Москва: Съветската армия спаси българските евреи

Външното министерство на Русия излезе с изявление срещу оскверняването на Паметника на съветската армия в София и посочи, че Москва е спасила балгарските евреи.

Обратно в новината

Коментари - Москва: Съветската армия спаси българските евреи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора дето нищо не щат да вършат. Вичко тежко, всичко мъчно е за нас! Аз не зная!, Аз не мога! общ е глас. И не знаем, и не можем не щеме да работим за себи си със време, само знаем и можем и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчет кой отдето завърни щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всекой вика: Яман ни е хала, а всякому меракът е развала... Не сме народ! Не сем народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще свърша... 1875 г. П. Р. Славейков

Лошото е че путин е от спец службите и по друг начин неможе да провежда политики на Балканите. Свидетели сме на една Путиниада. Но резултат няма да има. А на него трябва да му известна поговорката- Плохому танцеру,яйца мешают. С тези провокации,лъжи и анти български изтъпления ще изгуби проруски настроените българи,защото ние преди всичко сме патриоти и българи,а не руснаци. Още няколко такива изтъплени и русофилите ще се броят на пръсти. Понял ?

Правите огромна грешка с тези лъжи и неистини.Даже ние хората които сме учили в СССР и сме прятелски настроени започваме да не Ви обичаме,да се дистанцираме и да виждаме,че Русия сега се държи неправилно,недружелюбно,да не кажа враждебно. Ние също си правиме изводите и защото много добре познаваче руснаците започваме да виждаме истинските "мотиви" в едно такова поведение. Престанете,защото скоро пета колона в БГ няма да имате. А захарова,пошла ка она по-дальше...

Че къркането на халюцигена Боиарщник е привилегия само на мужиците... но таз мамашка ме опроверга :)

"Стар евреин бяга от Русия. На рамото му седи говорящ папагал. Митничарят: - Господине, не може да пътувате със жива птица! - Ами как?... - Допускаме само препарирани и замразени. Папагалът се обажда: - Абе ако трябва замразявай, ако трябва препарирай ама да се махаме от тука че си..."

"По последни данни и Батман е македонец, родом от Прилеп..."

На Захарова македонизма: "Македонски археолози откриха шлема на Александър Македонски. Радостни, те копаха още 4 часа и намериха и мотоциклета му!"

БЛЯДОЧКА МОЯ МАРИЯ !!!! У ТЕБЕ МОРДА ХОРОШАЯ ДЛЯ СВИРОЧКИ. МОЖНА И НА МЕНЯ СДЕЛОЕШ ОДНУ !!!

Невероятно е, но руските тролове защитават руската позиция дори в тази абсурдна ситуация. Тези хора вероятно дори не са базирани в България, а са етнически руснаци. Историята ясно показва, че избиването на хора в лагерите на смъртта продължава до последните минути, преди съюзническите армии да освободят съответен лагер, като са бързали да не оставят свидетели.

Паметник на Нищото Какъв е този паметник в центъра на София? - На армията на една разпаднала се диктатура. Значи това е паметник на бивша диктаторска армия, която в момента не съществува. Значи това е Паметник на Нищото. Затова служи като стар изоставен гаров кенеф, на който всеки пише каквото му хрумне. Правилния надпис там всъщност е само един: ОКУПАТОРИ! А помните ли кога започна Втората световна война? - На 1 септември 1939 г, когато Хитлер и Червената армия нападнаха вероломно Полша и си я поделиха. Полските войници бяха откарани в Сибир, а полските офицери бяха разстреляни в Катин от КГБ. До 1941 г Сталин и Хитлер бяха съюзници, което даде възможност на Сталин да окупира прибалтийските републики, Молдова и още маса територии в Азия, а на Хитлер да окупира останалата част от Европа. Но после съюзниците се скараха и СССР щеше да бъде окупиран от Хитлер, ако Западът не се беше намесил да го спасява. По времето на Втората световна война съветското посолство си развиваше спокойно шпионската дейност в България. СССР и България бяха в нормални дипломатически отношения, които СССР едностранно наруши като на 6 септември Червената армия окупира незаконно България. В крайна сметка контрата остана у нас и ние пъшкахме 45 години под съветска окупация. Само тези, които са живяли под този гнет, знаят какво е било. Слава Богу, днес сме във Европа и НАТО!

Не е паметник на нищото, а трън в очите на всички, които не лижат задници. Хибридната война не е от вчера, този паметник е бил строен, докато будни българи са гнили по концлагерите.

kerelov@poshta.net

Браво! Малко го осъзнават.

Тая истерия кой спасил някакви си евреи, някакви си 50 000 евреи в България е централен глобален и всемирен въпрос!!! Тая истерия я раздухват самите евреи, според които 50 хиляди души от сатанинския им народ са по-важни от 50 милиона бели арийци - германци, руснаци, англо-сакци и всички останали!И тъпите гои продължават да се самообвиняват и да сипят пепел върху главите си!Не бе, никаква съветска армия не е допринесла, дори и косвено, за спасяването на тия 50 000 евреи в България. Просто властта в България и тогава, и до ден днешен силно се управлява от вездесъщите евреи! Та спасението на евреите в България беше от ... евреите в България!

Той не успява, защото няколко часа преди да започне акцията за тяхното изгонване се намесват български депутати, в последния момент научили за зловещия таен план на правителството. Делегация от четирима видни граждани от Кюстендил (където на гарата вече чакат празни влакови композиции) решава да се противопостави на едно споразумение със същата силна Германия. Нека не пропускаме имената на тези доблестни мъже: Михалев, Момчилов, Куртев и Суичмезов. Те известяват заместник-председателя на Народното събраниеДимитър Пешев, също от Кюстендил и още няколко депутати за получената информация за започващо депортиране в града. Това дава основание на Пешев и групата депутати да се срещне с министъра на вътрешните работи Габровски и да го принуди да отмени заповедта за депортиране. Последното се случва на 9 март 1943 г.

1943 г.: На 2 февруари настъпва обрат в хода на войната с победата при Сталинград Евреите от Дания биват прехвърлени в неутрална Швеция на 1 октомври и по този начин биват спасени. България спасява всичките свои 48 000 еврейски поданици, но не успява да спре депортирането на 11 000 евреи от придадените към България по време на войната територии във Вардарска Македония и Егейска Тракия. Тези територии са части от съседни на България страни, окупирани са от хитлеристите, но са придадени за управление на българската държава. Въпреки гневния протест срещу Закона за защита на нацията, в края на февруари 1943 година, въпреки настъпилия обрат в хода на войната с победата на съветските войски при Сталинград, правителството на Богдан Филов сключва тайно споразумение с Германия за депортиране към лагерите на смъртта на 20 000 евреи: всичките 12 000 от Новите територии на България (дадени на България за временно управление, които са окупирани от Германия), а останалите от старите предели на нашата страна. Било е подготвено всичко, за да бъдат изпратени на 9 март 1943 г. въпросните 8 000 евреи от Стара България от Кюстендил, Пловдив, Пазарджик, Дупница и други градове в провинцията. След това е щял да дойде редът и на всички останали, включително софийските. Този план не успява.

Съветска подлога! Русофил означава българофоб. Тези територии са отнети от България по силата на различни "договори" и са населени с българи. Не са "чужди".

Това е МОЯТА ПУБЛИКАЦИЯ във "Фейсбук": Димитър Димитров 1 ноября в 8:00 "Демократчетата" от хранилката на Сорос и "Америка за България" отново доказват, че са БОЯДЖИИ! А Борисов мълчи като риба и си пази стола, който вече отдавна е паднал! БЕЗОБРАЗИЯ! Само в България, Украйна и Полша боядисват и рушат паметници..... посягат на историята! Димитър Димитров 01.11.2017г.08.00ч. ТОВА СА ИСТОРИЧЕСКИТЕ СЪБИТИЯТА: На 22 февруари 1943 г. комисарят по еврейските въпроси Александър Белев сключва договор с представителя на Гестапо у нас Теодор Данекер за поетапна депортация на българските евреи. Българската православна църква реагира особено последователно, като окуражава морално както евреите, така и множеството българи, несъгласни с политиката на правителството за разделение на нацията с мотива, че гоненията на евреите са удар по самата България. Особено активен е софийския митрополит Стефан, оглавяващ Светия синод по това време. Намесват се и множество отделни личности, включително и вдовицата на държавника Петко Каравелов, Екатерина Каравелова. Плановете за депортиране на евреите от България са спрени на два пъти през март и май 1943 г., след което не се подновяват, тъй като правителството се е провалило в тези свои намерения. На Цар Борис са предложени "План А" (депортиране) и "План Б" (изселване от София и използване на евреи в трудови лагери в България), като той се спира на втория. Последиците от разселването на евреите, както и напредъка на разгрома на Вермахта през следващите месеци правят депортирането практически неосъществимо.

Димитров, ми ти си същият дебил като др. Димитров и всички комунисти... Ма защо не измрете бе пич, чакате да дойде някой Пиночет ли...?!?

Това е ОРИГИНАЛЪТ на изявлението на представителя на Външното министерство на Русия: Посольство России в Болгарии КОММЕНТАРИЙ ОФИЦИАЛЬНОГО ПРЕДСТАВИТЕЛЯ МИД РОССИИ М.В.ЗАХАРОВОЙ КАСАТЕЛЬНО ОЧЕРЕДНОГО АКТА ОСКВЕРНЕНИЯ ПАМЯТНИКА СОВЕТСКОЙ АРМИИ В СОФИИ В Москве вызывает возмущение очередной акт осквернения памятника Советской Армии в Софии. Он произошел в ночь на 31 октября. Вандалы (не могу назвать их по-другому) атаковали монумент буквально неделю назад, но теперь превзошли сами себя, разместив на мемориале лозунги откровенно антисемитского характера. Эта выходка особенно цинична в свете того, что в годы Второй мировой войны благодаря нашим воинам удалось предотвратить депортацию евреев из Болгарии и тем самым спасти около 50 тысяч человек от неминуемой гибели. Самое страшное - это даже не факт оскорбления, а что в приведенных мною данных нет особого смысла, потому что люди, занимающиеся осквернением, понятия не имеют о своей истории. Вот это страшно. Факты, о которых я сказала, имеют ценность и значимость для тех людей, которые знают историю и никогда не позволят себе даже согласиться с подобным. Те, кто приходит с отбойными молотками, лопатами и краской и оскверняют памятники, к сожалению, вообще не знают славных страниц даже собственной истории, не говоря уже о другой. Убеждены, что подобные преступные акции никогда не встретят сочувствия и понимания среди широких слоев болгарского народа. Настаиваем на том, чтобы руководство Болгарии сделало наконец все необходимое для недопущения впредь актов глумления над памятью советских воинов, отдавших свои жизни ради спасения европейского континента от нацизма. https://goo.gl/oJ8To4

Докато ние коментираме поредния фитил и провокация от Москва, вижте с какви сериозни проблеми се занимава другаря Путин: "Путин: Не бих скочил във вода от височина над 7 метра 04.11.2017 18:22; 24 часа онлайн И аз искам да попитам - стига сме се занимавлаи с глупости, Борисов като управление, и Корнелия, която е опозиция и иска да управлява, ДА КАЖАТ И ЗАЯВЯТ, ДА ОБЕЩАЯТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ... ТЕ ОТ КАКВА ВИСОЧИНА, ОТ КОЛКО ВИСОКО МОГАТ И ЩЕ СКОЧАТ! Айде стига сме си говорили глупости като имаме толкова сериозни проблеми, да ни кажат КОЛКО МОГАТ ДА СКОЧАТ, като Путин, за да знаем за кого да гласуваме и кого да подкрепиме!

братчед, яко те пере сачмата. що путин те е компелксирал толкова бе, пубер?

4 ноември 2017г. 13:20ч "Твърдението, че Червената армия е спасила българските евреи или е дълбоко непознаване на историята, или е опит за провокация. Страната ни обаче имаше адекватна реакция по този въпрос" Това заяви държавният глава Румен Радев по повод коментарите от страна на руското външно министерство за спасяването на българските евреи през Втората световна война. А това заяви Мария Захарова, представителят на Министерството на Външните работи на Русия: "Эта выходка особенно цинична в свете того, что в годы Второй мировой войны благодаря нашим воинам удалось предотвратить депортацию евреев из Болгарии и тем самым спасти около 50 тысяч человек от неминуемой гибели. "

Ясно бе, Путин пак и говорителката му, Москва пак не са казали това което са казали (и че му е писнало от българите). Ясно бе, че пак са останали неразбрани от всички, от целия свят!

Тя е сред най-кръвопролитните сблъсъци в човешката история. Включва няколко етапа: сраженията на подстъпите към Сталинград, борбата за контрол на самия град, както и съветската контраофанзива, която завършва с обкръжаване и унищожаване на немската 6-та армия Като цяло загубите на Германия и съюзниците и в Сталинградската битка се изчисляват на 850 000 1 000 000 души (в последното число около 585 000 германци, 110 000 италианци, 160 000 румънци, 143 000 унгарци). В съветската историография се твърди за 1 500 000, при условие че общата численост на германците и техните съюзници срещу СССР през ноември 1942 г. е над 6,2 милиона. 3. Господин Радев, та кой не познава историята, Мария Захарова или Вие? Това че не можете да си преведете следното изречение... "....в годы Второй мировой войны благодаря нашим воинам удалось предотвратить депортацию евреев из Болгарии..." 4. Господин Радев, не знам на какво ниво владеете английски, но в часовете по руски, явно сте отсъствали! Съжалявам, но Вие четете соросоидните издания в България и реагирате ПЪРВОСИГНАЛНО! Дори си измислихте, че това, което е казала Мария Захарова, е ОПИТ ЗА ПРОВОКАЦИЯ! "БИСЕР" та дрънка! И последно, заемете се като Върховен главнокомандващ ВС на РБългария да осигурите постоянен ДЕНОНОЩЕН пост за охрана на паметника на Съветската армия в София, за да престанат бояджиите от хранилката на Сорос да се гаврят с паметта на руските воини, защото ни се смеят вече в Берлин, Виена и дори в Афганистан, където никой не посяга на паментиците на руснаците! Димитър Димитров 04.11.2017г., 17.40ч. кадрови офицер от РУ-ГЩ, Разузнавателно управление при Генералния щаб отдел "Нелегално разузнаване" 01.09.1978г.-01.09.1993г. президент на София клуб с позиции в 86 държави от 22.12.1992г.

Когато президентът Радев не знае руски и не познава историята на България, по-добре да не се изказва публично! Когато президентът Радев НЕ ЗНАЕ РУСКИ и НЕ ПОЗНАВА историята на България, по-добре да не се изказва публично, защото предизвиква смях! 1. Господин Президент, това че четете по диагонал публикациите на официални лица от Русия, това че не знаете достатъчно руски, поне не се изказвайте. 2. Като военен и то генерал, ТРЯБВА да познавате историята на Великата Отечествена война и да ЗНАЕТЕ, че битката при Сталинград (днешния Волгоград в Южна Русия), водена между СССР и Хитлерова Германия от юли 1942г. до февруари 1943 г., е повратен момент в хода на Втората световна война. В официалната историография на СССР Сталинградската битка е наречена най-великата битка във Втората световна война с определящо влияние върху по-нататъшния и развой. В по-ново време руски и западни историци определят като решаващо сражението на Волга. Значението на Сталинград признават и на Запад. Английският военен историк Дж. Фулър например отбелязва, че след предаването на Паулус стратегическата инициатива преминава окончателно от немците към руснаците,

към радио Москва: Колеги, кой точно спаси моряците от "КУРСК"?... ... така и не стана ясно покрай суетнята около спасяването на българските евреи...

Я хвърлете един поглед и на това, ако не сте го прочели вече: "Според "The Washington Post" президентът Доналд Тръмп е "апотеоз и олицетворение на сливането на руската и американска политическа класа"..." И забележете, не става въпрос за руския и/или американския НАРОДИ, а за ПОЛИТИЧЕСКАТА ИМ КЛАСА!!!

След произвола с БЪЛГАРСКАТА азбука, сега последва и жалък опит да се каже "нещо" тъпо срещу България! Очевидно в Москва им е много трудно да приемат послушната някога България, като независима от тях държава днес. Изявлението от днес е ОГРОМЕН провал и доказателство за БЕЗПОМОЩНОСТТА на Русия...

Чемодан, вокзал, Путкин! Вън крадците от Родината!

Ширака ЛЪЖА ммая радная!

Може да е проста пръчка , но поне отвори очите на българите колко са мразени от раССия..

То не, някой в България обича Русия...

Явно нашите политици въобще не могат да четат и превеждат от руски на български. Ало.................преведете си точно изречението и вижте, че няма такъв превод, че съветските войски са спасили евреите! напротив, точно обратното. ПРАВИТЕ ВИЕ ГОЛЕМИ ГАФОВЕ. СРАМ И РЕЗИЛ СТЕ!!!

САПУНА СИ Е САПУН - НАЛИ КАРА КАФА БЕГЕЕЕЕЦОГЛУБЕЙ

Конструираният от Шмайзер Автомат наречен на неграмотния колхозник "Калашников" АК-47 е приет на въоръжение през 1949-та година.

САПУНА СИ Е САПУН - НАЛИ КАРА КАФА

НАВРЕМИТО В ЮГОСЛАВИЯ СРЪБСКИ СЛАВЯНИ СПАСЯВАТ ОТ КОНЦЛАГЕР МОМИЧЕ НА 4 ГОДИНИ. МОМИЧЕТО ИЗРАСТВА И РАБОТИ В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КРАВАРИЯ И УБИВА ТЕЗИ КОИТО И СПАСИХА ЖИВОТА ( УРАНОВИ БОМБИ ЗА БЕЛГРАД ) КАЗВА МАДЛЕН ОЛБРАИТ

Че то по тези разсъждения, Менгеле нямаше да се "радва на унгарските цигани", а Французите нямаха да има Дранси и Аушвитц. Просто е много смешно почти наивно.

Коментарът На Госпожата-Другарка по отношение на Българските Евреи е Крайно Неуместен, Говорящ за лични празнини в познанията по история и това ме кара да се запитам - що за "външен говорител" е това. -------------- Освен гробището на съветските войници ПОЧИНАЛИ в Русе - ранени след Яш-Кишиневската операция, знам със сигурност и за няколко случая на Разстреляни Руснаци за Грубо отношение към русенското население. Директно с пистолета в главата.

На 2 февруари 1943-та година съветската армия разгромява напълно немските армии край Сталинград и започва контранастъпление. Само месец по-късно, на 7-ми март 1943-та година, Комисарството по еврейските въпроси се опитва да депортира евреите от България и получава твърд отпор. И между двете събития няма връзка ?! Откъде дойде куража на българската общественост, ако не от победите на руското оръжие и прелома във войната ? Откъде дойде нерешителността на германците и ги накара да се откажат ? Като всички виждаха накъде отиват нещата... Та има голяма заслуга съветската армия за спасяването на българските евреи. Без нея просто нямаше да е възможно.

Все пак българските управници изпълниха част от задълженията си. Изпратиха в Германия и Полша 15 000 евреи от окупираните територии в Гърция и Македония. Ешелоните ги откараха в Треблинка и Заксенхаузен.

В допълнение, нашите евреи са спрени от депортиране в пещите, но не са пуснати, а са въдворени в трудови лагери в България, при 12-14 часов работен ден, с трудови норми съответстващи на тия при коцлагерите.

Нерешителност на германците? Я пак? Настъплението на червената армия обрича на смърт милиони евреи, защото нацистите се забързват да унищожат всички трудови и концентрационни лагери на територията на СССР, после и в Полша и на други места! Тези хора можеха и да бъдат спасени по един или друг начин! Понякога добрите намерения имат фатални последствия!

Не бе, Станков, никаква съветска армия не е спасявала, дори и косвено, българските евреи! Просто властта в България и тогава, и до ден днешен силно се управлява от вездесъщите евреи! Та спасението на евреите в България беше от ... евреите в България!

Всепобедната съветска армия смаза главата на хитлерофашизма през ВСВ. Изтръгна гръцмуля на немските национаксоциалисти и пречупи гръбнака на Вермахта. С тези победи Русия спаси милиони еврейски живота. Включително и на българските евреи. Захарова говори истината

Всъщност Захарова, хабер си няма от Бг-история. Евреите сами казаха , кой ги е спасил, като номинираха Б.П.Ц. с Нобел , за мир. Като говорим, за спасение. Казанската света Богородица спаси Москва а САЩ с тяхната военна помощ спаси Русия, като цяло.

И Русия спаси България от турско и монархофашистко робство. Спасителната мисия на Русия продължава

Българската Азбука, която сме Ви дали, Българските Евреи от Холокоста, които спасихме и Българските Арменци, които спасихме от Турците преди голямото клане на Чанак Кале Изобщо не са Ваша работа ... ама Никак, при положение, че даже не сте ги чували. ------------------- Виж, ний за Вашия ГУЛАГГГГ доста сме чували.

Дир-а отново започна да (ме) тире, явно е стигнат капацитета им за истините, които могат да поемат и осмислят. Засега! Значи е време да се оттегля и да се концентрирам само върху работата си:) А след няколко седмици или месеца Дир-а ще публикува точно нещата, които в момента (ми) трие, но това не е нищо ново, случва се много пъти:) Дир, приятен уикенд и продължавайте да се ограмотявате и образовате, за да знаете и правите рзазликата между истината и лъжата! САМО ИСТИНАТА ЩЕ ВИ ОСВОБОДИ:) А ако пък пак толкова им бода очите на шефовете им или на техни приятели, нали знаете какво може да направите - пак да ме баннете, както правихте няколко пъти! И както правиха и в Капитал...:)

Прекалено много са изтърпели словоблудствата ти,инфо. Предполагам, че са се смилили все пак, трябва и ти да заработиш надницата си. Но наистина е крайно време да т вземат думата .Твърде агресивен манипулатор си!

Мен не ме мисли, но след като те интересуват моите доходи да те светна по въпроса: Първо - аз нямам надница! И второ - през уикендите си НЕ ЗАРАБОТВАМ, това ми е мое железно правило, а просто и само разпускам и правя каквото си искам! Или преценя за удачно!

евреи,но добро от тях не видяха

Ами нали сега не друг, а Путин ти посочва и кой е виновният, и си признава вината - Съветската армия, те са ги спасили...! Путин луд ли е, за да се самообвинява, ако не е истина:)

Искаш да кажеш, че Путин и говорителката му най-нагло и откровено публично лъже? Така ли да те разбирам? Ама това изобщо възможно ли е - Москва да лъже, манипулира и провокира?!?!

окупаторите с калашниците посред града. Не, за да има къде да се излива народната любов с цитати и поезия в различни цветове. А руската говорителка нека си говори, за това и плащат.

Войникът от централната фигура държи картечен пистолет "Шпагин", образец 1941-ва година. Автомат "Калашников" АК-47 е приет на въоръжение през 1949-та година.

казват кой ги е спасил от газовите камери, чрез Българския еврейски комитет. Това е българската държава в лицето на Патриарха, царя и народа на България. В този исторически момент съветската армия е на 2000 км от българската граница.

тъз мома я помня. беше се снимала с българска носия (подарък от некфи русофилистици), което беше трогателно, направо до носни кърпички. което не означава, че сега не плещи глупости, особено като с невинно гласче казва-"воины-освободители". обичайните им путински хибридки! така звучи, все едно има предвид войната от 1877-78 година, но всъщност става дума за СЪВСЕМ ДРУГИ ВОИНИ, които така са ни освободили, че още не можем да си стъпим на краката! ама какво да очаквам от неква си нахъсена мома-чиновничка, още помним брътвежите на путин за македонската азбука или там каквато друга глупост беше рекъл наскоро.

Виж Дорогая Марче, Нещо много си се объркала. Българските Евреи си си спасиха Българите и тогавашното тяхно Царство България - тихомълком и дипломатично. Такива бяха времената. Тогава вие се биехте при Сталинград и след това при Курск. И за това ви Уважаваме. Но нека да НЕ БЪРКАШ ПОВЕЧЕ, че става СМЕШНО.

М. Захарова: "В годы Второй мировой войны благодаря нашим воинам удалось предотвратить депортацию евреев из Болгарии и тем самым спасти около 50 тысяч человек от неминуемой гибели". Превод: "В годините на Втората световна война благодарание на нашите войници е станало възможно да да бъде предотвратена депортацията...", а не "нашите войници спасиха евреите". Второто е чиста измишльотина на Ек. Захариева. А първото е исторически вярно. След поражението на Хитлер при Сталинград (декември 1942 - февруари1943) и на малките деца става ясно кой ще бъде победеният. Съответно софийският елит е изтрезнял - с много тежък махмурлук. И е СТАНАЛО ВЪЗМОЖНО да го споходи човеколюбиво озарение. Веднага след това започва кампанията на председателя на НС Димитър Пешев. Преди това, ако би опитал, би бил изпратен на село, Екзарх Стефан - в манастир. Усърдно подготвената от нашия елит депортация е провалена в 12 без 5.

Интересно, защо не е изтрезнял и елита на Франция, Холандия, Унгария, Галиция,Корфу,Германия и Италия,руски командоси разстрелват 750 000 евреи? Die in Russland tätigen Einsatztruppen erschossen allein im ersten Dreivierteljahr nach dem Einmarsch etwa 750.000 Juden. Die Zahl der Opfer aus anderen Ländern und Gebieten: Tschechoslowakei 217.000, Ungarn 200.000, Bessarabien 200.000, Deutschland 160.000, Litauen 135.000, Bukowina 125.000, Niederlande 106.000, Nord-Siebenbürgen 105.000, Frankreich 83.000, Lettland 80.000, Griechenland 65.000, Österreich 65.000, Jugoslawien 60.000, Karpaten-Ukraine 60.000, Rumänien 40.000, Belgien 24.400, Italien 8.000, Memelland 8.000, Makedonien 7.100, Thrakien 4.200, Insel Rhodos 1.700, Freie Stadt Danzig 1.000, Norwegen 730, Luxemburg 700, Lybien 562, Kreta 260, Dänemark 77.

Сега разбирам Плевнелиев, колко беше прав с отношението си и реториката си към Раша Педераша.

Разбира се, че бе прав! За това точно бе съвършено прав, и за хибридните постоянни и нескончаеми войни на Москва, вкл. в България, и за това, че представляват опасност за националната ни сигурност и че ни се мешаха в изборите КАКТО ВИНАГИ, и че България трябва да се защитава от тях и тези постоянни атаки и да иска и получи помощ от съюзниците ни от ЕС и Америка... Има неща, заради които Плевенлиев ми падна в очите, както когато се изцепи, че не трябвало да се отварят стенограмите в президентството за КТБ, защото нищо добро нямало да излезе от това, А СТАНА ТОЧНО ОБРАТНОТО - окончателно се разбра, разбира се от тези които искат и могат да гледат и осмислят и разбират, цялата истина КОЙ и по-точно КОИ са разграбили банката, и това НЕ СА ОНЕЗИ, КОИТО ТВЪРДИ ЦАЦАРОВ И ПРОКУРАТУРАТА, ИЛИ НЕ ПОНЕ САМО ТЕ И НАЙ-ВЕЧЕ ТЕ!!!! И имай предвид, че Плевенлиев, поради поста, който заемаше и традициите и нормите и правилата, а и характера и ЗАВИСИМОСТИТЕ МУ ИЛИ ОБСТАНОВКАТА, бе мнооого тактичен и внимателен, тоест не каза и изрази МНОГО СЕРИОЗНИ НЕЩА И ФАКТИ ЗА ГРУБАТА НАМЕСА НА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ НЕ САМО ТОГАВА, А И ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ!

Обзалагам се, че ако САЩ закъсат, ти и такива като теб ще се сетите за теми като Договорите за ПРО, за конвенционални оръжия в Европа, за климатичните промени, за статута на Косово, за свръхвъоръжаването на Турция, за агресията срещу Ирак, която беше гавра с Устава на ООН и закана срещу света. Т.е. за теми, които са въпрос на живот и смърт за нацията, за която тъй сладко милееш.

а историята е такава - каквато е ... Соломон Леви изкла и изгори над 14 000 мирни граждани по улиците, къщите и черквите на Ески Заара (днешна Стара Загора) през Руско-турската война. И верен на древните принципи на истинската си вяра изпрати 10 000 деца, моми и юноши в Истанбул за робска продажба. На 22 юли 1877 г. (10 юли ст.стил) Девети Кавказки драгунски полк, предвождан от херцог Николай Максимилиянович Лайхтенбергски, влиза в Стара Загора и го освобождава. На 23 юли (11 юли ст.ст.) ген. Гурко и ген. Столетов са тържествено посрещнати в ликуващия град. Предният отряд на руската армия, състоящ се от 12 000 души, сред които и 6 дружини български опълченци под командването на ген. Гурко, овладява важни позиции, които ограничават преминаването на турските войски от Южна България. Актовете на садизъм са ужасяващи. Бременните жени са разпаряни и от коремите им са вадени неродени деца. Хора са нанизвани на шиш и печени като човешко чеверме. Българи са одирани живи, а кожите им са напълвани със слама и са окачвани по дърветата. Много са изгорени живи, някои първо полети с газ. Други са горени на жертвеници, имало разпънати на кръст приковани, пален е огън на гърдите на трети и е варено кафе. Млади жени са карани голи да играят кърваво хоро, където са озлочестявани и после изклани. В църквата Св. Троица са изклани 2500 души, много тела на избитите остават прави, защото няма къде да падат труповете. Изклани са и укрилите се в храмовете Св. Димитър, Св. Богородица и Св. Николай, които са обстрелвани с артилерия и запалени. Избити са между 14 000 и 15 000 българи, още към 1200 умират от глад и преживените ужаси. Отвлечени са към 10 000 млади момчета, момичета и жени, малко от които се връщат след Освобождението.

а ще ни разкажеш ли кой изостави преди това същата Стара Загора на диващината на еврейско-турския изрод соломон-сюлейман и башибозуците? а ще ни разкажеш ли колко пъти и от кой е опожаряван до последна керемида Свищов през 19 век при руско-турските кампании, при когато многобройни кампании кой знае защо до 1877 година на никой не му е дремело да "освобождава българите". а ще ни разкажеш ли за отношението на т.нар. братушки към Съединениет и Независимостта на България през 1885 и 1908 година? и накрая-нека си затворим очите за 14 БЪЛГАРСКИ опълченски дивизии, спасили Шипка-Шейново и съдбата на цялата кампания/война, както и за изказванията на ВСИЧКИ без изключение наши поборници и възрожденци за Русия!щото Вазов има две стихчета за русия, първото го знаем, а второто?!

stan_posta@

"14 БЪЛГАРСКИ опълченски дивизии" на Шипка ? Имали сме 5 дружини, без артилерия. Дружината е била нещо като усилен, 5-ротен батальон. Никой не отрича участието на българите в най-критичните дни, на 9-11 август, но да бъдем точни !

Спомняте ли си как когато най-големият в Москва почине - например Сталин или Брежнев, КАК ТЕЗИ С ДНИ КРИЯТ НОВИНАТА И СЕ ЧУДЯТ КАКВО ДА ГОВОРЯТ И КАК ДА ЛЪЖАТ И МАЖАТ, ДОКАТО СИ СЕ РАЗБЕРАТ В ГЛУТНИЦАТА КОЙ ЩЕ ИМ Е НОВИЯТ ДЗВЕР, ТОЕСТ ВОЖД, защото ПОДРЪЖНИЦИТЕ ИМ С ПРОМИТИТЕ ИМ МОЗЪЦИ ИЛИ ИЗОБЩО БЕЗ МОЗЪК СА ВЪЗПИТАВАНИ И НАУЧЕНИ, ЧЕ БЕЗ ВОЖДЪТ ИМ СВЪРШВА СВЕТЪТ!!! И сега, когато Бащицата Путин им забива за пореден път нов нож в гърба с такива изявления на кифлата му Захариева, КАКВО ДА ПРАВЯТ ОСИРОТЕЛИТЕ ИМ КАПИИ И ПЕТА КОЛОНА В БЪЛГАРИЯ, ТОЛКОВА ОСИРОТЕЛИ!

Абе, руските и червените тролове и путинофили, изживяващи се за русофили в България, я да ви отперя един въпрос: Вие досега винаги много силно те мразели евреите и много ви личи, винаги сте ги плюли и нападали (гадния и виновен за всичките ВИ беди евреин Сорос например)... Е, сега след като вашият вожд излезе с тази откровена лъжа и провокация и вие няма как да не го защитавате, защото все трябва да се препитавате, СЕГА КАКВО - МРАЗИМЕ ИЛИ ОБИЧАМЕ ЕВРЕИТЕ, А:) Нека да се сетя - ние си ги мразиме, НО ТОЧНО ДНЕС И СЕГА, СЛЕД КАТО НАШИЯТ ВОЖД СЕ Е ИЗХОДИЛ В ТЯХНА ПОДРЕПА ГИ ОБИЧАМЕ, ЗАЩОТО ТАКИВА СА ИНСТРУКЦИИТЕ И ОПОРНИТЕ ТОЧКИ, А КОГАТО ВСИЧКО ОТШУМИ ПАК ЩЕ СИ ГИ МРАЗИМЕ СИЛНО! А? На батко сбърканите червенотиквеничета, да не ви се завие свят от толкова лупинги, или вие вече свикнахте и не ви правят вЧепатление?

никакъв от тез евреи, цигани и тем подобна твар - по добре да ги беха прогонили

С 3 думи МАСКВА ОПЯТЬ ОБОСРАЛАСЬ!