Патриарх Неофит: Да отворим сърцата си и да покажем, че нашето християнство е живо

Гладните и жадните, болните, угнетените, гонените и онеправданите, всички те са навсякъде около нас и се нуждаят от надежда и упование, казва в словото си главата на БПЦ

Обратно в новината

Коментари - Патриарх Неофит: Да отворим сърцата си и да покажем, че нашето християнство е живо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да отворим и досиетата на държавна сигурност, попски боклуци! И специално твоето, полк. Симеонов.

Никога дядо Неофит не е имал чин към ДС. Няма нищо притеснително в досието му. Изрично агентите пишат, че произхожда от благочестиво семейство. Че е бил честен и почтен, че е помагал на съучениците си, че винаги се е грижел за Църквата! За колко сребърника пишете подобни глупости?

Честито Рождество Христово, Отци! За многая лета!

патриархът е прав и не е прав! аз не съм длъжен да ви стоя на колене, нито да ци целувам треперещите от виденията ви за голи, детски дупенца раца! с нищо Аз не съм ви длъжен, кретени! не съм длъжен да ви купувам свещите направени от безбожниите ви ръце, направени са за ролекси и ферарита, а може би и беемве! Бог е Любов към живота и милост към нас, но и лютив, защото не е педераст! вие, не се посвенихте да отречете, да се отречете отъ Бога, като се продадохте на мамона. а как беше написано: който служи на двама господари... и ка бе облечен Христа ви, дето не е Бог, а само негов служител? със злато, скъпоценности, или само по вехти сандали. има ли смисъл в това, в какви гуми и за колко мънгизи е облечено ващо ферари? не знам, но смисълът, а не думите на Посланието Божие Има значение, а не дължината на пениса ви или големината на силикона в циците ви, или дълбочината на вагината ви. паплач! било живо! нищо не е живо, вие удушихте всичко свято у Божието Творение - Човек! нещо неясно, попе? Бог с нас

Краен си! Успокой се!

Първо трябва да изтрезнее и да излезе от абстиненция. И да му платят...

Да поживи БОГ Патриарха ни ! Да дадем отпор на домогванията на Вартоломей , турският генерал да нашите Църковни дела ! БОГ да пази България / ние не можем /

Пази боже бог да пази, че ще дойдат още пет века, хи хи хи!

СПОКС, мож да ти забият ножът у сърцето и без да го отваряш! Ей, педал, къде беше по време на ковидът? Как така не дигна ръка срлещу ваксинителите-мъчители и игра с тех? Къде си и по време на инфрационът? САМО СИ ПРИКАЗВАШ? А,ДОООБРЕ! И ний нема да те отразяваме.

Княгинята не става да и треснеш халката вече , тоя малкия сигурно още е тесен

Стига с тия тлъсти попове ни занимавахте

Абе отче за какво отваряне на сърцата говориш?Най-много да ти разтворят бузите новодошлите!Ние трябва да се грижим за собствената си нация!!!

Скоро не в ходил в Банкя да мери кръвното на Шкембестия похотливец и педофил.

Цял живот на Държавата трапеза. Без един ден трудов стаж, а тъне в охолство. Но и неговият край ще дойде. Ще ври вечно в Казана в Ада.

И плюскат без стеснение парти от бюджета за заплатите на поповете и държавата да им опрощава дълговетеи да им плаща тока, въпреки че не всасят нито лев данъци нито за печалбите от всичките си бизнеси, нито от всичките си имоти из цяла България на приказни места. Християнски ценности!

Полковникът от ДС сложен за патриарх от Тиквата.

Патриарха на ГЕРБ

Написах, че ДС агентите БПЦ не слизат от майбаси, дрънчат със златни ролекси и са им покапани расата с мазно, обаче дирниците са ме изтрили. Ясно е че сте руски подлоги.

Христос не е роден през зимата.Дори в близкия изток този месец няма овчари навън.Все пак ЧРХ.

това е вярно:)

Напротив, има!

Гладните стават все повече,болните.....колко от тях измряха през последните две години....!?!? Правило ПЪРВО-по-напред дай ,та после искай !!!!!!! 2022 години молби,очакване и подчинение.......болести,войни,смърт и нещастие.........Е...защо и докога...!?!?

До Второто Му Произшествие. Това, което пишеш само потвърждава истинността на Писанията.

Първото му произшествие е било когато римляните са го осъдили като обикновен престъпник и "всемогъщият" и "всемилостив" тъй наречен бог го е оставил да умре в адски мъки ли?

Предаден от съотечествениците си на Римската власт да бъде осъден и разпънат заради предателство към нея, която те ненавиждат. Верен до смърт на Отца, за да покаже на човечеството в какво се състои любовта и истината.

Хайде плювачи не ви е мястото тук...като не ви харесва не четете по същество много добро слово..това да съчустваш да си съпричастен е най-важното

Като не ти харесват коментарите, не чети тук. Никой не е длъжен да ви харесва суеверните сборища.

това важи за теб с пълна сила, атеисте...имай малко уважевие към другите

Аз не се оплаквам от коментарите в свободния форум, ти го правиш и опитваш да изгониш коментиращите. Като искате уважение, не си навирайте личните вярвания в очите на хората и да искате всички да ги приемат както правят геювете на парада си.

Защо трябва демонстративно да си навират суеверията в лицата на хората. Като искат да си празнуват алтернативните вярвания, да го правят насаме.

Лошотиите на хората идват от факта, че първо приближени на Отца и Сина нарушават волята на Отца изказана с PAX ROMANA и започват войни. На второ място субективното отношение към благоговеенето на император Тит Веспасиан към отстъпените 44 хектара на съмишлениците на Сина чрез заплашителното наименование през 836 г. за тези 44 хектара -Ватикан.

Днес е 24-ти 10 месеца война 100 000 (сто хиляди) Руски орки Наториха Нашата свещена земя Слава Украина Героям слава!!!

Искат да изгонят Всички шибани митатели Така ли е дир.бг

На приказки сте супер ама в реалността сте по алчни от невярващите за царството небесно говорите пък само за пари ламтите

Хората нямащи пари Се уповават на вярата Трап Труп Попадия Сещаш се нали

в Синагогата съм да Паля Минората: https://static.dir.bg/uploads/images/2022/12/18/2426425/orig.jpg научих се от Шолц : https://static.dir.bg/uploads/images/2022/09/05/2391442/orig.jpg

Шальом Йерушаляйм! Руцко е главен републикански специалист по менорите, убавец!

А Боко Тиквата в джамията ли е?

Я първо вие си разпродайте ролексите и лимузините, почнете да организирате кухни с топла храна за бедни и бездомни, пък после ми давайте акъл. Лицемери!

Само сменят снимките Не и съдържанието Имаме селски естет Похвално Аматьорщина

да си религиозен и да си християнин не е едно и също

Отфичам Православната и Католическата църкви! Отричам "светото" явенство евхаристия!Отичам аристократическата циганскаа династия на циганите Сакскобургота!Отричам лъжебългарският патриарх!Приемам за Свой Кански Светител Йоан Баащица Богомилски Рилски и отричам подобно Нему причастието.Днес отрекох ,в името на Израил Безсмъртний ,Покръстването Лъжовно от греко-ромейските цигани на Българският Ми Род Вокил,чиито потомсрвен Канъ Съмъ!Отричам и ПРОКЛИНАМ ХАЗАРСКАТА НАЗАРЕТСКА ЦАРСКА ИНСТИТУЦИЯ В ИМЕТО НА БЪЛГАРИТЕ,КОИТО СМЕ ГАЛИЛЕТЯНИТЕ БЕЗМЕРНИ НА ИЗРАЕЛ,ИЗРАЕЛ,ИЗРАЕЛ ПЪРВОНАРОДЪТ! ОТРИЧАМ СЕ ОТ ВСЯКО НЕЩО,СЛУЖЕЩО ЗА СВЕТИНЯ НА БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА ГРЕЧЕСКА И ОСМАНСКА! ИЗИСКВАМ ОТЛЪЧВАНЕТО МИ ОТ БПЦ!ИЗИСКВАМ ОТЛЪЧВАНЕТО МИ ОТ БПЦ!ИЗИСКВАМ ОТЛЪЧВАНЕТО МИ ОТ БПЦ! ОРИЕМАМ ЗА ЕДИНСТВЕННО КРЪЩЕНИЕ ПРЕДЗЕМИЕТО НА МАЙЧИНАТА УТРОБА,ОТ КОЯТО ,ЧРЕ, МИНЕРАЛНИТЕ Й ВОДИ,СЪМ ДОШЪЛ,БЕЗ ВОЛЯТА МИ В ТОЗИ СВЯТ! НАХОЖДАЙКИ СЕ В СТУДЪТ,НО УЮТЪТ НА БЪЛГАРСКАТА БОГОМИЛСКА КРЕПОСТ "МОНТСЕГЮР",МЕЖУ ВЪЗВИШЕНИЯТА СВИДЕТЕЛСКИ НА МЪПЕНИЕТО НА БОГОМИЛИТЕ БЪЛГАРСКИ,СЕ ОТРИЧАМ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ПРЕФАТЕЛСКИ НАРОД ,КОЙТО ТЪРПИ ЦИГАНСКОТО ИГО НА САКСКОБУРГОТСКИТЕ ФАШИСТИ И ИНКВИЗИТОРИ В ИМЕТО НА МОЯТА МАЙКА БЪЛГАРИЯ.НЕ ЖЕЛАЯ ДА ИМАМ АБСОТНО НИЩО ОБЩО В БЪЛГАРСКИ ЖОКЛУЦИ,КОИТО ЗАГЪРБИХА МЕН СВЕТИЯТ НАСКЕДНИК НА ВОКИЛ СЛОВОТО,ЗА ДА ПРИСТАНАТ И С ГЪЗОВЕ И ПУТКИ НА ТУРЦИ,АРАБИ,ЦИГАНИ,РУСНАКО-УКРАИНЦИ! НЕ НАРОД,А МЪРША,А МЪРША А НИЩО...НИЩО ,КОЕТО ЗАСЛУЖАВА БОРБАТА МИ! БЪЛГАРИ,ОТ МОНТАЕГЮР ВИ ГО КАЗВАМ,ВИЕ СТЕ ГОВНА БЕЗ ЧУВСТВО НА ДОСТОЙНСТВО,ЧЕСТ И ЛЮБОВ НАРОДНА! АЗ СЪМ ЕЬИНАТВЕННИЯТ БЪЛГАРИН,КОЙТО ПОСВЕТИ ЖИВОТЪТ СИ НА БЪЛГАРИЯ-СЪРЦЕТО НА ИЗРАИЛЯ! ЗА ЖЕЗВЕРНИЦИТЕ СИ ОСРАВЯМ ТЕЛ. НОМЕР,ЗА ДА ЙДОСТОВЕРЯТ,ЧЕ В МОМЕНТА,ДАЛЕЧ ОТ ЦЪРКВАТА НА ЗЛОТО,СЕ НАХОЖДАМ НА 1150 МЕТРА НАДМОРСКО В СВЕТАТА БЪЛГАРСКА ЖЕРТВЕНИЧЕЗКА ОБИТЕЛ МОНТСЕГЮР! 0033 7 803 77 55 8

Под лампичките на елхата Светят палави души Жена му курва Той алкохолик Към светли семейни бъднини Има и рима God damned!!!

Бог с вами!

На Бъдни вечер почти никога не хапвам Нищо Утре ще се сблъскам със действителността Кур за веганите!!!

Де са Боко и Каскета?

на Украйна

В ЦЪРКВАТА НЯМАШЕ "ПОЛИТИЦИ" ?

МНОГО СКОРО - ЛОШО И СЕ ПИШЕ НА ЧЕЛОТО : " Конгресмен поиска от САЩ санкции срещу Гешев и видя в прокуратурата заплаха за Балканите ! Американският конгресмен Уорън Дейвидсън призовава финансовото министерство на Съединените щати , да наложи санкции срещу българския главен прокурор Иван Гешев. По думите му "използването като оръжие на високата позиция на прокурорите , в полза на организираната престъпност и корупцията е сериозна заплаха за стабилността на важен съюзник в НАТО и - като цяло - региона на Балканите". В лицето на българската прокуратура се вижда само задълбочаване на тенденциите за нередно поведение, "откакто комисията за външна политика към сената публикува изявление на двете партии, което осъжда "устойчивата корупция, западащата медийна свобода, политизацията на съдебната система". ГЪСТИ ОБЛАЦИ СЕ СКУПЧВАТ НАД ТЕРИТОРИЯТА .... БЛЯДОФИЛИЯТА ЩЕ Я УНИЩОЖИ КАТО ДЪРЖАВА ...А СПОРЕД МЕН ТЯ ДАЖЕ ВЕЧЕ Е УНИЩОЖЕНА ... ЩЕ ВИ ДАМ ЕДНИ КОН И ЕДНО ЛЪЖЕ-"ОСВОБОЖДЕНИЕ" , А ВСЪЩНОСТ - УНИЩОЖЕНИЕ !

Явно троянският кон те е ухапал, притова много здраво. Дано се оправиш някога.

Това е католическата коледа, а не православната. Българите никога преди не са празнували коледа на този ден.

Ако беше такъв разбирач, щеше да знаеш, че православната църква е И католическа.

С Л А В А У К Р А И Н А

СЛАВА НА УКРАЙНА !

Както казва руският патриарх Кирил " Парите са грях, затова ги носете в църквата ! " И така тези божи служители ще поемат нашите "грехове" на плещите си.

Начии излиза, че нямам грехове...

Тая Бъдни вечер ще си пожелаем всички пълна и тотална победа на Православна Украйна.

Ей, много пораснал този Симеон-Хасан Муньос!

Тъпият подчовека деда му Сакса минетгирски оня дето пируваше с изродите убийци мутрофснова и подчовека от т.н руска църква..всичката Сакс минет горска измет заслужава бой и труд до насиране

Чичу Ади дали е празнувал Коледа

Е все едно да боеш вързано куче

повече смисъл от църквата ако разрешат еднополовите бракове. Ще стам по-социална държава. В крайна сметка господ обича всички.

признаха ли си вече, че никакъв Христос не се е раждал и не е бил разпънал преди 20 века в днешна палаестина или да чааме ое?

Така ми харесва :))))))))) Няма да трият Обещаха

Думи думи думи..аре на практика дедо попе..дай по една хилка на бедните а? Че иначе ще ти дадат по една гьостерици по мазния ти гръб

Православните ни братя в Украина са на тъмно и студено, заради един кремълски КГБ психопат в бункер, който мрази дори себе си. Дъртите ДС ченгета от църковния ни клир са плътно зад безчовечното му поведение.

Украйнците се кланят на рогатия и на неговият сатрап Сорос. Путин ще ги парти в деветият кръг на ада да се причестят от греховете си.

А вашия кремълски партиарх проповядва ислямски джихад. Но Господ гледа.

Путин е Антихриста!

Мисли, когато пишеш.Знаеш ли ти колко хора умират и от двете страни заради Зеленски, онзи комик , който изкарва милиони на своята сметка от смъртта на другите? Заради него хората насила ги пращат на война, убиват ги и ги осакатяват, той си развява задника до Вашингтон и пълни банковите си сметки. Само бедните украинци ги пращат на война, а богатите са в България и цяла западна Европа. За тях няма повиквателни и няма смърт. Зеленски: ами като ни дадете Пейтриът и ние след това ще искаме още и още. Бездънна яма. Бедните да го духат, нали?

Зеленски не е нахлувал в Русия.

Блажиш ли, блажиш, дедо попе?!

На Българската патриаршия бе Миндили

На някой друг ги пробутвайте тия... За тоя народ понятието "празник" се свежда до едно единствено нещо, яденето. Това е "празник" за българина. То даже основното, с което се характеризират "празниците" в умовете на това диво племе е какво точно трябва да се плюска на съответния "празник"....

Честито рождество Христово и на могая лета светейши Владико!

За Шампоана https://m.youtube.com/watch?v=61TBgmsmuf4