Моловете изместиха търговските улици

Наемите на площите на търговските улици стават все по-ниски, след откритите през последните години молове.

Обратно в новината

Коментари - Моловете изместиха търговските улици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбира се, че са по-добри. Има хигиена, удобства, остава още малко и наемите им да станат нормални. И знаете ли защо е така: Защото не е намесена общината да им оправя тротоарите, да им хвърля кошчетата и да им осигурява място за паркиране. Поредното доказателство за общината - лош стопанин.

Мол - Магазини за ОЛигофрени.

В мол влизам, ако времето е лошо и имам среща. Като гледам, повечето посетители зяпат, мотаят се, пият кафе. Няма навалица в магазините, а в коридорите. Не знам, как е по света, но ако трябва да пазарувам, моловете не вършат работа. Те може да конкурират търговските улици с наемите, но не са по-приятни, нито по-евтини, нито по-удобни за пазаруване. Едва ли, са предназначени за улеснение на гражданите! Ако някой иска да си преплакне парите, по-лесно е да вдигне мол на първото свободно място в града, отколкото да купи цяла улица.

това е така, защото магазините в моловете в българия са уясно скапи. в другите страни има нормални магазини на прилични цени и хората (включително и аз) ходят там, за да пазаруват.

Като си помисли човек колко повече очарование има в една търговска улица, отколкото в тъпанарския мол. Не знам защо хората непрекъснато затриват красивите и уютни неща в живота си.

Ти май забравяш че живееш в България. Тук всичко което е хубаво се разваля или се унищожава за винаги. Радвам се че ще съм умрял отдавна, когато тук вече ще се говори англо-руско-гемано-френски с лек турски акцент и да се наричаш българин ще е унизително или поне ще сме в резервати като животни и ще ни показват на туристите като атракция.

нищо не се унищожава или затрива, просто се създават молове и се дава право на избор. Никой не е разрушил търговските улици, а че те замират просто така се случва в дадения момент!

Какво е очарованието ? Стари рущаши се сгради върху главите на хората, кал дупки мизерия луди цени. Собствениците да направят улицата привлекателна, а не да чакат моловете да ги настъпят и тогава да се сетят, че там е много по функционално.

Моловете са много по удобни за пазаруване! Има си паркинги и много магазини на едно място. Не са измислени ей така без причина! Аз ако трябва да мина през една улица колкото магазини има в 4 етажен мол, е мерси но ако искам разходка ще е на някое по спокойно място!

Като дойдохме с жена ми тук в САЩ преди 10г. им се смеехме:"Хе хе няамат си градове в европа, улици пълни със заведения и магазини и за това се разховдат в моловете събота и неделя..." Кой да знае, че и в България ше стане така, прост народ!

Те нещата тук (в САЩ) взеха да се променят. През последните години в нащия район(DC) почти всички градове и градчета си обновиха центровете. Посртоиха цели квартали с магазини, ресторанти(не Макдоналдс), кина и ги рекламират като европейски стил.Иначе на мода са "откритите" молове, което си е малко градче (с улици и т. н.) но извън downtown. Скоро четох голяма статия какво да правят с огромните стари молове. Та в Америка май моловете (от този тип дето се строят в България) са пътници.

Ще се сетите в USA къде е истината. Ние отдавна си имамем "открити" молове и не само извън downtown, а съвсем извън града между няколко съседни града. С кеф да се размотаеш уикенда извън града. ;-)

lifestyle center им викаме ;) но не мисля, че биха изместили mall, спокойно може да съществуват и двата типа retail центрове

от твоята оста в божите уши!!! това лято като си бях в балгаря всеки ми вика аре на мола аре на мола, все едно е и аз не знам какво. няма по хубаво ещо от една ражодка в един салнчев ден по витушка и да седнеш в парка пед ндк да гледаш как децата си играят и те пече сланцето. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

на демокраДцията и приемането ни в ЕС: да ни ликвидират икономиката, за да ни превърнат в пазар на стоките си и най-бедното население. Те да произвеждат и народите им да живеят , а тук да е най-евтината работна ръка и скъп пазар. Добре дошли в капиталистическия ад! Надежда всяка оставете или сопите грабнете!

тъпчете на западняците гушите, те вместо да ни помагат гледат да цоцат от нас

а пък българският народ е малък, но много прост народ!

Молове, молове...а производство няма. Печалбите от моловете отиват в чужбина при собствениците. Нищо не остава в БГ. И после защо заплатите са ни ниски? Правителството вместо да подпомага фабрики, заводи и тн. че да ни се вдигне стандартът на живот....само молове отваря, та да изсмукват и последните финанси останали в страната.

Това си е нормална тенденция.

Аз се чудя що реститутките тотално изтрещяха, а то какво било. Гладуват направо и на работа ще вземат да тръгнат накрая. Хехехе

"за квадратен месец за метър" Тая мерена единица не съм я чувал, хахахаха, сигурно вече я има по учебниците, хахахаха

я прочети пак!!! май нещо си се объркал

Хич даже не се объркал! Просто поправиха грешката и ти четеш след поправката, това е.

хахаха, квадратен месец на метър!!!!!!!

А Аутлетът междо другото ли го откриха, та не го споменават?

не го ли откриха в края на по миналата година?

7-35 евро за квадратен месец за метър, в зависимост от големината на магазина.

...за квадратен месец за метър... Ко' речи?

Редакторът явно е в отпуск... "Засега наемите в мола, остават относително стабилни на нива между 7-35 евро за квадратен месец за метър..."

е все така....

Ами кой нормален човек вече пазарува по тези "търговски" улици в България. Кал, мръсотия, дупки, студ, кучета, клошари, просяци - това е усещането след един кратък тур по Витошка или Графа. Е за какво да им плащат по 60 евро наем за метър търговците. Съвсем друго е в Европа - там търговските улици си имат своя чар, който никога не може да се постигне в един МОЛ.

верно си е

Освен това много от нещата на Витошка ги има и на Илиенци, ама същите, само дето цените им са други и то в пъти. Освен това 300 лева за чехли, па били те и Саламандър недавам ама никога!!! Е такива баш чехли на Илиенци нема, ама има по 2-3 лева, макар и да изкавват по 2-3 месеца само!!!