Горанов: С МРЗ притискаме бизнеса за по-високи заплати

Трябва да има минимална работна заплата, това е единствения лост на правителството да притиска бизнеса за по-високи заплати.

Обратно в новината

Коментари - Горанов: С МРЗ притискаме бизнеса за по-високи заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..лакардии !!! Писна ни да слушаме оправдания ,така е когадо бавиш топката ,за да не свършиш дадена работа ,цирк! Стига лиготии ,САМО ЗА МЕСЕЦ МОЖЕ ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЦЕНТРАЛИЗИРАНА БАЗА ДАННИ НА ИНВАЛИДИТЕ ,НАЛИ ВСИЧКО ИМ Е В КОМПЪТРИТЕ ,да ама на лекарчетата не им изнася....., спешно въвеждане на електронна здравна карта за пациентите ,ама на лекарите и фармацефтите пак не им изнася ,АМА ТОВА ЗАВИСИ ОТ МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ ,КАТО УДАРИ ПО МАСАТА СТАВА ВЕДНАГА ,АМАААА НЕ ИСКАААА И МЪНКА ,ЗНАЧИ Е ......МАФИОТ,АКО НЕ ГО РАЗПОРЕДИ ...СПЕШНО ,ЛИГЛЬОВЦИ !

БРАВО ! Вадим патлаци - длъжникът за 5 лева по-край масата с ракия в кръчма отказва . Ето , това се нарича чест . Присъдата при такава обстановка , от -до 5-3 години . Заслуженото или не , нека широка публика с алиш-вериш-никога да си постави въпросът .

Идиот! С притискане не може да продължава. Преуморен кон дори да го пребиеш с камшика не може да тегли каруцата!

Човешката ефективност има строги граници и всичко отвъд тези граници граничи с робство, или геноцид. Затова индустриализацията постигна успехи с производителността, като вкара машини и технологии И КВАЛИФИЦИРАНА РАБОТНА РЪКА. Не можеш да чекаш на роПски трут в страната, базиран на ЧОВЕШКА ЕФЕКТИВНОСТ! за която е доказано преди 2 (!!!!!!) ВЕКА (!!!!!))) че е нерентабилна и неефективна! пред и2 века е доказано в цифри и данни че робския труд не е ефективен и че е губещ! защо? защото роб, който не е заплатен и не е квалифициран, не може да произведе дори за собствената си издръжка! да ти прави профит и печалба! Не вкараш ли машини и инженерен (квалифициран) ЧОВЕШКИ труд (ДОБРЕ ЗАПЛАТЕН!!!!) то ти (въпрос на време!) задължително ше фалираш! Не може да сте толко тъпи, не - НЕ МОЖЕ! ДА ИСКАТЕ ДА СТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ, ДА Е ДОКАЗАНО ОТ ПОНЕ 5 ХИЛЯДОЛЕТИЯ ЧЕ РОБОВЛАДЕЛСТВОТО ВОДИ ЕДИНСТВЕНО ДО НИСКА ЕФЕКТИВНОСТ..... И ОЩЕ ДА НАТИСКАТЕ ДА НЕМА МЕХАНИЗАЦИЯ И .........КВАЛИФИЦИРАН И СПЕЦИАЛИЗИРАН ЧОВЕШКИ ТРУД (КОЙТО СТРУВА СКЪПО)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Докога бе, докога бе, докога ше откривате колелото и топлата вода на наш гръп? ми плащайте си вие разходите по тъпите и некадърни управленски решения - мутрите толко си могат - от робовладелство по-напред не са и чували! Не е куманиЗам това, не е и капитализъм - това дори не е феодализъм - ТОВА Е РОБОВЛАДЕЛСТВО БАЗИРАНО НА РОБСКИ ТРУД И ЛИПСА НА КАКЪВТО И ДА Е ПАЗАР! Там, където има свободен пазар - само там има капитализъм! ВИЕ И ПАЗАР НЕ МОЖЕТЕ ДА СЪЗДАДЕТЕ И ПОДДЪРЖАТЕ - И НЕ МОЖЕ И ДУМА ДА СТАВА, ЧЕ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА Е КАПИТАЛИЗЪМ! НЕ - ТОВА Е ДИВАЩИНА, РОБОВЛАДЕЛСТВО И ОРДИЙНА ВКАХАНАЛИЯ НА САМОЗАБРАВЕНИ КУМАНИзКИ ОЛИГАРСИ!

Тука ти го давам отделно да го прочетеш и да го осмислиш. От анализа на системата става ясно защо каквато и цифра да сложиш за МРЗ то цифрата нема да поправи нищо, ако системата не бъде сменена. Тези системи които споменавам по-горе, вече с хилядолетия са доказали как работът и защо точно не работът. Анализите дори не мога тда бъда тоспорвани, и данни има, и анализи има, и цифри има, абе кото искаш има. Както и да се е движила ефективността на робската работна сила, то системата си е била робовладелска и това е. Никакви подобрения не са могли да я направът по-ефективна - такава е системата, толкова са й възможностите. Същото е и с феодализма - толкова си може. Същото е и при анализ на капитализма - каквато и работна заплата да е имало, то се е стигало до точно определени ситуации и те са отдавна научно анализирани. Цифрата на МРЗ нищо нема и да промени, ако системата не бъде променена. А системата не иска да се промени , ерго, стигаме до идеята за революция или застой. Понеже никой от вас не иска революция, затова и си стоиме сичките в застой. МРЗ е тотално не-релевантна към ситуацията. Замазват ви очите, за да мирувате и да траете системата.

Не мисля, че на държавата й пука за гражданите и какви заплати вземат. Мисля, че чрез увеличение на МРЗ се цели единствено да се увеличат данъците, които се внасят в хазната.

Основната идея е да се докарва икономическо развитие за пред ЕС. Реално заплатите не скачат, качва се минималната, а останалите си седят и така все повече хора доближават МРЗ, но на хартия, виж как се качва минималната заплата, там пазарът е стабилен и има икономически растеж.

Начи, някакъв си, който живял в гората, не знае български език, нито го владее грамотно, идва в по-големия град и започва работа веднага на средната заплата от почти 600лв. Заплата, която взимат полицаи, лекари, учители, гледачи, инженери и някой други професии с основна около 500-650лв, които не са увеличени - реално. Увеличава се заплатата с 10%, увеличават се битовите разходи с 10Х5. После пак сме назад. Отделно, заплатата на дупедавците, е вързана със средната за столицата. Има ли увеличение, има и за тях. Познавам доста работодатели, които са вдигнали заплатите или са успели да вкарат някакви бонуси. Няма никакво облекчение за стартиращи малки и средни бизнеси. Никакво регулиране или компенсация, когато се преустанови работната дейност заради ремонт на улица, авария или др. Само ЕВРО ПРОЕКТИ, от които се облагодетелстваха 90% от уредени фирми или такива, които просто успяха да си платят на, който трябва да им направи плана за кандидатстване. Толкова ли е некадърна тази страна и няма никакви възможности, сама да построи една магистрала или предприятие! ПС: Не забравяйте, че може да станете милионери, като давате по 3лв всеки ден, за да стане някой друг милиардер.... ;-)

Забележете израза обаче "ще притиска", а не "ще стимулира". Като го притискаш един човек, знаете ли колко положителни неща могат да се получат като ефект - нула, зеро, дупка, геврек и т.н. Пожелавам им успех!

С други думи, една камара "наши" хора и такива платили подкупи на корумпирани лекари живеят на гърба на държавата и всички останали пенсионери. Знаем се.

няма такова животно като минимална работна заплата! това е идиотия за неплащането на социални , и за заплатите на народните избраници! когато стане минимално почасово , като в нормалните държави, и превод на паричките всеки петък, тогава никой няма как да крие доходи!

Всъщност ви правят услуга - щом като сами не можете да се усетите, че фирма в която се разчита на заплати от 420лв. на месец няма бъдеще явно трябва административно да ви фалират. Производство в конкуренция с Азия относно заплащането на труда в Европа не може да просъществуват дълго. Просто защото съществуват и норми за безопасна среда на труд, екологични норми и прочее. Дори и при еднакво заплащане у нас излиза по-скъпо. Така или иначе тези производства са обречени на фалит поради невъзможност да заменят напускащите работници с нови на същите заплати. В богатите страни решават проблема с внос на работници, ама не и при заплати, които не стигат за изхранване на семейство. Междудругото досега нито един път не чух конкретните фирми, които твърдят, че ще имат проблеми с увеличаването на МРЗ. Говори се хипотетично - някой браншове, някой фирми...

Абе "колега", ти не си ли чул, че заплатата зависи от производителността? При този взрив на неграмотност и безотговорност в чалга-обществото административното изнудване наречено "минимална работна заплата" е метод за убиване на последните от малкото все още икономическо активни хора в България

А ти куманяга идеот, чул ли си, че човешката ефективност има строги граници и всичко товъд тези граници граничи с робство, или геноцид? Затова индустриализацията постигна успехи с производителността, кат овкара машини и технологии. Не можеш да чекаш на роПски трут в страната, базиран на ЧОВЕШКА ЕФЕКТИНОСТ! за която е доказано преди 2 (!!!!!!) ВЕКА (!!!!!))) да ти прави профит и печалба! Не вкараш ли машини и инженерен (квалифициран) ЧОВЕШКИ труд (ДОБРЕ ЗАПЛАТЕН!!!!) то ти (въпрос на време!) задължителн оше фалираш! Не може да сте толко тъпи, не - НЕ МОЖЕ! ДА ИСКАТЕ ДА СТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ, ДА Е ДОКАЗАНО ОТ ПОНЕ 5 ХИЛЯДОЛЕТИЯ ЧЕ РОБОВЛАДЕЛСТВОТ ОВОДИ ЕДИНСТВЕНО ДО НИСКА ЕФЕКТИВНОСТ..... И ОЩЕ ДА НАТИСКАТЕ ДА НЕМА МЕХАНИЗАЦИЯ И .........КВАЛИФИЦИРАН И СПЕЦИАЛИЗИРАН ЧОВЕШКИ ТРУД (КОЙТО СТРУВА СКЪПО)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Докога бе, докога бе, докога ше откривате колелото и топлата вода на наш гъп? ми плащайте си вие разходите по тъпите и некадърни управленск ирешения - мутрите толко си могат - от робовладелство по-напред не са и чували!

Представи си чул съм. Това, че някой не може да си върши работата означава, че трябва да бъде съкратен, а не означава, че трябва заплатата да е ниска. Ако не мога да правя сърдечна операция е редно да не позволяват да я правя, а не да ми предлагат работа срещи ниска заплата. Ако смятате, че с неподходящи хора може да се върши работа сте още по-зле. Защо в ИТ сектора не наемат неграмотни? Имат си хората проблем с липса на програмисти, ама не решават, че може да отидат в маалата и да назначат 20 човека без образование за да очакват, че ще ми сътворят програмен продукт. Същото е за всяка друга работа.

ти с тия разбирания вероятно си портиер!

Плащам на двадесет като тебе.

Сите на минимална заплата , осигуряване на минималната и малко под масата , но не за всички , това ще ти е резултатът от притискането тъпако.

Правителствените мутри мислят само с натиск и репресии че се оправят нещата..... Ще натискат, ще проверяват, ще изискват....... А какво направи ББ да има нови инвестиции в производство и индустрия - едно нищо. Държавата съществува на магия - молове, услуги, 2-3 прекупвачи докато нещо стигне до пазара, нищо не се създава, фризьорски салони, били, Лидл, метро, туристически агенции. Огледайте си дрехите, огледайте си вещите в къщи.няма нищо произведени в България, може би единствено тоалетната хартия. В бедна държава какви високи заплати, какви пет лева. Сърдете се на мерките на правителството, на икономическата му политика , със строеж на спортни зали, молове, боядисване на огради и стени, със строеж на пътища не става. А защо там - защото има най-бърза възвръщаемост на средствата с огромни маржове. На властимащите не им се занимава с производство, осигуряване на доставки, договори, амортизации, подновяване на машини. Защото изисква бачкане. Всички мутри строят, и правят пиене. Какво искате.

Минималната работна заплата е и метод да се вдигнат осигуровките и данъците....

Това всъщност е и това дето цели счетоводителчето от Свищовската школа , другото е мижи кьорчо да те мажем.

Яко натиска бизнеса с ем пе тройки

притискане ще има!

Коньот отдавна утърча у реката. Сега само гонене на Михаля. Това от вас дето разправяте , че сте десни , всъщност сте бести и нищо не сватате от материалот.

По-голяма тъпотияне съмчувала,пък какъв толокова бизнес им в България.

НЕ СТАВА! Приватизираха държавата, но нямат акъл как да развиват предприятията които откраднаха! ЗА ТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ!

В условията на див грабителски капитализъм шансове никакви.

Това не е капитализъм бре! това е робовладелство ,тия ни върнаха към робовладелството! Капитализма залага на производство, индустриализация и капитализация! тия залагат на роби, бетониране на дюни и властови механизми (ака олигархия заповедва и налага със сила) ...... Кого заблуждават, че правът капитализъм ,те правът робовладелство, вие не се ли усещате, в училище не са ли ви научили?

Боже, пази ни от пожарникаря!

Има редица малки и средни фирми,които наемат хора на сравнително добри заплати.Реват едряците от КРИБ на Киро Гела.Празниците им пречели на"бизнеса",заплатите били високи!!!!,ако можеше изобщо да не плащат,идеално би им се получило. Много верен е моделът в някои държави.Получават се сериозни доходи,но и цени на продукти,услуги и пр.,също са сериозни.Така всички са доволни-има оборот и всеки труд,умение е скъпо.Назначени"бизнесмени".......

Само ще добавя, че при високите доходи преставем да се залъгваме, че ръчния труд може да бъде ефективен , защото бил евтин. В страните в които говориш примерно на бензиностанция работят в пъти по-малко служители. Има самообслужване. Особено в празнични дни и през нощта. В супермаркетите почва да се налага и каса със самообслужване. Кафета без сервитьори, машинно бране на плодове и т.н и т.н. Един вид почваме да ценим времето на всеки. Забравяме за мотиките и работим с машини. И знаем, че трудът е скъп и не можем да си позволим някой да пие кафе, а щом е на работа - РАБОТИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ.

Горанов иска да използва "лостове" на управлението, с които да направлява икономиката...на какво ли ми напомня това?

Де сега тая икономика ! От сегашното ниво я гледкаш отдолу нагоре.

Мерак-милионерчето , а вече и не само на мерак , е професионален кастрат и природен тарикат. Ще дигне на муйо х* , демек налозите към хазната.

Горане, със стиснатото, дупе, надървен слон, да те натисне Менда след тебе, да го лапне между зъбите за да припадне!

Владко, ти ли се мислиш за много хитър? Нас ли ни мислиш за много тъпи? Увеличаването на МРЗ вдига заплатите, но само на държавните служители и чиновници, популярни сред хората като "хлебоядци" и увеличава държавните такси за услуги, които пак са събирани от населението. Къде го видя стимула за увеличение на заплатите от бизнеса?

.... с МРЗ ще притискаш бизнеса да увеличи минималната заплата.... Аланкоолу, защо не притискате разбойниците да не вдигат разходите за газ, парно, горива, лихви на банки, където са огромните пар на бизнеса за "отмъкване=изнасяне" от "офшорката РБ = от "туземното" население. Нали като притискаш бизнеса "един латексов балон" той ще издуе пазарните цени и тогава твоята МРЗ става безсмислена. Притискаш до едно време.... след това балона се пука.....

Наистина ли имате хора, които работят ефективно на 420 лв. месечно? Наистина ли смятате, че те не мислят за работа в чужбина ако нямат възможност да си увеличат квалификацията? Наистина ли смятате, че тези хора са мотивирани и се старят за да не си загубят работата? И ако ги има какъв точно процент от наетите са те? 5%, 10%? Това е някакъв малоумен дебат при положение, че реалната минимална заплата е по-висока по принцип. Да я сравним с реална работа. Да кажем, че искате да наемете някой да ви обере доматите от градината. дали смятате, че ще намелите някой, който за 4 часа бране на домати да се съгласи да я върши за 10лв.? Я си представете, че някой трябва да ви разчисти мазето - дали можете да му платите 5 лв. та два часа да бачка? В Западна ЕВропа на черно се плаща ПО-МАЛКО от МРЗ то и това е идеята. В България на черно се плаща доста повече от МРЗ. Проблемът не е в това, че не може да се плаща повече, а в това, че има обвързани с МРЗ доходи. АМА ТОВА Е СЪВСЕМ РАЗЛИЧЕН ПРОБЛЕМ. Дискутирайте него. Проблем е и отказа на синдикати да се облекчи съкращаването на хора - ама това също е отделен проблем. Проблем е отказа на синдикати да се либерализира временното наемане на хора - това също е отделен проблем. Не разбирате ли, че давате изключително лоши сигнали - лъжете потенциални инвеститори, че в България МРЗ е 460лв. на месец, те решават, че това означава каквото означава и във Франция , т.е. има досатъчен брой хора, които искат да работят като продавачки, складови работници, шофьори на баничарки , натискачи на копчета и т.н. работи при които обучението трае един ден срещу МРЗ. Разберете, че с напълно неадекватната спрямо пазара на труда МРЗ единственото, което правите е да не е ЯСНО КАКВИ СА ТОЧНО РАЗХОДИТЕ ЗА ТРУД. Създава се несигурност. Ако в Париж е ясно, че ще плащаш 10 евро на час, то в София е ясно само, че не може да плащаш по 2,50лв. на час. Ама колко ще плащаш не е много ясно. 5лв., 8лв, 10лв.? И ако днес е 5лв. - дали утре няма да е 10?

Хе-хе, е то сития на гладния не вярва. Ако трябва някой да ми изчисти мазето, просто изнасям първия по едър боклук до кофата и чакам "братята", които ще го изчистят безплатно в замяна на това, че ще получат нещата от него. Ако трябва да ми се оберат доматите, предлагам две кила, щото 4 часа предполага бая голяма градина иначе и едно стига. С'а ясно е, че големите бизнесмени не ходите в библиотеки, ама примерно мини ей така на път са фитнеса и я попитай колко взима библитекарката. Та като имаш къща за 300К и нова кола, хич не ти се вярва, че има хора които бачкат цял месец за минимална заплата. Слез от Сув-чето и хвани влака до Монтана да речем, няма да ти се вярва, какви хора ще срещнеш.

Като имам имоти за повече от 300К евро може би наемам хора да ми вършат работа и може би евентуално знам , че НА ЧОВЕК С 420лв. ЗАПЛАТА НЕ МОГА ДА РАЗЧИТАМ НА ЛОЯЛНОСТ И МОТИВАЦИЯ. Освен това може би знам, че от някой, който заработва по 2000лв. на месец аз печеля 50-100% отгоре, а от тези, които са на 420 обикновено е 0 или -50%. За заплати в бюджетната сфера не коментирам. Да му мисли правителството спрямо бюджета- Ако аз бях на власт нямаше да увеличавам заплатата, а щях да им намаля наполовина работното време . Т.е. щях да ми вдигна заплатите двойно на базата на часовата ставка. Библиотеката просто ще работи по-малко часове и ти ще се съобразиш с това. Леко полеко щях да оптимизарм работата за да може да работят на двойни заплати на пълен работен ден, но заетите да са двойно по-малко. Където може разбира се. А може на много места.

"Как да удвоим инвестицията си за 90 дни или по-малко " "Как да печелим БитКоини пасивно (безплатно)" "От 0.1 btc до 4.845 btc за 21 дни" "От 300лв до 14500лв за 21 дни" "Доказано работи " За повече информация и доказателства >>> facebook FREECASHFORMULA

Въпросът с размерът на цената на стоката "труд" не може да се реши чрез чисто пазарни механизми, особено в наши, български условия. намесата на държавата е задължителна, защото в противен случай българският работодател винаги ще иска да заплати колкото се може по-малко, а да получи повече. И това не е ненормално. Проблемът е, че продаващият стоката "труд" обикновено е в по-уязвима позиция. Державата е това, което може да защити по-слабата страна. И един от инструментите за това е минималната работна заплата. Към този инструмент, обаче, би трябвало да се добави и минимална часова ставка за различните отрасли на промишлеността, което също е в арсенала на държавата!

Накрая си го казал - "Минимална почасова ставка за различните браншове"! Само че да забелязваш реални стъпки в тази насока от страна на правителството ( доколкото си спомням раб. организации го предлагат) ?;)

Може да се определи по пазарни методи. И по пазарните методи тя НЕ Е 460лв., а е по-висока. То това е българското безумие - ние дори не сме вдигнали МРЗ до пазарните нива, а спорим, че не могла да се вдига. Пазарната МРЗ е заплатата за нисковалифицин труд при която може да намериш достатъчно хора да работят в ЦЯЛАТА страна. Ние плащаме 50лв. за чистачка на входа. Работи общо по-малко от 8 часа месечно. Т.е. за повече от 6 лв. на час. При 420 лв. се получава около 2,5 лв. на час или ДВА И ПОЛОВИНА ПЪТИ ПО -МАЛКО. Е ако чистачката не е на МРЗ ТО КОЙ ТОГАВА РАБОТИ ЗА МРЗ?

Това коет овинаги ме изумява е арогантността на хората които искат всичко но не дават нищо. Що не си чистиш ти сам входа ми искаш друг да ти го чисти. Значи жената си е намерила точно пазарната нища и реалноото заплащане, и точно това е реалното заплащане на чистаческия труд, а не МРЗ. Сам си прецени къде отива целата """" икономика """" (в големи кавички) ак очистачката знае и може повече за пазара и работната заплата от вас, отфоркофците дето се имате за всьо и вся.

Колкото повече бива притискан бизнеса, толкова повече ще преминава към сивата икономика, ще загива и толкова повече цялото население ще чака да му се увеличи заплатата. Обратно, колкото по-малко подобни практики има и колкото повече всичко е прозрачно и законно, толкова повече хора ще се насочат към частна инициатива и няма да чакат да им се даде повече. Горанов много добре знае това, но му е угодно да гъделичка тази част от електората, която няма образование и акъл да прозре.

Симо, ти или си "бизнесмен", или си бизнесмен, който слабо се ориентира. Това, което го пишеш, не е съвсем точно така. Дали бизнеса ще преминава към сивата икономика и колко от бизнеса ще се осмели да направи подобна крачка, отново зависи от държавата. И от продаващите трудът си, естествено. Но при положение, че има официално обявена минимална работна заплата, както и също така обявена официална почасова ставка за различните отрасли, то... ще ма извиняваш, ама продаващият "труд" трябва да е последен глупак, ако продаде стоката си под официално обявената цена! Остава грижа на самият работник да изисква внасянето на реални осигуровки от страна на работодателя. Тук също има добри решения, но те отново зависят от държавата и от законодателя. А и от нас също, защото ние сме тези, които трябва да искаме!

Евем ти и лоста за по-високи осигурителни прагове и после след съответно опапкване пак паре за пенсии и здравеопазване нема. Ба ви и бирниците , особено тебе.

Повечето от така нареченият наш бизнес елит направи капиталите си между 1990 и 2000г чрез престъпна дейност - бандитизъм , наркотрафик , проституция и т.н. Какви заплати може да очаквате да ви даде един бандит? Никакви , колкото да не умрете от глад. Така че не очаквайте някаква промяна към по-добро , не и тук в Бг.

Владиславчо много скоро хората така ще ви "притиснат" че ти е бедна фантазията .

Май цялата пара си я изпускаме по форумите !

Начина е само един за Притискането. СПРЕТЕ ИМ ДЪРЖАВНИТЕ ПОРЪЧКИ НА ПАРТИЙНОКУФАРНИТЕ БИЗНЕСМЕНИ и ГОТОВО.

Да ама нали ще си спрът и собствените комисионни постъпления така...Не са толкова прости както го доказват бая години да бъркат в собствения си джоб:((((

КАК бе, Горанчо мамин, ще притиснеш частния бизнес да вдига заплати?! Искам методиката, по която ще го направиш, а не да ми вдигаш лозунги;)

Първо вдигнете заплатите на държавните служители !

А нещо за осигуровките на държавните служители да кажеш?

Или с Други думи. ТИКВА 3 още два месеца

Изчадия!!!Ще крадете от инвалидите-КАКЪВ ЦИНИЗЪМ!!!!!ОРЕЖЕТЕ ВАШИТЕ, ДЕПУТАТСКИТЕ И СПРЕТЕ ДА ПИЛЕЕТЕ БЕЗОТЧЕТНО-ОТ ТУК ЩЕ ДОЙДАТ МНОГО ИКОНОМИИ!! СПЕТЕ ДА КУПУВАТЕ МЕРЦЕДЕСИ НА ВСЕКИ 6 МЕСЕЦА!!БАБА ВИ ВСЕ В ТЯХ СЕ Е ВОЗИЛА!! В ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ-КАКТО В ШВЕЙЦАРИЯ!!!ДАНО ТЕХНИТЕ ДЕПУТАТИ ДА НЕ СЕ ПО-ПРОСТИ ОТ НАШИТЕ ТЪРТЕИ!!НАГЛИ И ЦИНИЧНИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ!!!!

Чети министре повече. Над 80% от българските работодатели са със средно или по-ниско образование, сочи изследване на Българската стопанска камара (БСК), цитирано по време на организирана от нея дискусия във Варна относно възможностите за привличане на висококвалифицирани кадри от трети страни с помощта на европейската "синя карта", съобщи вести.бг. В България има около 300 хил. активно действащи фирми, като 80 на сто от техните собственици са с ниско образование

Умните хора не им се прави бизнес в тази кочина! Да не говорим, че има и много подставени лица, които може и основно да нямат :). Нищо вървим към СОЦИАЛИЗЪМ, защото е доказано, че с административни мерки доходите не се повишават.

Това, с какво образование е един собственик на фирма, няма никакво значение. Има значение колко са му наетите работници. Ако този собственик работи сам или със семейството си - негова работа и риск. Ако, обаче, във фирмата му работят наети, то трябва да има някакви изисквания. Например един от наетите да е счетоводител със съответно подходящо образование! В края на краищата собственикът е свободен да реши дали да си наеме управител с подходящо образование или не. За счетоводителите, доколкото съм запознат, има такова изискване.

Горанов, АЛЧНОСТТА Е СЕДМИЯТ, ФАТАЛЕН СМЪРТЕН ГРЯХ И СПОРЕД КОРАНА.

И как точно ще стане това? ББ или министъра после ще плаша увеличените заплати? Нека първо работещите да подобрят знанията си, опита си, желанието за работа пък по нанатъче може и за увеличение да се говори.

По официална статистика на НСИ в България 80 процента от т.нар. бизнесмени са с основно и средно образование.така, че нуждата от образоване е по-голяма при тях.Има достатъчно образовани хора, но бизнеса не ги иска, за да прикрият чувството си за малоценност и простащина.

То това да не е булка че да я искаш бе комунке :) Няма образован човек който да не е добре платен: НЯМА Има хора, мислещи си че са образовани, завършили нещо си някъде преди 10+ години и не мръднали от академичното си ниво( колкото и ниско да е то).

За съжаление знанията, опита и желанието за работа за които говориш не са критерий за определяне на РЗ при много от Бг работодателите. Все по-често се случва отказ с причина,че си прекалено квалифициран за заплатата от 500лв която могат да си позволят....това е макса в по-малките градове. Обобщението, че търсещите работа са тъпи с претенции говори много за самите изказващи се...

И тоя за пореден път доказа нефелността си и манипулацията на хората.. Само дето незнам кого визираше ''грешка на екипа'' за нередовността на мрз след като беше един от нередовното и налагане...

ИЗВИНЯВАЙТЕ БЪЛГАРИ ЗАТОВА ЧЕ ВИ ЛЪГАХ И ОБЕЩАВАХ 1000 ЛЕВА МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА .... НО МИ ВЛЕЗТЕ В ПОЛОЖЕНИЕ - МЛАД ТАТКО СЪМ , А МУТРИТЕ ХРАНЯТ ДОБРЕ И ПО 3 ПЪТИ НА ДЕН :)))

Правителството има начин да притисне бизнеса с контролни функции за внасяне на действителни осигуровки.Масова практика е работещите да се назначават на МРЗ, а в действителност в плик получават двойни суми.Проблема не е в инвалидите и инвалидните пенсии, а в невнасянето на осигуровки.В числото на инвалидите влизат около 600 хиляди пенсионери, а в България здрав пенсионер и рядкост.В останалите около 300 хиляди инвалиди може и да има нередовни, но за това съуучастници са лекарите от ТЕЛК и последващият контрол от НОИ.За това не прехвърляйте проблема върху изстрадалите хора, г-жи и г-да уяправляващи.

Ама вие как не сте забелязали че точно правителството НЕ внася нормални здравни на тези за които е задължено та искате другите да притиска???Докато има такова безхаберно харчене на вноските на балъците ще има и избягване от пълното им плащане защото всеки мислещ знае че в пробита кофа вода не се сипва..

Много добре го знам, именно затова се отказаха да криминилизират не внасянето на осигуровки.Тогава пръв в затвора трябваше да влезе министъра на финансите, независимо от името!

Пич, вдигането на МРЗ не лекува проблема с плащането на заплата в плик!!! Наказва само идиотите, които осигуряват на реалните суми. Като проблемът е в укриването на осигуровки, НАМЕРЕТЕ НАЧИН ДА СЪБЕРЕТЕ УКРИВАНИТЕ ОСИГУРОВКИ, вместо да товарите изрядните платци с още по-големи осигуровки....!!!!!

А бе ти "натискаш " ,ама я виж коалиционният ти вице ,се кани да внася работна ръка на дъмпинг в областа на туризма ,че 500+ лева заплата му се виждат ..."МНОЖКО" ... Винкела...винкела татарсуратлията ...НАТИСНИ ГОРАНЧО...

ДЪМПИНГ , не джъмпинг...

460 ЛЕВА НА 5 ДНЕВНА РАБОТНА СЕДМИЦА ЛИ ??? ..:))

Някои хора от безпаричие и защото трябва да издържат семейство, работят за тези пари и по 6-7 дни и невинаги часовете са 8. Не дай Боже да ви се налага да изпадате в такива положения, където един член на семейството работи, а другия е трайно безработен и трябва да гледат деца или възрастни.

колко други лостове има...............бедна ти е фантазиата. например: никой не се фаща да работи за без пари. бизнесъ риве. никой не тегли кредити за да не плаща едно нещо по три пъти. бизнесъ, банките, дори ти ривеш. изнасяме се сички от мутроландиа. отцъствитео и безразличието - НАЙ-СТРАШНИА ЛОСТ! ДОРИ СЕРИЙЙЦИТЕ НЕМА ВИ ТЪРПЪТ И ШЕ ВИ ТЕГЛЪТ КОРШУМА ОЩЕ С ПЪРВИТЕ МЯУКАНИА.

Горанов.....горанов......