Парламентът задължи правителството да преговаря с ЕК за спасяването на въглищните централи

Решението за ревизия на Плана за възстановяване и устойчивост бе взето със завидно мнозинство

Обратно в новината

Коментари - Парламентът задължи правителството да преговаря с ЕК за спасяването на въглищните централи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами нали когато Урсула дойде на крака в София да представи вече подписания план,всички знаеха какво е договорено в него.Как така точно преди избори се сетиха,че трябва да се предоговарят някои неща.И нима някой в парламента си вярва,че Брюксел ще се съгласят на такова нещо.Всеки разумен смята,че това е невъзможно.Договорите са за това да се изпълняват,така се прави в цяла Европа.

"От ГЕРБ и ДПС подчертаха пред скоби приноса на депутатката от "Възраждане" Искра Михайлова да има общо решение, прието от енергийната комисия на базата на предложенията на различните политически сили и то да бъде подписано от всички депутати. Това бе признато и от останалите формации. Михайлова е била тази, която е успяла да обедини всички 7 партии да излязат с общо решение и да накара вносителите да изтеглят своите проекторешения, подчертаха част от ораторите. " Единствената българска партия в парламента.

Е ми коткат ги както се казва, нали може да вземат мандата. Тая чапла нищо не е направила. БСП отдавна са против затварянето. Ясно е, че става необходимото мнозинство и ПП и ДБейците им е ясно, че получават черна точка за изборите и затова изведнъж са кандисали.

Браво на Искра! какво бсп какви пет лева, големия батальон, а?

Е ми брависвай я, даже може да удариш едно езиче по старческата .....

Добър предизборен ход на всички партии, най-вече за ПП,ГЕРБ и ДБ, които се надяват, че слабоумният умнокрасивитет ще забрави, че точно те ни набутаха тоя план! Но е хубаво, че мазньото насипен Пеканов ще трябва да има малко гръбнак най-накрая!

Тези които си сложиха подписа под това сега задължават някой друг да им го забърсва?????? Кабинет без парламент има ограничени правомощия и вашите разпореждания както винаги са въздух под налягане.

2020г. ни убеждаваха колко е лесно да премахнем въглищните централи. После Кирчо се захвана с батериите. Сега играят цирк задължавайки един временен кабинет да им оправя бакиите. Тези са вкупом за прокоратурата.

Боко още 2020 год. подписа за тец-овете.Това да не се забарявя.Сега същите гербави играят циркове в НС.Гледам от снимките на всички им е много весело, свещи и жито да си купят от тази далавера.

Поредната тъпота ! Да бяха задължили кабинета да отвори ОП за АЕЦ Белене ! ТЕЦ-ве вече са история ! Какво да очакваш от хора които смятат , че машините броят грешно !

тец-ът е изцяло наш, НАААААААААААААААААААААААААААААШ! за аец пак опираш до Русия, САЩ, Франция.

Е нали не мислите ,че тия ще направят нещо добро за България.Нищо няма да предоговарят ,идват избори и искат да ни се харесат на нас шушумигите за да ги изберем пак.Възраждане бяха прави ,Тия които сега се бият в гърдите,като отидат на килимчето в Брюксел и като ги погледне Лайънката ще замрънкат ,че са дошли да и честитат нещо.Това е ИСТИНАТА управляват ни боклуци.

намерете и изгледайте интервюто на Яков Кедми за Мартин Карбовски, там ви се обяснява за кого и как трябва да мислите!!!!!!!

безродните отпадъци от пп им беше наредено, това за полуавтономни зомбита само безнес и кей пи ай и подобни неолиберални повърни са им в главите. Немислещи зле говорещи български самородни еничери, който е искрен в поддръжката си за тях да му изсъне семката!

Изненадан съм. А защо преди пуснаха плана с тия глупости в него?

как защо, заради похвала от меркел, чийто проект е ГЕРБ и селфитата с лайен на петков, те няма да предоговарят, а правителството на президента, възможно е тайничко да се надяват да не успее или да докладват в Брюксел, че те са съгласни да затворят централите, но президентът е руски агент.

Парламента е ли избрал тпва правителство, че да му е началник и то да се отчита пред него?

абсолютни идйоти

Тъпаци първо подписват съгласие а сега да преговаряме... Същите предатели като по миналия режим... Преди за Москва са за Берлин..

Дори и за най-обременения мозък е ясно, че с писане в този форум нищо не става:)))) Всички, които искат да затварят ТЕЦове и да минават на хвърчила и батерии, моментално да излязат на жълтите павета, да пометат всички - президент, народно събрание, министри, да върнат с 60% Киро начело на държавата, като прегазят всички на избори и да се успокои тая държава:)))) С дращене по форуми само се чеше его, както аз чеша моето:))))))))))) Съберете се веднага 100-200 000 в подкрепа на прокопиевите батерии и против ТЕЦовете, смачкайте врага:))))))))))))))

Тия искат да ме преквалифицират от копач на въглища в копач на биткойни. То хубаво ама за копане на биткойни си требе ток, много ток.

т.е. ще трябва да оправят глупостите на Просто Киро и Ококорения

Пълна неграмотност и липса на какъвто и да е план за бъдещето на БГ енергетиката, как работят тези хора без анализ, без аргументи е така се взимат решенията е и какво от това. Взимат прите на държавната енергетика и ги дават на 30 компании, при севестойност на ТЕЦ от маришкия басейн 250 лв на МВтч те компенсират горницата от 200 лв. на МВтч на горе при пазарна цена средно 350 лв. на МВтч. термопомпи и саниране е това е да но има ли анализ какво печелим от това с изключение на строителните компании а след 25-30 г.? Отчайваща история

Някой има голям интерес България да не получи 4 милиарда от Плана за развитие и да не развива алтернативни енергийни източници. Да не говорим за убийството на ПАВЕЦ Чаира от ГЕРБ/ДПС...

Не става. Каквито и опорки да се напишат, всичко е една илюзия:)))) Стига вече, слизайте на земята. Започва махането на розовите очила. Никакви 4 милиарда няма да бъдат блокирани:)))))) Стига тъпизми.

огромно количество батерии, каквото няма никъде по света, не са алтернатива, а невероятна глупост.

Е глобена да плати 300млю лв. за мръсния въздух.Да ги платят тецовете.Защо ние веднъж ще им дишаме мръсния въздух,а ще плащаме ,а те само ще печелят?

Този план за възстановяване и развитие е затова. Да се затворят старите мощности и Европа да даде пари за развитие на нови технологии в същия район и хората да не останат без работа, а напротив да почнат да вземат по-големи заплати дори. Но при нас всичко е изкривено, парите от плана се харчат за всичко друго но не и за замяна на остарелии технологии с въглища. Вече и вземахме част от парите и ги похарчихме а сега не ни устройвало това което сме подписали. Ами да са гледали какво подписват и да не са вземали парите.

Нещо хич не и се вързвам на тази европа. За справка - ветото ни за Македния, Минските споразумения и т.н. Лъжливи стари брант@ии са.

папагал смотан

Това което става днес е съвкупна вина на всички политчески сили включително и на Костадинов, който през всички тези години беше политик макар и към различни формации, въпреки че днес е в удобна мимикрия, но доста безполезна през годините

И за какво е виновен Костадинов че казва истината и най-накрая гласуваха за нещо което е от ключово значение за България чак да не повярва човек че може да се обединят за което той говореше от много време а именно да не се затварят ТЕЦ-те тъп трол

ХАХАХА нали Плана за възстановяване на Шарлатаните беше "невероятно добър" за България. Какво се оказа поредната шарлатано-идиотска дупка на Киро Шоумена, Асен мошеника, Хищната Хиена и бандата олигофрени ПП.

тея що го играят ни чул ни видял, още когато бойко каза не на аец белене и наряза 3 и 4 блок на козлудуй беше ясно накъде отиват нещата, айде да си го кажем честно че с еоказа че умните с доброто образование с еоказа че не са били толкова прозорливи, сега плачат, ама те самите с абили фактор за сегашното развитие, при ПП проблема е че вече дори ГЕРП бяха прогледнали за някой очертаващи се проблеми, а ПП бяха в степен на развитие, като ГЕРП пеленачето от 2008

ще преговарят? не! както винаги ще допълзят и ще помолят като просяци да им пуснат нещо в прорегната ръка или да им продадт нещо втора,трета, четвърта, перта употреба или да им доката боклуци заз рециклиране!

Серията събития след падането на веселата коалиция на Кирчо, загубата на изборите и бламирането на всички решения, взети "алангро", означава че приключи периода" Голям Харвард" , но оставаме в ерата "Зелен чорап" на милениум "Козяк" :)))))). Нов посланик, нов късмет:)))))))

Умните държавници работят от няколко години по внедряването на модулни ядрени реактори- малки и средни.Зареждат се веднъж на 100 години, абсолютно безопасни и без излишни тегоби,като инфраструкуктури и т.н.САШ, Великобритания и Франция са чувствително напреднали, ще правят скоро и в Турция такива реактори.Рашъните също имат такива технологии- вече плават 3 атомни ледоразбивача с по два реактора на всеки.Скоро имаше едни от САЩ ,които възнамеряваха да инсталират такива в България, но ги изгониха ,защото били руснаци и щели да ни откраднат цялата енергетика / та да фалират после с нея/Профсъюзните търбуси- милионери защо не обяснят нещо за липсата на филтриращи системи в Мариците за да спасят децата в Старозагорско?Хилядите миньори,които работят там са обикновенни шерпи,които захранват няколко супермилионера и за да не се снижи стандарта на живот се вдигнати на юруш.С такива виждания никога няма да отидем при действително заможните и екологично защитени.Бърдак, г-да и дами!

Джемкорп?:)))) Това не работи никъде, даже в Африка:))) Макар че пробваха умните управници там. Голям проект, големи пари и никакъв резултат никъде по света на едни бивши генерали от САЩ, като в началото беше съвместен проект с руснаци;)))))

Тук троловете на ПП и ГЕРБ се карат кой бил подписал . Първо Плана го подготвиха ГЕРБ и те се съгласиха на намляване на газовете и след това ПП още "подобриха плана" .Едиствено ВЪЗРАЖДАНЕ бяха против сделката от начало до край. И дори 2038 не е ок за дата .Маришкият басейн има въглища до 2100г

Ходи живей в Гълъбово като толкова ти харесва да виждаш какво дишаш.

Всички продажни политици,действали срещу интересите на България и българския народ трябва да бъдат осъдени за държавна измяна на доживотен затвор.Стига търпение,стига примирение,вече няма на къде да се търпи

Няма връщане назад, свърши се, късно е либе за китка, мандалото хлопна!

...можело то значи?!!!

Кое?

Дреме ми да не казвам на какво.................?????Народа чака ляб и зрелища..........!!!!!!Да живеее бат Бойко и демокрацията .....................!!!!!!!!!!

Бат Бойко и демокрация в есно изречение е оксиморон! Бат ти Бойко толкова народ е затрил, токлкова бизнеси унищожил... Да не говорим, че наркобароните са му на пряко подчинение...

а защо НС не задължи предното правителство да не подписва ПЛАНА ДОКАТО НЕ СЕ СПАСЯТ ЦЕНТРАЛИТЕ? а къде беше кнсб преди да се подпише? всичко е решено, спасявайте се от тази пропаднала държава... не си губете времето и това на децата си тук

Добре че беше Киро пак да уреди въпроса с Гърците и Румънците. Министър Росен Матрьошков се оказа в небрано лозе

Малко поизбързаха ПП с ТЕЦовете и батериите на Прокопи, като че ли:)))) Усеща се едно неразбиране от народа..:))))) Учудва ме, че привърженици на Киро и Асен не направиха мощен протест от 20 000 души в подкрепа на батериите и хвърчилата. Къде отиде тази компактна, мощна група крякащи?;))) Както казах преди няколко месеца- крякането приключи. Тук-там по форумчетата може по малко:)))) Баща му на Кирчо ходи ли да овика енергетиците от Марица? Или остави детето самО, да го освиркат:))))) Кво става с ПП, да попитам накрая - ще ги бъде ли?:)))))))))))

да избира - или кюмюр... или Европа!

Не е точно така... Например в Германия започнаха да местят ветропарк с 39 перки, защото искат да отворят консервиран открит рудник и да вземат въглищата под него... Да не говорим за Полша, където не само че не намалиха въглищните добиви, но дори ги увеличиха... Та според теб Германия и Полша не са ли в Евросъюза? Или си блееш по партийна линия?

Тази тъпотия не става дори за този непретенциозен форум:)))) Крякането на глупости приключи.

Киро Рублата срещна "обичта" на хората...

Ако беше останал на власт,Киро щеше да заличи България

Освен описаното тук от съществено значение е и запазването на Булгартрансгаз и ЕСО в структурата на БЕХ. Декларацията атакува общата политика на Радев в енергетиката, атакува и Пеканов, дето "Слави Василев: Следващият премиер ще бъде Атанас Пеканов, той ще е и лидер на нова формация" /Епицентър/. "Депутати излязоха на протеста на КНСБ и КТ „Подкрепа”, освиркаха Кирил Петков" /Епицентър/.

Нашата политика никога не се е променяла, ЗАЩОТО СМЕ КАТИЛИ! (КАТИЛ: Определение за личност, която не прави нищо, бездейства. Единствената цел на тази личност е да пречи или по някакъв начин да възпрепятства останалите членове на едно общество.)

..или простичко "Теле'Телета -Catill

Добре че беше Киро пак да уреди въпроса с Гърците и Румънците

И как така парламентчето ще задължава служебното управление да преговаря? То избрано ли е или е назначено? Не е ли редно Радев да задължава или не служебната власт?

а дали няма скоро да прогласуват служебното правителство като избор на парламента, удобно им е така, нареждат и търсят кусури, а отговорността е на президента и служебните министри, ако не бяха толкова алчни за министерски постове и около тях не чакаха цял рой роднини, приятели, любовници за апетитни постове, досега да бяха го направили

Кога Борисов ще бъде съден за подписа си през 2020 ?? Боклука подписа 55% намаляне на емисиите. Е как при 55% нямаше да затваря Мариците, а сега при 40% решиха че трябва да затварят??

Има ли институция,която да задържи простите кирчовци да влязат в затвора за дълго? Тези идиоти си заслужиха затвора поне няколко пъти,и нищо.

Тоест ГЕРБ не могат да измислят нищо ново. Претоплени манджи и Делянчо пак стана за смях. 50% за вожда от Банкя хахахаха

Парламентът да прави като вятъра. Първо да съставят правителство и после да му нареждат!

Те пет дни избираха председател на парламента, ти сега искаш набързо редовно правителство да ти изберат!

За Две години руски ботуш - толкоз

Е как ще стане преговарянето, като едни други се съгласиха и загробиха централите? Или някои си въобразяват, че територията има такъв авторитет в ЕК, че като тропне на масата служебната власт и тия веднага ще се съгласят на отстъпки!

Да се направи една вятърна централа срещу Парламента и всички депутати да се наредят в редица и да духат !