Патриарх Неофит прие на среща Николай Денков, обсъдиха въвеждането на религия в клас (снимки)

Премиерът благодари, че Църквата се е включила в подпомагането на бежанците от Украйна

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Неофит прие на среща Николай Денков, обсъдиха въвеждането на религия в клас (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много правилна постъпка ,дано стане ,че да влезе белким нещо в главите на тия гаменчета .А по долу ,чугунените червенотиквеничковчета ,нека да се пукат от яд .Те искат да ходят в Дубай с марксистко ленинската идеология в ръка .

От много време е известно, че мошениците, крадците и разни като подобни такива, в определен момент започва да ги "влече" към религията. Имат спомен как се купуват индулгенции за изчистване на грехове. Тъ, за тва. И между другото, въвеждането на религия в у-щето ще е за всички религии, нали.

Подкрепям с две ръце и с душа тази постъпка! Смърт за комунистит-популистите и техни "борби" с джендър идеологията, наркотиците и липстата на морал, който очеизвадно липсва в отрочетата на БКП!

Пак дъвки и пак (може би) прокарване на изкривено/манипулирано тълкуване на света и РЕЛИГИИТЕ. С какви преподаватели, по какви програми, кой ги утвърждава (програми и учебни помагала) ??? Джендъри подготвени от разни НПО ще манипулират децата ни ...! Те вече преподават в училищата и тормозят деца и родители ...!? Това е подхода на тези лицемери .... Едно говорят друго правят, чрез благовиден предлог .

"Задължителноизбираем"!????

Демократите ликвидираха науката и образованието и сега искат да дозаробят подрастващите с религия.

Който иска да учи но да не е задължително.

България е СВЕТСКА държава. Съответно никоя религия няма място в обществения живот под никаква задължителна форма. А премиеринът да си чете внимателно директивите от посолството, вместо да се раздумва с черноризци, врачки и баячки!

Не съм особено религиозен, но с това лгбт плоскоземие явно на хората им трябва вяра...

религията-опиум за народа

Вавилон му предстои да опие всички народи, явно за нашия подготовката е успешно приключила

Ако Вкарат в училищата религия има вероятност да Я манипулират религията като последните новини от щатите че в един щат е забранена Библията НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ БАБИ ЧЕ ТОВА Е ВАША РАБОТА ДА ЗАВЕДЕТЕ ВНУКА НА ЦЪРКВА ДА МУ ОБЯСНИТЕ ПРЕДИ ДА ЗАСПИ ЕДНА ПРИТЧА НА ГОСПОД АЗ ЗНАМ ВСИЧКО ОТ БАБА МИ ЛЕКА И ПРЪСТ

Като гледам как пишеш и разсъждаваш, явно не е била много грамотна, нито особено интелигентна, щом тя те е научила на всичко, лека ѝ пръст. Апропо, в кой точно щат е забранена библията и какво е наказанието, ако употребяваш библия въпреки забраната?

Не разбрахте ли че станахме подметка на Европейския съюз който е командван от щатите и Англия ако китайците обърнат нещо добре ще стане

Баба Гуси вместо да се опитва да се внедри сред учениците, да вземе да каже каква е официалната позиция на църквата относно факта, че член на тяхната организация с години е поддържал връзка с издирван престъпник и без притеснения е приемал "щедри дарения" от същия. Защо си мълчат по този въпрос? И защо полицията и прокуратурата ги толерират, и това ли е свързано с "щедри дарения"?

това, че не си наясно, не те оправдава. Но пък показва нивото ти, в резултат на изхождането ти по въпроса.

Патриарха и Денков вместо да се занимават с подобни въпроси, да си отворят широко очите и да видят какво става в кино "Одеон"! Ако са поне малко българи трябва да се стреснат, защото това е удар срещу българщината, а там присъствуват и дечица на 13-15 години!

Ами то е свързано. Сега ще променят програмата , а с промяната ще вмъкнат джендърството като баланс. Досега не разбрахте ли , че тия лъжат за всичко и ако правят нещо след това винаги излиза друго!

А с мюфтията кога ще обсъжда?

А с нас?? И ние сме представители на религията! Крайно време е да се легализира нашият религиозен символ!

ама вие малоумни ли се? вземете да въедете и изучаване как се пали огън с кремък и огниво . и как да си наловим мамути деба и спреляците

Всеки е свободен сам да реши какво да изучават децата му. Религията обаче няма място в българските училища! Тя може да се изучава в българската църква, но не и в училищата! Не е нужно насила да се карат да изучават децата нещо, което меко казано е много спорно.Вече сме XXI век и науката доказа много неща за да се опитваме да ги обясняваме по митичен начин със свръх естествени сили.

Е супер. На матурите сега се оказа масово, че децата окончателно са затъпели и станали необразовани, сега точно на поповете глупостите липсваха, че да се довърши картинката на "реформата" на българското образование. Само не знам как си позволяват, при положение, че България е секуларна държава и реално държавата няма механизми за контрол над църквата. Ако поповете искат да участват в официалното образование, нека да се приеме закон, че църквата подлежи на отговорност, глоби и санкции по закона за образованието, ако качеството на преподаваните от тях предмети не отговарят на обществените очаквания и законовите изисквания.

Кой точно слага минуси и защо? Да не сте случайно против упражняването на контрол върху кой какво преподава на децата и как?

много сложни думи не са им ясни. И за всеки случай джаскат минус. Анадънмо.

Супер, отдавна ми се иска детето ми да се образова в изконната езическа религия на прабългарите и славяните, а не в тези византийски вносни екзотики Христос. Само не знам как ще се разбират с децата, които ще искат да изучават религията на исляма, и тези с примерно разните му там вуду-муду религии. А иначе това, че църквата се била включила в подпомогането на бежанците от Украйна, никак не ме изненадва след новината за това как църквата се била включила и в "честото общуване" с издирван с червена бюлетина мафиот, понеже си плащал щедрите дарения. Само се питам къде пак ще му излезе краят, защото преди 3 години Борисов им опрости безвъзмездно дълговете към бюджета. Сиреч - църквата прави помен с чужда пита, в случая - парите от бюджета, в който не внася нито лев.

Отиваш в рая ако обаче не слушаш завинаги ще се пържиш в ада.Ама бог те обича

...и очевидно това, което мотивира християните да са добри, са заплахите, че ако не слушаш и правиш каквото ти казва обичащият те бог, ще се пържиш.

че в религията на евреите, предшестваща сегашната християнска, няма ад и рай.

История на религията - нека учат. Но и религия. Религия не се учи, тя се втълпява.

Лука 18 15. Донасяха при Него и младенци, за да се докосне до тях; а учениците, като видяха това, забраниха им. 16. Но Иисус, като повика младенците, рече: оставете децата да дохождат при Мене и не им пречете, защото на такива е царството Божие. 17. Истина ви казвам: който не приеме царството Божие като дете, няма да влезе в него.

Ти отлично демонстрираш какво казва човекът над теб.

До всички всезнаещи на които всичко и всички им пречи: 1) Посещението е протоколно 2) Ултрасоросоид като Денков е пълната противоположност на вероучението у православието като цяло така, че СПОКОЙНО - ВЕРОУЧЕНИЕТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЯМА ДА ВЛЕЗЕ РЕАЛНО В УЧИЛИЩАТА. 3) Учебник има и е включено в програмата като избираем предмет, но не се предлага и не се говори за него умишлено, вероятно под предлог, че няма готовност с преподаватели (питал съм учители - казват, че не знаят, или че нямало интерес) 4) ИЗБИРАЕМ ПРЕДМЕТ Е - така, че няма да попречи на вашата и на децата ви морална деградация и в бъдеще. Днешния човек - консуматор и егоист реагира само по един начин (видно от коментарите) - политиците са продажни и крадливи ,поповете - педо..ли, патриотизмът е фалшив САМО АЗ СЪМ СУПЕР. И НАЙ-СТРАШНОТО - АЗ (ТВОРЕНИЕТО КОЕТО ЖИВЕЕ ПО-МАЛКО И ОТ ДЪРВЕТАТА) ЗНАМ КОЕ Е ДОБРО И ЗЛО. Повярвай, не знаеш. Това за доброто и злото е цяла наука и не е дадено на нас да го ревизираме според жалките си егоистични стремления. Дадено ни е свише и просто трябва да го изучаваме, не за друго а за да можем да живеем що годе нормално едни с други тук на земята (засега хич не ни се получава). И накрая - винаги е добре човек да научи нещо, отколкото да не го научи.

Току що си изгуби ценно време от живота да пишеш глупости, а аз да ти отговарям, ама нейсе.

Как точно ни е "дадено свише" и кой е определил, че "просто трябва" да го изучаваме? И според теб науката за доброто и злото (етика) не може да бъде ревизирана именно от хората ли (като изключим идеите, които застъпва Кант, но той и не коментира самата наука за това какво е добро и зло)? Ти кой беше, че да ти "повярвам" ей така, че не знам, пък ти явно знаеш по-добре? Освен на Земята (надявам се, че това си имал предвид като си го изписал с малка буква - има разлика, повярвай!), къде другаде се каниш да живееш? И за кое точно говориш, че, ако не го "изучаваме", няма да можем да живеем що-годе нормално?? Обществени нрави се изучават доста преди да тръгнеш на училище и няма нищо общо с академичните предмети.

Религията няма място в училище. Религиозните книги съдържат само глупости, които на нищо не те учат.

Не съдържат само глупости, но трябва да се изучават критично, а не като абсолютна иситна, независимо на коя вяра е книгата. Да не забравяме, че това са книги писани от управляващата каста ( не всеки е можел да пише и чете, тогава) и то преди хилядолетия.

Кое точно не е глупост в религиозните книги?

Българското образование (особено средното) е извън всякакви световни стандарти. Но вместо модернизиране, сега ще го бутаме към килийния му първообраз. Религия. Пълни глупости.

Каква професия ще ги подготвят? За послушници ли?

това е добро, ако не е поредния популизъм

кое е добро ? Да изучават Корана ли ?

Коран, библия, будистки глупости, все тая брат.

задължителноизбираем - автора на това словосъчетание, дали схваща какво е написал ?

ЗИП-ове има от време оно у нас...

Какви са тези простотии за суеверия да се преподават в училище?

Николайчо, вече си министър председател, а не министър на образованието. Не се занимавай с глупости, защото още преди да седнеш, стола ти се клати.

Подвеждаща новина !!! Под предлог че ще се въвежда религия за учениците: 1. ще се прокарат чассове по вероизповедания според броя деца желаещи да изучават 2. в различните области на страната структурата на вероизповеданията е различна 3. В много части от България няма да се изучава християнство, а именно Корана, Замислещите и информираните - добре знаете кои са тези райони. Още една разделителна линия се прокарва - на верска основа. Като се има в предвид че контрол реално няма от страна на държавата - да се изучава, да се подготвят младите мюсюмани за екстрмисти не е трудн ода се отгатне Иначе идеята изглежда блага, доба идея.

Християнин съм , но не съм за религия в училище . Много неща са казани в преносен смисъл и само ще объркват децата . Аз съм за истината и доброто . Религията в училището няма да помогне . Самият Христос е казал , че Божието царство е между нас ! Помислете .

Политическите и религиозните убеждения са халюцинации.

Забравих,денков да се засрами,че има много бездомни българи,неподпомогнати

ПРАВОСЛАВНО ХРИСТИЯНСТВО,време беше

ще се изучава задължително ...

И тука се получава малко като със задължителната казарма. Всички дето не ги заплашва пряко са силно положително настроени. Който иска да си учи детото вкъщи на каквито иска глупости. Аз не съм съгласен държавни пари да се дават за такива глупости.

Коя религия? Ще си изучават всички религии или само една??? Защото аз лично съм против да живея в религиозна страна. Който иска да ходи в саудитска арабия. Жените си знаят мястото, всичко е разписано и следва религията.

Акладемикът отиде при поповете да ги моли да нахранят народа с 3 риби и 5 хляба. Ама той ги сбъркал С Исус Христос!

"Светият синод издаде учебници за предмета "Религия-Православие", с които да се преподава в училищата." Само не разбрах в КОЙ КЛАС ще се изучава предмета "Религия-Православие"? В първи, червърти, седми или единадесети – за да знам много или малко да ПСУВАМ?

Религията няма да им навреди на децата. В Гърция не само се изучава от 1-ви клас, но и всяка сутрин на двора дете чете част от евангелията, другите повтарят в хор след него, след това звънеца бие и децата влизат в час. Лошо ли е това? Виждате ли гръцкото общество - сплотено, единно, подкрепя се. И това се дължи не само на религията, а на Вярата. Там нямат насилници, крадци и убийци. Имат такива престъпления, но не са от гърци. Това образование само помага, не вреди ! Вредят някакви “нови” “ценности”, незнайно появили се, незнайно от къде.

Да. Лошо е. Ако не може да посътпиш правилно без заплаха от вечни мъки не ми обяснявай колко си добър и честен.

За първи път виждам тъп философ. Точно пък Гърция даде за пример!!! На тъпанарите не можаха да им обяснят, че личната карта удостоверява кой си, не какъв си. Не, трябвало да се вписва религиозна принадлежност. То бяха едни протести, начело с брадатите дебелосерковци. Пълни тъпанари. И, въобще не е вярно, че са сплотени, че няма престъпления, извършени от гърци. За Гърция мога да ти разказвам с часове ито не много хубави неща, такива дето ходещите там само на почивка не ги виждат. И, да, ще навреди на децата, ще ги затъпи съвсем.

Самата снимка на глупака на стола говори ! Подлога и предател !

мама ви да еба продажна само за украинците ви е приказката боклуци долни, и религията сигурно ще е някаква нова - лгбт вид,мамицата ви да пукнете изчадия долни

Каква религия бе идиоти ?!? Държавата и църквата са разделени отдавна! Спрете да промивате мозъците на хората и да ги правите стадо!

Конституция на РБ чл. 13 (3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.

Е, и ? Май религията ти е повечко дошла, та господ мисли вместо теб ? Идеален приемр си, защо не трябва да се зомбират хората!

Шарлатани сте тия с промитите мозъци! Чл. 13. (1) Вероизповеданията са свободни. (2) Религиозните институции са отделени от държавата. (3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание. (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

По-полезно би било децата да изучават правилата за движение по пътищата. Кому е нужно насилствено вероучение?

Нямам против да има основни познания по християнство в христианска държава, но съм сигурен, че разни мазни ислямисти ще се появят с корана и агресивна ислямистка пропаганда.

Ами то това е още една причина да се изучава - за да изучават по традиционната и умерена версия и да не се допускат екстремисти.

И кой ще я преподава тая религия - ония същите попчета педофили и хомосексуалисти ли ? Или може би ония попчета, които перат парите на мафията ?

Библията да се изучава в училище. Казват някои, че е 21 век и религията трябва да остане на заден план. Едновременно се вижда безпътицата, безверието и масовата липса на ценности и ширещата се депресия сред не малка част от младите хора. Да не се забравя и, че най-големите противници на вярата са били комунисти, нацисти и фашисти. В Китай ако имаш библия и те хвърлят в затвора. Липсата на вяра в Бога роди съвременната марксистка комунистическа либерастия.

Не, не е. Сравнителна религия - ок. За обща култруа. Да му надуват главата с глупости, не благодаря.

Тактиката е да въведеш безбожие за да се появи особена нужда от връщане към вярата и тогава подхвърляш езичеството като религия и невежите кълват

е въвеждането на религиозно обучение в училищата...КОЙ да ги научи на добрина, на взаимопомощ, на прошка....на морал изобщо? Виждаме ги как се въргалят по пейките, пиейки бира, пушейки трева...Виждаме речниковия им запас от 20 думи...Елочка Шчукина ряпа да яде...Виждаме "женските" боеве по училищните дворове м/у непълбнолетни момичета...и т.н.От много евроатлантически ценности се докарахме до липсата на каквито и да било ценности...Сигурна съм,че Църквата може да помогне... Освен това-изучаването на притчи от библията, от Евангелията, са от голямо значение за разбиране на класическите картини, музикални произведения, литература...и изобщо за придобиването на обща култура... Децата ни имат нужда от всичко това...

А може би на тъпаци като теб, трябва да се припомни, че има хилядолетна култура, морал и етика. И е редно да се наблегне на нея, а не да врваш в измислици, които те правят безмозъчен идиот!

темата е трудна...

Всъщност религията е отделена от държавата не много отдавна. Както и да го гледаме -най-много от 2 века и то не навсякъде и напълно. А дори снизходителното разглеждане на историята на произволно избрана държава преди детронирането на религията от възпитанието на обществото и отделния човек -не може да се обобщи като успешно възпитание на доброто , на състраданието и взаимната помощ. И речника на повечето хора едва ли е бил по- обемен от горепосоченият легендарен художествен образ. И поведението им едва ли е радвало тогавашните баби и дядовци. Е- тревата е била по- зелена, а небето - по- синьо. Храната - ако е имало - без изкуствени консерванти. Ама това едва ли е била заслуга на религията.

Ти сериозно ли питаш, кой да ги научи? Ти, например, в къщи. Или искаш някой друг да ти възпитава детето, щот си много зает. Ценностната система се формира в семейството. Ако си чалгар, и всеки ден да ходиш на църква, ти ще си чалгар, а детето ти ще знае 30 думи, щото ти не знаеш повече. Тогава децата ти ще имат нужда от много повече, това само няма да свърши работа.

Кога БПЦ ще изпрати български свещеник във Възкресение Христово в Йерусалим и кога ще възстанови българската част от църквата. Тази част ни е наследство от Цар Симеон Велики. Или пак трябва на внимаване с грандоманията на Руската Православна Църква, които нямат параклис във Възкресение Христово.

В светска държава "някой си да приеме" премиера на същата държава е меко казано притеснително (заеби ти тоя протокол)... Ами ако не го бяха приели?

Разбира се, държавата олицетворява реда, патриархът ако поиска среща с министър-председателя по същия начин ще бъде приет.

Какво значи "светска държава": Безбожна, атеистична, богоборческа, антихристка, комунистическа? И къде пише въобще "светска държава"? Напротив, в Конституция (поне докато Пеевски и ППДБГДС+ не я променят) пише че "Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание." Уважението към историята е традициите на България е задължително за всеки заемащ висш държавен пост.

По добре е да изучВат Библията, от колкото религията и църквата, които нямат много общо с нея!