Първа копка на научно-технологичен парк в София

Президентът постави началото на изграждането на обектите от първия по рода си научно-технологичен парк в София.

Обратно в новината

Коментари - Първа копка на научно-технологичен парк в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако махнат "научно-технологичен", то другото е възможно и да е вярно

Не са ли центрове на научно-техническа мисъл и иновации БАН и Висшите учебни заведения - институции с традиции, с база, с хора образовани и можещи? Как се намериха пари за тази идиотщина,, а няма лев за научно-изследователска дейност на съществуващите структури? Кой ще работи там, кой ще им дава задачи на тях, след като има вече кой да свърши тази работа. Затова ли години на ред не подкрепят учените в БГ? Май с един куршум два заека целят - да фалират БАН и да прилапат терените в центъра на София! Кой, кой избра този човек за президент!

Всъщност 1/2 ще са хотели и там ще участва една израелска фирма. След няколко години парка ще фалира и въпросната фирма ще прилапа апетитният парцел. Нещо подобно като схемата при СофияЛенд

Кой ще работи в тези паркове ?Умните деца, склонни към наука и високи технологии напускат Бг-то йощ след гимназията, а в краен случай след университета.

има още пари за усвояване.бързат да ги усвоят като ги откраднат.после да плащат глупаците!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

humfry

В България такова чудо има от над 100 години, ако случайно някой не знае. Българска академия на науките (БАН) е създадена точно с такава цел и дейност. Разбира се, някои от вас вероятно вече са осъзнали, че само със създаване не става, трябва и управление. "Проектът за изграждането на научно-технологичния парк се осъществява по Оперативна програма "Конкурентоспособност" с 42,5 млн. евро безвъзмездно европейско финансиране и 7,5 млн. евро национално съфинансиране." Тъкмо се чудех кои наши отговорни другари ще прилапат пари от цялата работа и накрая всичко ще завърши като едно огромно фиаско. ""В динамичното време, в което живеем, такъв проект подпомага развитието на бизнеса, на науката и сътрудничеството между тях. Това е далновидно, стратегическо за България решение", каза президентът Росен Плевнелиев на церемонията за първа копка на обекта." Със стари и крадливи к*рви...нали се сещате.

Ти явно идея си нямаш от наука. БАН е академия - като Макс Планк в Германия, РАН в Русия, и тн. Те се занимават с чисти изследвания - целта им е само наука и публикации. Тех парка е с идеята да стане място на среща между хората от БАН и индустрията / инвестициите и да се опитат да вдигнат нивото на добавената стойност - не само да изнасяме домати и ламарина.

Защо пак в София се прави такъв парк. Ще обезлюдите провинцията и после ще ходите под военен ескорт на дилижанса до морето, ама де да видим.

Значи ще разрушим солидните сгради на Щаба и ще построим нещо с итонг и гипсокартон, а после научните работници откъде ще доведем? Или идеята е сомо да се усвоят едни пари?

Научно-технически парк с първа копка от Чехльо? Че направо викнете тиквун, ще е още по-смешно?!

Там съм служил войник, на лейтенанта жена му стана световен шампион по стрелба.Дебел войник нямаше, всички бяха супер бегачи, стрелци и гимнастици.Сега по улиците гледам само тюфлеци.

Сградите на БАН са полупразни и занемарени, а тия започват да строят заради строителството.

ФИРМАТА ИЗПЪЛНИТЕ ЩЕ ГУШНЕ 25-30% ПЕЧАЛБА .... ОТ 140 МИЛИОНА ЛЕВА :)))

Невиждана герберска наглост! Вместо да дадат тези 140 милиона лева безвъзмездна помощ от ЕС на нуждаещите се роми и пенсионери, те строят бизнес-инкубатори и наУчни площадки! Асфалтирани! Наука, наука, ама кокошките спряха да снасят, бе!

А кой/кои ще ги строят тези хубавини казаха ли?

...ВИЖДАМ БАГЕР... ...А КЪДЕ СА "ДОКТОРИТЕ" НА НАУЧНАТА МИСЪЛ В БЪЛГАРИЯ С БУТИЛКАТА ШАМПАНСКО В РЪКА... ...д-р БОРИСОВ ...д-р СТОИЧКОВ ...д-р "ХИДРО-ИНЖЕНЕРА" ...че и един пишман "ДОКТОР" метър и петдесет,който ни беше и "ПРЕЗИДЕНТ" с умствен и речови потенциал под този на санитар в районна болница(да ме прощават санитарите) т.е. кандидат "философите" от СУ...

То пари за да се изхраним няма той паркове ми тръгнал да строй еати човека.. :

Ти да не си от тия 15-15 дето не ядат асфалт??

Що не вземат да се правят тия неща извън София? Хем по-евтино, хем ще се развива страната, хем ще се разтовари София, отъкм население и т.н.? Или викате - всички в София - София 6 милиона - нека да е гето, нека да е гадно?

ОТГОВОР: ЗАЩОТО СОФИЯНЦИ СЕ МИСЛЯТ ЗА ПЛАНТАТОРИТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ , А ВСЪЩНОСТ СА ПРОСТИ РОБИ НА НАС - АМЕРИКАНСКИТЕ ПЛАНТАТОРИ :)))

ВСИЧКО Е ЗА ЗАВЗЕМАНЕ НА ПЛОЩ, ТЕРИТОРИИ И ДАЛАВЕРА ЗА СТРОКТЕЛСТВО .... В СВЕТА ВСИЧКИ ТАКИВА ОБЕКТИ СЕ СТРОЯТ С КОНКРЕТНА ЦЕЛ " ЦИТИРАМ "обект Лаборатории и офиси - ЛАБОРАТОРИЯ ЗА КЛОНИРАНЕ НА ИДИОТИ И ОФИСИ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ...... ЩЕ СТАНЕ ДЪЛГО АКО КОМЕНТИРАМ ОСТАНАЛИТЕ ИДИОТЩИНИ - обект Площадкова инфраструктура и парк, обект Бизнес инкубатор и обект Експериментариум и посетителски център с пешеходен мост... ... В ЕДИН АМЕРИКАНСКИ ТЕХНОЛОГИЧЕН ПАРК ОТ СЪЩИЯ ТИП , ИМА СУПЕР РЕСТОРАНТ - ВЕЧЕРИ ОТ 300 ДОЛАРА НАГОРЕ , И УКСОЗЕН ХОТЕЛ КЪДЕТО ДА ПОКАНИШ КУЧКИ ПО ТЕЛЕФОНА :)))

площадкова инфраструктора и испериментариум ! впечатлен съм ! те това ни беше много нужно !

БРАВО! Да се насочат към оптимизиране на земеделието и туризма!!!

Два изключително иновативни сектора, няма що.

Туризмът е услуга. Но земеделието е основното производство за цялто човечество. Биотехнологийте на практика са земеделие! Познанието на света и ползването на ресуристе му за храна и усъвършенстването на технологията е първо условие, за да съществуват хората в телата си. Или викаш ще се храня виртуално :-) Бил Гейтс е инвестирал в лаборатории за получаване на изкуствено месо. Общо взето робите на бъдещето ще са като бройлери. Храната им ще се дава . Те няма да си я правят и отглеждат свободно. Дори и сега биовойните се водят с това какви семена ще се ползват.

Кой остана учен бе тука...старите измряха а младите избягаха, разбиха образованието... тва най вероятно ще се дава под наем....няма друга цел...ама да видим кой ще го наема...

Това е нещо добро .. но всичко в крайна сметка е въпрос на управление. Дано мениджърите се учат от бизнеспарка, а не от държавните структури!

Още отсега трябва да се забрани на феодалните старци да дават тези сгради под наем! Хубаво е, че ще го построим, но откъде ще намерим учени да работят там?

Няма нужда от учени да се търсят. Просто трябва да се усвоят някои пари за строителство. Може би ще си остане само първата копка, може и да се вдигнат една или две плочи и това ще е. Учени има в САЩ, КИтай, Индия, в България остават само циганите.