Само 76 депутати дойдоха за последното редовно заседание

Цялата група на ГЕРБ и депутати от БСП и ДПС не се регистрираха и Народното събрание не събра кворум, за да проведе последното си редовно заседание.

Обратно в новината

Коментари - Само 76 депутати дойдоха за последното редовно заседание | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Потвръждение, че това НС трябва да се разпусне за срок от 4/5 и да се направи основно саниране (прочистване) на държавата. Иначе ще си стоим на дъното и нищо няма да се случва.

За срок от 4/5 години

Е, това е. Най-висшият орган на властта в държавата дава пример на народа, как без да се работи се получават големи заплати. Наглеци!

Това не е никакъв парламент, това не са никакви народни представители. Това е кочина, натъпкана със свине, които се угояват на гърба на бедния български народ. Пфу!

Както (с основание) ги беше нарекъл един наш кандидат-президент, китарист и певец - "дупеглави дебелогъзци". А наглостта не я коментирам, изглежда тя е необходимо качество, за да влезеш в кандидатските листи!

вие сте съвсем наивни, та чак паталогично наивни. Ами ако са искали да спазват всички закони, всички норми, включително и морални, мислите ли,че щеше да има натискане да станеш депутат. То далаверата е голяма - отнася се за всички, вече стотина партии, които се натискат да влязат в НС.

Не са стотина партии, а са вече 322...смятай колко са мераклиите за власт и/или субсидии...

Какво ми го навираш този Кодекс на труда.Какво ни е наред та...Та той не важи за депутатите.Миналата година, когато взеха ама съвсем нелигитимно властта, а сега риват, само след месец-два отидоха в отпуск.По Кодекса трябва поне 9 месеца да си работил.А отпуските им -по големи от тези на учениците.Какви бяха тези отпуски, какво беше това чудо! Затова хората искат президентска република - той поне президентът е един.

Съгласно трудовото законодателство на Република България, ако не отидеш 3 дни на работа без уважителна причина, можеш да бъдеш уволнен от работодателя. Прищевките на Б. Борисов и в. сидеров ги няма в списъка на уважителните причини за отсъствие от работа. ГЕРБ и Атака в Парламента нарушават законите на държавата, които са създадени от същия Парламент. А заплатите им ги плащаме ние-данъкоплатците, т.е. ние сме им работодателя. Срайно време е да уволним тези хрантутници.

А имаш ли сключен трудов договор с тях или само така си плямпаш?

В Кодекса на труда никъде не пише, че НС прави изключение. Така че това не е оправдание за кръшкането, и без значение от коя партия са кръшкачите.

Съгласен с всички въпроси зададени от теб с "къде". Но бих прибавил "Къде си др. главен поркурор, или остана на Костинброд?

Свършиха ли парите на посрановците ,та не платят на Атака да им направят кворум?

Много "умен" коментар. Ако наистина търсиш отговор, прочети Конституцията - раздел "Народно събрание". Но се съмнявам да ти хареса, защото написаното там някак си не е съвсем като това, което се опитва да ни втълпи банкянският дебил. Впрочем той едва ли е прочел Конституцията...както и поне 90% от стадото му...

Прав си. Мисля,че не е разведрих, а я нагнетих.

нали си взел властта, как - то друг въпрос. Оправяй се, де е Атака, а и колко независими имате!

Сега и слепите видяха че ГЕРБ са антибългарска партия! Лекарите ще останат без заплати а на тях не им пука. Или по-скоро не! Пука им, но съвсем умишлено и нарочно искат да провалят здравната система! Проклети да са! Дано повече никога ГЕРБ не помиришат власт, иначе лошо ни се пише - ще се хванат хората за гушите един друг!!!

Ти специално ми изглеждаш като привърженик на проруска партия. Не се занимавай с нас - решавай си вашите проблеми.

Аз съм привърженик на всички проевропейски партии, и същевременно съм тъмносин противник на всички проруски партии, такива като ГЕРБ например!!!

А ти ми приличаш на привърженик на мутренска партия. Май с такива трябва да се занимаят органите на реда .

Тези охлюви да с емахат завинаги от политиката на България! Да отиват в Бангладеш! България да стане президентска република! Не ни трябва 240 овце! Това не е обор! Добитък не е нужен!

Намерих книжка-реклама за ЦСКА /ЦДНА/, участник в Петия турнир на УЕФА и за предстоящия мач с "Барцелона". Издадена на 3 сехтември 1959 г.от Военното издателство.На последната корица пише дословно: 15 години 1944 - 1059 ДА ЖИВЕЕ МЪДРАТА И ГЕРОИЧНА БЪЛГАРСКА КОМУНИСТИЧЕДСКА ПАРТИЯ - ОРГАНИЗАТОР И ВДЪХНОВИТЕЛ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД В БОРБАТА ПРОТИВ ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА, РЪКОВОДИТЕЛ НА ДЕВЕТОСЕПТЕМВРИЙСКОТО НАРОДНО ВЪЗСТАНИЕ И НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО СТРОИТЕСТВО В БЪЛГАРИЯ.

ОК! Разведри я!

Чудя се защо ни плашат с преидентска република? Кое му е лошото? "Хубавото" на парламентарната вече видяхме. Защо да не видим и качествата на президентската форма на държавно управление? Защо? Не пишете минуси - пиште аргументи.

Защото зависи какъв ще ни е президента. Ако е като нашия - от него ли ще зависим? - НЕ! Не става!

Това не е аргумент. Помисли пак, ще бъда благодарен, ако помислите сериозно в тази посока.

Е ми това си важи в пълна сила и за депутатите , а тях вече 25 години ги гледаме! Поне президентското управление ще ни е по евтино! А кой ще е президента , хората са си казали думата, а на следващите избори ще се види кой ще стане!

Ако БСП/Евророма ДПС се помолят на ГЕРБ, може и да си помислим за връщането ни в пленарна зала.

Ей, мислителю, уволнен си. Не вършиш никаква работа, а плюскаш с народна пара.

По-скоро не БСП/Евророма ДПС ще се помолят на ГЕРБ, а негово величество избирателят. Но ще ги помолят не да се върнат на власт, а ДГД!

Май само ръководството ще си бъдете в Понеделник! Защо ли президента трябва да чака чак до 6-ти Август!

След сакралния въпрос " КОЙ " сега актуални са " КЪДЕ " , та КЪДЕ са Бисеров, Сидеров и всички депутати, КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ КТБ, ОТ КЪДЕ СА ПАРИТЕ НА БАРЕКОВ и т.н. много въпрос и един отговор, от всички нас зависи какви хора избираме, нека мислим трезво следващите избори.

Къде е Станишев? По пет-шест пресконференции на ден правеше миналата година, а сега когато трябва да се чистят л...та на неговото правителство никакъв го няма. Мишка.

Още един сакрален въпрос - къде изчезнаха ранобудните, интелигентните, протестна мрежа и прочие надничари?

Тука съм. А сега ни кажи къде са твоите хора - Шамара, Петното, Станишев, Бисеров, Бареков, Манолова,, Сидеров, Моника... Абе, с една дума мишките.

ранобудните, вече не стават рано, защото ги "успаха" с лъжливи обещания, а "будилника" им не само изостава, а направо спря

Къде тук има новина?

Гюбрета, при кабинета Сакскобурготски, КОЙ бе в коалиция с ДПС? Плужеци, при кабинета Станишев, КОЙ бе в коалиция с ДПС? Червени отрепки, при кабинета Орешарски, КОЙ бе в коалиция с ДПС?

Прав си - БЕШЕ! Въпросът е кой в момента Е в коалиция с ДПС? Подсказвам - с четири букви е...

Аз не виждам такива с четири букви! Има едни който перманентно са с тях в коалиция! И сега е така лошото е че сега нещо в самата ви партия сте яко объркани , след като вожда ви офейка за Брюксел!

е: всички партии в сегашния парламент.

Само да попитам Герберасти,от както се взехте със ДПС И се поцелувахте със тях уста във уста,защо сега не стачкувате със плакати със надписи КЪДЕ КЪДЕ Е ХРИСТО БИСЕРОВ,а защо,или това вече не са ви опорните точки,от както се взехте със ДПС във коалиция.

"Не подкрепим ли Пеевски, правителството пада." Само човек интимен с бай Местан може да си позволи такава простотия.

Единственият, който се е"И се поцелувахте със тях уста във уста" е председателят на БСП Станишев на Орлов мост- Твоята забележка е към Позитано.

Така е. Но след това имаше и кафе шербетлия в Кърджали...пък може и сладка ракия да е имало, като гледам какво се получава сега в парламента?

не съм "гербаджийка", а още по-малко от БСП, да не говорим за цензурата.Но си мисля, че това Народно събрание не трябваше да съществува без осигурен кворум. Тази меко казано безпринципна коалиция не трябваше да съществува - има само потърпевши с изключение на крадците - от историята с банката - фалит ли е, мисля,че е яко крадене, до продяжбата на земите за Южен поток, може да си е заслужавало.Но няма защо сега да реват, не реваха, когато грабеха, ограбиха и мандата, а сега искат да се измъкнат по терлици. Но наглостта е запазена марка за БСП.

Колко ли работни дни изкараха, след изборите лятна ваканция, коледна, великденска, сега не ходят на работа и пак в лятна, е НЕМА такава държава, или по-точно няма такъв народ, който да изтърпи това - геноцид !!!!!!!!!!!

Няма кворум,защото депутатите от БСП си пекат гъзята по плажовете.

А депутатите от ГЕРБ са на нивата да жънат... ;)

ГЕРБ изрита кабинета Орешарски от политическата карта и си свърши предсрочно работата като опозиция. Не виждам какво прави коалицията БСП-ДПС повече в това нелигитимно народно събрание. Явно позитановци се водят на работа за да крадът парите на данъкоплатеца.

То това НС си е не лигитимно от самото създаване!

Ко стаа уе? Нали БСП, ДПС и Атака имаха мнозинство и голям го вадеха? Сега нещо немогат да се съберат? И що така? Плужеци!

Защото Борисов се взе със Местан във Кърджали на турското кафе и баклава,и се целуваха уста във уста със език,Не знаеш ли?и затова сека ДПС са новите коалиционни партньори на Герб.

КОЙ целуна Местан по устата, КОЙ? "Не подкрепим ли Пеевски, правителството пада." КОЙ изрече тази простотия, КОЙ?

Извинявай, ама пак да те питам - ти тъпир ли си? С кого ДПС избра Орешарски? С кого ДПС тегли заеми? С кого ДПС управлява една година? Къде видя ГЕРБ в отговорите?

АБЕ ХОРАТА РАБОТЯТ, В КОМАНДИРОВКИ СА, КЪМ МОРЕТО ПЪТУВАТ. ТОВА ИМ Е ПО ВАЖНО КОМАНДИРОВКИТЕ.

Може ли някоя електорална единица на БСП/Евророма да поясни, защо ГЕРБ трябва да осигурява кворум на управляваща коалиция? Къде са ви коалиционните партньори, защо ви изоставиха и защо останахте само в коалиция с ЕВРОРОМА?

Ти и за 15/15 ще ги питаш още малко...

Защото взимат все пак заплата която ние им плащаме на тъпите алчни нагли крадливи Герберасти да са там и да си вършат работата,ето затова трябва да са всичките до един и да направят така че да има кворум.

Да те питам - ти тъпир ли си? Къде видя за последната година ГЕРБ да управлява, да тегли заеми и въпреки това да не може да върже бюджета за да ги наричаш крадливи?

Неутрален съм, но смятам, че щом си заел това работно място и ти плащат за това, то трябва да си вършиш работата!

НС трябва да има не-повече от 100 депутати. За тези хора трябва да важи правилито: 3 отсъствия и отстраняване. Това НС постави рекорд по тъпотий. Как искат от гражданите да спазват законите, като те не ги спазват?

Какво е "тъпотиЙ"?

В бъдещето НС да се прилага стриктно кодекса на труда, който важи за всички работещи хора в РБ. А именно, за 3 отсъствия (самоотлъчки), доказани с нерегистриране за работа в съответния ден депутатът да се освобождава и автоматично да се замества от следващия в листата. А, да, да отпадне и това среща с избиратели в работно време. Та ние всички по това време сме на работа, тогава с кого ли се срещат?

Кафявите избиратели не са на работа, винаги са свободни!

По тази логика Герб са били 300 дни в махалата. Така ли да разбирам?

Депутатите първо трябва да ходят на работа. Бих въвел да се уволняват дисциплинарно, при няколко неизвинени отсъствия. Като се заместват от следващия в листите. Както стана с Бат Сали. ;) Даже бих въвел, че ще губят правото да се кандидатират за депутати в следващите 10 години. А законите се приемат един по един и се действа отделно за всеки. То ест решили са, че нещо е добро и го поддържат. А не на детския принцип, да са обидени от преден приет закон и затова да не гласуват за друг или да отсъстват. Те трява да опитват да прокарват решенията които вярват, че са правилни. Не да се правят на обидени.

Червените отрепки се превърнаха в симпатизанти на ГЕРБ. От сутрин до вечер стенат по форумите, за връщането на ГЕРБ в НС. Също като Мая Общата - и тя горката изпада в истерия, когато не може да се проведе заседание.

Като не ви се работи, за какво се тикате въобще там. Такива партии нетрябва да влизат в следващия парламент. Щом сега не работят за народа си, то и в следващия няма да работият. Само българина се кефи на такива хора. Във всяка нормална държава това е причина за УВОЛНЕНИЕ !!!!! Нашите ковачи на закони си мислят, че са над тях. А простия българин им ръкопляска и подхилква.

Да им устроим последно заседание в затвора. Само трябва да се внимава, защото бат Сали ще краде решетките, тиквун ще се провъзгласи за директор на затвора, серГей ще изрисува стените с петолъчки, а болен ще се сбие с охраната.

Не ви ли напомня работата на НС първия академичен съвет на който присъства Т. Колев във филма " Двойникът" Всички депутати се държаха като лелката с мрежата със зеленчуци. Та и тия елитарни политически госпожи и господа се държаха през целия си мандат все едно се отбиват там само да си напазаруват- много пари и привилегии за нищо насреща!

Плаче му се на Местан, че не може да си напълнят пеликанските гуши извънредно. Надява се Чехльо да убеди Тиквун за понеделник, иначе ще трябва да вадят от дълбоките джобове пари за автобусите от Турция за октомври или пък да молят Анкара за финанси. Нова ТВ и БТВ искат пари за тоталната подкрепа!

От написаното от вас се вижда че тиквуна сте вие! Пишете глупости на куб и квадрат!

А Вие не можете и дроб да делите...

Пак ли ББ ще строи магистрали? Пак ли ще хвърчи нагоре-надолу със отряд 28? Пак ли ще говори назидателно от първо лице? Ами че той е диктатор, не го ли виждате. Освен това нищо умно не е казал, а взима отношение по всички въпроси.

Добре че малцина мислят като вас! Тежко ни с такива "мислители", ще има още дълго да гледаме такива простотии в парламента !

ВСИЧКИ ЗДРАВОМИСЛЕЩИ!

За сегашната обрулена България, по- добре диктатор, отколкото отбор крадци!

Според милиционерските зомбита каквото и да прави герб е за доброто на народа - дори когато не идват на работа и саботират НС пак било за доброто на хората ! Или когато изхарчиха 30 млн. за да летят футболисти и чалгаджийки на правителственият самолет, или когато вдигнаха цени на ток, вода, парно, лекарства, горива и храни - някак си пак е за наше добро ! Или когато продадоха на цветанчо василев БТК и Булгартабак на него и пеевски - пак е за наше добро ! Скрийте се бе лицемери !

От подобни users нямаме никаква полза само глупост и спам в НЕТ-а!

a атака остават така забравени и никой не се сеща за тях значи скоро воленчо пак да се качва в самолелет, че да чуем кво става с него. А с Христо Бисеров кво стана? или и там бойко е виновен и затрива инфо...

ГЕРБ усеща, че може да загубят изборите и реши да се прави на лошото ченге, от психологическата драма и любим подход на нашите продажни политически партии. Ние сме добри, те са лошите. Ми еднакви сте всички политици и крадете дружно. Нали парите не миришат, аз бих добавил, че вече в България те нямат и цвят. В началото на прехода бяха червени...

Ако ГЕРБ се страхуват , че ще загубят избори, при положение , че винаги са печелили, какво ли вие на вас в червените кратуни, когато никога не сте печелили с/у ГЕРБ? Дай малко пояснение, за мъглата в червеният ти мозък! Позитанските отрепки сте свикнали да работите с опорни точки и когато Кутев мълчи, ставате жалки.

ГОЛЯМ СИ СМЕШНИК, само внушения се опитвате да правите! Не разбрахте ли че ГЕРБ ВИНАГИ печелят изборите , защото най много хора стоят зад тях и ги искат да управляват самостоятелно страната! Всички прогнози , допитвания и соц. проучвания дават голяма преднина на ГЕРБ пред втората за сега партия "коалиция" за "България" , ДВОЙНО по голяма , а е с тенденция към увеличение, след това некадърно управление! Тъжно ви е , ама това е положението ще трябва да го приемете , за 12 път пак ГЕРБ първи!

Поведението на депутатите от това НС е показателно за това, че през целият си мандат тия хора не работиха и за тях държавата имаше само разходи без никаква реална полза. Този модел доказа, че се е изчерпил и повече не трябва да съществува в такъв вид. Вината е у нас, че водени от лични пристрастия към една или друга партия не изрежем това раково образувание наречено НС и не поставим въпроса за окончателно ликвидиране на този модел на лъжепарламентарна република. Време е да се носи пряка и лична отговорност за всяко действие или бездействие!

всички, които не ходят на работа да не се включват в новите листи на партиите! Цяла година работят по 3 дни в седмицата, а в останалото време уж се срещат с избиратели. Глупости!

БСП-ДПС изолираха ГЕРБ и сипеха обиди срещу тях от самото начало на това пародийно 42-ро народно събрание, та до онзи ден. Само слабоуми биха издържали да стоят при сбирщината БСП-ДПС. Борисов има достойнство и за това е най-уважавания политик в България с най-много гласоподаватели. а А ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ ХОДИ НА РАБОТА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ РАБОТИ.

Депутатите работят в НС, а не на полето. Я да ни открехнеш какво толкова свършиха Герб отвън - първо, второ, трето и т.н. - освен "Ранобудните", "Протестна мрежа", консултациите във Вашингтон и прочие "полезни" за държавата дела? И как всъщност следваха великия девиз, написан над входа на НС?

А ТОВА, ЧЕ НЯКОЙ ХОДИ НА РАБОТА, НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ РАБОТИ Да ама тези които не ходят на раабота пък със сигурност не работят а това са точно бойкотовите смотаняци!

Червените боклуци в този форум стенат против депутатите на ГЕРБ, а са си затворили миризливите уста, за депутатите на БСП/Евророма и ДПС/Атака. Абе отворковци, ако вашите депутати са в пленарна зала, ще имате кворум. Но ВАШИТЕ депутати ви бойкотират малоумната ви политика.

Те затова са й боклуци , защото освен да очернят и маскарят друго не могат!

Редакторите на Дир.бг са Комунисти !

След като за пореден път БСП, ДПС, АТАКА и ГЕРБ демонстрират, че не им се работи, няма логика да се гласува за тях на изборите през октомври! Време е хората, които досега ги подкрепяха, да се замислят за алтернатива!

Логиката ти е тъпа! Всеки глас който не е даден за ГЕРБ е просто изгубен! НЯМА друга политическа сила която да изведе страната от незавидното положение , което е сега! А друга политическа сила без ГЕРБ няма да може да извърши ефективно необходимите промени , защото няма да има необходимата подкрепа в обществото! Така че логиката с това внушение което се опитвате да направите е ПОВЕЧЕ МАНИПУЛАТИВНО отколкото решение!

Върви се прегледай. Още не са дошли на власт, а с приказките си почти ни закопаха. Представям си действията им.

Дори за електоралната единица на БСП/Евророма е ясно, че без депутатите на ГЕРБ, това Народно събрание е обречено на периодични провали.

Ти четеш ли? Цялата гербова група не е дошла на работа. Както много пъти досега. Но нищо, ще ги сърбаме............................щом има такива като теб.

Ко рече?

В момента говедото обикаля и мучи около т.н. Ивицата Нагазами, за нея милее, там му е хвърлен пъпа Радул

Нека да припомним заради кой депутати сега "функционира" това НС. Единия е евродепутат и няма и да се върне , той е главния виновник за всичко и партията му , те бяха и мандатоносителите! Другия изпълнител, който по едно време влизаше с пищов в парламента сега се изгуби , но тъкмо с неговия глас подкрепи правителството на мандатоносителите! Да не пропусна и една "уникална" "личност" , която питаше дали ви боли като ви вадят зъбите! Той пък така компроментира партията си че сега би трябвало да е в затвора ама май не е , докато все още управляват тройната некадърност

Работата е проста. Знае се кой кога е бил на работа. Да вземат да ги накарат сега да върнат парите де са взели за дните които не са работили през маддата и готово . Бюджета за здравеопазването ще се покрие макар и частично

...плюс лихвите за изминалия период (по най-високата тарифа, да речем - като на Изи Кредит) и неустойки за несвършена работа. Макар че това не вярвам да ги уплаши, добре ще е само за бюджета...

Червен Кольо спусна опорна точка, че ГЕРБ не може да съществуват като опозиция. Да, ама Не. Ако ГЕРБ не бяха силна опозиция, ДНЕС /и не само/ Тройната коалиция щеше да има кворум. Опорната точка, че ГЕРБ ще се разпаднат ако не са във властта, също е далеч от истината. Дори червен Кольо дава предимство в социологическите прогнози, че ГЕРБ е водеща политическа сила. Ако може, нека някой червен боклук да опровергае, дори една дума, написана от мен.

Е щом като цитираш никога не позналия и един изборен резултат, червения Колю Колев за истина значи положението за комунделите е много зле!

Червен Кольо е много прав, че ГЕРБ не може да съществуват като опозиция! Защото опозицията е основният коректив на властта и може да попречи на приемането на решения или закони, които, така да кажем, са неадекватни на съществуващото положение, или са лобистки, или направо вредни. Да, но за да стане това, трябва да си в парламента. Само че Герб беше опозиция, ама...вкъщи. Т.е. - оставиха ДПС и БСП да правят каквото си искат. И ако погледнеш статистиката за присъствието, поне в една трета от заседанията на НС Герб са имали възможността да наложат своето виждане или свои проекти. Да, ама не - седяха си тихо и кротко отвън - и резултата го виждаме. И за тяхно съжаление (на Герб) се оказаха от страната на даващия баницата - а не на "лудия", който я яде!