Продължава отводняването в Мизия, липсва питейна вода

Осми ден продължава отводняването в Мизия. Нивото на водата е над метър в най-ниската част на града. Засега е възможно почистване само в отводнените райони.

Обратно в новината

Коментари - Продължава отводняването в Мизия, липсва питейна вода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди малко по BTV показаха скъсана стена на язовир,мисля че беше в Бутан.Язовирът е празен,никой не знае кой е собственика....ба си държавата. Вчера започна ловният сезон за пернати.....дали няма да продължи и за двуноги?

Къде сте бе политици? Извадете някой лев, вас от това бълха ви охапала. Нали милеете за народа, кога ви избираме, а сега?

Това за подпиране, бате.

Какво стана с шараните? Всеки за тях говори, а никой не ги показва?

Пиши: "Борисов два шарана" и ще го видиш по боксерки, щом толкова ти липсва ;-)))

Знае ли някой кога и в коя най-близка църква до ж.к.Хиподрума ще се събират дрехи за пострадалите в Мизия?!Приготвила съм няколко чанти .

gabipap

Показаха ги на няколко пъти по Нова тв. И по отводнените дворове могат да се видят - в тинята. Ако някой има съмнения за причината за потопа там - да отиде на място и ще разбере истината.

Боко "двата шарана" да ходи да лови шарани в Мизия, а не да се перчи по боксерки по медиите или да се бръкне от двата си милиарда, да помогне с нещо...

КриСталинка и Прецедента също нещо се умълчаха за Мизия. Май не броят България за 5 стотинки?

Съжалявам тия хора но мисля че не им трябва питейна вода а жилища на друго място.Осми ден тия къщи са потънали във вода,всичко е подгизнало от мазета до втори етаж.Основите са се скапали,почвата в дворовете им също.Всичкото им имущество е за изхвърляне......с колко пари се ремонтира една такава къща. Гаранция че това наводнение може да се случи отново след ремонта няма......държавата може да помогне стига да иска.

Градчето просто умря.В наводнените къщи още се изпомпва водата,в отводнените хората си изкарват имуществото,камарите пред къщите растат с минути,както и градското сметище.Вонята е невъобразима.В хората се събира вече гняв.Цели улици се обезлюдяват.През зимата ще бъде ужасно.Според мен засегнатите квартали трябва да се построят наново, с нова инфраструктура.Все още не са започнали да оценяват пригодността на наводнените къщи за живеене.

нищо не се знае,нека се отводни,ще се реши дали къщите стават или не,а и в момента хората са евакуирани!като това не означава че дотогaва нямат нужда от питейна вода,пишeш глупости,че нямали нужда от вода,след като водата е спряна!

В интерес на истината вода по чешмите в по-голяма част от градчето има.Е,вярно,че я спират чат-пат,но има.А за пиене-ми тя и преди не ставаше за пиене,а в момента е силно хлорирана.А минерална вода има в изобилие,цели камиони.Отделно има и водоноски с вода.Миризмата обаче става все по-силна. А това за шараните въобще не е майтап,наистина има в залятите части...как оцеляват в тая смрад до момента,нямам идея.

Не можа да разбереш за какво става въпрос. Бъди сигурен че тия които ще правят оценка на годността на къщите ще кажат "ГОДНИ". Бих търсил други начини за спасение,но не и да се върна в това подгизнало жилище. Тухла в зидария не съхне,отделно колко здрава е основата в това блато.

Cталинке,що спиш ма!Tи на кой EC си комисар по бедствията,на този без бг или със!Mестата с бедствията не са туристически дестинации за еврокомисари,а за реализиране на помощ навреме!

Ама нали двамата министри от бардака казаха че вече трябва да е отводнена Мизия/до 3 дни -от вторник/???Или популизма им от самото начало е повече за да се докажат на менторите си и да залъжат балъците,,

gabipap

Помпи (огромни и малки) теглят постоянно вода - вече 8 дни. И още има квартали с около метър вода. Трудно беше да се прецени количеството й, както и размера на бедствието. Тези, които причиниха това, както и тези, които го допуснаха, трябва да бъдат осъдени до края на живота си да работят за възстановяване на унищоженото. Много хора, които имат възможност да отидат другаде, напускат града. Други чакат фургоните. Хората са отчаяни и обезверени. Оцелелите къщи, които са били във вода, няма да могат да се ползват поне до пролетта, въпреки почистването и дезинфекцията. Всичко, което е било във водата, се изхвърля, защото не може да се ползва. Труповете на удавените животни, които още не са успели да изнесат, вече са разложени до такава степен, че се разпадат при опит да ги вдигнат в камиона. Смрадта и комарите са навсякъде. А има хора, които няма къде да отидат и са принудени да живеят там. А има и много, които се облагодетелстват от помощите, без да са пострадали. Който не е бил на място, просто не може да си представи какво е.

да метнат политици банкери депутати и сие по една заплата ,а не да молят пенсионерите за смс/и на тия хора там им трябва голяма подкрепа от всякаде драги министри не се пер4ете а си разваржете кесиите

Те метнаха, ама ти тогава гледаше турския Златен век по ТВ7 и не разбра.

Оффцете трябва да платят, нали за туй са ни избрали, да плащат всичко, всеки път, когато ний сме се осрали. Оффцете трябва да платят, а не да ходят по протести. Те трябва вкъщи да седят и към телевизора да блеят. Оффцете трябва да платят, за да оцелеят във кошара. Оффцете трябва да платят на този, който там ги вкарa. Оффцете трябва да платят и на Вълка, и на Овчара. Така устроен е светът, Оффцете винаги ще плащат, дори да блеят и врещят със всички сили, че отказват. Оффцата е оффца, докато не разбере това, нали. Беее$!$

25 години представителна демокрация в България 25 години лъжа! Кой ще има изгода? Лисицата си сменя козината, но не и нрава. Равносметката - срината икономика, висока бедност сред населението, липса на достъп до здравеопазване, ширеща се манипулация, висока престъпност, демографски срив. Ако все пак има някаква дефиниция на ставащото в България, то е потвърждение на дарвинизма за оцеляването на по-силния чрез бандитизъм и паразитизъм. Резултатите са налице 97 на сто от богатството на мнозинството отиде в ръцете на 3-процентно малцинство. Този модел ще избухне всеки момент. За да се спаси, малцинството продава България (активите на гражданите) на световните финансови институции и помага в колонизирането й, превръщайки се в класическа колониална администрация. Лъжа след лъжа се сипеше преди избори и след тях, и хората вярваха! Но основният проблем е - хората не разбраха, че представителните политиците няма да направят нищо за тях. Изборите не променят нещата, защото представителната демокрация е така конструирана в България, че в действителност представителната демокрация не означава демокрация (власт за гражданите), а просто означава мутрокрация (власт на мутрите). Решението за изход от това безумие е просто. Във властта и по конституция на всяка демократична държава е гражданите да наложат пряка демокрация. Винаги реалната (пряка) ДЕМОКРАЦИЯ и СВОБОДА е била и е - постоянна власт за ВСЕКИ гражданин, постоянна пълна реална информация за ВСЕКИ гражданин, ВСЕКИ гражданин ВИНАГИ носи пълна индивидуална отговорност за СВОИТЕ действия.

Дарвинизма не прокламира оцеляване на по-силният а по приспособеният. Всъщност основно на него дължим социалните проблеми на 20 и 21 век. Когато човек отрича божият закон, потърпевши са всички.

Тъжно , много сълзи, очи изпълнени с ужас, страх и безпомощност. Наш бог Бойко полугол гордо се снимал с два ШАРАНА в ръце. Къде са и защо не помогнат с лични пари на пострадалите Президентът на народа Плевнелиев, настоящите и бивши министри, олигарси, банкери и разни други новобогаташи? Защо разни телевизионери, забогатели от СМС на наивни зрители обикалят луксозни чужди и наши курорти, а не помогнат на нещастните бедни хорица? Какво направи за пострадалите райони и хора в България прехвалената Кристалина Георгиева?

Застрахователите експресно ВИНАГИ покриват щети от градушка или наводнения, добре, но политиците кога ще покрият огромните щети които НАЛОЖИХА върху ВСЕКИ човек. Отговор - никога, защото представителните политиците НЕ носят индивидуална отговорност, а само групова - с други думи, никой политик лично НЕ носи индивидуална отговорност. Представителните политиците са иззели ВСИЧКИ права на "лудите" САМО за себе си, но политиците УДОБНО са пропуснали задълженията на "лудите". Никога НЕ гласувай за удобно "лудите" политици, а ти ги накарай да си поемат цялата ТЯХНА индивидуална отговорност тук и сега(всеки ден). Удобно "лудите" политици ВИНАГИ се крият САМО зад красиви думи и НИКОГА не носят индивидуална пълна отговорност за СВОИТЕ действия. Ето защо удобно "лудите" политици ЖЕЛАЯТ ти да гласуваш за тях, за да те превърнат теб в СЪУЧАСТНИК, за да станеш и ти удобно "луд", но удобно "луд" САМО за тях. Забележи, изборите са анонимни и групови, но само за ЕДИН ден за теб, даже и през ТОЗИ ден ти си ОТНОВО анонимен, както ВИНАГИ е било за теб. Никой НЕ носи индивидуална отговорност ДАЖЕ по време на наложените "избори" от тях върху теб, точно като "лудите" политици. Следствието от това е, че удобно "лудите" политици ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ти налагат и на теб да си "луд", но "луд" удобен САМО за тях. Никога НЕ гласувай за удобно "лудите" политици, а постоянни индивидуални граждански бунтове - това е решението за ВСЕКИ все още останал осъзнат човек.

Държавата ни е безсилна беззъба няма техника и воля да се справим с този проблем иначе подкрепяме всякакви санкции срещу мощни държави а не си гледаме насраните гъзове смешна работа затова ни се подиграват целият свят и никой не ни взима на сериозно

Доказано е, че климатът на земята се променя драстично на всеки 52000г поради изместване оста на земята. Не след дълго ще навлезем в ледников период.

Да гледаш как възрастни здрави мъже плачат при гледката на съсипана си покъщнина, е покъртително! Вече е станало ясно на всички, че причините за това наводнение не са само природни- шараните в локвите го доказаха. Единствения начин да се оправят нещата в тази държава е всеки да се научи да поема отговорност за действията или бездействието си и да бъде гонен до дупка от закона, докато не си изкупи вината- от върховете на властта та чак до циганските махали.

Истината е, че булгаристанци са скотове. На прости скотове никой не помага.

По себе си ли съдиш?

Истината е , че природата е по -силна от нас хората и катаклизма в Мизия го доказва за пореден път . Но тук е мястото да попитам къде е сега Кристалина(Сталинка) Георгиева , с какво тази жена помогна не само на хората в Мизия , но и на тези във Варна ,Добрич и другите пострадали градове ??? Ще кажа С НИЩО не е помогнала . С какво помогна главнокомандващия "баща" на нацията Плевнелиев - Отново с НИЩО . Изобщо живеем в абсурдна държава в , която институциите са абсолютно дебаркирали .

Диди , само да напомня, че не природата е виновна, а човешка грешка (небрежност). Както се казва древните са се оправдавали с боговете сега ние с природата.

Има ги дежурните оправдания за човешката небрежност и липса на отговорност. Но ако тресне едно земетресение 8 по Рихтер, пак ли хората са си виновни. Всичко се контролира от Законотвореца. Човек със своите мании за величие е е толкова наивно смешен.