10.1% от БВП отиват за пенсии през 2015 г.

10,1% от брутния вътрешен продукт за следващата година ще отидат за плащане на пенсии. Дупката в бюджета на НОИ, която ще покрие бюджетът, е 2 млрд. лв.

Обратно в новината

Коментари - 10.1% от БВП отиват за пенсии през 2015 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пожарникаря, с 0 процента, Орешарски, с 3, сега Пожарникаря, с 1.9, добре е!!!Как ви го роди тъпата кратуна това число, бе изроди, тоест, на моите 350 лв., почти 7 лв.??Свещи да си купите с тях, всички, боклуци нещастни!!!

Проблем не са пенсионерите, а политическите гамени. Всеки месец ни вземат по 1/3 от заплатите. Отделно вземат от работодателите ни. Плащаме десетки години данъци и осигуровки. При този скапан живот, който водим и при това здравеопазване, колко ни остава да живеем след пенсия!? И пак - няма. КЪДЕ са парите ни?

Неможе след толкова години на безхаберие към пенсионерите да се тюхаме за съдбата на българските пенсионери сега . За 2015 г. Е при соца- пенсиони вноски се заделяха от нещо или не. Сега заделянето на пари за пенсионерите е 8 млр. за 2015 г. или това е много . Е на фона а нашитесметки в бюджета е така .. Какво обаче пенсионерите са виновно за да им се държи сметка за парите които отиват за пенсии ? Държавата за какво работи, ако не за децата , пенсионерите които са работили за тази държава да са здрави и . Останалите са големи хора и ще и правят сметкатата. Ще работят за да дават осигоровки . Няма да плащат скъпи неща които после да изплащатат Ще се борят за всеки лев и няма да хленчат за всяко нещо .., че го няма сега и веднага . За останалото държавата трябва да бъде техния гаранд ,защото те са неините граждани.

Пенсионна реформа е необходима, но тъкмо в обратната посока. Връщане на пенсионната възраст на нивата от при Бай Тошо е добро решение. Като страничен ефект това ще спре обезлюдяването в малките населени места. Рязко ще спадне безработиката. Мит е, че пенсиите трябва да идват предимно или само от осигуровките. Могат да идват и от един значително завишен корпоративен данък, до около 35%, колкото е в цивилизованите страни. От друга страна може да се помисли за отмяната на задължителните вноски и въобще възрастта за пенсиониране, доколкото системата очевидно не удовлетворява очакванията и става все по-скапана. Може осигурителната система да премине на пълен автопилот, т.е. компютърна програма да определя на колко години при какви вноски каква пенсия да получаваме. И човек просто да избира от множество варианти.

"Дупката в бюджета на НОИ, която ще покрие бюджетът, е 2 млрд. лв." Интересно е как дупка може да покрие нещо, било то бюджет?

Един професор по математика казваше, че човек, който не знае български не може да се занимава с математика, защото нито може да каже нещо вярно, нито може да го докаже. Това се отнася и за журналистите, ама малко от тях го знаят.

Най-бедната част от населението ще се пенсионира с три четири години по-късно,ако има късмет и ако успее да събере необходимия стаж,далеч съм от мисълта,че това е реформа,и решение за пенсионната система!Ранно пенсиониращите с високи пенсии,получавайки 30-40 години,не затрудняват ли системата?!

Защо не се намалят пенсиите, за да не страда държавата от това непосилно бреме? Тези пари могат да се вложат в много по-полезни неща!

Идва Коледа , а един банкянски шопар плаче за дране май!Много мазен е станал , а и много яде бре!

Еййй, какъв трън в очите на политиците са тези пенсиии. Па да вземат да махнат пенсиите, та да се успокоят, да им легне сърце на място, както казва народа!!! Па белким им стигнат тогава финансите за всичко!!!

Колко ( нерегистриран ) 27.11.2014 14:58 Колко плаща държавата за: - осигуряването на държавните служители? - за обгрижване на депутатите; - за обезщетяване на полицай и военни при пенсиониране; - каква част от тази сума отива за пенсии на военни и милиционери, които се пенсионират след само 20 години служба? - как ще се промени структурата на бюджета, ако се приложи увеличаването на възрастта и за 1-ва и 2-ра категория труд?

При нас в момента " другарите " бивши комунисти дават средна пенсия от 308 лева.На 24.11.2014 средната пансия в Русия у 200-220 евро.Съотношението минимална към максимална у нас ще е 1 към 8. Сега е почти 1 към 7 .

Интересно 9,638 милиарда, за пенции ще отидат 8,35. 15% от събираните от хората средства - за издръжка на тунеядци.

Ако останеш без работа, тунеядец ли ще си?

Ай ГРОБ да върне парите от Здравната каса, ония които окраде уж за магистрали, които сега ще глътнат двойно за ремонт, БСП да върне парите в Пенсионния фонд и ще има пари за пенсии за следващите 20г.! Междувременно - маха се акциза от горивата и ДДС от ел.енергията и икономиката - ще тръгне на горе! От там - и пари, които сегашните БОКЛУЦИ в Парламента - да крадат, но ще има и за тези, които ще работим и ще се пенсионираме след време!

При 40-години трудов стаж ,не се опитвайте да ми внушавате ,че държаватаили някой друг ми плаща пенсията !И тия министри да престанат да се вмъкват във всякакви надзорни съвети и да смучат от където могат ...

Така е - затова ни удържат от заплатите. Ама който дойде на власт първо на тези пари посяга - по са наръки. Та затова сме на това дереже. Що не ни оставят сами да се осигуряваме, а ни задължават - щото няма да има от къде да крадат...

От кога на КРАЖБА на държавни средства им викат "дупка в Бюджета"?!?

Откакто Костов беше на власт! От 8.11.1991г.

Ти наред ли си с годините.....това време за което говориш е на Луканов. Костов се появи 97-ма....и е.а майката на България.

При това без онопление ,осветление ,вода ,телефон ,билет за трамвай,метро или автобус ,без почивка на курорт и т.н.Слава на справедливостта .Пенсии 1 към 8.

Меню за 30 дни.Закуска-1 филия хляб намазана с мармалад и 1 чаша чай от липов цвят. Обяд- две филий хляб една чиния топла супа от картофи лук и червено цвекло десерт една ябълка.Вечеря 2 филий хляб половин кофичка кисело мляко и половин ябълка. Общо на ден -4 лева 30дни по 4 лева -120 лева

песта от филиЙ. Пестене му е майНата.

А бе да бехме си спестили тези политици...Това ще да му е майката.

Егати свети петрова диета

Много здравословно и икономически изгодно. Препоръчвам го на политиците!

хляб 20 филийки 69 ст.= 3,3 ст/филийка. мармалад шипков 1 бурканче 1.50 за 10 филийки = 15 ст. на филийка. чай 1лв. за 20 дни = 5 ст/на ден Картофи 0.5-1 лв 1 кг. за поне 10 порции = 10 ст/порция Лук 5 ст/порция кофичка кисело мляко 0,6 - 1 лв 0,5 кофички 40 ст. Ябълки 1 кг. = 4 ябълки=1лв 1 ябълка 25 ст. за деня 4 филийки =13,2 ст. чай 5 ст. супа 1 порция = 15 ст. 1/2 кофичка кисело мл.=40 ст 1 ябълка 25 ст. общо 98 ст., хайде да умножим по 2 стават 2 лева. Та ми е любопитно как ги докара до 4 лева на ден с тази диета!Месо можеш да купиш за 5,5 лв/кг и да ползваш 200 г. на ден за сумата от 1,1 лв., както и маргарин 1,5 лева за 30 дни. Купувай си и месо, масло, яйца и яж по 1 кофичка кисело и пак ще ти струва 120 на месец. излишно е да се лишаваш от другите неща за същите пари.

Първо се плащат ток,вода,парно,телефон,купуват се лекарства и ако остане за ядене. По твоите сметки всичко е ОК....по моите не е.

До къде стигнаха Гербеджийте,когато ги настъпиш по болни теми,и когато им кажеш истината във Очите какви са.ето да видите един толуп какво ми пише и админите не го трият,а мен за най малкото казано против Мутрата и веднага било Спам. ................................................ 7/8 ( нерегистриран ) 27.11.2014 15:54 водиш днес класацията тролче....толкова тъпотии си натворил,че никой не може да те стигне...само внимавай с нервите,че стават сакътлъци с такива като теб

парламата е сбор от наследниците на развитото социалистическо общество. Яде се до отказ. Минат избори и наново ескадроните летят... до пълната победа на патократизЪма.

В същото време разходите за здравеопазване са около 7.5% от БВП! За сравнение, разходите за здравеопазване в Германия са 11.5%, в Сърбия са 10.5%, във Франция са 11.7%, в Молдова също 11.7%, а ние се нареждаме "гордо" сред държави като Судан, Нигер и Бахамите!! Е то затова и здравеопазването е на това ниво.

А за циганите, които никой не се сеща да ги накара да работят колко отиват?

Днес в пресата са изнесени бюджетите по пера: 1. За образование - 3,015 милиарда, като НАМАЛЯВАТ с 9 милиона спрямо 2014; 2. За здравеопазване - 3, 886 млд, като се ЗАПАЗВА на нивото от 2014; 3. МВР - 1,031 млд. като се УВЕЛИЧАВА спрямо 2014! Изводите си ги правете сами!

кой от "наука" из Европа и света, кой от здравни пособия и скъпи пътечки, кой от мними заболявания...

То понеже полицията е супер ефикасна и няма почти никаква битава престъпност, нито пък някакви по-едри измами, за криминални деяния да не говорим - изобщо няма. Е, тук-таме през ден колят некоя баба, ама пък това облекчава бюджета на НОИ та се води едва ли не в графата "полза за обществото" на МВР!

скоро няма да има нито за пенсии ,нито за бюдж. заплати. кото гледам в бг никъде комин не пуши,пък и високи технологии няма ,тогава от къде бвп и данъци. като фалирт 2-3 банки още ще минем на хлеб и вода само.

Високи технологии има повече от всякога, при това не е необходимо да пуши комин за тях. Изглежда нямаш представа какво се произвежда в напълно невзрачни малки индустриални зони в София.

15% от БВП отиват за коли и обслужване на парламента и престъпните партийни структури в него.

А за тъмно зелените колко отиват... Не че има значение де... То повече от 7-8% си е чист фалит така или иначе...

Защо държавата осигурява за пенсии и здравно държавни служители ,МНО ,МВР.После при изчисление на пенсиите и те влизат.

държавата разполага с тях денонощно и ги разкарва като маймуни - ту на границата, ту зад граница, ту на учения, ту на дежурства...Е как такъв човек може да е опора на семейството, като все отсъства. Та чак до пенсия, ако я стигне. Зная мнозина дето не чуха тая дума.

Никъде не ги разкарва. Разкарват ги с 86 000 лева депутатите държавните коли за ядене ,пиене и курви. Офицерите не мърдат ,освен общо 130 военослужащи вчужбина ,за което към заплатата получават и не по-малко от 100 долара дневно ,плюс храна и жилище. Това не е онази армия ,която бе преди 10-ти.МВР те се виждат по улиците ,стоят повечето зад бюра , а за 100 000 000 те подслушват.Навсякъде комунисти ,синове и внуци.

Стига сте яли г-зът на пенсионера.Най -малко той заслужава това.През целият си трудов стаж са му одържани осигуровки за тази нищожна пенсия и пак виноват.Ами да попитам:а тези ,които не дочакват пенсия до 1-2 години или вземат такава по 1,2,3 години и починат,къде отиват спестените за целта суми?Вярно,на преживелият съпруг се дават 26%,а останалото?И все няма и няма за тези нещастници,дочакали такава ненаяла се власт

Събраните средства за пенсиите на пенсионерите свършиха още през 1997-ма. Тогава пенсиите бяха по 5 долара. От тогава насетне пенсиите се изплащат от вноските на работещите, а не на натрупаното. Пенсионерите проспаха как ги ограбиха - веднъж с пенсиите, втори път с банките, трети път с построеното от тях.

Къде е имало натрупани пари от Пенсии, след като те се изплащаха от бюджета, а осигуровките влизаха също директно в бюджета?

Стига с тия оправдания. Пенсионерът внася, а някои изнасят. Кога с фалити на банки, кога с трите нули, кога с държавния резерв.

Наистина си много куха:) От как се помня пенсионната система винаги е била от разходо-покривен тип.....аз плащам на теб,друг плаща на мен....

В 3 последователни години максималните пенсии се вдигаха-700-770-840 от догодина 910 лева . В същото време пенсиите на простосмъртните /не били партийни функционери и шефове от БКП ,МВР ,МНО или държавни служители /,растяха с последно 2,7 % ,което е по 4-5 лева месечно.Докога ще продължава този геноцид спрямо безпартийните преди 10-ти ноември 1989?

Не слагай всички под общ знаменател.Пример:33години в Реакторен Цех в АЕЦ,голяма заплата,големи осигуровки,големи пенсии!Преди години:елате да работите в АЕЦ,отговора в повечето случай беше- ама там има радиация !Вярно е до някъде защото в мен има около 1/3 от Менделеевата таблица,но това си е мой проблем.Смятам,че съм си заслужил "тавана" на пенсията,така че не слагайте всички при гадните функционери и шефове от БКП,МВР,МНО и тн.....

Прав си.И аз се пенсионирах на 57 за работа в радиоактивна среда....не знам какво има в мен но наблягам на "Каберне",чисти всичко:))

България се управлява от криминално -псевдополитическа мафия.Защо това правителство и четворната коалиция мразят България и народа си? За тях реформи означава уволнения и назначаване на свои протежета, огромни кредити ,ликвидации , бонуси от Еврофондовете и източване на държавните фирми.Личните сметки на тези криминално- политически джуджета са навън или в офшорки и хич не им пука за хората на какво дереже са.

се бачка в тази държава, затова не могат да се изкарат пари и ще е такъв голям процента за пенсиии! Но нали идеята е вместо високи технологии да се създава обслужващ персонал, очакавайте 25% за пенсии скоро!

Интересно по каква схема ще си ги делнат тези 8 милиарда който ще вземат Герб Реформаторите и Патриотите,по равно няма да е със сигурност.Да не си мислите че ние обикновените хора ще видим нещо от този заем.Точно това целеше Борисов Заеми Заеми,и отново заеми,докато ни закопа.

Така се делят 8 милиарда - две торби на теб, две на мен ;) Аз адски съжалявам, че ГЕРБ нямат куража да кажат истината на пенсионерите - трябва да ви намалим пенсиите с над 30%, защото вноските ви са изхарчени от Борисов в периода 1989-2009 г. Ако имаше куража да го направи, щеше да постави началото на истинското възстановяване на България. Ама няма..

50 % от тях са менте инвалидните.

Даваш 1000 лева и си сред цесионерите на НОИ. Освен това мнозина не могат ги мръдна от заетата длъжност.

От тези 10.1%процента за пенсии от брутния продукт колко отиват за първа,втора и трета категория пенсионери.За 20 брутни заплати?Изнесете тези данни,мисля че ще е доста любопитно.

Аз питам и колко отиват за ФАЛШИВИ ТЕЛК-ови пенсии?

Значи, искаме си фалшивите ТЕЛК-ови пенсии!!! Явно, че това означават минусите.

Над милион пенсионери далеч под границата за бедност , тия от ГЕРБ се загрижили за таваните !А бе замразете ги тия тавани като няма пари за пенсии те касаят 30-50 хиляди големци , които са си натрупали солидни спестявания !Тоя Борисов наистина е изедник за беднотията!

Тогава всички да плащат еднакви осигуровки!!!

В Япония в продължение на 25 години всички пенсионери са получавали еднакви социално достатъчни пенсии !Кой е дебила ?Японеца ли или оня уредил се в пожарната да жули табла и да се пенсионера с тавана ?Много станахте дебилите и мутрите бре!

Къде са сега Протестиращите миналата Година срещу Орешарски че Теглел заеми и щели да ги връщат техните деца и внуци,нима сега като вземе този огромен заем,те няма да връщат пари за него,работата беше ясна че бяха платени Лумпени,къде са сега да стачкуват а???

Много беше хубаво при Орешарски! Аз, ако ги хвана тези соросоидчета - тежко им се пише! Малко ми се разколеба вярата, като започнаха да падат банките и спряха еврофондовете, но в момента отново вярвам с пълна сила!

васко

Просто си нямаш на идея,колко пари му е струвало на Борисов да плаща цяла година за тези Боклуци да стачкуват против Орешарски.страшно много.Виж сега никой не стачкува и колко е тихо,около парламента ама БСП не плаща за такива прояви като Герб.

Вместо да дават пенций най добре е да дават по половин леб на ден на секи пенционер и по 1 кило соль на месиц.

Когато плащат на държавните служители 4 милиарда осигуровки от същия този бюджет, защото те не искали плащат осигуровки това е нонсенс! Нали точно "нашите хора" стават държавни служители днес? Внушава ни се, че за тежкото положение са виновни обаче останалите пенсионери?!

Значи 10 000 пенсионери по-малко. Това ще дойде основно от повишена смъртност.А раждаемостта е катастрофално намалена. Ежегодно отрицателна репродукция.Никакво насърчаване на младите семейства.

Какво ревете пак срещу Бойко? Днес теглим заемите, някой ден ще ги връщат циганите парите, да не мислите че след 20 години тук ще останат българи?

Ти къде си видял населени места само с цигани?

Що? Ти знаеш такива само с българи ли?

Належащо е да се редуцира броя на рецепиентите. ГЕРБ знае как.

ай стига сте правили хората на балами, много добре се знае къде ще отиват заемите, айде знаем и номерата на бийп да си бърше бийп бийп бийп с пенсионерите, знаем и вашите номера дира, "сиреч" да припявате на бийп, вече думата "сиреч" е част от журналистическия ви език, влкючвате я дори в статии, трябва да се говори на бойковски на раята все пак.... п.с. така добре ли е моде??? ша го пускаш ли сега, бийп ???

Хайде стига майтапи! Тези хора са си плащали осигуровките!!!! А за какво да отидат 10% от БВП?!? За к...и и шампанско ли????????

Недей забравя че 60% от пенсиите се изплащат от бюджета а останалите от НОИ.В момента един работещ издържа един пенсионер.След няколко години това ще се удвои и няма да има пари за изплащане на пенсии.С тази цел се и увеличава възрастта за пенсиониране.

Но защо тогава нашите "държанки", извинете т.н. държавни чиновници не плащат осигуровки? Или те са "наши хора"?

няма издържам, не издържам, тия пенсионери са си платили издръжката, каквито и реформи да се правят, ако така се разглеждат нещата, след 20-30 години- пак ще са виновни пенсионерите, щом е така - да се премахнат пенсионните осигуровки:) ОК?

Може, ама ако са се осигурявали дори на средна заплата, то няма как да получават повече от 200 лева пенсия. Просто е! ако сега средната заплата е 800 лева, то за пенсия отиват 27% или 216 лева средно. Да де ама средната пенсия е 308 лв. Пропускаме това че Осигуровки се плащат до 3000 лв., така че при средна заплата 800 лв не 216 лв постъват в Ной, а под 200. От друга страна Пенсиите са повече от работещите, което още повече затруднява НОЙ. А изработените ти пари навремето са били похарчени още навремето и сега няма нищо от тях. Можеш да разчиташ само на работещите, това е положението

djoglev@

Бюджета е самата красота!Разход за лихви е 850 милиона !При 3% лихва , това означава че държавните заеми са над 25 милиарда лева???Приходите от данък общ доход са 2,7 милиарда лева, което означава , че доходите на физическите лица през 2015 година ще са около 27 милиарда лева.Но приходите от ДДС са 7,7 милиарда лева , или от консумирани стоки или услуги за около 46 милиарда лева???Все пак ДДС е коствен данък дължим от крайния потребител.Значи консумация за 20 милиарда лева не се отчита никъде!!!За поредна година :Реформи йок, плаща този , който хванем.Пародия на държава!

За съжаление, това е дескриптивна геометрия за болшинството тук! Нужни са познати опорни точки, които карат мнозинството да изригне първосигнално, даже без да чете статията. Важно е само заглавието...

7,7 милиарда от ДДС означава приходи от ДДС 38,5 милиарда. Та как получи тези 46 ми е загадка. От друга страна в ДДС влизат и похарчените пари от данък печалба, който се харчи, както и текущите разходи на фирмите, за които съответно не се дължат данъци. Така че това дето си написал е просто неориентирана демагогия.

djoglev@

46*20/120 прави 7,67.Това е формулата за ДДС.Значи загатката ти е решена.А колкото до фирмите, то при покупки се начислява данъчен кредит и след това той се възстановява.Така че приходите от ДДС идват от нерегистрираните по ДДС субекти, тоест от нас гражданите.

Ния пък у наше село си мислим че КТБ и КГБ са мноо близки по букви и дали рускити кавали не ни спретнаха тоя номер заради Южниот паток ма май дедо Трендю най ги фаща политикити.

Защо никой не протестира, че ГРОБ загробва България с огромен и непосилен за връщане дълг от над 8 млрд. лева за догодина!? И това е предвидено в бюджета. Защо бе, от каква необходимост? Защо не съкращавате държавни и общински чиновници? - Защото Боко е поел задължениетов САЩ перз м. юни да теглим 6 млрд. долара заем от МВФ в подкерпа на долара, и това го каза още преди да се е случило каквото и да е с КТБ. Т.е. доказва се, че фалирането на КТБ е режисирано от жидомасонската мафия, а слугите Боко, Искров, и др. изпълниха плановете на Ротшилд! Зтова и банковият наддзор и финансовият, и финансовото разузнаване на Писанчев "дремаха" и се правеха на ни чул ни видял при такива огромни прехвърляния на пари... Има омерта по темата, България се потапя в блатото от дългове нарочно. Когато в бъдещ бюджет можеш да коригираш предварително всичко, защо трябва да се забива един огромен дълг, нека финансовият министър и Ментата го обяснят!

А ти защо не протестира миналата година когато чобанина тегли 6 милиарда евро.А защо те не съкратиха тези чиновници а оставиха тази задача на Борисов та всички негативи да паднат на него.

Я стига бълнувания и лъжи. Не че оправдавам напълно Орешаците и чобанина, но няма такива 6 млрд евро кредити, ти луд ли си?! Знаеш ли колко пари са това?! Ако е имало някакъв заем, той е бил краткосрочен за земеделските плащания, които се покриват след няколко месеца от програмата на ЕС и той нямаше и милиард лева!!!

А ти защо не протестира, когато Дянков изтегли 4 милиарда заем, открадна още 2 и изхарчи други 10.

трябва да взимаме заеми докато ни дават и след това няма да ги връщаме ,като гърция,кипър,португалия,ирландия.

И като е зейнала тази огромна дупка за финасиране на пенсиите от бюджета, с кой акъл ПАК оставихте милиционерите и военните да се пенсионират на по 45-50 години?! Защо не обявите на всеослушание следния факт: от 125 милиона, с които актуализирахте бюджета на МВР за 2014 г., 50 МИЛИОНА са отишли само за бодрите пенсионери и то само за тези, които са се пенсионирали до м.ЮЛИ 2014!!! Докога, бе, ще хрантутим тези свещени крави на пенсионната ни система?!

До всички дето питаха защо ще взимаме 8 милирда дълг? Айде смятайте - 3 милирда КТБ, 2 милиарда дупка в НОИ. 8.5 милирда за пенсионерите, като осигуровките дето ще се съберат са 4.5 милиарда, остават 4 - Откъде? 5 милиарда дупка в пенсионния фонд. И още какво ли не ще лъсне!!!!!Аз се чудя дали и те ще стигнат??? КОЙ ОТКРАДНА ВСИЧКО ТОВА????? ГЕРБ ЛИ??????

Шшшшш! Тихо! Пари даваме за опорните точки - не разваляйте всичко с факт!

ДА!

Колко плаща държавата за: - осигуряването на държавните служители? - за обгрижване на депутатите; - за обезщетяване на полицай и военни при пенсиониране; - каква част от тази сума отива за пенсии на военни и милиционери, които се пенсионират след само 20 години служба? - как ще се промени структурата на бюджета, ако се приложи увеличаването на възрастта и за 1-ва и 2-ра категория труд?

е така е номклатурите и милиционерите пак с най-високите пенсии за сметка на глупаците които им работеха до откат по тошово време. Абе кота ще направим една лустрация и ще катурнем русофилската ламя????

цъкайте цъкайте минусчета ама скоро време всички ще търсите доктор да ви лекува както търсеха някога бялата лястовица.

А къде ли са парите за пенсии, събирани с десетилетия

Безмислен въпрос, където и да са изядени и опоскани са.

окрадени от номенклатурата преди да се разпадне ссср

Къде са събирани, бе кретен! Ето гледай кво става сега постъпват в НОИ 4,5 милиарда, а се дават 8 милиарда. Кое да се натрупа? Пенсионни фондове е имало 1944 г. и те са ограбени от червените кхмери, след това всички бенсии са бюджетни и не се натрупват никъде - осигуровките влизат в бюджета и после пенсията се плаща от бюджета. Така че стига с тъпите въпроси.