Ликът на Г. Димитров върху паметник на жертви на комунизма

Паметникът на жертвите от комунистическия режим в Бургас е осъмнал на 1 май с нарисуван лик на лидера на БКП Георги Димитров.

Обратно в новината

Коментари - Ликът на Г. Димитров върху паметник на жертви на комунизма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Ю уилл но бек, ениуер, енимор", бе малоумни Червенотиквеновчета!

Я-я-я, дебилът Гошо Тарабата изпълзял на припек, разбираш ли...!

Всъщност, като идея, не е лошо. До всички паметници на жертвите на комунизма да се поставят образите или имената на убийците им.

Колкото едните са жертиви, толкова другите са убийците им. Те тази история със СДС-то като едно време с БСП-то, 40-тина години слизаха от балкана кандидатите за облаги.

Другият път с чуковете, не слагайте лика на този велик българин редом до престъпници.

Велик българин ли? Кой,бе, пияният гошо тарабата ли ?

може да си чукнем среща с чуковете пред МОЧА ако искаш :)

Я, еврогейските тролове не спят или работят в друг часови пояс ... Ясно кой им плаща за да разпространяват фалшиви новини в България!

Писна ми от вашия комунизъм и антикомунизъм!

Те, еврогейчетата, имат интелект само за тази тема

За да бъдеш комунист,не се изисква много.Първо трябва да се закълнеш че се отказваш от лоялност към държавата,в името на някаква власт с неизвестно,и законспирирано управление.Второ не трябва да си вярващ.Трето да си безмерно алчен,и готов да убиваш за облаги. Комунистът притежава и много други качества ,едно от които да си прост,но сега няма време за лекции.

Прав си. Съгласен съм с теб на 100%, но само да добавя: За да си червен измекяр, трябва да си адски тъ-ъ-ъп, например като на слона продължението на гърба, трибуквието, на което той сяда, разбираш ли...!

Много точно си описал капиталиста.

"Комунист" не означава непременно членство в някаква партия. Комунист е вид психично заболяване.

понаучи нещо, то само от форумите знания не се получават.

Яяяя, Гошо Тарабата изпълзял на припек, разбираш ли...!

Че този гъз Г.Димитров ...има ли лик? Не нали. :))))

...колко невежи има на този свят, боже. На Нюрнбергския процес има осем германци осъдени на смърт, а в малка България има хиляди разстреляни без съд и присъда, постфактум е узаконено убийството им чрез Народния съд. Това, че са били "Фашисти" е било оправдание да им вземат къщите и изработеното с труд имущество. И понеже съм на 66 г., помня хората, които бяха осъдени. Сред осъдените на смърт в Бургас имаше само един жандармерист -Косьо Владов другите бяха интелектуалци или просто заможни хора. Цялата дандания е била да им се отмъкне имуществото. Мързеливите станаха комунисти И СЕ НАСТАНИХА В ДОМОВЕТЕ НА СВЕСТНИТЕ ХОРА.

и си личи мъката - за имуществото иде реч, нали. Роден си 1951 и как ще помниш Народния съд, много интересно.

А ти сигурно си наследник на някой от осъдените ,,честни" капиталисти и фашисти щом се жалваш така.

Така ни се отплащат, че не ги прочистихме след 10ти ноември, както те направиха след 9ти септ.

Слаба ракия сте. Радвайте се на живота дорде е време и възможности. После на паметника в тоалетната и ще ви поругават. Така рече баба Вангя.

Трябваше на 10ти ноември сините да направят същото , каквото направиха червените на 9ти септември.

Че мазаха и бойдисваха паметника на Съветската армия - освободителка, че мазаха и бойдисваха Альоша в Пловдив! Сега ревнали че сложили образа на Г. Димитров върху някакъв измислен уж паметник? Браво на тия хора да им напомнят на СеДерастията че ще има Видов ден!

турците се опитват да заличат спомена за турското робство не знайно защо или знайно, наследниците на фашетата се правят на малоумни, но всъщност е знайно и при тях защо - опитват се да заграбват национализирани имоти и български земи докато българската държава е в летаргия или колапс

жъни бури - българска пословица, А то да се драска и рисува по паметници си е стара гей-демократична традиция. Що за шум и врява се вдига от еврогейчетата ...

Много вярно!

Ако от централата на БСП не вземат отношение - то те се асоциират с друготе престъпници от гРЕБ и всичко останали. Не може да се поругавт паметници! Има много военни репресирани като са пращани на фронта с фронтална атака за максимални жертви. Ужасът след 9-ти септември е бил толкова голям, че много военни директно са заминали за фронта с идеята да умрат на бойното поле и да не бъдат роби на сталинистките отрепки. този паметник е и техен. Къде е президентът? Той спазва ли традициите на Българската Войска или само на комунистическата такава ?

Значи да поругавате паметника на Съветската армия - освобителка и Альоша може! А тоя не може! Всяко действие поражда противодействие! Късно е байно, духът е пуснат от бутилката! Свобода на словото и изразяването! Искат да слагат образи на Г Димитров, да слагат! А вие като боядисахте с педерското знаме паметниците на София, какво беше?!

Жертви на комунизма ли ...това са фашисти и паметниците им трябва да бъдат разрушени !

Комунягите използват понятието "фашист" като обидна дума. Я да видим имало ли е наистина фашизъм в България. Щото тази измишльотина на БКП "монархо-фашизъм" звучи като "дървено желязо. Кога е първият фашиски преврат според БКП-БСП-то? Те твърдят че това е преврата на 9-ти юни 1923. Кой го е направил? Това с езнае съвсем точно - офицерски кръг "Звено" с ръководители Кимон Георгиев и Дамян Велчев. Кога е втория фашистки преврат според БКП-то. на 19-ти май 1934. Отново е реализиран от Кимон Георгиев и Дамян Велчев. И сега най-интересното. как е протекла 9-то септемврийската социалистическа революция? Поне така я наричат БКП-то. Ами на 9-ти септември 1944 е извършен преврат в София. Кой организира преврата? Партизаните? ЦК на БКП? ОФ? Глупости на търкалета. Превратът на 9-ти септември е организиран и осъществен от изпечените фашистки превратаджии Кимон Георгиев и даман Велчев. и може би именно затова е успешен. Кимон Георгиев е първият министър-председател на НРБ. Голям майтап, а. фашистки превратаджии начело на социалистическата революция. Е, сега си помислете, другари, дали наистина в България е имало такова нещо като фашизъм. Или просто военните си правят по един преврат на всеки 10-ина години, а "фашизъм" всъщност е обидна дума, нещо като "долен ляв педал"

Кой е фашист бе лх. Дядо ми е бил с леви идеи . Това не им е попречило да го пратят на лагер и да съдят за това, че ударил шамар на нагъл агресивен циганин вместо да му тегли куршума както е имал законно право като въоръжено лице по време на война. За благодарност са го пратили на лагер, за да узурпират фамилният бостан. Ай друм - като не знаеш изобщо смисъла на думата фашисти , фасцио и т.н. откъде идва - къде си ръгнало акъл да даваш.

това са комунистите - и идейно, и на практика са терористи

Даааа, вече не е модерно да си антикомунист. Отмина и тази мода. Сега е модерно да си контраантикомунист.

Комунягите се мъчат да мимикрират. И се правят на анархисти, социалисти, антиглобалисти и какви ли не политически онанисти. Защото да си отявлен комунист си е срамота. Особено като се разбра че всички руски олигарси са видни комунисти от съветско време. След краха на милиционеро-социализЪма секнаха и финасовите инжекции от Кремъл. Цялата тази пасмина сега се крие под етикета на природозащитници, защитници на животните, защитници на марсианците и на кого ли още не. То, така ако погледнем вече не е модерно и да си натифашист. А каото гледам масово комунягите се съюзяват с фашагите. Както в паметната 1939 г. с прословутия пакт Молетов-Рибентроп. Всъщност болшевиките и нацистите не са имали сериозни идеологически различния. Нямат различия и в управленската си практика. И тия и ония са другари - едните "товарищи", другите - "партайгеносета" Основната конфронтация е на принципа "врагът с партиен билет". Но както и да мимикрират комунягите, задължително условие е да си верен на Москва и на управниците в Кремъл.

СДС - Само Доносници Сме.

Има закон. "Закон за обавяване на режима от 1944 до 1989 г за престъпен". Това е закон от 2000-та година и е още в сила. С този закон се обавява че в периода от 1944-89 България е управлявана от престъпници. Тъй де, за да има престъпен режим, трябва да има и такива, които са упражнявали този престъпен режим Има много доказателства за престъпкленията на комунистическия режим. Като се започне от т.н. "народен съд" (какво съвпадение, в Нацистка Германия също има народен съд, а уж тия били антифашисти. Само дето 45 години вземаха т.н "народни" пенсии като АБПФК), мине с епрез насилието над чисто българи да с епишат македонци ( в угода на Сталин) и се свърши с върха на националното предателство да се предлагаме за 16-та република на СССР. Както най-долна курва се предлага на магистралата на турски ТИР-адджия В цяла Европа са забранени нацистките символи, особено свастиката на бял фон върху червеното знаме. И в същото време в България се размятат съветски знамена, червени петолъчки, сърпове и чукове. А до 1989 г. над всеки мпартиен комитет се вееше знамето със сърпа и чука - националния флаг на СССР. За да не би някой случайно да се сбърка чии агенти са комунягите. Има закон за обявяване на БСП_БКП за престъпници. Но... никой не го спазва. Ало прокурорите, да се бяхте задействали, а

Алоо, членовете, децата и внуците на БКП са в сегашното управление

Г. Димитров е отровен от Сталин и това го прави жертва на червената проказа. Днес, ако може да има паметник на жертвите на комунизма с повечеко имена на него, трябва да съберат всчики гласоподаватели на БСП там, понеже разумът им е наистина жертва, а животите им са провалени от комунзма. Народите, обикновените хора - живеят къде по-добре при капитализъм. Несравнимо е. Та и Димитров е жертва, и побърканите зомбита също са жертва на комунизма. Останалите имат по-добре съдба, защото успяват да овладеят съдбата си и да вървят напред в живота. Комунистите са обречените. Ккава долнопробна съдба да гласуваш за обирдиите си! Ето до там са ги докарали. Това е жалко. Те са жертвите днес.

Искам да продължа тезата. Най-големият антикомунист е Сталин. Защото е избил най-много комунисти. Но тази пасмина са както палачи, така и жертви. В периода 1935-39 е избит целия елит на "старата гвардия" на Ленин. С обвинения че са били агенти на империализма. Какво излиза? През цялото време комундетата са се клели във вярност на агентите на империализма. И в България става нещо подобно. Трайчо Костов и хората окооло него са не по-малки кръволоци от Гошо Тарабата. До момента до който и тях не ги слагат на пангара - агенти на империализма. И започват да ги отстрелват. Като зайци. По същия начин по който те са избивали "враговете на народа". И така, оказва се че в редовете на компартиите има толкова врагове на народа, колкото всичкият империализъм не може да произведе. Така се офромя феномена на "врага с партиен билет". За да с естигне до парадокса че най-големия враг на един коминист е врага с партиен билет. И даже лед като с епрекръстиха на БСП по това можем да ги познаем че са си същите комундета

Имало е репресии, бая калпав и крадлив народец е поизтрепан малце след 9 септември 1944 - включая "цвета на нацията", дето рязали глави много преди ислямистите, по почина на НВ цар Борис, учителя на дднешните джихадист, той и 50 000 лв е давал стимул за рязане глава. какви са изводите? Щом е имало репресии, то логично ще има и в бъдеще. Да се остави парцел до паметника за изграждане на разширени/с надпис "За бъдещите репресирани от комунизма", вероятно ще е доста по-голям/ Все пак бая българи поизмряха при демокрацията - от гладд, мизерия, наркотици, отровни храни, вода с уран и пр.благини на прехода/

Идиотите като Вас няма да свършат скоро...

Дядо ми не е отрязал на никого главата, а е изхранвал някоко бедняци, като им е давал процент от заработеното, като са му помагали. Но след 44-та са го побъркали, че бил заработил някакво имане. С много пот на челото и с много вещина и човещина! Всички знаят името му и го благославят, с изключение на мошениците, които са взели властта с преврат. След това разбиха икономиката, направиха я вфективна само на хартията на отчетите пред ЦК и разрухата на България дойде закономерно, както при всички комунистически държави. Престъпници е имало винаги по целия свят. Убийства е имало винаги. Но само комунизмът избива интелигентните и осакатява нацията си. СССР хвърли 1/3 от мъжете си като пушечно месо, пак заради простотията на комунистите, та още ги боли и на 9 май е голямият им празник, че все пак са оцелели. Човешката загуба е нищо за комуниста - тя е най-евтината за него цена, която е готов винаги да плати, за да съхрани уродството. Комунистът е готов да продаде майка си, баща си и детето си, само и само да запази статуквото, което му позволява макар и тъп, и пошъл, все пак да се навира в управлението на обществото. Това е негов главен мотив, понеже друга изява като личност няма - поради бездарие. Комунзмът събира бездарни и лъжливи некадърни екземпляри. Това е толкова очевидно! Днес е същото. Имат време, понеже нямат работа, поради бездарност, та правят интригите си и увреждат нацията ни. Даже статистиката показва, че най-неукият е електоратът на БСП днес. Това е реалността, няма каов да се лъжем. Една проказа се опитва да просъществува по глусен маниер на гърба на работещите талантливи хора.

Нека да помислим колко отрязани глави има за съответния период? 10-15, не повече. Отрязани глави на ТЕРОРИСТИ, които са работили за врага. България е във война. И има българи, които работят срещу България. каво да ги правим? Да ги награждаваме ли? Тук някои прокарват тезата за антифащизма. нам такова нещо - всичките са били СЪВЕТСКИ агенти. Още от преди 22 щни 1941, преди Хитлер да нане се превантивен удар срещу СССР. Още по времето когато СССР и Германия са били съюзници (много преди България да стане съюзник на Германия) Колко са били избити без съд и присъда през първите 3-4 месеца на Окупацията на България от Червената армия? Между 50 хил и 100 хил, на основата на личната вендета. Това, без съветските войски в България е нямало как да се случи - комунягите са били една шепа хора по онова време. И най-преверзното в цялата тази работа е Народния съд ( който не е народен, а още по-малко е съд). Той е създаден от съветските спец-служби за да с епрекратят саморазправите, тъй като в окупирана държава с армия на фронта не е особено приятно всеки ден да стават убийства. И колкото и да звучи перверзно народния съд намалава саморазправите. Осъдени са на смърт малко по-малко от 3000 души, останалите на лагери и затвори. Наистина е успех - от 50 хил да ги намалиш САМО на 3000. Що се отнася до урана за него има само един воновник СССР. Германците откриват урана в България, но няма масово разработване на находищата - все пак за няколко месеца на 1944 са малък период. Но 45 години хич не са малък. СССР експлоатира нашите находища. Дадени му от престъпната клика на БКП. Те с аотговорни и за замърсяването и за урана

Я ме светни в каква война е България през 1925г.

Какво е СДС и защо се изказва?

Група гадни интриганти с кански претенции. И въобще каква новина е това?

Защо не - Г.Димитров го утрепаха по поръчка на Сталин, а по-голям комунист от Сталин нямаше. Защото ГД беше си наумил да обединява България със Югославия за федерация и се сдуши със Тито. Ако това беше станало сега нито албанци нито турци, а и от Брюксел нямаше да им стиска да ни командват. Последните години резултатите са явни- 7-8-9 държавички с общ корен и език и религия ни правят на маймуни.

Жертви на комунизма са наистина честни хора, както и жертви на капитализма и на посткомунизма. Те нямат нужда от паметник, читавите са хора са в главите и сърцата на живите, които могат да мислят. Които само слушат бръщолевенето по медиите - техният живот е безсмислен. Защо обаче някой е написал 'Айл би бек', защо не примерно - Я прийду снова или както е на русешки език, който толкова тачат? Ами отговорът е прост - това са деца и внуци на мъчители от лагерите, издевателствали върху политически затворници от периода на комунизма. Но техните родители естествено са материално насочени отрепки, които са обучили децата си във 'вражески' западни училища. Страхотно - да казваш на черното бяло - любим спорт в България.

много вероятно георги димитров да е агент на бившите (вечните) къкъвто е бил и тодор живков. седесарите са бивши комунисти. жертвите на комунизма са преди висчко честните и истинските комунисти.

По-известният като Гошо Тарабата известен алкохолик естествено , че е агент, но също така е вярно, че е убит от Сталин, както и че е съдействал за убийството на съпроцесниците си от лайпцигския процес. това е система на убийства, комунистическата система, няма хобаво в комунизма. В известен смисъл - драскалите паметника са някакви сатанисти и отрепки, които биха посегнали на човек. Пълно е с такива в България. Те нямат партия и цвят - не може да се каже - само от БСП са, защото измежду другите партии има точно същите екземпляри. Който се разграничи от този акт - той ще спечели.

Ники

Димитров наистина е много спорна и противоречива личност, но наистина е допринесъл за известността на България в положителен смисъл. Бил е голям покорител на женски сърца, а жена му Люба го е научила на изисканост и обноски, каквито въобще липсват на тъпата Тиква.

Тя и жената на бай Тошо е била образована, но това само потвърждава поговорката - хубавите ябълки - прасетата ги ручат.

Димитров е единствения българин в съвременната история, който играе водеща роля в събитията на миналия век, особено преди и по време на Втората световна война. Достатъчно е да се спомене, че е консултирал Сталин, както и влиянието му за създаването на Китайската Народна Република - дейци на Коминтерна са били съветници на Мао. Затова на негово име са кръстени градове, улици, площади и са издигнати паметници по всички континенти.

Време е да се върнат и старите български имена на булевардите и площадите в страната. В София Мария Луиза си беше бул.Георги Димитров!

Георги Димитров от Москва се свързва с Чърчил и го моли съюзниците да спрат бомбардировките на София, предизвикани от тъпото фашистко правителство. Те спират иначе днес бойко щеше да сади картофи в софийското равно поле, а омразата по македонския въпрос е друга история, която ще ви разкажа друг път. Вангя

Правилно! Може да се приеме, че и той е жертва - при това идейно убедена жертва!

Кефите ме, булгаристанци !

А защо избраха лика на алкохолика Димитров? Защо не избраха на сифилистика Ленин?

Защото са българи, а не кобурги!

Ако не беше референдума на Димитров щяхме да сме монархия са наследници на най-уродливото в нашата история Фердинандовци и техните слуги продажни и некадърни генерали, загубили всички войни!

Да бе - ходи го кажи това на хората от Димитровград(Цариброд), който беше подарен на Тито от умника Димитров и ортака му Коларов, на чието име преименуваха улица Пиротска - айде спрете се с тоя спиртник Гошо. - Вожда и учитела на българския народ - хаха. Кого го интересува, че гобили харесвали жените - те жените и Борисов харесват сигурно - нали се кефят на париците.

"Деянието не е хулиганство. Проявата представлява изразяване на политически възгледи с художествени средства, а това е право на изразяване на мнение, защитено и от Конституцията (чл.39), и от Европейската конвенция за защита правата на човека (чл.10)." Цитатът е от мотивите на съдия Тодорова за оправдаване на боядисалите паметника на Позитано 20 през 2014 г.

Боядисване е едно, а друго е да сложиш лика на един от идейните палачи върху имената на жертвите!!!!!!!! Това е долнопробно, нагло и нахално като!

Това пак си е боядисване, кое му е наглото.

Какви жертви на комунизма? Всички те са фашисти и убийци! Като най-голямата жертва на комунизма - Адолф Хитлер!

Аз

Всички разумни хора подкрепяме двамата пича и дамата. Грешката на комунистите едно време е била, че малко са трепали.

Все пак да знаеш че не може да си безкрайно нагъл!

АЙНЩАЙН, АРТУРО ТОСКАНИНИ, ЛАЙЛКЕН БИЧЕР СТОУН, ЕМИЛ ЛЕНГЕЛ и други 250 видни американски личности: "Димитров е пламъкът, който продължава да гори вече десет години" ЛИЛИАН ХЕЛМАН, ДЖОРДЖ КАУФМАН, АРТУРО ТОСКАНИНИ и още над сто най-видни американски интелектуалци: "Неговият велик глас освети нацисткия мрак. Един човек, стоящ като непоколебима скала пред съда на крадци, не се изплаши и не трепна. Той говореше за опасността, която заплашва достойнството и справедливостта на човека... Гласът му прозвуча като камбана, която бе чута навсякъде: Вие, нацистите, стоите пред съда на целия свят, вие стоите пред съда на човечеството и сте длъжни да отговаряте за вашите престъпления."

vasil

Най-великата личност в историята е Иисус Христос.Сред българите,негови последователи са:св.Иван Рилски,св.Климент,св Наум и др подобни личности.

Когато Георги Димитров е съден в Лайпциг, в негова защита е организиран комитет. Комитетът включва най-известните интелектуалци в света - Алберт Айнщайн, Максим Горки, Анри Барбюс , Артуро Тосканини, Андре Малро, Андре Жид, Ромен Ролан, Мартин Андерсен Нексьо, Леон Фойхтвангер Рокуел Кент и много други. Отделно в Коминтерна е давал насоки на над един милиарда комунисти и на едни от най-големите световни ръководители Мао, Ким Ир Сен, Хо Ши Мин и много други Името му носят десетки градове в Русия, Украйна, Сърбия и др., за него са издигнати стотици паметници по всички континенти, именувани са десетки хиляди улици и площади от Париж, Рим и Лондон, до Пекин и ХанойВ София, признателните патриоти взривиха мавзолея му. Има и важна причина за това Георги Димитров е първият българин държавен ръководител от 1396 г. насам. През 1948 г. България народната власт започва възраждането на Родината. Сега над страната отново се вее чуждо синьо знаме на ЕС

по-крадливи, по-мерзки и по-гнусни от комунягите няма. само такива могат да осквернят паметник на жертвите на комунизма.

Има има, капиталистическите изроди.

по прости от комунистите няма затриха бг и продължават

руския пиян слуга Гошо тарабата - убиец на интелигентна БГ

почервеняла от злоба и в името на престъпната си партия, която е ръководела акцията - на прокурор!

Само разстрел за почитателите на съветски подлоги !

Тук много руско-съветски мекерета се възхищават на един дегенерат-алкохолик от български произход. Национален предател, вдъхновител на идеята за отделяне на Пиринска Македония. Защитник ан съветските интереси (той е бил гражданин на СССР) в ущърб на българските. "Героизма" на Гошо Тарабата на лайпцигския процес се дължи по-скоро на толерантността на немската правосъдна система, от една страна и застъпничеството на Сталин, от друга, отколкото на някакви лични качства. Пак повтарям, самият факт че някой позволява на един обвиняем да държи такъв тон в съда, показва колко демократична е била системата на Хитлер в сравнение със системата на Сталин. Вярно, това е още в началото на властта на Хитлер, но глупотевините, които ни разправят комунягите за това колко е бил жесток фашизма противоречат на фактите. В СССР за много по-малко са разстрелвали. Без съд и присъда. Има и още един грозен момент в биографията на този лайнар. Двамата му другари от лайпцигския процес, танев и Попов са арестувани и тикнати в лагер (те заедно с него са емигрирали в СССР). Като врагове на народа. То, като се замислиш, те верно са били врагове на народа. На българския народ, в контекста на събитията от 1944. Но поне е трябвало да се застъпи за тях пред Сталин. Все пак е бил шеф на Коминтерна. Но от страх за собствената си кожа не го е направил. Типично по комунистически. Жалка работа! Герой-лайнар.

Поздравления за ИСТИНАТА !!! Ето това трябва да се повтаря до припадък на болшевишките ибрикчии в България ! Нека не навре на кучето в задника Гошо Тарабата !

А защо го няма ликът на Г.Павлов - дядото на партизанската унука Лиляна Павлова?

То да си партизанин в България наистина не е много лицеприятно. Защото основната работа на партизаните в България е била да ограбват мандри и да убиват ранени немски войници. Защото ония, другите, редовните немски войници не си поплюват. Стрелят на месо. И от тях няма спасение. До пролетта на 1944 партизаните в България са нищожен брой - под 1000 души. После вече, когато усещат накъде духа ватъра излизат в Балкана. пък и през латорто вече сее постоплило. И въпреки всичко, по експертни оценки към 9-тои септември 1944 г в България има не повече от 3-4 хил партизани. До средата на 60-те години в учебниците по история имаше следния пасаж (цитирам по памет): "14500 партизани, ятаци и помагачи". Това е било всичко. А в края на 80-те години бяха станали вече към 300 000 "активни борци" как е станал преврата на 9-ти септември 1944 и кой го е направил? партизаните ли? Глупости! До късния следобяд на 9-ти септември няма ни един партизанин. Превратът е организиран и проведен от старите изпечени превратаджии Кимон Георгиев и дамян велчев. Същите, които ортганизират и провеждат фашистките преврати (според думите на БКП те са фашистки) на 9-ти юни 1923 и на 19-ти май 1934. Абе това им е хоби - на 10 години вземат та си спретнат по някой преврат. Но когато организират и провеждат преврата на 9-ти сепртември 1944 това вече не е фашистки преврат а комунистическа революция. А дали пък фашисткия преврат и комунистическата революция не са едно и също нещо? Та на 9-ти септември няма кьорав партизанин. Изпокрили са се като мишоци. И излизат чак на 10-ти септември. Масово, когато вече е безопасно. И всички стават революционери. Ето затова по времето на милиционеро-социализЪма с епразнуваше и 10-ти септември

През август пред къщата му на столичната улица Беласица 14 спира луксозен автомобил, от който слиза общинският съветник либералът Жечев. Предложението му е да се поразходят с автомобила му из града. Бай Стефан отклонява молбата и му предлага да отидат в близката кръчма, където да чуе за какво става дума. В заведението Жечев му прави предложение, имайки предвид окаяното положение на семейството му да премине към групата на Национал-либералната партия, с което тя ще стане най-силната и ще управлява общината. А щом ние ще я управляваме, ще има и за нас, и за вас. Не напразно нас ни наричат либерали-обирали. Две три години ни стигат, за да се оправим за цял живот. На вас лично на първо време предлагаме 200 000 лева и една къща за семейството. А после щом като сте с нас ще има и кол, като моята, и каквото пожелаете за вас и децата Идеали, жертви за отечеството и народа това са работи за вестниците, където ние охотно ги пишем, или за чорлавите младежки глави, но за нас, опитни в живота хора, това не ни прилича. Димитров го изслушва внимателно и отговаря спокойно: Има разлика между мен и вас. Нямам намерение да изменям на идеалите си и на името на баща си, който се е борил за освобождението на българския народ. Жената, децата да са живи. Ще преживеят и в мизерия, както милиони по света го правят А сега се махайте

Има голяма разлика между Стефан Димитров и Георги Димитров. Горе-долу толкова голяма колкотпо между Стефан Димитров и Богдана Карадочева. И в двата случая общото е фамилията - Димитров, която е една доста разпространена българска фамилия. И друго е интересно. Има още един Георги Михайлов Димитров. Антифашист. Доктор. Когото комунягите наричат Ге Ме Димитров ( Или Темето). Санким да не го бъркат с оня, техния си Георги Димитров (чието бащино име също е Мигайлов). Въпреки че в интелектуално отношение Г.М. Димитров е на светлинни години по-напред от Гошо Тарабата. Я да видим как "великят антифашист" Димитров реагира на пакта Молотов-Рибентроп от 23 август 1939 и на договра за дружба между нацистка Германия и СССР от 28 септември 1939 (след окупацията на Полша и съвместните паради на победата на Червената армия и Вермахта в Брест и Лвов). Ами никак. Даже ръкопляска. Щом така е наредил др. Сталин, ще се другаросваме с др. Хитлер. ако трябв аи дупе ще даваме, само да угодим на др. Сталин. как реагират истинските антифашисти? Те са категорично против тези пактове. В англия и Франция обяваят война на Германия. В България д-р Г.М.Димитров и много антифашисти категорично застават срещу нацистка Германия. А Гошо Тарабата ръкопляска на др. хитлер. Голям антифашист, няма що. По заповед от Москва и на родните комуняги е наредено да наричат Хитлер "другаря Хитлер". И поради овчата си мисъл повечето се подчиняват. И така цяла година и 10 месеца до 22 щни 1941, когато Хитлер нанася превантивен удар по СССР. И от др. Хитлер с епревръща в най-големия гад. И пак по заповед от Москва родните комундета стават антифашисти.

Преди на власт да дойде Георги Димитров През юни 1931-ва вилнее терор. Затворите са пълни с хора с леви убеждения, бедност цари навсякъде. При такава обстановка столичани трябва да си кажат думата в насрочения вот за есента на 1932-ра. Вотът на 25 септември е спечелен от Трудовия блок, в който участва и Работническата партия (легалното тогавашно име на БКП) от всички 36 общински съветници 19 са избрани със сребърната бюлетина на Трудовия блок. Така София става Преди на власт да дойде Георги Димитров През юни 1931-ва вилнее терор. Затворите са пълни с хора с леви убеждения, бедност цари навсякъде. При такава обстановка столичани трябва да си кажат думата в насрочения вот за есента на 1932-ра. Вотът на 25 септември е спечелен от Трудовия блок, в който участва и Работническата партия (легалното тогавашно име на БКП) от всички 36 общински съветници 19 са избрани със сребърната бюлетина на Трудовия блок. Така София става Червена комуна. 50-годишният Стефан Димитров е любимец на работниците, които посрещат с радост избора му за кмет.

Я да видим сега колко струват глупотевините на комунягите, дето твърдят че от 1923 г. в България било имало фашизъм. Защото те самите не се усещат. През юни 1931 вилнее терор. И въпреки всичко има избори. Свободни избори. Дотолкова свободни та да могат да бъдат избрани противници на режима. Дотолкова свободни, та противниците на режима да са болшинство в столичния съвет. и една част от тях да са от същата партия, която е организирала през 1925 атентат срещу Царя. Която е взривила Храма св. неделя с помощта на съветските спец-служби Какъв фашизъм, какви 5 лв!!! В същото време в СССР вилнее ужасяваш терор. Тече колективизация. Милиони загиват от глад в Украйна. За опозиция не само че не може да с еговори - не може и да се мисли. Защото разстрелват. Ето това е най-сериозното доказателство доколко е демократичен един режим. По време на най-жестокия терор в България могат да управляват и терористи. По време на най-голямата демокрация в СССР избиват милиони.

Докато има българи, ще почитат комуниста Методи Шатъров. Нищо, че и той, ако беше останал жив, щеше да разстрелва без съд и присъда. Но е бил българин, а не предател. Докато за алкохолика и курвара дегенерат Георги Димитров, нищо хубаво не можем да кажем: национален предател, подлец, нагаждач, масов убиец. Шатъров остава в историята като комуниста опитал да запази българския характер на Вардарска Македония, а мекерето Димитров - като враг на всичко българско в Македония. И то по вдъхновение на Сталин и Коминтерна. Същото важи и за поета Никола Вапцаров. Да, добър поет. Но кофти човек: народоотстъпник, отцеотстъпник, шпионин на чужда държава. И най-важното тъп комунист!

Я кажи нещо и за Ботев. Той какъв е бил?

Ботев не е плюл на народа и отечеството си, за разлика от червените предатели като Г. Димитров и Н. Вапцаров. Много ви е удобно да замесвате Ботев, но той няма нищо общо с вас. Щяхте и него да разстреляте, ако беше жив. Както, между другото, сте направили с брата на Иван Вазов.