Пак блокираха кръстовището на Попа. Фандъкова: Общинари са подстрекателите

За втори пореден ден протестиращи против новите наредби за паркиране в София блокираха кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий". Общински съветници от различни политически сили са в основата на протестите, смята столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Обратно в новината

Коментари - Пак блокираха кръстовището на Попа. Фандъкова: Общинари са подстрекателите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, патко Фандъкова, политизиране ли е когато бъркате дълбоко в джоба на бедния българин. Протекционирате престъпници, наркопласьори, рекетьори и крадци на ДДС (да не забравяме героя Ковачки), а хората в центъра на София ги карате да се чувстват виновни и дискриминирани, защото са родени и живеят в центъра на града. Те и бездруго плащат най-високи данъци, живеейки при много по-лоши условия от бандюгите в Симеоново, Бояна и Манастирски ливади. Това което прави кметството е напълно незаконно и противоконституционно - не може да вземаш такса без да осигуряваш паркомясто - това е чист рекет !!!!!!! Тъкмо Фандъкова започна да се харесва на повечето софиянци, но сега позицията й по наредбата за паркирането ще смъкне напълно рейтинга на тая даскалица.

Бездомните кучешки глутници организират протестите!

Платеното паркиране ще ограничи броя на колите в центъра. А 600лв ще плащат тези които имат две коли. Пък и за двете да искате безплатно място за паркиране не ви ли се струва нахално?600 лв прави по 50лв на месец. Защо другите трябва да плащатдва лева на час,а вие богоизбраните да паркирате срещу смешни суми? Като имате жилища в центъра да не сте собственици и на улиците,че да искате да ви стоят колите без пари.

Има ли нужда ОБЩИНАРИ да ме ПОДСТРЕКАВАТ, когато бивам рекетиран и дискриминиран по местоживеене?!

Като минавате през топ центъра погледнете колко от жилищата на тези,които сега протестират са дадени под наем за офиси. Колко ли от тях плащат данъци за това? А сега вой,че видители не можели да си стигнат до домовете. Не могат да платят 150 лв щото са много бедни. Егати наглеците.

Разбира се, Моме от село.Всички имаме по два крака. Затова, веднага от 1 септември да се въведе синя зона и никакви 2-3-4-5 цветни зони, а само една - синя! Но при едно условие. Нека тя да се разпростира над цяла София и над така наречената голяма София. Нима целия град, не е мръсен и прашен? Нека плащат всички, не само хората, които живеят в центъра. Тогава ще видим, как ще реагират живеещите по различните квартали. Дали ще си продадат апартаментите, каквито съвети има постоянно отправяни към нас потърпевшите. И моля, обясни ми явно повече знаеш и разбираш нещата - - По какъв начин въздуха в центъра, ще стане по-чист и реда по-добър , след като платя тези 600 лева?

тая госпожа какво иска свинари ли да са подстрекателите един свинар и стига на българия

Никой не ви пречи да си стигате до домовете. Предполагам,че имате по два крака. Или може да се придвижвате само с коли? Хайде стига сълзи и сополи. Като живеете в центъра да не сте някаква по-висша раса? ще си плащате като искате да паркирате там Общината не ви е бащиния. всички плащаме данъци.

Явно наистина си мома от село. Затова моля, не се изказвай неподготвена и неорентирана по време и място във връзка с проблема.

Не подскачайте толкова.Трябват пари за болните, децата и пенсионерите.Няма да ги събираме в Щатите.Щом живеете в Центъра ще плащате и хоро ще играете! Който не му харесва да дойде в Обеля.Така е и с парното- който не иска парно да си продава апартамента и да отива по поляните.Стига с това мрън-мрън,толкова по големи проблеми имаме да решаваме и сега трябва да мислим за вас.Айде чупката!

Защо бе душичко, ние в центъра да плащаме за всичко? Когато мойте прародители, са си направи къща на това място /наречен център сега/,тогава това е било в покрайнините на града. А пък кв. Обеля не го е имало, но тогава твойте прародители са пасли овцете по чукарите някъде из България. Когато аз съм се родила в покрайнините на София, ти си се родил по чукарите. Когато моят апартамент е попаднал в т.н. център на София ти си дошъл в София, затова сега си в кв.Обеля. Злобей и се сърди на прародителите си и на родителите си, а не на хората живеещи в сегашния център на София

моля, обяснете дащо се пблащаг датнък сграда, защо се иска безплатно да се паркира на улица -Общинска собственост, иначе как ще се стига до дома си. Който няма пари да си плаща за гараж на улицата с което да пречи на вървящите - да си намери разрешение, има толкова обезлюдени села

Номерът е цяла София да стане СИНЯ ЗОНА, ДА НАБИВАТ КОЛЧЕТА И ЗНАЦИ, без много мисъл, може би някой печели от това !!!!!

ОЩЕ ПО-ЛОШО, ШМАНДРЪКОВА - ЗНАЧИ ИДЕ КРАЯТ ВИ :))))))

всички селяндури след 1991 дошли в софя да плащат синята зона с 500 лева. само софянци имат право да са освободени от този рекет. и без това софянци плащат наи висок данак а селяндурите по селата по 20 -з0 лева аре стига рекет от селяндури като и депутати и общински и те са селяндури.

А аз, наивникът, си мислех, че данък се плаща върху собствеността. А то какво се оказа - плаща се спрямо къде си роден и къде са родени родителите ти. А бе, софЯнецо селски, ако идеш на село и ти ще плащаш 20 лв данък, нищо, че си 'софЯнец'!

Прав си алф, нищо че си малко неграмотен. Нека плащат селяндурите, които нахлуха в София през последните 20 години. Заради тях са проблемите с паркирането. ДА !!!

А като си роден в центъра да не ти е пъпа хвърлен там? Трябва да паркираш точно под прозореца си щото ако мръднеш на три преки и си оставиш колата на паркинг и то само срещу 15 лв на месец нещо ще ти стане. В центъра две котки не могат да се разминат,коли една върху друга. Трябва да се ограничи движението там.Права е кметицита.

КВА КМЕТИЦА БЕ МОМЕ - НЕКВА УЧИТЕЛКА ОТ САМОКОВСКО - ТВА КМЕТИЦА ЛИ Е?

А като си роден в центъра да не ти е пъпа хвърлен там? Трябва да паркираш точно под прозореца си щото ако мръднеш на три преки и си оставиш колата на паркинг и то само срещу 15 лв на месец нещо ще ти стане. В центъра две котки не могат да се разминат,коли една върху друга. Трябва да се ограничи движението там.Права е кметицита.

хаха,, кореняк софиянец", на ,,пъпа на София" ,, роден на жълтите павета" и подобни малоумщини... Алооо ,софиянците когато русенци са гледали опера и балет дедите ви са се бръснали на дувара на кочината.. Половината от тези протестиращи са от т.н ,,бг Ентелгенция" на наш Ваню-холни поети,световни конспиратори и стратези ,квартални пияндета,без един ден трудов стаж за цял живот.. Драгалевски цирк!!

НЕ Е ДРЪГЛЕВСКИ, АМИ Е СЛИВНИШКИ СИГАНИН ВАНЮ!!! не бъркай Калофер с Калифорния! женка му е дръглевска селянка - он е заврен зет!

Ей имало много хора които завиждат на хората живеещи в Центъра на София .... иначе не виждам Що тълпата от предградията-спални ще се вълнува толкова от протестите ? :)

Фандъкова, върви си в Самоков при тато си и при говедата му. София не е поле на ялови експерименти. Не ставаш!

Протестиращите не мислят ли,че прекаляват? Освен тях в този град има и други хора. Вчера по новините обясниха,че им се пада да плащат по15 лв на месец за паркиране. Това са три кутии цигари. Ама не,искаме безплатно. Е, няма как да стане. Нагли сте вече.

Това е подготовка, плахо опипване колко овчи ни е мозъка и дали ще поддадемЕ преди въвеждането на платено паркиране НАВСЯКЪДЕ в столицата. Доене на електората му е майката, а отсреща - нула услуга или подобряване на положението. Като в социализЪма, нали?

Отново неизвестен враг срещу герб - те хората явно не искат да отидат на този протест, но виждаш ли зли сили (разбирай БСП) ги водят насила там ! Иначе всички подкрепят на 100 % два пъти по-скъпите тарифи, които ще пълнят касичките на герб ! Тъпа и нагла милиционерска паплач !

Паркирай го на село. Място бол.

ама като направят бозава зона и на село ше пищите

Г-жа Фандъкова ,може би не във всичко сте права,не може да се угоди на всички ни.Но в едно сте права ,кой прави "пиар"на наш гръб.Първо Ви съветват в разрез със закона ,после дигат "байрака"срещу Вас.Един от тях според мен ще да е екс.Кмета и неговата олигархия останала по работните си местав стария борчески антикомунистически квартал "Лозенец".Вижте го този "парясник"като кмет какви ги е вършил днес е столичен съветник.Та той е готов да продаде и майчиното си мляко ,та камо ли интересите на столичани.Много добре знае ,че вдигне ли на крак сите 35 иляди стари столичани с ГЕРБ е свършено в столичния ни град.Тогава иде неговото време,време на корупция ,време на цинизъм и политическо безхаберие.Та той ще един от тия за които сте права.Другите кои са на нас ни е ясно!

Та значи запяхме песента за добрата картофена принцеса и лошите подстрекатели! От такива тъпаци като тебе подстрекан ( по-добре насран!) сме на това дередже!

"Човек трябва наистина да е сляп, за да не вижда промените". Виждам вашите промени др. Фастъкова и те се в негативна посока. Не знам има ли поне един кореняк софиянец в това скапано кметство. По-некадърно и по-просташко управление не е имало дори по време на комунистически режим. Доживях да видя глутница бездомни кучета (12-14 на брой) спокойно да отмаря насред Докторската градина. Мръсотия до шия. Кога за последен път са мити софийските улици др. Фандъкова? А сега и данък (рекет) ще ми искаш? Къде отидоха парите, които събрахте досега? За партийната ви касичка предполагам. По-алчни, по-нагли и по-некадърни сте от всички досега!

Ivanova

Цитат: Да се има предвид мнението на всички хора, призова Фандъкова и цитира писма на столичани, които опонирали на протестиращите с тезата, че синята зона дори трябвало да се разширява, с оглед по-чист въздух и ред в центъра. Даааааааа, нека да се разшири. Но сега, веднага, от 1 септември. Нека синята зона да се разпростира над цяла София. Нима целия град, не е мръсен и прашен? Нека плащат всички, не само хората, които живеят в центъра. Тогава ще видим, как ще реагират живеещите по различните квартали. Дали ще си продадат апартаментите, каквито съвети има постоянно отправяни към нас потърпевшите. Възмутена съм и от следните факти: - Трябва да платя 600 лева за двете коли, които ползваме двете семейства живеещи на един и същ адрес. Никой не си дава сметка, че в по-голямата част от центъра в един апартамент живеят по две семейства- родители, деца, внуци. Съвсем нормално е да имат две коли. Откога колата стана лукс? Тя просто е необходимост. - Като какъв контролен орган се явява центъра за градска мобилност, че трябва да му предоставя нотариалния акт на апартамента си.? Как ще се съхранява, къде ще отиде този акт.! Няма да се учудя при толкова престъпност, ако един ден се окажа с продаден апартамент, без да знам. Защо само ние живеещите в центъра, трябва до 1 септември да сме си платили данъка на апартамента, като всички останали могат да го направя до края на годината? - Защо, когато тази наредба отпадна преди години, като нецелесъобразна, никой не ми върна парите, които платих тогава? - По какъв начин ще стане центъра по-чист и реда по-добър в центъра, след като платя тези 600 лева? - Защо и в събота, или защо не и в неделя?

Другарко Фандъкова, НИКОЙ НЕ ВИ Е ВИНОВЕН! За да изкара хората миналата година на улицата, "цар" Киро си подпали хасиендата. За да изкара Цеко Минев т. г. софиянци на "Орлов мост", ангажира финансово НС. Там пък негативната енергия "изби", като пожар в "Бистришко бранище". В сегашните дни, Борисов + "Бистришките тигри", Плевнвлиев + Лондон 2012, Младенов + наранен глезен и Златев + цената на бензина правят заедно с Миро - стандарта животът ни много интересен. Не оставям на страна и Шимон вДянкв с неговите брътвежи за РАЗМРАЗЕНИ ДОХОДИ и "клатенето" на валутния борд. Всички заедно, ВИЕ гореизброените, СИ РИТАТЕ ХЛЯБА.

Кой ви ограничава достъпът до домовете,че ревете до Бога? Няма как да паркирате под прозорците си точно при тези тесни улички в центъра.

Тези от общината търсят начин да ни скарат и това да ни накара да забравим да попитаме "къде отиват парите ни", как ги харчат или как си ги разпределят, кое ли е по-вярното! Прочетете заглавията "автобус от градския транспорт се запали и изгоря напълно", преди час един друг от линия 88 буквално влачеше задницата си по земята пред Техническия университет и за ужас на околните издаваше неистови звуци. Това не е ли безхаберие, в тях се возим и ние, и децата ни, нищо, че се дърлим за колите в момента. Колко умничко градската управа отмества злободневните теми, крайно време е да даде ясен и точен отчет какво харчи, но не им е изгодно!

Забрави за кучетата, боклука...но луд умора няма, пий вода и продължава

В условията на пазарната икономика нещата са ясни: Всяко нещо, което получаваш се заплаща. Въпросът не защо плащаш, а е срещу тези 100/150/400, които плащаш какво получаваш: Възможността да обикаляш улиците, разгеле намериш къде да паркираш. Проблема е не че плащаш, че плащаш и не получаваш адекватна услуга - гаранция че ще паркираш поне близко до дома си.

Господине, не си прав и не се изказвай неподготвен като другарката кметица, за сведение апартаментът ни е собственост от 1935 година (какъв социализъм те гони) и при това имам и собственост върху земята, върху която е построена сградата. И никакви селски пръчки нямат право да ограничават достъпа ми до вкъщи. И въпреки дребните изключения, поздравявам участниците във форума за добрия тон и гражданската позиция!

Принципно сте прав. Не съм съгласен с разни бараки, които очевидно не се ползват да пречат на останалите. И според мен по принцип има логика да се прави разлика между първа и следваща кола. Между другото живеещите по Витошка преглътнаха факта че улицата стана пешеходна, въпреки че това ги затруднява.

Иван Додов

Никой нищо не е преглътнал. Погледни колко табели седят и колко обяви има, че апартаменти на Витошка се продават. Просто хората бяха насилени, без никакво обсъждане и част от функционалността на имотите им (т.е. самите имоти) бяха отнети. Това е част от плана на Герб по изхвърляне на обикновените хора от центъра на София. Там за българи и кучета ще бъде забранена зона. А с тази зорлем създадена "главна улица" София се превръща от столица в провинция - във всеки провинциален окръжен град от соц.тип има главна улица.

Абсолютно коментар на място.Достоен столичанин и в своето си право е да иска обяснение.Да попитаме заедно с него като столичани тия мутри с джиповете и беемветата дето цял ден се шлаят ис софийските кафенета ,барове и игрални домове с нежна плът ,що дирят тук те и какво искат?Прав е съседа не може да му се отнеме това що е негово.ОА за подстрекателите въпроса е съвсем друг ,те гонят не неговите интереси ,а тези на олигархията.Столичанинът ,истинския софиянец такъв не може да бъде! Въпросът е не да плаща а да му плащат ,че му рушат тротоари ,къщи и спокойствие защото се е родил под небето на столицата наша родна!

Не коментирам темата за Винетките. Тя е важна, но по важно е това че синята зона става много по скъпа за всички. Няма ли най после да видим един пълен отчет за какво отиват тези пари, щото както писаха вчера, Градска мобилност от години ако не е на загуба е без печалба. Г+жо Фъндъкова, не съм сляп, но някакси ще е по-правилно да кажете направено е това и това, защото нещо недовиждам какво е направено с тези пари (от синята зона)

Съгласен с Вас. Нека общината отчете колко нови паркинга е построила със събраните средства досега,но не да отчита само социална програма -разбирай назначения на дремещи по улицата инкасатори, както и партийната повеля за събиране на средства.

Софиянци имат мислене което е от времето на Социализма - една стая и си мислиш че се собственик на 10 декара земя . Трябва да се забрани на собственици на Въздух без земя да си паркират в Държавна земя колите.

Добре де! Не разбрахте ли вече, че единствената цел на тази нова, неадекватна "мярка" е, чрез поредния РЕКЕТ да се закърпят дупките в бюджета.... НИЩО ДРУГО! ДЪРЖАВА - МАЩЕХА ЗА ВСИЧКИ НАС!

Първо мисли и после пиши!

МНОГО ДОБРЕ Е ПОМИСЛИЛ ДОРИ ...

Ти какво искаш бе даскалко да ти правим евала на далверата. Кукла на конци. ББ онзи ден каза по телевизията , че той отговаря за метрото, а тя за цветята. Това си е жива гавра, ама имаш поръчки да изпълняваш

Въобще не си в час с твоите разсъждения. Става въпрос не да ходя по разходки, а ДА СЕ ПРИБЕРА В СОБСТВЕНИЯТ СИ ДОМ! Карам децата си на градина, на училище.Ти ли ще дойдеш да ми ги носиш, ако трябва да паркирам на километър от жилището си? Сутрин и вечер, в дъжд и сняг, а?

И Тошев на бесилото - първи.

Фандъкова каза по повод на протестите за паркирането на живущите в "Синя зона", че никой не искал да плаща повече, но всеки искал чист въздух в центъра. Затова била тази нова, драконовска наредба за паркирането.Що за фарисейщина?Повечето от живеещите в центъра или карат колите си рядко или отиват на работа сутринта и се връщат вечерта, т.е. не замърсяват много центъра с изгорели автомобилни газове. С тази, а и с предишните подобни наредби те,живущите, се прогонват от Столична община все по-далеч от домовете им,за да паркират извън "Синя зона".На тяхно място в центъра паркират гостите.Те обаче, според наредбата не могат да останат по-дълго от час-два и на освободените места веднага паркират други.Така вместо да се облекчи трафика, както твърди г-жа кмета,той става много по-интензивен, в резултат на което и замърсяването на въздуха става много,много по-голямо.Така,че тази теория,която са и казали да лансира пред протестиращите е смехотворна и фарисейска.Много ни подценява госпожата или капацитетът на главичката и не е достатъчен,за да схване нещата,а слуша само кукловодите си.

Да се изнесе кметицата тогава в Компировци за да си диша чистия въздух.

ВЯРНО! Всяко идиотско деяние има своето "философско" оправдание! А това си е специалитет на нашите политици

От къде на къде, живеещия ще има привилегия. Мястото пред блока/къщата/ да не му е бащиния...я марш на село като не ви харесва

Ела на попа към 17:30 и го кажи по-високо това. Ако си от София де ?!

а бе човек за теб почивка няма ли? Ами едно предимство например е плащането на по-висок данък към общината. И да не е хубаво да има предимство нека всички хора в София да плащат за правото да паркират. Защо само в центъра, а по кварталите да не плащат?

Права е кметицата! Един нормален тротоар няма в центъра където да се мине спокойно. Кола върху кола. А що гаражи са превърнати в магазини-брой нямат. Но хем да взимаме наем от гаража,хем общината да ни осигури безплатно паркиране.

"Фандъкова е готова да чуе всички позиции, но да се търси баланс и да има равнопоставеност." Мила ми госпожо кмет за да има равнопоставеност трябва всички да плащат. Аз за да спра пред бащината си къща, за която моето семейство е плащало данък на общината на град София от края на по-миналиа век сега трябва да плащам и винетка, а някой, който живее в София от 10 или по-малко години може съвсем безплатно да си паркира трошките в междублокожите пространства върху общинска земя. Моля напражете платено паркиранто в цяла София! На когото не му харесва да се върне по родните места. Само за сведение аз вече съм платила за винетка, при промяна в цената как това ще се промени?

Е ти не разбра ли каква им е целта - да ни скарат с този експеримент! Сега винетки за центъра, а после за цяла София! А, че плащаме всички с всяка изминала година все по високи данъци и такси.....

госпожо Фандъкова, и пембяна зона да въведете няма да се промени нищо в центъра. Казвате, че целта на синята зона е да се въведе ред в паркирането и да се ограничат колите, които влизат в центъра. Съгласно чл.17, ал.1 от ЗНА след влизането в сила на нормативния акт трябва да се провери дали е изпълнил целта си. Аз като гледам центъра какъв хаос е нито има ред нито колите са станали по-малко, единствено хората са станали по инервени и недоволни и ходят да протестират. т.е. това е един фискален инструмент за пълнене на бюджета на общината. нищо повече. След като целта на акта не е постигната той трябва или да се измени или да се допълни или да се отмени. Представете документи, за извършените от общинския съвет проверки дали акта си е изпълнил целта да видим какво се случва, стига само рекет на хората.

Какво лошо има в това центърът на София да се разтовари малко от коли? И без това е толкова претъпкан и един нормален тротоар няма. Не виждам проблем да си оставиш колата на паркинг до метрото и да го ползваш до центъра. Като искате да се придвижвате с кола си плащайте. Значи на едно семейство в центъра с две коли общината трябва да осигури две паркоместа безплатни. Няма как да стане това.

Гугутке, ти от кой квартал си и колко коли паркираш безплатно пред блока си? И с какво ти си по-добър, от мен например, че на теб ти се осигурява от общината безплатно паркиране върху общинска собственост? Плащаш по-жисок данък на общината ли или?

Кифло провинциална, бюджетът на София е 1 000 000 000 лева годишно. Какво ги правиш тея сумати кинти, на кои шуробаджанашки фирми ги даруваш, та все не достигат бюджетни стотинки за почистването на улиците, за ликвидирането на кучетата, за завода за боклук, за нормалното живеене в града изобщо? Политическите опоненти й били виновни. Кифло некадърна, когато иначе враждуващи политически групи се съюзят срещу един некадърник, това може да означава само едно - че той наистина е тотален некадърник.

Аиде аиде пак троината коалиция виновна че г-жа Кметицата 2ри мандат не може да раздели две кила трици на три магарици

Във Виена било така,ами госпожо даскалице,какъв е стандарата на живот във Виена.Какви са заплатите,какви са пенсиите,какви социални придобивки ползват виенските граждани,за това нито дума. Безсрамни герберски мутри испивате и последната капка човешка кръв.Да ви приседне дано безбожни изроди.

Кмет на София -самоковска даскалица, Зам. кмет по строителството - видинска журналистка, зам. кмет по екологията - гоцеделчевска еколожка. И всичките избрани на първи тур! Хак ви е, тъпанари смотани! Да ви направят синя зона по контура на Околовръстното!

Прав си! Ние си ги натресохме с внушително мнозинство и сега.....

Кой ги измисля тия простотии? Тези простотии ги измисля Радослав Тошев - председателят на транспортната комисия в Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ. Радослав Тошев Тошев Роден на 30.01.1968 г. в гр. София. Висше образование фирмено планиране в УНСС (София). Председател на постоянната комисия по транспорт, транспортна инфраструктура и безопасност на движението. Член на постоянната комисия по финанси и бюджет. Синът на главния редактор на в. "Труд" Тошо Тошев - Радослав Тошев - издател на еротичното списание Пентхаус за България и ключова фигура в аферата подкупът на Плевнелиев. ГЕРБ се отказаха да питат Плевнелиев кой от визираните "брокери" и в момента са общинари от ГЕРБ му е искал рушвет

В нашият град няма "синя" зона (нищо, че всички централни улици ги броят за "паркинг" и събират по лев за час), но съчуствам на софианци.Не мога да си представя, че трябвада платя 600лв на общината, за да можем с жена ми да се прибираме в къщи.При,това, без гаранция дали ще има място къде да паркираме за през ноща.

Искам срещу всеки лив събран от конкретна улица да се даде отчет за какво е използван за подобрение на тази уличка ,а не изобщо.Щото тротоарите са разбити/егати хубавите тротоари в с.Китен/кофите гадно мръсни,врати прозрачни отворени навън към тесни улички и други и други.Къде отиват парите при Румен Пашата на паркинги и гаражи ? За какво ги събирате тези пари.

По четенето на мненията във форума съдя, че има достатъчно грамотни и силно начетени хора, които със своя професионализъм могат да насочат и движат тепърва разбуждащото се гражданско общество. Тук има инженери, икономисти, прависти. Ако се обединим можем сами, без партии, да поставим най-накрая институциите в полза на гражданите.

Да не започваме с делението на живущи и приходящи, на софиянци или не - това е една от целите на общината - разделяй и владей! Това го е казал друг, а не Фандъкова, тя няма толкова ум в главата си, но добре го използва. Трябва да сме единни, защото този прецедент - да се налага данък на живеещите в тази синя зона, след време ще доведе и до други аналогични ситуации, от които всички ще сме потърпевши и ще плащаме за примирението си! Както се разбира от написаното дотук, не общината е тази, която да определя данъците ни, но нищо не и пречи да опита, а на нас нищо не ни пречи да опитаме да я спрем в това противозаконно дело!

Фъдъкова и бизнеспарковата мафия, която владее общината, са проклятието за София. Това уж "правене" за много пари, но без никаква идея и мисъл, си е обикновенна герберска пералня и ще трябват дълги години след тях за да се оправят, до колкото може нанесените градосустройствени щети.