Монумент на Левски ще бъде издигнат на три граници

Сдружение „Аз обичам България” работи по проект за изграждане на монументален комплекс „Васил Левски” на територията на община Свиленград, в близост до магистрала Е-80, съобщиха от пресцентъра на сдружението.

Обратно в новината

Коментари - Монумент на Левски ще бъде издигнат на три граници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А очите ще му светят ли.

Е,добре ,но чак пък 150м? 15м. по бива , поне ще се вижда лицето на Апостола!

Тука някои хора се правят на умници и се опитват да са остроумни, но не са намерили точното място, затова само си показват простотията. Като става дума за Апостола, всякакви майтапи и задявки са недостойни. Идеята е чудесна и ако се събират средства от граждани, смятам и аз да дам нещо. Не забравяйте, че мъртвите герои могат да пазят нас, живите, ако ги почитаме.

Правилно да се издигне паметник на Сюлейман Великолепни, Мехмед Завоевателя, султан Абдул и прочее велики владетели. Все пак при тях раята е просперирала, завъдила е добитък, почнала е занаяти, позамогнала се е - българските градове и села са се пооживили след смазващото управление на предишната власт. Защо трябва да се отдава такова значение на един криминален престъпник?

Какви са тези отживелици? Сега трябва да се издигат паметници на Доган, Лютвито, Пеевски, бат Сали, всички ДПС-арски областни.,... изобщо съвременните борци за права и свободи са там!

слава богу наи сетне нещо хубаво да се измисли и дано по скоро се направи.нека всички да дадем кои колкото мозе.

Мили и достолепний мой пра-пра-Дядо .... най-после, след толкова години клетви , че всички българи те обичат и уважават заради твоето свято дело ..... получи нужното уважение от българския народ ! Амин !

Дано да стане по-скоро. Българите имаме нужда да виждаме истинските примери за родолюбци и може наистина на различните гранични пунктове да има паметници на различните българи-те все пак не са малко. Обаче за тази хубава идея коментарите и надявам се подкрепата за това са обезпокоително малко, в сравнение с другите теми. Наистина ли хората се интересуват само от моментни, бомбастични новини?

Това е добра идея, но защо винаги оставяме на заден план основателят на България. Хан Аспарух има един хубав паметник в Добрич и толкова,както и имена на улички. А в големите градове има имена на булеварди на толкова по-неизвестни за обществото личности от него...

Харесва ми идеята, дано се осъществи! НО, какво ще се случи след 50 години, когато българите ще бъдат малцинство? Очакваме турци, цигани и бежанци ли да ни пазят паметника?

Уви! Какво да се прави, Апостола и сподвижниците му жертваха живота си, за да ни освободят от турците. Не се е родил, обаче, този дето ще ни освободи от самите нас. Затова съвсем скоро същите тези турци, барабар с циганите, отново ще яхнат и колят българина. Заслужили сме си го!