Дянков ще вдига всички пенсии, ДДС ще чака

Всички пенсии ще бъдат увеличени догодина, а процентът на нарастване ще бъде известен през септември, когато се определят основните параметри на бюджета за 2013 г.

Обратно в новината

Коментари - Дянков ще вдига всички пенсии, ДДС ще чака | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дянков,шушумиго мамина,това,което го разправяш,че едно бъдещо повишаване на всички пенсии не се прави...предизборно можеш да се пробваш да го обясниш на твоите си собствени келеша,но се съмнявам,че дори и те биха ти повярвали!!! И как така три години не даде и един лев за повишаване на доходите в тази кочина,наречена България,а намери и осигури тези средства точно в годината на изборите??? И как така ще увеличаваш само на тези,които са на ниски пенсии???

Хайде и аз да се включа: Мрън, мрън, мрън.

Съгласен съм с "Мене", но ми е чудно такива хлапаци като "Напротив" що за акъл и морал имат?!

Той ги уверил че не било пред изборно ха ха ха тоз смешник те гледа и те лъже в очите няма никаква срама.... всичко ама всичко ще се напрАви с цел да спечелят доверието а и снего изборите, да не забравяме че беше се изказал че щял да ни оправлява дълга много дълго

не бе макс(едно 'Р' за благозвучие преди К-то ?).И от опит се вижда-няма стабилна стабилна икономика без масови малки селски стопанства: южна Германия, Швейцария, Дания, северна Италия, Нова Зеландия. Останалото идва чак като си подсигурил папото, а не да го внасяш. Самоче, за да се позасели селото от нормални българи с по- висока обща култура, а не цигани, турци и БГ селяндури ( демек комплексирани селски хитреци търсещи бърза чест и печалба) се иска МАНТАЛИТЕТ. На тези с птицефермите и преработвателните предприятия никой не им е виновен, че са направили огромни мощности , а не са си предвидили че дядо Стоян няма как да им даде мляко и месо та да пръщят и да бълват продукти. Почва внос и стопанска ( за изхранването) зависимост. А в момента с природните условия т.е предпоставки за семейно селско стопанство положението се нарича : сребърна вода гази жаден ходи. И за това вече факторът се нарича: манталитет. А манталитет не се създава от днес за утре. Трябва да минат поне 5 поколения :-)

Дянков,откакто си на власт колко пъти увеличи проклетото парно,ток при замразени пенсии и доходи и сега предизборно ще вдигнеш всички пенсии 3-4 лв индексация.Защо Станишев вдигаше с 20% годишно,остави 8 млд фискален резерв а вие нямате.Как става тая работа?

Много си прав, Макс! То и разботещите в селското стопанство получават малки пенсии, а условията там са такива, че малко се насочват натам. И много други хора, работили здраво, несправедливо получават малки пенсии. А откъде се е взел мита за мързеливите българи, не знам. В много фирми съм работил, но малко мързеливци съм видял.

Пич, малко се поизхвърляш. Да се надяваме, че е от младост. От липса на опит. Товориш приказки, които не би желал да чуеш за себе си. Вероятно, твоите родители, мои връстници, не спадат към категорията дето "на младини са царували" Би трябвало да ти е известно обаче, че по времето на нашето "царуване" се работеше на норма. Направи справка каква пенсия получава Найда Манчева например. Погледни други работещи "царе"- миньори, летци, моряци. Понякога нормите бяха непосилни за цяруващите. Да не говорим за "доброволните" бригади, за кварталния отговорник, пишещ характеристики. На базата на непосилни норми и "щатни" заплати (например монтьор V разряд със заплата 125 лв) се определяше и размера на пенсията. А всичка което бе отделено като пенсионен фонд отиде където е и сегашния. Та не критикувай нас "царувалите на младини" защото това което сме съградили ние, вече 22 години властващите не могат да доокрадат, поради което се натискат и да управляват.

Репликата се отнася до "Напротив/ 14:35 часа. И: Не казваи днес това, което не желаеш да чуеш утре!

Дянков е един добър министър. Всички неудачници в тази държава, знаят, само да плюват и да джавкат. На тях все някой друг им е виновен.

Ако този беше добър министър и това правителство добро за България, то животът ни щеше да става по-добър, а не по-лош.

като толкова много го харесваш защо не си го вземеш у вас .... ще ти стане чудесна съруга

Николов,Вие,или сте родственик на Дянков,или негов верен слуга...Аз съм работил 37 години с ученици,а с упражненията на Дянков,скоро соц.пенсия ще надскочи моята Между другото,разбирам ,че и Вие сте българин и имам само един въпрос:-С работа,или с фокуси сформирахте благоденствието си в България?

Щото си дърт и не вярваш в СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ!

Дянков не давай и стотинка на червените паразити,Цекича да ги прати да си ги отработят на магистралите,нека мъкнат кофите с киреча,докато видят нимбата на свети Георги Димитров по икиндия..

А ЗА ЧЛЕНОВЕТЕ НА БКП ,СЕГА В ГЕРБ КАКВО ПРЕДЛАГАШ?

Прост народ сме и това ни се полага. Не вярвах, че чак такава простотия като твоята има по земята.

Престанете да пишете глупости за тези осигуровки. Ниските пенсии не означават, че хората не са работили достатъчно или са се осигурявали малко, а поради умишлено лоши индексации /пресметнати инфлации, загубени архиви и др./. Много от тези хора са работили сигурно повече и от вас, имат висше образование, владеят езици и нямат нищо общо с мързеливците, които цитирате. А за последните не се тревожете, те със сигурност са се подредили най-добре от всички.

точно това означава,не може да си се осигурявал на 100 лв.заплата и сега да очакваш 1000 лв.пенсия,на две трети от пенсионерите държавата им доплаща,защото ако трябва да получат според осигуровките си,ще им паднат още пенсиите,къде има друга такава държава,и пак ревете,и още нещо хората са казали-който на младини царува на старини робува,така че днешните пенсионери доста си поцаруваха,нека сега да си платят сметката,така е честно,а не да им я плащат сегашните поколения,които нямат вина,че родителите им са имали петолъчки в главите

омръзна ми разни нагли пъпчовци да си дават мненията, не те ли е срам бе ? какви хора са те възпитавали тебе бе ке.леш с ке.леш нискочел???

Съдбата на НДСВ очаква ГЕРБ! Това само те самите не могат да разберат... Ще ги изпратим с поздрави към техните МАЙКИ...

Те си изпълниха Проекта , България Потъна , младите и умните бягат към летището на пожар .

Хора,защо никой не го възприема на сериозно ,та той вицепремиер и финансов министър а не шут и палячо!

Според БСП: "Няма нужда от природен газ. Има нужда от матушка Русь. Няма нужда от предизборно вдигане на пенсии. Изберете нас и ние можем да ви ги вдигнем, с парите на ГЕРБ както винаги"

Хубаво е че ГЕРБ ИМА ПАРИ и няма да взема заеми!

Какво, какво?!? За кои пари говориш, за онези, събирани от предишни правителства, на които тези видяха сметката за няма и три години.

спрете да говорите,че българите са толкова бедни и за това ли заведенията ни са пълни ,кафенетата пълни,идете пред някой МОЛ в делничен ден там чакаш на опашки на касите ,такава беднотия биха си пожелали всички,българина е свикнал държавата да мисли за него ,той няма да се напрегне да вложи собствени пари, за да изкарва прехраната си,българина е готованец,малко са тези ,които са предприемчивите, да не би да е по-добре Дянков да беше отвързал хазната за пенсии и други харчове и после да сме като гърците ,БРАВО НА ДЯНКОВ ,че удържа на напъна в кризата и не случайно е избран за председател на надзорният съвет на европейско ниво,

Хората не работят,защото Няма Работа ! Безработицата е около 30 % . Сложно ли го казах?

По полето и селските ферми знаеш ли колко работа има? Но всички искат, офис, кеф, ПРЕСТИЖНА работа и ИДЕАЛНИ условия. Манталитет ли е, мода ли е или и двете заедно? И ВЕДНАГА ПЕЧАЛБА :-)

Естествено ,че си го казал сложно и няма грам истина в казаното. Ще ти го кажа по - опростено за да го разбереш: Който е кадърен е добре платен, който е некадърен е ниско платен.

абе Николов на кого викаш ти че е марзелив на този изтрадал народ ли бе кого защитаваш ти бе нещаснико едно лике с нежен глас ли бе не те е срам

Икономиката е в ръцете на мониполите. Кажи ми нещо с което може да се занимаваш и да изкараш пари.Говоря за частен бизнес.Всичко е притиснато до стената.А ролята на държавата е точно тази-да създава условия за развитие на предприемчивостта

Предприемчивоста, трябва да я развиваш ти а не държавата. Стига с тая държава. Предлагаш най-качествената услуга в твоя бранш и въпроса ти е решен. Но ако си някой мърльо, само с претенции, си оставаш извън борда.

От цялото това упражнение ще се облажат циганите и цял живот неработещите, не внасящи в хазната и тарикатстващи интриганти с ниски пенсии.

А аз си мислех,че пенсията е функ- ция на:осигурителен стаж;осигури- телен доход;размер на начислените и внесени осигурителни вноски.

От десет твърдения на Дянков - девет не са се случили !

Това дребно човече,експериментира креативност на гърба на една цяла нация.Егоистичен,горделив и циничен,целта му е да виси над простосмъртните и да се гаври с нас."Социалност" е чужда дума за него.Стремежите му са лична власт и личен просперитет.

По сбъркан народ надали има в света. най бедния народ в ЕС гласува масово за дясна управление, вече 20 години(БСП също е дясна партия - справка плоския данък). За дясно управление гласуват хора които са задоволени и имат знанията и възможностите сами да си осигурят стабилен стандарт. У нас всички с изключение на клошарите, чакат от държавата и в същото време гласуват за дясно управление , което означава по- малко държава, по-малко преразпределение, по-малко регулиране и т.н. Вярно е и това , че в менюто няма леви партии, пък и няма кой да ги създаде. Къде по-лесно и отплащащо е да работиш за богатите.

Плоският данък го Наложиха НДСВ,част от коалицията ! Спомнете си дебатите в Парламента. БСП бяха против ,но така е в коалициите.

този корнишон на кого ги разправя тия небивалици.те май наистина ще разчитат на електората на бсп догодина щом ще вдигат пенсиите.а бизнеса могат да продължават да си го унищожават колкото си искат.дянков да ви разкара протежетата в бдж че унищожиха отрасъла.напълни всички министерства с комплексари без трудови биографии,които изпитват удоволствие когато изхвърлят човек на улицата. сега май ще се повтаря същото в енергетиката.вместо да си местят министерствата на село да открият производства и нови работни места.то верно че челото му видимо е два пръста ама ние не сме неандерталци като него

..вие не знаете какво е това пунктоация и правопис, а сте седнали да коментирате икономически теми? Брех ;) След футбола, икономиката е другата тема, от която разбирате страшно много, нали?

Тоя малоумник за какво мъкне копелетата си по ресторанти?

Десет "божи заповеди", цел на финансовия министър за този мандат: 1. Да се забрани пушенето на закрити места! Е може да не е на първо место ама си представям останалите девет стремления на човека.

Tова е начало на нов етап в стопанския живот на целия свят.Богати и мизерия. Опасността при рухването на оказалите се безсмислени стопански отношения базирани на пари(ударение по избор)е разширяване на комунистическия строй и образуване на технократски и идеологически диктатури търсещи ред. Криза е= извънредно нещо А днес причините за тъй наречената криза са принципите в начина на живот.Векове хората живеят според работата си и я нагаждат според печалбата.Само че,печалба измерена с измислени единици(хартиени или електронни)наречени пари е=на изпарения,нищо. Какво точно реално остава като продукт от едно крупие,рентиер,балетист и т.н - дейности за развлечение и услуги?На хартия тези хора печелят,плащат данък, пълнят хазната повече от примерно медицинска сестра.В общество с тази логика в едно село има 1 медицинска сестра,но пет голф игрища.Всичко ще е според правилата,а нищо няма да върви.В 1 стопанство сметки с пари е като бяло брашно за диабет.Стопанството не е самоцел,но без него няма общество

Дянков, лъжи с мярка... Ти си най-антисоциалният, най-враждебният и опасен за народа тип.

22 години политиците ни пробутват едни и същи номера - вече наизуст ги научихме. Ще ги дигне пансиите малко преди изборите, а падането на ДДС-то ще го остави евентуално ако има втори мандат на ГЕРБ.

Пенсиите се индексираха Годишно ! Но дойдоха ГЕРБ,които увеличават Пенсии на 4 Години ! Ако не излъжат пак естествено.

Ай ся кажете кой е бил по-добър от него през ПРЕХОДА,а?Манипулаторите,млък!Изяжте си та....те от яд!Върхът е и да е жив и здрав!

Добър бюрократ,може би , но добър ,отговорен Държавник... Абсурд ! В ГЕРБ няма нито един Отговорен пред Народа си Държавник ! И не може да е иначе,с Алчното Недоразумение Борисов начело ! А състоянието на Държавата след 3 години ГЕРБ,е повече от пример за Провалено управление .

И ако това е критерии,кое е най-малкото зло и чак пък човек да си яде гениталиите.Не е лошо да проведеш една срещичка с психиатър човече.Неотменния ход на икономика и държана към упадък и разруха са показателите.И дилемата тук е не кой е по-добър а кой е по-лош.А лошите управници ни станаха вече въз множко.

Дааа... Какъв късмет, че ни се падна един от най-великите световни финансисти. Я, питай в Грузия и в латинска Америка, където им е оправял финансите, колко са "доволни" от него. Голям "просперитет" ги е застигнал, след Дянковото "оправяне".

Щом харесваш това подобие на човек,явно си като него.Да си жив и здрав и все така красив.

КОЛЕГИ, НЕ ВЯРВАЙТЕ, НИКОЙ НЕ Е ЛУД ДА ДАВА, БЕЗ ДА Е ПОИСКАНО! ПОВИШАВАНЕ И ИНДЕКСАЦИИ ЩЕ СЕ СЛУЧАТ, АКО ГИ ПОИСКАМЕ КАТО ГЪРЦИТЕ И ДРУГИ СТАРИ ДЕМОКРАЦИИ...

Какъв "КОЛЕГА" си ти бе, КОМУНОИДЕ???

Тази тактика се казва "whistle blowing" да надуем свирката

Тези планирани обрати са част от един скудоумен сценарий, който силно подценява интелектуалното равнище на електората. Държавата се обърна на селски стадион - всичко, което прави това правителство, е да насъсква "тия" срещу "ония". Така ни се пада, като си избираме правителство от мажоретки.

Няма ли кой /от пенсионерите/ да се сети да осъди Държавата ни в Страсбург, защото не може цял живот да ти удържат осигуровки за един размер пенсия, а накрая да ти дадат една трета част от нея и то ако я доживееш!!! По-добре не се осигурявай - като циганите. Те са за пример как може да се живее на гърба на друг.

наглите пенсипнери да си налягат парцалите,защото ако подат жалба в страсбург,ще им намалят пенсиите,защото там пред съда ще лъсне истината,че те тези суми не са ги заработили,а държавата ги дотира,така,че нека си траят не са в положение да искат нищо,и това,което им плащат им е много

КАТО УВЕЛИЧАВАТ САМО НАЙ-НИСКИТЕ ПЕНСИИ СЕ СТИГА ДО УРАВНИВИЛОВКА!

В нормалните държави процентът на увеличение е различен, което е съвсем логично. Примерно 10% за високите, 15% за средните и 20% за ниските. Защото не може на по-имащите да дадеш 120 лв., а на другите 20. Същевременно е обявен праг на мизерията 230 лв... Вие и на тези хора ли ще завидите?

Не чета и не слушам какво казва Дянков. Този човек без собствено мнение, приказва само, за да си чеше езика. До сега не е казал нищо съществено. И преди съм казвала, че до изборите ще си играе на тука има, тука нема за пенсиите. И да ги вдигне предизборно, то ще с много малко, затова пък приказките ще са големи, за да объркат съвсем хората. Тактиката изглежда работи, щом на тази най-популистка партия хората се впечатляват от медийните изяви и празните приказки, отколкото състоянието на хладилника и джоба и го доказаха на последните избори.

Лъжи, лъжи, лъжи... Ще ги вдигнат с по 5 лева. На бас... Този май е невменяем. Чувал бил шум от вода по време на земетресението. Някой психиатър да каже какво значи това, когато няма истински шум от вода. Дано неговата пенсия е 5 лева. Нали знаете, каквото повикаш, такова се обадило и всичко се връща обратно.

ДДС ще чака, за плоския данък изобщо не става дума. И така остава положението - тези, които коват законите стават все по-богати, а тези, които ги изпълняват- все по-бедни.И така, докато чашата прелее. Това обаче зависи от нас - от втората категория хора.

Таванът на пенсиите трябва да се качи минимум на 850 лв. Да си го получават тези, които са си ги заработили. Нали щяха да си плащат осигуровките до един.

Вече 3 години, откакто са дошли на власт всяка година обещават, че на следващата ще увеличат пенсиите. И така, докато дойдат изборите. Но пенсионер се лъже веднъж-дваж, но не и вечно. А за резулта от фискалната политика на Дянков - справка на Орландовци - да постои там и да си направи статистиката.Да не ни плаши с гърци и италианци - дай Боже да станем като тях

Освен баламур,ти си и пълен глупак.

Да ту УФНАТ МАНАФИТЕ

Ти със сигурност си някой бивш военен офицер и сегашния таван ти идва малко. Но тез министри пръдльовци вместо да ви вдигат пенсиите, да вземат да ви ги намалят на половина, защото при една военна ситуация, Вие другари офицери първи ще се изпокриете като мишоци в дън земята!!!

Човека сие 100 % прав!! Тук не става дума дали пенсионера е военен или цивилен такъв, апо скоро за напразни обещания и лъжи , на които се нагледахме през последните 22 години!

Колко години все догодина? Колко пенсионери си умряха в мизерия?

всеки де се трупа нова сума. Сигурен ли си, че можеш да платиш,щото няма да има никаква отстъпка.

Mного ви пречи Дянков!Трябва да напомня на дежурните другари ,че има световна криза и Дянков се справя относително добре с задълженията в тази ситуация.Можеше и по добре ако не му се бъркаше Борисов но няма как!

Световната криза си е световна, само, че не се отнася за пенсионерите от Западноевропейските държави! А пък ние се съревноваваме с Албания кой да бъде на последно място по пенсионно осигуряване, заплати, икономически растеж, здравеопазване, образование...

За Станишев ,Предишните,и световната криза слушахме 3 години. Докато Икономиката и Бизнеса умираха ! При Наследство от БСП+, от 8,3 Милиарда-сега под 4 Млрд. И Външен Дълг от 13%-сега 16 %, Е много лесно ! Та ГЕРБ Опукаха 8 Милиарда за 3 Години !??? Каква "справяне" е това??? ГЕРБ вече 3 години Харчат Готови ,Наследени милиарди !

Аре нема нужда да ни доказваш какъв си глупак.

Ти не си в реалността, човече... Съвсем не си.

Във всяка Европейска държава, Пенсиите се увеличават ПО Закон спрямо Инфлацията !!! ГЕРБария се увеличават, Преди Избори,или ако ГЕРБоко реши !!! Изберете ГЕРБ, и увеличение на Пенсии ,Няма да видите още 3 Години !!Както и на Заплати ! Увеличенията са за Храна ,Гориво,ГЕРБави Бонуси !Това е !

До ГЕРБ,пенсии се Индексираха Постоянно и в България !

Мдааа.. средно с 10% на година. Боко ми срина пенсията с 30%. Да го...

Морис Даудов да обясни на "глупавите " Българи защо по официални статистически данни през 2011 година 45 милиона американци (1 на всеки 5 от населението) са получавали купони за храна ??? Това ли е "рая" който искат да построят в България ???

Аз ще ти обясня. И аз давам купони на всичките си работници. Пак заплата е, но не се облагат с данъци. Пак се харчат в магазина. И работникът е доволен... Колко глупост има в тебе, не е истина!

45 милиона са американците които са получавали държавни купони за храна - има там един лист с критерии на които трябва да отговаряш за да ги получиш ... A ти ако искаш давай си на работниците купони - само че те не са "food stamps" :)

Моята мечта е, ако може да се доближим до Канада, Швеция, Швейцария и някои други нормални социални държави, но просто няма да се случи, като повечето от мечтите..

Наближиха избори и...Дянков запука "ще"-тата.Борисов нали щеше да уволнява министри ,които използват "ще"-ето,отдава му се случай... А по темата За да се увеличат пенсиите,трябва и отчисленията за пенсии в бюджета да се увеличат,т.е. да се вдигнат заплатите.Просто и ясно-като за умни хора.Превиващите гръб също са избиратели,Симеоне Дянков...

Какво "вдигаш" бе пискуне? Ако овчия материал ви даде още един мандат ще стопите пенсионерите на половина, но то това ви е и целта нали така очилатко!

Ха. ха. ха. Тоя сега се сети да вдига пенсиите. Затова догодина ще бъдат избрани онези, които вдигаха пенсиите всяка година. Помните ли ги?

Събирай си партекешите и ДА ТЕ НЯМА!!! Дянков ли си Мянков ли си, че съм приготвил един дебел винкел 50х50х4 да ти влея акъл в кухата кратуна!

Работих тежък психофизически труд 44 години и се пенсионирах поради разболяване на 60 г.вместо на 57,както е по закон!Едва оживях!Сега,когато съм "здрав"плащам за лекарства повече от 100 лв.на месец.И сега ми слагат таван!Внасял съм големи вноски през целия си трудов живот!Не съм комунист,нито номенклатура!Това е кражба!ББ и Дянков са комунисти!