Освободени са шестимата боядисвали паметника на ”Позитано” 20

Шестимата, арестувани в четвъртък сутринта за изрисувания паметник пред централата на БСП, бяха освободени до края на деня. Срещу тях няма повдигнати обвинения от прокуратурата, а също така не са им наложени санкции или глоби.

Обратно в новината

Коментари - Освободени са шестимата боядисвали паметника на ”Позитано” 20 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо да лъжеш, защо не кажеш кои министри са назначени от Бисеров? Иначе до преди да лъснат преводите на пари говорехте, че е пенсиониран от преумора. Ти си един лъжец Орешарски.

Тези шестима ИДИОТА са освободени,а други млади хора се трудят да изчистят изсраните лайна от този Асен Генов и шайката Му.ЗАЩО поне не го накараха САМ(и другите боклуци),да ПОЧИСТЯТ.

На мен така паметника повече ми харесва, особено надписите са си точно на място.

един хубав "анти-демократичен" бой в полицията, слугинските медии вече ги превърнаха в мъченици на демокрацията!

А днес младите социалисти как усърдно позираха и имитираха чистене докато имаше кой да ги снима....изчезнаха ли камерите и те се покриха...спирта ли свърши какво се случи никой не разбра!

А дали господин Кутев знае че Любомир Далчев е бил принуден да направи въпросния паметник и преди това цялото му семейство е било постоянно тормозено от комунистите?!След като се съгласява да направи монумента бива награден с екскурзия.Заедно със съпругата си заминава за Виена и никога повече не се връща в "прекрасната" ни държава по това време.....Така,че драги комунисти научете си първо историческите факти и тогава раздавайте правосъдие и безмислени пропаганди...Не е коректно да пробутвате само това което ви изнася,както между другото от край време правите!

Този паметник да не символизира жертвите на комунистическия атентат в "Света Неделя" или на лагера в Белене, та толко пищите, червени отрепки ши...ни!!!

Воистина е апотеоз на причинителите на тези жертви- виж им само озверелите мутри, отлично пресъздадени от скулптора(доставено според поръчката). И се гордеят с лъжепаметника(просто статуи, остави се да бъде поучен умника Кутев в ТВ дискусия), явно се идентифицират с него, галеонската им фигура!

бълг ариец-о извинявай, че те прекъсвам, но кришнари с неясна съвест, пол и ориентация ли са твоите идоли?

Като прочетеш изказването на "реформатора" Кънев, ти става ясно защо има толкова простотия в страната. Щом политически лидер има такова кретено - лумпенско мислене, какво да се учудваме, че има такива олигофрени като тия бояджии? Да им отцепят една солена глоба, да ги осъдят да излижат паметника за собствена сметка, бих казал, и да им ударят и един здрав бой, но не е демократично, макар че добитък разбира само от бой и да ги пускат да боядисват отново! След втория път да ги вкарат ефективно в панделата като рецидивисти и да са живи и здрави като излязат навън!

Абе как ще ги освобождават. По добре щеше да е с една дряновица по пръстчетата които боядисват и тогава го пускаш Така повелява великият хан Крум.

Боклук!

Излиза, че цигането дето къртеше паметника на Левски е провеждало акция на протест с политиката на сегрегация. Справедливо е избрало един от символите на България, която подтиска етноса му.

Без значение е на кого и къде е паметника. Действията на тези мърлячи са хулигански и само заради това най-малкото трябва да бъдат глобени. Изказването на единият тюфлек, че искал да покаже желанието си да живее в демократична държава тутакси би се изменило във вой и лай, ако творбата беше негова. Ако някой евентуално забележеше евентуалното му творение, дори и да изобразява конфигурация от три пръста с един по-дълъг, на което с желание да нарисува маникюр, то веднага щеше да стане посегателство и обругаване на висша идея. Това е двоен стандарт и колкото и да се правим на европейци, няма как да бъдем такива. Мърлячи сме. А тия са лидери! Направо паметник да си въздигнат.

"Без значение е на кого и къде е паметника. Действията на тези мърлячи са хулигански" Без значение - ами дай да направим паметник на Хитлер и да го пазим защото е без значение на кого е паметника. :) Тази сутрин проф Станилов ми падна в очите защото разви подобна теза - паметник от една историческа отминала епоха (соца) не бива да се пипа. Ами защо да пипаме паметници на есесовци и на фашисти бе Станилов? Нещо логиката ти куца.....

махнете паметника на терористи-комунисти гея да си го тури у тях в хола !

махнете паметника на терористи-комунисти...Издигайте паметници на демократи-приватизатори и техните учители от зад океана! След паметника на американските бомбери, издигнете паметник на Ран-Ът и Сорос - нашите освободители и спасители от комунизма!

Няма нужда да се кланяш на идоли , а просто имай морал

И този идиотизъм показва ясно необходимостта да се говори ясно и смислено, а не политически, за годините на социализма и прехода. Защото това, което се краде през последните 23 години, е създадено от целия народ тогава. И този народ следва да е наясно какво е направил, какво е оставил и да поиска сметка за грабежите. Това следва да е моралът, а не боядисването на паметници. И тук като че ли най-голям длъжник е БСП, която ползва за избиратели създателите на тези блага. И второто - този народ следва да има цел и ценности, които да го обединяват, а не разделят. Иначе "демократични идиоти" ще се намерят винаги.

Ориентирай се към студентите, Николчо. Те не са "идиоти", а интелигенцията на Родината. Която все още ни е останала. И имат нужда от нашата подкрепа!

Сутринта тоя от дефекаторския брок излъга най-нагло, защото нито един от тези кретени не е на 20 години, както твърдеше той! За Асен крешната може сами да проверите за Инчето която лично познавам ще ви кажа че е на ни повече ни по-малко от 43 години! Тоест този човек излъга най-нагло в ефира на национална телевизия!

Кутевци-Путевци,стига сте ревали,за композицийката си!Поне,да беше паметник,а то "произведение",дето и за детска площадка не става-където,да се учат децата,да рисуват,имам предвид!

Защо не се обучават например да рисуват върху паметника на доблестните американски летци, загинали докато бомбарират София и доблестно избивали хиляди българи. За което бладодарни еничари са им издигнали паметник. Я да го боядисат него и да видим какво ще направят окупационните власти.

Далчев избяга от комунистите през1979, а те се загрижили за авторитета му..."...Скоро партийните гаулайтери започват да го притискат и да оплюват творбите му заради формализъм. Преломен момент е забранената му скулптура Бунт, с която се откъсва от каноните на соцреализма. Обвиняват го, че прави упадъчно изкуство. През септември 1979 г. Далчев е във Виена за своя изложба, придружен от съпругата си Ана Далчева. При закриването на изложбата той шокира всички: обявява пред в. Ди пресе, че няма да се върне в България, а заминава със семейството си в САЩ." Петър Атанасов, верният помощник на Далчев, който и днес е най-близък до семейството, разказва за три злокобни срещи на скулптора с ДС. В два от случаите основни действащи лица са служители в расо на българската църква зад граница. Съгласно стария Наказателен кодекс чл.72/73 за невъзвращенците се предвиждаше смъртно наказание. Представям малко известни неща за трите вероятни опита да ликвидират Далчев.

Е а де, а де! Аз нали казах същото, ама взеха да ми праскат минусчета червените буболечки! Има интернет, има Уикипедия, всеки може да научи нещо ако го интересува.

Какво значение има какви са били убежденията на Далчев в случая и как са се отнесли тогава властите с него? Това показва поне различните интелектуални нива на т.н. "комунисти" и новоизлюпените "демократи" - бояджии. Едните са запазили паметника на човек пред централата си, а другите не са си направили труда поне малко да се информират, преди да изразяват "простест" с хулиганската си проява. Примитив на степен "н"!

Личности като Асен Генов е имало винаги. Днес се гаврят с паметници, както навремето с гроба на Стамболов. Тълпата играе хоро на гроба му. Някои се изхождат. Тоест серат. Да, Стамболов е извършил много престъпления, но едва ли изхождането на гроба му е борба за морал. Както и боядисването на паметници - поставени от българи.

Българска работа-този Асен Генов,ако бе в друга държава щяха да му се случат доста много ПРИЯТНИ неща,но тук...Дано поне не са му платили за това дето е положил нощен труд.Това животно днес е боядисало ТОЗИ паметник,утре ще боядиса някой друг,я на Левски,я на Ботев,я на някой друг дал живота си за да се ПРЪКНЕ подобно ЖИВОТНО.

Дано поне не са му платили за това дето е положил нощен труд...Платили са му, Генов е получил 120 000 $ от амчерикански фондации, сега ще изкрънка още няколко хилядарки за ареста и делото си.

Е ти още малко ще предложиш гвардейци да охраняват паметника на Позитано???!!!??? Не смесвай комунистическите паметници с такива като този на Левски!!!

Защо Асен Генов боядисва паметници в 5 часа сутринта, а не посред бял ден? Защото е един подъл страхливец!

Красота, направо красота. Протеста се спонсорира от еврейски фондации. Почерка на боядисване на паметници с розовата боя особено е на Давид Черни, чешкия евреин. Същия почерк постоянно наблюдаваме и при боядисването на памертника на съветската армия в София. От кога казвам, че зад тези мероприятия не седят българи, а са евреи. Възможно е и ползването на някое малоумно българче-еничарче. Целта е проста, създаване на интрига и конфликт между българи и руснаци. Разделяй и владей. За да минем изцяло под американо-еврейски контрол, на 100%. Да очакваме нови еврейски номера. Докато са все още в България.

Ето какво намерих за Любомир Далчев в Уикипедия: "След 1960 г. творбите му стават по-експресивни и обемни по форма, твори много цикли от скулптури в естествен ръст: поп Богомил- керамика (забранен като формалистичен). Преломен момент е забранената като формалистична скулптура Бунт, с която той се отделя значително от каноните на соцреализма. По-късно е изнесена от България. Това довежда до забрана за публикуване на две негови монографии, готови за печат." Та призовавам, нека другарят от БКП/БСП да обясни, защо толкова хваления от комунистите скулптор не е останал в любимото НРБ а е забегнал отвъд океана при "мръсните" капиталисти? С това отговарям на въпроса му: Едва ли някой би осквернил негови скулптури в САЩ. Просто защото ония там са наистина изкуство, а тия тук, в София са партийна поръчка. За съжаление човекът вече не е сред живите да се защити и да каже собственото си мнение по въпроса. Така че предлагам на другарите от БСП да престанат да използват мъртви и живи творци за политическите си цели.

Вазов "Новото гробище над Сливница" Българийо, за тебе те умряха една бе ти достойна зарад тях и те за теб достойни, майко, бяха и твойто име само кат мълвяха умираха без страх Форуми на УНСС forum unwe bg

Студентите трябва да боядисат с розов спрей главите на Станишев, Мая Манолова, Антон Кутев ... и другите обитатели на Позитано 20. Както и на смахнатите бабушкери и старчоци от ,,контрапротеста".

Сега първата работа на прокуратурата или съда е да ги накара да изчистят паметника както си е бил. С кофа и парцал. Все пак с парцала символично могат да изразят някакъв протект.

БКП - Позор - Кой?

Благой от софстрой

Без нерви! :)

Така действат пиарите. Изисква се измислянето на един кратък лозунг, който да се набива в главите на хората. Да ги впечатлява и да се повтаря до степен на натрапливост. Не виждате ли, че в тези дела няма нищо студентско. А професионални пиари разиграват схеми и събития. Създават си лозунги, декларации. Какво студентско има тук да попитам. И аз искам промени, но от българи и за българи. Не от чужденци и за техни интереси.

Ако някой срещне Асен Генов извън психиатрията, моля, върнете ни го преди вечерна проверка. И не му се връзвайте на приказките. Той, горкият, не знае и не разбира какво боядисва.

Последното пророчество на Ванга за Русия: тя очертала с ръце голям кръг и казала "Русия отново ще стане велика империя, преди всичко империя на духа". И дори че в бъдеще България ще влезе в състава на възродения съюз.

Хапчетата, хапчетата пак не си си взел.

НАВЕДИ ГЛАВА КАТО ЧЕТЕШ ТЕЗИ СЛОВА:::::От Батак съм, чичо. Знаеш ли Батак? Хе, там зад горите... много е далече, нямам татко, майка: ази съм сирак, и треперя малко, зима дойде вече. Ти Батак не си чул, а аз съм оттам: помня го клането и страшното време. Бяхме девет братя, а останах сам. Ако ти разкажа, страх ще те съземе. Като ги изклаха, чичо, аз видях... С топор ги сечеха, ей тъй... на дръвника; а пък ази плачех, па ме беше страх. Само бачо Пеню с голям глас извика... И издъхна бачо... А един хайдук баба ми закла я под вехтата стряха и кръвта потече из наший капчук... А ази бях малък и мен не заклаха.

Русия винаги е била империя на духа. За съжаление само на злото и на духа...

1. патризани- хора,борили се за свалянето на официалната власт, недоволни от управлението и. 2. протестъри, блогъри-- хора,борещи се за свалянето на официалната власт, недоволни от управлението и. Обаче едните петнят паметта на другите. Елемнтарната култура казва: за мъртвите или добро или нищо.

Аз бих добавил също така и: 3. горяни - хора,борили се за свалянето на официалната власт, недоволни от управлението и.

Колкото това деяние да се представя, като авангардно, демократичо, свободно, това е единствено: "ВЪЗРАЖДАНЕ НА ФАШИЗЪМ"!

Фашизмът и комунизмът са еднакви понятия - концлагери, ГУЛАГ и прочее извращения.

С незабележимата за виден демократ разлика : комунистите смятат , че всички хора са равни, а фашистите ги делят по имотен и расов признак!!

Не статуите, а главите на тия вътре трябваше да напръскат в червено. Крадливи кратунковци и бисерови дружки!

Какво е блогър? Богат безделник, висящ по цял ден пред компютъра и безразборно гледащ порно по интернет. Това той го представя като политическа дейност.

Браво , вече са герои и могат да ходят да боядисат и други паметници.

Седми ноември Щпиц-команди "Харе Кришна", паметници боядисва. "Врагове" във списък слага, окупации налага. Имат си и адвокати- политически прелати. Готвят ни саморазправи, очевидните фашаги! Паси,08.11.2013

Два свята единият е излишен. За съжаление техният няма да умре си с тези старци. Живее в агентите им, които обсебиха икономиката ни, в шофьорите и пазвантите им, които ни управляваха предишните 4 години, в комсомолците им, които ни управляват сега, в децата им, които обучиха на изкуството да се живее без морал. Много по-вероятно е нашият свят да емигрира. И отдалеч да продължи да задава въпроса КОЙ? До пълната победа на комунизма.

Паси На мен си Мен Пасито вси ме знаят, бабите за мен си баят на червените седенки, докат чоплят сухи семки. Във Догана аз се вричам, и СерГея си обичам, ала Бисеров-момчето, ми е легнал на сърцето. Ще го цункам по дпето.

Другарят Кутев удобно премълчава, че Далчев онази скулптура срещу Годън гейт я прави след като бяга на запад от безобразния им режим.

ПАМЕТНИКЪТ НА АКТИВНИТЕ БОРЦИ ПРОТИВ ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА! Днес капиталистите (БСП и ДПС) са се съюзили с кой? ХА ХА ХА

Паметниците на фашистите и комунистите са едно и също нещо, нищо че комунистите са избили много повече невинни човешки същества от фашистите. Та, оценката и отношението към комунистическите паметници не трябва да е кой знае колко по различно от отношението към фашистките паметници... Какво? Нямало фашистки паметници? Ами тогава защо има комунистически? Какво са им виновни младежите очовечили един фашистки или което е същото един комунистически паметник? :) :) :)

Жалко, че са ги пуснали тия гамени. А всички тия боклуци трябва да гният в затвора, за да се изчисти обществото от мръсотията !!

що бе гледай колко красиво са го направили :) тая лелка в средата май събира стотинки а чичкото страда от здравна реформа хубав си е така цветен то преди само гълъбите го шареха

Не съм чел нито един коментар. Ако рисуват на позитано ми дреме , но паметника на съветската армия осъмнели пак розов на тоя ще му напукам репата.Да ходят във Виена да нашарят паметника на съветската армия ,щом са толкова отворени

Идиоти! Това не е паметник на партия, а на антифашисти - хора, които са загинали за идеалите си. Членуваме в ЕС. Къде там се "шегуват" с паметници на антифашисти? И откога на поругаването му викат шега? Съвсем ли одивяхме? Съвест, страх от Бога - загубихме ли ги?

В повечето европейски държави за поругаване на паметник на антифашисти кришнарчето щеше да отнесе минимум няколко години затвор.

Търся бояджии! 2лв. на квадратен метър. Обща площ 2000 кв.м.

"Асен Генов каза пред bTV, че ... ако каже нещо, ще попречи на следствието." Страхливец!

Без никаква глоба?Къде дават така?А на мен за едно измислено нарушение КАТ ме глобиха!Ама сега кажете,че няма нищо общо.То и аз не исках да нарушавам реда,но обстоятелствата го налагаха!И какво правихте цял ден?Редихте пасианси,пихте кафе,ядохте пасти? Такива злобни човечета в тази държавица като ги пуснете и после стават министри,могат да ви станат шефчета и т.н. Ползвайте си ги със здраве!Халал да са ви!

а пък до НДК има Паметник на жертвите на комунистическия режим, утре ако се появи някой несъгласен с тази част от историята ни и реши да го маца в жълто?? Пак ли ще мислим, че всичко е наред? Утре ако някой от малцинствата реши, че паметника на Цар Освободител или на Левски го обижда по някакъв начин??? И това ли трябва да преглътнем?

Очевидният отговор е "да". Това е свободна страна. Или не е? :)

на ударен и не приравнявай жертвите както ти е удобно. Всички били жертви! Значи в един кюп...Много демагогски.

Аха значи казваш, че жертвите на комунизма са нещо повече, от жертвите на фашизма ли? Що за глупост? Би трябвало да се отнасяме към жертвите на всеки режим, независимо какъв и към паметниците им с еднакво уважение. А тогава какво да правим с паметниците на войници от чужди армии, загинали на наша територия? И това ли е демагогия?

РБ - РАНОБУДНИТЕ БОЯДЖИИ Къде да ви намеря - имам една ограда за боядисване. Плащам добре, поне колкото Прокопиев. И не рискувате да ви турят в кафеза.

Така като замислих, си мисля, че А. Генов е бил прав. Дори се вдъхнових и тъйкато си мисля, че Юлската революция във Франция през 1830 е била пълна глупост, обмислям дали да не омацам в розова боя картината на Дьолакроа - "Свободата води народа", онази с разголената гръд и френското знаме. Ще взема да пратя запитване до Лувъра дали е ок, ако мога политически да се обоснова...

Няма да бъдеш разбран от френските сноби.

Ъ-ъ-ъ не ми се вярва бре. Те французите са такива либерали и демократи, какво толкова може да имат против?

България е зле, защото 99% от българите се продават на безценица на всеки извадил "тридесет стотинки от белите". А каква гордост изпитват еничарите , когато трябва да се работи срещу останалите българи. Един пример за това е господин Генов - много добро самочувствие за наша наша сметка. За нас остава да се срамуваме,а за него самочувствието, че ни е продал! Евала, гусин Хасане Генов!

На кого ни е продал?

На някой, на когото му е изключително важно българите (а и другите народи) да нямат национални стремежи, национални герои и национално самосъзнание. На някой, комуто е много удобно да има пазар от безволеви потребители , на които им трябва една телевизионно активирана команда за да тръгнат да купуват това или онова. На някой които плато три милиона лева за да ни кажат, че Левски не е този за които го мислим и, че Списаревски изобщо не е излитал в небето в онзи паметен ден! На този!

На това му кавам "социалистически реализъм", за ралика от кичозния соц. утопизъм върху , който е реализиран.

Пластовете розова и синя боя са премахнали напластяванията. :)