Пактът AUKUS: Какво промени телефонният разговор между Байдън и Макрон

Френският президент обърна внимание пред американския си колега на анулирането от Австралия на договор за подводница на стойност 40 млрд. долара. А Борис Джонсън призова Франция да се вземе в ръце

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

го е принудило ли, ако не пари, то много пари са го принудили да се откаже!

Мисля че за Тихия Океан дизелови подводници не стават. Раздтоянията са толкова големи че ще трябва да ги зареждот доста често. и надалече от роднага земя. Предполагам това е основното преимущество на атомните. Решението на конфликта е Макрон да се включи в проекта като подизпълнител и да достави тоалетните в новите подводници.

по добре не мисли, ами прочети за Дьониц, пиленце.

заедно ще мачкат стари чанти!!!

Заменят оста Рим- Берлин- Токио с нова ос,Вашингтон- Лондон- Канбера.Явно се готвят за нова войни,но тоя път не срещу СССР,а срещу Китай.На всички печеливши честито,дето ще останат живи след такава война.

Е какво може да се очаква от лудите говедеа, ако не нож в гърба! Тъпите франсета какво си мислеха, че са нео повече от афганистанците които лудите говеда оставиха на произвола на съдбата и милостта на талибаните ли?! Да ама не! Говедарите гледат само свпоите интереси, и не им дреме за техните съюзници да го духат както се казва..А НАТО-ПУТО просто се разпада! Факт!

само твойте са умни, също най-благородни и щедри. На подопечните им 'съюзници' Куба, Сирия и Венецуела (все богати, уредени и щастливи ) завижда целия Свят..

“Ние нямаме нито вечни съюзници, нито вечни врагове. Имаме само вечни интереси.” Гай Юлий Цезар Байдън сега потрива ръце, защото военната индустрия на САЩ ще лапне 40 милиарда. А тя осигурява работни места. А те осигуряват гласове.

Не са 40... Тези жълти стотинки са за дизелаци. Тук иде реч за атомни... По три, че и четири, значи.... Но това само от кенгурата. Бондовците и те ще добавят. Технологията е хамериканска! ;)

А и винаги има оскъпяване при военните поръчки. За тия ядрени подводници ще са няколко милиарда отгоре - директно стотици милиони в банковите сметки на съответните лобисти и бизнесмени, отделно кинтите в акции.

Новият военен съюз в Тихоокеанския район не бил против Китай. Така твърди Джонсън ...

Мда а а, той е срещу базите на Райха в Антарктида

Разбира се че не е против Китай, а само против китайските мераци да 'освобождават'.

Хайде пак за доверието, забавно е

Вързали са се на акъла на американците, а от край-време на Вликите британци ( че и на тях Кралицата им е майка)... Австралия се намира на часове със самолет от всякъде като Америка. Австралия се прелита за няколко часа, огромна е.... За чий са и изтребители, а не ПВО. Трябват и самолети за борба с пожари, дето ги мъчат. Трябват ѝ самолети за гражданска защите. Има 6-7 големи града, които може да защити и огромна пустинна територия, която не може да покрие, така или иначе.... Да са живи и здрави, ама още 5-10 години и ще станат като Европата... язък и за хубавата Европа, която беше и за хубавото Сидни, ЖАЛКО!

Ами що се сприателявате на подводници, менкайте плодове и зеленчуци, ако искате да засилвате връзките си.... Мнението на политиците за населението явно е много ниско- всякакви глупости му подават като обяснение... А този Джонсън е английската версия на Тръмп- тъп ама самовлюбен невежа... Дори перуките им са еднакви

човек за човекът е вълк Дерзайте Евроатлантически продажници

а при социализЪма за човека е ЛАМЯ собствената му държава.

Тия и двамата са супер изроди и слуги на сатанистите така че от тях самите абсолютно нищо не зависи а каквото им нареди господатя им рогатият

Глобалистите леви социалисти установиха глобална диктатура и сега както на времето хитлер и Сталин сами ще се самоизядат.

Както и се очакваше мършите либерасти сами се хванаха за гушите

МНОГО МЕ КЕФЯТ СДС, ДБ И ВСИЧКИ РОЗОВИ ЧОРАПИГАЩНИЦИ. .... КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА ОБЯСНЯТ КАК ВСИЧКО КОЕТО СТАВА В СВЕТА Е БОРБА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ... И КАК БЪЛГАРИТЕ СМЕ БРАТЯ С НЕГРИТЕ И ЗАПАДНОЕВРОПЕЙСКИТЕ АРАБИ

Абе Адолф, ти ли си най-големия хубавец на света?

В сравнение с обратните, чалмите или просто откачените (като вас) чичко Адолф си е много ОК :))) Но и двамата знаем, въпреки тази констатация "акъл" няма да ти дойде ... когато си тъп, ненормалеи и/или обратен, това е завинаги.

МАКРОН Е БИЛ СЪДРУЖНИК В БАНКА РОТШИЛД ПАРИЖ ... ФИНАНСОВИЯ МИНИСТЪР В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА Е БИЛ СЪДРУЖНИК И ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ В БЪЛГАРИЯ НА БАНКА РОТШИЛД ПАРИЖ .... МАКРОН Е БЕЗДЕТЕН, МЕРКЕЛ Е БЕЗДЕТНА, БЪДЕЩИЯ КАНЦЛЕР НА ГЕРМАНИЯ И РОЙ Е БЕЗДЕТЕН, СЛАВИ ЧАЛГАРЯ Е БЕЗДЕТЕН.... .... РЕПТИЛОЛОГИЯ НА СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ

Така се почва... тепърва предстои да видим развръзка и как точно това ще се отрази на Европа и светът. Глобалистите напират здраво. Реструктуриране на светът.

Преди месеци Английската Кралица направи сина на Бодигарда на Горбачов, Лебедев , граф Сибирски:)

Светът е тръгнал към самоунищожение. Болни и алчни изроди не се спират пред нищо заради това да имат власт.

1. Французите правят и атомни подводници. Просто с австралииците са се разбрали за дизелаци. Щото част от подводниците щяха да се правят в Австралия и франсетата не искаха да си издават технологиите. 2. Тук не става въпрос само за подводници. Става въпрос за политика. Голяма политика 3. В ЕС има страна с ядрено оръжие (Франция), зверска оръжейна индустрия (Германия, Франция, Швеция), ядрен самолетоносач (Франция), цяла флота от ядрени подводници (Франция) + още поне 3-4 доста сериозни армии - Италия, Испания, Германия, Полша. Отделно Франция има териториални владения или зависими страни буквално на всеки континент и океан. Около всичко това може да се изгради нещо много мощно. Дали има желание е друг въпрос. Ама да се говори за страните от ЕС като някакви джуджета е смешно просто.

ЕДНА СЕВЕРНОАФРИКАНСКА ДЪРЖАВА КАТО ФРАНЦИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ

1. То хубаво правят , хубаво пазят тайни , ма го издухаха 2. Верно си е . Па некои нека си мислят , че брекзита не е споразумян със САЩ 3. Посмали за зверските .Швейцария откога па е в ЕС ? Единствено Фрнация се води , че има сериозна армия , остналото е попикана работа , па и френската е една сериозна ум да ти зайде , Ми военно са дуджета , мижава работа , сичките да се съберат не могат да доближат армията и военната промишленост на САЩ ,

Швеция..... Редно е да се чете внимателно

idio

аз ви разбирам вас... франция ви е близо, самоизживявате се като "част от европа" от друга страна, кой плаща тези милиарди? Австралия! защо не оставите на Австралия да си решава с кого да е приятел, с кого да не е, и какво да купува със парите си? м? знам, знам, боли когато виждаш че едни 90 милиарда не ти влизат в касичката. ама погледнато от моята страна на планетата, ние искаме най доброто за парите си. пари имаме. решаваме как да го харчим. От друга страна, Англо говорящият свят е доста по обединен от ... ъъъъ говорещите английски със смешен евро-акцент :) ЮК е в центъра на това. Не случайно първо излязоха от потъващия загнил бюрократичен брюкселски съюз. сега светът се прекроява. за европа са бежанците. зад океана - просперитет, военна сила, пари те така. добро ви утро!

На мен лично не ми пука за франсетата и ЕС, аз съм пък датчанин, при датските педери. Дания още преди ЕС и Шенген си има Северно-Европейски съюз: Дания, Норвегия, Финландия, Швеция и Исландия. Част от тези страни дори не са в ЕС, но тези страни имат квоти и в арктическата зона, като Дания например с Гренландия, 2 милиона кв. км девствена тертория, размразява се сега че става все по- топло. Разбирам за какво се радват британци и САЩ, взимат 90 милиарда долара, ама вие австралииските педери за кво се радвате че ги давате? И кво ше правите с тия ядрени подводници като стане при вас 50 градуса след 10- 15 години?

Австралийците да си спестят парите и да си купят климатици след 50 години.

ха ха ха

Цялата тази история е,че октомври месец Франция ще предложи съставяне на Европейска армия и така ще има по голяма тежест в убеждаването.

:))) Баси, това звучи като виц - Бай Дън казал на някого да се вземе в ръце...

Страхът е от Китай предимно!!! Светът полудява безвъзвратно!

Прецаканата Не е Франция, а Австралия!!!!Всичко на хартия за 22 век!

абе голям зор да подарите половин азия на комунистически китай. тогава ще видите чудо

Тия наредиха силите на 3 световна война. САЩ (отдалече... поне така им се иска) плюс Китай срещу Европа. Русия евентуално се цепва по Урал и лявата част скоропостижно влиза в ЕС, за да не влезе в Китай. Дясната част става Китай... с вяло партизанско движение. Япония традиционно е с Европа. Турция ще се колебае. Африка в разнобой. Само не е ясно дек' че ги ровиме кинезите.

Няма да е с Европа или Китай. В Близкия изток ще е затова ни прожектираха ония филмчета с талибаните, да отвличат вниманието. Трябва да преработят формата на Близкия изток предвид намаляването на потреблението на нефт (с ел. автомобили), да им вземат парите дето натрупаха от нефта, Иран да оправят, и разни други дреболии...

Поне ако не гръмнат американските подводници може би по-малко ще цапат. На ръба сме да се самоунищожим и продължават глупостите. Направо не е за вярване.

Значи,. Австралия има пари. Милиарди. Иска да си ги харчи. Както си реши. Франция има педали. Няма пари. Който плаща, той поръчва музиката... Какво толкова Франция плаче? Договорът се разваля с неустойка. Има Австралия пари и си плаща неустойката... Парите са си Австралийски? Дизелови боклуци не искаме. А и вече на всички е ясно защо беше брекзит, нали? Ясно ли ви еврогейченца?

Нали си чувал, че тия дето се страхуват от гейчета, всъщност ги е страх от самите себе си да си го признаят.

Между Австралия и Франция, тия с парите са Франция. Но това няма значение защото сделката не е за пари а за крадене на технологии. Китайците които контролират Австралия взеха почти всичко каквото им трябва от френския проект, сега се гласят да вземат и от САЩ. Френците официално дигат пушек ама ситуацията в дългосрочен план май ги устройва.

Karma’s a Bitch! Спомням си едни Мистрали дето макарона си сучеше дупето на 360 градуса! Е сега му го засукаха, яко!

Аз само не разбрах какво е мнението на Австралия, ако те имат такова по въпроса, щото нали уж те ще получат тия подводници. А иначе ако бях на Макрон на мястото, едно кафенце само да си уредя с китайците и руснаците, и ония ще напълнят гащите.

Едно кафенце с руснаците и китайците. И Макрон да сервира кафенцето викаш... Напълних памперса, ама то е по друга причина

Е, къде е изненадата? За франсетата остана френската любов :)

Американски путки! Ще ядат китайския и руски х---ве.

Не схващате за какво става въпрос. Анулирането на сделката между Австралия и Франция за подводниците на стойност 90 милиарда евро означава "нов англосаксонски ос", т.е. Франция и Европа е аутсайдер вече... Което ще принуди Европа да ядрени оръжия!..

Нема страшно! Ние шъ им разбием калимерата, шъ земеме индииските 1 милиард гаджали при нас у ЕС. На секи европец от ЕС му съ падат само по 3- ма гаджала, на рамо шъ ги носим.

ядрени оръжия? у ЕС? ЧЕ ТЕ ИМАТ ОКУПАЦИОННИ АРМИИ НА ТЕРИТОРИИТЕ СИ ОЩЕ ОТ 1944-ТА! ФРАНЦИЯ И ГЕРМАНИЯ ЗАГУБИХА ВОЙНАТА...............АМЕРИЧКИ БАЗИ С ЛОПАТА ДА ГИ РИНЕШ.

Ръзбрахме! Бития обикновено е и еб...

Вие сте за психиатър вие вашата група дебили колко пъти да пиша че цяр за вас няма така си умрете не искам да ви променям

Мумията изпраща васалите си от Австралия да се бият срещу Китай, защото му е жал да умират америкинци.

за герберастките тролчета тук информационна кампания: когато си на ниво правителство да спестяваш в чужда валута е тъпо защото ти си валутата а и да имаш пари в американски банки смях смях ако беше така след санкциите руснаците ново правителство трябваше да правят но май не ги интересува много…

АТОМНИТЕ ПОДВОДНИЦИ СА ЗА ДЕМОНСТРАЦИЯ НА МУСКУЛИ, а дизеловите за война. Дизело-електрическите подводници са несравнимо по-тихи от ядрените и при условие на война ще ги елиминират бързо, стига да са наясно с координатите им. Най-добри и тук са германците. Макрон да не се коси. Клиенти ще се намерят винаги. Ако свали цените, България да вземе също.

Водещата новина е - Кирил и Асен вече са събрали подписите и са се регистрирали. Успех към първото място!

Това сътрудничество не било насочено срещу Китай,ами срещу кого е насочено.Нали има договор за неразпространение на ядреното оръжие,сега и Австралия ще въоръжат с ядрени ракети.Да не се заблуждаваме ,че ядрените подводници ще са с конвенционално въоръжение,и ще се ползват от австралийците,да си прекарват царевица и боб,за снабдяване на страната по вода.

Всички подводници на служба в САЩ са ядрени, но някои от тях нямат и не са носили никога ядрено оръжие.

Ти правиш ли разлика между ядрени подводници и такива които носят ядрено оръжие?

Говорим за политика.За какво им е на Австралия ядрени подводници,като целия континент си е техен и не са водили война на собствена територия,а са изпращани като наемници под флага на Английската корона.Тия подводници са да плашат Китай,само че няма как ние с тебе да знаем ,дали на борда им има ядрено или обикновенно оръжие.Ако чичо САМ реши,може да сложи всякакво оръжие .

От статията излиза, че и Джонсън е отсвирил доста грубичко французите. Струва ми се, че това прелива чашата и че Франция ще трябва да си направи преоценка що за съ'зници има и къде са й интересите.

35 руски милиардери, включително кмета на Москва със забрана да влиза в САЩ Сега банковите им сметки изчезнаха Какво ли ще правят, та това са стотици милиарди крадени пари

Някой май бърка мащабите... Икономиката на САЩ срещу "стопанските войски" на Русия (щото тя няма икономика) - и даже не самата икономика а само краденото от нея. Никой не ги бръсне руснаците ами САЩ се пазят от внос на престъпност.

Това е пълният блясък на англо-саксонското лицемерие, даже французите си изпатиха. А какво остава за нашата наивна и щурава дипломация, която не спря да лиже задници, омазани с л..на.

Цялото руско правителство начело с мишустин има забрана да посещава САЩ Това ако не е унижение, здраве

Сядай си на задника, че за еб@но дупе цяр няма...

ходеща мумия

Цялото обкръжение на Путин, включително Песков и симонян със забрана да влизат в САЩ Сега вече според мен ще го тричат своите

Сега всичките им пари в САЩ са замразени завинаги Ами вилите на лазурния бряг? Ужас

Да посещават Камчатка

Путин отдавна ги узакони и ги накара да ги приберат (парите) в Русия без да има последици и преследвания от къде са! Така че в щатите може и да са останали някакви трошици но едва ли нещо което да ги заболи!

само да отбележа щото съм КОВИД любител вижте снимката и маските и кво се оказа: Черният рицар пак ева Белия рицар!!!! и после приказките били измислици...

е озадачаващо поведението на Байдън. в международен план САЩ с нищо не промениха арогантната политика на Тръмп към Европа. поставиха я в унизително положение - да не могат европейци да пътуват до САЩ. налага се да се пътува през ТУРЦИЯ????? нямам представа защо Байдън продължава линията на Тръмп, но остава надежда за промяна. Браво!

Всички са там, мишустин, бортников, ротенберг, даже симонян. 35 души. Май му вдигнаха вече мерника на Владимир. Изборите за думата също не се признават, но санкциите са безпрецедентни! Честито на българите!

Ето част от тях: Роман Абрамович, Алишер Усманов, Олег Дерипаска, Геннадий Тимченко, глава "Роснефти" Игорь Сечин, председатель правления "Газпрома" Алексей Миллер, председатель ВЭБ.РФ Игорь Шувалов, глава ВТБ Андрей Костин, премьер-министр России Михаил Мишустин, министр здравоохранения Михаил Мурашко, мэр Москвы Сергей Собянин, губернатор Московской области Андрей Воробьев, губернатор Петербурга Александр Беглов, глава Центризбиркома Элла Памфилова, пресс-секретарь президента России Дмитрий Песков, глава администрации президента Андрей Вайно первый замглавы АП Сергей Кириенко, глава Следственного комитета Александр Бастрыкин, директор ФСБ Александр Бортников, глава ФСИН Александр Калашников, бывший генпрокурор Игорь Чайка, гендиректор Первого канала Константин Эрнст, главный редактор RT Маргарита Симоньян, телеведущий Владимир Соловьев, директор Росгвардии Виктор Золотов и другие.

Отвратителна е

що пък се радваш, какво те грее?

Това са мерзавци Всичките

А санкции на ракетите въвели ли са?

Американците пак прецакаха своите френски васали! Преди няколко години САЩ принудиха Франция да откаже да достави на Русия два хеликоптерни самолетоносача, и французите бяха принудени да върнат парите за тях на руснаците, и да пият една студена вода! Сега франсетата ще трябва пак заради американците да пият (доста повече!) студена вода! А за нас утешението може да е, че не сме единствените, прецакани от САЩ!

Голема новина.Среща между деменция и меки китки.