Коментари - 10 държави се пазят от БГ работна ръка | Днес.dir.bg

10 държави се пазят от БГ работна ръка

Десет страни членки на Евросъюза желаят да изчакат до края на преходния период - края на 2013 г. - преди напълно да отворят пазара си на труда за българите и румънците.

Обратно в новината

Коментари - 10 държави се пазят от БГ работна ръка | Днес.dir.bg

Коментари

Веднага след приемането ни в ЕС избягах от България. Беше ми писнало от простотия и хора с изкривено мислене. Пазара на труда още тогава се отвори и не съм имал проблем да се установя и започна работа в Германия. Сега като чета написаното се радвам, че се махнах от българите. Съжалявам хората писали подобни глупости. Явно са си на правилното място.

ако имахме нормални медий........заглавитето щеше да е "10 държави дескриминират България"........

това че не отварят пазара за балгари няма хикои виновен , виновни сме си само ние защото в всички вестнизи пише само за балкари как крали пари от банкомати продават наркотизи и склоняват кам проститузя млади момичета при това полозение кои би тарпял такава мажиоцка паплач аз паботя от 10 год. в чувбина и нямам никакав проблем така че и аз да сам не бих тарпял такива тарикацхета всяка една нормална дарвава тарси качествени хора а не боклузи те могат да виреат само подобието на дарвава (балгаря) така че виновни са само балгарите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хайде стига с това самоподценяване и липса на самочувствие! кражбите от банкоматите и разпространение на наркотици не са го измислили българите. в испания е пълно с дилъри от колумбия, индия, пакистан и мароко. в англия много чернокожи продават и нищо не работят, във франция мароканци. то от българия който е искал да се изнесе , вече го е направил. по-скоро се опасяват от нахлуването на турци и друга паплач през българия.

Има един призрак дето овонява Европа -- призракът на добре-закръглилите бузки т.нар. западни европейци и живеещите повече-от-скромно фасадно, но спокойно, източно-европейци, нали ?! ... И тоз призрак ще такова таковата на Европа, освен ако не се появят ( Кога най-сетне ?! ) хора ( И жени и мъже! Хора !! ... а не столотоплещи нищоправяч(к)и и вагабонтизирани хуни . ) , които да знаят как да разговарят уважително/равнопоставено помежду-им и да виждат по-далеч от върховете на носовете им .

Според мен,трябва да си слепец за да не видиш,че има двоен аршин за нас и съседите в ЕС.Унизително е ,но сме си виновни сами,ние нямаме качествени хора за там,те,качествените отдавна са там тук сме останали,варвари,крадци, и мързеливци.

Предлагам на страните от ЕС, да въведат и визи за българите и да имат право да се разпореждат с държавата ни както намерят за добре. Така и така полза от ЕС НЯМАМЕ.

Преди около 7-8 месеца попаднах в Италия град Равена.В свободен разговор с един италианец от компанията с която имах работа засегнах въпроса за екстрадирането на циганите и представянето им за билгари.С усмивка човека сподели,че тези трикове на циганите са добре известни на властите,а българите са добре приети и за тях няма никакви проблеми,стига да се занимават с позволени неща и да не нарушават законите.Дори каза,че имал приятелско семейство българи.Така,че може би е по добре за българите и румънците да има ограничения,за да немогат джипситата да си крадат на воля по Европа и срамят страната ни.

Замълчи цървул. Не всеки иска да им дава задните си части като теб.

Сега австрийският министър на труда може да говори каквото му хрумне за изстрадалия български народ. Но тук се изписаха тонове хартия след падането на "желязната" завеса, че преди 1989 г., тогавашните български "велможи" са изнасяли милионите на България в Австрия, как са купували имоти и създавали съвместни фирми, а после и част от тях се изселиха в Австрия. Не се е чуло, някой австрийски министър тогава, да е запитал от къде са тия пари...Сега ЕС е длъжен да помогне на държавата и на българите, не да се чуват непрекъснати упреци, ту за едно, ту за друго.

Тъпи, български тъпанари, пишещи без да мислят и четат. Няма нужда от повече обяснение. Добре, че се махнах !

Аз смятам, че даже ни правят услуга.

бг...... идиоти.....надежда.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нали уж трябвало да доказват как ако отворят пазара си това ще бъде в техен ущърб, как уж тази последна отсрочка е много трудна и т.н. Все думи на вятъра. Сега чета - "желаят". Значи е нужно само да пожелаят, а?

От какво се пазят? Нали са демократични страни с пазарна икономика и конкуренция!? Оп, забравих за комуната...мина доста време!

Само от простотия се пазят.

в испания има много латиноамериканци, които както циганите са научили всички вратички на закона и постоянно получават разни помощи, редят се на опашки за социално слаби да получават безплатно основни хранителни продукти и ако спечелят някакви пари ги изпращат веднага в латинска америка. във франция мароканци крадци и дилъри. от тях защо не се пазят? сигурно защото не са прости и си гледат интереса.

Затварянето на трудовия пазар за българите в 10 държави от ЕС е неприятно! Но също така дава достатъчно основание за контрамерки! Правителството ни е длъжно да предприеме някои протекционистични мерки за укрепване на родното производство и икономика! Знаем какъв е вносът от точно тези страни! Какво чакаме още?! Нали трябва и ние да оцеляваме?! Правителството има сведение и за наместването на фирми от точно тези страни на българския пазар!

Имам чувството, че коментирате друга статия. Не става въпрос за затваряне на пазари, а за пълното им отваряне (сега са частично отворени).

Необходими са реципрочни мерки, а не както до този момент!

Нека до тогава да с напълнят с араби и негри та да им стане гот.

Ми то вече им скъсаха ... шевовете, да речем .

Циганите, ромите и останалият трудов елит в мургав отенък и аромат са опасността от която се страхуват. Всички останали ще си работят макар и малко по-трудно в чужбина, ама няма как. Ние ще интегрираме тук ромите, а после те нас в Европата. Европа ни дели на две, не ние.

За това е цялата работа,така са се наплашили от нас че ще има свободен пазар на труда който те ни го въведоха че направо са в паника.Защо толкова много се страхуват от това което те ни насадиха у нас А ? Свободен пазар на труда -- така било в пазарната икономика.Значи те не са пазарна икономика.И се страхуват от нас да не ги пометем със знанията си и уменията си.

Абе юнаци - хем плюете Запада, хем ревете за работа при тях! Ами работете тук бе - толкова сте умни, красиви и работливи! Може да създадете работа за всички китайци - айде гении! А, забравих - въртенето на Земята ви пречи!

Откакто сме в ЕС, пазара на труда на практика е отворен навсякъде. Тези писания са доста половинчати. В Австрия и Германия има ограничение за работа с трудов договор и то не за всички професии, но като самонаето лице можеш да работиш веднага. Формалностите отнемат 5 минути в местните учреждения. Предимствата от наемането на самонаето лице са и за двете страни - работодател и работник. Лично аз рабтя като самонаето лице, заради по-голямата чиста сума и никога не бих работил на договор. Коментарите са ги писали някакви мрънкачи и недоволни от живота хора. Избягах от БГ след приемането ни в ЕС и попаднах в 100 пъти по-добра среда откъм заплащане, среда на живот и уважение.

Така е. Е, има позиции, за които търсят само на постоянен трудов договор, но има и достатъчно за самонаети. В България законодателството е ужасно по отношениее нна самонаетите и за това българите не вдяват как така можеш да работиш, но да не си на постоянен договор. А то може и е супер. По този начин има ограничение, но то не е срастично, а частично. Пък и няма да е за дълго. Още 2 години и ще се освободим от дамгата, която комунистите са положили на нацията ни. Оттам нататък ще трябва да се учим на цивилизация - това не е било по интелекта на управляващите през последния половин век и има тежко отражение върху мисленето и интелектуалните способности на българския народ. Генът ни е жилав и ще изплуваме, щом изритаме баласта. То вече се случва, ако съдя по резултатите от последните избори. И въпреки мизерията дори твърде много хора виждат Борисов да води към добро (рейтинките крепят някак нива), което ме радва. Т.е разбрали са същността на болшевизма.

Ми то България напускат, комай, лузърите и циганите...Че кой ще ги иска!

Ми честито на печелившите, като теб които остават в България, направо ви завиждам :)

Явно не си от умеещите да печелят в България, затова със сигурност има за какво да ми завиждаш! Хайде адиос, бай, чао или както там сричаш на новия си език...

я си пусни весна змЪяниц и не се занимавай с неща,които не са ти по акъла....

Как ще ни пуснат западняците да се измъкнем от "Желязната завеса"?! То не бе "вноска" в ЕС, "шенген", "ограничения на трудовите им пазари", "квоти" за всичкото производство българско, "лихви банкови"... Господи, прости им. Те не знаят какво правят с българите. Дай мъдрост на самоосъзналите се българи, търпение и сила, за да РАЗРУШАТ цялата робовладелска система, с интелект и човечност.

пишеш глупости. разходи се първо до чехия, словакия или унгария, сравни там как е със ситуацията у нас и тогава искай да ни приемат където и да било. за отделни българи проблеми няма.

Вече ми се повръща от ревльовци! Хващай се за работа и направи нещо! И Господ бактиса да слуша нашето мрънкане и оплакване!

Ако стане Природно бедствие, ще забравите за договора. Би следвало и тогава да го спазвате и да се оправяте както можете.Те..... големите икономики започнаха да отпадат една по една.

Ами така ще е, като политиците ни са... гъзолизци (меко казано). Когато тези държави имат интерес, получават всичко от нас (безусловно им се подчинавяме и даваме!). Вместо да се бие в гърдите министър-председателя, колко е велик и как всичко дължим на него, да се стегнат с външния министър, с министъра на труда и да вземат да защитат и без това смазания народ... Мисля поне това ни дължат - като не могат да ни подсигурят тук нормален живот и работа, поне да направят така, че да можем час по-скоро навън да можем да се оправим. Ама друг път. Това не са политици, не са достойни държавници. Това са палячовци, себелюбци, егоцентрици. На кой му пука за народа. А не е толкова трудно веднъж поне да тропнат по масата на тези, които само условия поставят и с аргументи, с факти да опровергаят и без това опорочена България. Срам ме е, че живея в България! Как да се гордея, че съм българин!

Ти все гледай политиците. Я стани политик и ще те видя какво ще направиш с няколко стада добитък: свине, овце и говеда - вместо хора. Малко отива към утопизъм да искаме прогрес без да има квалифицирана работна ръка, без да има нужния манталитет и... то не става така. Искат се десетилетия, през които обществтото да замени негодните хора с такива с по-годно образование и проффесионализъм, Сега позлваме образованите по комунистическому и виджаме, че не стават. Изобщо даже. С много малки изключения, които не са изкономически значими поради малката численост.

Така е! Снощи съседа мята фасове през балкона и те падат в моя - вика, политиците били виновни, че пушел!

прав си, но за съжаление лъча оптимизъм в описанието ти е утопия. И десетилетия да минат няма да се променят нещата, младите сега учениците също поемат по мутренския и чалгарски път на по-големите си батковци каки и татковци. При тя обаче е по-зле, защото някой нас ни ръчкаше да учим, а сега е наркотици, алкохол, разврат и едно голямо безхаберие .... но честит празник!

Къде са сега Бойко,Първанов и Младенов.Нямат право да удалжават ограниченията ,специално Австрия и Германия,защото няма сътресения на техният трудоя пазар.Значи можеше да изкупят България,а българите не могат да мият чинии,големи боклуци са тия!

Чиниите ги мият машини. Ние ги лекуваме, и не искаме разрешителни за работа, защото с него дохода пада с 30-50%. Но, все нещо трябва да се пише в сайтовете.

Нищо де, предходната статия твърди, че вече втори месец безработицата в БГ намалявала..:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Дааааа ввееее ха а ха от какво ги е страх че не разбрах.....Трябват ти години за да завършиш техните колежи за да е страшно поне малко за тях.

страх ги е от евтина нискоквалифицирана работна рака да не залее техня пазар, и да остави местните необразовани галфони без работа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо не ЕВТИНА и квалифицирана работна ръка(доказано)

Коментари - 10 държави се пазят от БГ работна ръка | Днес.dir.bg

10 държави се пазят от БГ работна ръка

Десет страни членки на Евросъюза желаят да изчакат до края на преходния период - края на 2013 г. - преди напълно да отворят пазара си на труда за българите и румънците.

Обратно в новината

Коментари - 10 държави се пазят от БГ работна ръка | Днес.dir.bg

Коментари

Веднага след приемането ни в ЕС избягах от България. Беше ми писнало от простотия и хора с изкривено мислене. Пазара на труда още тогава се отвори и не съм имал проблем да се установя и започна работа в Германия. Сега като чета написаното се радвам, че се махнах от българите. Съжалявам хората писали подобни глупости. Явно са си на правилното място.

ако имахме нормални медий........заглавитето щеше да е "10 държави дескриминират България"........

това че не отварят пазара за балгари няма хикои виновен , виновни сме си само ние защото в всички вестнизи пише само за балкари как крали пари от банкомати продават наркотизи и склоняват кам проститузя млади момичета при това полозение кои би тарпял такава мажиоцка паплач аз паботя от 10 год. в чувбина и нямам никакав проблем така че и аз да сам не бих тарпял такива тарикацхета всяка една нормална дарвава тарси качествени хора а не боклузи те могат да виреат само подобието на дарвава (балгаря) така че виновни са само балгарите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хайде стига с това самоподценяване и липса на самочувствие! кражбите от банкоматите и разпространение на наркотици не са го измислили българите. в испания е пълно с дилъри от колумбия, индия, пакистан и мароко. в англия много чернокожи продават и нищо не работят, във франция мароканци. то от българия който е искал да се изнесе , вече го е направил. по-скоро се опасяват от нахлуването на турци и друга паплач през българия.

Има един призрак дето овонява Европа -- призракът на добре-закръглилите бузки т.нар. западни европейци и живеещите повече-от-скромно фасадно, но спокойно, източно-европейци, нали ?! ... И тоз призрак ще такова таковата на Европа, освен ако не се появят ( Кога най-сетне ?! ) хора ( И жени и мъже! Хора !! ... а не столотоплещи нищоправяч(к)и и вагабонтизирани хуни . ) , които да знаят как да разговарят уважително/равнопоставено помежду-им и да виждат по-далеч от върховете на носовете им .

Според мен,трябва да си слепец за да не видиш,че има двоен аршин за нас и съседите в ЕС.Унизително е ,но сме си виновни сами,ние нямаме качествени хора за там,те,качествените отдавна са там тук сме останали,варвари,крадци, и мързеливци.

Предлагам на страните от ЕС, да въведат и визи за българите и да имат право да се разпореждат с държавата ни както намерят за добре. Така и така полза от ЕС НЯМАМЕ.

Преди около 7-8 месеца попаднах в Италия град Равена.В свободен разговор с един италианец от компанията с която имах работа засегнах въпроса за екстрадирането на циганите и представянето им за билгари.С усмивка човека сподели,че тези трикове на циганите са добре известни на властите,а българите са добре приети и за тях няма никакви проблеми,стига да се занимават с позволени неща и да не нарушават законите.Дори каза,че имал приятелско семейство българи.Така,че може би е по добре за българите и румънците да има ограничения,за да немогат джипситата да си крадат на воля по Европа и срамят страната ни.

Замълчи цървул. Не всеки иска да им дава задните си части като теб.

Сега австрийският министър на труда може да говори каквото му хрумне за изстрадалия български народ. Но тук се изписаха тонове хартия след падането на "желязната" завеса, че преди 1989 г., тогавашните български "велможи" са изнасяли милионите на България в Австрия, как са купували имоти и създавали съвместни фирми, а после и част от тях се изселиха в Австрия. Не се е чуло, някой австрийски министър тогава, да е запитал от къде са тия пари...Сега ЕС е длъжен да помогне на държавата и на българите, не да се чуват непрекъснати упреци, ту за едно, ту за друго.

Тъпи, български тъпанари, пишещи без да мислят и четат. Няма нужда от повече обяснение. Добре, че се махнах !

Аз смятам, че даже ни правят услуга.

бг...... идиоти.....надежда.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нали уж трябвало да доказват как ако отворят пазара си това ще бъде в техен ущърб, как уж тази последна отсрочка е много трудна и т.н. Все думи на вятъра. Сега чета - "желаят". Значи е нужно само да пожелаят, а?

От какво се пазят? Нали са демократични страни с пазарна икономика и конкуренция!? Оп, забравих за комуната...мина доста време!

Само от простотия се пазят.

в испания има много латиноамериканци, които както циганите са научили всички вратички на закона и постоянно получават разни помощи, редят се на опашки за социално слаби да получават безплатно основни хранителни продукти и ако спечелят някакви пари ги изпращат веднага в латинска америка. във франция мароканци крадци и дилъри. от тях защо не се пазят? сигурно защото не са прости и си гледат интереса.

Затварянето на трудовия пазар за българите в 10 държави от ЕС е неприятно! Но също така дава достатъчно основание за контрамерки! Правителството ни е длъжно да предприеме някои протекционистични мерки за укрепване на родното производство и икономика! Знаем какъв е вносът от точно тези страни! Какво чакаме още?! Нали трябва и ние да оцеляваме?! Правителството има сведение и за наместването на фирми от точно тези страни на българския пазар!

Имам чувството, че коментирате друга статия. Не става въпрос за затваряне на пазари, а за пълното им отваряне (сега са частично отворени).

Необходими са реципрочни мерки, а не както до този момент!

Нека до тогава да с напълнят с араби и негри та да им стане гот.

Ми то вече им скъсаха ... шевовете, да речем .

Циганите, ромите и останалият трудов елит в мургав отенък и аромат са опасността от която се страхуват. Всички останали ще си работят макар и малко по-трудно в чужбина, ама няма как. Ние ще интегрираме тук ромите, а после те нас в Европата. Европа ни дели на две, не ние.

За това е цялата работа,така са се наплашили от нас че ще има свободен пазар на труда който те ни го въведоха че направо са в паника.Защо толкова много се страхуват от това което те ни насадиха у нас А ? Свободен пазар на труда -- така било в пазарната икономика.Значи те не са пазарна икономика.И се страхуват от нас да не ги пометем със знанията си и уменията си.

Абе юнаци - хем плюете Запада, хем ревете за работа при тях! Ами работете тук бе - толкова сте умни, красиви и работливи! Може да създадете работа за всички китайци - айде гении! А, забравих - въртенето на Земята ви пречи!

Откакто сме в ЕС, пазара на труда на практика е отворен навсякъде. Тези писания са доста половинчати. В Австрия и Германия има ограничение за работа с трудов договор и то не за всички професии, но като самонаето лице можеш да работиш веднага. Формалностите отнемат 5 минути в местните учреждения. Предимствата от наемането на самонаето лице са и за двете страни - работодател и работник. Лично аз рабтя като самонаето лице, заради по-голямата чиста сума и никога не бих работил на договор. Коментарите са ги писали някакви мрънкачи и недоволни от живота хора. Избягах от БГ след приемането ни в ЕС и попаднах в 100 пъти по-добра среда откъм заплащане, среда на живот и уважение.

Така е. Е, има позиции, за които търсят само на постоянен трудов договор, но има и достатъчно за самонаети. В България законодателството е ужасно по отношениее нна самонаетите и за това българите не вдяват как така можеш да работиш, но да не си на постоянен договор. А то може и е супер. По този начин има ограничение, но то не е срастично, а частично. Пък и няма да е за дълго. Още 2 години и ще се освободим от дамгата, която комунистите са положили на нацията ни. Оттам нататък ще трябва да се учим на цивилизация - това не е било по интелекта на управляващите през последния половин век и има тежко отражение върху мисленето и интелектуалните способности на българския народ. Генът ни е жилав и ще изплуваме, щом изритаме баласта. То вече се случва, ако съдя по резултатите от последните избори. И въпреки мизерията дори твърде много хора виждат Борисов да води към добро (рейтинките крепят някак нива), което ме радва. Т.е разбрали са същността на болшевизма.

Ми то България напускат, комай, лузърите и циганите...Че кой ще ги иска!

Ми честито на печелившите, като теб които остават в България, направо ви завиждам :)

Явно не си от умеещите да печелят в България, затова със сигурност има за какво да ми завиждаш! Хайде адиос, бай, чао или както там сричаш на новия си език...

я си пусни весна змЪяниц и не се занимавай с неща,които не са ти по акъла....

Как ще ни пуснат западняците да се измъкнем от "Желязната завеса"?! То не бе "вноска" в ЕС, "шенген", "ограничения на трудовите им пазари", "квоти" за всичкото производство българско, "лихви банкови"... Господи, прости им. Те не знаят какво правят с българите. Дай мъдрост на самоосъзналите се българи, търпение и сила, за да РАЗРУШАТ цялата робовладелска система, с интелект и човечност.

пишеш глупости. разходи се първо до чехия, словакия или унгария, сравни там как е със ситуацията у нас и тогава искай да ни приемат където и да било. за отделни българи проблеми няма.

Вече ми се повръща от ревльовци! Хващай се за работа и направи нещо! И Господ бактиса да слуша нашето мрънкане и оплакване!

Ако стане Природно бедствие, ще забравите за договора. Би следвало и тогава да го спазвате и да се оправяте както можете.Те..... големите икономики започнаха да отпадат една по една.

Ами така ще е, като политиците ни са... гъзолизци (меко казано). Когато тези държави имат интерес, получават всичко от нас (безусловно им се подчинавяме и даваме!). Вместо да се бие в гърдите министър-председателя, колко е велик и как всичко дължим на него, да се стегнат с външния министър, с министъра на труда и да вземат да защитат и без това смазания народ... Мисля поне това ни дължат - като не могат да ни подсигурят тук нормален живот и работа, поне да направят така, че да можем час по-скоро навън да можем да се оправим. Ама друг път. Това не са политици, не са достойни държавници. Това са палячовци, себелюбци, егоцентрици. На кой му пука за народа. А не е толкова трудно веднъж поне да тропнат по масата на тези, които само условия поставят и с аргументи, с факти да опровергаят и без това опорочена България. Срам ме е, че живея в България! Как да се гордея, че съм българин!

Ти все гледай политиците. Я стани политик и ще те видя какво ще направиш с няколко стада добитък: свине, овце и говеда - вместо хора. Малко отива към утопизъм да искаме прогрес без да има квалифицирана работна ръка, без да има нужния манталитет и... то не става така. Искат се десетилетия, през които обществтото да замени негодните хора с такива с по-годно образование и проффесионализъм, Сега позлваме образованите по комунистическому и виджаме, че не стават. Изобщо даже. С много малки изключения, които не са изкономически значими поради малката численост.

Така е! Снощи съседа мята фасове през балкона и те падат в моя - вика, политиците били виновни, че пушел!

прав си, но за съжаление лъча оптимизъм в описанието ти е утопия. И десетилетия да минат няма да се променят нещата, младите сега учениците също поемат по мутренския и чалгарски път на по-големите си батковци каки и татковци. При тя обаче е по-зле, защото някой нас ни ръчкаше да учим, а сега е наркотици, алкохол, разврат и едно голямо безхаберие .... но честит празник!

Къде са сега Бойко,Първанов и Младенов.Нямат право да удалжават ограниченията ,специално Австрия и Германия,защото няма сътресения на техният трудоя пазар.Значи можеше да изкупят България,а българите не могат да мият чинии,големи боклуци са тия!

Чиниите ги мият машини. Ние ги лекуваме, и не искаме разрешителни за работа, защото с него дохода пада с 30-50%. Но, все нещо трябва да се пише в сайтовете.

Нищо де, предходната статия твърди, че вече втори месец безработицата в БГ намалявала..:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Дааааа ввееее ха а ха от какво ги е страх че не разбрах.....Трябват ти години за да завършиш техните колежи за да е страшно поне малко за тях.

страх ги е от евтина нискоквалифицирана работна рака да не залее техня пазар, и да остави местните необразовани галфони без работа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Защо не ЕВТИНА и квалифицирана работна ръка(доказано)