Откриват паметник на Васил Левски в Канада

На официална церемония в Брамптън, предградие на Торонто, се открива тържествено първият паметник на Васил Левски в Канада.

Обратно в новината

Коментари - Откриват паметник на Васил Левски в Канада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кунчев се е борил за "чиста и свята република", а защо неговият наследник Георги Хлътев се е обявил за княз?

нещо май яко бъркаш имена и история. Я кажи нещо за Петко Вазов и Иван Каравелов.

Ясно е само едно-""ПОчетния Консул работи за БЪлгария"".. Този паметник не означава много, но все пак... Щеше да е добре, българите в Македония да почнат да мислят за България.. Да научат за България на три морета, при цар Симеон Велики... Българите в Македония почнаха да правят паметник на Александър Македонски, обаче оня е бил ГРЪК... Тия, ако са предатели нека се считат за гърци. Ако не са лакоми- геиове-- Предатели, и може да се наричат- Българи.. Паисий Хилендарски е казал преди 300 г., по време на Турското робство- ""О, неразумни народе! Защо се срамуваш да се наречеш българин ??"".. Русия е станала Огромна държава, щото руснаците не са били лакоми Предатели и ВИНАГИ са мислели за страната си, живели са с малко пари.

щото в Македония има паметник на Левски, а в огромна Русия няма ни един.

По- удачно за българите в Канада е да вдигнат паметник на Бай Ганьо.

Ние тук, всяка вечер го вдигаме, а на сутринта, все го няма! Това цветните много работят нощем, брей!

с каква цел български паметник в Канада? Каква ни е връзката и от кога! Чия идея е било това?

ами чети бе. от българи за българи. Такива които са БЪЛГАРИ макар извън родината си. Цяла северна Америка е пълна с паметници на Левски... за разлика от Азия барабар с Русия.

...и всички четат там ,,Под игото,,.

като им е мъчно на българите в Канада, да си вдигат парцалите и да се прибират при апостола! Кво наказват канадците! Аз бих направил паметник на себе си!

TIREX

един неудачен избор з а национален герой! кунчев е осъден и обесен за кражба и убийство н а български младеж.какво е налагало кражбата на 1500 гроша ? самият кунчев е дал над 2600 гроша за костюм... единствената му битка на кунчев е била с българския ратай. воден от 2 заптиета минавайки на 10 километра от родното място на ратая цялото село излязло и го замеряло с камъни.. кунчев е Позор!

Жалките създания като теб имат място в българската история, която бъка с предатели. И ти съвсем спокойно влизаш в тези редици. Жалък си с няколкото гроша, за които си се предал и пишеш абсолютни глупости. Ако не си българин-извинявай! Пак си жалък!

TIREX

Това са фактите !кунчев е недостоен- крадец и убиец! някой да посочи нещо което кунчев да е направил/?

А кой е удачен Соломон Паси и Плевнелиев ли?

vasil

Васил Кунчев - Левски е конвоиран след разпознаването му в Търново от значителен брой конни униформени. Умъртвен е,защото султан Абдул Хамид се е разпоредил за това.

Не му е мястото там. Левски се е борил за чиста и свята република България. За какво се борят емигрантите в Канада? Да си напълнят правото черво. Нищо не са дали на България, даже ако са с образование, придобито в Бг, са длъжници с стотици хиляди левове, които държавата е дала за образованието им.

.... ОСВЕН ИНДИАНЦИТЕ ДА МУ СЕ КЛАНЯТ :)))

А паметник на слугата на Денчо Халачев , който Левски е заклал,за да не го предаде ще направите ли ? Или на клетия дякон Паисий, убит по поръчка на Левски. В същност знае ли някой за какво е осъден Левски? Не е ли той един натрапен герой?

А в Москва българска църква и паметник на български национален герой кога ще има?

В България да вдигнем паметник на българите в Канада.

Те какво са дали на България ? Дигнали са си чукалата, зарязали са тук всичко, и са отишли да плащат данъци в Канада.

Сега всички канадци ще се гордеят, че са българи! Още едно браво!

Добре, Левски има паметник, а на ЦСКА паметника къде е ?

Забравих, ЦСКА има само гроб засега.

то там, за съжаление , има повече българи отколкото тук останалите хора.

А какъв паметник вдигам е в България - на радка пиратка??

И в Столипиново ша го дигаме паметника, ама трудно ша откъртиме баррелефа от Паметника до Ректората.

КЕНЕФА Е ГЕТТО ЛОРД ... А ГРАДА Е ПЕНДЖАБЦИ , ПАКИСТАНЦИ , БАНГЛАДЕШЦИ , ЮЖНО АЗИАТЦИ И НЕГРИ .... :)))

ВСЕ ЕДНО ДА ГО СЛОЖИШ В СТОЛИПИНОВО :))

Общо видимо малцинствено население 433,230 души 73,3% от цялото население :))) ..... "видимо малцинствено население" ... ХОРА КОИТО НЕ СА С БЯЛА КОЖА :))

Като е решил някой да си прави бизнеса с паметници на Левски, не е ли по-добре да си го прави тихомълком, вместо да бие църковни камбани и да си рекламира "бизнеса" за сметка на други както в случая с "Канада" и особено с българската история, както в случая с Левски. Те, големите "патриоти", а ние ще се правим сякаш не знаем, че църквите богатеят от подаяния от горе, от долу и от страни, открили вече и паметник на Левски в "КАНАДА" и дай сега ние овците да блеем в заплес и прехлас за възхвала.

Трябва да се забрани на българските национални предатели, да изграждат паметници в други държави ! Васил Левски се е борил за свободата на България ТУК, а не в Канада ! Левски е можел също да избяга и да спаси задника си в чужбина, но остава ТУК ! ТУК е мястото му за паметници, а не по чужбината!

Да избяга, ама като го е мързяло да учи езици ?...!

Искаш да кажеш, че всички дето заминават да живеят по чужбина, първо минават на езикови курсове ???

Паметник на един мързеливец и наивник, който с шепа нечитави гяури е тръгнал да събаря Империята!

Тъп провокатор.

Тъп, ама провокатор. Друго си е да си говно. .. смърдиш. ...

Май не си чалма а милиционер ;)

Академична историография ще намери смелост да признае, че костите на Левски са погребани в църквата "Света Петка Самарджийска" (тази в подлеза на ЦУМ)?! Разбираемо е "неудобството" на мястото, но за всяко нещо си има решение и изход.

Абе кой ги прави тия грозни паметници бе, направили са Левски като жаба кикирица!

граждани и гражданки , в двора на църквата се сере безобразно ...аз думам думам ...никои ме не ебе а требе !

Създаваме един мит. Дали ще е момчето затиснало амбразурата с тяло, дали ще е мустакат тип със сабя в ръка. После на базата на тези съчинения уголемяване мита. Още и още и още. Събираме стадото да чака с часове и после четем имена, минути мълчание, заря. Така зомбирани малките дечица вдигат юмручета и крещят Винаги Готов. Готови да умрат за партията криеща се зад мита. После в училище портрети, после умира някакъв вечен държавен глава а те стоят до портрета му. После времето се сменя и сега останаха няколко идеализирани образа за да може в училище да има пак някакви патриотични напъни. А какво е било, дали е било, как е било е само съчинения без картинка. И така наред с алкохола, порното, тревогите по новините и малко празен патриотизъм. Винаги Готов

съчинил, но освен талант, в тази насока се изискват и познания по нац. и св. история, география, психология и пр. Всеки народ (особено по-малките, и в частност България: вж. колко Българии е имало, а настояща е най-старата в Европа и все още съществува (за неудоволствие на някои)) се нуждае от своите герои и техния пример, без значение разкрасяването. Така и не искате да разберете (под влияние на разни хора...), че България не е случайна държава в езотеричен и окултен смисъл. А местоположението й, което също не е случайно, придава още по-голям драматизъм към нейната съдба. Казвам всичко това без каквито и да е емоции и затваряйки си очите за проблемите ни. Човек трябва да бъде любознателен и с непредубедено, отворено съзнание, да полага усилия, а не да си формира мнението и светогледа от масмедиите, понеже така по-лесно, и намира извинение пред себе си за душевната си и интелектуална леност. (Между другото поинтересувайте се какви са корените на англ. фолклорен герой Крал Артур, който всъщност е историческа личност от времето на присъствието на Рим на англ. острови и прочутата стена на Адриан!)

Ми точно това казвам. Има нужда от измислици за да може после да се каже. Иди Умри за Родината, бъди като Крал Артур....Иди убивай на майната си, бъди като ... Прави това или онова, не ние ти го казваме а онзи дето умря за Тебе.. Онзи умря за тебе а ти няма да изпълниш Великият завет (който измислихме).... Изобщо се създават празни кумири за да има как да лашкат персонала. Други пък си вярват, че ще спасят човечеството щото генно и енергично са от най най. Това е вечната история в смисъл Аз съм голямата работа, щото съм бял(или мъж, или от Ботсвана или жена или от ЦСКА или от Лозенец)... абе над тебе съм щото съм се родил над тебе и точка.... Човек обича да се кефи на измислиците които го правят велик в собствените му очи

Нещо не се разбираме. Не се опитвай да си надскачаш боя, 'щото не се получава, и това дето го съчиняваш, вярно служи само за издигането ти в собствените очи. Занимавай се с неща, които ти се удават наистина. Млад си още (което е хубаво), защото живееш в най-интересните временa в човешката история. Използвай този шанс и залягай над трудното изкуство да израстваш. Така ще бъдеш полезен на себе си и на останалите.. Истината е красива, но сурова жена. Може би затова не получава любезни покани за вечеря и странят от нея.

vasil

Най-храбрите японски военни герои са тези от ХХ век,следесщи примера на измисления и преувеличен до голяма степен образ на средновековните самураи,в мнозинството си недотам приятни бисексуални типове.

само в Турция и Русия няма паметник на Левски.

То нали на кои тука пишат , че Васил Кунчев е бил против Империите, а също и против Руския император, Що да му турят там паметник ?

Вой от платените руслямисти срещу българинът-символ на стремежа на българите да бъдат независими. Както е казал Левски за предателите смърт, смърт и само смърт!

ха ха ха..а,бе Кунчев някога дегизирал ли се е като девица, да заблуди заптиетата? ..! ...ха ха

ердоганя видиш ли? а ти даже в съседна гърция паменитик на осман паша не мож направи...

Там поне цигани, безродници и всякакви други отрепки и помияри няма да могат да го достигнат и сквернят...

Може би сте забравили - в Одеса - градът на нашите революционери от Възраждането, има Разкошен Паметник на Братя Кирил и Методий. Той е ДЕЛО на ДВАМА БЪЛГАРИ - БРАТЯ. И е точно там, Където Трябва да Бъде. ЗА ДА НАПОМНЯ.

Очаква се да се издигне паметник на Левски насред Анкара, висок 180 метра по случай 180 годишнината. Понеже е бил толерантен към Присъствието. А и Турция е партньор.

Отново Левски! Не се ли разбра че е вербуван в Сърбия от Русия?! Не четете история, за да не се разочаровате!

Колко мъка има по този свят. Искрено те съжалявам да знаеш.

Насран туркофил ! Бягай да се подмиеш , че е време за молитва !

Ако беше издигнат от кмета на Торонто в центъра на ситито разбирам да пишете "Канада", ама моля ви се, извинявайте, ама това все едно аз издигна паметник на Левски в собствения двор, поръчвайки изработката на мои хора в България, на които ще платя с пари събрани от други хора. Какво общо има Канада с това?

не "ОТ КАДАДА", а "В КАНАДА". Кое не вдяна?

"Вдянах" всичко. В собствения двор в Канада, както и в България, можеш да си издигнеш и монумент на баба си ако искаш.

БАШ В ЦЕНТЪРА НА ТОРОНТО НА ПЛОЩАД "НАТАН ФИЛИПС" - НАРЕЧЕН ТАКА НА ИНДИАНСКИЯ ВОЖД ОТ ПЛЕМЕТО ДЖЮИШ .... ИМА ПАМЕТНИК НА МИРИЗЛИВИЯ БРИТАНСКИ ШОПАР ЧЪРЧИЛА :))) ... ДЕТО НИ НАРИЧАЛ НАС БЪЛГАРИТЕ СГАН И ЖИВОТНИ :))

...за което Чърчил е имал основание, като те чета теб...

Нима от това канадците дето не стъпват в българска църква ще усвоят Левски или какво?? Още...какво е бил Левски за църквата и какво е било значението на църквата за Левски? Къде е връзката?

Българската църква е за българи, неразумний!

Игнат Канев може да бъде пример на българи тук и отвъд граница. Паметникът на Дякона е нужен, поне за самосъзнанието на тамошните българи. А разходите със сигурност е поел горе споменатият човек.

КАТО МУ КАЗАХ ЧЕ Е ЧЕРВЕН ПЕРАЧ, ДЕДО КЕНЕФ РИПКАШЕ : ... "АЗ ВЕЧЕ ЕДИН БЪЛГАРИН СЪМ СЪДИЛ В КАНАДА ЗА ТОВА ЧЕ МЕ НАРЕЧЕ ПЕРАЧ , ТИ ЩЕ СИ ВТОРИЯ":))) ... СОЛОТАШАК НА ГЕН.ЛЮБЕН ГОЦЕВ - ЖИВКОВИСТА СЪЗДАТЕЛ НА СИК :))

Cтoлюбoвъ

Заради хора като теб, които пишат глупости волно или не казанът български не се охранява от дяволи. Поне си направи усилието да отвориш измислената уикипедия и да прочетеш кога този човек излиза от България, колко се труди през живота си и колко дарения прави.

Аржентина, Буенос Айрес, на Barrancas de Belgrano бюст-паметник; Аржентина, Лас Бренас паметник; Белгия, Брюксел барелеф на входа на консулската служба на българското посолство; Гърция, Солун пред българското генерално консулство, бюст-паметник; Канада, Торонто българско генерално консулство, барелеф; Кипър, Никозия барелеф на оградата на българското посолство; Куба, гр.Сиенфуегос паметник пред завод Васил Левски; Република Македония, Скопие барелеф на сградата на Българския културен център към посолството; Молдова, Кишинев барелеф на сградата на българския лицей Васил Левски; Молдова, Приднестровие, с. Паркани бюст-паметник; Молдова, Твърдица, барелеф-паметник пред двореца на културата; Румъния, Букурещ, парк Херастрау бюст-паметник; Румъния, с. Еникьой, Тулчанско, Северна Добруджа открит на 6 юли 2011 г. [1][2][3]; Румъния, Турну Мъгуреле паметна плоча, до централния хотел на главната улица; А в "братска" Русия кога?????????????????? Вижда се кой брат и кой не.

да продължим по азбучен ред: САЩ, Вашингтон, окръг Колумбия бюст-паметник пред Посолството на България; САЩ, Чикаго бюст-паметник в алеята на героите край българската църква, в проект, бронзовият бюст е готов към 19.02.2014 г. и са му извадени документите за транспорт до Чикаго; САЩ, Чикаго на 26 декември 2014 г. е открита паметна плоча е открита в двора на църквата Света София в предградието на Чикаго Дис Плейнс.[4] Сърбия, Белград, парк Ташмайдан в центъра на града барелефи-паметници на Васил Левски и Георги С. Раковски върху морена, масивна, докарана от Витоша; Сърбия, Западни покрайнини, Босилеград бюст-паметник в центъра на града; Сърбия, Западни покрайнини, Цариброд бюст-паметник в центъра на града, между съдебната палата и общината открит на 19.02.2014 от българския министър-председател и др. официални лица; Украйна, Запорожка област, Бердянск бюст-паметник; Украйна, Одеса, Всеукраински център на българската култура бюст в сградата; Франция, Париж барелеф на Левски на сградата на българското посолство; Япония, Токио барелеф-паметник в българското посолство, открит на 8 април 2012. ЩО ТАКА В РУСИЯ НЯМА ПАМЕТНИК НА ТОЗИ БЪЛГАРИН. Е ДРАГИ МУРЗИЛКИ.... КАКВО ВИ КАЗВА ТОВА ЗА РУСНАЦИТЕ????? Е НЯМА ПО-ТЪПИ ОТ ВАС !!!!

а бе разбрахме, или пред/ в посолство, или около/в българска църква или у молдовско село населено с българи! а у вашингтон на центра когда?

Направо им разби зъбите на предателите русофили. Руската кочина винаги е била най големия враг на България и света.

Срещу доставки на ГМО ли го правят това?

Да ми дадат пари да си купя за ядене и да си плащам стетките, че са безбожни! Паметниците не се ядат!

Колкот си работил, толкоз и ке ядеш.

Какво общо има Дякона с Канада , не мога да разбера?! Някакви безсмислени жестове.

Дяконът е навсякъде по света и във Вселената, където има българин защото го носим в сърцата си - нещо непонятно за безродниците като теб!

Дяконът в сърцето ти и той ли е тенекиен?