Паркинг хаос в центъра на София заради незаконни колчета, скоби и ограда

От районната администрация са обещали да променят плана, за да могат колите да се движат свободно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Търпение трябва! Само след още няколко години ще се обърне тренда и всички ще бягат от София. Никой няма да иска повече да живее в този кенеф от кал, пепелак, дим и простаци. Засега, обаче, глупаците продължават да се тъпчат в кенефа като риба в каче.

Кико, дорди съ обърни трена и ний с батю шъ станим софиенци ималу рапта в зиленити и сини зони, шъ паркирвъми софиенци. Чакайти нъ идим, дън да ни земим и чинко с двети му кучита, како шъ кажити?

Софииските общинари и кмет изглежда изобщо не минават през кварталите и идея си нямат /а по-вероятно се правят на незнаещи/ какво в тях се случва! Например ако реши да се разходи чужденец в съседния на "И. Вазов" квартал "Стрелбище" силно би се затруднил да отговори на въпроса: "Къде всъщност трябва да вървят пешеходците?!", предвид тоталното превръщане на тротоарите в паркинги! Може да си помисли дори че жителите вече са усвоили летенето! Същото изобщо неправи никакво впечатление ни на общинари, ни на кмет, а КАТ няма смисъл и да споменаваме....!

Откакто на КАТ им забраниха да глобяват на пътя, вече няма кьорав катаджия с радар (освен завалиите, изпратени там по време на акция "Скорост"). Нямат интерес да си губят ценното време. Сега се крият между колите в кварталите, за да глобяват за телефони, колани и предимство на пешеходнио пътеки. А пък Вие чакате те да ходят да издирват някого си, който бил оставил колата си на тротоара :) Къде вее ... :)

Типично българска черта- да се заграбва чуждото, да се загражда общинска земя с мотива " Ама аз тука 20 години..." и т.н. Проблемът е още по- наболял в малките населени места. Дори в Пловдив, Русе, Шумен живеещите възприемат улицата и тротоарите пред домовете си за собствено паркомясто. Че и агресия проявяват в защита на " правото" си....

целият квартал е като бяло петно в зелената зона. Всички останали квартали наоколо, че и по-далеч, са зелена зона, но явно не за всички важат принципите на демокрацията... Като станат зелена зона - ще цъфнат и ще вържат

Изразите "паркинг хаос" и "антипаркинг колчета" звучат като написани от англичанин, току що започнал да учи български.

на ул.бурел има незаконно обособен паркинг с бариера /!?!!?/,който съседите от съседната кооперация си го заключват !Абсолютно самооправство.Наложи се да оставим колата на паркинга,защото нямаше място пред нашата кооперация /на 5 метра/.Една дама направи скандал защо сме спрели вътре!Няма ли община и контролни органи,питам аз? На общинска площ -частен паркинг!

ти си от 'forever' признай си !

"Предполагам, че е била предвидена за зелена площ, защото през всичките тези години си беше такава" "колите да се движат свободно и паркингът да се ползва от всичките живеещи"

А така - не им дреме за тревните площи, а за това да могат да паркират върху тях!

Както винаги фандъка раздала ''малко''наши пари на някой си да сложи колчетата и сега пак ще даде ''малко'' пари някой друг да ги махне и така до края на търпението ни - едни ще слагат други ще махат, едни ще ремонтират други след тях, едни ще контролират и след тях други като тях:(((((((

Има антипаркинг колчета и скоби - има чук и флекс - нема колчета и скоби, проблема го решавам веднага.

Обикновено тези, които най-много се канят в нета, са най-големи мижитурки.

Абе прав си,и то много,ама като опре ножа до кокъла,не се знае къде ще избие!

Аз живея точно там и мога да потвърдя проблема. Цялата работа е, че искат да построят блок с офиси, но там има и един все още функциониращ трафопост, който не могат да махнат. От него се захранва читалището П. Берон и т.н. Отделно и собствениците на другата земя около трафопоста имат претенции за земята. Зад всичко това стоят двама души. Николай Пилето, който държи в близост заведението Неро, и още някакъв съдружник. И двамата са от вида: "Mutrus Brutalis", ако ме разбирате ;) А като знаем и в каква псевдодържава живеем, не очаквам Хепи енд.

Това пиле още ли диша?

Собственик е "ДИТ Груп" на Румен Чандъров - български бизнесмен, спортен деятел, Президент на ПФК Септември (София) от 2015 г. Той е собственик на три хотела в Слънчев бряг – Маджестик, Еврика и Еврика Бийч чрез ДИТ Груп (Дългосрочни инвестиции в туризма). Земята, от уличката за паркинга (вкл. уличката) към бул. Витоша, му е додадена към по-голямото парче (където е трафопоста) от общината по времето на Антоан Николов. Досетете се сами как и за какви пари е станало разширяването на парцела !?

Това означава,че имота е частен,а Вие искате да го ползвате като общински имот.Частната собственост е неприкосновенна,според Конститъцията на РБ.

до 'www' лично съм гледал 1000 пъти по общински и държавни регистри за имоти в района (включително и въпросния имот) ! имах намерение да правя кафе . аре да не пишеш глупости Пиле шарено . всички се досещат как е взето и за какви стотинки . кат си такъв радетел на частната собственост що не си купи имот в Америка

ДО"ккк"Ако беше купил този имот ,щеше ли да махнеш евентуална съществуваща ограда за да могат да паркират в имота ти кой как намери.