Отстраненият директор на "Пирогов": Откакто съм поел болницата, тя е на печалба

"Лечебното заведение ще заведе колективен иск срещу здравния министър за обида", заяви д-р Валентин Димитров

Обратно в новината

Коментари - Отстраненият директор на "Пирогов": Откакто съм поел болницата, тя е на печалба | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пич, ако си станал директор с 21 млн задължения, а в момента са ти 31 млн, не знам, как може да твърдиш, че си на печалба!

За съжаление г-н Хинков доста добре използва полуистини за да постига целите си! За съжаление в един вход с него живеем и мога да кажа ,че той вкара входа ни в две дела.В последствие ги загуби! Пое първоначално отговорност и се разбрахме че ако загуби делото той ще заплати разходите. В последствие се скри,твърдеше че бил в чужбина и е много ангажиран. После се наложи всички от входа да събират пари за да платят разходите !(Правилно по закон,но неморално в противоречие с уговорката ни) Спора ни беше че искаше съседите който не ползват новите жилища все още да плащат колкото него ,за да задоволят неговите нужди за професионален високо платен домоуправител ,въпреки че предложих безплатен вариант да се управляваме сами! За тези две дела с входа беше наел адвокати с двойно по-високи такси (съгласно Тарифата за минимални адвокатски хонорари) с цел да се ощети касата на входа! В момента ни съди нас обезщетените от строителя собственици на земята на сградата в която живеем ,за да получи безплатно паркомясто и част от земя от парцела,без да има такава уговорка нито със строителя,нито с някой от нас собствениците. В хода на делото се установи,че апартамента му се води на жена му Весела Хинкова и е купен в брой 2019,а г-н Хинков се легитимира с удостоверение за граждански брак.

Няма отърване от хайдуците от Герб. Не искат да пуснат кокала и това си е. От всякаде смучат като пиавици, но ограничените българи не могат да го разберат.

Валентин Димитров е назначен по време на служебното правителство, НО е кадър на ГЕРБ и обслужва обръча от фирми - доставчици, кои с обществени поръчки, кои на директно договаряне - за медицински изделия, строителство, услуги и т.н. срещу отчисления. Дръпна кредит, за да се разплаща по просрочени дългове /които болницата и да иска, няма как да обслужва,тъй като е системно недофинансирана/, фирмите бяха повикани на килимче и договорките станаха. Същият този Валентин Димитров пусна пари по договори за обществени поръчки, които са обект на проверки от АДФИ и прокуратурата, по договори, сключени от Балтов ГЕРБерски, договори за милиони, със скандални нарушения. Има толкова много за този тип, което може да се каже, но за жалост прокуратурата е 100% на ДПС, които командват парада, и нищо няма да му се случи. Ако имате въпроси, питайте.

Като не си платен руски трол защо пишеш хвалебствия за Путин и Русия??????????? И тъй като тия болници са на загуба много от преди войната в Украйна- тогава за какво са ги събирали парите недоклатено платено тролче? Щото нали според платената ти пропаганда сега са на загуба за да събират пари за войната. Пък преди това са били на загуба защото??????????????????? Пък по времето на народна Република България всичко се плащаше от държавата. Както и всичко останало в държавата и затова държавата фалира точно три пъти.

Кога съм писал хвалебствия за Путин? За Русия не пиша лошо, защото най малкото съм благодарен на загиналите доброволци за нашето освобождение. Когато коментирам се старая да бъда обективен на базата на историческите факти и моментната политическа и икономическа ситуация. Останало от въпроса ти само показва, че хабер си нямаш за какво говориш. Няма да си правя труда да отговарям.

"За Русия не пиша лошо..."...благодарен бил тъпака за комунистическата робия над 50 години...Божкеее... робска душа мизерна. Ама знаеш да вменяваш подмолно как, разбираш ли, нямало пари за Пирогов, щото се харчели за Украйна... Е па, пукни се от яд, ще помагаме на Украйна и това няма нищо общо с Пирогов и вътрешните ни проблеми ! И тоя сегашен шеф на Пирогов беше навляк и той поставен от грозният селски бек Радев, зор да изгони Балтов и да "изчегърта" ГЕРБ... Та така, всичко се връща и на него. А боклука Хинков да си ходи и той, за нищо не стават тъпанарите от Дей Бъ !

що се правите на луди .. тоя го назначи служебно правителство ... те като я правиха тая чистка тогава обясняваха как министъра има право да прави промени за да носи отговорност .. което дори за служебно правителство е вярно. сега същия този влезна в обратната роля ... стана несменяем ... наглост е най малкото

Като не знаеш кой кога какво, поне си мълчи!

През 1997 - 1999 г. е назначен в Министерството на здравеопазването като началник отдел проекти, а от 1999 - 2001 г. заема поста на заместник-директор на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), като отговаря за обучението и човешките ресурси в институцията. От 2001 г. започва работа в Националния център по обществено здраве и анализи, където защитава докторска дисертация. През 2014 г. е назначен за директор на Центъра, който управлява до 2022 г.

На печалба е твоята банкова сметка!

И за Тулупа - нали всеки му отчислява процент„„„

Все едно, моргата да се хвали с голям оборот.

В каква държава живеем, определението за добро управление, на една държавна болница е дали е на печалба. Не колко хора са прегледани, колко животоспасяващи операции са направени, а колко пари са направили и спестили за сметка на болните данакопшатци. И това в държавата с най ниската продължителност на живота. Но така е, парите за здравеопазване трябва да се пестят, за да има за война и военно оборудване. Трагедия българска, никога няма да ни управляват истински българи, само алчно подлоги.

Жалко руско платено тролче. Преди работодателят ти Русия да нападне Украйна за какво се събираха и през тях а парите????

Не ти разбрах въпроса. Не съм трол, но ако някой иска да ми плаща да пиша истината, да заповяда.

При положение че липсват десетки милиони...

е апетитна хапка и някой иска да я прилапа. Държавните болници остават все по-малко, а лекарите продължават да преглеждат с апаратура, закупена от държавата, а после да изписват рецепта (източват касата) от частната

За първи път го виждам.... Не ми вдъхва доверие този "директор/доктор/ръководител". Определено има нещо гнило, по начина на изказ, лицевите изражение... Яко лъже!

Хинков, ти ли си братле ?

Ама не защото съм кихнал или съм вдигнал температурка:))) И да има си проблеми защото линейката се разходи до две болници защото от центъра я излъгаха че има лекар какъвто ми трябва точно в военномедицинска академия трябваше да ме закарат до друга болница. И сега до твоята температурка миличкото ми на мама пешенце. Вдигането на температура не е спешен случай. Пък ако си вдигнал над 41 градуса температура не можеш да отидеш до болницата. Защото не можеш да се движиш. Вие ти се свят краката ти се подгъват и пред очите ти е размазано. Личен опит на мама пешенцето. И в такъв случай най-доброто и бързо нещо е да те поставят под душа и да пуснат студената вода. Гарантирано сваля температурата. Вярно виеш от болка. И заради температурата не можеш дори да помръднеш и дори да пишеш не можеш а можеш само да виеш и толкова. Така че пешенце на мама да беше се пробвал с някоя друга сърцераздирателна история г да си изкарваш норматива. Пък като не ти харесва моето момче правиш като мене- допълнително здравно застраховане. И сега като ми потрябва медицинска помощ просто вдигам телефона и здравноосигурителното дружество ми казват в тази и тази болница при този и този лекар. И не доплащам нищо.

Ма разберете - когато се наливат милорди в здравеопазването е нормално да се води борба за всеки пост в управата на болнично заведение.

Не само лекарите са ангели.Всички Пироговци са достойни хора. Долу мръсните ръчички от тях. Оставете ги да работят спокойно. За да не бягат в чужбина оправете им заплатите. Колко пари потрошихме за никому ненужни проекти??? Евтини на брашното,а скъпи на триците се оказахме.

Да работят - да! Но някой да краде - не!

Миналата седмица се разболях, няколко дни бях с температура между 39-41 градуса и лекарствата не можеха да я свалят. Довлякох се в спешното на Пирогов с 41 градуса температура, където ме изгониха още на регистратурата - там нямало дежурен специалист. Едвам се дотътрих до спешното на ВМА - там също нямало специалист. Изпратиха ме в инфекциозното отделение на ВМА - там имаше специалист, но било само за военнослужещи. В крайна сметка се озовах в инфекциозна болница, където ме прегледаха за 20 секунди и ме отпратиха - не могло нищо да направят. Личната лекарка не си вдигаше телефона изобщо. Та, ако си мислите, че имаме здравеопазване - лъжете се тотално. Здравно осигурен, с допълнително здравно осигуряване, няколко стотин лева удръжки месечно за едното НИЩО. Единственото нещо, което ме спаси, беше че съм млад и сравнително як.

Само че нещо да ти обясня жалко платено тролче. Имаш личен лекар. Имаш и заместваш личния лекар- което е обикновено клиника с денонощна помощ някъде. Или иначе казано отиваш в клиниката с която личния ти лекар е дключил договор.... Ти май не живееш в България нали?

Боли ме фарът дали вярваш или не. Надявам се да опреш до спешна медицинска помощ, че да го изживееш на собствен гръб. Българинът не вярва, докато не опре до него.

Опирал съм и до спешна помощ ама не затлъсната ти лъжа че ми е трябвала спешна помощ защото съм вдигнал температура. Или ти си от ония мургавите дето не плащат здравни осигуровки пък след това търчат в Пирогов за да ги лекуват безплатно?

Не можеш да се довлечеш дори до тоалетната. Колко ти плащат за да лъжеш?

Кой управлява България и София? "Партия" Продължаваме Пeдepacтията, с гeйминистър Кокорчо, по адресна регистрация "живеещ" в Ню Йорк, САЩ от 2000 година, и Премиер, живеещ на ул.Козяк 45, до американското посолство. Забранено ли е да се ходи на църква, или Продължаваме Пeдepacтията вече забрани това в София и 4 полицая заедно бият и пребиват дори младо момиче пред църква Св. Седмочисленици, ул.Граф Игнатиев, където няма никакви футболни агитки? Гeй парад за деца в София на Терзиев и ПП?

жалък трол, личи си падането на качеството...

Снимката на Терзиев от днес казва всичко: https://blitz.bg/stolitsa/fatalni-dati-dramite-v-sos-prodlzhavat-a-terziev-plashi-ss-na-zhivo_news990511.html

Трябват спешни промени в законите. Когато хората въртят и сучат, дори и да са политици и да го правят публично, тогава няма какво да се направи, освен "всеки сам да си преценя". Но когато излизат двама образовани мъже, всеки от тях заемащ отговорен държавен пост, и единият твърди, че има загуба от няколко десетки милиона, а другият, че има печалба? Ясно е, че в този случай единият лъже и подвежда хората. И понеже става въпрос за числа, то би трябвало да е лесно да се установи. Още повече, че става въпрос за една от най-големите държавни болници, чиито финанси би трябвало да са публични и представени в такава форма, че всеки грамотен гражданин да е в състояние за няколко минути да прецени кой е крив и кой е прав, ако пожелае. Не може да сме се докарали до там едни просто и проверимо число, каквото е печалбата/загубата, да дели политиците и народа ни вярващи и невярващи, на подкрепящи и не подкрепящи. Единият от тия двамата се гаври най-спокойно и с наслада с гражданите и е добре да си понесе последствията, независимо кой от двамата е той. И е добре някак да бъде подведен под отговорност за тази откровена и неприкрита гавра.

Да, и аз си задавам същия въпрос. Как така в разлика от няколко месеца от n-размер загуба достигат до n-размер печалба. Всеки един икономист е наясно, че това не е възможно за да се постигне в рамките на няколко месеца. И простия извод - някой си играе с цифрите, т.е. манипулира ги. И тогава е време да се намеси ПРОКУРАТУРАТА! СТИГА СТЕ НИ ПРАВИЛИ НА МАЛОУМНИЦИ!!!

За да излезеш на печалба не е задължително да си си платил натрупаните дългове. Всички ли наети да пишат коментари сте толкова некадърни?

Защо всички от ГЕРБ имат такива противни и мазни физиономии. Като Вожда.

тема пише само един дебил, вероятбо педал ?

ГЕРБ-ДПС не са слизали от власт. Продължават да управляват зад кулисите. На всички важни постове в Държавата са поставили свои хора, които в момента продължават да саботират Правителството.

Я сега провери под леглото да не би герб ДПС да са там. Само едно нещо ще ти припомня- за да ти излезе пяна на устата от злоба. Правителство на тройната коалиция срещу ГЕРБ - ДПС НДСВ и БСП. Пеевски шеф на ДАНС, публично се заканва от трибуната на народното събрание как ще вкара Борисов в затвора.

С цялото ми уважение към всички лекари, не може да се очаква, че след 6 месечен или годишен курс на обучение, един лекар ще се превърне в мениджър. Това е все едно един мениджър да изкара един бърз курс по медицина и да го пуснат да оперира. Мястото на лекарите в управлението на болниците е най-много в някаква контролна роля. Болниците трябва да се управляват от професионалисти. Белег на арогантност е убеждението на много лекари, че науката за управление е някаква нискостояща наука и те могат да я овладеят за никакво време. Мениджмънтът не е издаване на заповеди и дуене.

Нормално е след като ПП-ДБ управляват, шефовете на болници да са техни. При Тиквата 15 години шефовете на всички големи болници бяха от ГЕРБ - Балтов, Костадинов, Мутафчийски и всеки месец отчитаха милиони в Чекмеджето. Е имаше и за тях де.

Министърът да не лъже Ами да излезе публично и да каже - махаме директора защото не сме го назначили ние и защото там трябва да бъде назначен задължително наш човек.

Излъгация. Дори да е прав, само начинът му на изразява е говори за толкова ниско ниво, че чак е обидно наистина За пироговци. Чао-чао.

Тоя само като му видя грозната угоена физиономия, веднага се сещам за покровителите му Борисов и Пеевски.

те слушам, веднага се сещам за Кокорчо и групичката ви.

Защото си си счупил огледалото?

Ми кандидатирай се за здравен министър от герб-дпс, пфу

Ако от болницете не се крадяха милиони, нямаше да е толкова люта битката за шеф - да си спомним Балтов, Ботокса, Мутафчиев.

Всичките те бяха махнати с абсолютно същите мотиви и именно за тези дългове на болницата. И всеки път именно само и единствено настоящия директор беше виновен за всичките тия дългове.

да си спомним ? Че педалите и фатмака ги махнаха по същата схема като със сегашния ?

Е кой лъже сега този или Хинков? Единият вика " на печалба сме", другия " болницата е в дългите"! Кой от двамата лъже???

Първо това че имаш дългове не значи че не можеш да излезеш на печалба. Кредитите които имаш си имат вноски които плащаш и можеш да излезеш на печалба след като си си платил вноските. Второ за тия дългове на пирогов и слушаме може би повече от 20 години. Ако си направиш като дойда погледнеш за същите тия дългове за последните три години бяха махнати трима или четирима директори.

Нали искаш държавата да спре да финансира Пирогов? Ми като не финансираш една болница значи тя или трябва да стане изцяло частна и всеки да си плаща в нея. Или трябва да е затвориш защото пари няма откъде да дойдат. От друга страна пък почти всички държавни и общински болници са на нулата ама не виждам нещо министърчето да се е загрижил. А това че е всичките тия наши мургави братя където не плащат осигуровки минават като спешни случаи в Пирогов е всеизвестен факт. Пак за такива хора държавата не плаща. Но разбира се такива дребни подробности пречат на пишещите по поръчка нали?

Доста добре угоен гербераст.

фатмака бе, като част от чегъртането ?!

За Пирогов доход под 20 хиляди за ръководен кадър е загуба на време. Оня от ВМА,имал 2 милиона лева ...накрая и ни осъди да му платим,че имал доходи за над 2 милиона

Директора на Пирогов говореше с документи. Които раздаде след това на журналистите. По дати по години и така нататък. От министъра до момента не съм видял нито едно доказателство за думите му.

Не им е чиста работа , много го защитават нещо, с обществените поръчки лапат яко явно обръчите от фирми.

Ако защитаваш някого значи не му е чиста работата.... А ако плюеш някого това означава ли че на него му е чиста работата????? А сигурни ли сме че и на защитниците и на обвинителите им е чиста работата? И откъде да сме сигурни че на тебе ти е чиста работата???

След , като е на печалба, държавата да спре да финансира Пирогов

Обаче всички здравно не осигурени пациенти да не стъпват в Пирогов. И всеки да си плаща за лечението в Пирогов.

Ха-ха Кога държавна болница в България е на печалба ? Пирогов никога не е била на печалба от 30 години насам

Д-р Валентин Димитров: „Пирогов“ ще заведе колективен иск за обида и уронване авторитета на болницата срещу министъра на здравеопазването и парите от този иск ще ги дарим за детско здравеопазване в болницата. Аз лично, като частно лице ще заведа иск за обида, уронване авторитета и клевета, лично срещу министъра за неговите изяви в медиите“ Да си знаете: Театърът в Пирогов е постановка на правителството на ПП-ДБ за да се отвлече вниманието от промените в конституцията, които да орежат правата на служебните недоразумения.

… да не забравиш да си пиеш.

"Валентин Димитров беше категоричен, че за времето, в което той е директор на болницата, дружеството е на печалба.". Дали пък той не се отждестява с болницата - щом като той е на печалба значи и болницата е на печалба?

Дружеството е на печалба, а не ТОЙ

Разпад и деградация!

Нека му е за урок, друг път да не закача любовниците на Тагарев! Гейовете са много отмъстителни педали! Особено ако са па ходжи....

Проф Габровски какво е?

Глупав, отиваш си не заради парите, а защото сте герберо-депесаро-изрожденски боклуци!

Не е случайно как след някакъв вид избори винаги се захващат да сменят шефове в болници. Много е важно здравеопазването да е на "наши" хора - една от основните сфери в икономиката, в които контрол или съкращания са немислими.

Това е така, ма лошо се изгаврихте с турчето секретарка на Магарев и дойде време за разплата...

Не е случайно как след някакъв вид избори винаги се захващат да сменят шефове в болници. Много е важно здравеопазването да е на "наши" хора - една от основните сфери в икономиката, в които контрол или съкращания са немислими.