17-11-2017 20-11-2018

Коментари

д-р Калин Лисички, началник на Клиниката по педиатрия в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда (явно там са продажниците, които да натискат, за набождане на децата, които им няма нищо от алфа, който трябва да е най-тежък, та камо ли сега с омрелкон) През студеното време на годината ларингитите обикновено са следствие на вирусни инфекции. Клиничната картина на грипния вирус – тип А, например, в повечето случаи включва и ларингит.В други случаи обаче ларингитът може да бъде причинен и от външни фактори в работната или околната среда, които нямат инфекциозен характер. В други случаи обаче ларингитът може да бъде причинен и от външни фактори в работната или околната среда, които нямат инфекциозен характер. Силни дразнители са цигарен дим, прах, пушек – особено, когато през зимните месеци в безветрените дни има повишено замърсяване на въздуха с фини прахови частици. Ларингити с неинфекциозен произход се наблюдават често и при хора, които хронично напрягат гласа си – певци, учители, лектори и др.

ЛАРИНГИТ?! ЧЕ ТО ТОВА СИ Е СМЪРТОНОСНО ЗАБОЛЯВАНЕ, ОТ СКОРОСТРЕЛНИТЕ! ТЮ,ТЮ,ТЮ!!!! ДА СЕ ОБЯВИ ВЕДНАГА ПЛАНЕТАРНА ПАНДЕМИЯ, ДА СЕ ПРИВЛЕКАТ И ИЗВЪНЗЕМНИТЕ, ЧЕ ТОКУ-ВИЖ И ТЕ ХВАНАЛИ ЛАРИНГИТ И КО ПРАЙМ ТОГАВА?!

Е това ларингита е ново нещо май, така излиза . Сега да го наричме омрикон!

Децата, както всички останали възрастови групи, можело да хванат настинка за няколко дни и за малко да си изгубят гласа. Егати "новината"!

НЯМА ЛИ ,КОЙ ДА ЗАПОЧНЕ ДА:АРЕСТУВА,СЪДИ-ТЕРОРИСТИТЕ? ВТОРА ГОДИНА-ПСИХИРАТ,ТЕРОРИЗИРАТ ХОРАТА!!! ИМАЛО...НЕЩО ДЕТО ЗАПОЧВАЛО С ХРЕМА,КРАТКА ТЕМПЕРАТУРА(НЕ БИЛО ВИНАГИ),КАШЛИЦА ПРЕЗ НОЩА,ЗАГУБА НА АПЕТИТ....ЦЕЛИ ШЕСТ ДЕЦА БИЛИ БОЛНИ...!!! ИСТИНСКИ-АДОВИ ИЗЧАДИЯ,ТЕРОРИЗИРАЩИ И ПСИХЯСВАЩИ МАЙКИТЕ!!! РОЛЯТА ВИ ОБРАТНАТА,БЕ ИЗЧАДИЯ! ДА ЛЕКУВАТЕ И УСПОКОЯВАТЕ! СЪД ЗА-ТЕРОРИСТИТЕ!!!

Г-н Любо, Кое конкретно в статията видяхте, което може някого да панира? 4-а души около мен са вероятно с Омикрон със споменатите симптоми. Вече няколко го изкараха. В материала изрично пише да не се панират майките. Изрично пише и симптомите, които изискват бърза реакция. Ако са Ви толкова слаби нервите, не четете. То по същата логика - дай да не пише страничните ефекти на лекарствата, че съвременният човек какъвто е станал кекав - вземе да спре да се лекува, след като ги прочете? Хайде стига с тая пропаганда срещу нормалните лекари! А относно Делта варианта - съвсем не беше така розово положението и аз лично бях на крачка от смъртта през август. И между другото имах само температура, преминала в кашлица с кръв в храчките.

ДА ТИ ВЕРВАМЕ, ЩОТО СИ ТРОЛ, НЕЛИ?! ТИ ВСЕКИ ДЕН СИ НА КРАЧКА ОТ СМЪРТТА, АКО НЕ ЗНАЕШ! ДАЖЕ В КЪЩИ МОЖЕ ДА ТЕ ЗАСТИГНЕ! ЕДНО ПОДХЛЪЗВАНЕ И ЛОШО ПАДАНЕ И СИ ЧАО! ЧОВЕКЪТ Е СМЪРТНО СЪЩЕСТВО, НЕ БЕЗСМЪРТНО!

Все ми е тая кой ми вярва. До мен беше интубирано 18 годишно момче от В. Търново. Пред мен вкарваха труповете в черни чували в реанимацията на конвейр. Бог да ги прости хората! Никого не карам да се ваксинира - аз не съм ваксиниран и за момента не планирам да го правя. А кой на какво вярва - имаме си глави на раменете.

А видя ли детските площадки пълни с трупове и хладилните камиони пълни с трупове и как видя черни чували за трупове, като са дефицитна стока? Зала арена Армеец с походните легла за трупове видя ли, а труповете по КПП-тата, където даваш хвърчащ лист, а изкъртването на пейките в Бургас, пълни с трупове?

офф поредния тапунгер

е имало и преди 2020 година. Личен опит. Моето дете го боледува преди 5 години. Лежа в болница,лекуваха го без паника,страх и напрежение. Освен за мен,разбира се. Та сега какво е по-различното?

Не търся да всявам паника и както виждате - този лекар също казва, че звучи страшно, но прогнозите за изхода от заболяването са добри. Различното е, че става дума за близо 40% от всички случаи (или поне от регистрираните). Ларингит не си спомням да са имали някога децата ми, пък боледуваха през седмица от вирусите, дето се носят из градините. Очевидно Омикрон си има своите особености и лекарите са открили някои. Апропо - точно така започна и при моите деца. За момента са добре, слава Богу.

Под леглото - веднага и да не сме те видели навън с децата!

тогава моето дете е имало омакарона преди 5 години. И никой те се изтипоса през 5 наносекунди да обяснява,че децата се разболяват от нещо,което е типично за зимните месеци.

Че защо да не излизам навън с децата? Ще изтече карантината след няколко дни и веднага на село да тичат в двора :)

Разликата е в пътечката. Тази с ковид е доста тлъста. Иначе лечението е едно и също. Основното е да се наблюдават дихателните пътища да не се затварят, а също така да може детето да преглъща. Изобщо, в това няма нищо страшно. Една сестра е достатъчна.

Абе какви сте гениални форумните специалисти! Само Ремдесивирът, който ми вливаха, струва 345 евро без ДДС на флакон. Курсът е 5 банки. Хайде сега да сметнем ковид пътеката какво покрива със своите 1200 лв? А здравно неосигурените, дето също им вливат антибиотици? Да смятаме ли сметките за ток, кислород, заплати на три сестри + нощен труд и 4-а лекари? Дезинфектанти, маски, ръкавици, антибиотици, лабораторни изследвания? Май нещо ни куца математиката?

То ларингити е имало открай време, ама Ковид е нямало. В това е малката разлика, водеща до голяма смъртност, особено у нас. И да се плашим, и да се преструваме, че не ни пука, истината е една и статистиката я доказва недвусмислено.

Вирус ларингит циркулира из детските градини от началото на септември. Ама кой да каже...

Те и едни пари циркулират, ама има кой да ги вземе.

Ларингитът не е вирус, а усложнение на болест. Възпалява се ларинкса.

не е вярно. Има вирусен ларингит

А от къде и как се заразяват тези деца??? Не са на училище, нито на детска градина…1-2 месечни бебета не ходят и на детски кът и едва ли точно през декември и януари се извеждат навън и се вадят някъде….някой ще обясни ли?

От родители, роднини - братя и сестри, които ходят на училище и градина. Мои роднини с малко дете са го заразили. Няколко дни е в болница вече :(

НЕ ПОСЯГАЙТЕ НА ДЕЦАТА, МИСИРКИ