17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Национални предатели!!!! Натиснаха ви ни предадохте!!!! Дано се задавят американците с нашите пари отделени от залъка на децата ни, родителите ни и от нас които внасяме пари в тоя бюджет. ДА ЗНАЕТЕ ВСИЧКИ!!!! ХОРА НА ВИСШИ ДЛЪНОСТИ ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО КРАДАТ КАТО НЕВИЖДАЛИ!!!! жалко, много жалко!!!! Няма спасение за нас!!!!

Тия неща сме ги коментирали много пъти, но хайде да го направим още веднъж. Никой не е против това да имаме модерно въоръжена армия! Това обаче става не с пари, а с много пари. Възниква въпросът откъде да се вземат. Да се бърка в бюджета и това да става за сметка на здравеопазване, образование и пенсии е цинизъм! ТИЯ СРЕДСТВА ТРЯБВА ДА ДОЙДАТ ОТ СЪКРАЩАВАНЕ НА БЮДЖЕТНИ РАЗХОДИ!! Може ли една България с население от 6,6 милиона души да има парламент от 240 депутати, а една Унгария с население от 10 милиона души да има 199 депутати? При това унгарската икономика е далеч по-добре функционираща от българската. А администрацията? Та ние сме рекордьори в Европейския съюз по численост на администрацията отнесена към броя на населението. Позволяваме си този лукс, а сме най-слабата икономика в съюза. Поддържаме полиция с численост от 50 000 души, като една трета от тях са на бюро. А по отношение на ВУЗ-овете сме най-смешната държава в света; с най- много вузове на глава от населението. Абитуриентите са 60 000, а местата във ВУЗ-овете са над 70 000. Шампиони сме и по брой професори и генерали на глава от населението. Няма друга такава държава! Много неща трябва да се променят, защото системата просто няма как да издържи! Поддържаме огромен парламент, който не работи, а демонстрира само циркови изпълнения и малоумни решения!

Много хубава новина! Но така и не разбрах какво ще ги правим. Реално, не на теория. Що пък да не му ги харижем на зеленски! И да си купим още толкоз

ББ и просто Киру са еднакво противни. Важното е да вземат комисионните. Ратификацията беше подкрепена от депутатите на ГЕРБ, "Продължаваме промяната", Демократична България", "Български възход" и ДПС

А така, стига сте се занимавали само с проблемите на българските граждани, решете малко проблемите и на краварите.

Българите умират преждевременно от студ, глад, бедност и болести, тия негодници се боричкат кой да вземе едни комисионни. Да не видите хаир, алчни и продажни мизерници. Бог бави, но не забравя.

Само аз ли имам усещането, че тая държава си е заминала?!?!

Нещо за самолетоносач намекват ли че и такъв ни трябва?

руски... Адмирал Кузнецов.. четох, че можел да става на подводница... Две в едно, демек...

кво стана с руския димящ самолетоносач..ха.ха

Новит сигурно са модернизирани малко, всъщност старите кои са?

Хубовото на цялата далавера е че пилотите винаги могат да катапултират и да ни отърват от разходите по поддръжката на тези бараки модел от 70-те.

гледам и ти няма да е зле да катапултираш.. и парашут май не ти трябва.. с тая празна кратуна може и да имаш меко кацане...

тва да не ти са руски самальоти.. ако катапулта не работи и си станал герой посмъртно..ха.ха

Платихме 3 Милиарда....3 000 000 000 за 8 стар дизайн самолети на богатите САЩ. За доставка през 2021. Няма ги ,щели да дойдат през 2025 може би! ... Евроатлантическите държавни изменници, вместо да Прекратят този отвратителен за страната договор , ...дадоха на САЩ Още 3 Милиарда ...да си имат!!!??

Я да излязат баш генералите и да кажат как с осем самолета ще пазят България с осем!? Не говоря за въоръжението им или качеството на пилотите, да кажем че са най добрите и снаражението е бол. Турците имат над триста самолета , другите комшии и те по толкова с кой ще се бием с макетата ли? Бе тия депутати са за връзване!

И като ги разбираш толкова тези работи какво предлагаш, ама дай нещо смислено!?

с 8 самолета е по-добре от без нито един... А с 16 е по-добре от 8.. дотук ясно ли е? За да стигнем до 220 трябва първо да минем през 8, 16 , 32 и нататък...

Ся, обяснявам и аз. Първо купуваш 8, после 16 и така. Обаче, ако си платил 8 и не ти доставят, не поръчваш следващите 8, за да ти висят с 18, а купуваш от друг, та поне 8 да имаш! Обаче, ако си долна продажна политическа проститутка, можеш да платиш и 128 с народна пара, защото ти реално и един лев не даваш и пак да нямаш нито един.

ами ако правиш новата поръчка две години след първата, а изработката отнеме 4-5 нормално е да не са ти доставили първите... това дали успя да премине през дебелия ти череп.... хихиихихихих.. .акъл море, глава шамандура...

Явно някой не е разбрал, че вече има просрочка и се обсъждаха възможностите за обезщетения? Акъл море, глава шамандура ли спомена някой?

Явно някой не е разбрал, че отсрочката от една година е поради пандемията.. Аз бих добавил и войната в Украйна.. Също така бих добавил, че американците нямат нищо против да изчакат малко поради, меко казано, колебливата ни позиция като член на НАТО... България не е надежден партньор с президент и цял ред политици, които са руски подлоги... Ти ако имаш военна технология би ли я споделил с врага? И те така... Затова и ще продължаваме да сме в калта, защото свободата и на тепсия да ти я предлагат, ти като си свикнал да живееш в кочина си искаш кочината... Затова държави като Чехия, Словакия и Полша си дариха маса старо руско желязо и в замяна ще получат нова западна техника без пари... А ние, които сме винаги най-хитрите оставаме на опашката... Ако бяхме дали МИГ-овете щяхме да имаме и безплатни Ф-16 -ки.. ама нали сме пълни с руски ботове с празни шамандури като тебе сега ще си платим.. Туй то... Дано ти е влязло нещо в чутурата...

пазара на руско старо жеуезо намауе... Заплатките на тролягите съвсем ще изтънеят.. ще трябва да си продавате халките по германските магистрали.. ххихихихихихиих..

Като си такъв "патриот" баце, какво ще кажеш, ако до 25-та година нямаме и един самолет в хангарите, масово да хапнете пернишки винкел и да изработите парите? Няма да ви държим сметка дали на турските, или германските магистрали.

що, рушняците да нямат готови бройки за продан? И какъв проблем имаш,че самолетите ще дойдат 2025? Всяка една поръчка за такава техника по белия свят изисква време, стратегически партньорства и много пари.. Ами ако дойдат навреме ти ще излезеш ли на магистралата да те излумбарят? :)

руските боклуци няман място във българските ВВС само Ф 16 не пада като руските боклуци. ВВС на Индия от 1971 година насам е загубила 482 изтребителя „МиГ” съветско и руско производство. Това е разказал военният министър на Индия Аракапарамбил Куриан Ентъни ..При инцидентите са загинали 171 пилоти (35%), един член на екипажа, осем военнослужещи и 39 мирни жители. Според Ентъни причини за катастрофите са от технически неизправности. Тяхното бракува през 2014 година.Индия замени част от тези изтребители с френски Rafale. компанията Dassault победи в индийския търг за доставка на 126 самолета на стойност 10-12 милиарда долара.

Тези търтеи долни са на светлинни години от народа ни. В друго измерение са, където яко пълнят джобове и нищо друго няма значение.

За 20 години в Нато получихме 8 Кенефки на хартия за които платихме 3 млрд. лева.

на комисионните,густо майна.

35 години стигат стигат. Врееемето е наше наше.

Русия ще победи и тези 16 самолета ще ги нарежем за скрап ,в замяна ще ми дадат безплатно чисто нови Су-57 и Су-35

хихихихихи... рашките Су25 вече нямат, ти Су35 и 57... боли те главатаа май...

Народа гладува ,те дават милиарди долари за стари модели самолети.

Ти да не си от селото на хасковския каунь Радев?

Не знам дали забелязвате коя е любимата думичка на путинодебилите -ЩЕ … Русия ще това, ше онова … 99.9 процента това ЩЕ не само не идва в срока очакван от тях но и никога няма да дойде … жалкари .. това е все едно да си удряш главата в стената и да казваш следващия път -Ще я счупя и няма да ме боли бухаха Нещо което не е ще са крокодилските сълзи на Путин пред войнишките майки които уби в безразсъдната си авантюра

Кво става със замените енергия, а! "Ще" ли, а дебил сплескан!

Несъстоятелно решение и ратификация! Не се ПРИДОБИВАТ , а ЗАКУПУВАТ шматки недоръбине! И вие ще избягате навън в именията си, а ние ще плащаме компроматите ви.

Между 1960 и 1989 г. България е получила 220 МиГ-21, 40 Ми-24, както и МиГ-23 и МиГ-25. Сега?!? Едни 6 бройки хартиени самолетчета.

и всички тия са били безплатни с изключение на миг-29 за които горбачов ни кара да платим пълната сума!

Така е! Безплатни бяха! Даже ни даваха пари, за да ги вземем! Ахмак!

ей ахмак.. тия самолети струват повече от целия държавен бюджет на НРБ.. сериозно ли си мислиш, че ние сме ги платили ххахахаха

Алоо, историка... Тези митове за "безплатното" ги разправяй на някой дето не е живял по онова време! Като смешкото по-долу който твърди, че при соц-а имало всичко...

Даваха ни руснаците самолети за да сме пушечно месо и да ги защитим когатозапочне войната, а те да се скрият в бункерите в Москва. Бяхме марионетна подчинена на Кремъл армия, а не истинсла българска. Царете ни се въртяха в гроба. Когато ние сме имали велика държава, руснаците са живеели в землянки.

Е това да не е било без пари!?

ей боцан ти кво ще ми кажеш, че НРБ е била 100 пъти по-богата с 10млд.$ БВП си е позволявала да купува стотици самолети и хиляди танкове и да поддържа безплатно образование и здравеопазване така ли бе.. малко 1ви клас математиката ти бяга а сега със 60млд.$ БВП едвам купуваме 8 броя и бюджета влиза яко в дефицит..

Вечна признателност на американците освободили ни от половин вековно руско робство! Отново сме свободни и сме в най-демократичния съюз в света - ЕС, и най-доброто място за живот на Земята!

Главната и важна работа за Българският парламент е да Плати 3 Милиарда от бедна България за богатите САЩ!!! ПП, ГЕРБ, ДБ турците работят Срещу България.

Какво американско, френско - немско, европейско “робство” те гони бе, тупан. Ние сме съюзници и членуваме като свободна държава в най-демократичния съюз на Земята - Европейския и най-доброто място за живеене!

Ние българите сме на страната на ЕС и Америка! С тях е и нашия национален интерес! 74% от българите подкрепят ЕС и 67% НАТО! Това са фактите. Българския народ е умен. Не случайно сме държава на повече от 1300 години, най-старата в Европа след Гърция и единствена запазила името си и до днес от самото основаване!

Всяка свобода се заплаща. Затова и ние трябва да плащаме за американски бази на наша територия. Още повече, че така се повишава и отбранителнста способност на Родината, както и качеството на бойната подготовка на нашата армия. Вечна благодарност на американците освободили ни от половинвековно руско робство!

Вън от България на червените безродници - Румен Радев, Корнелия Нинова, Димитър Стоянов и Костя Копейкин, обслужващи имперската кремълска клика. Чамадан(куфар), вакзал(влак) и в Сибир при Путлер, Янукович и Лукашенко! Свобода за Навални!

Българите сте баси тъпите парчета. Продават ви за милиарди чертежи на хартия, Продават ви една и съща газ и гориво през един куп посредници, Ограбват държавата ви както цоцаха африканските държави колониалистите. Въобще бананова република, ама и бананите ви през посредници.

гоуема реч, гоуемо нещо.. Българите сме прости, защото се оставихме руските комуняги да ни промият мозъците за 50 години.. Някои от нас и до ден днешен не могат да се осъзнаят.. демек тотал щета... до там са ни промили, че вярваме, че нямаме нужда от армия при положение, че целият свят се въоръжава... и те така..

Е ти специално си болен мозък. При приятелство с руснаците бяхме 9 милиона и имахме всичко (без банани).

И кое "всичко" имаше бе тупан!? Ти въобще живял ли си по онова време! Най се дразна на такива лъжливи тиквеници като теб!

Комунистите са виновни естествено! При тях беше толкова “хубаво”,че веднага щом овориха затвора България(Северна Корея) , два милиона българи се изнесоха със светлинна скорост. Сега пък измират от старост българите родени в Царство България преди “развития социализъм”! Затова сме на това дередже. При Борисов народа забогатя и се замогна, а младите българи се връщаха в Родината! Сега отново Радев и червените кхмери ни докараха до национална катастрофа о до Терминал-2!

Мхм, 2 млн българи се изнесоха към "рая" на Запада, защото ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА! Защото, всичко, което работеше беше унищожено. Хората си оставиха близките и къщите и отидоха да слугуват навън, не на разходки. Не ви е срам!

Това да не тие бакалия бе, олигофрен! Да купуваш веднага на тезгяха домати и самолети. Никъде по света няма готови произведени самолети да се продават на склад.

То няма друг изход , ако Русия беше нормална страна и напрежението около нас беше нормално нямаше да има нужда от още самолети Така че заради вашата проваляща се на фронта матушка трябва да плащаме и за това , освен по скъпо гориво и газ докато станем независими или почти независими от Русия …

Русия ще съхрани човечеството от антихристите - алчния поробител - глобалния капитал и неговите слуги.

Купуван самолети а недостига за пенсии е 6 милиарда лв. на година които ще дойдат с нови заеми.

ами то и в Русия пенсиоята има няма 80-100 долара.. Ама за въоръжение не пестят.. И, както виждаш пак не им стига.. Гърците защо поръчват нви Ф35, Юрофайтъри и прочие?

С Русия не можем да се сравняваме само от газ и петрол печелат по 1 милиард долара на ДЕН. А ние нямаме продукт на който да пише произведено в България.

Дааа, напук на всички Путиноиди България ще има бойна авиация. И боен флот... И модерно оборудвани сухопътни войски... Да, скъпо е, но който не храни своя армия ще храни чужда! А Русия не за пръв път се опитва да отслаби българската армия (справка Съединението и Сръбско-българската война)...

Гаден соросоиден платен трол.

Ха ха, аз поне съм само гаден, а ти си и гаден и гладен, защото ти плащат с копейки!!!

Дали?!?

всички руски ботове с покупката на още изтребители! Нормално е, че за Русия ние не трябва да имаме авиация въобще.. Само че ние сме България.. а България се нуждае от изтребители.. отдавана вече трябвае да са закупени.. Да, скъпо е.. но е страшно нужно.. Между другото ако Русия имаше свястна авиация вече да беше спечелила войната!

Поздравявам те за пълната липса на мозъчна дейност. За гладкия ти мозък и любовта към западни задни части също. Ако трябваше да имаме авиация, то трябваше твоите любими американци да доставят първата партида, а не да вземат пари за втора без гаранции кога изобщо ще видим и един самолет. Само безмозъчно същество може да одобри даването на милиарди народна пара в тази криза без никаква гаранция!

Ало! Минетчиите... Извинявам се, минусчиите, да не би да сме получили някой самолет от САЩ и аз да не съм разбрал?

и теб, за многото приказки и малкото съдържание.. Очевидно не си спал в училище, евала... Очевидно за теб нямаме нужда от бойна авиация.. ми за какво ни е, наистина.. разни там самолети и фърчалки... ала бала...

Многомилиардни нови задължения, който ще връщат работещите-бедни. Останалите паразити са ясни.

Тодор Тагарев: Новите изтребители F-16 ще излязат към 3 милиарда лева Според военният експерт инвестициите от последните години в изтребителната авиация "изяждат" голяма част от инвестициите, които са нужни и за останалата част от армията Новите 8 самолета Ф-16 Блок 70 ще излязат към 3 млрд. лв., каза военният експерт и бивш служебен министър на отбраната Тодор Тагарев на форум за рисковете пред сигурността на България, предава БНР. Той отбеляза, че оскъпяването идва от ДДС-то, което ние ще трябва да платим и то ще е още около 500 млн. лв. Експертът обясни, че това са пари, които отиват не за отбрана, а по чисто финансов въпрос. Към тези пари има също мита и транспортни разходи, стана ясно от заседанието на комисията в парламента преди предложението да влезе в зала.

Те старите (новите) ги няма те други поръчват. Все едно някой те е измамил веднъж и да ти е обица на ухото сам се навираш пак да те измами. Радев и той излезе един Боклук,готов е на всичко да не му спретнат някой компромат от Козяк или може пък да имат вече. Българио Родина мила какво долни и безхарактерни,безхаберно хора доживя да изпиташ на своя гръб.

Много тъпо, мнооооооого тъпо!

Тъпото е, че колкото сме бедни, толкова и продажни. Докато се окомплектова ескадрилата, по мои сметки вече няма да ни има като държава. Тези хора там уж горе, хал хабер си нямат как се живее в шибана страна с по 700 лева и до какво оскотяване води този живот. Бах мааму, Чаушеску не бе чак толкова отдавна ...

За тия национални предатели са по-важни интересите на Украйна и САЩ отколкото интересите на България

Са същите партии които гласуваха да си дадем оръжията на украйна. Има една малка разлика. Позицията на президента.

ами те затова не направиха нови избори! за да могат да изнесат в америката и в еврпата десетки милиарди народна пара!

Поддадеш ли се веднъж на рекет няма отърване. след вторите 8 ще има нови 8 след 2 години и после пак , пак....

Да здраствует пидрасите! България отдавна, още от началото на демокрацията и свободата, преди над 33 години вече, е разпарчетосана, и в момента сме само една територия, която всеки преминава както си иска и прави на нея каквото си иска. А малка България (територията Абсурдистан) ще продължава да издържа великата Хамерика, с заробващи каузи. Фърчилата може да ти ги доставят когато те си решат (не че имаме кой знае каква нужда от точно дузина и половина самолети от 60-те години на миналият век) но ние от територията Абсурдистан нямаме право и то никакво, да пледираме за каквото и да било. Как сте съвременни роби? Новото нормално кефили ви?

- Сър, какво е общото между парламаента и народа, Сър? - Нищо, Джон! Нямат нищо общо!

Главната и важна работа за Българският парламент е да Плати 3 Милиарда от бедна България за богатите САЩ!!! ПП, ГЕРБ, ДБ турците работят Срещу България.

А старите къде са?

Всички, гласували за, са за разстрел!

Може ли да уточните дали това е официалния колониален данък или само някакъв междинен рекет, които се налага да платим на САЩ?

Божи ден плащаме защото нямаме право на мнение и де факто не сме представени и няма свобода на словото.

От предните, платени 100% авансово, не сме видели и един болт. Нищо!Сега тези самолети ще получим може би, евентуално, към 2030 г. Де факто платено всичко, нямаме нищо. Ще хвръчат с на баба си хвърчилото.

Гледам, другарят Румен Гечев се е изходил и той по темата. Ама тоя и специалист по самолети ли стана? Защото до сега го знаехме, че е приложен специалист по организиране на хиперинфлация, и то с практически опит.

"Междуправителствените договори по Програма FMS на САЩ не предвиждат клаузи, позволяващи на купувача да търси обезщетяване на настъпили вреди и пропуснати ползи." Точно така, АБОНИРАЙТЕ се ДА ПЛАЩАТЕ за ЧЕРТЕЖИ по СМЕТКИ на АМЕРИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО! ... Тези са за НАРОДЕН СЪД!