Проблемите в София не само в крайните квартали. Междублоково пространство в квартал "Иван Вазов", на метри от бул. "Витоша" в центъра на столицата, е в доста тежко състояние. Живеещите там сигнализираха за незаконни антипаркинг колчета и скоби, изоставени автомобили, сухи клони, които застрашават и последното от тях е ограда, която обаче препречва пътя и подхода с автомобил към междублоковото пространство.

Иван Иванов живее в една от сградите. Той разказа пред телевизия "България он ер", че въпросната ограда е поставена за пръв път преди 2 години, а много пъти след подаване на сигнал до медии, тя е махана, но сега отново е там.

"Досега това беше улица, по която автомобилите от тези блокове минаваха за паркиране тук. Това беше излаз към бул. "Витоша". Сега сме заградени от всякъде".

Друга жена от същите сгради пък сподели пред камерата как една неделя е искала да се прибере с автомобила си, но не са я пуснали до междублоковото пространство заради оградата и разкопаното пространство.

"Постепенно се сложи тази ограда. Аз съм израснала в този квартал и си спомням, че имаше къща, вероятно собствениците са били обезщетени и след това земята е станала общинска. Предполагам, че е била предвидена за зелена площ, защото през всичките тези години си беше такава. Изведнъж нещо се случи, явно се е препродал имота", разказа тя.

Гражданите от тези кооперации, които споделят това междублоково пространство, вече са имали среща с районната администрация, на която им е било обещано да се промени планът, за да могат колите да се движат свободно и паркингът да се ползва от всичките живеещи, а по думите им сега няма достъп на пожарна или линейка до сградите.