Коментари - На референдума - до 37% от гласоподавателите, 60% ще са отговорите ”Да” | dnes.dir.bg
назад

На референдума - до 37% от гласоподавателите, 60% ще са отговорите ”Да”

Готовност да участват в референдума на 27 януари декларират между 27% и 37% от пълнолетните българи. Посочилите, че ще отговорят с „Да” на въпроса за развитието на ядрената енергетика чрез изграждане на нова ядрена централа са 60%.

Обратно в новината

Коментари - На референдума - до 37% от гласоподавателите, 60% ще са отговорите ”Да” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички които са се приготвили да гласуват с ДА на референдума да внесат по сметка на Републиканския бюджет по 8000 (осем хиляди) лева за да може да им се построи АЕЦ.(37% от около 7 млн. избратели х 8000 лв. = 20 млн. лв.).

Станишев:"Искаме АЕЦ" Борисов:"Ще получите ама ЯдЕЦ"

Това по повод сменения въпрос на референдума:Искаме Атомна Електро Централа(АЕЦ) - Не,може да искате само Ядрена Елетро Централа (ЯдЕЦ)

Стига Сте плашил Гаргите!Начинът за само/изплащането на АЕЦ се знае, площадката е лицензирана и сигурна! Като цена за построяване на АЕЦ е - най-евтина , спрямо други подобни в света. И като цена за добита енергия също е изгодна! При отговорно изпълнение - спазване/изграждане/процеси..., няма да има замърсяване на въздуха, като американските скъпи и прескъпи Тецове, на които наши продажници, срещу шепа комисионни, са осигурили "благото" на американци- за 35 години напред! Вижте си във фактурите цената на различно добиваните енергии! АЕЦ е единственото разумно нещо- като бъдеща база за икономика и развитие на България! Кого плашите вие, продажници на страната България !Такива, като Вас , 23 години ограбиха, разпродадоха националните ни природни богатства, индустрията ни и всичко работещо...натикахте Народа в Ъгъла! Ако бъде построена АЕЦ - Вие ще сте първите, които ще се възползвате от евтината й енергия! Оставете Народа на мира ! Стига сте го Разцепвали и Обезверявали!

Референдума е за или против строежа на нова ядрена централа, а не коя партия колко гласове ще пусне и за какво ще гласуват членовете й. От референдума зависи дали това и следващите правителства ще предприемат стъпки към строежа на нова централа. А дали ще е в Белене, Козлодуй или на Черни връх и дали цената й ще е 22 милиарда или нула лева да кажат специалистите. Навсякъде по света икономиката движи политиката, а тук става обратното. Смешна история!

Докато има EVN,и други подобни продавачи на енергия тока винаги ще е скъп. Помислете кой ви продава скъп ток и кой иска постоянно увеличение на цените?

"Атомната енергия е отричана от част от хората и правителствата по света. Германия (82 милиона души) вече се ангажира да затвори всичките си 36 реактора преди 2020 г., Испания, с население 45 милиона, вече произвежда 8% от електрическата енергия от вятър, има морататориум върху изграждането на нови реактори и постепенно изважда от употреба старите. С прекратяването на използването на атомна енергия са се ангажирали още Швеция и Белгия, а Италия е първата страна, която затваря всичките си ядрени реактори веднага след трагедията в Чернобил. В Австрия през 1978, по време на строителството на първата в страната ядрена централа, след обществен натиск, правителството приема забрана на ядрените мощности." Нормалните развиващи се страни се отказват от ядрената енергитека и се насочват към природните източници, защо не вземем пример от тях? Защо на тях не им се вменява страх от липса на ток? Сами си направете изводите.......

А САЩ, Франция, Англия, Япония, Китай и т. н.? Да не говорим за слабите икономики, които виждат в ЯЕЦ един от малкото си шансове да издрапат на повърхността! Между другото, около нас се строи, не се закрива. Дали сме в безопасност, дори и да се откажем от всякаква индустрия во веки веков?

Мислиш и пишеш наивно! Ами нека цитираните от теб страни да си ги затворят де! Тъкмо ние ще им продаваме енергия! Ама те не са чак толкова глупави, за да го направят! Заявяват го, защото искат да се наложат най-малкото на европейските пазари, а ние да сме им гарантираните купувачи на енергия. Ако имаме умни държавници, ще си довършим централата и ще използваме най-евтината в света енергия, за своята си бъдеща ,независима икономика!

Какво правим след стопа на "Козлодуй"

Колко голяма е една Швеция с 10 АЕЦ?

БРЕЙ, МНОГО ЯДРЕНИ ЕКСПЕРТИ В ТАЗИ БЪЛГАРИЯ, МНОГО НЕЩО!

Който е решил да гласува с НЕ трябва да знае, че по-добре ще бъде, ако изобщо не гласува.

Всичко зависи от това как ще гласуват правоверните ... А Ердоган спусна партийно да се гласува "НЕ" ... Пътя на прогреса минава през Босфора колкото и да рита раята...

Другарите,щели да гласуват с "За".Е,голям праз!Само дето ще се изхарчат сума ти пари за тоя дето духа!

СЕГА ЗАРАДИ ТЪПИЯ РЕФЕРЕНДУМ НЯМА ДА МОГА ДА СИ ГЛЕДАМ СЕРИАЛА ПО КАНАЛ 1 !!!

При това проучване става ясно че ПОД 19% ЩЕ СА ЗА БСП КАКТО И НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ !

победата ще е със 79%.....и това ще е началото на края на най- бандитското управление в бг както никога досега, такова което насърчава опитите за покушения, рекета и бандитизма, упражнява геноцид с/у народа си........навремето патлаци вадеха само мутрите, сега патлак може да извади всеки, да убие всеки .......

След изказването на евро-депутатката РЕШИХ: Ще гласувам!!! С "ДА" -защото щом ЕС иска нещо -то това не е изгодно за България! В това се уверик откакто "членуваме" в ЕС-макар че по нищо не си личо! Освен че сме гладни голи и боси!

Малейй каква излезе тя работата..значи колкото повече философстват и колкото повече мърдат толкоз повече им вл...за...май по добре да си мълчат да гледат умно, да си придават загадъчен вид и може би чак тогаз загубата им не ще е чак тъй болезнена:))))))))))))))))))

Ако трябваше да избирам между АЕЦ и магистрали, бих избрал АЕЦ, защото, ако магистралите са "артериите" на една държава-то енергячта е "кръвта". Ако няма достатъчно енергия, средната скорост по магистралите ще е 8 км/час- скоростта на каруца, защото само те ще останат по пътищата.

малка поправка: 4 km/h е нормално за волски впряг:) За всичко останало (всичките Ви коментари, прочетох ги) +1 от мен!

Ставаше въпрос за конски впряг, но приемам поправката.

борисов хиляда пъти си смени мнението по въпроса за белене.замислете се защо?....кои го притисна?...какво се изтъргува с тази му промяна на мнението на сто и осемдесет градуса..?..мо ж е да са го заплашили, че ще му извадят част от кирливите ризи.......борисов само повтори като папагал нечии инструктаж....но съм сигурна, че тои самият ще се надява да развиваме ядрената си енергетика...може би затова промени въпроса.......за да е "да" от повече хора...има неща , които не можем да знаем..но това е ..фактите са такива....не мога да разбера хора, които искат нищо да си нямаме в българия...срамота.....гласуваите с да...аз белене я виждам....ще я има....

Из репертоара на Борисов: " ...построяването на АЕЦ Белене е от жизнено важно значение...", "...този гьол...", ...тройната...", "кифтаци", "багер", "трупове", "Белене ще фалира държавата", "ние сме най-добрите в Европа" и т.н. То бива гьонсуратлък, но тоя счупи всякакви рекорди. Не,че съм фен на другите политици, но ББ е олицетворение на простащината, пошлостта и популизма в най-синтезиран вид!

да, аз също съм на мнение, че трябваше да започнат със строеж на аец без референдум, но предполагам, че всичко това се прави под натиск от вън....и нашите също са били притиснати...първо са протаквали (защото им е дадена инструкция да не строим руска аец)....сега сме стигнали до тук...референдум....ми нека да е да....дали ще е руска или друга, ще видим по-нататъка....пропорциите се променят...всичко тече, всичко се променя...с "не" закопаваме българия...

Дано хората не се поддадат на политическите облъчвания и отидат да гласуват в неделя на референдума. От това зависи бъдещето на децата ни - кравари или ядрени физици решете сами!

Не кравари, а миячи на чинии - то поне селско стопанство да беше останало. Ще "развиваме" туризъм без дюни, без природа, току виж и без море, както сме я подкарали.

И без хамстери...

ЕТО ТОЧНО ТАКИВА КАТО ТЕБ НИЩО НЕ РАЗБИРАЩИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ЗА ТРЪГНЕ БЕЛЕНЕ ЩЕ ТРЯБВАТ МНОГО ПАРИ И ТИЯ ПАРИ ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩАТ - ОТ КЪДЕ ЩЕ ГИ ВЗЕМЕШ АКО НЕ ПРОДАВАШ А... ТОВА, ЧЕ ЩЕ СЕ СТРОЯТ ЗАВОДИ И ЩЕ ИМА РАБОТА - ПРОСТО НЯМА СТАНЕ ЗА ТОВА ПАК ТРЯБВАТ ПАРИ А... ПАРИ КОЙТО ИМА ГИ ВЛАГА В КАЗИНА И ХОТЕЛИ А... И ХРАНИЛИЩА ЗА ОТРАБОТЕНОТО ГОРИВО ТРЯБВАТ - ТЕ СЪЩО СА ПАРИ.......

Няма индустрия и производство без достъпна, надеждна и евтина енергия. Ако не беше НЕП на времето, Русия още щеше да се движи с конските впрягове на мужиците. Когато технологиите напреднат достатъчно и стане възможен управляемият термоядрен синтез или ВЕИ станат достатъчно надеждна и мощна алтернатива, тогава ще му дойде времето да си откажем от АЕЦ. Що се отнася до далаверите- такива ще има! За съжаление такава е нашата действителност.

С удоволствие ще гласувам ЗА...само ако знаеш колко народ съм подсигурил да гласуват ЗА направо ще започнеш да заекваш от скръб:)))))))))))))))

link АМА ВИЕ ЗА ВСИЧКО ОСИГУРЯВАТЕ ГЛАСОВЕ ЗНАЕМ - КОЙ ЗНАЕ КОЛКО БАБИЧКИ ДЕТО И ХАБЕРА СИ НЯМАТ ЕНЕРГИЯ ЩЕ ЗАВЕДЕТЕ ДО УРНИТЕ ИЗОБЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, ЧЕ САМО С АЕЦ ЩЕ ИМАМЕ ИНДУСТРИЯ - МНОГО ИКОНОМИЧЕСКИ СТАБИЛНИ ДЪРЖАВИ НЯМАТ АЕЦ А И ЗА КАКВА ИНДУСТРИЯ ГОВОРИМ - НИЕ СМЕ ЗЕМЕДЕЛСКА СТРАНА И ТУРИЗЪМ - ВСИЧКО ДРУГО ПРОСТО НЕ ГО МОЖЕМ И С АЕЦ И БЕЗ АЕЦ.......... А Г-Н КОКО ГО ЧАКА ГОЛЯМО ОБИКАЛЯНЕ ПО БАБИЧКИТЕ !!!!!!!!!!

с ограничената си мисъл може да ситнеш само под "Кривата круша"! Като неможеш , не пречи на Умните! АЕЦ Белене- следва да бъде довършена! Просвети се повече и мисли за Бъдещето!

Прави се референдум за Белене. "Да" или "не"? Но за какво "да" или "не"? Дали да има АЕЦ в България? Или дали да е в Белене? Или дали да се изпълни досега уговореното за започнатата, но непостроена АЕЦ "Белене"? Какво е уговорено? Къде е проекта, къде е договора, за който трябва да гласуваме? Значи, гласуваме, без да знаем за какво. Референдум се прави за ясно формулирани, принципни въпроси. Например, за пушенето. Например за армията (професионална, или наборна - като в Австрия и Швейцария). Дали да има АЕЦ в България - аз съм "за".... още Но-о-о за "проекта Белене", това е друга работа...всеки... още размахва някакви хартии, всеки цитира някакви "писма". Дилемата ми е следната: аз съм за атомна енергетика в България. Но какво ще стане, ако след нашето "за" се осъществи един хищнически проект, който ще ни зароби? После ще има: "Нали искахте АЕЦ, на ви сега!" Както до болка познатото: "Нали искахте капитализъм (демокрация, свобода и т.н.), на ви сега!" Като че ли това, което става сега в България е "капитализъм" или "демокрация"...

След известно време всичките тези "за" и "против" ще бъдат забравени, а построената АЕЦ ще ни служи поколения наред. Представи си че я нямахме централата в Козлодуй! Студ, мизерия и поне двойно по-високи цени. Факт е, че в най-развитите държави има най-много АЕЦ. Дали са построили толкова АЕЦ защото са богати, или са забогатели заради достъпната и евтина енергия е въпрос на тълкуване.

Абсолютно си прав. Това, което искам да кажа, е че настоящия референдум не е дали да има АЕЦ в България, а е резултат от борбата и мерене на сили на определени групировки в страната за контрол върху един проект, който икономически и финансово е абсолютно непрозрачен за данъкоплатеца.

Брой на атомните централи в по-големите държави: САЩ (104) Франция (58) Япония (55) Русия (32) Ювна Корея (21) Индия (21) Англия (19) Канада (18) Германия (17) Украйна (15) Швеция (10) В Руската енергийна програма е залегнал пуска на поне една АЕЦ на година. Дори Япония преразгледа становището си, и не само ще пусне спрените, но ще строи и нови АЕЦ. С други думи- не слушайте какво хортуват другите, ами гледайте какво правят!

Източник: link

Предимствата на атомната енергия са неоспорими. България се нуждае от допълнителни източници на електричество. През зимните месеци едно средно домакинство плаща за парно средно една официална минимална заплата. Ако такава сметка се представи в Англия, САЩ, Франция и т.н. тамошната "Топлофикация" ще бъде незабавно срината и опожарена, а ресурсните министри, декаверета и пр. организации - изклани. Въпроса е дали строежа на нова АЕЦ няма да се превърне в нов източник на кражби, кожодерство и заробване на българския народ.

Добре ,че си дал статистика. Ако вземем например Германия, най силната икономика в Европа, там на 5млн души се пада една централа. И у нас сега е така, но ние имаме само Молове, без икономика.

ПУБЛИКУВАЙТЕ В ОРИГИНАЛ СТАТИИТЕ ПО ТЕМАТА НА ИТАР-ТАСС,И ДА ДА ГОВОРИМ ЗА ПРОЦЕНТИ

Значи, според ББ, парите за Белене ще са от пенсиите на хората. А за 7-ми блок на Козлодуй, от небето ли ще ги събираме?

НЯМА КВОРУМ!РЕФЕРЕНДУМ НЯМА ДА ИМА.

KGB ..интересно защо ти приятелчето ти Калитко-овчарчето и други от вашата сектичка мълчите като пр....ли по новата тема а именно..Дянков ласкае руският капитал и търси инвестиции от Русия и пазари...или не сте получили инструкции още от Господаря си с какъв бълвоч да ни залеете..

Значи какво се получава. За да е легитимен референдума, трябва да гласуват 50+ от гласоподавателите, а за парламентарни избори с 25% гласували се избира правителство? Евала, машала. Така се прави. Да не забравяме съкрушителните шестдесет и няколко % за ГЕРБ. Ама дори и 65% от 25, нещо мижавка подкрепа за герберастите.

ГЛУПАВ НАРОД СМЕ ТИЯ НЯМАТ ИЗБИВЯНЕ - НА КОГО ЩЕ ПРОДАВАШ ТОК, ЧЕ ДА ИЗБИЕШ ПАРИТЕ - НАЛИ ТУРЦИ И РУМЪНЦИ СИ АЕЦ А КОЯ ОБЩИНА ЩЕ СЪХРАНЯВА ОТРАБОТЕНОТО ГОРИВО - ТО ЕДИН БОКЛУК НА СОФИЯ - НИКОЙ НЕ ГО ИСКА...... НЕ СИ ГЛЕДАМЕ ГОЛИЯ ГЪЗ АМИ СМЕ ТРЪГНАЛИ ДА СТРОИМ АЕЦ.... Р.ОВЧ. СЕ ОМАЗА ДО УШИ В ДАЛАВЕРИ И СЕГА МУ СЕ ИСКА НАРОДА ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ А ТОЙ ДА Е ВОДА НЕНАПИТА..........

Абе приятелю ток се продава когато има излишък бе...тока е нужен на България за да се ВЪЗРОДИ индустрията и да работят заводи и фабрики В БЪЛГАРИЯ за да имат работа хората...а продаването на ток става ако има излишъци...защо слагате каруцата пред коня бе...

Задавам един прост въпрос по надолу публикувах инфо за централата в Румъния която е 90 км. по права линия от Добрич и 37км от Белене...защо вие които изтъквате аргумента че ядрените централи са опасни нито един от вас не протестира пред румънското посолство за затварянето на тази централа...при положение че специалисти твърдят че реакторите там са изключително опасни и дори има пукнатини в които човек може да си пъхне ръката...извода ми е че вие не сте против централите априори а срущу България ...благодарение на умелата дейност на професионални манипулатори...

...благодарение на умелата дейност на професионални манипулатори бе спрян и друг проект Бургас Александруполис...целта е България да се маргинализира е да изчезне в небитието...на Запада не им е изгодно България да е жизнеспособна... гответе се за емигрантски живот или тези които остават тук да си купят от сега по една фуражомелка само че не на ток а ръчна за да има как да се мелят царевичните кочаните ..да ни е сладко...

Аз тези от Беляне ги разбирам,че те ще гласуват с ДА,но другите които ще гласуват с Да не ги разбирам.Това е земетръсна зона и при едно по-голямо земетресение какво ще стане????????????????

1.Работя в Германия и получавам 46 000 € бруто годишно, което прави около 2500 € чисти месечно. 2. Коментарът ми не злобен, а точен. 3. Дядо ми получава 190 лв. пенсия и е зависим от записите, които изпращам.(Както и родителите ми) 4.От кого пази полицията моя дядо? - от такива безродни недоразумения като тебе, които са се пръкнали от нищото и бленуват за общество от само млади хора. Ами дай-тогава при навършване на 60 години да ги умъртвяваме! Между другото ти не им плащаш пенсиите. Плащаш си за твоята бъдеща пенсия. Това е така нареченият договор между поколенията.

Ще ти се и на теб да те разтресе, ама явно няма кой! Моля, без апострофи... моята жена вече е "оправена", а аз не желая да забременея, въпреки, че опитите в Анадола продължават:)

Изобщо не ме интересува дали ще се нагушват едните или другите! Да се намери най-изгодният и евтин за България вариант и АЕЦ да се построи! Германия за сега се отказаха от по-нататъшното строителство на АЕЦ- сметките за ток от 01.01.2013 -0,25 €/квч... и това е само началото... Не знам на кого в България ще му е приятно да плаща 50 ст./квч!?

Когато говорим за това колко пари ще се похарчат за евентуалното строителство на АЕЦ да не забравяме, че една голяма част пак ще се върне в хазната под формата на ДДС, ДОД вместо обезщетения за безработица, стимулиране на производството (АЕЦ не е само реактор и машинарии), сигурни работни места...

Логично е тези, които ще гласуват с не ,да не отидат да гласуват.Защо да си губят времето?В изборните помещения ще има само комуняги.

Като нямаш нещо за казване поне престани да спамиш! Тъп и зомбиран,както е в твоя случай е доста неприятна комбинация!

Смятам, че в такива референдуми трябва да гласуват само тези - задължително!, които ще изплащат тази централа, т. е. младите!!! Защо пенсионерите, които са само консуматори на този етап, ще решават колко да плащат младите? е, тогава всички ще се изнесат към по- белия свят и няма кой да им работи и за пенсиите? Писна ми да слушам колко и как ударно са работили! Имали са работа, работили са 25 г., а получават пенсия 35г....

1.Ти вероятно си отгледана в епруветка и нямаш по-възрастни родители или роднини!? 2.Ти НИКОГА няма да остарееш 3. Пенсионната възраст е била 62 години. За да получават пенсия 35 години трябва да доживеят до 97 при средна продължителност за България около 70. 4.Работили са около 40 години. 5. и последно БЯГАЙ да си набавиш дневната доза крек, но не забравяй преди това да поискаш парици от дядо ти.

Репликата ти е тъпа и злобна. Май ти работиш за 400-500 лв. и взимаш от пенсията на дядо ти, който получава 700 - 750 пенсия. Как искаш младия полицай да пази дядо ти? Колко мислиш, че получават?

България трябва да има поне една РАБОТЕЩА атомна централа следващите 100 години. Какви са аргументите в подкрепа на тази теза?За никого не е тайна, че фосилните горива вече са на изчерпване. Според някои изследвания наличните запаси ще стигнат за максимум 50-60 години. Разбира се цената на петрола в дългосрочна перспектива непрестанно ще нараства. Дори малки промени в цената на петрола водят до кризи, а не е далече времето, когато цената ще е непосилна. И сега се водят войни за петрол, но след 30 години те вече ще са повсеместни и няма да са завоалирани под благовидни предлози. ВЕИ за сега не са сериозна алтернатива на петрола, заради зависимостта им от естествените природни явления. Освен това акумулирането на произведената енергия в големи количества е все още нерешен проблем. Според учените в мига, в който секне потокът от петролните кладенци ще са необходими 10 000!!! атомни централи за да задоволят енергийния глад, като се отчита и процента на енергията от ВЕИ. Аз съм за ВЕИ и против АЕЦ, но за съжаление не му е дошло още времето. На този етап трябва да се изградят достатъчно големи надеждни мощности, които да балансират недостатъка и нарастването на цената на фосилните горива. И разберете! Тука не става въпрос за позитивите и негативите за една или друга партия(еднодневка), а е въпрос на оцеляване!

Прогнозни резултати, като при Топлофикация. Кой ви дава право да агитирате хората как да гласуват, като оповестявате че 60 % ще отговорят с ДА?! Тази статия поръчение от партийната централа на БСП ли е?

част от обществото не иска Белене, поради една гола омраза към Русия.ако ще се ровите в миналото си спомнете, че те са се били за нас срещу Турция, докато ни осбожфават,докато Шотландия и Англия са били с Турция.Мислете само какво е изгодно на България.Неминуемо ни трябва новаАЕЦ, ако не ви харесва руските оферти и предложения, потърсете по- кзгодни оферти от други държави. С не, вие ще закопаете развитието на България.Ще станем зависими от други държави енергетично. Много сме бедни и не можем да си го позволим. Бъдете разумни.Ядрената енергетика произвежда най- екологично чистата, евтина енергия. Козлодуй е единствения печеливш бизнес на България.Трябва да и удължим живота и да имаме нова АЕЦ.

Общо взето - това е положението. Доста дървени глави не желаят да проумеят, че енергетиката е СТРУКТУРООПРЕДЕЛЯЩА за икономиката на една държава. Давам простички примери - дано някой вдене: 1. Искате туризъм: На свещи, със ските по баира пеш - е, има хора, които обичат това и ще го оценят, но те не са масовият турист, от който чакате да генерирате печалби:) 2. Всяко високотехнологично производство се нуждае от електроенергия, но за сметка на това - един GSM апарат (примерно) струва колкото 2 тона пшеница! (Вярно, че GSM не се яде, в случая говоря за ефективност). 3. Високите технологии изискват добре подготвени специалисти - това рефлектира върху образованието (не твърдя, че ефектът ще е мигновен... ще бъде дълъг и мъчителен процес, но ако искаме нещо да се промени - няма да стане с вълшебна пръчка). 4. Някои от вас ще се изненадат да узнаят, че за квалифицираните строители на ЕГИПЕТСКИТЕ ПИРАМИДИ са полагани възможно най-добрите за времето медицински грижи... 5. Има и още, нека всеки продължи за себе си.

Този, който е ЗА' ядрената енергетика той е и ЗА': шистовия газ, ГМО, изкуствените храни, болни хора, мъртво море, унищожена природа, световното правителство, Дявола; и е ПРОТИВ': слънчевата енергия, естествената храна, чистата вода, живо море, здрави хора, красива природа, независима държава, Бог. Много бързо забравихте ЧЕРНОБИЛ, но той е в нас и си взима данък печалба всеки ден.

Ето ти няколко предложения от мен: 1. Изхвърли си микровълновата - радиация 2. Спри си топлата и студената вода - помпите да ти качат водичката и да тия стоплят работят с ЕНЕРГИЯ 3. Изхвърли си мобилния с голям дисплей, който е алчен за ЕНЕРГИЯ 4. Махни си крушките от апартамента и си изключи компютъра за да не се облъчваш - те също ползват ЕНЕРГИЯ 5. Сега се сети в кой век живееш и се мятай през балкона да не се мъчиш................

От 1990г. имам калкулатор Casio на слънчева батерия и още работи без да съм го включвал ни един път в контакта :))) А ти се сети дали трябва да се увеличава консумацията на електроенергия пропорционално на увеличаване на броя на населението на едничката и неразширяваща се планета Земя

Болен си, дано не е неизлечимо...

Ядрената енергетика е алтернатива на фосилните горива, към които спадат нефтът и природният газ, вкл. шистовия. Т.е. който е за АЕЦ няма как да е за шистов газ, по-скоро е против. Нещо повече, най-вероятно който е ЗА шистов газ, той е против ядрената енергетика, защото енергията, получавана в АЕЦ е ПО-ЕВТИНАТА алтернатива на тази от газ, вкл. шистов. Енергията, получавана от соларни панели, ветрогенератори, ВЕЦ също не е толкова безобидна, колкото изглежда на пръв поглед. При соларите и ветрогенераторите задължително има акумулатори, при това оловно-киселиннии, със експлоатационен срок 3-4 години. 100%-овото им рециклиране е невъзможно, а отпадъците - силно токсични. Перките на вятърните убиват птици, а когато са много могат до доведат в промени в климата. ВЕИ препятстват миграцията на рибите и нарушават водния баланс на реките...с всичките му последици... та така.

дрън, дрън...

можеш ли да кажеш честно, когато си в чужбина и ти домъчнее за Родината дали ще се сетиш за АЕЦ Белене или ще искаш да видиш Витоша, Рилските езера, Дунава, бабината градина на село и да опиташ българска храна? и да чуеш българска реч? 'Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа!'

ЗА АЕЦ! ПРОТИВ шистов газ и ГМО! Дявола??? изумително прозрение - звездите ли ти го говорят??? К'ъв си ти, бе, убитак/пустиняк, че ще обобщаваш? Нарочно слизам на твойто ниво, иначе няма да разбереш какво ти пиша, а пиша баааавно, защото знам, че не можеш да четеш бързо:)

какъв даскал си като си мислиш само за голия тумбак! Асоциациите са прости , но не са за прости хора. И ядрената енергетика, и класическата енергетика са от едната страна на барикадата. С добива , преработката и използването на урана се нарушава, замърсява и унищожава естествената природна среда, ландшафт, почва, вода въздух. С добива на шистов газ се получава подобно увреждане на същите компоненти на природната среда. Същото е и с въглищата, нефта и обикновения газ. Общия принцип в случая е че става производство на електроенергия чрез замърсяване и унищожаване на природната среда. При ГМО - абсолютнпо същия принцип действа. Произвеждат се ГМО, които изместват и унишожават естествените организми. Е, щом като тези технологии и производства работят срещу природата те са насочени и срещу Създателя на тази природа, срещу Бога. За голия ти тумбак има вече достатъчно пакетирано ГМО в Мола. И не ти трябва акъл за да го ядеш.

при днешната глобализация цените на всички енергоносители са почти еднакви. ако построим втора ядрена бомба в земетрасния раион на вранча, ще плащаме сащата цена на електроенергията като ако я купуваме, с тази разлика, че ще ни увеличат данаците да изплащаме ненужната и опасна бомба. в затворената комунистическа икономическа система беше друго- цените бяха по ниски от международните пазарни цени и беше изгодно да строим собствени ядрени централи. комунистите, слуги на москва е ясно защо напават за строежа на белене: за да облагодетелствуват руските си господари и да преварнат балгаря в енергиен роб на русия' а оттук и да я направят политически зависима от тях. за голямо сажаление простия народ е манипулиран от червените разбоиници и може да гласува "за". тогава сам ще нахлузи бремето на себе си и на поколения балгари. ако гласуват з7% от електората, независимо за какво са гласували, референдума няма да е легитимен. трябва да гласуват поне 51% от всички балгари за да баде тои легитимен, а това няма да стане. така, че този референдум е безмислен вав ввсяко отношение. да не говорим за милионите потррошени на вятара, които можеха да бадат дадени на умиращите в мизерия пенсионери. каквито бели и золуми са сатворили комунистите в балгария, са несаиизмерими сас всичките бели и золуми накуп на всички чужди завоеватели. това крадливо разбоиническо племе трябва да баде изтребено до крак за да се вазроди балгария.

"Контур глобул Марица-изток 3" и ТЕЦ "АЕS Гълъбово" щяха да смъкват цената............. ама май............ ама юни ...............ама най се. На кого му пука срещу кого се бориш. Имам деца и не искам да живеят в мизерията, в която съм отгледан след '89. Живеем в свободна страна с пазарна икономика. Всичко се манипулира .... С ПАРИ. Ако държавата вече е изхарчила пари да напечата моята бюлетина, ще отида да я пусна.... Има една народна поговорка: "Вълкът, козината си мени, но нрава не". Как си мислиш, че това поколение може да ни оправи и какво като са им различни цветовете и имената. След 10 години като почнат да си лягат на 2 метра сегашните ...... може и да се оправим. Аз обаче винаги ще се боря за родината си. Дълги години съм обикалял по света и един ден реших, че тук ми е мястото. Трудно ми е ... но знам, че ако се предам, обричам всички около мен. Искам моето дете един ден да каже "Горд съм, че съм българин!" а не да казва "Аз съм с българско потекло."

Чак еднакви цените на енергоносителите не са. Сравни цените на нефта и газа, пресметнато през енергията. Ти например защо не се отопляваш с нафтова печка, м? Освен това дори и при съизмеримост на цената на два енергоносителя, цената на енергията произведена от тях не е задължително сходна. Делът на цената на горивото в себестойността на електричестовото произведено в АЕЦ е около 15%, а в ТЕЦ - 55-60.

Мислех, че поста е транслитериран, но се оказва, че е вопиюща неграмотност!... Зависим си когато НЯМАШ собствен източник на евтина енергия! Ако тази "опасна бомба" гръмне в Турция или Румъния, мислиш ли, че радиоактивните облаци ще се спрат на границата?

s_diankov@

Приятел, взЕми се нАпий, инак няма как да издържиш... Тук не е FR или DE (странно защо, и двете ги обичам, но те уж се недолюбват, а крепят Европата:)

САМО СЛУГИНАЖА НА СЪЕДИНЕНИ МАРИХУАНСКИ ЩАТИ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ НА РЕФЕРЕНДУМА С "ДОЛУ БОКО"!!!

Браво, той успя!!!!!!БСП не успя, но Борисов- Браво, той успя!!!!!! да ни накара да гласуваме с ДА на референдума и СБОГОМ БОРИСОВ!

ivo10

Всичките сте от един дол дренки, даже не дренки, ами от един плет кратуни - празни пространства. Добре, че не всички са с такъв умствен дефицит.

ДОКАТО ТУРСКИ ЗАВОДИ НИКНАТ КАТО ГЪБИ, ДЪРЖАВАТА В ЛИЦЕТО НА БОРИСОВ УНИЩОЖАВА БЪЛГАРСКОТО ПРОИЗВОДСТВОТО !!!! ВМЗ сопот е красноречив пример за АНТИБЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА на това правителство

ДА, ДА, ДА ...ЗАЩОТО И В БЕЛЕНЕ СА БЪЛГАРИ

Идиотите в БГ никога няма да свършат, докато Боко и компания не им видят сметката! Няма никакъв смисъл от референдум или каквото и да било гласуване в БГ! АЗ КАЗАХ, ХАУ!

Предполагам, че коментара е от седящият бик (или по-скоро от спукан презерватив). Какво му е хубавото на това ББ и компания да "видят сметката" на по-голямата част от българския народ-или такива са инструкциите в "говорящата книга" от големия бял (за следващия мандат черен) баща?!

Българи, хайде на референдума да отворим широко очите на Борисов- КОСТОВ-(Б. О. К. О.), а на изборите окончателно да ги затворим За случващото в Родината ни отговарят управляващите Борисов КОСТОВ-(Б. О. К. О.),!!

БОКО, КУХА ПРАЗНИНА КАТО ТЕБ, ДОРИ НА ДИАГНОЗА НЕ ПОДЛЕЖИ!!!

Обществото е изобретило три способа да се държат хората в робство: насилие, пари и демокрация. Кабинетът се отказа от скандалното решение, обаче аз не... ОСТАВКА И БОЙ ПО ГЛАВИТЕ. Този пожар го подпали пожарникарят от Банкя, покровителстван от Уорлик Мутрафоните с картофен мозък - марш веднага вън от България. Предсрочни избори - веднага !!! 197 човека от бригадата решихме ще гласуваме с ДА на 27.01.13г

А пари за строежа събрахте ли??? Или сте на принципа"с чужда пита помен"???

Ей питащия ..готов ли си да вземеш у дома си едно семейство от Белене за да го издържаш след като им отрязваш възможността да се трудят бе...провокатор

САМО ПАРИТЕ НА БОКО И КОМПАНИЯ СТИГАТ!!!!

Стига с тези пари де! Колко пъти трябва да се каце "ПРОЕКТНА КОМПАНИЯ" , а не пари от бюджета, за да се спре да се спекулира с това, че ще се бръкне в джоба на всеки от нас с не-знам си колко лева?!

Искам да попитам тези,които щели да гласуват с"Да"на референдума по колко лева са заделили за бъдещото построяване на...ядрена централа,защото никъде не е ясно упоменато,че тя трябва да бъде точно започнатата в Белене??? И не се ли научиха тези,които ще гласуват с"Да"най-сетне да"отвяват"зърното от плявата,подавано им така любезно от...ръководещите целия този маскарад??? А другите,които ще гласуват с"Не"искам да ги попитам къде бяха те,когато ни затваряха реактори в Козлодуй,които можеха да поработят още известно време??? Защо тогава не казаха...НЕ??? И накрая да попитам и двете групи не им ли писна да са марионетки в мнимия спор между двете течение на бившата БКП,т.е.ГЕРБ и БСП??? Не ви ли писна толкова години едни и същи тарикати да ви определят...бъдещето,в което вие изобщо не фигурирате или ако фигурирате сте само...статисти??? Погледнете действията на всички партии в милата ни Родина и ще видите,че нищо не се прави за или във ваш интерес!!! От вас се иска само да си изиграете ролята и да си пуснете безмислените бюлетинки,за да може да налеете вода в мелницата на едните или на другите!!! Това е!!!

Вие май не помните, че при затварянето на 2-та реактора на Козлодуй пак бяха събрани 550 000 подписа за референдум, който така и не видя бял свят, защото Станишев не е мекушав като Борисов и не пуска аванта!

Milen Gagov

Мунчо,много добре помня и точно затова питам,защото знам,че и тогава,както и сега от нас нищо не зависи!!!

А защо тези които ще гласуват с НЕ не осигурят прехраната на поне един човек в работоспособна възраст от района на гр.Белене..това искам да попитам питащият..или ви дреме на дънната платка как ще живеят хората там без поминък...или пък най добре да мрат както напоследък съветват японците старите си хора...дърво за вас...зъл и егоистичен народ

Пич такива като теб търсят дупката в счупената чаша, изнизват се през дупката и дим да ги няма. Това, че на теб не ти пука за бъдещето на България не важи за другите. Ти пак си питай....Ама вземи си пусни бюлетината за да не псуваш после едните или другите. Това му е смисъла на демокрацията. Ако CAPEX ще намали OPEX, инвестицията си заслужава та дори и да е и по 1000лв/гражданин. Айде лека.

Мухльо при добър мениджмънт парите не са проблем. Проблем е некадърното управление на ГЕРБ. Те са деца на бивши номеклатурчици.

Къде е вашето място във вашия анализ

h 1

до martini4o: ЕВАЛА ! Никое правителство до сега не е учредило НАШЕ Износно-Ориентирано Производство; Не е запазило Стратегическите ни отрасли (Добив на Злато, Корбостроене, Машиностроене ...); Не е защитило Селскостопанското производство (Високо Обмитяване на чуждата продукция), грижа за Хидро-Мелиоративните съоръжения; СЪД и ЗАТВОРИ за БЕЗЗАКОНИЯТА на ЦИГАНСКАТА НАПАСТ!

До Ivo10 румънската атомна електроцентрала АЕЦ "Черна вода" се намира само на 90 км. по въздушна линия от гр.Добрич...а до България 37 км срещу Белене...аргументът че Вранча ще бутне АЕЦ Белене ми прилича на приказката "някой те бутна или сам си падна" а?????..значи АЕЦ Белене пада а АЕЦ "Черна вода"си работи та пушек се вдига и то с морално остаряли реактори...мисля че тук не търсите сериозна дискусия а търсите да се драчете един с друг..карайте си както си знаете...дръвцето вас чака

ivo10

Върни се назад и за пореден път прочети какво съм писал. Да съм казвал, че под АЕЦ Черна вода има разлом? Има го само под Белене защото плазмодиите от БКП навремето решиха да бъде там където не трябва.

Просто народ сме и това е! 1. ОПАСНО Е! Аз не искам да има и 1% риск децата ми, внуците ми и правнуците ми да страдат! Справка - неразрушимата Фукушима! 2. Същите ще я плащат, а печалбите ще са за Р.Овч! 3. Роби на Русия завинаги! 4. Къде ще складираме отпадъците, в чий двор??? 5. Няма да продаваме на никой ток, защото до няколко години всички около нас, ще си имат! 6. Дори и да е 12 милиарда лева - с подобни пари държавата може да стане Швейцария! Образование, наука, технологии, здравеопазване, земеделие, инвестиции! 7. Тъпата централа ще зароби 20 милиарда, а ще даде работа на 5 000 по време на строежа и 700 души по време на действието - какво раздвижване на икономиката в региона видяхте тука? 8. ВИНАГИ, АБСОЛЮТНО ВЪВ всички строежи на АЕЦ по света има допълнително оскъпяване и забавяне на строежа! Значи забравяме за увеличение на пенсии, детски надбавки, заплати, но очакваме увеличени данъци и такси - и така следващите минимум 10 години! 9. ЗАЩО досега никое правителство не успя да я започне тая централа? Защо Станишев не я започна??? 10. МЛАДИТЕ И ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА ОТ ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ СА ПРОТИВ! Защитниците са малки дребни комплексирани човечета от дълбоката провинция!

ЧЕ си проС разбрахме но ние не сме и ще гласуваме с ДА

Ами от от простак до простак има разлика, но по исторически данни по-голям простак от комуниста няма - върхушката му го краде, но той пак гласува за нея. По-голяма простотия има ли?

Ей ти с внуците и правнуците малко си надигни погледа пък прочети какво инфо съм извадил бе...спрете с тези партизански хватки че ще дойде ден в който кочани от царевичака ще се налажи да ядете...правилен е вица за стоте кила сол стоте тояги на голо и накрая Ганьо пак си платил...щот все тарикат го раздава...

Това не е вярно! Повечето ми познати и роднини са против АЕЦ Белене и не се поддават на социалистическо мозъчно облъчване. Поне в Пловдив 55% от всички участващи в референдума ще са ПРОТИВ!

Предлагам НЕК да вдигне цената на ел. енергия в южна България, в района на Пловдив. ЧЕЗ да им смъкнат кожите за да компенсираме ниска цена в северна България. Тогава гласувам както кажете.