Депутат от ГЕРБ заговори за данък върху пенсиите

Депутатът от ГЕРБ и член на парламентарната комисия по бюджет и финанси Борис Грозданов поиска пенсиите също да бъдат обложени с данък общ доход (ДОД), когато падне таванът им през 2014 г., съобщи “Дневник“. По-късно той уточни, че това няма да се случи.

Обратно в новината

Коментари - Депутат от ГЕРБ заговори за данък върху пенсиите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди време за италианците се казваше ,че един от елементите на тяхната тактика е да ритат всичко живо ,което се движи по футболния терен!Имам усещането ,че ГЕРБ ще прилагат подобна тактика- облагай с данък всичко живо ,което се движи!

Махнете тавана на пенсийте, има хора, които се осигуряват на над 2000 левва брутна заплата а вие им давате 700 пенсия. Аз ако работех в България и цент данък нямаше да видите от мене при тези условия. Този таван е пладнешки обир. Никой не е виновен, че не може да си вържете бюджета, за да крадете от хората. А що се отнася за данък върху пенсиите, в европа има такова нещо. Това са учители и хора със специална категория, които плащат много ниски или никакви данъци през нормалния трудов период и е нещо като компенсация за привилегия. Така че го забравете, какво ще облагате 280/те лева на баба ми ли, не ви е срам.

Данък и върху либидото няма ли да има ?

Явно вече герберите са тръгнали тотално да се отървът от управлението и сами желаят да загубят изборите.

Това ще бъде черешката на тортата. По-ужасно нещо не бях чувала. Боже, къде си?

Тук съм , чадо! Слагам тортата на черешката и не мога да я закрепя... Държавата би трябвало да плаща данък върху пенсионерските пари- не обратното- да взема. Малоумие е да наливаш 40 години свои пари в държавата и за благодарност, че тя е работила с тях и е попълвала разни дупки в бюджета - да ти ги намалява поради тази причина. Пенсионните вноски трябва да бъдат на лични сметки- това са лични пари от труда на хората.

Смешник/ЦИ.Добре,че остава още малко.

ГЕРБЕРАСТ-ПО-МЕКО НЕ МОГА ДА СЕ ИЗКАЖА

Ей герб, от къде извадихте този тъпак? Мислих ,че свършиха.Този може да предизвика такива протести,че зимата на 1997 ще висе види нищо.Аможе би проверявате реакцията на хората,или ги подготвяте за подобно действие?

Дават ни примери от Европейските страни, а защо не казват за пенсионерите, че взимат 14 пенсия - Австрия, когато ми направят пенсиятя като европейците тогава да приказват. Не се ли засрамиха вече или само празни приказки за отчитане на заплатите, които получават. Некадърници. Разочарована съм, язък за митингите и за всичко, нищо не се направи за обикновения човек.

за пенсионерите виж руските фирми какви ги мислят според ДИРа : "..Gunvor е подала молба за 20-годишен лиценз за работа на българския енергиен пазар, потвърди представителят на Тимченко Антон Куревин .." Няма ли да ви стигнат комисионните от тая далавера, та си се вгледал в стотинките на пенсионерите? Или за тях трябва "финансово гето".

................'Според него е дошло времето "вече да се присъединим и ние към страните в Европейския съюз и влоговете да бъдат предмет на данък".........Щом е така,господа управляващи искате да копираме модела на поведение на другите страни в Европейският съюз,то трябва да го копирате 1:1,т.е. по заплати и стандарт на живот.Защото всичко друго е копирано.Например цените са Европейски,а заплатите са Патагонски.

Не мога да разбера до кога ще работим за ромите. Сега масово тръгват проекти по програми за строителство на жилища за социално слаби. Жилищата ще бъдат луксозни. Чудя се, кой ще им плаща консумативите и наемите,може би отново всичко ще бъде на гърба на държавата, затова няма пари за пенсионерите.

след това абсурдно изказване от поредния малоумник от пп на герб се убедих поне със сигурност в две неща : -първо- простотията , наглостта и алчността на тази партия начело с лидера и нямат никакви граници..- т. е - са безгранични... - второ- това се споменава ненапразно- първо се сондира...- подхвърля..тук там - а накрая като обръгне народа- се вкарзва в парламента и се гласува... помнете ми думата накрая - тия ще го направят- - и не им дреме за вота на пенсионера- те са си подготвили парички за вота от турчолята и мангалите- както и за чувалите с фалшиви бюлетини... - само да доидат изборите- ще видите абсурдистан на крадрат в българистан ...

Аз пък предлагам да намалим депутатите с 50 % .. че много глупости взеха да вършат...

Парите за изборите на ГЕРБ са приготвени(взети от нашия джоб), Разносвачите на чували с бюлетини чакат сигнал . Всичко е готово за пълна изборна победа. Вие гласоподавателите нямате значение ,нито Воля да промените това !

Към "а": Братче, бъди обективен и точен. Не става въпрос за облагане на депозитите, които са обложени веднъж с ДОД, а става въпрас за лихвите върху спестяванията, които са си чист доход, необложен с нищо. В много държави банките облагат лихвите върху депозитите. Съответно трябва да се обложат с данък и лихвите върху кредитите, които кредитополучателите плащат на банките при погасяването, за които тези лихви са си чист приход.

Бреий, гооолям мозък си, няма що! Само дето нищо не вдяваш от тая материя!! Откъде се вземат парите в банките, а? Ами това са твоите пари, или на фирмите, които преди да влязат в банката вече един път са обложени с всички видове данъци!!! Банката дава твоите пари на мен като заем и аз и плащам лихва по кредита, а тя ти плаща на теб лихва ,защото ти ползва парите..Разликата между двете лихви е печалбата на банката върху която я облагат с данъци! Кво не ти е ясно?! Всеки друг данък върху която и ще част от тия пари представлява двойно ,че и тройно данъчно облагане...

Има цяр за всичко. Когато ви нападнат паразити, изберете здрава гьостерица и налагайте здраво паразитите докато се отървете от тях и оздравеете.

Страх тресе ГЕРБ. Такъв страх, та снимката на Грозданов не се показва тук на публиката, за да не стигне до циганки, копанарки и разбиращи от Вуду и да се върне като нещо нежелано върху светлата личност на изтъкнатия член на Политическа партия ГЕРБ. Снимка трябва да се търси в нета.

Гарантирано от ГЕРБ, драги зрители и гласоподаватели. Ръката която изпразва джоба ви, не е вашата а на ГЕРБ и това е гарантирано.

Драги приятели следейки хода на развитието ни, стгнах до извода : "Настанало е време разделно" За да оцелее всеки трябва да се спасява поединично и егоистично. За 23 г. демокрация разбрах, че дори и няма наченки на гражданско общество, та камо ли то да е двигател и коректор на общ развитие . И за последно този факт ми светна преди два дни когато зеленоенергийни електропроизводители портестираха , а тези на които им го намъкнаха с увеличение повече от 15% еленергия ги няма и до ден днешен на площада.

глупости, бре! 23 години се спасявахте по единично и виж докъде я докарахте - пладнешки да ни грабят и убиват с икономичски геноциз. Измишльотините за граждаско общество са само за идиоти. Какво граждаско общество могат да бъдат богаташите и милионите бедняци, обречените от управляващата олигархия на смърт възрастни хора и болни. Какво по дяволите ги свързва. Никакво разделно време не е настало, а точно обратното - настанало е време за обединение на българския народ - на онзи мачкан, убиван, ограбван народ. Настанало е време за организирана, обща съпротива срещу овластения враг. Настнало е време за война на живот и смърт - или ние или те. Мухльовците, пухльовците и хленчещите мъжлета нямат думата!

След като премахнат тавана само за новите пенсии, а за настоящите не, това е чиста дискриминация.Може би тогава трябва да се отиде до Страстбург, въпреки,че сега приемат закон това много трудно да става, а преди това да се произнасят в България.В момента задържат молбите.

В някои страни облагат с данък само втората пенсия. Въвеждането на тавана с кой то 46000 пенсионери не получават пълния си размер е също вид данък. Аз не знам защо не обмислят с данък да се облага и въздуха който дишаме и затова,че ходи по улиците. Тогава дано напълнят хазната за да има пари повече да крадат. И мисля,че е време да намалят броя на депутатите, които и без това един свестен закон не са приели. Така както е тръгнало в скоро време ще решат да вземат на босия цървулите.

ИДИОТ!

Грозданов - тъп и всико отрицателно на куб

Кои малоумници са го избрали за депутат този олигофрен Грозданов.Няма място в парламента човек,които не познава собствения си народ.

Предлагам да споменем и опознаем роднините му

тези сега ще кажат,че това няма да стане,но ако спечелят познайте какво ще се случи,както винаги първо лъжат и после си правят каквото си искат защото знаят,че народа си трае.идиоти.

Пак гласувайте за ГЕРБ, глупаци!

нямам вече търпение да се махат тези-най-алчните,най-крадливите,най-тъпите,най-некадърните копелета които са ни управлявали до сега от 100 год.насам

Първо: в ГЕРБ са събрани хора, които нямат бащи и майки. Второ: държава, която ще пълни хазната от нещасните пенсии е обречена. Само за сведение за неосведомените от ГЕРБ-в Гърция минималната пенсия е около1200 евро. Браво!!!

Не е вярно, че нямат родители. Роди ги червеното знаме, а баща им е Коминтерна. Тяхна кърмилница е Партията на българските комунисти и са отгледани от Народната милиция.

Чета и недоумявам. Къде е логиката да се облагат депозитите. Те представляват спестявания от доходи, които вече са обложени с ДОД. Човек се опитва да скъта бели пари за черни дни и малкото лихва която му дават , а може и да не стигне да ти я вземат. Ще облагат и пенсиите. Ами нали само доходите от трудови правоотношения се облагат това не трудов доход . Управници спреде краденето в тая държава. Много се краде и нищо не остава. Само с данъци хазна не се пълни.

Няма логика - има престъпна алчност, има некадърност да се справят със ситуацията...

Братче, бъди обективен и точен. Не става въпрос за облагане на депозитите, които са обложени веднъж с ДОД, а става въпрас за лихвите върху спестяванията, които са си чист доход, необложен с нищо. В много държави банките облагат лихвите върху депозитите. Съответно трябва да се обложат с данък и лихвите върху кредитите, които кредитополучателите плащат на банките при погасяването, за които тези лихви са си чист приход.

".....В много държави банките облагат лихвите върху депозитите....." чуваш ;и се какво говориш бе идиот на квадрат....- да ти е.ем обективността.. - вземете преди да пишете , си пиите хапчетата както ви е разпоредил тиквата- че се излагате тотално... егато и простраците има за подръжници тоя рапоня....- пълни идиоти...-абсолютни..

От алчност хептен превъртяха!

С едната ръка се кани някога да даде, с двете ръце бърза да вземе. Нещо да кажете

...пращиш от акъл.

Въпроса е насочен към мислещата част от хората ! А не към няколкото подкрепящи(Оядени от) ГЕРБ !

ЕБАСИ,ЕБАСИ!!!НОЖЪТ Е ОПРЕЛ У КОКАЛО,ЩОМ ЩЕ ПЪЛНЯТ БЮДЖЕТА С ТАКИВА ПАРИ!!!ЕБАСИ!

Не са решили - не са го направили!При това управление всичко е възможно!Най-възможно е пак да спечелят изборите ,защото всеки втори казва:"А за кого друг да гласувам?!"

Това е отговора на тъпаците и безхаберниците. АКо не можете да откриете новите лица, защото при тях вероятността да се попадне на читав елемент е по-голяма, то поне не гласувайте.

Избор има ,всеки друг но Не и ГЕРБ! Проблема е ,че и 100% да гласуваме Срещу ГЕРБ ,те Пак ще спечелят !! Цветанов знае защо!....И Как !

Напълно съм съгласна с Вас!

Да, ама като гласуваме всички срещу тях, поне изборите ше им излезнат доста скъпи. Те разбира се са платени с нашите окрадени пари, ама боко тиквата ще се хване за тиквата като му представят сметката за "честните" избори.

СЛОЖЕТЕ ДАНЪК НА ПЕНСИИТЕ И ТОТАЛНО ЩЕ ЗАГУБИТЕ ИЗБОРИТЕ! ДАНО НЯКОЙ УМЕН ИМА В ТАЗИ ПАРТИЯ.

Иване, а не мислиш ли че това е идеята, да се загубят изборите : джобовете са пълни, държавата опоскана, резерви няма, бъдеще неясно и мизерно !

...получаваш.... Данък върху ...Пенсията !!!!??? ...и много подобни Извращения ! Не се сещам за позитиви при ГЕРБ. Освентова ,че спрях да гледам телевизия ! Снимка на Борисов закачена на телевизора върши същата работа !

тези хора подчертавам тези хора плачат за вратовръзки от винкели,след като ги искат ще ги получат.

....само,че г-н грозданов,всички сме потенциални пенсионери...колкото и да имате пред вас години 10-20 или колкото там те минават като миг...я си помислете колко са 10-20 нови години и вие ще сте пенсионери,но дано такива като вас малоумници не ги дочакате.

СЪГЛАСНА СЪМ ДА МИ УДЪРЖАТ ДОД НО ПЕНСИЯТА ДА МИ Е 1200.00 ЛЕВА.

Б.Грозданов - тоя е за 4-ти километър,няма място в парламента.Да се направи подписка и да се освободи.НАГЪЛ ПРИСТЪПНИК.

Депутат от ГЕРБ предложи пенсиите да се облагат с данък... По-късно той уточни, че това няма да се случи. Това управление е пълен абсурд отвсякъде.

грозев-поредният мираклия, да изпъкне като свинско мъдо в плитка чиния

Чудя се защо все-още се коментира този КРЪГЪЛ ИДИОТ?

Между впрочем, ПП ГЕРБ да обяви още колко такива КРЪГЛИ ИДИОТИ имат в структурите си, за да се надяваме, че все някога ще се свършат! Ако е необходимо да си направят и вътрешно преброяване, като не забравят и оня малоумник- Янето Янев!

Защото "идеите" на кръглите идиоти се материализират върху нашите гърбове! Но за едно си прав - с коментари няма да ни се получи. Действия трябват!

Язък че си папа, ама си тъп. Та ние тук не коментираме г-на Никой грозданов, а ментора му който ни измами преди 3 години.Анатемааа!

Таван само за старите пенсии до 31.12.2013 год. За НОВИТЕ ПЕНСИИ от 01.01. 2014 год. не. Ако двама души с еднакъв стаж, условия на работа, възнаграждение и осигуровка се пенсионират по следния начин; За този до 31.12.2013г. таван от 700лв. За този на следващия ден от 01.01.2014год. без таван 1000лв. Що за справедливост. Тогава ще стане тя каквато ще стане. Противопоставянето ще доведе до гражданска битка. Растящ ежегодно таван, трябва да има за всички.