНЯКА И ЗА МИЛИОНЕРА. НЕЩАСТНИ СОЦИАЛИСТИ! КАКВИ СОЦИАЛИСТИ СТЕ ВИЕ, БЕ?!?!?!?!?!

И ЦИГАРИ И АЛКОХОЛ СА ПОРОЦИ И НЕ МИ ПУКА КОЛКО ЩЕ ГИ УВЕЛИЧАВАТ!!!!!

да обобщим-предните крадоха от нас,а сега пак ще си пари събират и то пак от нас.сега увеличават пенсионната възраст,увеличават осигурителния праг,увеличават осигурителните вноски,увеличават акцизите на горива,цигари и алкохол (мислят за здравето ни),увеличват данък сгради и т.н само увеличения и то касаещи нашия джоб.да си напълнят хазната та да има за тях,а народа кучета го яли.г-да управляващи в условия на криза е..вате мамата на народеца.ама не ви пука,а!?

Сутринта като се събудих (трезвен), надникнах тук и кво да видя - ами то бая народ снощи не е пил. Пише ли, пише народеца, ама не си дава сметка, че никой не го чете. Най-много някои от подвизаващите се тука да се хванат гуша за гуша. И какво? Утре като вдигнат акцизите, пак ще преклоним глави и ще чакаме поредното изпитание. Всяко чудо за три дни, нали така беше? Или обратното, на всеки три дни - чудо.... Имам едно предложение - оттърсете се от всякакви пристрастия - политически, философски, религиозни, дистанцирайте се от всички парадигми, вкарани в главите ви, и когато си останете само ВИЕ и Вашето мнение - пишете. И, моля, без да се обиждате един друг!

Вмсто да правят усилия как да стимулират износа, ГЕРБ обърна свиреп поглед към демоса и реши да вземе налъмите на босия!

Айде бе, любители на ракията, познавачи на народната душа, пристрастени към свинщината, къде останахте, къде са ви коментарите?

Е, видяхте ли сега? Като няма приходи в бюджета, ГЕРБ със свиреп поглед се обърна към избирателя си и посегна на пиячката и цигарите му, в името на оцеляването на даржавната администрация. Вместо да мисли как да стимулира износа, ГЕРБ посяга да вземе и налъмите на босия. Пада ни се!

Боже колко освирепели алкохолици и пушачи! Не е за вярване - когато повишават цената на хляба и други хранителни продукти пълно мълчание / то кой ли яде/ От всички коментари до тук може да се направи обобщение на народо - психологията на българина - то пари за ракия и цигари няма тя жената за хляб пита.

Абе батчБойко я го смени тоя кретен бе . Къде се е чуло с увеличаване на данъците да се увеличават и приходите .

Господине,синьоре,го или каквото сте там,тук става въпрос за увеличения акциз на алкохолните напитки и отражени ето му върху джоба на българина,ако не сте разбрали.Не за качествата и недоста тъците на Примавера.Ако имате някакви лични отношения за изясняване с нея, форумът не е мястото за това.Доколкото Ви четох писанията се представяте за религиозен човек,може и да си вярвате,че сте такъв,но от постовете Ви лъха само злоба,зовист и простотия,нехарактер за истински вярващия.Като Ви дразнят коментарите и ,не ги четете.Тя,за разлика от Вас ,пише на правилен български език и с български букви.Ако сте толкова интелигентен,щяхте да си кирилизирате компа/ само Вие пишете от чужбина ,други са се постарали да го направят/ и да не пишете само с главни букви,което означава ,че крещите.Дали от незнание или от безсилна злоба,си е Ваш проблем. Но ако си въобразявате,че мислите Ви са толкова ценни,че да заслужават да ги записвате само с главни букви,много сте сбъркали.Наистина,пи си хапчетата редовно,както Ви посъветва госпожата, гледайте си живота и не ни занимавайте с истеричните си изблици на нетърпимост и омраза.

От хляба се пълнее, вреден е! Защо не му сложат едно акцисче... Това правителство само се крие зад Станишев, може и да е бил некадърен, затова и загуби изборите, но той ваведе 10 % данък, а сега само за вдигане на данъци се говори.

Драги,това закъсняло или само закъсало прозрение на колко менте-ракии Ви осени?1.На комунистите пиян народ не им трябваше,защото трябваше да бачка.За мисленето е ясно, на никой управник мислещ народ не му трябва.2.С акциз или без акциз,който иска да пие,ще пие.Само ще се увеличи консумацията на домашняр ка и всякакви ментета/не че винзаводите пък не бълват такива/.3.Ако Дянков беше чел повече щеше да знае,че дори и сухият режим в САЩ не е спрял пиенето,а напротив.4.Как ще се бори против пиенето и пушенето,пък ще разчита да пълни хазната от акциза върху алкохола и цигарите?5.Дянков не е свикнал да дава, а да взема/казвате му: давай,Дянков/.6. В България се пише на кирилица,не на латиница.

Нямате ли там в пицарията или старческия дом в Италия и кирилица? Ужасно се чете този полуграмотен начин на писане....За съпруга ми - о, и това те интересува? Той е щастлив с мен, по -млад е с единадесет месеца от мен и е адвокат. Да не скочиш сега... ааа ето - той я гледа...Не! И тук ще те отчая... и двамата бяхме студенти като се оженихме. А дали аз дразня повече или ти....остави другите да преценят. Едно е ясно ТИ се дразниш! И това ми доставя вече особенно удоволствие. Лека нощ, че мъжа ми ме гледа как се смея на компа, и не разбира защо. Но пък ти не си нещо, за което да си заслужава да му разказвам.

много сте сладки всички. тази арийска примавера особено. и ..., който очаква тук да му бъдат изяснени основите на икономиката. ще се наложи да си изстрадате свободата. няма как, ненагледни мои, ще учите, ще работите, ще икономисвате от данъци (това също се учи) ... ще пораснете и няма да сте толкова гневни, а когато решавате кой да ви представя пред света, може би ще предпочете да е някой по-интелигентен от вас, дори да не е така умилително простодушен. някой ден...

Коко, мойто момче, става ми тъжно от такива като теб (нищо лично). Въпросът е не кой пие и колко пие - това си е личен избор. Става дума за това, че качеството на стоките , които се продават в Б-я като храни и напитки, съотнесени към цените им, ни нареждат на опашката на европейките държави. Е, как тогава да приемаме увеличението на тези цени? Удобно е човек да си бърка в носа и да разсъждава по принцип, именно поради това сме на този хал.

Като един средностатистически българин съм длъжен да Ви заявя, че тази мярка с повишаване на акциза на сп.напитки ще бъде непродуктивна или още по-точно контрапродуктивна както се изразяват отвъд голямото море. Нейната неоправданост на първо място е от чисто търг. аспект: това което се продава като твърд алкохол е с такова качество (съответно себестойност), че не би трябвало да се пуска на пазара, камо ли да се продава на сегашните цени. А вие искате и увеличение. Давате ли си представа (освен ако не допуснем, че сте пълен лаик, или го правите умишлено) какви ще са последствията???

Не така негативно. Нека да помогнем на държавата. Да откликнем на почина: ВСЕКИ БЪЛГАРИН - АЛКОХОЛИК или ПУШАЧ. А най-съзнателните - И ДВЕТЕ.

Правилно Дянков. Вдигай акцизите и митата, намаляй бюджетните разходи, съкращавай, увеличавай пенсионната възраст. Мачкай този народ дотогава докато не разбере, че начина за реШаване на проблемите му не е пътя водещ към Европа, а пътя който избраха партизаните от Сендеро Луминосо и Топак Амаро. Като представител на американската администрация в Колумбия Дянков отлично знае, че огромна част от територията на тази държава е под контрола на тези две движения. Там законите на централната власт не са в сила и по такива емисари като Дянков първо стрелят , а после ги питат защо са дошли. ДЯНКОВ КАТО ПРОДУКТ НА ЕДИН НАРОД ВЪОБРАЗЯВАШ СИ , ЧЕ Е БОГОИЗБАН МОЖЕ ДА БЪДЕ НАГЪЛ И АРОГАНТЕН ДО ТАМ ДОКЪДЕТО МУ ПОЗВОЛИМ. НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ ДА ИЗГОНИМ ОТ БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ ТЕЗИ НАШЕСТВЕНИЦИ КОИТО ПРЕВЪРНАХА ДЪРЖАВАТА НИ ОТ РАЙ В АД. ТЕЗИ ИЗРОДИ ПРОСТО СА НИ ОБЯВИЛИ ВОЙНА. ИЛИ НИЕ ТРЯБВА ДА НАПУСНЕМ БЪЛГАРИЯ ИЛИ ТЕ.

Ама ей на оправят ни бе! И то усърдно! Нек сме живи нек ни...

какво чакате още? Б.Б. и компания вече са за бунището на историята. За нищо друго не стават тия. Тия са като ония, предишните. От едно котило са. Достатъчно са управлявали, цели два месеца. Чао! Да идват следващите!

Писна ми от този кретен.Не разбрах този министър на какво е на здравето или на нещо друго.Това което мисли е прах в очите на хората и пладнешки обир.Кой ще спечели всички който се занимават с незаконна търговия.Който пуши ще пуши и който пие ще си пие.За сега не видях нищо смислено от това правителство освен закани и нетрадиционни мерки .Не може само да се гледа назад трябва и напред да се гледа и действа.Не се учудван да се въведе данък дишане.Този въздух не мове тука така да дишаме без да си плащаме.Е нищо все пак е криза трябва да се вдигат данъците

OTDAVNA TRJABVASCHE DA STANE ,NO NA KOMUNISTITE IM TRJABVASCHE PIJAN I NEMISLESCHT NAROD-DAVAJ DJANKOV ,NE BOI SE ,NE MOJEM DA SI GOVORIM SA KRISA ,A SAVEDENIJATA PALNI S PIJANDURNIZI!!!

Oh,PRIMAVERO;PRIMAVE NAISTINA IAKO TE STIAGA KAPATA,A KAK LI NIAMA S TAZ 4UGUNENA GLAVA 4UDIA SE KAK I DALI HODI6 PRAVA?DOSEGA NITO VEDNAJ, I S NI6TO NE POKAZA VISOKOPARNIA SI INTELEKT,ZA KOITO UJ PRETENDIRA6,KAM HORATA SE DARJI6 S PREZRENIE I NAZIDATELNO RAZMAHVA6 PRAST...DOFFTUR SAM,NE PU6A I NE UPOTREBIAVAM ALKOHOL...TA AKO NE6TO ME RAZSMIVA PREZ POSLEDNITE DNI ,SA TVOITE BEZUMNI IZTSEPKI,DOSTA FORUMTSI TI KAZVAT OTKRITO ,4E DRAZNI6..NE SAM SAMO AZ,AMA NA SEBI4EN I SAMOVLIUBEN KATO VAS INDIVID,DET E SVIKNAL SAMO DA SE PA4I I SE PRAVI NA GOLIAM PSIHOLOG..(OT KOETO LUDO SE ZABAVLIAVAM)NIAMA SMISAL DA MU SE GOVORI ISTINATA..MOJE DA NE MU SE HARESA..A PAK I SI E SAMODOSTATA4EN I EDINSTVEN BOG ZA SEBE SI,SLED KATO TOLKOVA SE HARESVATE VZEMETE SI POSEGNETE SAMA,AZ IDEA NIAMAM KOI E NE6TASTNIA VI SAPRUG !CI VUOLE UN BELL PELLO SUL STOMACO!

Г-н Б.Борисов, като най-приближен на Н.В.Цар Симеон Втори Борисов Сакскобургготски, ще оправи България, не за 800 дни, а за по-малко. Свети Бойко много разчиташе НДСВ да влезе в Парламента и заедно с НДСВ-2(ГЕРБ) да оправят Българите, както си решат, вероятно силно, и отзад. Преди години 2 милиона слабоумни образовани и необразовани българи лизнаха ръчичките на Царя, сега същите хубавци и хубавици лизват обилно Неговия прислужник - Бойко Борисов. ИСКАМЕ СИ ЦАРЯ?

Този НЕЩАСТНИК дето писа alkoholyt e vreden - първо да се научи да пише на РОДНИЯ си език /ако е възможно/, а после да се опитва да намеква, че всички БЪЛГАРИ едва ли не сме пристрастени, или алкохолици. Ако подлизурства на недоумиците на Борисовия кабинет в цастта му - невръстеника Дянков - нека си го каже. Звучи като провокационните въдляци на шаманите Дайнов и Гронев, както и на нещото Гамизов...!

А от домашните казани и бъркачите какво ще вземете г-н СЕдянков,52 градусов алкохол дето се продава по масички и сергийки той е по-безвреден ли?

Стига с тая народопсихология бе, стига с тая ракия! В тоя форум само пияндурници и наркомани събрани! Няма ли един нормален, дето не се напива всяка вечер? Крайно време е да се научи българина да не порка кат свиня, ами да бъде малко отговорен. Ама кога????

Абе колеги, ами ако този ЛЕШПЕР изпълнява предварително поставени му от задачи от ЗАИТЕРЕСОВАНИТЕ, без да звучи прекалено конспиративно, ама е ясно, че тази простотия със световната финансова и икономическа криза я предизвикаха именно ТЕ - онези против чийто геноцид е забранено да се говори ... дори в СЕРИОЗНИ държави от ЕС ...!!?!

Удържайте човека,много се вживява!Не е живял по тези места и мисленето му е изкривено!А имайте в предвид,че вие от ГЕРБ не сте от клана Маклауд.........

Този в началото ми се стори, че наистина е експерт на високо ниво. От действията му обаче излиза тъкмо обратното. Когато 1 безидеен и вероятно слабо компетентен човек се окаже на такава отговорна длъжност, той има 2 варианта на действия - активно осъществяване на ефективни икономически проекти (по конкретна и мотивирана програма) или просто заточване на ножа и сваляне на поредни кожи от населението (тип бирничество от първобитен характер). За съжаление сме свидетели на второто. А воля за решаване на реалните проблеми в икономиката и финансите на България дотук аз от този човек така и не видях...

живи и здрави....т.е. майната ви

До пича с усмивката, дето е написал: alkoholy e vreden, neka poskypva, a i v tazi kriza, horata vmesto da si harchat parite po zavedenia, bi triabvalo da se zamisliat kakvo shte iadat ... Ти май не зацепи, че вдигат и акциза на горивата... с други думи и всички хранителни (и други) стоки. Предполагам че по същия начин си се изказал и за цигарите. А горивата си ги пропуснал, приспан от медийния ПР на Бойко. Не че нещо, ама няма да е лошо да помислиш малко преди да пишеш. За мен винаги ще е тъпо да ръкопляскам на управляващите когато вдигат цените на неща, които ползвам... И не само за мен, уверявам те!

Ха сега де ..!

Дянков откровено ЛЪЖЕ ! Не е имало и няма в момента такъв дефицит /за какъвто и той не е наясно, точоно какъв е/, или ако го е имало, не е чак толкова фатален. Боли ги, че тройната недоумица са изхарчили предвидения излишък, от който много им се искаше да се възползват. Нека МВР и БОП да разследват ...! Нали Цветанов ги предвожда като професионалист /физкултурник/.

ТОЗИ Е ПЪЛЕН ИДИОТ. БОЙКО, МАХНИ ГО НАВРЕМЕ. НЕ САМО, ЧЕ ГЛАСА МУ Е НА ОКРОВЕН ПЕД...СТ, НО И СМЯТА ДА ПОСЕГНЕ НА НЕЩА КОИТО НА БЪЛГАРИНА СА МУ НАРОДОПСИХОЛОГИЯ...! ПОСТРАДАШ И ТИ ВСИЧКИ ОКОЛО ТЕБ, НА КОИТО БЪЛГАРИНА ГЛАСУВА ДОВЕРИЕ. ЦАРЯ СЕ ОПАРИ С ТЕЗИ НЕДОРАСЛЯЦИ С ОГРОМНО САМОЧУВСТВИЕ И НЕЯСЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН КАПАЦИТЕТ /ОЦЕНЕН САМО ОТ ДОСЕГАШНИТЕ ИМ РАБОТОДАТЕЛИ, КОИТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ДО КЪДЕ ДОКАРАХА СВЕТОВНАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА/

Тук някой е споменал Швейк-как го беше казал той?Правителство,кое вдига цената на бирата ,неминуемо ще падне?Дянкооов,не знам колко икономическа литература си прочел,но художествена май не си...

ТОЗИ Е ПЪЛЕН ИДИОТ. БОЙКО, МАХНИ ГО НАВРЕМЕ. НЕ САМО, ЧЕ ГЛАСА МУ Е НА ОКРОВЕН ПЕДЕРАСТ, НО И СМЯТА ДА ПОСЕГНЕ НА НЕЩА КОИТО НА БЪЛГАРИНА СА МУ НАРОДОПСИХОЛОГИЯ...! ПОСТРАДАШ И ТИ ВСИЧКИ ОКОЛО ТЕБ, НА КОИТО БЪЛГАРИНА ГЛАСУВА ДОВЕРИЕ. ЦАРЯ СЕ ОПАРИ С ТЕЗИ НЕДОРАСЛЯЦИ С ОГРОМНО САМОЧУВСТВИЕ И НЕЯСЕН ПРОФЕСИОНАЛЕН КАПАЦИТЕТ /ОЦЕНЕН САМО ОТ ДОСЕГАШНИТЕ ИМ РАБОТОДАТЕЛИ, КОИТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ДО КЪДЕ ДОКАРАХА СВЕТОВНАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА/

Нали затова дойдоха от МВФ - да дадат инструкции на Хер Флик и да го задействат. Ей ви сега, работа до гроб (не че я има), данъци, такси, акцизи, санкции, закани - все с грижа за здравето и светлото бъдеще. Ликуй народе, ще пребъдеш под топлите грижи на момчето от СБ!

В момента правителството на ББ и по точно набедения му министър Дянков унищожават и малко останалия бизнес вместо да спрат контрабандните канали те само смениха хората вместо да спасят малкото оставащи и борещи се за оцеляване фирми те ги смачкват всячески и ги принуждават да минат всивия сектор за да оцелеят и да си запазят хората.След 3 месеца обаче за Коледа ще получат 200-300 хил. безработни а след Нова година Виденова зима .Смятам че и 1 година няма да изкарат.Просто поредните измамници и некадърници.

alkoholyt e vreden, neka poskypva, a i v tazi kriza, horata vmesto da si harchat parite po zavedenia, bi triabvalo da se zamisliat kakvo shte iadat ...

що виете бе, седерастчета герберосани? Нали вие скачахте от радост за епичната си победа? Нали най-после професионално, некорумпирано, дясно правителство и ала-бала? Нали викахте ура и се прегръщате, да ви перем у евроГейците? Нали вашият Командир (ах, как обичате да имате Командир, с главна буква!) с грачещ глас заяви подкрепа на бб и неговите разбойници, събирани по кръчми (пияницата Вежди), престъпни организации (евнухчето Дянко), чужди антибългарски фирми (мошиникът Трайчо)? Сега се радвайте, сега викайте ура! Хайде наздраве и си запалете по 1... за последно.