По 10 полицаи накуп ще спират всички коли на пътя

Екипи от 10 и повече катаджии ще правят проверки на шофьори по пътищата. Това е новото решение на "Пътна полиция" срещу корупцията и нарушителите по пътя, защото се смята, че няма как да бъде предложен и взет подкуп в такова присъствие.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

30 митничари не пребориха корупцията, дано 10 катаджии успеят.

а кой ще разпределя дивидента? щот не са много грамотнни фуражките може да объркат нещо сметката...

120 коли за някой час ето 12 катаджии лесно се дели по 10 коли по 20 лв значи на всеки днес е направил 200 лв и още 120 коли за държавата за бюджета готово нормата е изпълнена 240 коли на ден на 12 катаджии

Най-добре ще е цяло РПУ да се изсипе на пътя!

абе тия видяха как митничарите на Капитан Андреево си делят всички парите е решиха да го приложат

Най-после и тук промяна.Браво!!!

Редовна практика е като ти поискат 20 лева подкуп, да ти кажат: "Ама ние сме 2-ма". За да се бръкнеш двойно. Може би искат да направят корупцията твърде "скъпа" и затова слагат 10 полицая. За мен решението е камери в полицейските автомобили и по улиците. Там където има хора - има и корупция!

Редовна практика е като ти поискат 20 лева подкуп, да ти кажат: "Ама ние сме 2-ма". За да се бръкнеш двойно. Може би искат да направят корупцията твърде "скъпа" и затова слагат 10 полицая. За мен решението е камери в полицейските автомобили и по улиците. Там където има хора - има и корупция!

двама ще спират автомобилите, други ще проверяват, а трети ще пишат актовете, а аз ще допълня - така само шефът им в качеството на административно-наказващ орган ще прибира рушветите, защото винаги може да се позове на маловажен случай....и да не издаде наказателно постановление!

Да ли пък не е време корупцията да се бори технологично и новаторски - със скрити камери, микрофони, други технически средства. Тях пък съдът не признава. Преди време пускаха хора т Вътрешен контрол и се оказваше, че над 70% от пътните полицаи взимат предложения подкуп. Истината е, че никой не иска да пребори корупцията - начини и модели има много.

А защо камерите снимат само нарушителите с над 200 км/ч? А тези, които карат със 150-170 и нагоре при ограничение 130 км/ч, защо не ги снимат и глобяват? Законът предвижда глоба и за превишена скорост с 10 км/ч.

Още по-ефикасно ще е ако са на групи по 40-50.

Ми що навсякъде по света продават коли дето на километража им пише по 200-300 км-ч? Малко да се изкашляш и колата ти вече е на 180-200 Ако вземат да направят българска каручка, която да не може да вдига повече от 130, да заменят с нея всички останали коли и катаджиите по магистралата ще умрат от глад... Не съм съгласен нито те да мрат от глад нито аз да карам със сто по магистрала, където продължителното каране с такава скорост води до сигурна дрямка , а това е много по-опасно отколкото едно по-бързо каране, което концентрира вниманието.....

Моля журналистите да проверят дали единствената законна проверка е с над 10 полицая. Какво прави шофьора ако го спрат 2-ма катаджии. Има ли право да им каже, че не са законни проверяващи? Защото сме чували за много случай когато полицай, които не са на смяна да правят проверки, за да вземат подкупи.

Мими, ами ако някоя е разгонена, какво ще се получи?

Уникална тъпотия е да ти размахват това смешно нещо и да те спират от пътя ти, просто ей така...,за да не би, да не си в нарушение ! И то тотално компрометирани във всякаква форма организми... Всеки като види катаджия и му се повръща,знае се че е леке не разбиращо нищо и продаващо се за стотинки. Страната е достатъчно малка и спокойно може ежедневието да се контролира от камери и светкавици. Нека излизат на пътя само при завишен трафик,тежки пътни условия и изобщо когато има нужда да облекчат живота на храта. Останалото са простащини измислени от хора с потури и свински цървули.

"..за един час са били проверени над 120 шофьори .." това прави по двама на минyта. Невъзможно!!!

За всичко е помислено:"Разбира се, ще има и инспектор, който да ръководи екипа", допълни комисар Антонов;о)

Стига сте мрънкали. Идеята може и да е добра. Като не искате да ви проверяват катаджии ходете пеш или с градския транспорт !

Аз живея във Виена и тук полицаите също правят такива хайки.Затварят голям булевард и започват масови проверки.

Смях! По 1000 полицаи на една кола, за по-сигурно-)

Борбата с корупцията в полицията се води с високи заплати и сериозни наказания с лишаване от право да упражняват тази професия. Кой при добра заплата ще е луд да я загуби заради един мизерен подкуп?

Само в България има толкова много полицаи по пътищата,зад всеки знак полицаи,отиваш на почивка и ти я развалят,от София до Кулата 180 км.има поне 4 камери и на още 10 места полицаи, от Кулата до Халкидики 180 км. нито един.Питам къде в Европа има толкова полиция по пътищата?

:)

Ти или си наивен или си полицай ! този проблем се решава със семейно възпитание и самовъзпитание .На тези полицаи ,митничари и политици и всички който взимат подкупи жестоки наказания и нищо друго .

Я си помисли,колко пари от твоите ще отидат за да се изплатят заплатите на тези полицаи. Това ако беше много ефективно щяха отдавна да го измислят и приложат я на запад, я на изток.И ми кажи в коя НОРМАЛНА държава си виждал полиция на пътя ако няма катастрофа или задръстване?

Пич, писнало ми е от великите идей на Бате Бойко да пълни хазната...Има си бюджет да си го харчи!....Аман станахме полицейска държава...вместо да ходят да прибират престъпници който се знаят на длъш и на шир те се занимават с хората с по 300-400 лв заплата...Кукерите трябва да приберат цялото правителство щото всичките са за затвор...а не да се гаврят с хората....аман от тъпи идей....имат си контингент наркодилъри,убиици...политици...на пътните полицай фарлили око...колкото и да са подкупи преценяват ситуацията....хората...да подчертая НЕ СЪМ ПОЛИЦАЙ НЯМА И ДА СТАНА!

Баси...като ме спрат ще съм като първия държавен и партиен ръководител на парад. 10 шапки в стройна редица ще ми козируват и ще се наложи да ми се представят един по един. И само някой да не се е изгладил, обръснал и да ми смърди на пот. Леле мале. Въведе ли се такова нещо ще жертвам 50 кинта за акт, ама ще си направя кефа да приема парада. :)

ЕМИЛЕ В ЕВРОПА ИМА ОТСЕЧКИ ОТ 2КМ С 1О КАМЕРИ СТИГА МРЪНКА ШИРОКО НИ Е ОКОЛО ВРАТА ОЩЕ....В БГ СЕ КАРА УЖАСНО И ТОВА ТРЯБВА ДА СПРЕ

И с какво точно ти развалиха пък почивката камерите и полицаите по пътя?

ТОЧНО

нито съм полицай. Всичко е въпрос на пари. Не може единствената алтернатива да е тоягата. Полицаят трябва да може да избира - или си върши работата както трябва, или получава тояга и нищо. Самосъзнанието и самовъзпитанието са смешни понятия когато не са подплатени с нещо реално.

Така е навсчкъде! И в Гърция са по 10 и в Холандия и в Испания. Хайка - затварят пътя и всички на конвейр. Без да се крият по шубраците. Похвално!

Предлагам ЦЦ да ходи с хеликоптер до всяко място при налагане на глоба от КАТ. Така хем няма да има корупция, хем ще можем да го гледаме всяка минута в "репортаж". И Бойко може да се включи в нещо подобно - примерно всяка сутрин като отварят Спортната зала да отива да "открива".

А кога ще въведете закон да не се спират водачите за проверка, ако не са извършили нарушение, както е в другите държави?!

Потурите и свинските цървули явно ги познаваш от баща си и дядо си,в което няма нищо лошо.Само, че, не обиждай хората, когото си вадят хляба.Аз съм с над 30 годишен активен стаж по пътищата и съм виждал какво ли не, включително и безумни проверки и глоби. Но,бъди сигурен, че 99% от хаоса по пътищата се предизвиква от водачите на МПС-та.Е няма другаде по света такива арогантни, безотговорни, недисциплинирани водачи, като тук!Някой тук казваше, че катажиите в другите страни са по-малко. Ами като си спазват хората правилата! Пише 80 - кара с 80.Нищо ,че под капака мощният двигател стене и плаче!

Както си карам и изведнъж двама полицаи ме спират.Други двама ме проверяват.Следващите двама ми пишат акт.Тъи като ми прилошава заради акта, други двама ми мерят кръвното и ми правят електрокардиограма. Ако всичко е наред следващите двама ми предлагат кафе, сандвичи и безалкохолно..... И си тръгвам щастлив и доволен. И ако това е начин да борим корупцията, здраве му кажи!

Май никъде. За 4-5 години ходене в Гърция на море не съм видял нито един пътен полицай. Не знам как изглеждат.

Българин само в Щатите е така не и в Европа

То и в София от ЦУМ до Орлов мост са 2км. с 20 камери ,но не смесвай нещата .......

И вече няма да викат на 10 лева - Ама ние сме двама, ами - Ние сме 10!

Тия съвсем са огладнели.Нормално е, идва лятната ваканция.Абе сега вече как ще умножаваме по 10 - не ми се мисли.

То няма да се наемат нови кадри за тия проверки - имаме си достатъчно. Ти си помисли в момента къде отиват парите ти при толкова полиция, която кеси по канцелариите и кафенетата.

Точно тези дето карат с по 220 на магистралата не са на минимална заплата...

По-добре на пътя от колкото да пият кафе в канцеларията по цял ден.

А АЗ ГОВОРЯ ЗА МАЛКО АВСТИИСКО СЕЛЦЕ

Сега на 10 полицаи по 10 кинта рушвет...вече става много...

Ти сещаш ли се какъв рев ще настане ако обявят, че еди-колкоси милиона отиват за камери и микрофони. То ще има "полицейска държава", "няма ли за какво друго да ги изхарчите" и т.н. Политически и икономически е по-добре да се решават проблемите с вече наличните ресурси.

Това значи и че ще се мъкнат поне с по 3 патрулки. И в крайна сметка докога ще се продължава с тази практика да се правят проверки ей така. В нормалния свят водач се спира само ако е извършил нарушение

На това нашата полиция му казва - борба с престъпността.И доколкото виждам не става въпрос за нищо друго, а най-обикновено писане на актове на конвейр, без да се интересуват виновен ли си за нещо или не.Ние сега ще ти напишем един акт пък ти после като искаш обжалвай.Никъде няма такава държава, дето шофьорите да са най-големите престъпници за нея.Отврат.