По 10 полицаи накуп ще спират всички коли на пътя

Екипи от 10 и повече катаджии ще правят проверки на шофьори по пътищата. Това е новото решение на "Пътна полиция" срещу корупцията и нарушителите по пътя, защото се смята, че няма как да бъде предложен и взет подкуп в такова присъствие.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе, вие луди ли сте - едвам на двама смогвахме да плащаме досега, как ще плащаме от тук нататък на десет!

Когато на човек му липсва самосъзнание на все ще се намери кой да му е крив! Положението е отчайващо зле на бг пътищата,това е факт! Който и модел да се избере за контрол,НАЙ ВАЖНО Е ЗАДКОРМИЛНОТО УСТРОЙСТВО на автомобила.

Поредната тъпотия,измислена да се прибират парите на данъкоплатците.По 10 търтея ще вършат работата за един или двама,заради това,че са корумпирани и Цветанов не е в състояние да се справи с това.

Предлагам да се включи и допълнителен екип от биячи- за тези, които се опъват или псуват правителството. Тогава вече ще имаме ДЕМОКРАЦИЯ , каквато желае ГЕРБ.

Айде всеки втори българин полицай! А защо не всеки българин полицай! Въобще за кво ни е полиция, когато всички може да сме полицаи? А защо не започнат да дават зловещи наказания за корупция - 200 години затвор :)

Във връзка с новите методи за превенция на престъпността МВР предприема нова акция - Проверка по домовете: - пил си - имаш кола - - има опасност от нарупение - глоба! колата ти е мощтна - глоба за опасност от превишена скорост - по таблица според мощността ;-) имаш полов ЧЛЕН - айде в панделата - има опасност да си изнасилвач. имаш ножове - предполагаем убиец и т.н. до настъпване на светлии комунизъм

Иха-а-а! На всеки по 10 лв. за "почерпка" - е сега я втасахме вече!...

Иха-а-а! По 10 лв. на всеки за почерпка - е сега я втасахме вече!...

Да спират, и да глобяват. Ред трябва да има.

Към всички, които се жалват: Искате да живеете добре, искате да сте като в Германия, спазвайте значите. Противите се, защото искате да продължавате да сте тарикатиа- да не спазвате знаците, да не купувате винетки, да не плащате застраховки, да ми карате зимата летни гуми и да пиете зад волана! И сега имат право по всяко време на денонощието да ви спрат за рутинна проверка на документите. Спирали са ме неведнъж отнема около минутка. Спазвам си знаците, губя около 15 минтуки за 400 км, но пък икономисвам 15 лв гориво. Като ви спрат със 120 на ограничение 90 олеквате поне с 20-40 лв и губите 10-15 минутки... тарикатейте се... ваша си работа. Единственото, което ме дразни в системата - Защо полицаите имат стикер полиция и нямат задължителните винетки, прегледи и дори понякога гражданска отговорност. Тези 10 човека на пътя ще спрат ли колега за проверка по висчките точки?

Ба мааму... как така ще спират всички наред???? Все едно общинските полицаи да спират всички движещи се по улицата за проверка.. ба мааму..

Ако това ще помогне за по-ефективно налагене на наказания нямам лошо.По въпроса за корупцията не са виновни само полицаите, защото е интересен отоговора на въпроса - кой дава рушвет на полицаите? Отговора е масово гражданите, много от които са против корупцията, а именно те я създават. В австрия така са ме проверявали на магистралата за винетка - всички коли минават през стеснение, дори не спират, просто намаляват почти до спряло, там една тълпа полицаи, същото съм го виждал и в Словения - поголовни акции. Но тук може би ще се изроди - ние сме зли гении да прецакаме всичко смислено.

БРАВО! Най-после.. Минавал съм такава проверка в Австрия. Колите се спират наред, няма превилигировани, проверяват едновременно 5-6 екипа, става бързо и ако всичко ти е наред се забавяш 5-6 минути. Нередовните автомобиле се нареждат на опашка за да им напишат акта за съответното нарушение. Няма как да стане корупция.

Ясни правила, строг контрол и големи глоби! Ама големи! Ама много големи! И много строг контрол! Ама много строг и постоянен контрол! Е, ще видим после резултата :) Останалото е комунистическа утопия и бабешки пожелания ...

Защо свързваш политика и бабешки пожелания с култура на шофиране-ако блъснат баба ти или детето ти и са пиянки добре ли ще ти стане? А? айде за баба ти няма да говорим,ами детето ти? Май ще запееш др.песен,дано не става.

Свързвам безсмислието, на което съм се нагледал, с празните приказки на които съм се наслушал, с безхаберието което цари и до ден днешен! А, що се отнася за политиката, то БГ след 1944 е политическа държава, НЕ ИКОНОМИЧЕСКА! Реалността го доказва! :) :( А за катастрофите, предполагам знаеш причината - незнание на правила, алкохол, висока скорост, бабаитлък, неумение и още няколко. Вкупом те дават трагичния резултат :( А като се знае, че глобите са гигантски, надали ще се кара толкова бързо. Как мислиш, че няма да има ефект ли?

Сега ще падне процентът на безработицата в България. Еха!

то вече колите са помалко от милиционерите то камери то чудо ,постоянно има харчене на някакви пари ама не за хората а просто да бадат похарчени като например в пловдив копуване на билет за транспорта с smes простотии някои да е чувал такав абсурд няка де

Айде сега ще кажат че нямат и достатъчно полицай за тези групи, и ще започнат да набират нови кадри! Ще има Ефект нулев, само рушвета ще се увеличи, пропорционално на бройката полицай.

в Габрово вече година ни правят на Холандци ,дано напално ни легализират :)

Нека да се започнат репетиции за хорово изпълнение на песента :"Сега к'во праим?"

Крайно време е да се въведе и у нас принципа - полицаят има право да те спре САМО СЛЕД НАРУШЕНИЕ. Всичко останало е потъпкване на граждански права. В САЩ, когато полицай види съмнителен автомобил, кара с километри на дистанция след него, с нядеждата да извърши нарушение, за да има право да го спре и провери.

Само едно нещо ми идва наум -немите филми за "Кийстоунските полицаи". Спомняте си ги тези глупаци, нали?

Американците процедират по друг начин понеже 50% от пътните глоби влизат в общинския бюджет - значи излиза шефа на градската полицията и казва на ченгетата "Искам тая седмица всеки да отчете по 25 глоби - който не го направи ще му резна заплатата" :) .... Сами се сещате, че колкото повече закони, толкова повече глоби, такси и начини да се пълни хазната чрез мародерство върху гражданите ...... :(

И сега вместо един, десет накуп ще ни муфтят...

Абе господа, от къде толкова храсти и дървета,та да се крият тия полицайчета на куп,защото това е масова практика в КАЗАНЛЪК.Докогааааа...

Ти като си изряден,какво ще ти вземат...дедовия.И да ТИ ИСКАТ НЯМА ДА ИМ ДАВАШ. А тези проверки не се правят през два часа,това е превантивна мярка и ще е в месеца веднъж. Прави се за да си стриктен като тръгваш на път.Бързо става,и гледат основни неща,алкохол,документи и общо състояние.Нищо повече.В Европа щом си на пътя,се предполага се че си с изправен автомобил,изрядни документи,и липса на промили.Ако не си от тях - ИМАШ ПРОБЛЕМ, затова ТЕ /Полицаите/правят това поголовно някъде където си изберат.Примерно отсечка К-к -Сливен. И който е зле по горните точки ще страда. Не е трудно за проумяване и аз като теб имам около 23 стаж като задкормилно устройство и го приемам абсолютно нормално.Ако бъде изопачено като модел в БГ ще е зле.

юлий

Аз предлагам на ЦЦ да направи акция "шофьор". 60 хил. служители на МВР пускат сирените на гражданска защита от засада. Който не спре на сигнала му се отнема книжката и автомобила в полза на държавата и се глобява 50 х. лв.

Сещам се за милиционерите ,сега полицаи- Двама ще се качат на една маса и ще държат крушката ,двама ще въртят масата за да се завинти крушката и още двама ще се въртят в обратната посока за дане им се завие свят на тези които завинтват крушката ,още един ще ги ръководи,още един ще наблюдава да няма корупция . Зави ми се свят и не мога да преброя калко общо е групата. Успях да разбера че полицаите в България са недостатъчни и трябва да се назначават още. Само не разбрах откъде ще се намерят пари за да им се плаща,защото никои нищи не произвежда!?!?!

Аз пък искам по яка атракцийка. Качулки, автомати, карате, стрелба, Чък Норис...

Бяхме у приятели в Стокхолм. Към 19 пътувахме с кола из почти пустите улици на града. С 50 км, защото толкова е разрешено. Питахме шофьора защо не кара по-бързо, тъй като закъснявахме. Той ни каза, че ако друг, минавайки край нас засече, че кара с по-висока от разрешената скорост, веднага ще позвъни в полицията и ще му наложат глоба, без да предупредят или проверят "доноса". Този начин на взаимен контрол там бил нещо съвсем нормално. Представям си какво би станало при нас, ако се случи подобно нещо. Какъв вой ще се надигне! Но...това е Швеция.

ейййй ,,умници,, ами какво ще се случва със задръстванията които ще предизвиквате, че и на тази цена на бензина дали на всички водачи ще им издържат нервите да ви търпят простотиите. ХОЛАНДЦИ хахаха смешкииииии смешки.летящи холадци само нищо повече

Не съм виждал в Холандия такова шоу или подобен цирк, но щом братята наркомани ни го препоръчват, явно така трябва !!!

а навсякаде в скандинавските страни правят подобни "хаики"...

Тъпако, явно не си стъпвал в Холандия. Там такива проверки са практика отдавна. За българските шофьори-примати ще е добре да ги скъсат от проверки и глоби, дано се научат малко да не си избиват комплексите по пътищата.

Наистина не си бил в Холандия. Първо подобни акции се правят и вероятно ефекта им е добър, за да продължавата да ги правят. Холандците са много практични. За да не се излагаш и за напред изгледай 1-2 предавания Wegmisbruikers, там често дават за подобни проверки. Другото, което те издава, че не живееш в Холандия е общия знаменател "наркомани". Общото мнение тук е, че по кофишоповете ходят отрепки и си 99% точно така.

Хубаво че холандци ще обучават ама къде в Холандия спират така наред? Там такова нещо не съм виждал. Не съм Виждал и никъде по света такава простотия

Тогава не можем да ги изхраним! Като почната да си искат за целия екип - жална ни майка...

Колеги, става дума да ни проверяват без да сме извършили нарушение! Откъде-накъде ще ще ме карат да закъснявам за работа, среща или каквото и да е? Кой ще ми компенсира неприятностите от последиците? Трябва ли всеки път да тръгвам половин час по-рано за да предвиждам господата - проверяващи? Моля ви, стига експерименти! Спирайте нарушителите, които се движат с бясна скорост и изпреварват без мисъл в главите си! Оставете дисциплинираните водачи да се движат спокойно по пътищата на родината и да не се превръщат насила в нарушители като наваксват закъснението заради проверката.

Сега трябва да храним вместо двама минимум десетима :):)

колкото до взимането ще взимат.

Петък вечер, може и събота, Цариградско между Горублянско ханче и Метро, никаква полиция, яки гонки с тунинговани боклуци и мотори, зверски шум. Два квартала в трепетно очакване за контрол, и така вече 10 години...

Колко полицаи са нужни да сменят електрическата крушка ако изгори в полицейското управление ? Отговор - 12 полицаи, един се качва на масата и хваща крушката, четирима полицаи хващат масата всеки по единия ъгъл вдигат я и започват да тичат в кръг по посока на часовниковата стрелка за да развият крушката, в същото време други 5-ма полицаи започват да тичат в гръг обратно на посока на часовниковата стрелка за да не им си завие свят на първите петима полицаи които развиват крушката, после полицая на масата хваща здравата крушка,четиримата дето са хванали масата за ъглите тичат обратно на посоката на часовниковата стрелка са да се завие здравата крушка, а другите петима почват да тичат по посока на часовниковата стрелка пак да не им се завие свят на първите петима от въртенето в кръг. 11-тия полицая е ръководител на екипа и дава инструкции, а 12-тия полицаи пази да не дойде тока.

... А аз как да различа проверка от митинг?! Всички ли ще се представят?... и на кой ще трябва да дам парите?

Значи вместо пет поста по двама полицаи, ще има един с 10, който ще го знаят всички, и като го подминат, пак ще карат идиотски.

поредната глупост отнемаща огромни средства и ресурс ами то трябва да станем всичките шапкари

Аз предлагам всичките 60 000 полицаи да проверяват едновременно, а пък Цвъки и Боко да ти контролират лично! Момчетата от НСО да регулират трафика и да осигурят телефон ако се наложи физкултурника да се обади на 112!

Сложете една камера и на входа на Рибарица (Тетевен).

Именно това е идеята - да спре бай Ганьо да бута по джобовете, а после да плаче срещу корупцията.

И по граничните пунктове са по 10 човека и минават хиляди на смяна..... "и няма корупция"!!!!

Днес 10 катаджии ще проверяват,утре 10 чиновника ще обслужват,10 портиера ще пропускат на портала,въобще всички държавни служители по 10 и ще стане една работа...като в Гърция.

Те един път го въведоха и когато видяха че е много успешно комунистите го отмениха,дано повече не го отменят защото на запад така работят.

Те и гестапо така...

Не ме интересува колко катаджии ще са на пътя.Искам да знам реално кога ще озаптят тези които карат с по 180 и минават на 10см покрай теб и те изтикват от пътя,когато ти идват челно в платното,когато в планински пътища по завоите създават толкова рискови ситуации,когато карат като бесни дори и по основни булеварди в града,когато те притискат с фарове и карат на един метър дистанция зад теб.Сигурен съм че поне една трета от шофьорите са с купени книжки.Трябва да има край на това безумие.

Няма да е в тоя живот...

НСО не ги спират, те си пускат синята лампа, даже дали вдигат крак от газта и карат точно така както си писал.

Мдам всички ще се проверяват без изключение, а после ще се направят и такива групи но от БОП-аджии, които ще проверят и абсолютно всеки български дом. Това дами и господа са мокрите сънища на тиквата и цвинокио. Нищо повече не може да се очаква от мутрополицайчета с пожарникаро-физкултурно мислене.

Разбира се и тези мерки, са като булшинството инициативи на МВР, а именно недвусмислена демонстрация на сила чрез репресии и популистки инициативи. Ако просто научат катаджиите да пишат и четат, ефект ще има. От този фарс едва ли. Като наближат изборите ще си извадят от г..а удобна статистика и ще я развяват на неграмотния електорат и продължават да стрижат. Дано да не позная ...

Този модел за борба срещу корупцията и за правилно шофиране го има отдавна в много страни. В Грузия например назначават няколко екипа които взаимно се следят. Предлагат им високи заплати, и ако се издъниш те уволняват и оставаш без нищо.