Паметникът на Бузлуджа спечели $185 000 от американска фондация

Със средствата ще бъде изготвен план за консервацията на монумента

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

90% от българите са прости, като..., а бе няма такова просто нещо ! Хората дават луди пари да видят нещо останало от соц времето, а вие искате да го бутате. Само сметнете колко пари щеше да носи мавзолея, ама няма, щото унищожават всичко наред. Еб... Й майката на тая държава:( първото нещо което ти показват във Виена е обелиска построен от Наполеон, когато превзел Виена. Но австрийците не са тъпи да бутат, а умни да ти взимат парите да гледаш някакъв бетонен кол. А са се замислете идиоти сидиотите.

КОЙ ОСВЕН АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ДАДЕ ПАРИ НА ЦОЦИАЛИСТИТЕ?! ТЕ СА СИ ДРУЖКИ ОТ ВРЕМЕТО НА ВОСР! ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ!!! А И ФАЩ Е НАЙ-КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВА В МОМЕНТА,КИТАЙ РЕПИ ДА ЯДЕ!

Путлер що не снесе некоя преводна рубла? Зер другарите много го любят.

Предлагам да направим съботници докато не го завършим този паметник. Всички другари дето са били в Партията да се явят на 3-ти август на Бузлуджа с дрехи удобни за работа с кереч. Дерзайте млади по дух другари че не остана много време. Също имам пощенски марки изостанали от 70-те с изображение на култовият паметник. Като се има в предвид че имат нумизматична стойност ще продавам марките от 1 лв за 10 лв на место. Носете пари в брой. Марките също може да се ползват за прилагане в пакетите в помощ на полицията при залавяне на "ало" измамници. В края на деня се организира заря проверка на загиналите в прехода другари.

понеже си злобен, пък се правиш и на тарикат, да ти кажа, че все пак си бил от второразрядните, неуспели, и затова озлобени, Полуграмотни Комунисти ! Поше се “ имам ПредВид” , а НЕ “имаш В ПредВид”!!

Мястото и архитектурата нямат аналог.Добре ще го бутнем а после как ще възвърнем разходите направени по него ? По-добре ще е да помислим за нещо,което ще носи блясък,интерес и пари.Какво направихме като бутнахме Мавзолея на Димитров , освен една обществена тоалетна на бирения фест ? Аз си мисля, че изхода за Чинията се крие в нейния архитектурен облик т.е. де е нещо което да ни напомня за Космоса ,примерно космическа обсерватория за общо човешка достъпност , посещения и туризъм.Сигурен съм,че ако Илон Мъск бе я видял ,щеше да вложи средства в тази идея.Дя я бутнем а после какво ? ,поредната тъпотия на Прехода и ливади на които ще пасат овце и крави.

Смех, комунягите от БСП раздават всяка година кебапчета пред чинията но пари не дават. Сега Американците ще я спасяват за да не изчезне и потъне в руините в които е реално.

комунделското капище ще си остане това което е--нужник! огромен, грозен и на неподходящо място нужник

На какво е точно паметник Бузлуджа??? На едни долни мръсни комуняги, за които няма държава, няма власти, няма висше стоящи!!! Това е един ПАМЕТНИК НА АНАРХИЯТА И ДЕМАГОГИЯТА!!! Тези долни безбожници да пукат в АДА където им е мястото!

Другарите уредиха кебабчетата за събора!

Ами. За кебапчета ще просят от държавата. тези ще отида по фирми на разни другари.

Сега БКП, упс исках да кажа БСП да не са пипнали тези мръсни, капиталистически пари....

с такъв акъл да се наречеш ВОДЕЩА НАЦИЯ трябва да си много глупав

Хубава новина. Аз съм за паметникът да се реставрира изцяло, пък дали да стане концертна зала, дали музей на соца - все едно, важното е, че е интересна архитектура и привлича посетители. 30 години минаха от социализма, децата ни не, ами внуците трябва да видят поне малко какво е било. В близкия хотел има снимки от строежа на паметника и е много интересно. Това е една епоха. Нямаме право да пренаписваме историята, иначе сами се вкарваме в оруеловска реалност. Едно е да мразим комунизма, друго е да почитаме своята история. А историята е всякаква - възходи и падения колкото искаш. И това е с всяка една страна. Да не би французите да имат с какво да се гордеят от своята революция? Кръв и насилие с години. Да не би Щатите да имат право да се гордеят със завоюването на континента и изтребването на местните? Или Русия с ВОСР? Е, при нас падението малко се проточи, но затова трябва да пазим паметниците и да помним.

благодаря, добре е да прочетеш нещо интелидентно и спокойно на фона на "най-обичам да мразим". Паметникът е страхотен от всяка гледна точка и е предмет на добри коментари от много европейски експерти. Нужно е просто ние-българите- да се разберем най-накрая и да схванем, че времената се промениха, но в дъното на всичко си остана да се работи, да се работи и пак да се работи. Това е, ние го направихме, сега е ред да се боядиса.

Зевзек

Паметникът е страхотен от архитектурна, но не и от историческа гледна точка. Иди питай чуждестранните туристи там с какво им е известен. Преди две години возих до там на стоп двама французи и ги попитах.

Направете хотел. Жестоко ще е с тази гледка.

stankow

С младоженски апартамент на върха на пилона, точно зад петолъчката. Ъмерикан стайл ! :D

и Мъск да им подари ракетен двигател. Да се качват и да отлитат

Тази грозотия има два пътя. Събаряне и изчистване на боклуците от върха или ако ще се възстановява да стане музей на комунистическия режим. Да ходят хората да видят защо това малумие комунизма не трябва да се повтаря, а комунягите трябва да бъдат разстрелвани!

имаш мозък с размерите на Кибритена кутийка ! Такива, като теб разрушиха Мавзолея и цялата надтилка от жълтите павета. А, всеки паметник може да носи печалба !!

stankow

На 10-ти ноември БКП имаше 1 милиона члена. С членовете на семействата са 3 милиона, с внуците - сам смятайте. Тези като вас, дето са крайнобесни, събират на изборите 1.6 %. Та пак си преценете, ама много добре си преценете, дали е здравословно "да разстрелвате комунягите", как точно се държи оръжие и кой кого точно ще "лустрира" набързо. Щото ние сме си с акъла и още сме си в силите. Имам чест - офицер от запаса !

да, добре е, даже отлично - имам чест, бивш волнонаемен служител, член на БКП.

Комунистическите свине не трябва да бъдат разстрелвани, прав сте!! Те трябва да бъдат набивани на кол.! И одирани живи!

Страхотен строеж и страхотна гледка ….но защо винаги започват да говорят за паметника преди събора на БСП...?!?

А-а-а, сигурно ще снимат някой филм.

stankow

Няма начин там руснаците да не са си направили ядрена база за унищожението на Ъмуерика. Набързо по сценария ще отиде там един 007 и ще спаси света ! Те руснаците в точно такива обекти си правят пъклените бази ! :D :D

Колко филма снимаха с чинията. Искат да опазят декора. А защо най-мощната икономика на света Рашистан пробита копейка не дава?

Ами щото веднага щяха да се обадят от Обединен Фъшкийстан и да ни Забранят да вземем копейката ! :-)-

Оооо другарите как са изгладнели веднага ще ги лапнат топли топли ,те знаят как.

Ееее, най после! Сега ще могат да ремонтират чинията и да отлетят ! Ликуй народе!

А каПутин кагда?

$185 000 ще стигнат само за барута, а после за извозването на боклука?

185000 долара е добра сума за кражба. Ленчиту изготвя план.

заради това сметката на БСП е винаги празна и те пари нямат.

Тъпите гейберасти даже за кашмер не стават.... Отивам да дрънна един каунтърстрайк в сървърите на НАП... Аре.

Ние сме пълни идиоти, че сме оставили на произвола на съдбата нещо, което може да е печатница за пари.

Има само 1 печатница за пари и тя не търпи никаква конкуренция! Нарича се Федерален резерв и е частна фирма.

Нямам нищо против, ако на Бузлуджа или където и да е другаде в България се плаща с пари, напечатани от тази печатница. Стига плащащите да са много и да го правят постоянно. Ама за да сме в "играта", трябва да сме играчи и да имаме игрище. Както оня, дето Господ му казал, че хубаво му се моли за шестица от тотото, ама да иде и да си пусне поне един фиш.

"Печатница за пари" може да са Царевец и Шипка, не бетонната гнус на Бузлуджа... ама на някои им е по-важно да бранят именно нея на амбразурата

Има нещо правдиво в думите ти. От Търново съм и знам, че за Царевец им трябват пари, за да продължат възстановката, и за да подобрят вече направеното (минали са 40-50 години от както е направена реставрацията). Трябва да спомена, че от както бях дете преди 30 и повече години се говори за реставриране на царският дворец - все още нищо не е пипнато от 30 години насам.

Ние в Пресцентъра на Партията за българия също сме на мнение, че прекрасното Наше творение на Бузлуджа щеше да привлече много туристи, които вместо да ходят на шипка, биха имали шанса да се запознаят с една модерна епоха от съвременния свят. А откак управлява Бойко Борисов, сме се запътили към преди каменната ера. Доказателство за това е, че дори камъкът на Бузлуджа се руши.

185 хил.лева за идеен проект ... те за тия пари ще вземат да го стегнат и ще могат да настанят една леля отпред билетчета да къса ...

Не сте разбрали дали СА пари за взривяване на смотания паметник на простотията!

Tюрк.бг защо не сложихте за главна водеща новина 182 годишнината от рождението на най-великият българин Васил Левски, народният герой и будител, водач на българите срещу османските поробители !!! На годишнината от рождението на Ататюрк дали това не е водеща новина във всички медии в Турция, а?

За тях, в дир.бг, Левски е само софийски футболен отбор...

Американците ще ремонтират Бузлуджа, за да могат там да снимат новите епизоди на "Досиетата Х", където агенти Скъли и Мълдър подадат на мистериозните тайни и загадки на БСП, бившото БКП.

Там вече снима Джейсън Стейтън и паметника беше представен като резиденция намираща се във Варна, под която има канал и до нея достигат подводници.

Над народните избранници в София гордо се издига осанката на руския цар, баща на българите.

Когато БГ е била на картата, даже Украйна я е нямяло, да не говорим за раССия и руССкия "цар"!

Майната им на тях, а сащ, сащ имало ли го е?

Ама плана от отдавна е изготвен,проблема са само парите!Няма кой ей така безвъзмездно да даде няколко десетки милиона за ремонта и после по половин милион за поддръжка всяка година. Тъй като никой не иска да превърне този паметник в най-модерният и скъп музей на планетата в който да се наливат постоянно пари все едно е следващата атомна централа.

Тая чиния може да вади много кинти, влизал съм вътре преди години и е като концертна зала, има място и за музей, има си паркинг. Правена е на голямо и според мен с правилен мениджъмнт може да носи книти, дори докато се ремонтира.

С правилен мениджмът може и да се получи,но проблема е че вече има доклад според който и като музей и концертна зала проекта ще е все на загуба.Единственият начин това да се промени е ако има постоянен прилив на туристи които да пълнят залата през цялата година иначе няма да го бъде това с многото кинти.

За $185 000 ще бъде изготвен план за консервацията на монумента.... а за самата консервация кой ще даде или ще събираме капачки?

Това нещо, може да бъде използвано само за онагледавяне на истинската същност на българските комунисти. Харчили народни пари за безполезни тъпоти, после разнебитили дори тъпотиите, които са нацвъкали. Само че, няма нужда от онагледяване. То се знае...Трабва да бъде сринато, щото замърсява пейзажа, а сметката за събарянето да бъде връчена на Курнела

А НДК, в което тъпите гейберасти се надуват и посрещат "европейските лидери" какво е? То не може ли да се използва за същото онагледяване?

Герберастката пропаганда ти е изпила съдържанието на черепната кухина ако изобщо е имало такова. Комунисти и комунизъм в истинската му същност, НИКОГА не е имало в БГ. Това, че една партия се е нарекла комунистическа не прави автоматично членуващите в нея субекти комунисти. Само ще припомня, че сегашните другари гербаджии в голямата си част или са бивши членове на БКП, или техните бащи и майки са били такива.

ЕС дава пари за паметника. САЩ дава пари за паметника.... ама комунягите си обичат тероРусия която е в тандем с поробителите на България. Че и се кефят когато Русия въоръжава поробителите на България. Путлераст да се ей... не е лесно да го обясниш ....

Не се кОпува (както пишете вие неуките) любов с пари! Само вие си продавате дупетата и майкате си за пари или канче помия от америка за балхаря.

Ако може да дадат още толкова да консервираме и БСП-ту, та да има най-после бъдеще държавата. Иначе само се пречкат и за 5лв работа невършат. А сега като им отрязоха субсидията може и някоя мандра да пострада.

Представям си как под Бузлуджа Кури и Слончева маахат кашкавал.

Не стига,че пари им даваме на комунистите, ами и пак недоволни от нас. За този измислен паметник,символ на руския комунизъм.

Седи мирен да ти треснем още 2-3 панелни блока у Манхатън!

В България има над 8700 пачетници на падналите руси за Освобождението на тези земи от османския башибозук. Колко паметници имат американците във Виетнам за неговото освобождение?

казваш, че руснаците и турците не се понасят много? Що ми се струва, че не е баш така. Интереса клати феса, нали русо-туркофиле имитаторски.

Казва да сие.ешп.т.атам.йна! Казва, че народът и българските царе след Освобождението са издигнали хиляди паметници на признателност към жертвата на русите проляли кървта си по тези земи! А къде са паметниците на америкнаските "освободители" от признателните виетнамци? Сего по-тясно ли те? Убива ли ти на дзифката?

Че това какъв паметк е ? На културата - едва ли ! По-скоро паметник на глупостта и пиянството на един народ . Парите ще отидат на вятъра или за джипове и къщи. Става и за радиолокационна станция .

... приема сигнали ... от третият вид!

А турски фирми и фондации си строят фабрики и заводи където си пожелаят в България, най-вече в районите населени с българи-мюсюлмани. Що не построят завод в Монтана или Видинско, там има най-спешна нужда от работни места?!?! Или е защото там не живеят турци и мохамедани!

Дайте парите на Лудата и Лъжата... Съ справят с Паметника

Един дебел ще ти дадем на теб. Да млъкнеш завинаги.

ееее , как така червените другари ще приемат гадните,гнили капиталистически долари. Това не може да бъде и противоречи на комунистическият морал ! Но пък....трябва пара за кебапчета и кюфтета за събора тази година......а и надвзети пари имат да връщат в хазната. Тежка дилема.......

Американците не дават пари за партия, а за съхраняване на паметник на архитектурата. Омръзнаха ми тъпите истерични крясъци във форума. Тази постройка сама по себе си е интересна и уникална сграда. Трябва да се запази. Мисля, че ние като народ и държава 30 години тъпчем на едно място, защото се опитваме да разрушим всичко, което е направил предишният режим. Не само паметниците, но и заводи, ТКЗС-та. Знаете ли, че в момента са добре само хората в селата, които не позволиха да се разрушат кооперативите. Малоумници и дървени философи като Филип Димитров позволиха да се изколят племенните стада и да се унищожи селскостопанската техника (купиха я за жълти стотинки партийни секретри и директори). Ние, дебилите със страхливо мълчание позволихме да се случи това. Продадохме и предадохме всичко, което създадохме ние и нашите родители. Вместо това можехме да кажем - това беше нашата съдба и история и да продължим напред. Унищожаването на паметниците няма да доведе до нищо. Напротив - всеки един от тях говори - ПОМНЕТЕ! И не позволявайте да се случи отново това, което ни е потискало като народ.

Дригия проект, по който са пратили пари от американската фондация е по проект за обрязването. Няма необрязани демократи и евроатлантици! В Европа преобладават обрязаните евроатлантици. Най-голямата армия на нато е обрязана. И под червен флаг...

Ето и американците даже показват на нашите велики Евроатлантици, че всеки паметник е история, а историята трябва да се помни и с добрите и с лошите си страни. В западните държави никой владетел не разрушава това което е направено от тези преди него, независимо че даже той лично им е резнал главите. Поддържа това което е построено и ако нещо не му харесва или не му е по вкуса си прави още нещо - негово си, без да разрушава вече направеното!

За събаряне в България са само десните бесни гнизди. сектантите на караибрах... караиван драгалевския! Един даже влезе в СС... като дупетат.

не е много ясно - кое е дясно, и кое ляво... Хич не е сигурно, че идеята за свобода е "дясна" идея, а пък идеята за "ред" - е лявs! Дали не е точно обратното , м?! )

Робът си остава роб, с фес или петолъчка, все му е едно. Свободните хора като в Румъния са с минимална пенсия 900 лв а в България 200лв. Почитайте си паметниците на портобителите и доходите ви ще изостанат още повече.

До: "ДГД" Паметник на Бузлуджа Издигнат е през 1981 г. на връх Хаджи Димитър, повече известен със старото му име (до 1942 г.) Бузлуджа, в чест на Бузлуджанския конгрес, проведен на същото място през 1891 г. На конгреса е учредена Българската социалдемократическа партия. Я пак! Та на кои поробители е казваш този паметник?

Я прочети, какво е значението на думичката ''паметник''...Пък сподели, на какво точно е паметик, тоя боклук ?

Тълковен речник 1. Скулптурно или архитектурно произведение, издигнато в памет на някого или на нещо. 2. Запазен предмет, който свидетелства за по-ранни култури. Паметници на изкуството. Писмени паметници. Та какво точно не разбираш от значението на думата "паметник"? Ако и това описание от тълковния речник, не го разбираш, не виждам как аз бих могъл да ти помогна! По скоро търси лекар-психиатър, явно имаш проблем с разбирането на прочетените думи.

Точно така бе, компир. Комунистите нямат култура, че това нещо да свидетелства за култура, нито пък България се интересува от комунистически личности и събития..Ще рече, че това е ненужен боклук

Смешник! Паметник на Бузлуджа Издигнат е през 1981 г. на връх Хаджи Димитър, повече известен със старото му име (до 1942 г.) Бузлуджа, в чест на Бузлуджанския конгрес, проведен на същото място през 1891 г. На конгреса е учредена Българската социалдемократическа партия. Та на кои комунисти викаш е паметника???

Смешно е когато разни американски фондации дават пари по незнайни причини за проекти в България. Особено за проекти в образованието, като всички знаем, особено преди, че нашето образование беше на светлинни години над това в САЩ. Или пък дават пари за разни мормони и други секти, които да ни "вкарват" в християнската религия, при положение че България е била християнска държава почти 1000 години преди да се създаде САЩ :)

Не е смешно! Трагично е! Американците които имат история от 200 години да ни учат, как да се опазват историческите паметници! А нашата държава е на повече от 1300 години. Ето това което правят американците, трябва да си запишат в бележниците великите ни нови демократи!

толкова ного пари за с4?

Дайте ги тези пари на дрогарете и им гледайте сеира. След една година няма да има пари, но няма да има и консеервация на чинията, зер извънземните ще дойдат да си я вземат.

Бузлуджа ще остана и ще пребъде да осветлява делото на основополжника на прогресивните сили в България - Димитър Благоев.

Ех, Самчовци, не ги разбирате работите вие. Щото съветски ботуш не ви е газил. Но така, както я карате, ще дойде и вав вашите ферми и молове. Нашите заради вас ги пишем бегали.

А къде отидоха „ великите руснаци” , нали червената мафия им разпродаде всичко що се намира по курортите ни , що те не отделиха средства ?!

Ами Лукойл вече дванадесета година е на загуба … няма пАре!

Пари бол! Вие простошундрестите орки на шорош не правите разлика между пари и печалба. Печалбата е резултатна величина, при определени условия, описани в закона за счетоводството! Просте сте билЕ и прости ши си умрете!

Работим на загуба, само и само да карате с евтин и качествен бензин!

Кви са долни тия американци! Дават пари за Бозлуджа, а за Шипка един лев не дават! Там трябвало да има паметник на Сюлейман паша.