Папата разреши да се опрощават жените, направили аборт

Папа Франциск разреши на католическите свещеници да дават прошка на жени, направили аборт, или на хора, склонили други към изкуствено прекъсване на бременност.

Обратно в новината

Коментари - Папата разреши да се опрощават жените, направили аборт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

someone

умишлен аборт е грях. за глупака детето е финасово бреме и нежелана отговорност, за умния - благословение, което отваря врати и умножава финансите.

Циганите мислят точно по същия начин

Аз

Браво, браво... Днес разрешили аборта, утре може и секса за кеф да разрешат. А кой знае - току виж и самоубийството... Ама дайте да не прекаляваме - по-предния дебил разреши на Земята да се върти (и в същата реч забрани на животните да еволюират), предния се записа като първият, дето се отказа доброволно от свинщината, тоя пък разреши аборта... Още 5-6 парчета и накрая ще признаят, че цялото християнство, с всичките му секти и ереси, си е било една грандиозна, мръсна и смъртоносна тъпня. Като всяка религия, разбира се. Без изключения.

Горе-долу си прав. Само че 5-6 папи са много време. Ако до 4-5 години световните религиозни лидери не седнат да помирят, да редактират или по-скоро да унифицират религиите ни чака война. Трябва да се изолират крайните фундаменталисти, както мюсулмански, така и еврейски и християнски. И докато не видим "бял пушек" да не ги пускат от стаята. В края на краищата всички религии имат общо начало, защо да нямат и общ край?

Аз

Бял пушек ше видиш друг път... Виж червено да потече изпод портите по-може... И по-добре...

А дали папата в тези тъмни времена е взел отношение по варварските дела на ИДИЛ? Колко християни изби радикалния ислям?!? Колко археологически и културни паметници вандалски разруши?!? Как гледа папата на ДЕХРИСТИЯНИЗИРАНЕТО на Европа и нахлуването в нея на ислямски орди с протекцията и насърчението на лидерите на ЕС? Има ли изказвания на папата по тези жизненоважни за християнството в Европа и в света въпроси? Или медиите са наложили и на папата инф. затъмнение по тази тема?!?

Тооочно така РИО .... та по повод написаното от тебе: "... днес аборт утре че.кия..." скромно додадох, ха ха ха ////////////////////////////////////// следват ге.й, ку..ва, мас.тия .. и така животът по попски подреден ще бъде за нас е..би му мам..ата идиотска минавам на кукла в тоз час

Някакъв нов сорт в които са на принципа -Мрази всичко и всички за да те уважават. ГолЕм християнин си... бравУ.

А НА МЪЖЕТЕ ПЛАТИЛИ ЗА АБОРТА - ПРОСТЕНО ЛИ Е ?

Християните не приемат аборта, защото е тежък грях в нарушение на закона. Изглежда обаче това не опритеснява папата, който е по-скоро хуманист, отколкот християнин.

къде в новия завет пише за аборта? и кой забрави основната заповед от новия завет - "Обичай ближния си" и чужденецът, който се е заселил при вас, да ви бъде като ваш туземец, и да го обичаш като себе си; защото и вие бяхте чужденци в Египетската земя. май сме християни само по кръсчетата на вратовете си и по празници със плюскане.

а от кога хуманист и християнин са две несъвместими неща? или християнството напълно отхвърля хуманизмът? изглежда доста ти е промит мозъкът от религиозна пропаганда- нарочно не казвам християнска, защото в нея няма нищо християнско. гледал съм в америка религиозни канали- там ползват същите аргументи, от типа 'хуманист=сатанист'

Това не е новина. Новина ще е, когато на мъжете почне да опрощава абортите. И да започне от своите служители.

Вашта кожа мошеническа свещеническа, не ва е срам! То какво перде имате пред очите, че смеете да коментирате хорската интимност и хорското право на собствен живот! За какви се мислите, че вие прошка да давате или недавате, с какво сте повече от всички останали бе! Самонарекли сте се милепсани! Колко от вас са дали нещо за човечеството бе негодяи! Като изключим дякон левски

Папата бил разрешил ! Е гати и простотийте, в какъв опростачен свят живеем !...

И колко парички струва тази прошка?

във Варна катедралата само за снимка взимат 6 лева... а свещите от восък са по 2 лева, за разлика от другите дето никой не знае от какво се правят и къдят в катедралата. картички продват точно с/у олтара. а дядо поп стой на входа с ГСМ в едната и чемшир в другата да те пръска за пари сложени показно на масата пред него... който не вярва - да пита варненец.

Тоя в кой век живее? А на коя улица?

Той няма ли спретне един кръстоносен поход,че варварите друговерци стигнаха вече и Виена.Аборти-той колко копелета е направил все пак като пълномощник на Христос. иезуитските му работи ! той да не е колега-гинеколог.

Заради умствената, културна и цивилизационна изостаналост на много хора по света папата е принуден да говори откровени глупости, но какво да се прави ...

"принуден" - как по-точно, от кой ??? Кога всъщност се е опитал да не говори пълни глупости, има ли въобще подобен момент в историята на тази групировка !?

С какво да се опрощават? Само с грехомер ли или трябва и на райска свирка да посвирят?

глобализация във Ватикана. Папата обръща всичко с главата надолу в католическата църква. След 2-3 години сигурно ще узакони и гей-браковете )))) ... ако е жив дотогава де!

ти християнин ли си? Чел ли си новия завет????? Коя е основната "заповед" която идва да донесе Христос спрямо него?

Та не разбрах кога идва Исус и какво носи на папата?!? И досега всички гинеколози в световната история в пъклото ли се пържат? И дали за тях ще има амнистия?

Модерното фашистко робство е факт благодарение И на ватикана. Всяко едно такова се ражда когато религията взима власт над логиката. ИД само копират схемата, резултатите са същите. Доброто и лошото ченге се грижат едните резултати да са видни, а другите да остават в периферията на зомбираните зрители.

таковай си м.а.м.а.т.а

Папата разреши да се опрощават жените, направили аборт Простено да им е.Папата няма ли други проблеми за разрешаване, като например това велико преселение на мюсюлмани в Европа,защото ако така продължават нещата след 20-на години, от папския балкон във Ватикана , ще" крещи" някой ходжа вечерната си молитва.

много са се преселили бе... направо ни заляха със техните 1.2 млн за последните 8 години. заляха та потопиха 743 млн европа, като само в Германия има 8 млн "европейски" мюсюлмани в 80 млн Германия. направо са ви промили мозъка... залива та залива. а че европа е намаляла с 20 млн за последните 5 години никой не казва...

Католиците няма да се вразумят и да се върнат към Православието. Вместо това ще деградират с големи темпове.

Е ти утрепа рибата! Не се бях замислял за най-големия грях на папата - не е лъжата и фалшифицирането на историята, не е Инквизицията, не е Конкистата, не е и сребролюбието и педофилията, а че не е православен! Направо утрепа рибата!

Чакаме скоро да въведат култа към слънцето съвсем официлано в името на "мира и благоденствието". Нй-вероятно то трибуната на ООН - свърталище на всякаква нечиста птица.

Златните пари на Ислямска държава ще стабилизират новите европейски ценности.

Златни монети на цена 140 американски долара.

Безплатно ли ще раздава тези нови индулгенции за аборт Ватикана?

А Бойко Борисов е предложил на Азербайджан да вземе участие в строителството на нова атомна централа в България.

Господ не дава, чиновника дава. Цивилизация на абсурда. Шеста божия заповед: 6. "Не убивай".

а има ли заповед "не изнасилвай"

Не пожелавай жената на ближния си - !

Прочетет десетте божии заповеди за да знаете закона на Бог. Друг не ви трябва.

Не, обаче има "Не убивай." Защото, който е взел решението да причини болка на някой като го изнасили, ще си отговаря. Също както този, който е решил да убие.

Дали ще има наказание за този който ти го е тръкнал ли? Ако го знаеш кой е стреляй на месо, ако не, не го мисли станало вече.

Умрях от смях

Да не ревете после, че мюсюлманите станали повече от вас! Природата си знае работата! Слабото и недъгавото отмира!

Това какво общо има с православна България? Аман от безсмислено инфо.

Още едно доказателство че Римокатолицизма = Великата Блудница /Откровение 19:2/

"Не си отмъщавай+ и недей да таиш неприязън срещу синовете на своя народ,+ а обичай ближния си както себе си.+ Аз съм Йехова." Левит 19:18 "Чужденецът, който се е заселил при вас, да ви бъде като ваш туземец, и да го обичаш като себе си; защото и вие бяхте чужденци в Египетската земя. Левит стих 34

човека се шегува. Хановете нямат ли чувство за хумор ?

Ех, колко смешен е светът. Отче, аз ти повервах на номера, ама Бог дали ще ти се върже? :)))

Папа, а мъжете бе?