Пастор Иводор Ковачев: Полфрийман няма право да стъпва в България в следващите 5 години

Ако се отмени определението на Софийския апелативен съд, ще е налице основание отново да бъде задържан, коментира Румяна Арнаудова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това няма да го прочетете в сороските медии През 2013 г., а после и през 2016 г. съдия Калин Калпакчиев получава две номинации и две втори награди в конкурси „Човек на годината“, организирани от БХК. През 2016 г. съдия Весислава Иванова е сред авторите на годишния доклад на БХК за „Правата на човека в България“. Изготвянето на документа е финансирано по проекти на „Отворено общество“ и на Норвежкия финансов механизъм. Дали и какъв хонорар е получила съдия Иванова – не е известно, тъй като в декларацията й за 2016 г. пред Инспектората на съдебната власт ангажиментът й към БХК не е деклариран. Близостта на Калин Калпакчиев и Весислава Иванова с „Да, България“ и ДСБ е добре известна и многократно документирана през годините. Адвокатът на Джок Полфрийман – Калин Ангелов, е неуспял кандидат за депутат от коалицията „Да, България“ – Зелените през 2017 г. Адвокатът е включен в една от софийските и във видинската листа на коалицията, ръководена от бившия правосъден министър Христо Иванов.

ххххх

Стана обстановката комплицирана и ако Над Калпакчиев нема Капа, ще се наложи да го ...лапа. Май,идва краят но тоз джендър.

Сега Хелзинкски комитет ще направят и невъзможното даже , да му осигурят документите възможно най-скоро !

Този австралиец е убил , за да се спаси от убийци. Вярно чепат характер е , но много от нас са такива и ако е осъден несправедливо ( ЕДНО Е ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО, ДРУГО Е УБИЙСТВО ПРИ САМОЗАЩИТА ), няма как да е смирен и спокоен, че да се хареса на всички.

семеиството на този са богати -колко ли са набутали на садии. пастори, и т.н...

Пастор ИВодор - ти помогна ли по някакъв начин на семействата на жертвите на тези убийци които според теб живеят нов живот?????????????Какъв според теб е живота на потърпевшите - нов или живот на болка и страдание и чуство за липса на справедливост??????????????Звучи много лицемерно мнението ти за промяната на тези хора без да я съпоставиш с болката на жертвите им и възможността след не голям период от време те да срещнат на улицата убийците на близките си.

Е, от това най-много се опасявах, че всяко лято ще идва да почива на нашето черноморие.

Добре де- божието богу, ама кесаревото- кесарю- така, че този човек има паричен дълг от вреди- убийство на млад човек и докато не го плати не следва да го пускат да напуска страната- има такава възможност. Как така ще си тръгне без да си плати задълженията? Ами тук има бая яки длъжници- да тръгват за Австралия с Томас Кук още днес.

Прокуратурата действала максимално бързо, да бе, изчака протестите, а след това и издаването на паспорт и чак тогава, след дъжд качулка.

Ако този убиец беше циганин, всички щяха да го приемат нормално и да си мълчат. Там е проблемът на нашето общество.

Като гледам колко хора застават зад един убиец, просто не ми се мисли. Нравствената разруха предизвикана от комунизма не прощава. Единственото хубаво нещо е, че всеки един ясно е заявил на коя страна застава, на тъмната или на светлата и това ще служи за доказателство, когато му дойде времето.

Турих ти един минус за "нравствената разруха". 30 г. след уж идването на демокрацията пак комунизмът ли ни е виновен? Може да е бил всякакъв, ама при комунизма нямаше 6-5. Имаше и смъртно, и доживотно и всякакви наказания. И те в повечето случаи се изтърпяваха.

Ами то да мислиш ,трябва да имаш с какво

ами дай тогава да сменим закона и да задължим съда да не пуска предсрочно австралийци, които са убили депутатски син.

ако не беше австралиец, изобщо нямаше да се говори за това надигна се небивала истерия

Изобщо не е той целта. Тази истерия е политическа. Двама съдии ще бъдат отстреляни с този случай - Калпакчиев и Панов. Всичко това е много добре обмислено предварително и нагласено. Пречките пред гешефта трябва да изчезнат.

И как тогава ще се види дали спазва нещата за предсрочното си освобождаване??? Нима няма никакви задължения от негова страна, след като се разбра че и задължение за изплащане на кръвнината няма според нашето ''правораздаване''....

КОГАТО СЪДИЙТЕ ПО ДЕЛОТО СА НА ХРАНИЛКА КЪМ НПО-та И ТО ТОЧНО ТОВА ДАЛО ПОЛОЖИТЕНАТА ОЦЕНКА ЗА ЛИЦЕТО-КАКВО ОЩЕ ИМА ДА СЕ КАЖЕ ЗА Т.Н.СЪДЕБНА СИСТЕМА.

Не толкова са на хранилката на нпо отколкото на юлара на властващите:((((

Или не, защо е правил гладна стачка щом е работил през цялото време. Пастора нещо се оплита....

Напусне ли България наистина няма да стъпи повече в нея. Да не е луд да плаща обезщетения. Горе-долу като оня случай с камериерката. А ако извърши друго престъпление, ще чакаме да го екстрадират у нас да доизлежи условния си остатък ...

Този убиец никога не е показал разкаяние или съжаление за стореното. Както каза Монов - баща, полфрийман е социопат, такива не подлежат на превъзпитание. За тях нов живот няма, излезе ли, пак ще убива.

А вие какво очаквате да каже мОнов .

"Тези хора са създали семейства. При тях има промяна. Те живеят нов живот" . Няма такава работа! Който е извършил УМИШЛЕНО убийство, няма право на живот. Нито на нов, нито на стар! Мястото му е при жертвата му. Както жертвата няма по-вече шанс за живот, така и убиецът НЕ трябва да има!