Падна привилегията на столичните общинари за паркиране

Столичният общински съвет отмени правото за безплатно паркиране на личните си автомобили в синята и зелената зона на всички, назначени на изборни длъжности в Столична община и в Столичния общински съвет.

Обратно в новината

Коментари - Падна привилегията на столичните общинари за паркиране | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

охх горките, как се жертват за нас... как да не ги обича човек, заради нас сега ще събират даже повече подкупи, за да си платят синята зона! Достойни политици! : )

Владимир Кисьов казал ,че това е престъпление и попитал къде ще паркира???? НАГЛЕЦ!!! ЩЕ ходиш с трамвай на работа или ще си плащаш като всички нас НАГЛЕЦО.

Предлагам да ползва метро паркингите на бустаните, а до няколкото му магазина на Витошка и Денкоглу да идва с метрото като има да взима наема :)

Явно борбата да се вземат кинти от живеещите в града е ожесточена и общинарите са навити да плащат. Мирише на мафия!

По червени от червените на Позитано се оказаха нашите от ГЕРБ! Протести до отстояване на гражданските ни права, оставката на миризливите цигани Радо Тошев и Петър Диков, както и пълен отчет за нерегламентираната печалба на Паяци и скоби.

Поздравявам ГЕРБ, че успяха да надмогнат ЛИЧНИЯ ИНТЕРЕС! С това показват защо печелят избори и защо пак ще спечелят. Протестират една група абсолютно безпринципно от позицията, че като живеят в центъра са миропомазани и имат повече права от другите! Всички сме данъкоплатци с равни права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ! Аз НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА ПАРКИРАТ БЕЗПЛАТНО-да си купят гаражи! Ако те паркират безплатно и аз искам да паркирам безплатно, като ида на гости на леля ми в центъра! Всички да паркират безплатно! Ако нямат пари, да продават скъпия имот и дим да ги няма в Обеля...

Ал

Коментар като за IQ14.6

Да ама ти паркираш безплатно в Обеля, Люлин, Младост... Паркираш безплатно и като отидеш на гости при леля си в центъра - след 19 часа, а леля ти от центъра няма къде да паркира като се върне от работа, заради такива гости и въпреки че е платила 150 лв.

Едно е ясно! Когато дойдат изборите - управляващите си плащат! Всяка арогантност има край. Историята го доказва - българите винаги гласуват наказателно! А за тези - ще е мнооого наказателно! Няма пропуснат човечец, който да не е помачкан с каквото може. Пропуснати са най-най-приближените смотковци, които освен за готови поръчки за нищо друго не стават!

Като сте толкова загрижени за паркирането в центъра и парадирате че така е в Европа, защо не приемете и по часовото пътуване в градския транспорт , коерто също е Европейско. Ама в това няма далавера(пари), а сега за всяко прекачване -1лв и после защо метрото не работи на пълно натоварване. Нормално е ако трябва да дам 4,6 лв да отида до някъде и да се върна с билети да ги сипя в колата под формата на гориво да си свърша работата без да чакам и да се тъпча

Може би защото не сме точно европейци. Почасовото пътуване и пътуването по определени маршрути е добра практика, но само ако 90% или повече си дупчат билет (или го маркират както е в Европа). А след като у нас събирането на стари билети се е превърнало в национален спорт, а надлъгването с контрольорите - призвание, просто това няма как да се случи. Всеки има право да използва парите си както намери за добре - това е една от ценностите на демокрацията. Но когато иска повече удобства и екстри - ще плаща. Ето затова става дума. А някои искат всичко да им е безплатно. Но то такова нещо няма - все накой плаща. И какво излиза? Значи те искат някой друг да им плаща сметките. Ето за такива екземпляри милиционеро-социализЪма е рай - да работят колкото да не заспят, нищо че им плащат колкото да не умрат от глад. И ако може да крадат повечко.

Как отвличат вниманието на всички с тези зони. Ал е посочил много добре Конституцията. Ама онези не я спазват и избори трябва да се плащат. Метнете бомбите по тези рекетьори и Тошев с Фъстъка вън.

Ал

Конституция на РБ: Чл. 6.(2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

Да ползва градски транспорт. Самите те призовават за това.

За велосипедите няма стикери и ограничения. Има и ще има все повече вело-алеи. Карайте колелетата за здраве и за спестяване на пари.

И КВО ТРЯБВА ДА СИ ПРОДАДЕМЕ ИМОТА ОТ ЦЕНТЪРА И ДА ГО ОТСТЪПИМ НА ХИТЪР ПЕТЪР ОТ ДОЛНО НАНАГОРНИЩЕ???????

Като за начало - можеш да започнеш да пишеш грамотно. Това "продадемЕ" можеш да си го мекаш разговорно колкото искаш. Но като го пишеш, проявяваш НЕГРАМОТНОСТ! :)

С всичко съм съгласен, но защо общинарите не отговорят пред обществото на въпросът: Защо се напъвате да ги събирате тез такси, като само за събирането се харчат повече пари от приходите?

Приходите са сериозни. Помисли. Един бизнес без инвестиции за машини и сгради (всичко ти е построено). Без конкуренция. Клиентът е длъжен да те ползва защото е и без избор. Много се печели. Истинският въпрос е: Къде отиват парите от този бизнес?

В този контекст, мен лично много ме тревожи факта, че не позволиха ревизия и проверка в "градската мобилност".

Е как къде.. за изборите. Не си гласувал.. събрали са ти дана от 100-400 лева и си готов. Няма нужда да тичкаш до урната. Защо за въпрос зададе?

Някой да ми разясни кой е този наглец Владимир Кисьов. Онзи, Росен Малинов ми е ясен: кажи му че е комунист и не питай повече!

ВЛАДИМИР КИСЬОВ- ОДС

Тези продължават да си вярват, че с лека козметика на безумията си ще премахнат гражданските протести. Не разбират ли, че решението на шепа самозабравили се чиновници нарушават закони - граждански, човешки , етични и морални. Не е въпроса да отпаднат привилегиите, а да мислят нормално!!! Защо не съпоставят доходите на българите (в центъра) с доходите на европейците (в техните центрове) Защо не мислят, че са временно на служебните си столчета и утре тези закончета ще им счупят собствените глави, когато няма да имат сегашните си доходчета ...

Съветниците да ползват новата продобивка: метрото, а също така и градския транспорт, когато ходят на работа.

То метрото нали протече?

Има бум на чадърите за метрото. очаква се метрото да поскъпне на 3 лева и снего безплатен еднодневен чадър.

Хайде до ИЗБОРИТЕ...

Ти какво мислиш, че с изборите ще промениш нещо ли? Я гледай 2 манда на същите, че тогава да разбереш имало ли е смисъл. Има само с РПГ и други такива. Може да забъркаш и смес и вътре стружки. Изборно.

Нещо не си наясно, май. Сигурно има и такива дето живеят в апартамент за 50 хил, а карат кола за 100 хил, но това в никакъв случай не е масово. На други места са тия с "вървежните" коли. Ти можеш да имаш всякаква кола, даже ЛАДА ИЛИ МОСКВИЧ - ТОВА СИ Е ТВОЯ РАБОТА. Но ако искаш да имаш право да паркираш в центъра - ще плащаш. За една кола - 150 годишно, за втората - още 400 и т.н. За това че ползваш общинска земя да си паркираш личния автомобил. ко искаш безплатно - в Младост. Люлин или Дружба. Такива са правилата в София. Ако не ти харесва, отиваш да живеш в някое китно странджанско селце, където паркирането даже и в баш центъра на мегдана пред кръчмата е абсолютно безплатно. и няма задръствания. Но в София е така. Всеки може да има претенции за какворто си иска. Но това е въпрос, който засяга няколко хиляди души, не повече. Но нека не забравяме че в София живеят 1,5 млн. и те също искат да могат да влизат с колите си в центъра. И пак да повторя - на теб ти дават право само срещу 150 лв цяла година да си паркираш колата в центъра.

По конституция всички сме равни - следователно такива като теб, а също и онези в Странджа по селата, да плащат! Защо ти искаш привилегията да не плащаш?

а пред къщи! Ти къде си паркираш колата? Скоро "центърът" ще се окаже и при теб! Прибирането на пари за нищо и без инвестиции е сладка работа - достатъчна причина за бързо разрастване на центъра и цветните зони!

Пак не си си пил хапчетата. А случайно да помниш, че земите и в центъра са били частна собственост, че са отчуждавани или изземани парцели за улици и вертикална планировка за смешни пари. Ако тогава някой беше казал на собствениците, че трябва да плащат, за да паркират пред собствения си имот, щеше да има втори 9-ти септември, а не да търпим простотии!

господа саветници,като ви е малка заплатата напуснете,но не рекeтираите хората,има много безработни те ще седнат на стола на идиота като саветник.а идиоти са и зам кметовете на герб,колко се наведохте и ви платиха от герб за да работите срещу хората зам кметове от герб????някои зам кметове са сакати но правят свирки за герб.хахахаха

Аз не разбрах сега - Фидоошу , или Бай Тошо , кой от двамата е издърпал рогите на бившят Елен Герджиков !?! Бивш Елен ,понеже вече мяза на тибетски ЯК , като всички от ГЕРБ ...!

Стига лицемерие - само събират пари, без да ги харчат адекватно. На всички е ясно, че парите от синя, зелена и какато се сетите зона се крадат безобразно - затова не само не заслужават безплатно паркиране - не заслужават и заплата, защото взимат пари от други места, за да мачкат данъкоплатците ! Къде отиват тези пари - колко паркинга построиха с тях ?

Ами тези стотици служители с GSM-и, някакви касови апарати и сигнални жилетки, плъзнали като хлебарки в центъра на мечтата им - град София, какво щяха да ядат на село, като ги мързи дори да дишат? Ами общинарите, като Кисьов по кофите ли да ходят? Нека не сме зли и да излезем на протест срещу ниските цени за паркиране и срещу твърде малките по територия платени зони! София е от с. Железница до гр. Нови Искър, а в другата посока - от Вакарел до Перник. Нека СОС не пренебрегва тези си исконни територии!

Как къде отиват парите пич? Забравихте ли, че идват избори и трябва да се събират пари от където може ;-)

Интересува ме общинските съветници имат ли и безплатни карти за пътуване в градския транспорт?

Като получавате 180 лв заплата КАК си плащате Гражданската Отговорност?!? или карате без Гражданска? Веднага да се направи проверка на тоз вагабонтин!

Като получаваш само 180 лв заплата, как така си позволяваш автомобил изобщо. Качвай се спешно на автобуса.

Както всички останали си плащат за да си вършат работата. Така и вие ще плащате. Като си толкова беден ходи с градския транспорт. Как така с 180лв караш лизингова кола за 25хил лв. с месечна вноска от 350лв. Айде не се правете на жертви. Както аз ходя в центъра с метрото така и вие ще ходите. Браво!

Владимирчо е пожизнен градски съветник. Не защото е умен, а защото е ХИТЪР! Преживя всички борби в СДС, където мисля че е бил внедрен от ДС, давайки си сметка за собственото си нищожество. Винаги в 3-та глуха, но до някаква ясла. Как живее със 180 лв., като други приходи официално няма? Такива като него унищожиха синята идея. Явно добре им е платено за това!

Като не му харесва на говедото (общински съветник), че трябва да плаща за паркиране при заплата 180 лв (?!?!? WTF !!), да напусне и да си намери по-добре платена работа. Говедото трябва да знае, че се плаща за ползването на услуги и блага. Нагли хора!

не беше ли 270лв? Тоя защо получава по-малко?!

Аз искам да знам кой е този идиот, който е гласувал против? Напишете му името моля!

Др. Кисьов, като не ти харесва работата, напусни я! Ти освен да си бил под крилцето на някоя партийка, друго знаеш ли да работиш? И все си някъде там, в тълпата безлични продажници. Я се махайте и вижте как живеят нормалните граждани! Стига с превилегийки, искам да знам кой е бил против тях.

ама какво значи къде ще паркират личните си автомобили ще ходят с метрото и нямадаги ползват лиглювци как всичко могат да плащат само те не че с какво са повече от другите били общински съветници голяма работа броика в парламента това са те

Другарите от СОС да ползват метрото! А за личните си автомобили - 2лв/час синя зона - с техните камъни по техните тикви. Пръдльовци жалки!

Запата 180лв. получавали....ами направете една проверка какви са личните им автомобили и ги попитайте с тази заплата как могат да си позволят автомобили от 15000-20000лв и нагоре... А на тоя обшински съветник дето ходел на работа и затова не искал да плаща, ще го поитам НИЕ не ходим ли на работа и не ни ли се налага да паркираме в тези зони? Мисля, че общинските съветници са общински изедници.....

със служебния си автомобил! Друг е въпросът, че и за служебните не трябва да им се дава стикер, както всички приходящи си плащат, за да ходят на работа! Може и пеша да ходи на работа - или той вече не живее в центъра, а си е купил къща в баровските квартали?! Ай сиктир, а ние не ходим на работа там, а живеем и трябва да плащаме! И места няма заради такива приходящи като него! Беше свестен човек навремето, ама явно висенето в СОС и неговия мироглед е изкривило!

Владимир си живее охолно и спокойно. Какво е дал на обществото не знам, но много е получил, този лигльо. Не знам кога е бил свестен, но по рождение си е ПЛУЖЕК!

Защото жалките ни журналистчета не се напънаха да проверят колко пари взимат за явяване в комисии - сумите са от 250 лв. нагоре, а на ден понякога участват в три комисии ! Затова са им такива малки заплатите - но са им огромни допълнителните приходи под формата на хонорари, допълнителни и др., без да броим рушветите !

за компенсация ги оставиха...общинари, нали? Танту за кукуригу.

Общинския съветник от СДС "няма да плаща синя зона, затова че си върши работата. " Ами пич, всички ние ще трябва също да плащаме синя зона и 90% от случаите ще е по работа. Така че няма какво да хленчиш. Едно и също за всички!

+1. Абе Кисьов, нали имаш имоти в центъра, защо не си платиш за годишна винетка като другите живеещи в центъра, а се бориш за незаслужена привилегия?

Когато гласуваха текстовете за платено паркиране на гражданите и на живещите в центъра, нямаше такова масово недоволство в СОС, а когато на тях им се вмени задължение да плащат, както останалите ... врява и ама как така. Господа от СОС, ако не ви харесва, че и вие трябва да плащате, за да паркирате - просто ползвайте обществения транспорт, както ни призовавате нас. Сега реакциите ви са на самозабравили се простаци, докопали власт

Нека нещата важат за всички - това е единственият начин да изпитат на гърба си последствията от собствените си действия и следващия път да мислят, какви ги гласуват! Аман от самозабравили се! Явно си мислят, че са незаменяеми и до живот ще са общинари!!!

Владимирчо е пожизнен градски съветник. Не защото е умен, а защото е ХИТЪР! Преживя всички борби в СДС, където мисля че е бил внедрен от ДС, давайки си сметка за собственото си нищожество. Винаги в 3-та глуха, но до някаква ясла. Как живее със 180 лв., като други приходи официално няма? Такива като него унищожиха синята идея. Явно добре им е платено за това!

Аха, общинарите пари за паркиране нямали, а гражданите да имат.

Никой не иска да плаща. Но пък всеки иска да живее на престижно място. И само да попитам, защо г-н Х да има запазено място за паркиране в центъра, а аз, който живея по кварталите, да нямам. Нека да поставим въпроса така - ако някой иска да има запазено място за паркиране - да си го купи. 6х2,5 метра по 200 евро кв. м. прави ако не се лъжа 3000 евро. Плаща и си паркира на своето място. Защото сега това място, върху което той има претенции е общинско. И колкото той има право да паркира, толкова имам право да паркирам и аз. Аз живея в същия град Софиия и плащам същите данъци на общината. С какво аз съм по-малко от него? С това че по някакво стечение на обстоятелствата живея в Малдост или Люлин? Не така. Даже с това че му дават право да паркира само срещу 150 лв годишно, той пак е по-облагодетелстван от мен. Недоволни винаги ще има. Но нека все пак да зачитаме интересите на 1,5 млн софианци, а не на няколко стотици гюведжари, дето хем искат да живеят на пъпа на София, хем да не плащат. Те утре може да пискат да спре Метрото и траваите щото им пречели. Ще плашат!

+1

Ей смотльо, ти за твоята кутийка в люлин или младост я плащаш 100 лв. данък я не. Аз съм един от тия, които ти наричаш гюведжари и живея ама в най центъра на центара на твоята столица и само данъка ми е 550 лв. Това честно ли е ?Има малка разлика нали Искам да ти кажа че си много тъп. Това че плащам 150 за паркиране по никакъв начин не ми гарантира запазено място. А ти в гората паркираш безплатно нали. Извода какъв е такива като мене плащат много повече за да може такива като тебе да имат улици в люлин. Завистлив лайнар

x10

Аз не те карам да живееш в центъра на София. Този данък го плащаш за апартамента, независимо дали имаш кола. Или 2 коли, или 3. Ако искаш да караш Мерцедес, от скъпите само застраховката "каско" му е 5000 лв. Данъкът на тази кола е поне още 500 лв. И двете неща нямат нищо общо с правото за пакиране в централната зона. Явно не съм бил достъатъчно ясен в обясненията, но ти май не схващаш че на теб ти дават бонус да пакираш в центъра само срещу 150 лв годишно. А на мен не ми дават такъв бонус. И аз не съм убеден че ти си нещо повече от мен или още 1,5 млн души живевщи в София. Ако искаш да не плащаш, запшовядай в "Младост". Само да те предупредя че и там няма да имаш запазено място за паркиране. Но пък гората е по-близо - ти си специалист по безплатно паркиране по горите. И "Люлин" се пише с главна буква, неграмотнико.

Аз също живея в центъра на София, в масивна, луксозна къща, построена през 1932 год от дядо ми. Такива данъци няма! Или ти си се намърдал в новопостоена кичозна базилика, или просто си мечтаеш да си новобогаташ.

За удоволствието да сме родени в центъра плащаме в пъти по-голям данък, дишаме мръсен въздух, живеем сред шум и прахоляк... Но основното е, че НЕ ИСКАМЕ ЗАПАЗЕНО ПАРКОМЯСТО, а равнопоставеност с такива като теб - или всички плащаме за нищо, или никой не плаща! Между другото живущите по нормалния свят паркират в района всичките си автомобили по адресна регистрация със символична такса! Привилегии за общинари и служебен абонамент изобщо няма!

Като стана дума за нормалния свят, имате ли представа коло се плаща на ч1ас за да влезеш в центъра на Лондон. не да паркираш, само да влезеш. във Виена не се плаща за влизане в центъра, но ако искаш да паркираш - жална ти майка. особено ако искаш да си оставиш колата з апо-дълго време. А тази работа с адресната регистрация и правото на безплатно паркиране е пълна лъжа - просто няма такова нешо. Ако си къпиш или наемеш място - да, но това е съвсем "друга бира". Аз нямам против въобще да махнат и синята и зелената зона. Но ти знаеш ли каква лиудница ще стане тогава в центъра - тогава ти пък съвсем няма да можеш да паркираш. Мерките са насочени към освобождаване на централната зона от автомобили. Мерките са болезнени, но това е начина. Иначе всеки реве срещу задръстванията, но когато трябва да понесе някакви жертви лично зада ги намали - реве. Типично по български.

В Рим ако имаш една кола плащаш 170 евро на година, ако имаш две за втората е 350 евро на година. При три автомобила и повече се плаща по още 700 евро на брой. Подобна е ситуацията и в Милано. Та нека си направим сметка. В Лондон е още по-гадно.

който паркира някъде,също си върши работата и може дори по-малко да му плащат.Цялата история е един Биг Брадър,в който участниците са си ги избирали столичани.Естествено,че пак няма да плащат,просто ще махнат стикерите,а привилегията им ще остане.

Абе този идиот дето вземал само 180лв, ами откъде намира пари за гориво, че ходи с автомобила си на работа.И ако му е много малко заплащането, защо толкова се натискат на изборите за общински съветници? Ах, как заслужавате по една голяма сопа и вън от общината, мамка ви кожодерска.

"...защото при парите, които получава като общински съветник (180 лв.) няма да плаща синя зона, затова че си върши работата." Да ходи с градски транспорт на работа! Нали имат право да го ползват безплатно! Да не говорим, че точно пред общината има служеен абонамент и монтиран навес на тротоара точно за хората, работещи в общината.

И сега какво ... ще плаща общината - естествено, че от нашите данъци? То си е ясно кат обял ден :)

Ще плаща разбира се, това е община, има пари, няма проблем да плаща. Сал едно не ми стана ясно, защо бе джанъм да им плаща паркирането, като на 210м от оПщината има спирка на метрото, другите градски превози инги им не броЯ, щот са стари и неугледни. Та натикаа всички селяни за де возят в метрото като изпосъкратиха сумати линии а те видите ли да им плащам винетките от заседания на които дори не ходят?!