Кабинетът обмисля добавки за пенсионери по Великден

Правителството обмисля какви суми може да задели за великденски добавки към пенсии на част от пенсионерите. Решението трябва да бъде взето най-късно до 15 март.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът обмисля добавки за пенсионери по Великден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дискриминация на правителството към пенсионерите с малко по големи пенсии.Никакви бонуси за тях. И искат да гласуваме за тях.

ейй и ката почнат с това на част от пенсионерите-излиза ,че тия дето са работили много и са си внасяли големи осигуровки няма да получат-а ония дето не са си давали хич зор за тях ще има -ами не е справедливо..или за всички или за никой-баси тъпотията.И аз ще се осигурявам на минимална тогава-хем ще си спестявам,хем един ден и за мене ще има бонуси..

дааа ще вземат 20% от бюджета на болниците и ще ги дадат на пенсионерите-колко е просто..

на900 лв пенсия--22 лв ...на 150 пак толкова ...на депутатите 500 ...браво голяма справедливост...господи какъв живот!!!!

Засрамете се, хора, уж българи! За едни 30 лв. сте готови да се хапете един друг. По какво тогава се отличавате от днешните врастимащи господа и дами!!!

като гледам нищо не си разбрала,хорото не са против това да се даде на пенсионерите,а против това че се мисли дали изобщо да им дадат,понеже сме в криза,ама как за тях-властимащите има-а за хората няма

За увеличението на депутатските заплатки с по около 500 лв. и то ежемесечно Чобанина намери пари и то веднага, а виж за пенсионерите при това еднократно, ще мисли......Типично по български за тези хора се сещат само преди избори и пак с някакви подаяния.....Гадни наглеци!!!!

Естествено, то идват избори. Ще ги залъжете с двадесетина лева.....да гласуват за вас....

Засрамете се! "Адемов допълни, че в условията на криза е логично великденски добавки да получат хората с по-ниски пенсии". За най бедните-помощ храни, ваучери отопление, 30 лв. предизборни, сега и великденски. Хайде стига, всичко това надминава средната пенсия. Докога ще храните и коткате циганите. Аз съм работила и плащала всички данъци и осигоровки. Те какво са дали на държавата? Стига сте разделяли хората.

Стига, стига, а ма не гласувате, бе госпожа. Седите си по къщЯта, а когато отидете да пускате бюлетина, гледате "мъжът" какъв е на външен вид. Като се окаже, че е "кака", като пИдИраса Борисов или "баш кака" като станиШВФ, пищите. Стига, та стига, а ма на 25 май ще гласувате, за да стане шеф на ЕП, нали?

Може нещо смислено да каже ,но не иска.Премахване на ранното пенсиониране ,на всички привелегии,на хрантутниците от МВР и ВМ.Кога ще решите този наболял проблем.Очите ви все във трета категория.Кога?А Великденски раздадени пак по вашия начин нещем.Пак за тези които с нищо не са допринесли за тази държава.Пак заеми...

говорите глупости ама големи глупости.АКО СТЕ НА МЕСТОТО НА ТЕЗИ МЪЖЕ ,НЯМА ДА ИЗДЪРЖИТЕ И ЕДИН ЧАС В ТАЗИ СИСТЕМА.ЗАСЛУЖАВАТ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА КОЕТО ПОЛУЧАВАТ.ЗАСРАМЕТЕ СЕ ЗА БОГА.

Кабинетът да не ОБМИСЛЯ,а да работи ефективно!Да започне ИКОНОМИКАТА да заработи най-сетне!Но за това се иска АКЪЛ,който нямат българите!Само хора с ДЪРЖАВНИЧЕСКО мислене могат това.Тогава пенсиите ще бъдат нормални,това са пълни глупости-сбъркана държава сме отвсякъде.......ужас просто...........

И пак се започва,ще дадем ама на тия не на ония с големите пенсии.И колко големи?Все ощитени.Нищо не давайте ,да има за вас.Дано се задавите.Приядохте от власт и корупция.Мразени,все по мразени,как нямате очи да видите какво става.

Адемов, Великден и Коледа са празници за всички пенсионери! Така че, ако наистина "идеята на правителството е да даде на всички", защо пак давате само на тези "с най-ниски"?! Омръзна ни да храним цигани и измислени социално слаби!!!

И аз съм пенсионер, с доста ниска пенсия - от честен труд в продължение на 40 години. Парите не ми стигат, но съм КАТЕГОРИЧНО ПРОТИВ това раздаване на пари. Кои се считат за най- бедни - циганите, които не работят, хора със социални пенсии, защото не са работили и са си лежали или са работили малко. Стига с това раздаване на пари и взимане на нови заеми. Ясно е, че е заради евроизборите - да подкупят и привлекат избиратели. Но, от къде парите, кой ще плаща новите заеми. Ще заробят децата ни , дори и внуците ни да изплащаме заемите.

Хайде стига с тези добавки, надбавки и всякакви други глупости. Увеличете заплатите и пенсиите, за да се покачи покупателната стойност на хората, но не вдигайте цените. И без това са по-високи от европейските.

.Дадоха по 30 лева на най-бедните, т.е. 99 % от най-беднита са ЦИГАНИ.Сега ще дадат "великденски добавки да получат хората с по-ниски пенсии", т.Е. отново това ще са 99 % ЦИГАНИ.Ние Българите работим за да може ЦИГАНИТЕ да вземат наготово от нашите осигуровки.Докага в България ще е в сила тази система.Трябва всеки сам да презцени дали да внася осигуровки или не и да решава сам дали ще работи или ще започва да живее от внесеното до момента.

Измислихме! 40 стотинки. Другите 40 ст. ги оставяме за Коледа.

Добро решение за българския пенсионер. Парите ясно, че няма да са много, но това е един жест по повод християнските празници. Снощи един по новините /не си заслужава да му помня и името/ казва, че тея добавки не оправяли дългосрочно нещата и че парите стигали за една пазарска чанта. Тоя "умник" в час ли е?!

В час е разбира се.Тези пари се дават с една едничка цел : ПРЕДИЗБОРНО.Дават се на точно определен кръг от избиратели.Ти като си толкова в час, надявам се сам да се сетиш на кой кръг.

глава,щял да обмисля,ей за да запазите властта,ще превърнете България в пустиня,след вас няма да има държава за управление да не говорим за хора,пари не се дават със заеми ,които и внуците ни няма да могат да върнат, давайте от партийните ви субсидии а не да ходите по плажовете на Куба маскари....

Сега ясно - орязвате болниците с 20% и половината ги давате на пенсионерите, а другите си ги разпределяте. Ако дадете на бедните 30 лв то вашите великденски ще са мин.30 000 . А за коледните не ми се мисли, сигурно ще спрете детските.

Такива като теб,гласуващи за БКП ни доведохте до този хал... Гласуваш за Станишев получаваш Местан...Да ви е честито дърти глупаци-прогонихте внуците си от България.Плачете и ги гледайте на СКАИП,скапани тъпанари!

Парите не се дават за Коледа и Великден,а за корбан Байрам...и изборите!

Щом пак ще дават за Великден само на най-бедните, БСП ще се прости с хиляди гласове за изборите. Не дадат ли на всички пенсионери добавки този път, няма да гласувам никога повече за БСП.

значи ти,ако ти дадат тия 30 лв,пак за тях ще гласуваш-ейй продажници

Заплатите в БГ са най-ниските в Европа. Правилото е: Ниски заплати - малки осигуровки за пенсии и здравеопазване - т.е. пари нема. Високи заплати - високи осигуровки - т.е. ще има за пенсии и здраве много пори.

Аз съм християнин/262,45лв пенсия/,но заКоледа не получих добавка,обаче циганина Динчер /248,69лв.пенсия/ си получава абсолютно всичко,нищо че не празнува Коледа и Великден...?Една шепа депутати от ДПС разсипаха България.Това за омразата Доган го измисли/още през 1989г/.СЕГА-да мразим ГЕРБ и пмиярите да си направят тройка. Тъп и смотан народ сме...Лустрация за комунисти и ДС...Оставка!!!!!!!!!! Тия са от 100год в Парламента?

От къде пари да намери МС за великденските добавки и хората с ниски доходи...!?Депутатете да не се правят на "УДАРЕНИ С МОКЪР ПАРЦАЛ", а да си ЗАМРАЗЯТ НЕ заслужените заплати ,намалят патиините субсидии с 80% и свият Разточителствата в парламента- и милионите ще се осигурят

Чичо ти луд ли си, де дУпетатите точно за тези кинти са в парламента. Как да вземат решение срещу собствения си интерес.

Работиш малко - ниска пенсия, но затова пък държавата те обича и дава повече по празници. По-малко се обичат повече работилите, а най-малко хората, които изкарват пари и плащат данъци. Е, малко предизборно, но от сърце.

отово тези,които изобщо не са се осигурявали,ще получат добавки.какъв е смисълът аз да си плащам пенсионната осигуровка върху всички доходи?В БЪЛГАРИЯ,КОЛКОТО ПО-МАЛКО РАБОТИШ,ТОЛКОВА ПО-ГОЛЯМА ЗАПЛАТА ПОЛУЧАВАШ И,КОЛКОТО ПО-МАЛКО СЕ ОСИГУРЯВАШ,ТОЛКОВА ПО-ГОЛЯМА ПЕНСИЯПОЛУЧАВАШ,ТЪЙ КАТО СЕ ДАВАТ ПАРИ ЗА ОТОПЛЕНИЕ,ХРАНА И Т.Н.

Тези български политици експериментатори как си позволяват да диференцират пенсионерите на такива с ниски пенсии и такива с високи пенсии?!Пенсията е финансов резултат на десетилетия труд за всеки един пенсионер, като за определянето и, влизат годините труд и възнагражденията през тези години, и в един момент политиците казват - ще зачетем на едните възнагражденията, но на другите няма да ги зачетем!?КОЙ ПЕРМАНЕНТНО ОПОСКВА ПЕНСИОННИЯТ ФОНД?!?!

А аз като получавам 251.82 лв.и не получавам енергийни помощи ,коледни добавки и няма да получа и великденски,къде да се жалвам

Хасанчо осъществява държавна корупция на светло.

Хасанчо, точно предизборна кампания е.

стига с тия малки пенсии,или на всички или на никой.

Докога ще сме в криза и преход. от 1989 до сега са 25г. За 40г Комунизъм - имаме преход 25г? - няма такъв дълъг преход в целият свят. Явно това е постоянното състояние......

Pesh0

А Мая вчера разправяше , че герб се нуждаели от допинг , преди изборите :)

Защо просто не го нарекът ПРЕДИЗБОРНИ ПЕНСИИ?

Коалицията Червен Полумесец се опитва да си купи още избиратели за Евровота...... Кристално ясно...... :-)

поздравленя за правилните гестове на правителството и по спецялно кам соцялния министар.нека отпуснат и на получаващите високи пенсии по десетина лева-просто да си опитат касмета щом получават високи пенсии значи са гелук вогели-в тотото се раздават два пати седмично големи награди.ащо се отнася за осигурявалите се сас по големи суми много от тези страдалци даргавата ги е осигурявала в повечето случаи.и едно предлогение-при празнуването на празниците от мусулманите ще е правилно и тогава да се отпуснете,за да няма украински истории-по точно кримски истории.успех на правителството оцеляло след толкова стачки!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Идват избори нали???

това правителство и този парламент е с толкова нисак реитинг че само се чудят какво да измислят да се харесат.да ама не пенсионерите не ви искат мизерните 20 лв а достоен и спокоен живот.това е все едно да подхварлиш кокал на гладно куче , нито ще се наяде и пак гладно ще си остане.умните правителства инвестират с цел нарастваща вазвращаемост а нащо марионетно правителство се опитва да печели време и залагва хората.така икономика не се прави. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Когато се говори само за повишение на минималния размер на пенсиите или пък добавки абе маймуни скапани по долу са изразени мнения кои колко е внасял преди пенсиониратето вземате впредвид:1коледни добавки за тях;соц помощи на двда транша до 70 кг за тях.социални помощи за дърва за тях помощи от общините дърва въглища помощи от общските съвети за тях.социални програми за тях. Програми за преквалификация по 5 курса тно озеленители;речни корита метачи пак за тях и им плащат където ходят на курсове плюс пътни а неграмотни.И последни циганин и бедняк коли.по 5 тел джем возят хсе само с такси реисове не пътуват и какво да ви обяснявам кьоравци и тъпоглавци вие продадохте държавата заедно с народа та да се пазарим за 1 мил лв.Унищожихте средния Бълтарин които изнесе и през комунистическо и сега цялото тегло на всичси неволи€Платете им тока и водата парното и наемите погасете им краткосрочните кредити коитко вземат и невръщат и обесете останалото грамотно и образовано население .Така се прави господа пред управл.сега управляващи и така до веки веков.

Така те искам. На следващият митинг на "Орлов мост", тебе ще разцелувам. Нека Бойко да се заканва, че щял за 11 път да ме бие. ДПС на 3 март се пориха, но на Великден ... ще се отчетат подобаващо с 30 ..., колкото са платили и на Юда Искариот.

За да печелиш по 4000 месечно при средна работна заплата около 800,значи нещо не е в ред.Замисли се какво.

Ще си позволя да цитирам Вонегът: "Големият проблем с тъпите копелета е в това, че са твърде тъпи, за да могат да повярват, че съществува възможност да си умен." Така че нещо не е наред само в твоите представи.

Да се дават добавки и на хората с максимални пенсии ,които не са били членове на БКП.Впрочем ,вероятно не всички знаят ,че бившите активни борци против фашизма и капитализма ,сега се наричат само борци против фашизма и взимат допълнително към пенсиите .Същевременно се дава ежемесечна добавка и на пострадалите от комунизма ,съответно степента на лагеруване ,изселване и пр. Последните получават парите от държавния бюджет , а не от пенсиите на тези ,които са провалили техния и живота на семействата им. Трябва да се удържат от високите пенсии на бившите комунистили земеделци ,заемали ръководни длъжности и с тях да се изплащат компенсации на пострадалите от комунизма .Освободените от бюджета средства ,да се разпределят съобразно коефициента между останалите пенсионери.

Излесте на изборите и ги разбийте!! Просто, ясно и лесно!!!

Циганин - цял живот крал,не работил,взимал помощи,че и на края пенсионер и пак за него добавки?!?!?! Къде го има това???? Никъде!!! Само в България,защото политическата мафия има изгода от това!!!!

имах 2 висши образования и работих в българия 22 години с престижна заплата. след това емигрирах в америка и работих също 22 години същата работа. в българя поличих пенся 170 лева, в америка - $5000, или около 7000 лева. може ли за една и съща работа, за едни и същи отработени години в българя да ми дават з5 пъти по малка пенсия? питам и отговор не искам, защото знам, че комунистите ни ограбиха зверски и пак управляват.

сега , да не би да ти е останало само едно висше образование, че пишеш България с малка буква?

Я не сакам добавка, я сакам йедна шака вуна за ДЕДОВИЯ гол ----) след изборите.

...смени снимката на новината,че когато я видя все едно изпитвам същите първосигнални "чувства",като моята "Немска овчарка",виждайки котка,каруца и ОРКИ.... Тъпо мангалско излъчване,сигурно и тютюн не е копал в живота си... Казват ,че бил доктор...бих умрял 100 пъти,но да не попадам в ръцете на такъв....ако е доктор... Те и на онзи тъп ЖАБОК ...Ж.Ж. все му викат доктор(като научна степен),ама той само като му видиш излъчването,порядките и словата вкючващи стотина думи...разбираш,че е човек с най-много 8-ми клас.... По тъпо говедо,освен Лъчо мозъка,Желю и още дузина може би...не съм виждал....

Прочетох част от коментарите и силно впечетление ми направи следния факт - Ако не се увеличават доходите - Ама , защо тези мошеници не изпълняват обещанията си ???Ако се направи стъпка в посока увеличение на доходите (независимо дали пенсии или заплати) още по - недоволни - ама това е популизъм и се прави за вдигане на рейтинга на правителството преди Евроизборите . Честно казано с такъв народ вечно недоволен и мразещ май скоро няма да тръгнем напред . Нямам думи .

Да вдигат доходите - приветствам го. Но нека да е справедливо и да не е така , че да се вдигат само на циганите.

Тези с малките пенсии в голямата си част са или необразовани или мързеливи. Точно тази група е лесно манипулируема и по принцип това е "твърдият" електорат на турци и комунисти. Дайте им по 30 лв., после си купете циганите по за 50 лв. и ще вкарате още един тунеядец в Европарламента. За сметка на останалите, които са дали нещо на тази държава. Подли популисти!