Затвор за невнесени осигуровки

Обмисля се криминализирането на невнасянето на осигурителни вноски. Това съобщи заместник социалният министър Христина Митрева след заседание на Консултативния съвет по пенсионна реформа.

Обратно в новината

Коментари - Затвор за невнесени осигуровки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На вниманието на некадърното правителство.Финансовите отношения са еквивалентни и нееквивалентни.При първия вид има възмездност тоест плащаш и получаваш /пример държ.такси за изд.на разл.документи,осиг.вноски и зо/ има насрещна престация.А втория вид са данъците.Освен това не може правото на осигуряване в.т зо да превръщаш в задължение и да искаш да го криминализираш.

ЗАТВОР ТА ДА НЕ БИ ДА СЪМ ГИ СКРИЛА ПОДАВАНА ЕИНФОРМАЦИЯ ВНАП ТАКА ЧЕ ДА ГО ДУХАТ БОКЛУЦИИ.....АКО СПРЕМ ДА ПЛАЩАМЕ ОСИГ.НЯМА ДА ИМА ЗА ЦИГАНИТЕ ТАКА НАР.СОЦ.СЛАБИ МИЛИ ХОРА МОЛЕТЕ СЕ ДЕЦАТА ВИ ДА СЕ ИЗУЧАТ ДА ИЗКАРВАТ ДОБРИ ПАРИ ЗА ДА ВИ ГЛЕДАТ НЕ ЧАКАЙТЕ ПЕНСИЯ ДЕЦАТА ВИ ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И БЛАГОДАРНИ ЩЕ ВИ ГЛЕДАТ ДЪРЖАВАТА ГЛЕДА ДА ТИ ВЗЕМЕ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ПАРИТЕ АКО МОЖЕ И ЗА ВЪЗДУХА КОЙТО ДИШАМЕ ЩЕ МЕ ЗАПЛАШВАТ СЪС ЗАТВОР ТОЧНО ЗАРАДИ ТОВА ЩЕ СПРА ДА ПЛАЩАМ

Право на отговор.Тъй като някой ми препоръча да си пия хапчетата ще му кажа следнотоДраги,няма нужда от хапчета.Толкова съм вътре в медицината,че нямаш даже понятие за какво става дума.Титолувам се Магистър-Доктор, от това не ми става по топло а на моменти чувствам отвращение от това което съм.Системата се е превърнала от здравеопазване в търговия със здраве, а това е отврътително.Плащаш и живееш.Къде е хартата за правата? или тя е поредния документ без покритие.Лекарите искали достоен живот,а ние искаме живот изобщо.Щом ще устойностяваме здравето и живота си - моля,нямам против,но всеки да си носи отговорностите.Ние плащаме за да живеем и да сме долу-горе здрави,а кой плаща грешките на медицината?Да не говорим за фармацевтичната мафия която отдавна е открила лекарства за коити няма още болести които да лекуват.за това преди да ме посъветваш да си пия хапчетата първо малко си напрегни сивото вещество ако имаш такова. Някой ме питаше имам ли деца .Да имам и се гордея с тях.Що се отнася до инстинкта за самосъхранение той не е присъщ на разумните форми на живот.От този инстинкт страдат доста хора,но това е нормално понеже човешкият род е все още само съзнателен в голямата си част и само тук-там се наблюдават наченки на разум.Това ,че сме се нарекли разумние просто надценяване на деиствителността и опит желаното да бъде действително.Уви не е така и скоро няма да бъде.Бъдете здрави и се пазете от здравната ни система за да оцелеете до дълбоки старини.

Ти си някакъв малоумник. Става въпрос за след 1994 - 1995 г. Ти не четеш ли колко хора тогава са работили без договори.Май ти живееш в космоса.Остава да ми кажеш , че 90-те години си работил на договор и си имал осигуровки, тогава нямаше закон , който да задължи работодателите да плащат.И не ме познаваш , за да знаеш дали съм грамотна или не, но то се вижда от правописа кой от двамата е неграмотен.

Ти и мъжъжът ти в космоса ли живеете?Къде ви е бил акъла?Когато е взимал заплата,защо не сте задали тези въпроси тогава.Ами и аз да имам такива неграмотници пред мен и аз няма да ви осигурявам.Работодат не е училище за обучение на неграмотници.Има едни книжки наречени закони,отиди до книжарницата купи и чети.Света не е само телевизия Планета.

Ами сега кой те управлява- ББ и Цецка Предника не са ли комунисти, от най- преданите...Вервай си ти на вересия...дали ще те има изобщо само след 4 месеца, като тези малоумници ликвидират всичко.

По голям идиотизьм,не може и да има.Да влязат в затвора ,а там какво ще правят,да си спрат бизнеса и да се затрупат с дългове.Цялата политика на заплащане и осигуряване е абсурдна.Те не виждат ли ,че на 260 лв. минимална заплата -осигурителната,здра и данъчна тежест е почти 40%,дори заплатата да е 500 лв.,пак нищо не остава.Политиката спрямо задължените лица е дискриминационна.Нис заплащане и висока задлъжнялост,което продължава да е преднамерена държавна политика и трябва правителството да обясни защо е така..А ако фирмата ,няма работа, или ги държи за да не са улицата ,с минимално заплащане,сигурно пак е виновна.То няма угодия.Да намалят осигуровките ,за да тръгне бизнеса.А не парите на НОИ в акции и после парични загуби.Естествено ,че има некоректни работодатели,които дават лош имидж на бизнеса,но има и добри ,които трябва да се стимулират.Но парадокса е ,че за една и съща работа в различни страни на ЕС има астрономическо разминаване в заплащането,по скоро у нас ,като цитираната най бедна държава спрямо всички останали.Всички западни компании ,които предлагат някакъв продукт тук го предлагат на същата цена ,както там ,но заплащането за този труд е мизерно,което означава ,че за собствениците тук е много-много добре и печелят 10 пъти повече отколкото там.Тук за тях е рай.Това е масово явление и никой от нашето правителство ,не им търси сметка.Принципно тук заплащането е картелно между фирмите , а не собствена политика на фирмата и това не може да продължава в държава членка на ЕС.

МММ,ти не си добре-че в ГЕРБ е пълно с комуняги,бе.И не бивши-бивш комунист и бивш негър няма.Защо например главният гербер е напуснал МВР,знаеш ли?Защото отказал да се деполитизира.Изобщо мистерия голяма-дядо му затрит от комунистите,баща му-милиционер,той - карай,парите не миришат... Три мандата с такива малоумници като хер флик и тази пача ще видите на 38 март,шестък.

ДО 222 и чук - много ви е яд господа комуняги.И да се съдерете - това ще е.Вие сте малоумници.Иска ви се до коледа да станат чудеса, но уви!!!!Герб ще управлават поне з мандата и до тогава вие ще сте си отишли от политическата сцена, а ако не сте - ще сте доволни и на 4% бариера,колкото да не ви забравяме,да знаем че ви е имало - за съжаление.Герб може да не са всичко, може тепърва да прохождат в изпълнителната власт, но поне все още се надяваме, поне да се спре да се краде - ИЗМЪЧИХТЕ ВИЕ КОМУНЯГИ МАЙКА БЪЛГАРИЯ И НАРОДЪТ И.

срама нямате,господ да ви затрие....

За ромите не знам, но тези пенсионери са твоите баба и дядо. Без тях едва ли ще си се появил на бял свят. И като остарееш, дай боже един ден, ще искаш и здраве и пара за хляб. Тогава твоите внуци ще кажат - ма кво ще му плащам на тоя дъртак - да мре там, на мен ми се ходи на дискотека.

Ako Bulgaria naistina iska da bade chlen na EU e kraino vreme NAISTINA rabotodateli, koito ne vnasjt sozialni osigurovki na naetite si rabotnizi da badat osajdani, i ne osigurovki varhu MIN. zaplata a varhu tazi kojto vzima rabotnika realno.

Не знам какво би станало,ако аз съдя държавата за всички беди ,щети и стрес,който тя ми е донесла през целия ми живот,с своето престъпно действие или бездействие.

Пенсиите трябва да са еднакви за всички. Вноските трябва да са пропорционални спрямо заплатите. Това е истината. Другото е геноцид към най- трудолюбивите хора. Ако трябва да се вдигат, това са най-ниските мизерабълни подаяния които се наричат пенсии.

Хората недоволстват , защото тези вноски не са за тях.Тези вноски са за ромите и сегашните пенсионери , които получават пенсии.Ако знам , че сумата , която внасям ,утре ще се върне пак при мен , няма да имам нищо против , а предполагам всеки. Здравните осигуровки ми се внасят , но при личният доктор ходя на няколко години веднъж. Тогава тези пари къде отиват? А на всичкото отгоре плащам потребителска такса - ЗАЩО ?

Nevijdate li che v Bg vsichki gi osigoriavat na min.zaplata,a ostanaloto go davat kato bonus i kogato si iskat ti rejat bonusa i ti nishto nemojesh da napravish.Iziskvaite ot rabotodatelite si da vi osigoriavat na tova koeto poluchavate,zashtoto s osigorovki na min.zaplata shte vzemete posle pensia kolkoto da si platite asansiora i stalbishnoto osvetlenie.Tazi sistema sas bomusite e mnogo izgodna za rabotodatelite.Triab da go premahnat tova....

Четете ли госпожо Митрева?

Ти изобщо знаеш ли,че разликата в процентното осигуряване между България и Швеция е в пъти,като при нас е в пъти повече.Там дори има хора на които държавата им поема осигуряването въпреки че работят.Явно не знаеш,че при нас за пенсиите само отиват около 30%,а там около 6%.Вярно е че има високи данъци,но те са за високи доходи.Разликата е там,че хората имат фондове,а ние нямаме от 60 години.Така че си направи сметката че дори да се осигуряваме на 300лв то това на колко се равнява в Швеция.

Kato Murgina vleze u zatvoro za 100 god. , togava 4e vi dam pari

Съгласен, че здравеопазването ни не е ниво. Съгласен съм, че е право дали да се лекуваш или да не се лекуваш си е лично право и в тази връзка да не плащаш осигуровки. Обаче, утре недай си Боже катастрофираш или получиш инсулт линейка ще повикат ли за теб? Ще повикат. Ще те лекуват ли? Ще те лекуват и ако си изтопрошен целия или се наложи да бъдеш в реанимация едва ли ще декларираш, че искаш да те извърлят на сокака да пукнеш като бездомно куче! Сигурен съм, че ще пъшкаш и охкаш и ще гледаш с влажни очи лекарите в очите. Пак повтарям, тези 6% здравна осигуровка са нищо в сравнение с белите държави, така че не говорете заучени фрази отляво и отдясно, защото съм сигурен, че само парите за цигарите и кафетата дето си купувате за ден са в пъти повече от тези мижави 6% /които обикновено са на мин.заплата или с други думи 260х6%15.60 лв./ ще ви изгърбят. Засрамете се и стига сте филосовствали ими ли нужда от осигуряване или няма. Трябва да се криминализират

А какво ще кажете за това , госпожо Митрева , че съпругът ми има повече от 20 г. трудов стаж и само около 5 год., който са му осигурени. Можете ли да накарате фирми , които нямат вече дейност да заплатят осигуровките му - социални и здравни.Него ли ще съдите за немарливото отношение на работодателите му. Как може да докаже , че толкова години е работил без да има черно на бяло? Можете ли да ми дадете адекватен отговор? Когато те платят осигуровки , тогава можете да изисквате от хората да си плащат. Имате ли на идея колко хора са работили на този принцип - лъгани до последно и изведнъж фирмата фалирала - няма трудов стаж , няма осигуровки , няма нищо.

няма да ви стигнат зотворите хахаха

че днес взимам 500 лв, а утре, като ме пенсиоизритат, ще получавам /без данъци/ 1000

Не, не е за нас тази лъжица.. по-добре да си ходим, работодателя осигурява работника, а пък ние ще го криминализираме, затова че не се осигурява,брей че разбиране..; няма пари за пенсии, а пък ние искаме да премахнем тавана, тавана вземат депутати, министри и хора с по-големи заплати, а леля Пена и леля Рада от село пак ще си е със 150 лв., но иначе правим реформа,лъжем хората, но те вече не ни вярват.. Да време е да си ходим ....

Това правителство всичко ли втаса, та се впусна да вкарва бедните в затвора и облагодетелства високите пенсии на и без това крадливите номенклатурчици????К не знаят как да се справят със социалните проблеми на народа си, да погледнат например какво правят англичаните и французите. Мисля, че не им прави чест това нагло поведение!!! Та децата на много хора гладуват, а те тръгнали да жалят богатите пенсионери, с пенсии от 1000 лв., пък и повече от догодина!!!

Очакваме хиляди дела срещу държавата България от нейните граждани. Идвайте успеха ви е гарантиран. Оприличаването на здравните осигуровки с данък е лишаване на гражданите от право на избор, което е противоконституционн !!! Затова завеждайте дела в съда ще ги спечелите ! А господата от правителството на експертите да се образоват малко и да прочетат законите и конституцията на р. България. Прости селяни...

Затвор и за ВАС заради това, какво получаваме на среща и като здравно осигоряване, където уж внасяме не малко пари а все излизам с поне 10 лева на зад след преглед от поликлиниката или болницата. Затовор за ВАС , че моите родители след 44 години стаж вземат 180 лв . пенсия! Баста!!

Не мога да проумея това озлобление срещу нещо напълно нормално. Осигуровките трябва да се плащат, защото един ден вие, които псувате плащането на осигуровки, ще искате висока пенсия. А откъде да се вземе? С магическа пръчка ли да се намерят пари? И посочете ми една нормална страна, където да е разрешено да се скатаваш от осигуровки? Но вие явно искате някаква смесена система - хем никой нищо да не дава и да се скатава, хем да получава социални придобивки като в Швеция, където и данъци и осигуровки са огромни. Е, НЕ СТАВА. Според мен нека направят плащането на вноски доброволно, но в бъдеще който не е плащал да бъде оставян да мре от глад и да с еоправя както знае.

Да бе виски пенсии!Ще се пенсионираме на 67 и ще пукнем на 75-а ще снасяме 40 години.Ти можеш ли да смяташ?!

da zadalji6 bezrabotni da pla6tat,ako ne polzvat da ne pla6tat...to vse edno da iska6 ot pe6ehodci paten danak 6toto ponqkoga polzvat avtobus

Съпругът ми работи цели шест години в чужбина, за да може да издържа семейството си, защото станахме жертва на приватизацията. Това значи без работа. Осигурява се на 1000лв. И загина при злополука в чужбина. Къде са сега неговите осигуровки? Защо държавата ни няма закони, ние наследниците да ползваме нещо? Защо държавата не осигурява работа на 50 годишните хора, а само вдигат годините за пенсия? Не знаят ли министрите, че се търсят само млади хора и като си кажа годините, никой не ме взима на работа. Наложи ми се да ползвам лекарска услуга и като безработна си платих 7 пъти повече. Какво повече искат от народа. Навсякъде се оправдават с кризата и има поголовни съкращения. Народа ли е виновен за това? По закон имам право на някаква пенсия като вдовица, но всяка година вдигат годините за тая пенсия. Трябва да стана на 55год, а като стана на толкова, сигурно годините ще се вдигнат на 60. Защото всяка година вдигат тая градица с по една година. Защо нямам никакви права от тая държава, като неин гражданин, а само ме плащат със задължения. Докога ще упражняват тоя стрес на бедния български народ? Докога тоя геноцит? Кой всъщност е за затвора, като хората гинат и платените им осигуровки си остават за държавата? И тия новите министри преди да се чудят какви закони да прилагат, я малко да слязат из народа и да влязат във всяка една болница из градовете и да видят какво е истинското им състояние. Как болни хора стоят с часове изнемощени и на медицинските персонали на им пука за хорицата. Грубо отношение от лекари. И какво ли още не. Докога безсмислици , питам аз? Докога тормоз? Не се ли замислят управниците, че с пълни гробища, един ден и те няма да има кого да управляват и плашат? Гласувах за ГЕРБ. Май започвам да съжалявам.

Каква е тази логика-от 01.01.2010 г. да падне тавана на пенсиите! Двама колеги,работили цял живот заедно - с еднакви заплати и коефициенти за пенсиии, но единия роден в края на 2009 г., а другия - м.01.2010 г., ще вземат различни пенсии! Срамота за ексертите! Помислет още веднъж добре! Грешите!

Както е тръгнало ББ ще ни вкара всички в затвора.Така ще му е по-лесно.Ще управлява само себе си и правителството.

ма най-мразя някой да мисли за мен...просто не му вярвам някак си...

Щом се връщат към старата и банална вече схема за крадене на държавни пари чрез пенсиите - значи много са го закъсали. И икономически и, което е по-лошото, умствено!

Пак се изказват преди да са си прочели законите....Ама тези наистина са най-отчаяните некадърници, докопали се до властта.

Искрено съжалявам за приятеля ти, но на него явно така му е било писано. И със здравни осигуровки и без, медицината е безсилна срещу някои болести. Това, че искаш да умреш нелекуван също си е твое право, не плащай нищо, но уверявам те повечето не искат да умрат така. Просто имат един инстинкт за самосъхранение. И друго - имаш ли деца? Явно не. Като гледам по коментарите тук повечето не мислят за нищо друго (и за никой друг) освен как да спестят някой лев за ракия. Хайде, със здраве!

затвор ако ме хванете

Страхотна реформа дирижирана от ВАШИЯТ ИЗБРАННИК МУХОБОЙКО !!! Гласувай не ходи за гъби. ахахах овце... мбеее

Всички Вие, които в последните 20 години сте се научили само да плюете! Мислете, когато искате да кажете нещо. Питам Ви - Възможно ли е след 20 години крадене и източване на държавата, днес с магическа пръчка да се оправи всичко? Разбира се че не е възможно! И мисля, че ако уважавате поне себе си, не би трябвало да плюете толкова! Аз бих попитала само дали е грешка на редакцията или на г-жа Митрева, че от 1 януари 2010 г. ще падне таванът на пенсиите за пенсионерите, които се пенсионират след тази дата. Но не ми е ясно, как след като това ще се отнася за тези,които ще се пенсионират след тази дата изведнаж се казва, че ....хората, които ще получават пенсии над тавана, ще бъдат около 3000 души. От къде изват тази хора? И въобще - хайде да спрем с простотиите, които напоследък ни заливат. Така до никъде няма да стигнем. А все от някъде трябва да се почне. Аз лично давам шанс на това правителство 1 година, която също е много кратък период, но след това ще си позволя да критикувам. Бъдете здрави.

И да допълня: НЕ Е ТОВА НАЧИНЪТ ДА СЕ НАПЪЛНИ ХАЗНАТА. Ако ми плащат за идеи - ще ги дам! За сега ще мълча! Това, което написах като първа стъпка е достатъчно! Само да посмеят да криминаризират плащането на осигуровки, тогава ще КРИМИНАЛИЗИРАМЕ ПАРЛАМЕНТА, ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ и НАЙ-ВЕЧЕ ПРЕЗИДЕНТ!!!

Дискриминацията и малоумните действия на социалното министерство продължават с изказването на г-жа Митрева. Тя признава и за възникване на напрежение между старите и т.нар. нови пенсионери във връзка с отпадането на тавана на новоотпуснатите пенсии догодина. Тук се касае за крестяща неправда и потъпкване на човешки права и то от правителството на бореца за човешки права г-н Бойко Борисов. Може ли някой да го отрече.?!?!Няма никаква логика в действията в социалната сфера. Действия на объркани средни земеделци,чийто решения са в разрез с Европейската правна харта и директивите по това направление. До тая дата едни равноправни граждани на Р България имат ограничени права, други след тази дата - нямат тези ограничения. Не искаме да Ви цитираме правото, защото първосигналното при т.н. управляващи взема връх!!! Особено в четата на Тотьо Младенов.

Да ти наложат запор за излизане от страната може, но само за престъпници и тези, които застрашават сигурността на страната. ВСИЧКИ ДРУГИ ЗАБРАНИ СА В ПРОТИВОРЕЧИЕ С БЪЛГАРСКАТА КОНСТИТУЦИЯ и ЕВРОПЕЙСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА. Т.е. българи, ако това го гласуват - ще сезираме Европейския съд по правата на човека с подписка, вкоято несъмнено половин България ще се подпише!!! Идеята е супер, но нека да почакаме преди иницииране, защото този публиен коментар може да е един вид проба на общественото мнение.

Ако някой ми каже, че днес няма да мине нито един ТИР с необмитена стока ще му покажа среден пръст. Разбиха и всички наркоканали..... Пак впрегнаха каруцата пред коня.

Излязъл е от печат том пети от Историята на БНБ.В споменатия том се описва как златният резерв на бившето царство България е закаран в братския СССР, защото трезорите на ЦУ на БНБ не биха могли да издържат на ядрен удар. Впоследствие с резерва са платени заеми към съветски банки.

Който е емигрирал от тая глупава територия абсурдистан не е сгрешил

GERB arestuwaha i osydiha wsichki prestypnici i wzeha che gi wkaraha w zatwora ta dojde reda i na rabotodatelite. Brawo, no edin sywet ot men - ne taka s rogite napred, zastoto wse pak idwat izbori

А няма ли да криминализират разходването над определен процент на пари от НЗОК за други цели? (лъскави строежи например)

Вече се използват всички тъпи средства на пропагандата - против крехкото правителство от 100 дни. Браво! Продължавайте, защото скоро няма да имате ищах да пишете глупости.