Пендаровски: Шансът България да ни позволи да започнем преговори за ЕС е под 50%

„Българските политици, както и обикновените граждани, гледат на македонците като на етнически българи или поне вярват, че сме били такива до края на Втората световна война”, заяви президентът на РСМ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо няма да получите от нас лъжци долни нямате подкрепа от по голяма част от българският народ който ние българите олицетворява е.

Да, вероятността е под 50%, по- точно клони към нула... И причината е много ясна и проста, въпреки многословието на г-на Пендаровски: с югосръбската си антибългарска етнонационална доктрина, съчинена в Москва и доработена в Белград, РСМ няма място в ЕС! Въпросът не е само в тълкуванието на историческите факти, а много повече за какво се използва това тълкувание; едно е ,,мнението" на някой си ,,историчар" -- съвсем друго е да използваш историята като средство за национално инженерство! И тъй като ,,фактите са упорито нещо", да ги замениш с мистификации, лъжи и митове, наричайки това ,,мултиперспективност"... Всъщност, това е още един капан, в който македонистките несретници сами падат, тъй като логичното продължение е .... ами, всеки да си тълкува нещата, както си иска. Тогава как може да твърдят, че някой лъже, след като -- според тях -- това си е просто мултиперспективност?... И тук идваме до същността: защо тези мултиперспективници се държат така нагло? Много просто: за тях всичко е дума срещу дума; който успее да убеди арбитрите в правотата си, ще спечели! Само че ЕС не е американски съд със съдебни заседатели, който да гласува за присъда. ЕС -- поне по презумпция -- е общност от равноправни държави, обединени на основата на принципи, договорености и основополагащи документи, гарантиращи правата на човека и гражданина. И в тази общност на демократични страни място за човеконенавистнически югославски и великосръбски идеологии няма!

Доживяхме тези да започнат да имат макар и слаба връзка с реалността. То и за нас се отнася същото по отношение на мнението ни за македонците.

Вярно е под 50% , ама да уточним, че реално е 1%

че засега тази вероятност е само теоретична;)И едва ли ще се промени,ако макетата продължават в същия дух.Но пък и някой трябва ясно да им заяви,че включването на българите в конституцията им е най-малкият им проблем...

Ооооооо неразумний Стево поради что се срамите да се наречете българи ? Тито дето ви втълпи че сте нация отдавна не е лидер на бившето недоносче СФРЮ !

Държавното ръководство на РСМ продължава да провежда образователна, медийна, вътрешна и междусъседска политика, базирани на югокомунистическа идеология, която насажда омраза и дискриминация към хората с българско етническо самосъзнание. За оправдаване и оневиняване на тази дискриминационна и недобросъседска политика нейните идеолози прикриват или просто отричат българското културно- историческо наследство на географския регион "Македония". Така че няма как РСМ да получи одобрение за ЕС от България, докато не се раздели с тази антихуманна държавна идеология ! Но предвид геополитическия натиск на ЕС и САЩ, това не означава, че управляващите ни не трябва да демонстрират загриженост и готовност за периодични преценки на преговорния процес с РСМ.

https://www.congress.gov/bill/117th-congress/house-resolution/741/text?r=1&s=9 "Whereas there is evidence that the earliest Macedonian presence in the continental United States arrived on or around the year 1492;" Имайки предвид, че македонците са открили Америка и за това има доказателства - според резолюция гласувана в Конгреса на САЩ може обосновано да заключим, че Христофор Колумб също е бил македонец и че Македония е много по-древна държава от Булгаристан.

Вие си преписвате чуждата история за своя. Няма история Македонската държава ! Това не е държава ! Това е част от БЪЛГАРИЯ !!!! И ЦВЛАТА ВИ ИСТОРИЯ Е ИЗМИСЛИЦА.

Нищо правене и мрънкане няма да стане. Аман от селски тарикати! Ако ще целият ес да изсипете в София, пак няма да стане!

Този Пендаровски много лъже : "Защото гърците никога не са поставяли под въпрос нашия етнически произход. Никога не са казвали "ти не си македонец"." Да си прочете Преспанското споразумение. Там пише кой може да се нарече "македонец" и кой е "северно македонец"

Не 50%,а под 5% .!!!

Докога ще се търпи тази глупост...такова животно като Македония...Косово...Украйна...Израел и много други няма!А те пък и нагли...нямат история!А и тези мизерници Гърците...

НЕ САМО СПОРЕД БЪЛГАРИТЕ, А СПОРЕД ВСИЧКИ, СЕВЕРОМАКИТЕ СТЕ ПЛОД НА ТИТО, СТАЛИН И КОМИНТЕРНА. НЯМА КАК В ЕС, ДА ПУСНЕМ ОМРАЗАТА ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ И ИСТОРИЧЕСКАТА ПЕРВЕРЗИЯ. ЗА ТОВА, ПО-ДОБРЕ КАНДИДАТСТВАЙТЕ ЗА СЪРБОСЛАВИЯ. ТАМ ВИ Е МЯСТОТО.

На мъжката либоФ между Сталин и Тито Затова са такива уроди

Ето какво е казал Хенри Кисинджър В епизод на предаването „Hardball“ по CNBC от 5 април 1999, анализирайки последиците от предстоящото отделяне на Косово за статута на албанците в Македония, той казва, че почти всички славянски жители на областта са българи (...the Slavs in Macedonia who are almost exclusively Bulgarians...).

И албанците тихом, тихом казват, че са българи :) Обаче нашенци тук най-обичат да плашат с албанци. Албанците са естествен съюзник на България. Въпросът е, как да успеем са се възползваме от това. За последните 160 години загубихме силно позиции в Румъния, Македония и Албания - все бивши български имперски земи.

ЕС хубаво ама вие сте много далече от него. Икономически политически и каквото ти мине през ум.За това до сега не сте започнали преговори.А тези които започнаха от Западния балкан като сърбия са със замразени преговори.Разширения на ЕС вече няма да има.Тези които трябваше да са в общността са там. Останаха СМ албания молдова босна грузия и тн .Държави които няма как да станат членове на ЕС .Ще ви измислят друг начин за приобщаване Макрон вече го оповести. Ако държите в ЕС единствения вариант е връщане в пределите на българия. Вие и без това всичко имитиранте от нас Икономически и финансови хватки закони постановления Привързахте валутата си Всичко крадете от нас Не само история и език.Вместо да имитирате българия Присъедините се към нея!

Рано им е за Юропата .

Единствените, които не искат Македония да влезе в ЕС и с това да се сближи с България са онези чужди агенти, които искат между държавите да продължава изкуствената граница и вражда. Факт е че в Македония властват чужди агентури, чията цел е разкол и разделение на българите, а нашият клон на агентурата налива масло в огъня. Вземете се събудете - България и жителите й над всичко - не интересите на Китай, на Централна Азия или други такива Североизточни улуси.

Слушай пич/е, не може да приемеш някой за приятел, когато той те мрази и ти се подиграва и нарича с грозни имена.. Това което предлагаш си е жив мазохизъм. Аз поне не виждам такава омраза в българския народ към СМ каквато има в тях към нас. Как да го прегърнеш човек, който е скрил кама в ръкава си и е готов да те намушка в първия удобен момент?

Слушай бе, пич, колко македонци си видял дето те мразят и те обиждат? Да не се окаже, че не си срещал жив македонец? Първо са били промивани половин век. Второ тия шумните и звучните - отдалече се виждат, че са сръбски лекета. Трето - с обратна балканска агресивност, само им наливаш масло. Иска се акъл, ще минат десетилетия да се превъзпитат. Сред тях има такива, които се осъзнават и започват да го проповядват и на другите. Нашата мутренска държавна позиция е неконструктивна и не води до резултатите, които искаме. Ако оставиш кучето да лае, ще лае ще лае, ще млъкне. Ако идеш да ме се ежиш, ще почне още повече да лае и ще разлае и останалите. Иди го пробвай!

Може да не съм съгласен с Пендаровски, може да лъже и да е измамник, но мога да потвърдя, че е по-интелигентен от нашето мутренско-шапкарско политическо съсловие. Нашите са ниво - лапни на Путин хуйлото.

Въпрос на гледна точка. Аз пък в пендаровски виждам змия в пазва. Винаги е готов да те ухапе. Е това а ко е умно..... здраве му кажи.

Змия в пазва е - това му е умното :)

Стефчо, не е до вярване, а до документи от оная епоха и там черно на бяло си пише “българи”!! Четете документите и не ги фалшифицирайте! Просто е! Само документите! Моите роднини си ги е страх да си кажат, че са българи! Такава е още атмосферата в бановината, че да си българин е позорящо обстоятелство! Сръбските рефлекси трябва се изоставят вече!

Единственият начин е да ги вкараме в ЕС и бавно да ги обработваме. Няма да стане с бой. Пробвахме - провалихме се. Промяна на тактиката - по израелски не по турски.

Ами ако те не желаят да се променят? Тогава да се променим ние ли? Не е честно да си плюем на сурата.

Вие в ЕС след Турция! Има ред на влизане!

Май стана ясно, че РСМ не иска всъщност членство?

уффф, ако включели българския етнос в конституцията щели сме да искаме после друго!. Ми другите етноси как сте ги включили бе цървул, за тях няма ли опасност после да искат нещо друго, колко сте се пазарили докато ги включите, или те директно са влезли там. Как от толкова етноси в РСМ точно българи хич няма. Когато Запада ви дава нашите земи те идват с цялото население, а то е българско, няма и грам от измислените "македонци." Ще се научите да пишете истината, същите сте като укрите - нагли, тъпи и прости, алчни. Мислите че като настройвате другите срещу нас и много ще прогресирате.Е, няма да ви се получи.

Включването на българския етнос, дали не значи признаване на македонския етнос? Някой изказа ли се по въпроса? Моята теза е, че македонец е националност, а етносът им е българи и албанци.

Неграмотник! Етнос е гръцка дума и на български значи народ, нация е латинска дума и на български значи народ. Не може един народ да има две народности.

тия ни взеха за подигравка. Абе отрепко долна, нашите баби и дядовци са оставили там сестри и братя и рода, които са българи като тях, и после по някакъв начин тия роднини станали макета, уж българи родители,а децата макета етнос, ти да видиш. Да не говорим за нечувания геноцид на който е подложен българския етнос - избити, прогонени, асимилирани. И никакво наказание за това. Сърбите ги попиляха за геноцид над босненци, а в РСМ цял етнос е унищожен и нищо. За какви заслуги ще ги пускаме в ЕС? Гнусни фашисти са там и докато не си платят за геноцида няма начин изобщо да комуникираме с тях. Там има само фашисти и врагове на българите, нищо друго. А гърците какво общо имат с етноса ви бре? Да не би да сте били гърци преди това че да се сърдят? Геноцида е към българите, не към гърците. Толкова кухи и ненормални ли живеят в РСМ! Отрепки продажни, ще останете в историята единствено с геноцида към българския етнос и какво казват гърците не ни интересува. По-добре си направете труда да чуете какво казваме ние.. Никакъв начин да сме заедно в ЕС!!!! Изобщо не ме интересува как това било добре за Русия, аз си гледам нашия интерес. РСМ да бъде призната от ЕС като извършила геноцид над българите иначе излизаме от ЕС. Точка.

На 24 Май гледах репортаж от Македония - нарекоха Кирил и Методий НАШИТЕ светци и НАШИТЕ букви. Тези в ред ли са?! Несъществуващата държава македония, която може да се превземе за около 77 минути, ама нямаме с какво!

Ако сестра ти каже - воя баща? Пак ли ще се обидиш? Много ясно че са техни, защото са и те българи. Хахахахаха!

Глупаци, даже не осъзнавате, каква ОГРОМНА услуга правите на РСМ като не я пускате в този европедерастки-циганско-мюсюлмански съюз.

Значи за услугата вето ще искаме възмездие.

Аз си мисля, че е под 0% България да позволи преговори с ЕС на тези злобари.

иначе макетата ви са виновни хахахахаха не е лесно да си комплексар

Е за това нямате място в ЕС. Няма във вас европейски ценности, а комплексарщина и дълбок провенциализъм. За това постойте зад оградата на ЕС докато или ако някога осъзнаете какво се иска за да си в ЕС.

я кажи турско робство в България имало ли е

Имало е и турско и византииско робство, но сме достатъчно корав народ и благодарение но Българската Православна Църква не сме се изгубили. За това твоите въпроси за робството са просто тъпи и извън темата за разговор за Стево. Ама нали си си тъпичък нищо не разбираш. Само това знаеш от Българската история , елементарни глупако.

КАКЪВ Е СМИСЪЛА ДА ГОВОРИМ ЗА ИСТОРИЯТА НА МАКЕДОНИЯ КАТО НИЕ СИ СЕРЕМ ПО НАШАТА ИСТОРИЯ ПИШМАН ИСТОРИКЪТ БОЖИДАР ДИМИТРОВ КАЗВА ... "В БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ТУРСКО РОБСТВО"

Нещо друго освен глупости ръсиш ?

я кажи, имало ли е ТУРСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ понеже повеето българи отказвате да го признаете

ПОТВЪРЖДАВА… Ме турско робство 500 години НЕ Е ИМАЛО В БЪЛГАРИЯ Хахахахахах

Странна идея? И кой е живял по тези земи през турското робство? Да не би да са били марсианци?

Под 50 % е, даже много е дал! Въпросът е обаче не в констатацията и цифрата, а в това защо, от кога и до кога, а той добре знае отговорите и да не се опитва и нас да прави повече на луди! Из Европа сега минават за "жертва" на великобългарските амбиции на тази лоша, злобна и инатлива България.......Е, и наште псевдодипломати-аматьори допринесоха за това, но то е наш си въпрос. Защо не го поканят на сутрешно капучино във Ватикана и да му покажат някои клеветнически писания на историци, хронисти и пътешественици из архивите му? Нали е много смел и честен борец? Ха сега да го видим тоя юнак и воевода преко Вардаро какви ще ги плещи....... Те са просто един съвременен анахронизъм, недоносче, плод на търканията между големите мошеници. Представяте ли си примерно Казанлък да обяви своята "древност" и да поиска....признание като държавата Розоводолинна Казънландия, щото евентуално Нефертити си е подмивала това-онова с розова вода от тези земи?

При преброяване на населението през 1905 г. е установено 1 200 000 българи християни и около 1 000 000 души от други етноси - гърци, сърби, албанци, турци, евреи, арменци, дори цигани. Но македонци няма.

Шансът да вдигнем ветото е около 3%. Аман от тия македонски дебили

Значи пак е твърде голям

Защо се опитвате да изтриете от истприята това че сме били 500 години роби на турците?

Не се харесва на запада . Най-вече отвъд океана !

След като се изкъпе северномакедонеца става чист българин, а преди да се изкъпе го сърби.

тъп бълХарин който си изтрива историята

Иди на баня.

Как така цял свят знае че България е била под Турско робство… А българите го отричат? Нали сте историци…отговорете

СееДС ,СДС,СДС..... 89-та година гърлото ми беше прегракнало, да викам по митингите . СДС,СДС.... Е това е вината !

Докато не се разберем със СърбоГЗите, макетата все ще смърдят! ... Другия вариант е Специална Присъединителна Терапийка, ама сме толкова смотани в момента, че остава само първото като вариант!

е била под Турско робство…а самите българи го отричат… Кажете !!! Не се стенявайте, нали се водите историци тука

Че Турско робство в България не е имало…. Вие тукашните тъпаци да не би да сте съгласни и с това

Правилно ... 1% шанс е под 50% ... Пендаровски, Пендачански, все в ГЗ!

Защо трябва да ги спираме. Кво толкова има. Заради няква си история коятп дори не се знае колко е вярна. А и като познаваме българските истприци колко бързо си сменят позициите и се опитват да променят нашата история… въобще какъв е смисъла

Къде да те срещна, да ти обясня?

Ако си мъж и истински българин ела,

Ще бъда с червена шапка с козирка! ... Да си нося ли шамарите?

С линейката ще дойда! ... Зъбките може да си ги оставиш в къщи, няма да ти трябват!

И 18:00 там на автогара Родопи. Аз ще съм с черна шапка

Хич няма да ти говоря, обещавам ...

И как ще обяснят в тази "люлка на демокрацията" , че досега българите не са включени в конституцията им? Нима това не е целенасочена дискриминация, която е в тежък разрез с ценностите на ЕС? На всичко отгоре поставят това и като условие.

Пендаровски е педераст, а северна мЕкадония е лайно.

Истината е доказуема документално. Насилствено етническо прочистване на българите извършено по сръбска воля и прикрито като денацификация. Доста познато. Като тежка слабост на нашата позиция считам това, че нямаме куража да адресираме проблема там, откъдето той произхожда. Антибългарската насоченост на Македония след 1944 г. има за първоизточник точно Белград и Москва. Не ни стига смелост да хванем бика за рогата, занимаваме се с резултата от дебългаризацията и това прави позицията ни наистина да звучи недоизказано. Антибългарската канава на бившата Съюзна Република Македония е идентична с вътъка на сегашната Република Севарна Македония. В името на кой принцип и на коя изгода трябва да си стиснем очите пред това?

Като се изкъпе макето, става чист българин. Точка

За мен въпрос дали македонците са етнически българи или не, не съществува. Защото няма етнически българи. Територията която в момента се нарича България, е територия на римската империя векове преди ордите от средна Азия да нахлуят. Да ама тези орди, бръснати глави "Булгар", нямат нищо общо с етносът на населението по тези територии. Населението е римско. Населението никога не е мигрирало през дунава, както ДНК тестове доказаха. Така че, най близо до реалността са румънците, защото тяхното име е производно от "Рим)Рум". Не случайно, дори отоманците които завладяват тези територии от Константинопол, продължават да ги наричат "румели", точно защото са римски територии. Затова и "източна Румелия"... Ама кой да чете... Каквото са ви казали руснаците по време на изобретението "пан славизъм", все още това си знаете..

ти си полуидиот

Невероятна логика.... Евала брат. Прочетох доста дебилщини, но твоята е ненадмината. Ако не си в България никога не се връщай. Ако си в България хващай пътя и да те няма.

Защо трябва насила да ги правим българи. Като те хем се бутат за БГ паспорт хем се отвръщат от корените си. За мен това са помаци и шиптъри!

Браво Стево, браво Пендаровски.

Наистина - нула е под 50.

И ходи да пасеш

Пендаровси сега опитва покрай войната да вкара РСМ в преговори, просто да се промушат, покрай трагедията на страдалците от военните действия! Защото по правия път, те никога не могат нормално да започнат преговори. Пък и нали сте членове на НАТО, бе Пендаровски? Украйна, която не е нито в НАТО, нито в ЕС получава милиарди и милиарди помощ, заради войната разбира се, Така и не разбрах, къде се бутате, защо лъжете и защо очаквате някой да ни натиска, та да ви се уреди въпросът по втория начин! За 5 години нищичко не направихте по Договора, какво всъщност искате?