Социалната пенсия се повишава от 115 на 118 лв.

Социалната пенсия за старост се повишава от 115 на 118 лв. или с 2.6%. Със същия процент се осъвременяват всички пенсии в България от 1 юли, реши МС.

Обратно в новината

Коментари - Социалната пенсия се повишава от 115 на 118 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такава социална пенсия, която е жалка, разбира се, се дава на хора с недостигащ стаж, напр. 30 г. и такива, които нямат никакъв стаж. Справедливо ли е?!

ПОДИГРАВАТ се с народа и бедните с ниските-НЕОСЪВРЕМЕНЕНИ,ограбени пенсии за тяхна доходност-2 пъти в год. по 10%,вземат с хиляди лева заплати-тотално ни грабят

Цъцъцъцъцъцъ.......... а на дУпетатите скача "само" с 400-500 лв !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ами тези с 43год.трудов стаж с 300лв.пенсий кво да кажат

пак разби гърците:-) . Тегли кредити като тях, но краде всичко за себе си. Защо не сравни пенсийте сега? Нали е много устат. Издул се е като плондир и лъже като дърт циганин.

Това е поредната подигравка с мат'риала! А, странно, как този мат'риал гласува масово за Бойко Борисов на изабори? Или други гласуват вместо мат'риала!

И да гласувам за Бойко Борисов, и като не гласувам както правя за него, Господ българина го назначава, демек Държавния департамент на САЩ. Докато в САЩ не се деноминира долара миниум 20 пъти, нашите "управляващи" ще ни вкарват още по на вътре в дълговия капан. /"Деноминация във финансите означава преименуване на паричните знаци, придружено с намаляване на номиналната им стойност или заменяне на старите парични знаци с уедрени нови за опростяване на разчетните сметки."/

колко е дашен. Сигурно две пури са му колкото една пенсия. Как не го е срам?

Е то много пари,как ще ги харчат милите хора.

Такава пенсия изобщо не трябва да се дава! Откаде накаде се харчат пари за това!

ББ може лично да плати от джоба си това увеличение само с печалбите си от закръгления на рушветите по държавните поръчки.

Абе, големи простаци пишат тука! А какво се случва с хората, които половината си съзнателен живот блъскат и накрая, когато им остават 3-4 години до навършване на стаж, ги изхвърлят на улицата и после никой не ги иска....понеже вече били стари. M? И те ли цял живот не са си мръднали пръста?

Ми кво се случва - записват се в бюрото по труда, като им свършат месеците ги отписват да не им развалят статистиата. Пък те просто изпадат от обществто и почват да ги водят за трайно безработни, като троловете ги обявяват за мързеливци и готованковци. Повечето от тях умират от системно недояждане и липса на медицински грижи, (щото не си плащат осигуровките) след 3-4 години и това е.

ПЛАЩАЙТЕ СИ ДАНЪЦИТЕ И ОСИГУРОВКИТЕ - НЯМА ДА ПОЛУЧАВАТЕ СОЦИАЛНА ПЕНСИЯ !!!!

Да де. Ама първо трябва да доживеем до това загадъчно нещо - пенсионирането. Както е тръгнало, докато стигна до там, пенсионната възраст ще гони вече 80-85 години. :-)

Колко пенсия според вас трябва да получава човек в България дето не е платил нито един лев за осигуровки? Кой е длъжен да му плаща пенсията?

Ми, Боко ти сам каза колко - 600 евро на месец. Толкова даваш на ВСЕКИ мигрант. А тези пари му ги плащаме всички ние - ти ги даваш, а нас ни задължаваш да ги плащаме.

Както казват повечето медии в такива случаи "пенсията скача".

Айдеее, развратиха и старото поколение с толкова пари. Сега само ще ядат, ще харчат и ще се излежават. А кой ще работи питам аз? :-)

Ако напиша че това е геноцид , ще ме изтрият !

Социалната пенсия се полага на хора без стаж, но навършили определена възраст. Одъртел е без да си е мръднал пръста да работи, и иска достойна пенсия. С какво я е заслужил?

Голям байрам ще падне!

Как им се откъсна от сърцето тази колосална сума (1,875 билетчета)? Как ли ще го преживеят, че са "дали" толкова много пари на пенсионерите? Сега сигурно само това ще натякват и повтарят как са се изръсили и колко много магистрали щяха да построят с тези пари.

За следващата година първокласниците ще са под 60 000, т.е. около 76% живеят в бедност.

Я ся да видим. Според Книгата на ЦРУ, през лятото на миналата година, българчетата от 0 до 14 г. са общо около 1 044 000. Това означава, че средно на година се падат по 74 500 деца. Толко ще са и първокласниците. След като на 46 000 от тях се дава помощ, това означава, че около 62% от първокласниците ни живеят в крайна бедност. Благодарим ви родни политици! Благодарим за щедростта, о Бащице на нацията, Бойко наш ненагледен, управлявал ни вече почти два мандата (без една година)! Слава на най-великата и непогрешима партия - ГЕРБ! Слава на великия ЕС!

За следващата година първокласниците ще са под 60 000, т.е. около 76% живеят в бедност.

СРАМ!!! Срамувам се от Вас, господа министри! И от нас..., че го допускаме!!!

Социалната пенсия се повишава от 115 на 118 лв Абе некои другари си правят селфита на китайската стена, като дневните им само 100 евро, от заработените пари на същите тези пенсионери със 118 лева, ама на месец.

Ми да - преди грандиозното увеличение, ВСЕКИ 1 (един) мигрант в България получаваше

получаваше 10.1 социални пенсии. Сега горкият мигрант ще получава едва 9.9 социални пенсии

Пенсиите растат с левче. Цената на ЕДНО билетче скача с ....60%.....

Благодаря ТИ Бойко ,за доставената радост на родителите ми,

представяните за БЕЖАНЦИ?

ТИКВАТЪ: Апа при менека, сичку расте

Едно билетче!

Гарантирано от ГРОБ!

а в коментарите под една друга статия днес, един от нашите соросОидни нпо-шерпи обясняваше как в русия мимималната пенсия била 8000 рубли. Я да видим: по курс за деня това са 123 долара. По 1.7 лева=209 лева Изяж се от яд, Путин! В Евро-Натовска България монималната пенсия е ЦЕЛИ 118 ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ ЛЕВА!

На учениците за закуска им дават повече за месец.

Тая пенсия да не се изчислява по килата на Гьобелс ?

ЧЕ УНГАРИЯ ВЕЧЕ НЯМА ЗАЕМИ. А НИЕ ХАХАХА ОТ БЕДНИ ВСЕ ПО БЕДНИ. 3 ЛВ. ЗА 4 РОЛКИ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ!

Ама вие още ли купувате тоалетна хартия?!? Влади, вземи незабавни мерки да им стане излишна!!!

БОРИСОВ СПОНЯШ ЛИ СИ НА МИНАЛИЯ ТИ МАНДАТ С ДЯНКОВ ЧЕ ПРОДАДОХТЕ АКЦИИТЕ НА ДЪРЖАВАТА В ЕВН, ЕНЕРГО-ПРО И ЧЕЗ? ГОДИШНО НОСЕХА ДИВИДЕНТИ ОТ 150 -200 МИЛИОНА СПОМНЯШ ЛИ СИ? СПОМНЯШ СИ ТАРАТАНЦИ ! 3 ЛВ С ТЯХ МОЖЕ ДА СИ ВЗЕМЕШ 4 РОЛКИ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ. А ЗЛАТОДОБИВА КО ЩЕ КАЖЕШ ? НИЩОНЕ СТАВА ТО ТЕБ ОСВЕН ДА КРАДЕШ И ДА УНИЩОЖАВАШ БЪЛГАРИЯ!

Социалната пенсия се повишава с 3 лева, дами и господа!!! Шампанско за всички!!!

Аууу, к'ва радост, к'во щастие!... Кой разбрал, кой не разбрал, важното е герберските фенове да се множат!... А Урко Борисов се е изпъчил, като селски нерез пред стадо женски... "увеличение" - как добре звучи само,... докато не разбереш за какво всъщност иде реч...

Кога пенсиите ще станат наднормени като Гьобелс и герберастите?

Е ,ти наистина си куха лейка.Има ли държава по света без социална политика?Стига си защищавала мутрите които грабят всеки ден и настройва хората ?Социалната пенсия се дава вече при навършени 65г.май.Колко ли ще доживеят до тази възраст.А паразитите от МВРнека се пенсионират като още през татово време без реформи и после пак да "работят"в системата наречена вече СОТ.Е,писна ми от такива като тебе мнгознайковци.Вой за някакви си 3лв.Срамота.

Социалната пенсия се отпуска след навършване на 70 години.

малеееее118 лева... Да не свършат самолетните билети за Китай??? Всички пенсионери ще си правят селфи на Великата китайска стена... къде с Цв.Цв. къде без

Който не работи не трябва да яде !!!!!!!!!!!! Или ще яде на Ваш гръб.

Баща ми е с такава пенсия. Строителен техник, не му достигнаха няколко години. Издигнал е някои от най-големите сгради в нашия град. Буквално направи нова река, когато беше във Водстрой, след мащабен проект за промяна коритото на реката минаваща през нас - грандиозен проект! След "демокрацията" му казаха, че тези предприятия дефакто вече не функционират и за него оставаше да се пише някъде стоител. Баща ми каза, цял живот съм ръководил обекти, сега искат да хвана лопатата на Хасан и да бъркам бетон...за това ли съм учил?! В момента на човек не прилича от блъскане. Един гвоздей, каза не съм прибрал в къщи, уволнявал съм за джоб пирони обаче!!! Сега го е яд за честността си. Добре, че не те чете!

Сега цялото циганско войнство ще е доволно...3 лева отгори са си 3 лева, когато цял живот си лежал, събирал гъби и охлюви, брал орехи край пътя и в имотите на хората, сякъл липи за да ти е по-лесна беритбата, събирал картон и горил кабели. Лев не си дал за осигуровки, болен ли си викаш Бърза помощ, не знаеш какво е това данък.

Много им е на кумунистите! Бойко е толкова щедър, а те му клатят стабилното управление.

Верно , мама забогатие с цели 6,25 лева и при тия летни цени на доматите ще мое да си купи цели 2.5 килограма.E не е била партиен член , но ще блажи , бацето с партийния билет от БКП-то ще пости.

търпете още !

Ами дайте да дадем и на естрадните певци, моля ви. На тях горките на всички трудовите книжки са изгорели и са на социални пенсии. Кеца пищеше на умряло, после се разбра, че има да плаща данъци за 500 000 лева! Емил Димитров умрял в мизерия защото му трябвало бутилка водка и бутилка кола дневно. Данчо Караджов и той орева орталъка, а кара Мерцедес. Дайте да дадем!

......."Социалната пенсия се полага на хора без стаж, но навършили определена възраст".... Вземат от трудилите се пенсионери и тези с таван на пенсиите за да ги дават на мързеливци и тарикати, които не са пипнали работа цял живот. голяма справедливост ? Ние ще ги издържаме. И тези с фалшивите телкове ! Голяма справедливост за данъкоплатците ?

След нас няма да има "таван", защото правилото "имал - дал" приключи. Няма да има максимални вноски вече и социалните пенсии ще растат не с 3 лв, а със 30 стотинки, а може и по-малко или с 0 въобще. Баламите свършиха, да живее социализЪма и социалните пенсии!

ХАХАХА - В Швейцария гласуват дали да получават до гроб без да бачкат по 2500 франка, а в България увеличават мизерните пенсии с 2.6 % ... може би с 25 000 000 000 заеми дето ги тегли ПОЖАРНИКАРА ... те Тва е цялата ни Орисия!!!

Не ви ли е срам да пишете за това увеличение или ви е гот да се подигравате с хората . То бива гъон суратлък ама толкова не бива та само ръкавелите на Трътлестия футболист са няколко годишни пенсий на тези хора . Срам нямате вие от СИНЯТА ВЪРШУШКА. Ама така е важно е да се купят издухали самолети не ,че некой ни зплашва и да се насажда страх в населението и да се Лъже колко е хубава Демокрацията ...

Няма и две билетчета... Мани!

Някой от пицоядите да пресметне, /ако може /колко пенсия трябва да получи, човек работил на минималната заплата от 01. 01. 1997 г. до днешна дата. И знае ли каква пенсия се дава на този човек?

А колко ни струваше селфито на Цеко ухото на Китайската стена?