Борисов към Европа: Ще се оправите с пенсии и заплати като нашите

Премиерът Бойко Борисов заяви в Прага, че ако европейските държави, които имат по-висок бюджетен дефицит от 3%, направят пенсиите и заплатите колкото в България, до 1-2 години ще си решат проблема.

Обратно в новината

Коментари - Борисов към Европа: Ще се оправите с пенсии и заплати като нашите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак за Бойко ще гласуваме!

За кой Бойко, за пернишкия поп ли?

А верно, че той ви направи широка писта чак до София, че да има къде да надувате ония рендета - пернишките голфове.

Ааа, ти за Доганчо ще гласуваш. Май се харесвате?

Не се косете колеги. Ние си го избрахме. Какъв гений само , а?? Лошото е , че ни резили из европата.

Еее, не, това е върхът...

Това значи,че това правителство не работи за увеличаване на доходите, както твърдеше по рано, а точно за тяхното орязване!!! Направо си ни го казват в очите!!! Трябва да сме роби за да живеят няколко човека като бейове....

Ако аз като обикновен човек кажа и половината неща, които ББ е споделил като негови мисли с българския народ, ще ме вкарат в лудницата като психично болен. Въпрос - какъв е тогава ББ?

Европа към Борисов:Що не вземеш да се навреш в долния десен ъгъл на Европейският съюз и да поработиш върху интелекта си.

Така става като избираме неграмотни да ни управляват

Свободните хора се забавляват, а робите и продажната КОМУНОИДНА пасмина квичат и вият на умрЕло...:о)))! Браво, Боко, насмети ги тия демагози, средиземноморските пишман политици!!!

Българите избягаха в тези пишман страни и живеят прекрасно, далеч от убийствената политика на днешните в България. Как ще коментираш това? Не виждам гърци, италианци, испанци и португалци да се прескачат към България. Виждаш ли какво нещо е реалността и голата истина? Няма нищо общо с чорбата над рамената ти.

При нас пък се напълни с англичани преселили се от един от стълбовете на демокрацията - Великобритания!

Боко разбрахме вече че си с диагноза СВУН (Синдром на вродена умствена недостатъчност).

Мутрата започна да дава акъл на тези, които са многократно по-добре от нас.

Няма ли кой да му тегли един хубав бой на тоя и да си върви по живо - по здраво да си сади картофите!

Защо само на него. Веднага се сещам за минимум 20 политика, на които също трябва да се тегли здрав бой и да се ритат до на близкото КПП. Много е лесно да го смъкнем тоя никаквец. Страшното е след него. Няма кой! Всички са престъпници.

Чак пък да няма кой... Ето мен ще изберете! Вече не давам и не вземам подкупи, данъците си плащам. Нямам болезнен интерес към материалните придобивки. Влекат ме въпросите за цялостното подобряване на обществото в материален и морален аспект.

Мдааа колкото повече народ усетят политиката на герб, толкова повече ще се усещат, а тази зима ще е доста по зле от предишната:(

БОКО НИКОГА НЕ Е ВЗИМАЛ ПЕНСИЯ И НИКОГА НЯМА ДА ВЗЕМЕ С ТЕЗИ НАТРУПАНИ ПАРИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ НЕ МУ ТРЯБВА ПЕНСИЯ

АБЕ ТОЯ ГЛУПАК ЗНАЕЛИ КАК ЖИВЕЯТ ПЕНСИОНЕРИТЕ ПЪЛЕН ГЕРБЕРСКИ ТАПАНАР

бб виде ли кой град са шитнали съдиите чехите..кажи им да ги върнат от бърно на прага да не се работят виртуално .не вервай на чехите, те верват на немците. да не паднеме от щайгата ей!, че некои компири ферментираха.

Пенсии и заплати като "ВАШИТЕ" в никоя друга държава не могат да се случат, защото другите държави си имат НАРОДИ, които няма да го позволят.

За едно прасе в блатото е по-лесно да привлече и други там, отколкото да се измъкне от вонята и тинята и се измие. Съветът на Борисов към света да последва българската 133 годишна мизерия и вечен недоимък, оскотяването ни от липса на средства и просташките ни управници-криминални заговорници против народа и държавата, обсебили влестта, трябва да накарат Европа да се стресне - с кого си имат работа на Балканите?! Вместо да приемат западните стандарти, пожарникарите и борчетата от провинцията ни се гавраят с България и трудовите и хора. И такива напират за втори мандат!

..не втори..цял мандат.

Егати тъпака, вместо нашите да станат европейски той си мечтае за обратното. Това е то, мутра се напиня да мисли.

техните управители искат да оправят такива като нас а не тях. .. кажи бб от опит - как Европа да увеличи износа на интелектуален труд, а не износа на пари и хора. как да остане цяла. а ако се дели пак на две къде ще е средата на юга. знаеш от опит - нямането води до бой, а боя до огради.

прекалено умен политик,за прекалено прости хора,тук в дира!За всеки нормален човек стана ясно,че е използвал хипербола!Те трябва да го послушат и да намалят държавните си разходи,за да укрепят държавните си финанси!Бравопремиер,само така ,съветвай с ум,такт и достоинство!А българските рапони от "Посрано "20,да квичат на умряло!

Боко умен?! Ти нормален ли си, пич!?

Май е използвал парабола, за да се пльосне по нос с такова изказване. От такова посиране ще мирише дълго в Европа.

Пределно ясно Дилма у нас след Брюксел - това е знак Боко да пътува към....картофите...за да не остане...безработен

Целта на членството ни в Европейския съюз беше нашият жизнен стандарт да се повиши, а не техният да се свали, не стоките в Европа да стават некачествени, а нашите да станат качествени, и не техните закони да са толкова неприложими, както в България, а нашите да се прилагат като техните

А бе, Бойко, тиква празноглава, може в Европа да има рецесия, но поне не оставят народа да живее със средна заплата от 200-300 евро!В Европа стандартът е толкова висок, че България ще има с десетилетия да го гони!Точно ти недей дава съвети на на тези, които са си устроили държавите по-добре, отколкото ти България!

Този човек не стига, че говори само глупости в България ами взе да плямпа и по Европейските столици. Срахувам се, че някаъде ще го набият. Срам ме е от него и от Цветанов. Няма ли си кабинет да седне, да разгледа някой статстики, да помисли... Между другото 3% от вносителите в българските банки държат 97% от влоговете. Много от тези пари са от закрити и продадени бизнеси!? То бива, бива , но толкова елементарен човек не ние управлявал!

тоя се е побъркал!!!

Tова PR ли е или си го мисли наистина. защото това не му е за първи път.

Лошото, че наистина си го мисли.

Боко,слънце наше ненагледно,сещаш ли се оня европейски политик,който ти послуша съвета,как ще го оправи народа му ?Бедна ми е фантазията да си го представя!

Борисов, ще те подкрепя, ако започнеш от днес. Сложи си 400-500 лв в джоба и изкарай с тях до 5 ноември. След това пак иди до Чехия и ги наприказвай същите. Обаче отиди до Чехия с микробус. Както пътуват българските работещи, които пропъди от България. Направи го и ще напечатам израза "Ще се оправите с пенсии и заплати като нашите" на английски, френски, немски, испански и италиански листовки и ти обещавам, че до 2 месеца ще съм ги пръснал из цяла Европа. Дерзай, Борисов! И си изхвърли сакото. Искам да останеш само по потник. С нашите заплати няма как да носиш това, което в момента ти е на гърба. От мен обувките. Ще ти намеря нещо за 30-40 лв, колкото да изкараш до нова година.

Какви 400-500? Масовата пенсия в страната е около 300 лева (доста оптимистично, ама нейсе)! Айде да видим дали ще изкара до обед с тях? Ама без безплатно папкане по коктейли и разкарване с личен шофьор! И да си купи и лекарствата за поне 50-60 лв. на месец. И каквото остане да плати сметките към обирниците! И така цял живот (колкото му е отреден), защото е много различно да знаеш, че е само за малко!

Туй говедо е фрашкано с пари,престъпно забогатял между 1990 и 2001 годена...а сега ръси простащини и из Европа!Позор!!!

Помнете ми думата, все още не сте видели гладът и мизерията при тоя премиер. Тепърва ще видим какво е немотия и тотално нямане. Все още не сме влезли в зимния месец, където сметките хвръкват до небето. Тогава ще разберем най-добре глупостта и безхаберието на Асфалтния маниак. Радвайте се, докато още напича слънце и някое друго левче шумоли из джоба ни. Скъпи търговци, работници в сектор услуги и изобщо всички малки в бизнеса, не плачете че оборотите са толкова малки. След месец-два ще изчезнат съвсем. Абсолютно ще забравите какво е това клиент. Тази зима не само ще оцеляваме финансово. Много ще се борят да оцелеят и физически.

Идейно , жалко , че няма как да се получи ! Западния пенсионер , ако се остави да живее с доходите на българския пенсионер ще просъществува не повече от 2ч часа , не защото ще умре от недоимък и глад а от яд !

След многото написани глупости тук, все пак остава истината. И Бойко я казва направо - едно от лекарствата срещу високия бюджетен дефицит в условия на криза е намаляване на доходите. Другото сме го виждали и почувствали на родна земя при управлението на нашите социалисти/комунисти на няколко пъти - пълен банкрут на държавата и пенсии и заплати по 4-5 $. А тия червени наглеци пак се надвикват с реалността.

Коя дума не ти е ясна от следното " Ще се оправите с пенсии и заплати като нашите "? Мога да ти отделя десет минути в разяснения. Дори да ми отнемеш половин час, обещавам, няма да споменаваме на никого в сайта, колко време ти е било нужно. Ако искаш ще ти направя и литературен анализ, не ми пречи. В началото ще ти обрисувам картинка, в която цяла Европа е с нашите пенсии и заплати. Като НАШИТЕ! После ще търсим сублимативни моменти от трудното детство на Борисов и ще го преекспонираме върху наказанието на цял един народ, сполетян от управлението на Спящия по магистралите. Ще си говорим за картофите, за IT специалисти пасящи стада с овце... Много ще ти хареса!

абе умник, много добре е написано, че става дума за закъсалите страни с огромните претенции за големи заплати и пенсии, като например Гърция където взимат не само 2500 евро пенсия, но я взимат 15 пъти в годината, където милиционер взима 5000 евро заплата 14 пъти в годината, държавата във фалит

Истината е само една : геноцид над българския народ в мирно време, не по време на война.

Нека бойко да каже тая истина на площада в Гърция пред протестиращите.САМО ТОВА ИСКАМ!!!

Да гледам отнякъде какво ще последва!

умника борисов да вземе да синамали и неговата заплата на 500 лева а не да е 3 бона по неофицални данни.ако един пенсионер получаваше пенсия не 2000 евро а 1/5 от неговите възнаграждения положението му щеше да бъде много по-друго при сегашния стандарт на страната.тоя говори врели некипели!

смешни сте, ако мислите, че Боко чака заплта... от 40-50% от всяка държавна поръчка влизат в джоба му, неговия и този на алчната Цветелина; от 40-50% влизат в джоба му, от всяко източено ДДС; от 40-50% влизат в джоба му от всяка контрабандна стока; от 40-50% влизат в джоба му от всяка приватизационна сделка; от 40-50% влизат в джоба му от всеки инвеститор, заще бе глупаци, не се замислите, защо се строят определени отсечки и определени магистрали и най-вече - от кого???; от 40-50% влизат в джоба му от всеки един престъпник - малък или голям, къде като спонсорство, къде като рушвет да не го закачат, да продължавам ли?

ами неможе да кажеш,че сме смешни,щото съм съгласен с написаното от теб,но то не е обявено официално от любиния ти премиер.

А защо Бойчо не направи и своята заплата, като нашите? И целия Парламент, министерства, агенцийки и подагенцийки да работят на минимална заплата? Тогава 100% ще се оправим.

Борисов към Европа: Ще се оправите с пенсии и заплати като нашите Как не те беше срам да го кажеш...............г-н:Премиер. поне си трай като не знаеш какво да кажеш. А това че те търпи и теб и заплатите и тъпотиите, тоя робски народ е вярно, но докога

ББ така и неможа да разбере елементарни икономически зависимости. Когато коментира тези 30 милиарда в банките защо не коментира и 54 милиарда заеми изтеглени от банките......

Този премиер явно е е по-тъп отколкото изглежда.

Само така бате, да клекнат европейците. Че им купувам мерцедесо и баварецо за 10 вместо 100 хилки

Бойко, че си и прост, но пък си и много нагъл. Не може ли пенсиите да се увеличат, а да се намалят заплатите на депутати, банкери, народно събрание, агенции и прочие хрантутници. Аз предлагам да се дават на депутатите минималната заплата за страната, тъй като вършат минимална работа, освен това си докарват още повече пари с крадене.

Чудя се - как може да се изтъква мизерния живот на народа, като препоръка на много по-добре живеещите, макар и в криза, ... направо си е наглост!

Искам да споделя нещо с хората, които подкрепят политиката на ГЕРБ. Днес е трети ден от тази седмица. На бюрото си имам фалити/прекратена дейност: 1. Пицария - 2 браман, 4 сервитьорки, 3 кух, работника; Магазин за обувки - ЕТ с 1 работник; Кафене - 1 барман, 2 сервитьорки; цех за гот. сосове и подправки - 14 работника; Цех за чорапи - 6 работника, 2 шофьора; 3 хран. магазина - общо работници - 22; заведение за бърз. хранене - 6 работника; вет. аптека - 3 работника; павилион за вестници - 2 работника. Всичко това заради един виновник - безпаричие. Разберете, с политика асфалт+мизерия никога няма да се изправим. Къде са антикризисните средства, защо не се спрат всички харчове и не се вложат парите в самите хора?!

Наистина хората са най-важни, но как Бойко да го разбере - нито иска, нито може!

Снощи гледах предаване. Темата беше "ГЕРБ унищожава малките общини". Дано си наясно какво се случва с населението извън 3-4 големи градове в България. Там не е просто безпаричие. Там е истински глад! Никаква работа, поголовно фалити и безработни. Мъже и жени в разцвета на силите си гледат като зомбита и се чудят от къде да намерят средства поне да сложат нещо на масата. Много работи видях в тази държава, но чак такова отчаяние още не съм срещал!

Нали не забравяш че доста хора има които са УМРЕЛИ от ГЛАД.

един ни оправи за 800 дни, идва следващия! ама толкова сме оправени ,че чак г... ме боли

Не питай за простото то само се обажда

Да се изчака три-шест месеца и ако Европа приеме и приложи съвета на Б.Б.-премиер,извода е той е гениален и България и българите е най -райската страна. Няма място за хленчене и критика.

Боко,те с нашите заплати и пенсии няма да се оправят.Обаче с глупавите политици/ако има такива,които да те послушат/, идеално знаят как да се оправят. Затова и заплатите са им по-високи от нашите.И няма да ги намалят.

намалим заплатите, както и да редуцираме самите политици. Същото, което те правят с нас.

а така боко кази им да видят те кон боб яде ли :))))))) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е все едно да кажеш на отличниците в класа да си намалят успеха. Какви са тия шестици? Я бързо си намалете успеха! Тройки и двойки са си супер!

Ако се сравнят БВП на света -63 трилиона щ.д.,на ЕС -15 трилиона щд ,на САЩ -14.5 трилиона щд,на Япония -5.4 трилиона и на Китай -5. трилиона ,но с най-голям растеж от 10% ,то е видно,че ЕС с население 500 млн произвежда 25% от световното производство на машини,самолети,мпс,консумативи,храни и напитки,лекарства и интелектуални услуги ,а други 25% се произвеждат от САЩ ,т.е общо повината от СВЕТОВНОТО ПРОИЗВОДСТВО СЕ ПРОИЗВЕЖДА ОТ ЕС И САЩ ,С НАСЕЛЕНИЕ ПОД 1 МЛРД, А ОСТАНАЛИТЕ 5 МЛРДА -505,КАТО КИТАЙ С НАЙ-МНОГОБРОЙНОТО НАСЕЛЕНИЕ 1400 МЛН -25% ПРОИЗВЕЖДА ЕДВА 5 % ОТ СВЕТОВНОТО ПРОИЗВОДСТВО ,ПРЕДИМНО ЕВТИНИ СТОКИ ЗА БИТА ,НО НЕ И МАШИНИ,САМОЛЕТИ,НОВИ ЛЕКАРСТВА ИЛИ ТЕХНОЛОГИИ,НИТО АДЕКВАТНО КОЛИЧЕСТВО ХРАНИ ....Как като намали заплащането на труда на най-производителните и енергично работещи ,ще оправи дефицита,който се дължи на свръх-консумацията на бързо-размножаващото се азиатско и ромско население,което обаче не учи и не работи енергично,а само консумира много от общото????????????????? Обяснете аргументативно,или това бе зла шега?!

Брато той към ЕС говори ! По спецялно към тези дето финансират Гърция :) а в китай дефицит НЯМА ! Че даже и ръст регистрираха. Все пак там е комунизъм и изцоква всичко от народа :) иначе хубав анализ с малки поправки ЕС 18трл $ :)