Президентът нарече патриарха духовен стълб на нацията

Президентът Росен Плевнелиев пожела на Негово светейшество патриарх Максим да е жив и здрав, и го нарече "духовен стълб на нашата нация".

Обратно в новината

Коментари - Президентът нарече патриарха духовен стълб на нацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами ти какъв стълб си бе росене ?

вие комунистите се сещате за бог само когато ви е изгодно! Иначе сте антихристи, безверници и атеисти (нали така му казвахте?!)!! Разкатахте майката на тази държава и я продадохте на турчулята (справка: ДПС=БСП= ГЕРБ=РЗС=СДС)!

Кой бил нарекъл патриарха дъховен стълб..., че не разбрах?

Нямам идея, като какъв/каква се определяш, но защо тъй категорично ми го рече това - евреин? С цялото ми уважение и преклонение към богоизбрания еврейски народ, ще се наложи да отрека принадлежност към еврейството... -)))))))

защо ни се клатят краката във всичко, а то било заради духовния ни стълб.

Сичката Мара втасала, само президентът, премиерът и патриархът ни с в ред... Трите пъ-та, баси...

какво стана с незаконната вила на президента на Черноморез,само на народа ли събарят гадовете от ДНСК,потънали в разкоши?

какво стана с незаконната вила на президента на Черноморез,само на народа ли събарят гадовете от ДНСК,потънали в разкоши?

голяма цензура,нали?

да,ама отвориха широко врати за исляма и турцизиране на страната,половин България е потурчена вече

да,ама отвориха широко врати за исляма и турцизиране на страната,половин България е потурчена вече

Комсомолецът-атеист нарече полковника-кадесар духовен стълб на нацията, демек нацията да духа стълба...

Още един гаф на комсомолеца!

Как ли се чувства човек, който знае, че е "избран" с купените гласове на циганите и че изобщо не му е мястото там където е.

ай си, ти не разбра ли, че отдавна няма Българска православна църква? Че отдавна епревзета от комунягите и масоните?

Г-н Президента по-добре да си беше мълчал по въпроса. Повече ме притеснява обаче идеята му да предложи Б. Велчев за конституционен съдия. Та г-н Велчев е от най-близкото обкръжение на агент Гоцэ!

Дай Боже всекиму 98 лазарника като на дядо Максим! А колкото до духовния водач - дядо Марксим може да е всичко друго, но не и такъв. Жалката помилиционерчена роля на БПЦ е в пълен синхрон със всеобщата криза на държавицата ни.

Дреме им на евреите за БПЦ. На някои от вас все евреите са виновни за всичко и за собствените ви неудачи, плод на мързел и тъпотия. А Патриарх Максим беше назначен за такъв от ЦК на БКП с благословията на ДС и КГБ. Е те на това му викам аз духовен водач, няма що. Точно заради такива като него хората се отдръпнаха от църквите.

Максим е комунистически гъзолизец

Лелеее докъде я докарахме. И аз съм за единна църква, президенте, но не и за такава - единна в собственото си оцеляване - а Църква, която да служи на хората. Максим? Ако беше най-големия обединител на нацията, досега да сме много религиозен и духовно извисен народ. Вместо това се оказа, че вярата ни е в ръцете на неверници от недалечното минало. Патриарх Максим и неговите гора(защото не вярвам това да са Божии хора), да оставят ролексите и лимузините,а да вземат да се помолят поне за собствените си души.

Ако беше останал комунизма, как ли щеше да го нарича, враг на партията БКП ли.

Взе да ме притеснява този президент с безмислените фрази които подхварля

Не става за тази длъжносът и това е, вари го, печи го, не става.

Той и неискаше да става президент назначиха го

И патриарха ни като президента.

Другари, да ... - погледнете зад декорите и костюмите и след това НЕ пишете глупости!!! По (НЕ)делата им ще ги опознаете кой какъв е!!!

Заради това ли сме толкова зле сега, особено в духовно отношение? Като гледам колко ни е крехък духовния стълб - полковник Максим, пардон патриарх Максим!

Нека да е жив и здрав патриарх Максим,все пак той е начело на нашата си българска църква. Голяма дипломация се изисква да запазиш църквата в онези социалистически "безбожни" времена, за да я има и да пребъдва занапред - Българската Православна църква.Той е благ,разумен и мъдър човек!Стига сме критикували

Розалина, погледнете зад декорите и костюмите и след това НЕ пишете глупости!!! По (НЕ)делата им ще ги опознаете кой какъв е!!!

да не затъваме в миналото. нека се помолим следващият патриарх да е по-активен и по - добре приет от миряните и попската общност- стига разкол.

Не мисля,че в тази възраст и това здравословно състояние може да изпълнява пълноценно тази длъжност.Трябва да е по-млад,енергичен и отдаден изцяло в служба на Бог.Да е честит рожденият ден на Патриарха,но по-добре е да се оттегли и да дочака в мир последният си час.

От г-н Плевнелиев се очаква мнението му за ислямизма във връзка със заседанието на съда в Пазарджик. Не е почтено да избягва точно вълнуващите и важни теми в обществото ни както правеше г-н Първанов.

Абе тоя не е ли помак и той бе?

Той "Шефът" отгоре гледа!

Момче зелено, а и алено, (...язък, че гласувахме за теб), България ще се прочисти духовно когато вие всички мутанти на червените изчезнете. Какъв духовен пастир може да е един доносник. Той само унищожи българската черква за богоугодното дело на разни тирани. Добре, че в българина остава една вяра в доброто и човека - свободен напълно от натрапени духовни водачи и политици продажници.

Максим не е доносник, а е обучаван няколко години от КГБ - досие той няма в ДС!!! По (НЕ)делата им ще ги опознаете кой какъв е!!!

Не вярвам и на едан сричка на този небългарин, попаднал с измама в президентството.

Плевнелиев е безсрамен реставратор на комунизма, чрез превъзнасяне на верните му слуги, Велчев, Поптодорова, Плугчиева, Бокова и много други знайни и незнайни партизани и активни борци в и около властта. И това няма да му бъде простено никога.

Попа с пантрондаша стана духовен стълб на нацията.Да е жив и здрав!

Да е жив и здрав Париарха ни дядо Максим. Нещо свято трябва да има в което да вярваме и да държи в подчинение разбойниците отцепници, както се видя не са читави люде

Духовен стълб на нацията може и е Свети Иван Рилски, а не ДС служителите, които всички знаем! това, че президента казва нещо, не означава, че е истина и трябва да му вярваме! Нека каже за 22 години: Колко църкви са построени в България и колко джамии!

Да, за това тънем в духовна безпътица и милиционерско комунистическа демагогия.

духовен стълб на когото скриха досието на агент на ДС заради Плевнелиев и големият срам който щеше да бере БПЦ.

Максим не е доносник, а е обучаван няколко години от КГБ - досие той няма в ДС!!!

Бездушните щампи на комсомолецът и атеист Плевнелиев.

...АБЕ,ТОЗИ 123 Е НЕНОРМАЛЕН-ЗАЯЖДА СЕ С ДУХОВНО ЛИЦЕ.КАКВО ЗНАЧИ КОМУНИСТ-НЕ РАЗБРА ЛИ ,ЧЕ КОМУНИСТИТЕ СА НАЙ-ЧИСТИТЕ ,НАЙ УМНИТЕ И НАЙ СПРАВЕДЛИВИТЕ.ДА СИ УМРЕШ НА МЪКА ПАК ТЕ ИМАТ НАЙ-МНОГО ПРИВЪРЖЕНИЦИ И СРЕД МЛАДИТЕ,ТАКА ЧЕ НЕ ЗНАМ НЯКОЙ ДА ОБИЧА ФАШИСТИТЕ И МАРОДЕРИТЕ,КОИТО ТИ ЯСНО ПОДКРЕПЯШ.ВЪН ОТ ДЪРЖАВАТ НИ ТОГАВА.КАКВО ПРАВИШ ТУК.

Какви привърженици бе пич? Що не спелят изборите, тогава? Единфайтон хора са и членове и привърженици с намалено съдържание на мозък - на едни по рождение, на други от възрастта .........

Не вярвам някой, дори и невинно славейче да пише подобни нелепости сериозно. Шегички трябва да са... Това "духовно лице", казано за назначен от комунистите за патриарх агент на ДС и КГБ е обида за истински български духовници като Паисий Хилендарски и Софроний Врачански. Имало е и други истински отдадени на вярата и служението си на Бога и народа си духовници, само че комунистите ги избиха и заличиха имената им. Единствено поп Евстати Витошки ще спомена...Хората от Бояна кръстиха улица на името му след 1990 година. Всеки който по какъвто и да е начин хвали и славослови по адрес на Сатаната, чиито ученици тук на земята са комунистите.. .сам е проводник на Антихриста.

Логично е пожарникарят-милиционер да е Господ Бог за комсомолската шушуминга, Цв.Цв. - чантоносецът Му, да е най-великият полицай на Земята. Фидосова ... най-голямата или може би най-тежката юристка, СерГей - единственият и неповторим гей, виновен за отрицателния прираст на чистите българи от еврейско-украински произход, Цветелин Кънчев - най добрият ром на Републиката, а наследственият доносник от цигански произход - Каракачанов(фамилна обремененост) - най-големият български националист. Е... ти и театъра с елементи на трагична комедия.

Е няма как да се води по документи Божи служител, да служи всъщност на Сатаната /ДС, КГБ/ и едновременно да е и "духовен стълб" на нацията... абсолютни несъвместимости са нещо като онова... умен, честен и комунист...То се вижда и по това, че нещо не е лек пътя му нагоре...

Президента е напълно прав. Максим е "духовен стълб на нацията" и затова тънем в бездуховност и нищета, като избираме мутри, доносници и агенти за водачи на народа и държавата.

"Чехльо мушморока " - с поредното си инфантилно изречение!"Ирландска пастирка " ли е още ,или с ново амплоа се е нагърбил?