200 000 коли пътуват към София след Великден

Очаква се засилен трафик след великденските празници в цялата страна. Движението на тирове по основните шосето ще бъде ограничено от 14.00 до 20.00 ч.

Обратно в новината

Коментари - 200 000 коли пътуват към София след Великден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Катилите пак не спряха тировете нито преди нито след празниците. Долни коври.

пишещи коментарите. А бе пичове, вашите деца не напъват ли да ходят да живеят в големите градове? Предимно в София, Варна, Бургас? А? Каква е тая злоба на новоизлюпени олиго-та, която строи от вас? Като сте толкова ербап пичове, създайте условия хората да се преселват в вашите села и градчета. Или интелетуалният потенциал на жителите на Нанагорно Нанашмуляне се изчерпва до битов алкохолизъм и муане на пръжки с боб?

Герберите влачат последните запаси от кисело зеле към столицата.

Комунистите го направиха това, не герберите.

Тъпите шопи-селяни се завръщат !!

Еххх, ако бях Магьосник да закрияизчезне София за миг когато се връщат тези 200 000 коли с скитници и видят празно поле ,какво ли биха си помислили,изговорили и споделили по между си.Шега бе Уили, ама емоции и силни преживявания ще има

Трагедията е че не познават правилника сутринта по бтв тоя де дава акъл си пролича ами като искате да правите нещо го правете сложете компетентни хора не като тоя само да дърпа конците че тои нее можал искам да го питам ако се бе явил на старите които са отвратителни дали ги би покрил съмнявам се

Голям праз, на запад това се случва два пъти на ден - сутрин когато хората отиват на работа и вечер, когато се прибират. :)

Анцузите идат! Тъкмо беше почнала да ми "липсва" омайната им сладка реч, която напълни и омаза улиците на града ни и която често се налага да разбираш с преводач.

Сега влизам откъм Тракия. Съвсем нормално движение - нито едно задръстване. Журмалистите пак ни създават екшън.

200000 коли по 6 човека в кола -1 200 000 печенега в София.Бих сравнил София с древен Рим нападнат от варварските племена.Старопрестолните Люлин,Дружба и Обеля тези доскорошни цетрове на световната цивилизация и просветата сега стават обект на разгул и най-долни провинциални страсти.

защо само по шест?? в индия на мотоциклет толкова се качват!

Много тежки сметки правиш пич. Може ли да кажеш кога си видял 6 човека в кола? Защото освен пияни пъпчиви младежи в такси след среднощен запой няма как да видиш подобно чудо. Освен това хората вече не пътуват и на партия по няколко човека. Затова е много неясно дали сметката ще излезе и за статистиците от дир-а... За всички, които надменно описват хората като "селяни" е добре да отговорят какво всъщност е софийският пазар без онези, които правят принадената стойност на пазара? Който е продавал тия дни много отчетливо е видял какво представляват печалбите без онези, които са основния източник на доходи. Тъй като работеха основно хранителните магазини е добре да посочите какви други стоки се продаваха тия дни? Иначе "селянин" се въведе като нарицателно за прост човек, който няма възпитание, обноски, образование и морал. Оказа се, че простакът днес е лице, което произхожда от средите на основната политическа сила и няма принадлежност към населено място, възгледи, културни възгледи и интереси. А с развитието на интернет до толкова се промениха реалностите, че дори и "простак" има друго съдържание.

Защо си мислиш, че като твоето племе се товари по 6 души в кола, същото се прави и от българите.

Добре че са провинционалистите, да има жители в София :)

София е град на консуматорите! Не знам нито едно предприятие, което да произвежда нещо, дори кисело мляко или дамски превръзки! Всичко бачка в сферата на услугите - на околовръстното, по автомивките, в баничарниците или секс-шоповете! Ако дори само за ден провинцията не снабди София със сирене, хляб и репички, софиянци ще умрат от глад! А представяте ли си, ако и Винпром- Пещера спре доставките за София? Ужас!

90% от ИТ индустрията, която с най-висока добавена стойност е в София. ИТ индустрията генерира 3% БВП на България

Има само около десетина промишлени зони. И ако едно време индикация за промишлена зона е бил пушещият комин, то днес далеч не е така.

За кои столичани става въпрос, че не е много ясно. За онези 500 000 хиляди, които са се заселили в софия след освобождението до втората световна. За онези 700 000 заселили се в софия по времето на комунизма. Или за онези 400 000 заселили се в софия последните 26 години.Трябва да се уточнява, защото всяка от трите групи смята себе си за нещо повече от другите.

За тия 60 000, които са били в София преди първата световна

Искам да съм негър в щата Алабама.

Аз пък - бежанец!

200000 коли по двама в кола е 400000 търлъка . Бе май по-празно беше .

Трагедията е за всички българи. Идете на запад и вижте ,че такава мизерия няма.Тук като чуете за София и откачате. София е най скапания град в България проблема е, че на село не се създават работни места .Народът прост доволен, че е в София и има възможност за далавери /върти едни пари и ги дава за соц. разходи/ Накрая нерви ,кръвно и комбинация от три пръста.

https://link Това е ...друг коментар нямам ;)

Не знам . Термина селянин в съвремието не върви. Има простаци, да, но ги има навсякъде. Тези почивни дни в София имаше малко коли, но това не пречи от 5 застанали на светофара, 6тия да ги изреже от десно и да се пререди . Бърза за ония....

стойът нищата, ни съ коси щъ погрознейш

И защо всички бягат към София? А бе хора така проблеми не се решават - днес ще избягаш от селото, утре от държавата, после в друга държава, трета и накрая ще установиш, че просто е трябвало да скочиш и чрез революция да сложиш ред в собствената си държава, за която умряха Левски, Ботев ....... И която някакви си там говна като Борисов, Цветанов и т.н. превръщат в блато....

Софиянците не са виновни, а селяндурите! Особено онези от Банкя- Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Славчо Христов, Георги Първанов, Валентин Димитров Топлото и др.

Като са ви набедили за столица сте били 20 000. За един век как се става 1 млн.? Или те местните шопкини са разждали по 7-8 деца?

Всъщност шопите сме цяла западна България, а в София-град са най малко.

И толкова празни селски хубави къщи тук таме заселени с мъстити цигани и турци, а сините аватарчета робовете и слугите на ЦАР БОКО БОРИСОВИЧ ОТ СЕЛО БАНКЯ БЪРЗАТ ПРИПКАТ КЪМ СОФИЯТА ДА БАЧКАТ ДА СИ ПЛАЩАТ ВНОСКИТЕ ПО КРЕДИТИТЕ И СМЕТКИТЕ КЪМ МОБИЛНИТЕ ОПЕРАТОРИ ЗА ДА НЕ ГИ ДАДАТ НА МЪСТИТИ ЧСИИТА да им вземат плазмите колите и двустайните гипоскартончета и на СЕЛО при лайната на прасетата и калта на двора.

Пише се "мАстит", "софиянецо", а не "мъстит"!

Селянията се завръща от селата си ще напълнят пак София-ТАМЪН СИ ОТДЪХНАХМЕ МАЛКО ОТ ТИЯ СМРЪДЛИВИ СЕЛЯНИ СЯ ПАК ЩЕ СА НАЛИНИЯ ПФУ ГЕРБЕРИ ГАДНИ-АВАТАРИ СТОЙТЕ СИ НА СЕЛО БЕ СЕЛЯНДУРИ?

Толкова плодородна земя - а пустее, прасетата, кравичките са самотни и изоставени, огромни къщи и ферми се рушат, а селото се бута да мизерства по панелки, за 1000 кинта месечно - 500 евра от който плаща 200 за наеми на софийски тарикати като мен с по 5-6 апартамента ЗАЩО?

Много ясно защо. Всичко се прави нарочно - унищожава се селото и селското стопанство, за да има само внос. Селяните не са виновни, или поне не само те. Всички имаме вина и сега търпим последствията.

Взимат заем стягат фермата и ще живеят по-добре от селяците по панелките ...

Положението със земеделието е доста по-сложно от 'земам мотиката и копам', както си мислиш. В Румъния един овцевъд взема 100 евро на агне. Румънците ни го продават на 2 лв кг и са на далавера. Същото е за зеленчуците в гърция. Т.е държавите около нас са на печалба още преди да реализират стоката. Дори и без пари да ни я харижат пак са на печалба. А тук субсидиите отиват в двама-трима мастити олигарха, докато истинските производители искат да оцеляват на реална стойност на продукцията. Е няма как да стане. Тук дори не говорим за прекупвачите по веригата до трапезата.

Хайде, стига злобяхте! Всички сме селяни - България е едно голямо село. И точно разделението на столичани и провинциалисти, партийното и политическо разделение, и всякакъв вид изкуствени разделения са признак на най-голяма изостаналост, простотия и селяния!

Много моля- селяните винаги са били селяндури, а гражданите- джентълмени! Проблемът е , че Валя и Моро не могат да превземат Европа, колкото и да се опитват някои това да ни втълпят! И за сетен път се убеждавам, че Алеко Константинов е бил велик психолог!

Не разбрах за какви Валя и Моро иде реч, но поне за последното изречение си прав.

Помощ! Скакалците пак идват! А толкова хубаво беше по празниците!

С нетърпение чакат този момент.

си иде...- отличителни белези на селяните в софия: "...отивам до (бях до) провинцията":)

Академик Иречек за шопандерите- от извора 1883г. ..,,Жителите в Софийско поле са хора първобитни и затова в етнографско отношение интересни. Тези хора се наричат от другите българи шопи, а земята им Шопско или с турско окончание Шоплук. Произходът на това име не е изяснен, както и не знаеме доколко то е старо.Неизвестно е също и пространството, върху което то се простира. Кюстендилци наричат шопи всички техни съседи, които са гащници, т. е. които носят бели тесни гащи. Лицата им не са еднакви, ала главно изпъкват два типа: един славянски покрай Балкана и един турански, може бн печенежки, около Витоша. Лицата на мъжете и жените не са много хубави; затова пък ще видиш красиви хора зад Витоша, в Радомирско и Брезнишко. По характера си те са хора добродушни, ала при това недоверчиви, с изкуствена преструвка, хитри и подли , понякога вироглави. Раздразнени, стават много зли и дребнави. През турско и в българско време те понякога хубаво се набиват помежду си за селския синор. Освен това те се употребяват от време на време от политическите партии за произвеждане буйства при изборите в самия град и за кошаревски свидетели.Живеят много скромно и мизерно , ала затова пък страшно пият, и то ракия. София още в турско време е била обявена като град, в който от всички български градове има най-много кръчми, и Софийско е единственият край, където по- често можеш да видиш пиян българин. Най-първобитната част от тукашното население са жителите на жителите на самия град София..,,

ТОВА ДОБРЕ. НО ЗАЩО ТОГАВА ВСИЧКИ НАПИРАТЕ ДА ИДВАТЕ В ТОВА ПРОКЪЛНАТО МЯСТО - СОФИЯ??????

Ами идваме да работим, защото сред така наречените софиянци няма кадърни кадри. То акъл се иска , а не голо самочувствие. да не говорим,че на 85% корените бви са от село. Селяндури със самочувтвие на столичани!

Бъди сигурен, че не е заради местното коренно население и най-големите в България цигански гета! Също така бъди сигурен, че никой не е дошъл в София от добро.

А за русИ нищо ?!? Ами то си е казано по-добре нищо :-)))

провициялните селяндури носят хапка и пийка от село на гладните шопи

Да чакаш хапка и пийка от "столичанин в повече" е все едно шестица от тотото . От много години насам София храни провинцията а не обратното !!!

Мастурбирам от тази новина.

Нас трафици,магистрали и уикенди не ни интересуват ,защото не караме коли ,половината сме бастуни,половината психодиспансеризирани Файда има ако ни носят калцоне като волен,литеница,локум и ляб,афсалт не се еде!

1. не са 200 000 - знам един, който ще се върне на след Гергьовден ... 2. журналистът е от Село, тъп е ... 3. мненията на Българите са колкото партиите - няма Едно мнение, тъпо е, заслужавате си ЦЦ и ББ и ЦЦ ...тъпи хора ... 4. НОСТАЛГИЯТА по СОЦИАЛИЗМА продължава и се увеличава ... 5. ханът аспарух също е МИГРАНТ, с племето си ...мигрантско ... 6. аснесъмбългарин ...

Добре дошли в София! link

"Софиянци" се прибират! :-) link

.

през соца...от работещи провинциалисти в Кремиковци и в Градския транспорт...така се заобикаляше софийското жителство... други просто сключваха брак със софиянци.

Ми те и останалите селяни не ги е.е за теб, та някой подобен на теб, ще ти смачка кратунката някъде. Напоследък това взе да става често явление - гладиаторски сценки между прованса. Това явление възниква, защото си пренасяте културата и манталитета в големия град, тук всякаква измет е привлечена от анонимността, предоставяна от големите населени места, там доста по-късно ще разберат що за стока сте, а на село всеки си ви знае. После става трудното.

Ти защо не си стоиш на село, а си дошъл в София да обиждаш софиянците? Ей такива най ги мразим! А най-гадните селяни са тези, които са скъсали връзката си със селото, стоят си в София и хленчат по форумите!

Връзката със селото няма как да скъса. Как беше онази приказка "Можеш да го извадиш от селото, но селото от него - никога"?

Ау, така ли.И какво ще направиш да не се разревеш...

Лошото след толкова почивни дни е, че се връщат повече. Отиват на село с каручките взети на духинг, обясняват колко хубаво се живее под наем или в апартамент отново на духинг, телефона им на близинг, изобщо живеещи живот под наем. Премълчават факта, че за да живеят този живот под наем, всъщност трябва да сервилничат и угодничат на шефовете си, които от своя страна не ги третират като хора, да работи по N на брой часове седмично над законовия максимум, да се свира в "ново строителство" от 80 квадрата /реално 50, че останалото са общи части/ и да плюскат, каквото са изработили родата на полето, че на тях кинтите им отиват да покриват всичко, което са купили на духинг. Съответно съселяните им започват едни размисли от рода на "я по-тъп ли съм, че да не одим на Софията" и хайде тук да живее живота описан по-горе. След провала си тук, когато фирмите за събиране на дългове им облепи вратите с лепенки, че следва принудително събиране, същите селяни започват да се занимават с наркотици, кражби, проституция, измами и всякакъв вид дребни далавери. Е това живот ли е, мамка му! Седете си на село, живота в големия град разваля хората. Има и еденици интелигентни и образовани хора, които идват в София и успяват, но те са по-скоро изключение, което потвърждава правилата по-горе.

Нещо много от близо си запознат с материята.

Не пич, личен опит нямам, оглеждам се и виждам, какво се случва с колеги, съседи и т.н. Нещо навътре го взимаш, да не ти е изгоряла каручката или хралупката на близинг? Или шефа е намерил някой, който ближе по-добре от теб?

Ох да си ходят селяните в София, че да се успокоим в провинцията от тая напаст.

Няма да стане - веднъж разходил ли се е по жълтите павета или бул. Витоша или "Витошка", както му казват, и с трактор не можеш да го завлечеш обратно на село.

Особено жълтите павета са много величествена гледка.

Дано само няма жертви, че при толкова голям трафик, най-вероятно катастрофи ще има!

Много селяния, живееща в София еййй очалгариха и замърсиха града..

Поне половината от тия, които са тръгнали към София, още не са изтрезнели! А и 20 000 са без книжки!

Ко ша сливате ве ?? Търтеи с търетеи такива ...После квичат - малки им били заплатите

Шило

Имат предвид, че са в отпуск, Градски.

Не знам дали в друга държава има такова разделение и омраза между "селяни" и "граждани". Който е ходил във Виена, никога няма да се сети да нарече София град. А и ако ви кажа какви случки и разговори съм имал с кореняци-софиянци (живея близо до Южен парк) не знам дали ще ми повярвате.

битовизма при съжителство в един блок с хора от провинцията и на второ място с агресивното им поведение както в бита, така и на работното място...нямат спирка пред нищо.

Може би не си ме разбрал. Тъкмо кореняци-софиянци реагират срещу мен агресивно и негативно, дори и с обидни квалификации. Просто не искам да давам конкретни примери.

Като даваш примери с Виена, поинтересувай се за отношението на виенчани и вицовете които разправят за населяващите пайона на Долна Австрия!!!

Ич да се не връщат

dirddd@

Ако имахме нормални(Европейски) пътища и инфраструктура, никой нямаше да "пречи" на другия. Нямаше да е толкова изнервена обстановката, най-вече с намиране на паркомясто, дори пред кооперацията/блока, в който живееш.

Лъжете, 199989 са, 11 са спрени от движение от полицията.

СОФИЙСКИЯ БАШИБОЗУК ИЗТАРАШИ КОМПОТИТЕ , ЛЮТЕНИЦАТА , АГНЕТАТА И ПРОЧИЕ ХРАНИ И НАПИТКИ НА МАЙКИТЕ И БАЩИТЕ СИ ПО СЕЛАТА :)))

Колкото повече българския народ "обеднява", толкова по малко стават местата за паркиране! Интерсесн феномен!

са оставили на произвола възрастните си родители по селата,а имат нахалството да бъдат съдници на българите зад граница...