Парламентът: Не геноцид, а масово изтребление на арменци

Парламентът не призна арменския геноцид, а "масовото изтребление" на арменци. Това стана след настояване на Бойко Борисов, защото "няма друг вариант".

Обратно в новината

Коментари - Парламентът: Не геноцид, а масово изтребление на арменци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Време е да изметем ДПС от парламента. Турски измекяри. Нищо добро не е дошло от Турция!

"60% не знаят или не могат да преценят. 61% от хората у нас пък не са чували за арменския геноцид." Неграмотен народ. Ама с Биг Брадър и Планета Фолк нема как да е друго.

Реално белият човек е избил най-много човеци исторически погледнато. Но за разлика от турците е внесъл/или изнесъл/ цивилизация, а турците - не. Това е проблема - турците са избивали просто защото са жестоки и свирепи и след тях остава само упостошение и смърт - затова толкова е настървен светът срещу тях - и това, че не желаят да го признаят, говори за същото - немците се извиниха, но те са цивилизовани, а дивак да се извинява - йок. Съжалявам, но наистина мисля, че това е проблема. Нашият премиер и депутатите ни също са от лошия матрял, така, че не сме изненадани, ама хич.

Немците са избили 18,5 милиона руснаци, украинци и белоруси. От общо 27 милиона жертви от страна на СССР, военните загуби са били 8,5 милиона. Останалото са избити мирни граждани. Турците могат само да мечтаят за възможностите на "цивилизованите " немци за убиване. Да не споменаваме, че от останалите до 50 милиона жертви, 7 милиона са немска армия, най-много 1 милион немци, американци, французи, унгарци, италианци и румънци - войска. Останалите около 14-15 милиона са избити от немците евреи, поляци, сърби и всякакви славяни.

ама това е война все пак, а при арменците е мирно население - просто ликвидиране на мирен етнос.

"ОпУстошение", а не "УпОстошение"!! Оф, болят ме очите като ви гледам неграмотните писания!! Толкова ли две книги не сте прочели в животеца си, бе? Биг Брадър-а и Планета Фолк няма как да ви помогнат по отношение на грамотността!

Масовото изтребление е елемент на ГЕНОЦИДА. Вън предателите от ПАРЛАМЕНТА на БЪЛГАРИЯ.

Точно казано!

Никой не поздрави Атака за решението на парламента за арменския геноцид, макар че 9 пъти е вкарван в парламента от 2005 и чак на 10 път герб и всички останали се присъединиха към декларацията..

Там е работата, че не е само масово изтребление. И други неща са им правили, които не е етично да се споменават и са ги изселвали и са им палили домовете и са ги ограбвали. Всичко са им правили от лошите неща. Това е причината това да се обобщава с понятието геноцид. За съжаление не е било само масово изтребление. Тук е лъжата на заявлението на нашия парламент. А че това е Османска турция, а не днешна Турция - това е ясно.

Ние сме пак пред всички по простотия. Аналогично на нашето изказване за масово убиване би било наместо да се казва извършвали са насилие, да се каже е.али са ги. С такова ниво на политиците - такъв и език.

през 2013 г. се навършиха 100 години от разорението на Беломорска Тракия и клането на близо 350 хил. етнически българи от Егеята. Естествено е, че няма да имате спомен от почитането на този кървав юбилей, защото тогава на власт бяха БСП, ДПС и Атака, които не даваха да се шуми около тази важна за националната ни история и самосъзнание тема. ДПС са ясни, въпреки, че не би трябвало да имат комплекси от исторически истини и то със 100-годишна давност.

Боко Тиквата вече явно /а не под прикритие/ работи за Турция, ами поне да слага феса и да каже за колко сребърника продаде Южен поток на приятелчето си Ердоган!!!! И да не си мисли, че няма възмездие за предателство спрямо народ и родина!!!

боклуци - каквото им каже мамуната това правят. Баси, пълзящите червеи, баси прислугата, баси дебилите! Тия малоумници едно решение не могат да вземат без заповед на господарите си, а тръгнали държава да управляват. Докога ще се срамуваме и ще им влачим хомота? Кога ще ги измете бе, хора?

Това българският парламент е голяма работа, с една декларация намери начин да се скара едновременно и с Турция и с Армения

veska

Главатарят изчакваше официално от хамериканското посолство да му кажат точната дефиниция и отиде лично да я предаде. Че то видиш ли, може и грешно да се предаде или цц грешно да чуе по телефона.

не от американското посолтво, а от турското, мои човек.

Става само за падар и ибрикчия.

Много си прав! Съвсем "случайно", Обонго също не употреби думата "геноцид", а "масово избиване на арменци"!!!! Е, как така и Тиквата ни стигна до същата квалификация и дойде да надзирава гробарите в парламента да гласуват правилно за "масово изтребление на арменци"!!!НЯМА НУЖДА ЧОВЕК ДА Е ЗАВЪРШИЛ ПЪРВИ КЛАС ЗА ДА ВИДИ КОПИЕТО!!! НАРОДЕН ПРЕДАТЕЛ И ПОДЛОГА!!!

По тв гледах как трудно се търкаляха думите "масовото изтребление" в устите на депутатите. Трябваше да гласуват под зоркото око на съветника от турското посолство. Хареса ми коментара,че ние сме премиерска република. Самият ББ се появи в НС, а трябвало по това време да бъде в Румния.Но трябва да се повлияе на парл. групи и депутати. Сигурно от САЩ пак са изкомандвали- никакъв геноцид.Та Турция е най-голям съюзник на САЩ в НАТО. Нали така стана и с Кипър, така ще стане и с България, под зоркия, мигнал поглед на НАТО.

Геноцид и масово изтребление са едно и също нещо. Научете се да ползвате речници. Тяхното предназначение е именно да бъдат авторитетен помощник в случаи като този.

Вместо "геноцид" - "изтребление"; вместо "робство" - "зависимост"; вместо "цигани" - "роми"; вместо "демокрация" - "преход"; вместо "престъпност" - "статистика", вместо "интелигенция" - "елит", вместо "народ" - "матр'ял". И ние се наричаме "българи". СРАМ МЕ Е.

Бобсан, ясен си ми...ма я мини през странджата да ти резна зелката. Моят род е оцелял като две недоклани от турците сирачета се взели и отново въстановили около 300 българи за 200 години, преди това семейството ми е било около 1200......това ако не е геноцид в османската империя....то аз съм негър.

Доколкото ми е известно, Господин Борисов може да чете. Подозирам, че може и да пише. Ако беше написал в Google думата геноцид, може би щеше да разбере, че между геноцид и масово изтребление нема никаква разлика!

Така е. Геноцид не е българска дума. Заменена е с българският й превод - масово изтребление. Следователно трактовката е коректна.

А бе умници, съфорумци.. Не можем току така да си говорим, не разбирате ли? Знаете ли какво е политика? Не можем да осъждаме току така някоя друга държава, дори и така да мислим, и после да очакваме да имаме добри отношения.. Много добре си го изиграха, обявявайки го като "масово изтребление" и натъртвайки, че има разлика между Турция и Османската империя. Поздрави!

Благодарение на Тиквоча, Чехльо и Митов-гея, тази страна се управлява от чуждестранни посланици!

Кой управлява,кой кой кой кой,не ни ли нареждат от Анкара,имаме ли собствено мнение???

С кого се съобразява подлогата ББ???С турския консул,който беше в парламента.Като приемат санкциите срещу Русия,няма проблем.Когато трябва да се каже ГЕНОЦИД-ще засегнем нашите дружки,които ни купуват нашето овче/само овце са му в главата/???Големи ербапи срещу Русия,а много деликатни с нашите поробители??Ужас.Ама ние нас си не уважаваме,наричаме "турско присъствие" и"турски представители",та ще приемем за арменците думата ГЕНОЦИД като най-точна."Не народ ,а мърша".

Политик - това звучи обидно!

не било кибрит ами драсни пални клечка ;) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

това е чист геноцид над арменския народ

И вие не сте парламент, а конак.

Тьи де ,НЕ ВРАТ АМИ ШИЯ.

аба до коги ке са дупим на комунистито и депесето!? Тия крякащи протестиращи и преди --против слави Бинев и сега са платени тролове! А че културната ни гилдия си е чисто комунистическа---НЯМА СПОР! ДО КОГА ЩЕ ИМ СЕ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОЛУЧАВАТ ПАРИ ЗА НИЩО???? културната "ентелегенция"- пази хората от тая отврат!

БРАВО ДУПЕЛИСЦИ. ЗА КОЙ ЛИ ПОРЕДЕН ПЪТ ПОКАЗАХТЕ,ЧЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРИ А ДОЛНИ ПРЕДАТЕЛИ НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД.

Освен герберските тролове, на всички останали е ясно, че боко е политик на каишка, каквото кажат му от американското посолство.

Да ти кажа този път само той ми хареса. Кой изобщо ги кара нашите тикви да вкарват въпроса в парламента

Браво на народните представители гласували "ДА" за масовото "изтребление" на арменския народ. Геноцид- от гръцки = масово изтребление на хора по етнически,религиозни , родови ,културни различия. т.е . с български думи признаваме този геноцид над арменския народ. Поздравления за разум и достойнство .

Е Сърбия извърши геноцид в Косово, а Турция в Армения не. О да там е било масово избиване а не геноцид. Браво на това му се викат ценности. Значи България никога не е изселвала Турци, те са отишли на почивка. така да го разбирам на езика на дипломацията, но ако го кажем така Анкара как ще реагира?

искам да чуя кога парламента ще признае че Славянина Борис I е избил, т.е. е извършил геноцид над 40 български рода.

А за Чингиз Хан и Тамерлан не искаш ли да чуеш?

Браво на Борисов. Сигурно и кланетата през 1876 са били благородно Турско/Османско посегателство над Българският народ.

От 25г. този парламент е турски, независимо от управляващата партия. А на Борисов му е беден речника. Думата геноцид носи след себе си наказателна отговорност и плащане на обезщетения. Думата изтребление е отказ от признаване на геноцида над арменците. За геноцида над българите забравихме, понеже парламентът е турски.

Затова сме били 500години под турско робство. Защото политиците ни са нещастни подлоги.

Схващате ли разликата между "масово изтребление" и "геноцид - тотално унищожение на народ"?

Ние схващаме, а ти схващаш ли значението на геноцид? Геноцид - масово избиване на етнос с цел пълното му унищожение! Това че този процес е бил спрян не го прави друг процес.

Е... затова геРБ са избрали "омекотения вариант"...

не затова, целият вой е, защото в правото думата "геноцид" има различна "стойност" от масовото изтребление - нея правото признава за юридически факт, който носи разни последици - например - няма давност, обявено е за престъпление, което се преследва наказателно и има най-тежките присъди, трябва да се плащат обезщетения и прочие. Тук е болката на турците и техните подлоги.

buRgbuRg1

:( Арменският геноцид 1915 г трябва да бъде признат , а ОИ и Турция осъдени от международната общност ! Но кога ще се признае геноцида над Българският народ извършен от БКП , от червените ДС еничари и московски КГБе подлоги ! С "братската помощ на СССере " , на НКВеде , на КПСеСе , на КГБе , на "братушките" ! :(

Преди това трябва да признаят геноцида, извършван 500 г. от южната империя. След това - геноцидът от БКП и КПСС. И накрая - геноцидът от англо-саксонците (под формата на демокрация).

Напротив! Възраждане е имало ВЪПРЕКИ турското иго.

Ние не трябва ли да искаме извинение поне от Турция,че са живели и тормозели българското население в продължение на 500 години,а сме седнали да жалим арменците.Ако има някой който трябва да се оплаква то това сме ние и им пуснете на арменците снимки от баташкото клане и всичко,което е станало след Априлското въстание,но това е история,която трябва да помним,но сега не трябва да си разваляме отношенията с Турция заради друга страна,която не си е мръднала пръста да ни помогне цели 500 години.

Ако кажат ГЕНОЦИД на арменците, трябва да се каже и за 500год. Геноцид на българския народ/а ще обидим съседите/ , трябва да се каже за съвременния тих, постоянен ГЕНОЦИД/ от самите депутати, държавници и политици/

Хитрец и страхливец си Бойко."масовото изтребление" , ако и това не е геноцит, научи българския. Поучи се от германците, те са точните.

Мършата е двукрако с български произход. Един го беше казал на-обратно.

АНАЛОГА НА ГЕНОЦИД, КОЯТО НЯМА НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРСКИЯ, Е МАСОВО ИЗТРЕБЛЕНИЕ. ТАКА ЧЕ НЕ ТЪРСЕТЕ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ. ДАЖЕ ДУМИТЕ МАСОВО ИЗТРЕБВАНЕ СА ПО СИЛНИ. А КОЛКОТО ДО ДПС, ДОКАЗАХА, ЧЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРЩИНАТА, ЗАТОВА ЗАБРАНА. ПЛАЧАТ ЗА НЯКАКЪВ Т.Н. ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС!! ЕГАСИ И НАХАЛСТВОТО!!

ти беше от свинете които извършиха свинщината възродителен процес

Аха! Това е като "не е турско робство, а османско присъствие". Ми тогава комшиите какво се сърдят, че сме ги пратили на екскурзия? Че то е нещо хубаво!

КЪМ ГЕРБ--ЕВРОНАДЕЖДАТА.И СЕГА Т.Н, ДИ ПИ СИТО КАКТО ГО ИЗГОВАРЯ ЕДИН ВАШ ДЕПУТАТ,АНДРЕЕВ ,СЕ ГАВРИ С БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.А ВА- ШИЯТ БОКО ТИКВАТА Е ПО ЗАВИСИМ ОТ ТЯХ ДОРИ ОТ КОМУНИСТИТЕ.ДА ТИ ГО НА............М.

Интересно е, че технически българите не са били подложени на геноцид (тотално изтребление), а на робство.Но арменците са искали да ги избият до крак. Просто такъв момент, сигурен съмче да имало кой да им робува са щели всички да избият, та те по между си и до ден днешен се избиват. Турският племиер е вреден за Турция и околните държави, това е сигурно.

Технически и кръвожадно са избивали българи. Оцелелите от изтреблението са известни в историята като "бежанците от Беломорска Тракия". Потомците им в България го знаят, но едва ли е написано в учебниците.

Чрез ДПС Турция се намесва брутално в България

По-лошо е. Повечето гласували за ДПС са български граждани и живеят в България, сравнително малък е процента, които живеят навън. Тези хора гласувайки за ДПС си мислят че зашитават своето, своя имот, своята култура. (с други думи патриоти, разбира се по своему и донякъде погрешно, защото се отделят от нормалните процеси в обществото ). А настоящото правителство директо, прескача българските избиратели и се споразумява и търси подкрепа от Ердоган. Само погледнете г-н Плевнелиев какви ги натвори с посищенията и изказванията си. Държат се като васали.

ДПС Ореваха орталъка за възродителния процес, но не признават геноцида над арменците и българите. Не признават и терористичните действия на турски формирования преди възродителния процес. Защото се ръководят за действията си отвън.-от Турция.

а засто насите политици малчат за балгарскя геноцид в македоня,изваршен от србските четници!!!!засто,засто.......????

Толкова сте прозрачен ,че не сте македонец.Жалък смешник!