Парламентът се обяви в защита на българската общност в Украйна

Административната реформа в страната е доста неприятен и опасен факт, заяви Валери Симеонов

Обратно в новината

Коментари - Парламентът се обяви в защита на българската общност в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"българският раьон в украина ще ...."казал загрижен симеонов!??? ей смешковци, какво ще правите ако утре турция, русия, или румъния да речем вземат че се здагрижат за "гехните" части от България?? веднага приемайте решение и се извинявайте на украина за намесата във вътрешните им работи!!

ЕК в поредния си безполезен доклад пише,че корупцията във власта е на вече най-високо равнище,най бедни,най крадливи управляващи.Обаче медиите не смеят да го публикуват.Само за корона вируса пищат и коментират.Изроди.

Българи в Украйна НЯМА... Имало е преди 1400 години... А сега, ако някой е отишъл на гости при руснаците( украинци), добре. Чакаме го да се върне... Важното е България да РАСТЕ и да изтребваме арабско- негърските Ислямсити- маймуняци, които нападат от Турция и Африка. Тия ако са българи, нека изчистят България от Арабски и турски- Ердогановски ШПИОНИ. Трябва да дават пари на Динко, Перата и Михаил Цонков, дето трепаха турци и гърмяха по тях, за да пазят България и да бягат надалече всички Ислямски Мюфтии и ходжи, с РАЗПРАНИ гъзове, както бягаше Осман Ага през 1865 г.

Доста тъпа декларация! Никой няма право да се меси в административното деление на суверенна страна. Това е намеса във вътрешните и работи. Така действа американското посолство. Безцеремонно без зачитане на никакви международни норми. Можем да имаме претенции единствено, ако нашите сънародници там, които са украински граждани са подложени на геноцид/ лишени от право да избират и да бъдат избирани, лишени от право да упражняват родния си език, от културни ценности характерни за етноса им и други такива/. Какво като бъдат в различни области? Тях не ги местят по територията, те си остават там където са били и тяхната монолитност е факт. Това са глупостите на Валери Симеонов и другите патриоти. Глупости, които нямат нищо общо с международното право!

Повече информация за българите в Бесарабия. Националноста се гради от пелените с език, обичаи, общуване. Тука сме българи не помалко от тези, които сега живеят в старата Родина. Административната реформа у нас се провежда въпреки на Конституцията. Някой си отгоре лапна доста парички на тоз терен. Много има за преказване, но не е за тук и за сега. Аз съм от Болград. Българи има не само в Болградския район. Ако искат бълкарската общност да бъде едина - трябва да се събира Болградския район, ала и част от Арцизския, част от Саратския, част от Тарутинския, част от Измилския. Ако вземем повече - български села има на всичкия юг на Одеската област. Така че, ако иска някой да помогне на нас да останем едина общност - трябва да се вдига вопрос за ИЗМАИЛСКА ОБЛАСТ, която беше до 54-та година. След смъртта на Сталин - га ликвидираха...

Здравей , Вие там сте българи повече от 90 % от живеещите в България .Видял съм го на място. За съжаление тези факти не са озвучени добре. Поздрави !

"Примерът на всички страни-членки е да дават възомжност на малките общности, на малцинствата в тях, да имат своите представители в местните власти" ХАХАХАХА

Декларации,разговори,а може би и комисии... Тропнете и вие един път по масата,смотаняци нещастни. Както Орбан го прави.

има проблем, то той е по-скоро между България и Украйна: защо трябва по него да се изказват лизачите на руската политическа върхушка?

ама това ще стане на кукуво лято.

България и Украйна ще го решат! Защото има взаимоуважение и равнопоставеност между двата народа! Намесата на руските тролове тук е излишна и ненавременна...

Какви европейски ценност в Украйна, бе г-н Симеонов? Там са валидни каубойските ценности, за които е в сила изразът на Викито : Fuck the EU! и нали разбираш сам, че говориш глупости. За каква защита въобще може да става дума, след като Украйна вече 6 години върви гордо по пътя на демокрацията и подобна защита е обида за идеята. Там, при укрите, всички националности са ценени, обичани и към тях има толерантна политика. Пък и колко му е да отиде Буда и да удари една шпатула на Зе, както преди време на убиеца Парашко? Нали сме братя и имаме едни и същи задокеански куратори.

да се обадят на Саакашвили, който е №1 по реформите в Украйна. Явно е запретнал ръкави да се прави на велик.

2020-05-20 13:02:51 Иван (нерегистриран) Спатията, По начита ти на писане,не е трудно да се досетя,на коя партия симпатизираш.А иначе за тези реформи в Украйна се говори от 2-3 години,но все се отлагаха.Беше дадена възможност на хората сами да определят как да се обособят в общини,по подобие на тези в България.Там където не могат да се разберат,ще ги разпределят служебно.Болград със сигурност ще бъде общ.център.Сега всяко село си е самостоятелно със собствен селсъвет и бюджет

В Украйна има много малцинства -полски, унгарски, румънски, литовски, белоруски ... А руснаците са мнозинство. Как реагират парламентите на техните страни ?

редно е руските окупатори- куфар,гара, Сибир!!

Усещаш ли малоумието си ?

На един глупак няма как да му обясниш, че е такъв. Той не го разбира, защото е глупак!

При сегашното управление в Киев нищо нормално не може да се случи. Скоро в Болград ще се появи паметник на Бандера и Шушкевич.

А българската общност в Украйна иска ли да бъде защитена от Парламентът? Или си правим ПР заигравки?

ни псуват, както и в Македония. Защото винаги сме продавали българите зад граница.Герб отлично знае как

българските патриоти искаме възстановяване на Волжка България и автоматично да бъде в НАТО и ЕС!!

Взимай автомата и заминавай да връщаш Велика България. Като те напипат татарите ще ти скъсат миризливия говедарски задник

Що? Тебя вече скъсаха ли ти пърдялника руските мюсюлмани..ха.ха.ха

Балевски да взема автомата и да заминава за фронта. Само с декларации няма да стане.

Този Симеонов,воъбще няма хабер от административното устройство в Украйна.Аз съм българин от Болград.Точно с тази реформа Болград ства т.нар. общински център и ще обособи околните села с българско население.

До Иван!! Ами щом си от този район напиши си трите имена,напиши ни по-подробно какво точно се случва,как в Украйна се коментира този случай!! Без това ти просто си Иванушка глупака,тъп трол и измамник!!

Спатията, По начита ти на писане,не е трудно да се досетя,на коя партия симпатизираш.А иначе за тези реформи в Украйна се говори от 2-3 години,но все се отлагаха.Беше дадена възможност на хората сами да определят как да се обособят в общини,по подобие на тези в България.Там където не могат да се разберат,ще ги разпределят служебно.Болград със сигурност ще бъде общ.център.Сега всяко село си е самостоятелно със собствен селсъвет и бюджет.

НС трябва да изпрати декларация до Кремъл за възстановяване на Волжка България в реални граници. Та преброяването в РФ 2011г 7 милиона в Русия казаха: Аз съм българин.Всички знаем от историята как Сталин методично създава т. нар „татарска“ нация, потъпквайки българската национална идентичност и преименувайки волжките българи в „татари

А Турция като си поиска България и Балканите какво ще правиш бе пезевенк Щереф ? Впрочем познат си и си резняк, ще им сервираш и ще те трамбоват манафите

Не му се ядосвай на платеното говедо от редакцията. Неговата цел е да разпалва енужни коментари и да увеличава техния обем. Когато престанеш и по подминаваш с мълчание, защото считаш, че това е извън здравата логика и е пълен абсурд той ще умре. Тролът се храни от вашето внимание. Войната с него е пълен игнор и мълчание.

пардон модераторе щереф. много си нервин нещо. Иди в Казан и кажи че са българи Татарите ще ти скъсат халката

и на какво основание Турция да има претенции?!?! Турците за последните 100г не са ни нападнали нито един път , а руснаците на два пъти ни окупират и заробват както Крим.

Монархията остави на 9 Септември 5 млрд.долара активи Окупираната от СССР България остави на 10.11.89 г. 141 млрд. долара активи На 9 .9.44 г. населението на България беше над 5 млн. души от които 90% селяни. Неграмотни около 60%. Комунизмът остави всички с 8 клас и 42% с викше образование. Намери ми такъв окупатор, чийто народ да живее по зле от окупирания

мдаааа.... тези 141 млрд. са народна пара не ги е дал СССР или БКП!! БКП ги окрадоха и ето пример от днес"Александров като обвиняем за извършване на кредитиране без съответно разрешение, "....от къде червената номенклатура забогатя за една нощ?!?!?

NЕ СЕ ЛИ УМОРИХТЕ РУСКА ПАРТЕНКА СЛЕД РУСКА ПАРТЕНКА...

Не всички антикомунисти са мръсници и русофоби, но днешните антикомунисти са само мръсници и русофоби

Да припомня на четящите коментарите, кога започва проблемът! Преди почти 200 години...Става въпрос за 13 април 1830 година - деня, в който българите напускат домовете си.В средата на април пък в полето около Айтос се изпълва с 16 565 семейства или между 100 и 105 хиляди души, за да преминат през контролирания от русите проход Айтос -Провадия.С увличането на българи и гагаузи от СИ Б-я цифрата надминава 150 000 души.Малко от тях се завръщат,а някои остават около Тулча и Бабадаг

Не са се изселили от добро.Тогава и созополските гърци са си тръгнали за Одеса,Мелитопол и Крим.

Разбира се. Информацията за Руско-турската война от 1828-1829 и нейните последици просто не си заслужава усилията да ги пиша тук...

Долу комунягите и селският им електорат!Само ГЕРБ,Бойко Борисов и тесни кадъни!!!

we love to entertain you глупост след глупост.... толкова хора и само разходи, без никакви ползи! ТВ каналите "МИНИстерски съвет", "проКУРатура" са същите!

България каза: Крим не е руски!!!!

да, и Америка още е колония на Англия!

може ..ха.ха.ха за това в САЩ не говорят на американски..ха.ха А на Крим говорят на украински.

ще слуша Балканското джудже бе гьотверен ?

оо вежливий чиракопитек..ха.ха.ха Слуша се нашата дума щом ви плащат да тролите за агитация и пропаганда..ха.ха

А чий е ? Знаеш ли с цената на КОЛКО милиона живота е отвоюван и завзет Крим от Руските императори и най-вече от Екатерина Велика? Крим е Руско завоевание и ще остане завинаги такъв !

даже и императрицата не е руска..ха.ха София Августа Фредерика фон Анхалт-Цербст !!!! Ти още малко ще прославяш Баязид че е отвоювал България за турска територия... Няма такова нещо. Крим не е руски и руснаците са окупатори и нашественици на тази земя!!!

Към Щерев : ДА така е ! Тя е германска принцеса, но променя името си и вярата си, не го премълчавай, това което не направиха немските благородници наши царе миналото столетие !!! Така , че Екатерина, макар и с германско потекло е най-великата Рускиня на дело в тяхната история !! И Крим е РУСКИ и Руски ще остане, поне докато Русия съществува, запомни го и се ориентирай другаде за плювните си !!

да са обединени? Нека ТУК ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА С РУСКИЯ МОНОПОЛ НА ГОРИВАТА!

"правото на местно самоуправление и правото на самоопределение". Целта на реформата в УКрайна е да не се дописка такова нещо, въпреки че в Минските споразумения е записано точно обратното - децентрализация и федерализация на страната. Киев прави обратната реформа, за да не допусне отделяне на Донбас в отделен федерален окръг с големи права и автономия. От това страдат всички - и българите, и унгарците в Украйна. Киев защитава правата на Кримските татари, но иг защитава чак сега, когато Крим вече вне е в Украйна. Преди, когато беше, не им даваха права и дори не признаваха техния Меджлис.

каква автономия искат руските терористи като са гости на Украйна и Крим?!?! Ти още малко ще искаш и варненска руска автономия че са купили 100-ина ватенки апартаменти тука..ха.ха.ха

Всички българи в Украйна са за Русия и против Порошенко и артиста Зеленски.Не искат децата им да воюват срещу, Русишя която им е дала земя и препитание без заплащане и без данъци. Когато Сталин е интернилар много бъэлгари поради факта, че Българишя е била фашистка държава и противник на СССР. Симеонов преди години ходеше при Порошенко говореше как и колко много са защитени българиге в Украйна. Преди 4 години българите в Украйна подадоха молба дзо Порошенко с искане на автономия. Една дума не се чу от Герб или фалшивите патриоти. Защото водим угодническа на САЩ политика.Така, че нашите българи там повече ни псуват отколкото да ни уважават и са абсолютно прави. Така са и българите в Македония. Признахме Македонска държава и Македонски език , което си е предаване на интересите на България.

Абсолютен факт: откакто влезе в правителството Симеонов се обърна на 180 градуса. Преди беше за Русия, сега е за НАТО и срещу Русия. Който е гледал какво говореше Симеонов по СКАТ преди 9-10 години - знае за какво става дума. Тогава плюеше и Бойко, а сега се обърна като Волен да хвали Бойко.

Има 140 народа под руско иго .Васил Левски: Който ни освободи, той ще ни пороби!Из заветите на Васил Левски: “Когато се освободи България, аз ще да отида в Русия да съставлявам комитети, защото там , макар и да няма чалми, но народът е притиснат от нас повече.”!!! русофобията е резултат на провежданата от Русия и СССР политика на репресии, насилие и кражби !!!18 май 1944 г. Сталин депортира 185 000 кримски татари.Един от най-жестоките пристъпи на комунистическата ненавист към „вътрешния враг“ в СССР са бруталните репресии срещу българската общност .7 милиона в Русия казаха: Аз съм българин.Всички знаем от историята как Сталин методично създава т. нар „татарска“ нация, потъпквайки българската национална идентичност и преименувайки волжките българи в „татари“ (впрочем, по подобен начин бе създадена и „македонската“ нация, б. а.). С нарочен указ болшевишката власт заличава нашата националност в границите на СССР и напълно я изключва от последвалите преброявания. Преди това според резултатите от преброяването през 1897 г. българите на руска земя са били 1 300 000, а през 1926 г. – 1 500 000 души.

Левски не е говорил никога това бе кагебейски зетко Инджеф. Говорил е " НИЕ ДА ЗАПОЧНЕМ, ПЪК ДЯДО ИВАН НЕКА ЗАПОВЯДА"/не чичо Сам. Слагай потурите, направи си сюнет, вземи много вазелин и марш в Анадоллу. Чакат те манафите тлъстяко Всички народи в Русия са обособени в републики, краеве, автономии и пр. В САЩ ако 1 щат поиска независимост, на другия ден ще бъде на пепел. Кандидат си и за еднопосочен билет до Магадан. Чукчите ще те обичат много, зазебените човечета да не говорим

Не виждам да има Волжка България?!?!

България в турската терминология също няма , има Туна вилаети. До няколко години това ще бъде.

ИСТИНАТА

1. Васил Левски никога не е писал това изречение: Който ни освободи, той ще ни пороби! - ТОВА Е СЪВРЕМЕНЕН ФЕЙК от т.нар. Предсмъртно писмо на Левски. 2. Думите на Васил Левски: "Когато се освободи България, аз ще да отида в други страни да се боря за тяхното освобождение...."!!! са написани от Иван Вазов и са отговор на въпроса дали Левски ще става цар след оОсвобождението. Това е литературна измислица. За никаква РУСИЯ не става дума. Ти си пълен фейк, бе! Спри да пишеш ЛЪЖИ!

И какво ще направим по въпроса? Ще приемем декларация и ще наложим санкции на Русия? Щото така са ни наредили от ул. Козак

Едно си баба знае, едно си бае! Що на Русия, бе? Казват ти хората: Болградски район в УКРАЙНА! Ама четеш дописката като дявола Евамгелието! 80 процента???

То в Русия вече я изчегъртаха българската общност– по Решетников– , в Македония също, а чебурашките в нашия парламент "се въздържат".

Смешно е да се мисли за българите в Украйна, когато никой не мисли за българите в България.

Вместо да подскачате напразно трябва да направите същото и тук в смесените региони, упссс Козяк и Доган няма да ви дадат нали? Никой не го интересува тази декларациа

Това са си вътрешни проблеми на суверенна страна и нямате никакво право да давате акъл дето ви липсва реално за нещата в България, за решаване проблемите на българите в България дето ви плащат разходите.

Източна Украйна ще се присъедини към Русия, а Западна Украйна към Полша. Закарпатието към Унгария. Молдова ще се обедини с Румъния, а бесарабите ще си основат собствена държава.

Да, и един мармот завива шоколада в станиол.

Нещо бъркаш, Скоро Путин ще върне Украйна там където й е мястото, защото освен слугинска тя няма друга роля в ЕС !

Скоро Путин ще се казва различно.

ЗЕЛЕНОТО КРЕМЪЛСКО ЧОВЕЧЕ, РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ РАЗКРИЕ! ПРОМЕНИТЕ СА СВЪРЗАНИ НЕ НЯКАКВИ БЪЛГАРИ ТАМ, А С ТОВА, ЧЕ СЕ ПОДГОТВЯ ОТЦЕПВАНЕ НА ЗОНИТЕ НА УКРАЙНА В БЛИЗОСТ ДО КРИМ ... ЯСНО Е НАКЪДЕ ЩЕ ПОТЕГЛЯТ .... С УКРАЙНА Е СВЪРШЕНО ... ГЛЕЙДАТЕ СЕРИАЛЪТ НА ТОЗИ ЗЕЛЕН КЛОУН, КОЙТО ГО НАПРАВИ ПРЕЦЕДЕНТ - ТАМ ТОЙ СТАЕШЕ ПРЕД ЕДНА КАРТА НА УКРАЙНА, НА КОЯТО ЦЯЛАТА УКРАЙНА БЕШЕ НАЦАПЕНА... ТИ ВИ ГО КАЗВАТ ККАВО ЩЕ ПРАВЯТ - ВИЕ ПОСЛЕ ГИ ИЗБИРАТЕ! ЕЙ ТАКА ЩЕ ИЗБЕРЕТЕ И ДЪЛГИЯТ УЧИНДАЛСКИ КРЕМЪЛСКИ МАРКУЧ... И ЩЕ ВИДИТЕ ККАВО ЩЕ СТАНЕ С ТУКАШНАТА ТЕРИТОРИЯ! ДА НЕ КАЖЕТЕ ЧЕ НЕ СЪМ ВИ ПРЕДУПРЕДИЛ!

Чудя се как пък може да си толкова тъп

Най важното,за България!!!Тези идиоти имитират работа,с глупости.Оставка!!

Необходима е и декларация за защита на българската общност в България....

Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се.

Много се радвахте на украинските фашаги, много ревахте за Крим, но дали някога ще си отворите очите кое е полезно за България и за българите?

Боче нареди да приемете декларация за защита и на мюсюлманската общност в Турция! Той вчера продаде паметта на Васил Иванов Кунчев за 500 000 лева и положи основите, така че вие сте на ход! А Българската общност в България, да продължава да прекланя главица, сабя няма да я посече!

Оправдали си с поредния лист хария получаването на заплати... Те не правят нищо за защита реална на българското населени на българска територия ама седнали ''декларации'' за други да приемат..