Бисер Петков: Пенсии ще има до 2037 г., после не се знае

Увеличаването на пенсионната възраст и увеличаването на вноските са стабилизирали системата най-късно до 2037 г.

Обратно в новината

Коментари - Бисер Петков: Пенсии ще има до 2037 г., после не се знае | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Спрете парите на циганите и ще има за тези,които са работили

А според мен, държавата отдавна се е закрила, даването на заплати от по 600-700лв и пенсии от порядъка на 300-400лв си е фалит в най-истинския смисъл на думата или така наречената държава, е фалирала още преди 30 години и това в момента е една имитация на държавност и всичко е на доизживяване.

Еее, това е твърде оптимистично, според мен още 5 години и нещата ще са ясни за всички , особено за пенсионерите:)

681 - 2037 Почивай в мир.

С това официално се признава,закриването на държавата през 2037 година! Демографска катастрофа,тотална загуба на население и първата държава в новата история на света ,която ще бъде заличена от картата.

това е нещо като деликатна подкана всички да напуснем до 2037, щото ще затваря "заведението"

Пенсионерите нищо не са получили за Великден,днес ми каза фризьорката ми !Подигравка пълна !Чак май месец ще има пенсии !

,,вероятно,,... по европеиски това звучи ,,сигурно,,...!!!

За да взимаш от някъде нещо, някой преди това трябва да го е сложил там. Броят на светлозелените намалява. Прихода от тях в бшджета също. Тъмнозелените не работят и не внасят нищо. Борещите се за права без задължения искат само дотации. Като стане така, че не може и пенсии да плащате, ще повишите пак годините за пенсия до 70, само че и това няма да ви помогне. И заем да вземете както до сега, само по лошо ще направите. За да има "социален"мир, при липса на светлозелени, тъмнозелените трабва да почнат да работят, както и борците за права без заължения. Това е. За да има, някой трябва да дава.

ако замениш думата "тъмнозелени" с "политици", "министри" или "депутати"...може и да се окаже вярно написаното от тебе

ами спрете да плащате на циганките по над 2 хилки за това, че на 20 години има 5 деца. накарайте ги да работят като спрете да им подарявате нашите данъци и осигуровки.

пълни лъжи - метода на винету - разделяй и владей...крадците в паламента се чудят кого да нарочат за крадец

Българите хранят един милион не работещи джипсита ! Плащат всичките им сметки , ток вода , социални помощи , медицински услуги , възстановяване на " обрани " комуникации/джелезо, бакър , дръвя и прочие / ! Реално на всеки българин се пада по един циганин за изхранване ! За мафията сраснала се с държавата потъват милиарди всяка година ! Е как искате да останат пари за българските пенсионери ?!

от 2017 всички социални помощи са напълно орязани от вас в парламента, лъжецо, стига си демагогствал, дупетатино, лесно е да крадеш милионите на държавата, а да хвърляш вината за последвала мизерия на циганите

Явно скоро си се научил и да четеш и ти личи ! Я пак се опитай да прочетеш правилно поста ми !

ми то не може по цял ден това странно, надуто същество бб да си пее и говори за западните покрайнини, за скрипал, за турция и за подобни глупости и да искаме да има някава икономика в българия, работни места и пари за пенсии и здравеопазване. С минималната заплата в бг (или с близка до минималната) трябват по 6 човека работещи за осигуряването на една пенсия от 300лв ......Има 2,5 милиона пенсионери в бг в момента, това означава, че населението, и то имащото работа население, трябва да е не по-малко от 12 000 000 в българия. Населението на бг днес е около 4 000 000 и продължава да намалява. Раждаемостта на година е 50 000, а смърността около 100 000. Емиграцията не е спирала от 1989г година насам.....изводите гиоставям на вас, като си легнете довечера да се замислите хубаво какво ви очаква и вас

Народа намалява ,администрацията расте,а най жалкото,че Мвр,съд и цялата а калункова не плаща здравни и пенсио ни осигуровки.ТЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ НА ОПРЕДЕЛЕНИЯТ ПРАГ НА ПРОФЕСИЯТА ,А НЕ НА РЕАЛНАТА ЗАПЛАТА.КОГА ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА ИМ УДЪРЖАТЕ ОТ ТЛЪСТИТЕ ЗАПЛАТИ И БОНУЗА ЗА ДА ОТИДАТ В НОЙ,А НЕ САМО БЕДНИТЕ ДА ИМ СМУЧЕТЕ КРЪВЧИЦАТА

.........................!

Това е зарази солидарността. Ако всеки си внася пари за пенсия в собствена сметка, колкото е внесъл, толкова ще харчи. А сега от парите в тази пенсионна система се плащат и инвалидните пенсии, и майчинството, и детските - това не са ли социални плащания т.е. от държавния бюджет. А привилегиите на държавните служители, защо те не внасят нищо? Не искам вече да съм солидарен с хора, които нямат ценз и трудов стаж. Същото е и със здравните осигуровки - лекуват се безплатно неосигурените.

Да бе, ама ако решим от днес вече да не е солидарно, какво правим с тези, които досега са били солидарни - без пенсии ли ги оставяме?

след като окрадохте милиардите от ктб, солидарността вече разбираемо не ви трябва

Кат пукна, на юя ми дърва да цепят.

Слава Богу....Няма да се тревожим .До тогава от българите и България ще е останал само спомен.

разпродадоха за по лев държавните активи, сега седнал тоя да ни заплашва, че нямало пари за пенсии... А за министерската му заплата на тоя хрантутник и и на армията ми от безполезни социални некадърни работници, откъде се намират пари, се пита в задачата

"Пенсии ще има до 2037 г., после не се знае" Аз ше съм умрел бе!

а сина ти, дъщеря ти, внуците ти и те ли смяш , че ще са умрели/избити до 2037

ДА ... ДАААА ... СЕГ АНИ ТЕГЛЯТ ОТ ЗАПЛАТИТЕ ЗА ДВЕ ПЕНСИИ, А ЩЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ НЯМА ДА ВЗЕМЕМ И НИТО ЕДНА ....

Бисер до бисер мила моя майно ле.

Колкото пъти другарите са били на власт, толкова пъти фалират и обезкостяват държавата. Същите, които станаха известни с червените куфарчета днес обещават равенство и справедливост. Същите, които създадоха групировките днес обещават по - добро правосъдие. Същите, които фалираха банките днес обещават по - добри доходи. Същите, които ни оставиха под чернобилския дъжд, днес ни обещават безплатно здраве за всеки. Не знам за вас, но не аз не им вярвам.

Само че този не е от "другарите". Уж...

всичките са крадци....Боко - вече е 3 мандат,,,,царя беше,,,,СДС беше,,,, не са само другарите,,,,

2037 ще бачкат роботите - няма да се плашите - ние ще сме у Комоса тогава!

Я у Космосо, я у майката Земя !!

тогава - душата у Космоса....

Може би това е розовият вариант! Ако демографската криза запази своето прогресивно развитие, страхувам се, че този срок ще се измести назад ! Ако вземем предвид средната пенсия 300 лева за 2,5 млн пенсионери, то се оказва, че всеки работещ издържа един пенсионер, а се съмнявам, че и това твърдение е засилено, като знам, че една немалка част от работещите се осигуряват на МРЗ !

2,5 милиона пенсионери х 300лв пенсия на месец х 12 месеца, това са 9 000 000 000лв всяка година...само дето дупетатите не искат 300 лв пенсия, а 1300лв на месец

до 20 ч0 година българите ще са с тридесет процента по малко...!!! да му ,,мислят,, ...,,защитеният вид,, и ,,защитниците ,, им...!!! българин пенсионер няма да има...!!!

Раздели 10лв на 5 човека и раздели 10 на 2, кой ще има повече? Прекалено много се връзвате на фалшивата информация с която ви заливат!

ами ,,пчелите,, като умрат , търтеите ще се веселят,,...докато ,,медът,, не свърше,,.. ,,!!! по кои морален закон ,,работещи,, и платени за тази си работа не плащат ,,осигуровки,, за пенсия...!!! но знам че за такива като вас ,,морала,, е смешна работа...!!! ,,смешниците,, във власта и управлението и...!!!

Мисля, че 2037 г. е твърде оптимистично....може и по-рано според мен. Да оставим това, че и сега парите не са достатъчни - половината са от бюджета!

Ами не стигат , защото цяла армия цигани получават без да имат някакъв принос.

"цяла армия депутати и миистри" исках да кажа, обърках се просто

До тогава ли ще я има територията бре Петков, че след 2037 няма пенсии,а???

Ако я вдигнат на 95 пенсионната възраст и увеличат осигуровките със 100% ще стане най-стабилната пенсионна система в света!

а защо не пенсиониране на 101 , а осигуровките 300% от заплата

Болен здрав носи. Всичко за държавните храненици и за "бедните"-не работещи ????????????????

Като вземат мерки българите да могат да са спокойни и да си родят по две, че и три деца, цветните да ги хванат на работа и да си гледат сами децата, без ние да ги хрантутим, ще има и за пенсии. Само дето власт имащите не мислят за след 20-30 години, а сега в момента да имат от всичко по много. И поддържат незнаещите и ннеработещте, защото им вършат чудесна работа при избори. Жалка история....

Точно така! За бога братя, хващайте багажа и през терминала....

Не бе, как! В държавата е най-сигурно! Частните фондове ще ви окрадат! Прехвърляйте си всичките пари за пенсия в държавния пенсионен фонд, не разчитайте на частните! Хаха!

Него "ОКОНЧАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ" няма да го засегне, защото не е българин. Друго яче обаче стоят нещата през януари 1942 г., на Ванзейската конференция.

Защо държавната администрация, прокурори, съдии, следователи, полицаи и военни не си плащат осигуровките - здравни и за пенсия? Средната заплата поне на 20000 от тях е над 3000 лева и повече, но ние им плащаме осигуровките. Лицата на минимална заплата се осигуряват сами, а високоплатената централна аминистрация/нямам предвид тези с по-ниски от 1000 лева заплата/, лицата в правосъдната система и т.н. - не. Пълно безобразие и нарушаване на конституцията.

2037-а ще стана на 57 години и ще имам 35 години стаж - твърде недостатъчно, за да се пенсионирам. Обаче ако след това няма да има пенсии, аз поради каква причина 35 години ще съм внасял т.нар. пенсионни осигуровки? Направо да си кажете, че това което плащаме е данък, а осигуровки няма, да минаваме в сивата икономика или към Терминал 2!

Терминал 2. Това е решението. Колкото повече, толкова по-бързо ще приключи тази кочина, която управлява България!!!

Едно време ми казаха ела стани стражар-акъл не трябва тука и ей ма ся с1240 пенция/ама дават само 910/

До кога бюджетните хрантутници няма да си заплащат ОСИГУРОВКИТЕ а се взема от нашия залък всички канцеларисти в МО и МВР с първа категория труд и 20 необлагаеми заплати при пенсиониране..

И продължават да си работят не били длъжни да уведомяват, че се пенсионирали -пълна лудост!

защо триете въпроса бе, ако данните на този министър са верни с какво ще се плащат огромните пенсии на депутатите, за които пенсии депутатите си махнаха тавана и ще надвишат дори и средната заплата в страната!?

отпада ли в такъв случай тавана на осиуряването? И какви пенсии ще получат хора, които само на хартия са осигурявани на доход за който ще получат пенсия без таван, но осигуровките НИКОГА не се внасяни. Примери бол, но няма кой да прави анализ на данните, защото работникът черпи права от невнесени осигуровки. ТОВА го няма нийде на света!!!

Моля? 2037? Вие ако откарате още 10 години така трябва курбан да дигате.

За новите пенсии отпада тавана, а за старите остава. Това не е ли дискриминация?За старите пенсионери до сега са вземали по-малко, поради тавана, и така ще продължи.... Е на това се казва социална справедливост. А може би защото идва момента някои от политиците да се пенсионира и да взима колкото му е изчислена пенсията.

Истината "Питър", е в бутона "DELETE", a СВОБОДАТА е на върха на копието.

справедливост е за депутати и политици които ще се пенсионират след 2019. Демек - за тях си.

За да има пари за пенсии трябва да се забранят парите за пенсии на всичките ни крадливи политици.Те толкова се накрадоха , че изобщо не разчитат на пенсии.Отно ще задам къде са лихвите върху първата ми вноска от м. октомври 1973 година когато започнах да се трудя,след това върху втората.За целия си живот до тук съм купил на държавата поне един четиристаен апартамент , който ще бъде гушнат от тях .Пари за езидниците винаги има за тъпите данъкоплатци винаги няма нещо.Дори през турска е било по-добре.Най-големия данък е бил десятъка.Сега скапаната държава ти изземва под различни форми около 60 % от дохода и все плачат че няма пари.

И колко твърдиш, че си внесъл през октомври 1973?

Парите за санирането да се пренасочат към децата, но белите деца, които ще развиват икономика и общество, а не към оня мургав контингент, който захранва само криминалната хроника !!!

жизненото равнище. Всеки представител на държава става и се хвали колко добре живеят в неговата страна. Идва ред на българския представител и почва: Ние им инфлантирахме заплатите, пенсиите и спестяванията, увеличихме им тока, парното, водата, увеличхме хранителните стоки и горивата........ От залата се чува глас: Може ли да попитам - а защо просто с един самолет не поръсихте новичок да се свърши изведнъж ами мъчите хората?

По повод "осъвременяването" на пенсиите съгласно: Разпоредбата на Параграф 53, ал. 1 от преходните и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на КСО (ПЗР на ЗИДКСО, обн. ДВ, бр. 61 от 2015 г.) предвижда, че от 2017 г. осъвременяване на основание чл. 100 от КСО (т.н. швейцарско правило), няма да се извършва до годината, в която процентът по чл. 70, ал. 1 от КСО, с който се умножава всяка година осигурителен стаж, на базата на който е изчислена съответната пенсия, достигне стойност 1,5 (за отпуснатите пенсии до 31.12.2016 г., вкл., този процент е 1,1). Решението за мене означава, че ще трябва да доживея до 2037 г., като до 2027 г. аз ще получавам пенсия на размер от 2016 година. Сега съм на 72 години, със 100% инвалидизация тъй като от 20 години съм с НХЛ. Благодаря за БЛАГАТА ВЕСТ по време на СТРАСТНАТА СЕДМИЦА, че ще трябва да живея още 20 години за да си получавам със сигурност "ЗАМРАЗЕНАТА СИ ПЕНСИЯ". Няма да Ви проклинам, А ЩЕ ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА "ЧОВЕКОЛЮБИВОТО МИСЛЕНЕ" по повод "ОКОНЧАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ" от 1988 година. /ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД/

всичко това противоречи на прогнозите от Давос за въвеждане на ББД поради навлизане в 4-та индустриална "революция"...

По повод на тоя песимистичен министер се сещам за едно предизборно изказване на Борисов - Ще докарам България до успешен край!

Ох, направо съм щастлива, че все още сме само на етап "Видими резултати!";)

до "край" ще ни докара със сигурност, до "успешен" сигурно и това - въпроса е за кого ? Ама мисля, че няма да е за народа...

Помощите и детските за циганите и така ще се оправи баланса с пенсиите,а циганите ако имат нещо против ги пратете в брюксел

може пък стотиците милиони за партиините луксове и субсидии, които също ти плащаш да са по-опасни за стабилността на държавата от 15те лева детски за някое босо цигане

брюксел да се вайкаш

А според мен изхода е-ВСИЧКИ да си плащат осигуровките!Защото сега държавата "плаща" осигуровките на държавните хрантутници и ги взима от нас!Затова на нас ни вдигат ежегодно осигурителните прагове и процентите осигуровки-да се пълни дупката-"държавен служител"!А още по-добре ще е ако същите тия се съкратят на 50%!!

какво предлагаш, държавните служители след работно време да ходят да работят нещо по 4 часа и в производствения сектор на държавата, с което да си плащат осигуровките към държавата

Ами те държавните служители, 16-16.30 вече са приключили, така че що не. Или поне да поизчистят улиците, да прекопаят градинките. има работа.

Нещо не четеш както трябва!Предлагам на държавните служители да се удържат осигуровки-като на всеки от нас!!Нещо неясно ли има!?

Аз предлагам първо да поработят в реалната икономика 20 години, да видят как точно се изкарват парите и после да имат право да заемат държавна служба, а не от училище и хоп направо на някоя държавна служба!

Да разбираме ли, че до 2037 ще уморите всички в пенсионна възраст??? И понеже аз баш тогава трябва да се пенсионирам да внасям ли за пенсия или нема смисъл :)

Сега пенсиите се плащат с парите които в момента постъпват от осигуровки, че даже 4 млрд се дотират от бюджета. Не знам тоя младеж как ги докара до 2037 като и сега пари за пенсии няма