Парламентът на Либия гласува прекратяване на отношенията с Турция

Дават под съд Сарадж за държавна измяна след поисканата военна помощ от Анкара

Обратно в новината

Коментари - Парламентът на Либия гласува прекратяване на отношенията с Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук ООН да се намеси и да забрани на турция да се меси, макар и повокана. Ами то така и Хафтар може да повика кой ли не?!

В Либия има Общ национален конгрес и Съвет на депутатите. само Господ знае кое от тях е парламент. И местния дирнински журналит. Нещо като Българско национално дАРИК радио. Национално, краставици.

На турците не им се разтвори парашута,само те липсваха...

"Силите на Хафтар са подкрепяни от Египет, Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия и Русия" Мамка му, ако това е вярно, започва да става напечено. А дали Тайпи, любимеца на Боко, ще се усети.

ще е много яко една война - чалми vs фесове!

Ерешек ще мига като мишка в трици :))))

“ Парламентът на Либия гласува прекратяване на отношенията с Турция Дават под съд Сарадж за държавна измяна след поисканата военна помощ от Анкара” Може би не е зле и ЕС да обмисли дали да не напраеи същото...

PEYTSCH

Въх, чоджум ЕрДоган...Търси си друг авер,,,

Да давят турските гемий като се приближат към Либия и това е!

Един човек, Ердоган, като всеки човек с ограничени възможности, седи някъде и взима решения – за наша сметка и на нашите глави. Друг човек, Тръмп, с още по- ограничени възможности, седи някъде и взима решения – за наша сметка и на нашите глави. Политика. Мамка му. Обаче, защо на Путин решенията по ми харесват. Политика. Мамка му.

Борисов излезе мъдър политик....

zaho47

И най-мъдрият е малко прост!

...Тръмп бил с ограничени възможности...? А на Путин който е и природно ограничен освен военно и технологично решенията му ти били харесвали...? Безгранично си ограничен троле!Мамка му

Сигурно е така. Просветли ме. Обясни ми, ако можеш. Аз така виждам нещата, кажи къде бъркам.

Тръмп казал, че иранския генерал трябвало да бъде ликвидиран защото планирал битки и терористични нападения. Може и да е планирал, но къде ? В арабския свят. Тръмп какво планира там. Всички американски президенти се осират точно в арабския свят. За чия сметка ? И заради едната еврейска полза, толкова жертви.

Объркана съм...

ами пий хаччета ... дано се управиш .

И ся в Либия Путин и Ердоган може да си ударят глаИте вече! Путин с ,,Вагнер” Ердоган и той със н’еква частна армия раиш ли? Аз залагам на турците!По са ми симпатични пък и сме една кръв със тях.Ердо не ми е симпатичен ,но се жотнася с разбирани към провокациите на ,,българските” националисти и комунисти с тениски с лика на Путин

Тебе и баба ти не знае от коя кръв си, тръгнал симпатиите си да обсъжда, ае чиба в Анаватана!

Според мен ще се разберат - Турция иска находището в Средиземно море, а Русия евентуално база. Накрая Китай ще изкупи всичко и ще мирясат

Какво е това "международно признато правителство", което освен Турция никой друг не подкрепя? Турците в мерак за евтин нефт ще се окажат в най-жестоката война за която са чували. Жал ми е за наборниците им, защото са на сила въвлечени в бейските мераци. Това може да доведе даже до гражданска война в Турция, а ние никак нямаме интерес да дойдат 80 милиона бежанци.

кое е законното правителство на Либия, "кой ще ми каже?" както се пее в песента ??!!" И какво означава "международно признато правителство"? Признато от колко държави от колко общо на брой ?

Е за това се бият де - които избият другите ще станат "международно признато правителство"

Има един международно признат президент във Венецуела, не знам дали си спомняш. Нещо такова е и международно признатото правителство в Либия. Това не пречи Ердоган да се направи на луд и да прати войски. Все пак не мисля, че ще рискува.

За сега евакуира там главорезите си от Сирия. Хем няма да се пенсионират и да трябва да ги храни, хем по-далече от доказаните им престъпления.

Как тъй не щат аскера? И сега какво ще сгрява душиците на нашите козяци, като вагнеровците няма да трепят аскер?

дира да не пускат новини които възбуждат нашите емоции насочени срещу ционисттите и евреите и после да ни търкат мненията защото са срещу глобалистите които ламтят а нефта на света,а ако и вие от дир.бг сте а тях у=идете в друга медия,иначе ще ви псуваме на майка докато сте подлоги на тия дето искат да ни затрият света в който живеем

Либия беше най-богата и развита държава в Африка-либийците живееха в мир и охолство,имаха си всичко....., нооо си нямаха "демокрация". Ето сега си имат демокрация, но загубиха всичкото друго. И доколкото виждам за съжаление, демокрацията я използват да се избиват свободно едни-други, без някой да им забранява.

"имат си демокрация"?! - къде е ? Това че имат две правителства, два парламента и 20 армии - не значи, че имат демокрация.

Е как - едно правителство и един парламент е демократично - значи ако имаш по 2 е още повече

Демокрацията е хубаво нещо, но истинската, а не това уродливо подобие, което разпространяват от САЩ. Това е колонизация и грабеж, скрити под маската на демокрацията.

Като гледам май основно демократично право е правото да убиеш някой който не те кефи

имаха си и слуги от комунистическа България

И проститутки маскирани като БГ медицински сестри,бре!!!

Нищо не е свършило - те и в Сирия никой не ги искаше...Армията на Хафтар "застрашава интересите на Турция в Средиземно море и Северна Африка"

и Либия и Ирак са много по зле откак Сащ избиха Садам и Кадафи и покрай тях хиляди цивилни хора ...и сега ше видите как СаЩ ще си тръгнат ше подвият опашка че им излиза скъпо да дават жертви - вече бягат от Ирак ...ама местните си остават да сърбат попарата

Солеймани го убиха, защото бил "виновен за смъртта на хиляди"... ама то и Килъри и Обама се виновни за милиони в Либия и Ирак по същата логика!

Ирак има твърде много нефт(2-о място по добив в ОПЕК), няма да си тръгнат лесно.

След като си толкова "умен", би ли ни обяснил по какъв начин САЩ заграбват иракския петрол? Информацията за петролната индустрия на Ирак е публична и всеки, който има поне малко мозък би могъл да се запознае с нея. В Ирак има 11 петролни полета, а американски компании работят на само две от тях. На едното работят с италианската Eni и корейска компания. На другото с Лукойл и Шел. Аман от неграмотници!

Тц, няма да ти обясня, мисли и ще се сетиш. Но ще ти дам жокер Саудитска Арабия я точат по същата схема.

Ако и Арабската лига (след Африканския съюз и ООН) вземе решение против Турция, то т.нар. "международно признато правителство" в Триполи ще стане "международно непризнато".

Фесовете се самозабравиха!

,,Хубавото" предстои ... И не само в Либия, Ирак, Афганистан ....

Абе защо не санкционирахте ФАЩ когато Килъри се намеси? Честно казано Либия е доста по-зле сега, отколкото когато и да е било при Кадафи. Сега Турците ако приберат Либия под крилото си Израел ще подивее.

Турция и Израел работят заедно от години в региона. Мислете, преди да пишете.

Никой не работи с Израел. Ердоган се позамисли след дългогодишно приятелство и опит за ликвидирането му.

нищо не се разбра от този писквил. итервенцията на НАТО е виновна за всичко в ЛИбия и не само, ООН защо не го осъди досега? А и ЛИбия е била част от Османската империя и е редно отново да е:)

и ние сме били част от ОСм.империя. Това не значи че пак трябва да станем, нали?

А ти си бил зародиш и е редно да се върнеш там, където зародишите се чувстват в свои води.

То и България е била и то по-дълго време от Либия в Османската империя, редно ли е пак да бъдем? Педалче, мислиш ли какво пишеш????

Опааааа, кво стана бе, аскерчета напети? Мислихте си, че ще заблудите целият мюсюлмански свят, докато си връткате далаверки със САЩ, Израел и СА? Сега сите ще си сърбате попарите дето надробихте. В това число и от хората, които дойдоха при вас като приятели. Приятно потъване!