Трайков: Разрушаването на паметника пред НДК е варварщина

Изненадващо и десният кандидат-президент Трайчо Трайков се обяви против събаряне на паметника пред НДК, защото смята, че в София има друг, унизителен, монумент.

Обратно в новината

Коментари - Трайков: Разрушаването на паметника пред НДК е варварщина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бойко и герберастите събориха това чучело за да не посегнат на ПСА/МОЧА, който действително загрозява София и унижава България!

Трайков е свестен човек и добър политик. Какво прави при психодесните ?

При десните е, защото е свестен човек. Неговото място е при десните, както мястото на боклука, Волгин е при левите.

ЕДИН ОТ ДОБРИТЕ ПОЛИТИЦИ- ЗАТОВА ГО ПЛЮЯТ , ТО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД СИЕ Е СБЪРКАН И Е КАТО ОВЦА, НЕ ВИЖДА ПОВЕЧЕ ОТ НОСА СИ........ !!!!!!!!

ТТ не е Трайчо Трайков, а 2Pac Tъпаков..

на грозното не можеш да кажеш красиво -а трайков явно тне е естет-жалко -обичам дясното но напоследък се дъэржи адски неадекватно по много въпроси и затова изпадна от парламента което много жалко за държавата и за нас

Имам (все още) добро мнение за ТТ, но това си е откровено тролене. -1

Трайчо трайков---или Тулский Токарев?:))))))

РОРЕДНИЯТ СЕЛСКИ ТАРИКАТ, КОПА ВСИЧКО И КЪДЕТО МОЖЕ И НЕ МОЖЕ И АКО СТАНЕ НЕЩО,,, ДАЛАВЕРА ЗА МЕН

На една каца мед стига едно ла*но,та така и Т.Трайков .....

Когато "там" се намираха казармите, "Паметникът на загиналите във войните през 1885, 1912-1913 и 1915-1918 г. от Първи и Шести софийски полкове" имаше своето логично място в тях. Беше частично разрушен при бомбардировките на София през войната, а впоследствие изцяло отстранен и съхранен във Военно-историческия музей. Сега на това място е НДК, казармите отдавна ги няма, няма го и Паметника на загиналите от Първи и Шести софийски полкове. Положи се основен камък за възстановяването на Паметника в началото на Южния парк, но с това се и приключи. При тези обстоятелства мисля, че Паметникът на загиналите от Първи и Шести софийски полкове трябва да бъде издигнат отново не на мястото на съществуващия, макар и в окаяно състояние, паметник "1300 години България" - който ВЕЧЕ стои много по-уместно на това място, но остро се нуждае от реставриране, а не от събаряне - а на набелязаното място в началото на Южния парк. Но реставрацията иска време, а ние много скоро ще председателстваме и ... По нашенски, ще събаряме паметника "1300 години България".

Освентова---забравиха, че в паметника на Старчев беше включена идея за костница--в основите му! Забравиха това!:(

Още по-гадно.

Нали един млад български архитект от Лондон имаше проект за модернизация на монумента,заедно с възстановяване на войнишките паметници?Можеше да се свика нова комисия и да проучи ,и дори обществено обсъждане!модернизацията не се влияе от съдебното решение!както и да е,но историческата памет за създаването на българската държава от 681г. трябва да има развитие по нов начин,защото идеята е била именно тази!

От както е построена тази щуротия на Старчев, я наричат с закачливото име "Осмоъгълен петохуйник". А сега "Тъпанари от всички страни съюзявайте се" та да спасим идиотщината "украсяваща" градинката пред НДК. Добре, че дойде ред на България за ЕС, та се решиха да го срутят най-сетне. Барабар с всички клакьори и Трайчо рече да се изкаже. Чешане на езиците. Нищо повече.

Не си прав- Шестокрила Годзила е.

Ти си варварин без свян и съвест, щом се явяваш акъл да даваш.

няма място за паметните плочи в градинката на НДК! Според теб мястото на загиналите български войни не е в центъра на София, където бяха и където в чест на принцеса Людмила ги махнаха, тогава твойте татко и мама протестираха ли - едва ли. Ами да ги сложат в Централни софийски гробища - да тънат в трева и храсти както гробовете на загиналите летци, той нашия велик летец не се интересува от тях - интересува се от Грипени.

"Десният" Трайчо с "Ляв" произход се чуди какво да прави само и само да е в новините. Дава десен мигач, завива на ляво и обратно и прави словесни пируети като застаряваща балерина.

ако не беше този петохуйник и нямаше да имаме 1300 история. Нямаше да знаем за Аспарух, за думите на Левски. Трайчо и що си не траеш - хиляди български мъже са проляли кравта си за България. Тях не ги ли е раждала българска майка. Знаеш ли как се отглежда мъж, как се жали за него, та си се зажалил за едно недомислие - браво Боко, че го изрита!!! Двата паметника буквално нямат място един до друг. Ясно кой паметник предпочиташ.

АДАША ТРАЙЧО Е ПОЗЬОР ОТ ЕДНО ВРЕМЕ. ТРАЙЧО ЛЕ ТРАЙЧО , НА ВСЯКО ГЪРНЕ МЕРУДИЯ. ТОВА ПАМЕТНИК ЛИ ГО НАРИЧАШ. ЕГАТИ У СПЕЦА ПО ВТОРИЧНИ СУРОВИНИ!

Хитреца знае, че паметника пред НДК ще се руши и се прави на ампе, за да мотиеира рушенето на някой друг паметник от времето наСоца! Десните, особено боядисаните леви от ГЕРБ, като десни разбрайха,че рушенето на паметници издигнати от Предците повишават политическият рейтинг с по-малко разходи,отколкото създаване на нещо ново! Очаква ни поголовно събаряне на паметници от времето на Соца, за издигане величието на ГЕРБ и покрай тях и на други десни политически субекти, крякащи високо в подкрепа на разрухата!

Браво ! Всред психодесните малоумници имало и един по-нормален човек.

Оттеглям гласа си, където съм се прилъгал да гласувам за тебе, дано никога вече не помиришеш политическа позицийка дори!

Не ми е мъчно за Мавзолея,няма да ми е мъчно и след събарянето на всички култови знаци,предназначени за увековечаване на мрачното живково време.За историческата памет има достатъчно информация-книги,филми,музеи...

В Мавзолея имаше мозайки на Дечко Узунов, но Бакърджиев с чаша шампанско гледаше как ги унищожават, като Нерон пожара в Рим, цяло лято камиони по жълтите плочи разнасяха останките, а след това Костов загуби изборите.

Е Дечко що се е продал?

Ти пък кога стана всезнайко

Каква дилема? Каква защита? Какво символизира този паметник, толкова страстно защитаван? То за мавзолея нямаше такива тиради, както за това корозирало и грозно творение

Винаги костовистите са служели явно или подмолно на ДС.БКП.бсп Костовистите са вечни провокатори Никъде в света няма Паметници на годишнини и това не е паметник, а бесило издигнато в чест на БКП12к-с

Първо ще бъдат направени каси, които ще се опаковат и, след това ще се откарат в Националния исторически музей в Бояна. Там монументът ще се съхранява, каквито са последните решения на общината",

Глупости, драги. Или нещо не си доразбрал, или умишлено заблуждаваш.

Дори се реставрират питай Б. Димитров. Бояна околовръсното

Аз се чудя какво чакат германците и защо не сринат паметника на Битката на народите при Лайпциг - нали са участвали германски войски и от едната, и от другата страна ... Ний сме нещо уникално кално ...

да ви има човек сравненията- още малко ще сравните шестокрилото чудовище с родоския колос!! е, и той е разрушен, за ваше мегаломанско утешение.

"Родоският колос" е бил разрушен от земетресение, а не от идиотщината на хората. Хахай сега за нещо друго.

..........................

ама споменаваш Айфеловата кула и петохуя. Чак сега ми се отвориха очите - правилно те ритна Боко. Няма, няма пък напомнят за себе си - и ти като малкия голям генерал. Примирете се вече - няма ви на хоризонта и в парламента. А как виждаш петохуя и обелиските на загиналите войници - те заемат голямо пространство. Но явно за теб е важен петохуя. Ако той остане няма да има войнишки паметници.

Защо да е изненадващо - човекът е интелигентен, начетен и от там здравомислещ. С какво сме по-различни от варварите-терористи, които разрушиха Палмира в Сирия. В крайна сметка този паметник почиташе предците ни, създали България - или някой българи са по-българи, защото мислят, че като рушат историята, тя не се е случвала - само варварите, които не я познават, рушат. Цивилизованите народи пазят всеки паметник ако не като почит, то поне като поука за бъдещите поколения.

Нещо това момче не може да си намери политико-икономическото място .Върти се на всички посоки , в мъчителни търсения на оферти.Такива пируети , такова нещо само в операта съм виждал и в музикалния театър.Ами Прокопиев да му спретне една фондацийка ,та да се кротне.Може и Сорос да обърне към него благия си поглед и ето вече паричките потекли.Направо е неутешим.Няма протест на ,който да се появи.Скъпо му излезна това излежаване на плажа в Дубай , а на всичкото отгоре да лъже "великия".О, каква грешка , голяма грешка

и този се изходи по въпроса, без никой да го пита. отиди накъде и се скрий за дълго.

Пребоядисано червено леке- това е жмульото Трайчо! Никога не съм се съмнявал в здравата му комунистическа закалка. Неумело се правеше на десен и му личеше добре. Абе слаб артист, не може да се мери с Бойко Борисов, с агент Николай или Митодито!

една несправедливост е на път да бъде коригирана и единственото средство е премахване. Това се отнася и за чучелоти в Борисовата градина, не вместо, а заедно с него.

Не споделям политическите възгледи на Трайков, но ми се издигна в съзнанието. Малко са нещата с които да се гордеем като държава и нация, а 1300 години са нещо исторически значимо! Да, паметта на хората дали живота си за България също, но защо да повтаряме заклеймени грешки?! Епохата на създаване на монумента със спорно минало в българската история е факт за много от Вас, но е ПАМЕТ за ПОКОЛЕНИЯТА! Тъпи парчета- можеше да се получи нова, надградена композиция за по- малко парици с млади и переспективни творци. Но не, ние обичаме да дразним и разделяме...от край време! Не аз и ти написахме "Съединението прави силата"! Но трябва да има великани- те могат да променят посоки, тенденции и нрави. Едно нещо е сигурно- записаха се с големи букви и с нищо не са по- различни от вече предишните, оплюти и дамгосани!:)

тъпи, това не е България! този петокрил шестоху..йник е еманацията на идеята на дрОгарите България 1300 и 35 от тях! познай за кои 35 г става въпрос! дори, за да е пълна символиката, това уродство е високо 35 метра!

Бих ти отговорил с твоята лексика, но ще ти падна на нивото, ще ме цензурират и не на последно място ще се срамувам от казаното от мен. Оказва се моите убеждения основно те дразнят! Ти си оскотял, озбезверен и озверял. Живееш във някакво националистическо гето, хранещо се от отрова, омраза и посредственост. Сееш разруха, селска арогантност и мърсиш!:) Да, за пример си!

трайков ей затова не спечелихте изборите -едните искахте машинно гласуване като освирепели -нещо напълно глупаво и неадекватно другите искате такава грозотия да стои -абе беше велико СДС ама само иван костов остана велик от него

има огромна разлика между паметник и онова. Малоумията и невменяемостите трябва да се унищожават в зародиш, вече е препълнено с такива.

...има в българската политика. Преди две седмици бях в Брюксел и се изненадах,че има бул. ,,Сталинград,, и по средата му алея ,,Роза Люксембург,,. И в Париж има метростанция ,,Сталинград,,. Нашите простаци трябва да се цивилизоват малко,всъщност много повече и да пресдтанат да ядат л....на.

Браво, Трайчо! Наистина много смелост се иска в днешно време да изкажеш мнение, различно от това, което налагат шепа врязкащи и имащи достъп до медиите.

НЯМА МЯСТО ЗА УПОТРЕБАТА НА ДУМАТА"ВАНДАЛИЗЪМ",КОГАТО ДТАВА ВЪПРОС ЗА РУИНА ОПАСНА ЗА ХОРАТА И БЕЗКРАЙНО ГРОЗНА!!!НЕ СИ ПРАВЕТЕ ПИШМАН ПИАР ОТ ВЗЕТИТЕ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ!!!КАТО СИ ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕН ЗА СЪДБАТА НА РУИНИТЕ,СВИКАЙ РЕФЕРЕНДУМ СРЕД СОФИАНЦИ!!!

На кой му пука вече за тоя паметник!? Много късно се сетихте...

Събарянето на нещо което е кръстено 1300 България е Варварщина а вие и повечето Мутри разбирате само от соц.Реализъм-мутра 1:1 с вожда и така до безкрай. ХЕЙТ

името не прави паметника - не виждаш ли че грозен и подтискащ с ненормалната си форма и т н -едно л о по-малко

Г-н Трайков е един много мил и симпатичен сбъркана !!!! Да отиде и да види паметника на съветския войн във Виена !!!! Интересна работа - аз като русофил се различавам от русофобите по това, че понякога се сещам за Русия и още по-рядко за Путин !!! Русофобите "лягат-стават" ежедневно с омразата към Русия и Путин !! Парадокс !!!!

Не е парадокс! Диагноза е!:)))))

Това ,че Виена действително е била освободена е нейно право за паметник,като освен съветската армия,още кой мислиш че стига до там!Не искаш да знаеш за българската армия,че стига до Виена,след като освобождава Македония и Сърбия!А защо няма паметник и на българската? А за БГ няма никакво освобождение от руски войски,освен окупация,разграбване ,плюс всичко съхранено в банковия трезор на БНБ!

934----на теб , лично ----ко ти взеха? На дядо ти работилницата за налъми?:))))))))

Та викте Виена е освободена ?!?! И сигурно съпротивата в Австрия е нещо от типа "Ало,ало". И сигурно австрийците са си скъсали задника да "громят" германците !?!?!? Хората там са преценили ролята на съветската армия !!!!

Ти остави Виена, ами в Будапеща да видиш как поддържат паметника - направо ми падна шапката. Паметникът голям, на доста централно място и изключително чист. Никой не ходи да го цапа. Не можех да повярвам на очите си. Явно в Унгария няма психично болни изроди като нашите "автентично десни", които постоянно се чудят какво да разрушат, за да се харесат на американския посланик.

Абе безроднико, този седмокрил пето-уйник зае мястото на паметник на падналите за Родината! Това е варварство. И тук става дума за възстановяване на това което е унищожрно от седмокрилия....

Знаеш ли къде е паметника на незнайния войн ?

След победата на радикалната соросоидщина: На мястото на паментника на Старчев-----ще бъде изграден 40 метров паметник на пикаещия алцхаймер--Роналд Рейгън!:)))))) ..... Иво минджев и асан генов---ще ходят със стомни от там да си наливат вода!:)))))

Геометричните форми са актуални за този период и има и други подобни монументи за 1300 години. Инициативата е на дъщерята на първия,едва ли някой друг от Политбюро е имал на ум ,че през 1981г. се навършват към тогаващни данни 1300г. от създаването на българската държава,та чак и паметник!Известно, че Кремъл се е противопоставял на честването и по все още неизвестни причини същото събитие за 1300 г. Людмила направи и в Мексико!След това е ясно какво й се случи и колко тайни отнесе.Идеята за историческа памет и тя да се утвърди е голяма смелост за комунистически период ,друг е въпроса доколко монумента като цялост олицетворява създаването или по скоро грандоманщина,нещо голямо,но това така или иначе е част от нашата история и е добре ако не може да се реставрира,поне част да остане и допълни със скулптури на Аспарух и останалите царе!

Нормално за нас е да си унищожаваме историята ! Не е останало много от Плиска , Преслав , Царевец и т.н. ! Съборихме мавзолея ,разграбихме Бузлуджа , та паметника пред НДК ли да ни се опре ! ? Само гледайте !

Каква история, какви пет лева?Авторски провал, който се е реализирал благодарение на бързането нещата да приключат за точно определен срок! Дали днес може да се издигне на централно място нещо толкова огромно без хората да го оплюят, сравнят с чужбински аналози, зелените да се разтревожат за психическото състояние на прелитащите птици и пр.? Нека си го кажем правичката: огромната част от софиянци биха искали друга гледка,биха искали ако може да се върнем към истинската история на мястото, където е бил издигнат далеч по-скромен паметник на доказали се чрез саможертва за България хора!

И още нещо с което искам да се обърна към всички: Не си хабете енергията с глупости. Има много по-страшни неща едно от които можем заедно да спрем и това е ИЗСИЧАНЕТО НА СТРАНАТА НИ ОТ ЦИГАНИ В ПОЛЗА НА ЦИГАНИ. През 1878г. след изтеглянето си циганите са оставили пустош, пустиня като тяхната в мала азия. България е била залесена по вемето на Стамболийски и сегя пак теци цигани изсичат горите ни и то в мирно време. БОРЕТЕ СЕ С ТОВА не с ебания паметник на някакъв некадърник.

Не бе моето момче, просто е грозен паметника, правен от некадърник и т.н. Не си прави "пиар" на гърба на некадърници. Дано бъде претопен и от метала някой с истински умения сътвори нещо стойностно. Не ми разваляй доброто мнение за теб моля те.

За да не запалят комунягите и следващия кран,те обичат огъня и тъмните доби,най-добре този грозен паметник да бъде взривен.

но не съм виждал такъв паметник - с обяснителни бележки по него - ха-ха. Сега е модерно и на английски - ако се излеят ще има повече желязо и за мангалите. метални букви и на английски - друго си е.