Коментари - Вдигат колите със скоби, ако глобата не е платена до 19 ч. | Днес.dir.bg

Вдигат колите със скоби, ако глобата не е платена до 19 ч.

Общината ще може принудително да репатрира МПС със скоба, ако до 19.00 часа не бъде платена глобата.

Обратно в новината

Коментари - Вдигат колите със скоби, ако глобата не е платена до 19 ч. | Днес.dir.bg

Коментари

И без това глобите вече наближават реалната стойност на самото возило.

Какви скоби какво репатриране.Рекетьори гадни.А личното ми мнене е за народните ни представители е сборна дружина безхаберници.!

Къде нощуват паяците ?

Нощуват под моста "Чавдар". Много удобно място за поливане с напалм по гравитачен метод

какви скоби, какви други работи!? направо да вземат колата на нарушителя и да я мачкат за скрап, а тои-нарушителят да плати за смачкването!

В момента ги вдигат в 18:00.

като си приватизираха всички паркинги в София, ЦУМ, НДК, ... хората останаха без място за паркиране и се почна едно стригане едни глоби... публична тайна е, че бизнеса с паяците се държи от най-големите мутри.

Купете си РАЙД срещу паяци и ги ликвидирайте

КОЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА МУТРА?

... обикновено, наи-ухилената...

Ал

А кому са нужни тези "услуги" закопчаване със скоба и репатриране с паяк? Защо просто не се лепи фиша с глобата на стъклото? А, да, щото тези "услуги" струват в пъти повече от самата глоба. На тези непоискани "услуги" навремето им викахме рекет.

И сега си е рекет,но докато има кой да ни трае си пълним джобовете.Скапано безропотно племе само чака с колко ще го оскубим

Ал

Досега по ЗДвП можеха да ви извършат "услугата" репатриране на собствения ви автомобил само в случай, че пречи на движението или по някаква причина, например ремонт на пътя, трябва да бъде преместен. Та въпросът е: какво налага заскобената кола да бъде преместена? Овчи ми народе, дорде блееме, ще ни ни доят и ще ни стрижат до кокал!

ми кои ви кара всеки глупак да има 30 годишен трошколет? като имаш кола ще мислиш къде да я паркираш! аз нямам кола - нямам и проблеми !

Безпроблемното ти и вероятно безмислено съществуване не е поради липсата на кола, а поради менталният ти рудимент, който ти е стигнал, колкото да напишеш поредната си простототия

Усещам как общината и държавата ще загубят дело в Страсбург по тоя въпрос. Даже има прецедент и подобно арестуване на имущество е обявено за незаконно! Не може за глоба от 20лв да ти заключват или отнемат собственост за хиляди, а понякога и за десетки хиляди! Това е безумие! Подобно нещо няма в нито една нормална държава!

Ал

Тези дела май не хващат дикиш. Напоследък никой не им обръща внимание. Сопата...

Почвайте да пишете закон за защита на крадливите паяци,че скоро ще се срещнат с дръвцето.Какви са тия отнемания на частна собственост,заради неспазване на знак,без да пречи или застрашава някого?

всеки ден само нови глупости и целта на всичките е една - как да смучем пари от обикновения човек .

Така е, всичко ще се реши с още една зона, или две, направо целия град :D Щото се реши паркирането и трафика. Не стройте многоетажни паркинги...няма смисъл.

Герберите се чудят как ..да са по-.."СОЦИАЛНИ.."-ще събират глобите от паркингите .., вместо да помислят как да си съберат стотици хиляди от Неплатените глоби на санкционираните нарушители на правилата за движение...,умнииициии...!?

Средствата събирани от ЦГМ могат да се крадът по-лесно, той е общинско дружество с неясно счетоводство. От глобите парите постъпват по сметки на мвр и е по-трудно да се крадът.

Стачкувам за висока заплата и ще изпълнявам всички тъпи заповеди на управляващите без да се замислям

защо да ,,ходите,, на нашето море...??? ,,морето,, доиде при нас...!!! цялата страна ...,,платен паркинг,,...!!!

,,политиците,, немат пари но ,,вземат,, заеми...!!! ке и ,,електорато требе да яде..,,,!!! дребен ,среден бизнес нема...!!! от къде ,,данъци,,...??? от ,,маскуда,, столипиново, ,,факултето,,...!!! ,,пари,, нема...!!! ток,вода,газ...,,ап,,...!!!

Пичове, там по София съвсем ви напече!

Бургаските,старозагорските или пловдивски управници да не са по-умни?

с една флекса това ше го отрежем като парче салам

Ъглошлайф Hitachi гр. София 50 лв. Ъглошлайф Дуро с. Сейдол 70 лв.

Да забранят ползването на паяци от общините .Само КАТ да може да дигат коли . Да премахнат платеното паркиране- да изградят безплатни парко места .

Нищо не е безплатно, но поне могат тези мизерни и дразнещи "такси" да разкарат. Един автомобил плаща годишно 100лв. данък, 180 лв. гражданска (20% ддс), допълнително 100лв. винетка и около 1,10 лв/литър акциз. За среден пробег 15000 км/годишно около 2000 лв отиват директно в държавата. Това, че слагат някакви други дразнещи такси може само да намали тези приходи.

заключиха ме на третата минута след като СМС-а беше свършил, само в мойта кола се огледаха защото е кюстендилска регистрация, мамицата им.....и 50,- лева за кило череши ви е малко, ще ми кацнете

идват от гадовете,но дано умрат мамките им,че да не се размножават.Мръсна обирджийска паплач

3 минути е допустимо закъснение. Дет се вика от разликата в часовниците. Нямаше ли някакъв толеранс при паркиране?! 5-10 минути безплатно?!

са вече са законни ....маменцето им

Народа иска забрана народните представители да ползват МПС. Трябва да са из между народа, в автобуса, в БДЖ и пеша и колело. А термина кафява зона е много добър и описващ положението много точно!

Хм, та не сложите на моята, да извада флексо...и скобата няма да намерите.

тогава и депутатите да плащат от джоба си за синя зона докато са на работа, както аз плащам, докато съм на работа и се чудя къде да местя колата си час по час, тази "кафява" безплатна зона пред парламента излиза, че е незаконна.

А, ако ми сложат скобата в 18:55?! Какво, минават в 19:00 да ме вдигнат ли?!

триумфира! Тези лешояди вместо да осигурят паркоместа, нтичат след автомобилите и още докато са в движение проверяват дали са пуснали SMS след което им слагат скоби още докато колелата се въртят.

Скапани ченгета! Вместо по един закрит гараж да ни направят за всяка кола в центъра, те пари събират!

Да си забелязала случайно, че в градска мобилност работят от изрод нагоре. Явно е изискване по длъжностна характеристика. Писнало ми е като паркирам, някакви бабаити да ми грухтят и пръхтят насреща, докато благоволяват да ми вземат парите за паркиране.

Какво очаквате от фалирала държава??? превърнаха цяла България в синя,зелина и кафява зона!!!

Да, като основно се набляга на кафявото, че е производно на всичко, което изакат дебелосерковците!

на фашизма, който трайно и нагло се настанавя у нас с уоправлението на крайно десните антидържавни европедалски елементи и национални предатели американски гъзоблизци от ГРОБ

Нали преди няколко седмици се твърдеше че паяците и скобите били незаконни?? Аз съм за това да бъдат събирани такси при паркиране, но средствата да се харчат за построяване на нови паркинги. Скъпата машина с която копаят метрото, така и така кръстосва под цяла София, защо не копае и паркинги паралелно?? Уж модернизират столицата, ама май основно правят топчета от сополи, също като тези бездарници в парламента... До кога се питам...

Ал

Точно това беше аргумента на Софиянски когато въведе първата синя зона на Фритьоф Нансен - "Ще събираме пари за да строим паркинги". Тъжният факт, 20 години след това, е, че "Паркинги и гаражи", сега ЦГМ, всяка една година е излизало на счетоводна загуба от дейността си по синята зона, и за това до сега няма отделен нито 1 лев за паркинги....

Да бе чакай ти хаир от такива като Софиянски Москов Московски и прочие извода си го направи сам

Защо се завирате в централните софийски улици, като МОЛовете не са там, зеленчуковата борса не е там и зоологическата градина не е там?!

Ако искаш да дойдеш в центъра на София ще си плащаш за паркиране. Гаси тарикатите селяндури. Аз си плащам месечен абонамент за да мога да паркирам пред блока, дивия селянин няма два/един лева на паркоместо за цял час . То ако няма ред в центъра на столицата , къде да има? В Перник ли?

Че то в Перник има ЖЕЛЕЗЕН ред. И места за паркиране има и събирачи на глоби няма, ако случайно се появи такъв, то тоой бързо бива запознаван с железния ред.

То и в София имаше до едно време ''такъв ред'', но после всеки си извади разрешително за оръжие;))) По-добре стана със заплащането. По-добре и по-здравословно .

До там ти стига ума ПЕ....СТ ....

Има малки ъглошлайфчета на батерии като винтовертите и бормашините,100% вършат равота в случая:))))проверено.

Ти и 100 лева за винетка не плащаш, нямаш и гражданска отговорност, нали ?!

грешиш, както винаги грешат троловете с дребнави душици.

Глобата за повредена скоба е петорно по- висока и отива директно в НАП.

не е много сигурно:)

само как ес .бават жестоко с вас, а вие се радвате. В цивилизованият свят под всяка голяма улица има подземен паркинг, хората не се лутат немили-недраги - къде да спрат трошката си, а тука само изискват и глобяват! Скоро данък въздух ще ви вземат!!!

всичко се заплаща, включително и паркингите.. вземи попътувай малко

Като си пътувал толкова много да те светна че в държавата Германия това е протиконституционно ако си чувал , че има такъв акт и в България.Това е ограничение на правото на собственост което може да направи само съд и прокуратура а не шайка мутри наречени общински служители.Да си чувал за публична общинска собственост.Улиците са на всички и плащаме данъци затова а това , че разни идиоти са ги нарисували за да събират пари незначи ,че и синята и зелената зона са законни.Има решение на Върховния административен съд,също за билетите за градски транспорт и за винетките.

Ами то си беше така и досега!

Вчера спрях съвсем за малко на една синя зона на центъра, за да свърша един бизнес ангажимент. Оставих колата и си сложих визитката на стъклото, за да ми се обадят, ако има проблем. Счетах, че няма смисъл да пращам СМС за толкова кратко време и мислех че всичко ще е ОК. Е, явно съм грешала. С бизнес партньора ми влязахме в едно близко заведение да си вземем кафета (взехме ги в пластмасови cup-ове, не сме сядали) и се забавихме не повече от 15-20 минути. Когато отидох при колата, вече й бяха сложили скоби. Нямам думи. Дори не ми се бяха обадили, за да ми сигнализират, че има проблем. Направо бяха сложили скоби. Побеснях. Веднага дойде една мърша (служителка от общината). Развикай се, казах, че случайт ще стигне до министър-председатала ако трябва. Явно съм звучала доста категорична в намерението си, защото на мига извика другите служители и махнаха скобата. Обаче още съм бясна!

Ама овца,15-20 мин са си престой,да ти пикам на бизнеса щом нямаш 2 лв за паркинг.

овца и то много тъпа ...

Браво како. Преди2-3 години снимах едни дебили спряли като директори във втората лента и го питам - тука ли е мястото да спирате? А наглеца отговори - Ми да. Ама явно му пристърга нещо и се измести с около 5 метра напред за да спре до тротоара. Та с право хората са бесни на тия тюфлеци от гадна мобилност.

Пропуснах да уточня, че тюфлеците бяха тооооочно от тези дето слагат скобите. Мазни, охранени и нагли.

Алооо бизнес дамата,другия път си оставте ключовете на контакта,може пък да ви я преместят ако пречи,ай да ти са и боклука.

Абе мноооого сме отворени!

хахаха разсмяме! ...до останалите: а бе пичове, не виждате ли, че това е някакъв трол, който просто се бъзика с вас?

курс за да взема книжка, вие не можете да си представите, какви идотщини вече изискват тези герберасти в този сто пъти допълнен Закон за пътища!!!

Въпросът ми е сериозен! Съдът не постанови ли, че паяците са незаконни по смисълът на това, което в момента вършат? Съгласен съм, че трябва да се упражнява контрол.

Ама този парламанент с много важни въпроси се занимава. Добре, че са го разгледали преди ваканцията. Това беше най-важният екзистенциален проблем на България!

е селянията на паркиращите

простакът само така се учи!

София се напълни със селяни, които си мислят,че всичко им е позволено. Браво за това решение. Изчистете целия център от автомобили, ще е по-добре!

Скоба се слага не защото си паркирал и пречиш а защото си паркирал и не си платил на частната фирма паркинги и грабежи

центъра. Най-много селяндури има в крайните квартали, където всички тревни площи и детски площадки са унищожени от паркирани коли

Всички болници и административни учреждения на държавата да се изнесат от София. В рамките на града да останат само кварталните кметства. 90% от колите ще се разкарат, но като минимум болниците и министерствата трябва да са извън София, те всичките са държавни, а докарват трафика в града.

от колите ще се разкарат като се въведе такса влизане в града, както е в цивилизовани държави

Кой каквото ще да ти говори,знай,че става дума за пари!

Глоби глоби това е съвременната ни държава.Роби роби събодете се.Теорията ,че с глоби ще се оправим отдавна е отречена.Вече държавата извършва събирането на пари и задълженията са до тук.Държавата няма задължение за нищо освен лукса на 240 говеда и куп министри и за министри.

Сега или трябва да свалят скобата или тя да остане, но я намираме счупена, защити идеята си зам.-председателят на транспортната комисия Станислав Иванов. ЗНАЧИ ДА ГИ ЧУПЯТ ДО 19.00.

глупост, до глупост и пак глупост. Това не са държавни управници ами поставени идиоти.

Те вдигат от години, а чак сега ги приемат по закот, тоест досега е било незаконно. Ще връщат ли пари от незаконна дейност?

Много често виждам как в претъпкани кожчета и хората пак си фърлат боклука там и съответно той пада на земята. Такива трябва да ги глобяват солено. Не може да мърсът по този начин улиците и парковете. Вчера един баща или дядо не можах да разбера с дете ще фърла някаква опаковка от зрънчо или не знам там какво и я фърли върху купчината боклуци, която вече се беше образувала в кофата. И съответно боклука падна на земята и вятъра го отвя.

Като почнете да пишете на диалект направо ме убивате.

Аз съм кореняк-софианец. И ние пишеме и говориме правилно. За разлика от вас - провинциалистите. Дето само мякате и нищо не ви съ разбира.

Не ти разбирам?! От една страна фъфлиш в текста, от друга вкарваш бъдеще време без място, а от трета страна имаш запетаи, които са си на мястото! Защо замърсяваш форума с несвързани думоподобни образувания?

Човека може би пише от компютъра на някой познат с неподходяща за него подредба - аз си пиша на БДС и ако съм на друг комп. с фонетична кирилица ми избиват нервите. В случая човека има вярното мислене, което може да компенсира грешките в правописа.

Видите ли че са ви сложили скоба, вадите крика и махате едната гума. паякът не може да вдигне кола на три гуми и изедниците само ще си я махнат вечерта

Скобата скрива болтовете, не ти работи въображението.

Че кой е казал че ще махаш гумата на която е скобата бе абдал, имаш още 3 на колата.

Депутатите и другите организации на държавна хранилка да премахнат първо правото да им се дават места за паркиране на улиците. Който иска да паркира, да си плаща таксата от собствения джоб, щото сега на такива им е лесно да решават как да се доят обикновените хора, а на тях местата пак им се плащат от издръжката на съответното ведомство, т.е. от нашите данъци. То за това си има поговорката, че на чужд гръб сто тояги са малко.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

минусче заради ""поддържана и финансирана от EU и УСА"". Точно ЕУ и УСА те карат да гласуваш за партите на ДС почти 30 години, нали тъпоъгълнико ?

Ама овце ли сме? От няколко месеца чета само за глоби, увеличение на глоби, налагане на нови глоби... Така ли се пълни хазната бе гниди!? До кога ще търпим така да ни стрижат бе?

Така Бай Ганьо ще се култивира.

Дали? Има и по-добри практики, ама нейсе! Дали осъзнаваш, че в момента с тия глоби се мъчат да връзват бюджета, а не да култивират каквото и да било...

Прав сте... Само с глоби не става! Трябва и бой. Или само бой - така добре работеше и по турско, и при соц-а.

Коментари - Вдигат колите със скоби, ако глобата не е платена до 19 ч. | Днес.dir.bg

Вдигат колите със скоби, ако глобата не е платена до 19 ч.

Общината ще може принудително да репатрира МПС със скоба, ако до 19.00 часа не бъде платена глобата.

Обратно в новината

Коментари - Вдигат колите със скоби, ако глобата не е платена до 19 ч. | Днес.dir.bg

Коментари

И без това глобите вече наближават реалната стойност на самото возило.

Какви скоби какво репатриране.Рекетьори гадни.А личното ми мнене е за народните ни представители е сборна дружина безхаберници.!

Къде нощуват паяците ?

Нощуват под моста "Чавдар". Много удобно място за поливане с напалм по гравитачен метод

какви скоби, какви други работи!? направо да вземат колата на нарушителя и да я мачкат за скрап, а тои-нарушителят да плати за смачкването!

В момента ги вдигат в 18:00.

като си приватизираха всички паркинги в София, ЦУМ, НДК, ... хората останаха без място за паркиране и се почна едно стригане едни глоби... публична тайна е, че бизнеса с паяците се държи от най-големите мутри.

Купете си РАЙД срещу паяци и ги ликвидирайте

КОЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА МУТРА?

... обикновено, наи-ухилената...

Ал

А кому са нужни тези "услуги" закопчаване със скоба и репатриране с паяк? Защо просто не се лепи фиша с глобата на стъклото? А, да, щото тези "услуги" струват в пъти повече от самата глоба. На тези непоискани "услуги" навремето им викахме рекет.

И сега си е рекет,но докато има кой да ни трае си пълним джобовете.Скапано безропотно племе само чака с колко ще го оскубим

Ал

Досега по ЗДвП можеха да ви извършат "услугата" репатриране на собствения ви автомобил само в случай, че пречи на движението или по някаква причина, например ремонт на пътя, трябва да бъде преместен. Та въпросът е: какво налага заскобената кола да бъде преместена? Овчи ми народе, дорде блееме, ще ни ни доят и ще ни стрижат до кокал!

ми кои ви кара всеки глупак да има 30 годишен трошколет? като имаш кола ще мислиш къде да я паркираш! аз нямам кола - нямам и проблеми !

Безпроблемното ти и вероятно безмислено съществуване не е поради липсата на кола, а поради менталният ти рудимент, който ти е стигнал, колкото да напишеш поредната си простототия

Усещам как общината и държавата ще загубят дело в Страсбург по тоя въпрос. Даже има прецедент и подобно арестуване на имущество е обявено за незаконно! Не може за глоба от 20лв да ти заключват или отнемат собственост за хиляди, а понякога и за десетки хиляди! Това е безумие! Подобно нещо няма в нито една нормална държава!

Ал

Тези дела май не хващат дикиш. Напоследък никой не им обръща внимание. Сопата...

Почвайте да пишете закон за защита на крадливите паяци,че скоро ще се срещнат с дръвцето.Какви са тия отнемания на частна собственост,заради неспазване на знак,без да пречи или застрашава някого?

всеки ден само нови глупости и целта на всичките е една - как да смучем пари от обикновения човек .

Така е, всичко ще се реши с още една зона, или две, направо целия град :D Щото се реши паркирането и трафика. Не стройте многоетажни паркинги...няма смисъл.

Герберите се чудят как ..да са по-.."СОЦИАЛНИ.."-ще събират глобите от паркингите .., вместо да помислят как да си съберат стотици хиляди от Неплатените глоби на санкционираните нарушители на правилата за движение...,умнииициии...!?

Средствата събирани от ЦГМ могат да се крадът по-лесно, той е общинско дружество с неясно счетоводство. От глобите парите постъпват по сметки на мвр и е по-трудно да се крадът.

Стачкувам за висока заплата и ще изпълнявам всички тъпи заповеди на управляващите без да се замислям

защо да ,,ходите,, на нашето море...??? ,,морето,, доиде при нас...!!! цялата страна ...,,платен паркинг,,...!!!

,,политиците,, немат пари но ,,вземат,, заеми...!!! ке и ,,електорато требе да яде..,,,!!! дребен ,среден бизнес нема...!!! от къде ,,данъци,,...??? от ,,маскуда,, столипиново, ,,факултето,,...!!! ,,пари,, нема...!!! ток,вода,газ...,,ап,,...!!!

Пичове, там по София съвсем ви напече!

Бургаските,старозагорските или пловдивски управници да не са по-умни?

с една флекса това ше го отрежем като парче салам

Ъглошлайф Hitachi гр. София 50 лв. Ъглошлайф Дуро с. Сейдол 70 лв.

Да забранят ползването на паяци от общините .Само КАТ да може да дигат коли . Да премахнат платеното паркиране- да изградят безплатни парко места .

Нищо не е безплатно, но поне могат тези мизерни и дразнещи "такси" да разкарат. Един автомобил плаща годишно 100лв. данък, 180 лв. гражданска (20% ддс), допълнително 100лв. винетка и около 1,10 лв/литър акциз. За среден пробег 15000 км/годишно около 2000 лв отиват директно в държавата. Това, че слагат някакви други дразнещи такси може само да намали тези приходи.

заключиха ме на третата минута след като СМС-а беше свършил, само в мойта кола се огледаха защото е кюстендилска регистрация, мамицата им.....и 50,- лева за кило череши ви е малко, ще ми кацнете

идват от гадовете,но дано умрат мамките им,че да не се размножават.Мръсна обирджийска паплач

3 минути е допустимо закъснение. Дет се вика от разликата в часовниците. Нямаше ли някакъв толеранс при паркиране?! 5-10 минути безплатно?!

са вече са законни ....маменцето им

Народа иска забрана народните представители да ползват МПС. Трябва да са из между народа, в автобуса, в БДЖ и пеша и колело. А термина кафява зона е много добър и описващ положението много точно!

Хм, та не сложите на моята, да извада флексо...и скобата няма да намерите.

тогава и депутатите да плащат от джоба си за синя зона докато са на работа, както аз плащам, докато съм на работа и се чудя къде да местя колата си час по час, тази "кафява" безплатна зона пред парламента излиза, че е незаконна.

А, ако ми сложат скобата в 18:55?! Какво, минават в 19:00 да ме вдигнат ли?!

триумфира! Тези лешояди вместо да осигурят паркоместа, нтичат след автомобилите и още докато са в движение проверяват дали са пуснали SMS след което им слагат скоби още докато колелата се въртят.

Скапани ченгета! Вместо по един закрит гараж да ни направят за всяка кола в центъра, те пари събират!

Да си забелязала случайно, че в градска мобилност работят от изрод нагоре. Явно е изискване по длъжностна характеристика. Писнало ми е като паркирам, някакви бабаити да ми грухтят и пръхтят насреща, докато благоволяват да ми вземат парите за паркиране.

Какво очаквате от фалирала държава??? превърнаха цяла България в синя,зелина и кафява зона!!!

Да, като основно се набляга на кафявото, че е производно на всичко, което изакат дебелосерковците!

на фашизма, който трайно и нагло се настанавя у нас с уоправлението на крайно десните антидържавни европедалски елементи и национални предатели американски гъзоблизци от ГРОБ

Нали преди няколко седмици се твърдеше че паяците и скобите били незаконни?? Аз съм за това да бъдат събирани такси при паркиране, но средствата да се харчат за построяване на нови паркинги. Скъпата машина с която копаят метрото, така и така кръстосва под цяла София, защо не копае и паркинги паралелно?? Уж модернизират столицата, ама май основно правят топчета от сополи, също като тези бездарници в парламента... До кога се питам...

Ал

Точно това беше аргумента на Софиянски когато въведе първата синя зона на Фритьоф Нансен - "Ще събираме пари за да строим паркинги". Тъжният факт, 20 години след това, е, че "Паркинги и гаражи", сега ЦГМ, всяка една година е излизало на счетоводна загуба от дейността си по синята зона, и за това до сега няма отделен нито 1 лев за паркинги....

Да бе чакай ти хаир от такива като Софиянски Москов Московски и прочие извода си го направи сам

Защо се завирате в централните софийски улици, като МОЛовете не са там, зеленчуковата борса не е там и зоологическата градина не е там?!

Ако искаш да дойдеш в центъра на София ще си плащаш за паркиране. Гаси тарикатите селяндури. Аз си плащам месечен абонамент за да мога да паркирам пред блока, дивия селянин няма два/един лева на паркоместо за цял час . То ако няма ред в центъра на столицата , къде да има? В Перник ли?

Че то в Перник има ЖЕЛЕЗЕН ред. И места за паркиране има и събирачи на глоби няма, ако случайно се появи такъв, то тоой бързо бива запознаван с железния ред.

То и в София имаше до едно време ''такъв ред'', но после всеки си извади разрешително за оръжие;))) По-добре стана със заплащането. По-добре и по-здравословно .

До там ти стига ума ПЕ....СТ ....

Има малки ъглошлайфчета на батерии като винтовертите и бормашините,100% вършат равота в случая:))))проверено.

Ти и 100 лева за винетка не плащаш, нямаш и гражданска отговорност, нали ?!

грешиш, както винаги грешат троловете с дребнави душици.

Глобата за повредена скоба е петорно по- висока и отива директно в НАП.

не е много сигурно:)

само как ес .бават жестоко с вас, а вие се радвате. В цивилизованият свят под всяка голяма улица има подземен паркинг, хората не се лутат немили-недраги - къде да спрат трошката си, а тука само изискват и глобяват! Скоро данък въздух ще ви вземат!!!

всичко се заплаща, включително и паркингите.. вземи попътувай малко

Като си пътувал толкова много да те светна че в държавата Германия това е протиконституционно ако си чувал , че има такъв акт и в България.Това е ограничение на правото на собственост което може да направи само съд и прокуратура а не шайка мутри наречени общински служители.Да си чувал за публична общинска собственост.Улиците са на всички и плащаме данъци затова а това , че разни идиоти са ги нарисували за да събират пари незначи ,че и синята и зелената зона са законни.Има решение на Върховния административен съд,също за билетите за градски транспорт и за винетките.

Ами то си беше така и досега!

Вчера спрях съвсем за малко на една синя зона на центъра, за да свърша един бизнес ангажимент. Оставих колата и си сложих визитката на стъклото, за да ми се обадят, ако има проблем. Счетах, че няма смисъл да пращам СМС за толкова кратко време и мислех че всичко ще е ОК. Е, явно съм грешала. С бизнес партньора ми влязахме в едно близко заведение да си вземем кафета (взехме ги в пластмасови cup-ове, не сме сядали) и се забавихме не повече от 15-20 минути. Когато отидох при колата, вече й бяха сложили скоби. Нямам думи. Дори не ми се бяха обадили, за да ми сигнализират, че има проблем. Направо бяха сложили скоби. Побеснях. Веднага дойде една мърша (служителка от общината). Развикай се, казах, че случайт ще стигне до министър-председатала ако трябва. Явно съм звучала доста категорична в намерението си, защото на мига извика другите служители и махнаха скобата. Обаче още съм бясна!

Ама овца,15-20 мин са си престой,да ти пикам на бизнеса щом нямаш 2 лв за паркинг.

овца и то много тъпа ...

Браво како. Преди2-3 години снимах едни дебили спряли като директори във втората лента и го питам - тука ли е мястото да спирате? А наглеца отговори - Ми да. Ама явно му пристърга нещо и се измести с около 5 метра напред за да спре до тротоара. Та с право хората са бесни на тия тюфлеци от гадна мобилност.

Пропуснах да уточня, че тюфлеците бяха тооооочно от тези дето слагат скобите. Мазни, охранени и нагли.

Алооо бизнес дамата,другия път си оставте ключовете на контакта,може пък да ви я преместят ако пречи,ай да ти са и боклука.

Абе мноооого сме отворени!

хахаха разсмяме! ...до останалите: а бе пичове, не виждате ли, че това е някакъв трол, който просто се бъзика с вас?

курс за да взема книжка, вие не можете да си представите, какви идотщини вече изискват тези герберасти в този сто пъти допълнен Закон за пътища!!!

Въпросът ми е сериозен! Съдът не постанови ли, че паяците са незаконни по смисълът на това, което в момента вършат? Съгласен съм, че трябва да се упражнява контрол.

Ама този парламанент с много важни въпроси се занимава. Добре, че са го разгледали преди ваканцията. Това беше най-важният екзистенциален проблем на България!

е селянията на паркиращите

простакът само така се учи!

София се напълни със селяни, които си мислят,че всичко им е позволено. Браво за това решение. Изчистете целия център от автомобили, ще е по-добре!

Скоба се слага не защото си паркирал и пречиш а защото си паркирал и не си платил на частната фирма паркинги и грабежи

центъра. Най-много селяндури има в крайните квартали, където всички тревни площи и детски площадки са унищожени от паркирани коли

Всички болници и административни учреждения на държавата да се изнесат от София. В рамките на града да останат само кварталните кметства. 90% от колите ще се разкарат, но като минимум болниците и министерствата трябва да са извън София, те всичките са държавни, а докарват трафика в града.

от колите ще се разкарат като се въведе такса влизане в града, както е в цивилизовани държави

Кой каквото ще да ти говори,знай,че става дума за пари!

Глоби глоби това е съвременната ни държава.Роби роби събодете се.Теорията ,че с глоби ще се оправим отдавна е отречена.Вече държавата извършва събирането на пари и задълженията са до тук.Държавата няма задължение за нищо освен лукса на 240 говеда и куп министри и за министри.

Сега или трябва да свалят скобата или тя да остане, но я намираме счупена, защити идеята си зам.-председателят на транспортната комисия Станислав Иванов. ЗНАЧИ ДА ГИ ЧУПЯТ ДО 19.00.

глупост, до глупост и пак глупост. Това не са държавни управници ами поставени идиоти.

Те вдигат от години, а чак сега ги приемат по закот, тоест досега е било незаконно. Ще връщат ли пари от незаконна дейност?

Много често виждам как в претъпкани кожчета и хората пак си фърлат боклука там и съответно той пада на земята. Такива трябва да ги глобяват солено. Не може да мърсът по този начин улиците и парковете. Вчера един баща или дядо не можах да разбера с дете ще фърла някаква опаковка от зрънчо или не знам там какво и я фърли върху купчината боклуци, която вече се беше образувала в кофата. И съответно боклука падна на земята и вятъра го отвя.

Като почнете да пишете на диалект направо ме убивате.

Аз съм кореняк-софианец. И ние пишеме и говориме правилно. За разлика от вас - провинциалистите. Дето само мякате и нищо не ви съ разбира.

Не ти разбирам?! От една страна фъфлиш в текста, от друга вкарваш бъдеще време без място, а от трета страна имаш запетаи, които са си на мястото! Защо замърсяваш форума с несвързани думоподобни образувания?

Човека може би пише от компютъра на някой познат с неподходяща за него подредба - аз си пиша на БДС и ако съм на друг комп. с фонетична кирилица ми избиват нервите. В случая човека има вярното мислене, което може да компенсира грешките в правописа.

Видите ли че са ви сложили скоба, вадите крика и махате едната гума. паякът не може да вдигне кола на три гуми и изедниците само ще си я махнат вечерта

Скобата скрива болтовете, не ти работи въображението.

Че кой е казал че ще махаш гумата на която е скобата бе абдал, имаш още 3 на колата.

Депутатите и другите организации на държавна хранилка да премахнат първо правото да им се дават места за паркиране на улиците. Който иска да паркира, да си плаща таксата от собствения джоб, щото сега на такива им е лесно да решават как да се доят обикновените хора, а на тях местата пак им се плащат от издръжката на съответното ведомство, т.е. от нашите данъци. То за това си има поговорката, че на чужд гръб сто тояги са малко.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

минусче заради ""поддържана и финансирана от EU и УСА"". Точно ЕУ и УСА те карат да гласуваш за партите на ДС почти 30 години, нали тъпоъгълнико ?

Ама овце ли сме? От няколко месеца чета само за глоби, увеличение на глоби, налагане на нови глоби... Така ли се пълни хазната бе гниди!? До кога ще търпим така да ни стрижат бе?

Така Бай Ганьо ще се култивира.

Дали? Има и по-добри практики, ама нейсе! Дали осъзнаваш, че в момента с тия глоби се мъчат да връзват бюджета, а не да култивират каквото и да било...

Прав сте... Само с глоби не става! Трябва и бой. Или само бой - така добре работеше и по турско, и при соц-а.