Лиляна Павлова: Който руши повече, ще плаща повече

Сменяме модела, във фокуса на системата за плащане влизат големите магистрали и пътищата от I, II и III клас и който кара и руши повече, ще плаща повече.

Обратно в новината

Коментари - Лиляна Павлова: Който руши повече, ще плаща повече | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държава-убиец!Овластените и представители яко дерат,алчни и неграмотни! Народа-прост и търпелив...Няма ли да се появи сила,която да вкара в затвора тези,които осъдиха българите на смърт.....

Цитат от статията: "Павлова коментира, че са отменили обществените поръчки за магистрала Хемус, защото България вече няма да разчита на пари от Европа и с намаляване на проектоскоростта на 120 км/час, тя ще бъде по-изгодна за държавата и по-подходяща за релефа на местността." Как ще контролират скоростта?!

Не мога да разбера дебелите жени, които се изживяваткато специалисти -учили недоучили. Хората работят правят нещо не рушат това което имаме. Повредите се наричат амортизация. Всеки грамотен човек знае какъв процент са амортизационните отчисления в една фирмаили дейност. Сметката никога няма да излезе, ако се разчита само на Винетките. Тя простотията и лакомията ходят по хората, ако ходеха по гората , партизаните преди 09.09 1944г да са я хванали и унищожили!

Ти, недей сега да казваш, че някои се "изживяват като специалисти -учили недоучили..." То, партизанските внуци, винаги са имали предимство и привилегии - и преди 1989г и след това!

Лиленце, някой ще ни преведе ли твоето " грух, грух" какво значи?

Означава "Дайте пари, още пари!"

"Лиляна Павлова: Който руши повече, ще плаща повече". Следователно леките автомобили, не трябва да плащат винетка. Защо? Защото не рушат пътищата.

Няма ли кой да нахрани прасето, за да спре с грухтенето? :-)

има бре - цял народ го храни.

Никакво прасе,а БАЯ СВИНКЯ от фермите на ФИДОСОВА !!!

Тези с тежките камиони ни е,аха майката на малките пътища, ама вие нали сте тъпи и сте се навързали един за друг за да лапате нищо друго не правите. По не си замълчи, че засмърдя много яко!

на гладен режим да бъде поставен..

Ти кога си минала по Аспаруховския мост, ма свинска пача такава. Кви винетки, кви тол такси на хората им изпадаха зъбите и бъбреците от ваште обещания. Ела тука да та повозя няколко пъти , че дано се осъзнаеш.

Най-добрият вариант е: - Проектна скорост 180 км/час; - Изпълнение на СМР кат за 110 км/час; - дупките ще цъфнат след 2 години и скоростта ще падне от самосебесис на 80.... и в тоя ред на мисли: откраднатите пари ще са повечко и безопасното пътуване ще стане приоритет впоследствие на изпълнението.

Относно определената проектоскорост от 120 км/час за магистрала Хемус - предлагам тя да бъде намалена до 60 км/час и по този начин биха се спестили още средства на данъкоплатците !!!

Кога им изтича мандата на тия, не мога да ги трая вече???

Надявай се !!! Ще изберем чистача на паметници.

Все някога , на края ще стане лошо.

Моля ви се, хора, поне снимки на ЛП не помествайте.

Подготвя се поредния рекет за обикновения българин. Каква нагла лъжа се опитва да ни пробута пухкавата Л Винетката. Докога ще ни тормози тази самозабравила се комунистическа внучка.

Споделям напълно!

Хора купувайте АТВ та и карайте през полето , стига и толкова холестерол на тази !!!!!

Хемус трябва да е с по три ленти и едната да е тир лента,иначе нищо няма да разтовари! По отношение на пътния данък най-спаведливо е който кара повече повече да плаща ,но понеже богатите карат повече ще плащаме поравно.

Като си беден защо имаш кола? Толкова ли ти е необходима. А само аз сведение, който шофира повече заплаща повече акциз за разходваното гориво. Но понеже си беден.... де да знаеш....

пич, може да си богат, б което се съмнявам щом те вълнува темата и я коментираш, но определено не правиш разлика между TOL такса и акциз!

То "беден" не значи "на прага на оцеляването" бе, дървен философе.

... и въобще какво остана за рушене?

Хемус трябва да е с по три ленти и едната да е тир лента,иначе нищо няма да разтовари!

С нейните килограми май руши най много!!!!

Кога ще видим отчет за приходите и разходите ? Парите се събират , а къде отиват , никой не казва !!

Тия им дай само чужди пари да преразпределят .Що се водят правителство , а не банка ?

Не ми харесва кадровата политика на другаря Бойко Борисов. Лично аз ще пратя другаря Борисов да си почива още на първите избори и дано в дълга почивка да осъзнае кадровите си грешки които ние плащаме, но ще тежат на неговата карма.

Знаиш ли кво,.... най-много да го премести от единият крачол в другият...!

много ми е драго тая кат ми казва какво ша става и какво няма да става

А, защо при Тодор Живков нямаше винетки, тол такси???? И бензина с акциза беше 44 стотинки.

Защото бай Тошо чак накрая реши да стане евроатлантик , но нема време.

"Малките републикански пътища тези, които водят към едно-единствено населено място или по които няма никакъв транзитен трафик, да останат извън системата за заплащане. " Е, Те това някой да ми го обясни как ще стане. Нали да стигнеш до този път трябва да пътуваш по друг от РПМ за който трябва да се плати винетка или ТОЛ -такса. Така че всичко е дрън-дрън и мижи да те лъжем.

С чии пари ги ''строихте'' бе дебелано комунистическа.Това си ви е старо заболяване да приемате държавното , като своя собственост , на вас комунягите.Колкото до кой какво руши и какво ще плаща искам да попитам ще ви стигне ли краденото да си платите рушенето на държавата , а кифло. .

Вие само сменяте модели и вършите глупост след глупост защото сте некадърни да измислите нещо работещо и ефективно. Само симулирате реформи за да оправдаете некадърността си, докато на хората живота им преминава без да видят нещо добро. Вече шест години само демагогствате по медиите , разпределяте си обществените поръчки помежду си, усвоявате ефективно европейските пари които ние ще връщаме и...... те така в нашата скъпа страна.

Павлова, Лиле, вкарайте в Закона за пътищата и Закона за застрахователното дело изискване щетите по публичната инфраструктура нанесени от МПС да се заплащат от Застраховката Гражданска отговорност.

какво значи 'Руши'....аз карам кола по правилата за ЗДП не верижна машина. как така руша?? вие правите абсолютно жалки пътища които след година са за ремонт...ние сме виновни така ли?!?! еейййй кога ли ще дойде народния съд

Амчи, ти си виновен, ам кой?Колкото и калпаво да е направен пътя, не караш ли по него, бая време няма да мръдне.Е, някой порой може да го отнесе, ама те да не стават секи ден, я.

Кюфтето каза още преди месеци че имаш избор бе- не карай по пътищата.

дебелата прави планове за години напред. Не си ли помисля, че ще я изхвърлим преди това?

Ето какво ни съобщава другарката Павлова: " Министърът обеща, че новата система няма да струва нищо за данъкоплатците, защото спечелилият обществена поръчка ще трябва да я изгради и внедри за негова сметка, като тя ще започне да му се изплаща малко по малко за няколко години. " Тук изниква въпроса, какво става с печалбата след изплащането на фирмата спечелила поръчката? Кой ще я плаща след изплащането и кой ще я прибира? Означава ли това, че след изплащането всичко ще поевтинее? След няколко години? Май на другарката Павлова само й се струва, че данъкоплатеца няма да плати нищо, защото всъщност пак ни е ще платим, не те - партийците. А говори така, за да ни успокои и да може Партията и Милицията по - лесно да яхнат още един паричен поток излизащ от нашите джобове. Това е така, защото в българската политика стремежът е не нашето добруване, а приватизирането на държавните парични потоци.

Каквото и да ви говорят знайте , че става дума за пари. За вашите пари. Дали ще им капе мед от устите или ще ви наливат лимонада в ушите, става дума за вашите пари. Вашите пари които ще ви вземат, за да станат техни.

Много "+" са ти сложили. Явно тук участват "писачи" които не мислят, или въобще не могат да мислят.Винетката е за движение по републиканската пътна мрежа! Аз навъртам дневно по 35-40 км (1000км/м) в града, където живея. И за тези 1000 км месечно винетка не ми трябва. Или предлагаш да има два вида колонки за бензин - за градско каране и за извън градско каране. Що пък? Може да бъде интересно!

Стой си у дома или използвай колонката със сено!

Според мен всички такси,данъци ,винетки трябва да бъдат включени в цената на горивото...шофираш повече-плащаш повече.Защо трябва да плащат данъци и винетки и тези които се качват на автомобила си рядко.

И ко прайм с поскъпването на всички стоки, следствие на по-скъпия транспорт? Ще го плащат всички, не само тези, дето шофират. Спонтанно ли ви дойде тази идея или дълго я обмисляхте?

...и в момента качеството на стоките не отговаря на високата им цена...

Действително си куха лейка. По скъпия бензин или винетката (тол таксата) се (ще се) включват в себестойността на продукцията.

Розходи, включващи гориво и пътни такси = разходи за гориво, включващо пътните такси. Нищо де, никога не е късно да станеш за резил

Който кара повече,то значи работи повече.Вие против икономическото развитие на България ли сте,г-жо/г-н Павлова ? Да караш не значи да рушиш. Да очакваме ли скоро нов данък,за по-едричките хора,защото,който яде повече по-силно настъпва плочките по таз пуста земя? Толкова сте трагични и жалки в това суетене,как да измислите причина да насилвате българите финансово,защото днешна европейска България нищо не произвежда,че просто сте невероятно жалки. Кръчмарската ви осанка,г-жо / г-н Павлова,е еманация на цялото управление на ГЕРБ и компания !

моделиерката. А санирането, санирането на кой го оставяш?

Видинлиев

А защо разрушените мантинели, огради, знаци, стълбове и т.н. не се заплащат от разрушителите? Докога ще има каруци по пътищата - сеещи мърсотия и разрушаващи пътното покритие, без да заплащат данъци?

Герберчета, как ще ви понесе новинката, че за паркомясто в софето пред блока трябва да се "кихнем" по 15 лева месечно/180 годишно, а?!

това са невидимите резултати

"Камерите сканират номера на лекия автомобил и веднага става ясно дали винетката е платена, или не. Ако не е платена автоматично генерира глоба. " Това ми харесва.Независимо от огромното си неудобрение към пътищата, стоежът им и цената на винетките, броят на тарикатите, живеещи на гърба на другите, трябва да се сведе до минимум! Същото трябва да стане и със застраховката ГО.Не може едни да спазват законите и да си купуват винетки и ГО, а други не, и накрая всички да ползват едни и същи услуги (да се движат по републиканската пътна мрежа). Това е и една от причините за увеличаване цената на винетките.Броят на закупените винетки драстично се разминава с броя на регистриранита е автомобили.И както в много случаи от живота става, редовните граждани плащат и за нередовните, за да се попълни бюджета.

вие 2 мандата не спрехте да рушите и крадете !

чудя се тези от Герб какво мислят да правят всичките пари които натрупаха за мандатите си ?В периода до тук на тяхното царуване беше интензивното източване от еврофондовете.

А бе свиня такава ти тежиш повече от ТИР , колко трябва да плащаш.

Голямата новина тук е, че ЕС ни е спрял субсидиите. Защо ли? Как ли ще се оправдава Бойко? Каква всъщност е разликата между него и Орешарски?

Eвропа ни била направила....? Абе, човеко, всичко беше платено от твоя и моя джоб чрез хазната! От Европата само дадоха гаранции, че ще покрият разходите до определен размер и.... Не си спазиха обещанието! Пари от Европа - Йок! И бюджетът на България - увисна! И затова яко вдигат данъци и такси! Нищо че по-голямата част от нашите, но уж европейски пари отидоха в Европата под формата на поръчки (машини, материали и оборудване) и подхраниха европейската икономика! За българите остава сметката! Европейската + комисионната (до 50%) на нашите башибузуци от ГЕРБ и РБ!

Орешарски знаеше кво прави, а боце идея си няма, но ни набълбука с невъзвращаеми заеми.

Орешарски знаеше, че е премиер и знаеше какво работи и прави премиера /с един голям недостатък - политическата му зависимост/ .. Борисов не знае какво прави и къде се намира, а с това си незнание прави поразии за десетилетия напред ...

Лило ма, а който краде повече, ще ... яде повече. Като ви гледам, особенно теб, това ви е фирософията.

и в турция има тол плащане, ама само на магистралата която има 3 до 4 платна в една посока. не се плаща за нормалните междуградски пътища, които в наи-лошия случаи са с 2 платна в посока. пак се изкарване по европеици и от европеиците. смях в залата.

Коя ли офшорка ще се облажи с приходи за цялата пътна мрежа получена наготово от построено с данъците ни и с държавни пари? Кои ли офшорки ще се спукат да "консултират" за милиони тази фирма, да ''съпортват", усвояват ''софтурени лицензи", да продават "ремонт и резервни част"? Смрадлива работа - още повече, че услужливо никой не пита къде другаде по света е приет такъв модел и работи ли.

Я ся, дебелото Лиле да ни обясни, защо не можело да се въведат електронни винетки на по-малка стойност и със срок 1-3 дни, 1 седмица или месец!