САЩ да се поучат от Горанов, препоръча премиерът

Данъците са ни най-ниските в Европа и такива ще останат. Коледни надбавки за пенсионерите ще има.

Обратно в новината

Коментари - САЩ да се поучат от Горанов, препоръча премиерът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гордостта на началника е 25 год ликвидация на икономиката и глад за народонаселението няма по голяма гавра от червените хмери те поне застрелваха народа си а тези ни карат да умираме от глад и това е гордост

на "червените" кхмери е американски. Това очевидно не знаеш.

ХАХАХА, поредният бисер на бате гойко. бай бойко тръгнал да дава препоръки на най-развитата демокрация в света. бойко, защо първо бе погледнеш в празните портфейли на пенсионерите и работниците, преди да даваш препоръки на великите сили.

Според нашите управляващи излиза че хамерите едва ли не ядат доматите с коловете относно икономическо планиране. Да им го пусне някой по нета да се похилят малко и да ни направят една оценка според техният мизери индекс да се видим къде сме. Най-бедната пропаднала ограбена държава седнала да поучава най-силната , резил.

Тиквата лъже като за световно. Както се казва не ме е толкова яд, че ни мислят за прости, яд ме е, че простаци го правят. Първа лъжа на Тиквата: "От малкото страни сме, които не се изкушават да вдигат данък ДДС." Нищо подобно, ДДС непрекъснато расте номинално чрез вдигане на акцизите. Т.е. чрез скритото двойно облагане на стоките за потребление - първо с непрекъснато увеличаващите се акцизи и облагането върху цените плюс акциза с ДДС. Което е кражба. Двойното облагане е забранено в целия ЕС. Разбирате ли, българи, че ни дерат на живо чрез цените на стоките за потребление. Делът на данъчната тежест у нас е 55% при среден 34% за ЕС. Втора лъжа: Били сме финансово дисциплинирани. Е що ако е така Тиквата взе 16 милиарда кредит от световните бандити? За какво, къде отиват тия пари като както лъже по-нататък "допълнителни разходи в бюджета са 100 млн. повече на пенсионерите, 106 млн. на тютюнопроизводителите, 20 млн. на учителите, 50 млн. за животновъди, 100 млн. за магистралите". Само толкова на фона на 16 милиардния кредит! Това е подигравка с народа. Трета лъжа: пенсионерите щели да получат коледни надбавки. Не всички ще получат, а само най-бедните, които са 50% от всички бедстващи пенсионери. И за контрабандата лъже, всички знаем. Тъй като умната част на аудиторията тук поставя въпроса и за доходите, няма да я повтарям. Изводите са за вас.

На бедните пенсионери 40 лева за другите среден пръст.На Министерствата тринадесета и четиринадесета заплата и малко бонуси за четвърто тримесечие.Равентство и солидарност.Точно като приказката на Вуте за галошите и Волгата на председателя на ТКЗС-то.Нека оди бос великия водач.Да се свети името му.Всички ни управляват за "наше" добро.Те изобщо не мислят за себе си а за нас.Които вярва на това е пълен идиот.

Ха дано се поучат, стискам му палци! Ако ни отърве от САЩ и Нобелова награда му е малко.

Стискам му палци, на дефолта! Дано ни отърве от САЩ и зелените тапети.

"Контрабандата генерираше най-голямата корупция. От началото на годината досега, благодарение на звената, които направихме - 17 пъти се вдигнаха приходите." 17 пъти????????????? Та ни сме го построили капитализЪма, бе! ЕВАЛЛА БОЙКО МАШАААЛА! Ама като се събудих-то одеялото ми паднало, а краката ми у цукалото! Егати!

кои данъци бре ... дедесето ли е най ниско?? да не земете да кажете че и телефоните са най ниски и бензина и хляба ... а здравните услуги са на най високо ниво ... поне си мълчете там

Забрави "туризма" за български лекарства в съседните на България страни.

Коледни добавки трябва да има за всички българи на калпак, по равно. По 10 лв може да е, но да е за всички. Нова година не е само за пенсионерите и намазаните, тя е за всички българи.

Сериозно ли искаш? Да има 10 лв. коледни добавки добавки и за Иван Искров, Вальо Топлото, Трактора, Б.Б., Росен Плевнелиев, Черепа, Вълка, Кирил Домусчиев ...

Не знам,кой трезво мислещ човек ще му повярва на наглите лъжи!!!При Дянков"постна"пица и затягане на коланите!!!Това добре!!!А сега огромен кредит и увеличаване на дълговата спирала!!!И няма как да е иначе,защото печелившите отрасли са"приватизирани"и Държавата е с продънени джобове,разчитайки на "милостта"на ЕС!!!АЗ ЛИЧНО НА ТОЯ ПРОДАЖНИК ВЕЧЕ НЕ ВЯРВАМ!!!

Горките ГЕРБ, обявиха колко кмета са избрани, а няма кой да отиде да гласува.Сега какво да правят чувалите, ще излезе, че са гласували- негласувалите. Аз няма да гласувам.Пиарът е тъп

САЩ да изпращат за по година на специализация в свищовската "академия" по "икономика", откъдето е и Горанов, всичките си бъдещи министри ! Финансовата им стабилност и просперитет ще им бъдат гарантирани! И да започват да спестяват в рубли! Или пък банкянски динари...

Сладуран, па и все по-смел...

РЕДНО Е БАТ БОЙКО И ГОРАНОВ ДА ПРЕДЛОЖИМ ЗА НОБЕЛОВИ ЛАУРЯТИ ЗА НОВАТА 2016.

Още няма Нобел по празнословие.

и ако товане е начина ДОГАН да си купи гласовете с НАЩЕ пари!!!!!!!!!!!!! Б О Р И С О В ПОДЛОГА

Само Доган да беше, ами Бареков/Василев, Сидеров и т.н. с какви пари живеят. Всички ние им плащаме милярдните сметки за фалита на КТБ и другите им "бизнеси". А ти се тюхкаш за няколко милиона лева ЗАКОННО откраднати за платен вот, на застъпници и местни политически функционери.

100 млн за тютюнопроизводители????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! и 20млн за учители!!?? КАК ТАКА държавата т.е. АЗ ще плащам на некакви тютюнопроизводители а не на учителите БЕЕЕЕЕ

Плащаме си електорален комфорт и спокойствие, а не образование! Ти от кой облак падаш? Да не мислиш, че даскалите могат да направят от Боко президент?! Не, само Доган може.

То пък едни учители, над 50% от дипломиращите се неграмотни и необразовани. Училищата пълни с фиктивни ученици. Това са резултатите от работата на "учителите". Простичко казано неграотните ученици оледало на учителите си и образувателната система. Учителите ни, като съдите, прокурорите, министрите, полицаите, лекарите кой от кой по-некадърен и по-курумпиран. "...Като знам какъв "инжинер" съм, ме е страх да отида на "лекар""

Я няма такъв идиот по света !!!

Смешник!

Оня ден, в една телевизия, един мустакат екс-банкер нарече Горанов свищовски икономист. Ако това твърдение е вярно, последният да не се напъва. С този ценз, икономическият елит на щатите даже няма да му позволи да си отвори устата, камо ли да дава акъл.

Видимо днес Боката е пропуснал да си вземе хапчетата.

САЩ направо си се нуждаят от Президент в лицето на Бацето и моята съкровена мечта е такава.

Не "на пенсонерите", а "на пенсионери",които не зная какво са работили,ако са работили изобщо! Изравниха ме с баба Кина чистачката,която "се подписваше" с палец!Да е жива и здрава!

Който и да дойде на власт от нас, българите, включая и себе си - нищо свястно и полезно няма да свърши за страната. Ние сме увредени хора- крадливи, завистливи, не можем да работим в екип. Доказахме го и на себе си и на Света 26г вече. Не можем, не искаме и не умеем да живеем добре , заедно......в чужбина сред другите народи-да , но не и тук!Не заслужаваме да имаме държава и много скоро няма да я имаме!

Вярно. Не съм съглсен само с това, че не заслужаваме да имаме държава. Увредени сме защото доста дълго сме били управлявани от Рим, Турция, СССР. А в момента САЩ и Русия се опитват да ни привлекат. И в резултат през много малки периоди се лашкаме ту към единия ту към другия. Като се осъзнем и спем да се лашкаме и да играем по свирките на Обама, Меркел и Путин и бием шута на БСП, ДПС, СДС, Борисов, Сидеров и Кунева, както направихме със Сакскобургодски, всичко ще се оправи по естествен начин.

ЗАСЛУЖАВАМЕ ДЪРЖАВА! НО ЗА ДРУГОТО Е ВЯРНО - ОТДЕ ТОЛКОВА ЗАВИСТ В БЪЛГАРИНА, ОТ КЪДЕ ИДВА?? НЕ СПИРАМ ДА СЕ ИЗУМЯВАМ. ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА НИ ТРАГЕДИЯ.

Сложен език е банкянския, труден за следене и често подвеждащ. Например: "17 пъти се вдигНаха доходите". Човек може да си помисли, че ако сте получавали 100 лева, сега получавате 1700. Да, ама не. Думата е "вдигаха", не "вдигНаха". 17 пъти с по лев-два. Дааа, сложно нещо е говоренето, особено на банкянски. От това по-трудно е само слушането й.

При Жан Виденов пенсията ми беше 2 долара, днес е 250! 125 пъти по-голяма!

И без съмнение с толкова пъти - 125, е нараснала и покупателната ти възможност, нали?;о)) Тогава да не съм чула повече, че сте бедни и не можете да си купите храна и лекарства!

Пенцио хванала те е склерозата и си забравил/а, че преди мандата на Жан Виденов пенсията беше 50 долара и за около година управление на БСП падна на 2 долара. Т.е. за една година пенсията ти се обезцени 25 пъти, а вероятно може би дори и повече.

Най ниските данъци за сметка на най ниските доходи в Европа! За сметка на това пък имаме най големия бежански поток в света - 3 милиона българи от общо 9 милиона избягали при мирни условия заради тотална мизерия,докато в Сирия от общо 23 милиона,4 милиона бягат заради войната и кланетата там,като дори не искат и да си помислят,че може да се спасят в България,предпочитат да се върнат и да умрат,но не и да живеят в Ада - България!

Вместо за България тичат в Русия, при Путин! Там вече са регистрирани 3 бежанеца, там социалната помощ е 25 БГ лева! Лапай Гуджо мръвки!

По високи заплати и пенсии в сравнение с Бъл-я получават в Албания, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Беларус...за другите няма смисъл да говорим, то е ясно.В Б-я средна заплата 450 лева, средна пенсия 180 лева.ТОЧКА!

Не лъжи. В България минималната заплата е 420 лв., а минималната пенсия е около 160 лв. Средната заплата е около 800 лв. а средната пенсия е 300 лв. Но някои добре си преживяват. Има пенсии по 800-900 лв. за червените бабички и заплати по над 4 000-5 000 лв. за министри, президенти, председатели на НС все активисти на ГЕРБ и бивши на БСП. Дори по 50 000 лв. месечна заплата на бивш бесепар и бивш управители на БНБ и по 15-20 000 лв. на сегашни му наследници и разни банкери. Има и стотици милиони левове на калпак за приближени бизнесмени.

Лицемер "Най-ниски данъци в Европа". В Европа има необлагаем минимум и диференциран ДДС за храни и др. Г-н Борисов в България има и нормални хора, които са наясно, не всички са безгръбначни гербери и бесепари. Потарящи като безмозъчни папагали партийни опорни точки.

Тоя само се хвали,а народът му тъне в мизерия!

Всичко добре. Само дето има един малък нюанс. Ние имаме интерес България да е добре и хората да са добре. САЩ си преследват своя интерес. Той е, България да е бедна, затънала в дългове към САЩ. И да поеме всякакви американски боклуци като стоки, ГМО и т.н. Да си дадем енергетиката на САЩ и да плащаме тока по двойни цени. На САЩ е нужна още една държава роб. Имаме две съвсем противоположни гледни точки и действия.

Защо не си ни обяснил за китайският интерес??Имат ли интерес да ни внасят "качествени стоки" за да попълнят щандовете на кооперативните пазари? Ами за индийският интерес??Имат ли интерес да ни залеят с качествена бяла техника? Ами руският интерес защо го пропусна??Нима те не искат да ни залеят с качествени автомобили,фото-апарати,компютри ,смартфони,както и да ни доставят оборудване за заводи от средата на 20 век?

Alex Ginev

Ami shtoto tozi nijama interes da obijasnijava za kitaiskija, indiiskija ili ruskija interes hombre :-)! Interesut mu ochevidno e da obijasnijava SAMO za amerikanskija interes ;-) ...

Имаше пък един, дето даваше и тринадесета пенсия и осъвременяване всяка година на пенсиите, според отчетената годишна инфлация!Ама, " матрияла"/това определение в кавичките, според популярната лексика на един днешен политръководител/, подстрекаван от такива като тебе реши, че не му трябва тринадесета пенсия!?Решиха че, по двадесет лева към пенсийките, на края на годината, е твърде по-хубаво като финансова придобивка за пенсионерите!?Пенсионерите днес, като чуят за двадесетте левчета през декември, им става от сладостно, по-сладостно и им носи нови радостни очаквания и надежди, за следващите двадесет левчета догодина!?

Делим се на сини и червени, на пенсионери, безработни, младежи и т.н. Но в действителност има богати пенсионери с високи пенсии и бедни пенсинери с ниски пенсии, им и бедни беработни младежи, но има и безраборни младежи с Audi A8 и Мерцес S-класа. А трябва да се делим на бедни и богати. От една страна на обикновенни хора и от другата на корумпирани политици и висши чиновници, на олигарси и престъпници. Когато осъзнаем това, ще първата крачка към нормализиране на България.

Пак ръси този .......някакви цифри, не знам от къде му идват. Това правителство имаше една задача, която бе забравена, 1,5-1,6 милиарда лева събирания на месец от митници и акцизи, а не да бръщолеви, че данъците са ни малки. Почти е така, но ние не получаваме нищо с/у тези данъци, всичко което искаме да имаме си го заплащаме, като здраве, сигурност, образование, пътища и др. А аритметиката е проста наука за умен държавник, на 2000 лева 30% данък е 600лв., остават за живеене 1400лв. При нас на 600лв. 20% данък е 120лв, остават 480лв за живеене. Само в Румъния и България от ЕС средната работна заплата е по-малка от 1000 евро.

Бе малко си се унесъл в сравненията.Не,че БГ и РОМ. не са най-бедните ,но и е факт че нито в Полша,нито в Чехия,нито в Словакия,Прибалтика,Гърция,Малта,Хърватска,Португалия средните заплати не са над 1000 евро.Ако щеш вярвай и в Словения са около 1000 ,както и в Сицилия. Другата част на Европа няма какво да е коментираме.

В България данъка не е 20%, а е около 40% за бърза справка раздели държавния бюджет на БВП и ще се убедиш.

Защо се поощряват тези пенсионери,които не са работили или не са допринесли нищо за държавата или са си живяли живота с високи хонорари.

Е, как защо? За да гласува простия мат'риал(а той никак не е малко) за своите прости управници!

Ако майка ти, си беше стояла вкъщи да те гледа дали пак щеше да говориш така за нея. Проблема е, че хората като теб, които сте мнозинство. Не осъзнавате, че функцията на пенсиата е преди всичко социална. А в България се използва, като политика по-заетоста и вид привилегия, някои професии и хора са привилегировани да се пенсионират на 40-50 години и при това да взимат пенсии 2-3 по-големи от средната. Затова има бедни пенсионери с по 150-200 лв. месечно, защото техни колеги взимат над 700 лв. месечно. Простичко казано средно статистически ядем свинско със зеле, само че едни ядат пържоли, а други постно кисело зеле. Защото нашата пенсионна система наследена от социализъма е направена така, че сегашните работещи да плащат пенсиите на предшните работещи, а не да акумулират средства в личен пенсионен фонд за своите си старини. Парите и настоящите и бъдещите пенсиите ги открадха червено-синята и депесарската олигархии.

И.... като са най-ниски данъците при нас, каква е далаверата - БОГАТИТЕ стават ОЩЕ по-богати, А ПАРИ за бедните няма, щото не са събрани от богоизбраните....

Да се хвалиш че България има най ниските данъци в Европа е като да рекламираш че даваш на изгодна цена земя за бананови оранжерии в Сибир!

Поредните нагли и цинични лъжи на "бившия" трафикант и рекетьор. В България въпреки, че има едни от най-ниските ПРЕКИ данъци в Европа, данъчното бреме е едно от най-тежките. Акцизи, ДДС, такси и т.н. над 70% от произведеното се разпределя от държавата ерго Б Борисов. И въпреки, че ни дере най-жестоко, има наглостта и безочието да повтаря, че имаме най-ниските данъци. В сметката не влизат монополите, корупцията и държавния рекет. Плащаме най-скъпия дизел, най-скъпия ток и най-скъпия газ въпреки, че сме най-близо до тръбата. Плащаме винаги отделно за охрана, за образование и за здравеопазване, въпреки, че уж са безплатни. Като резултат всички знаят, че българина плаща за всичко, а не получава нищо.

Е това с данъкът ДДС, който пряко засяга всички български граждани е не само опашата, ами и космата лъжа, която само ББ не би се посвенил да изрече....безобразие! Навсякъде, където този данък е по-висок от въпросните ТВЪРДИ 20%, има диференцирани ставки върху храни, лекарства, печатни изделия, детски храни и т.н. Ама как е възможно в днешно време, когато всеки от нас или е бил, или е, или има близки в други държави да се лъже така безочливо?! На този човек вече изобщо не му пука дали му вярваме....

Както винаги Бойко Борисов говори и верни неща и глупости. Сравнението със САЩ е направо жалко. А интересното е, че от посочените средства за раздаване, най-много пари ще получат тютюнопроизводителите... И не намирам обяснение...

неща казва, според тебе!?Ама, той кога успя да изучи данъчното право на държавата!?Докато въртеше на времето бухалките ли!?

добре звучи предизборно а след изборно как ще е Боко - яжте ми онова под шлифера? Пък ние ще ти кажем - ще ти го нач..ме изборно

Както казва измисления ни цар, ВЕРВАЙ СИ. Не той, а ние пак ще го ...., щото толкова е акъла ни.

Напишете обаче че и доходите са най-ниски в европа!!!

Всъщност, ниски са само преките данъци, които засягат производителите и работодателите. Косвените данъци, които удрят наемния труд и потребителите са направо убийци.

Защо всички забравят, че в България и осигуровките/пенсионна и здравна/ са данъци. И са в пъти по-високи от 10% данък върху доходите. И защо всички вярват, че ги плаща работодателя. Кой е луд да за да плаща осигуровките на 3 000 000 българи.

Няма ли специализирани медицински органи в тая държава?

данъците като ставка хубаво са ниски. Ама всичките врътки в законите, дето ощетяват данъкоплатците - що управляващите не се похвалят с тях? Сега готвят пак поредните утежняващи промени, които бюрократично и финансово да подсилят бремето на данъкоплатеца. Например четох, че щяло било да има праг над който на активи няма да се връща ДДС-то в пълен размер, а частично. То не че сега се връща ДДС, като си купи човек кола (различна от товарна или от 6+1), ама явно не им стига това на управляващите, че трябва още да порежат данъкоплатците. А аз се чудя защо в БГ зачестиха коли с немски номера... Вчера пък в дир-а се появи статия за това, че в македония била най-малка данъчната тежест. Дали случайно тази статия се появява на фона на дебатите за промените в данъчните ни закони?...

Имаме си най марионетното управление. Премиерът ни е марионетка на Вашингтон. Президента е марионетка на премиера. Кмета на столицата е марионетка на Премиера. Абе направо The Muppets Show.:P

Много бих искал да видя какви личности слагат минуси... със сигурност ще е голям смях да "разговаряш" с такива. :)

като казваш "А" кажи и "Б", тоест,кажи как беше при тройната коалиция,при Станишев (а и не само),неговото правителство не беше ли също "марионетно" , а на Орешарски,а на Сакскобурготски,а на "временното" през 2013г.?... Ако всеки от нас успее да признае сам пред себе си грешките на собствената си партия и успее да види "гредата в собствените си очи,а не сламката в чуждите" може би ще намерим "свързващата ни нишка" и с общи усилия да започнем не само да се "освобождаваме от "наденатия на врата ни хомот",но и ще започнем да правим РЕАЛНИ ДЕМОКРАТИЧНИ ПРОМЕНИ ,та да "просветне" на всички ни и "да спре неистовия бяг на Лот"...

Добре ще кажем и Б. Хайде да ми кажеш колко е бил БВП на България при царя, Серго и при Борисов 1 и после Борисов 2. Спадът на БВП след кризата 2007-2008 бе преодолян още през 2009-2010. Сега БВП е по-голям от този през 2001-2008г. В този период обаче беше реализиран резерв в размер от 8млрд. Сега сме с дефицит от 4,3млрд според Борисов. Едва ли за тези 4,3млрд можем да виним Орешарски. За забавянето на инвестициите и закритите енергийни проекти няма смисъл да се пише. Вредите там ще се усетят след 2020.

"Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия"

възхищавам се колко хора не успяват да откриват иронията в писанията на ККЛ :)

Аз пък хич не се възхищавам на хора, които не успяват да уловят манипулацията в нечии писания, скрити под формата на ирония;о)

браво за коментара ви.

Нито са 100 млн. лв., нито са за ВСИЧКИ пенсионери!

Ами то остава и да дадем на тези които вземат тавана.

Тези коледни добавки от 20лв за пенсии до 280лв - са просто цинизъм кум всички пенсионери - защо поне един месец някой депутат или министър не живее с такава пенсия, която може да му е само дневни разходи???

трябва години да живеят с ниски доходи та да разберат къде ходят гладните. И най-важното какво им мислят.

Ама когато ги даваше Станишев ревеше че Борисов и толкова не дава.

Зависи от гледната точка. 20 лв. за пенсионер с 800 лв. пенсия са цинизъм, но 20 лв. за пенсионер с 150 лв. пенсия е месечната му сметка за ток и не е цинизъм, а значителна сума. Когато някой казва дайте на пенсионерите, дайте на учителите ... трябва и да продължи и каже от кого да се вземе за да се даде на първите. В противен случай става като в Гърция и като при Жан Виденов. Смятам, че в България на човек му трябват поне 500 лв. месечно за да съществува. И че трябва да се даде на тези хора, които разползгат с по малко. Но само при положение, че има откъде/от кой/ да се вземе. Не съм съгласен да се взимат заеми, за да се вдигат пенсии и раздават помощи.

Няма ли хапче за словесна диария?!

Тиквата под данъци да не би да разбира само данъкът върху доходите на физическите лица?

Не ли малко ЕЗУИТСКИ ПОДХОДА ,защото тезикойто имат малки доходи са работили ,но и другите са работили а не са спали и едните се стимулрат а другите да пасат зелена трева. Това че са мижетурствали и не са се борили не трябва сега да са богопомазани Това е един вид дискриминация

Коледни надбавки ША ИМА!!! След изборите - НЯМА ПАРЕ, ЗА КОЛЕДНИ НАДБАВКИ!!! Щото - къде 4,1 МИЛИАРДА ЛЕВА ОТ БЮДЖЕТА СМЕ ДАЛИ ЗА ЕВРОПРОЕКТИ!!! Ама няма да ни се възстановят.. Щот проектите Я СА В ПРОЦЕС НА РАЗСЛЕДВАНЕ ОТ ОЛАФ!! Я ЕС няма пари заради навляците, както бе първо с УКрайната, след туй с Гърцията... А от МИЛИАРДИТЕ ИЗЛИШЪК сбрани от УЖ борбата с контрабандата МИНФИН ГОРАНЧО в последното си отчетче за бюджета, на къде 600 милиона за останали съобщи..