17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трудно можеш да спреш лудия да се налудува, особено на чужд масраф!

Велика Моравия на чист български означава Голяма Моравия. Тя се намира на ЮЖНАТА страна на Дунава. Това е Брегалнишката епископия създадена от княз Михаил с мощите на 26 готски мъченици изклани от имп Валент през 382г. в Пловдивско - Войн Готин, поп Верко, презвитер Батуш, Савин, Мика, Лариса, Амисиня и т.н. С тези Свети български мощи княз Михаил строи първата Охридска "Св. София". На тази епископия имп Юстиниан Велики, с баща Изток и майка Беглика, дава независимост от Цариград и Рим чрез законът си "Прима Юстина ". До днес Охридската архиепископия е Прима Юстина. Прима Юстина е от Солун до Адриатическо море. Руините на българските крепости още стоят на албанския бряг. В този диоцез римския поп назначава Св. Методий за епископ в Сирмум, днешния сръбски Сремска Митровица. Папата назначава Св. Методий само по един закон - Прима Юстина - Брегалница проформа е подчинена на папата. И не покръства езичници а Св. Методий консолидира българите на юг от Дунава във Велика Моравия (Прима Юстина). Български поп никога не е проповядвал на чужда земя. Този статут на Прима Юстина дава право на дипломатически отношения на Римския папа с България. Най-големия приятел е папа Формоза, като епископ е в България. По този статут цар Калоян получава Императорска корона и Императорссо достойнство от римския папа. Тази корона е носено до последния български цар Фружин Шишман. Днес короната е в музея на Хабсбуржите във Виена. По този статут Иван Асен Втори е признат за император на българи, власи и гърци с императорскоро достойнство. От римския поп. Вържете го Овчаров и му дайте едно Лего с което да твори чедеса.

при тоя е, че иска да ни изкара туранци иранци и какви ли не средно азиатци. Истинатае, че дедите ни само повлияли, и то положително всички народи до японските острови

Чудесно. Браво! Но до кога ще търпим сегашните управници ? Както и наследството на сдс и бсп, което чака да ни загроби окончателно?